Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Τελειώνει το υπόδειγμα ηγέτη για Αλέξη Τσίπρα, Νικόλας Μαδούρο;



Στρατιώτες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχουν καταλάβει στρατηγικά σημεία στο Καράκας και κτίρια, ενώ συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων και τους απομακρύνουν από τα σημεία.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο»

«Oι ένοπλες δυνάμεις δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο», υποστηρίζει ο Χουάν Γκουαιδό σε συνέντευξή του στο ισπανόφωνο CNN. 

«Προφανώς, δεν υπάρχει στήριξη των ενόπλων δυνάμεων στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο», τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο με το οποίο καλεί σε εξέγερση το λαό της Βενεζουέλας. 

«Είναι μεγάλη είδηση για ολόκληρη τη χώρα ότι ο στρατός των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας έκανε αυτό το βήμα. Αυτό ήταν θεμελιώδες όχι μόνο για τη μετάβαση, αλλά για την ανάκτηση της κυριαρχίας της Βενεζουέλας. Είμαστε δίπλα στους νομοθέτες μας, τον στρατό και σύντομα στον λαό της Βενεζουέλας. Είμαστε αποφασισμένοι να κατακτήσουμε την ελευθερία για τη χώρα μας», υποστήριξε.



Στους δρόμους έχουν βγει υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, αλλά και ο στρατός. Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που τεθωρακισμένο όχημα της εθνοφρουράς έπεσε πάνω σε διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη στρατιωτική βάση στο Καράκας, όπου είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο Γκουαϊδό.

WATCH: Video shows armored military vehicle slamming into pro-Guaidó protesters amid unrest in Caracas.


0:21
476 χιλ. προβολές



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου