Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Δίωξη για κακούργημα στον μοναδικό συλληφθέντα του Ρουβίκωνα για το ντού στη Βουλή



Σε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά των μελών του Ρουβίκωνα που έκαναν ντου  στο περιστύλιο της Βουλής, για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου προχώρησε η Εισαγγελία.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης που αφορά όλους όσοι μετείχαν στον βανδαλισμό του κοινοβουλίου, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι προς το παρόν συλληφθεί, ο ένας που συνελήφθη και οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές είναι αντιμέτωπος με κατηγορία κακουργήματος και παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση.

Οι αστυνομικοί προέβησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου, παλιού και ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα, γνωρίμου στην αστυνομία και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για ενέργειες της ομάδας στο παρελθόν, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχε προσαχθεί και στις δύο προηγούμενες εισβολές στο προαύλιο της Βουλής. Τελευταία του σύλληψη ήταν στις 10 Απριλίου 2019, όταν περίπου 15 άτομα μέλη του Ρουβίκωνα πήγαν στο υπουργείο Εξωτερικών στην οδό Ακαδημίας όπου πέταξαν φέιγ βολάν, ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ των εννέα Τούρκων που είχαν συλληφθεί για το πραξικόπημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου