Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

Η ARM (ο σχεδιαστής SoCs για smartphones) σταματάει τα deals με την Huawei
Σύμφωνα με ένα report του BBC, ο σχεδιαστής SoCs για smartphones, η ARM, σταματάει κάθε επιχειρηματικό deal με την Huawei, για να συμμορφωθεί με τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ. Το report ισχυρίζεται ότι η ARM μέσω ενός internal memo που απευθύνεται στους εργαζόμενους της, τους ζητά να κόψουν κάθε επαφή με την Huawei.

Το memo ειδικά αναφέρει, ότι εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων, η ARM δεν θα είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη και την τεχνολογία της στην Huawei, είτε πρόκειται για software, είτε πρόκειται κώδικα ή άλλα updates, είτε να συζητήσει τεχνολογικά θέματα με την Huawei και την HiSilicon. Ακόμη και αν στελέχη των δυο εταιρειών παρευρεθούν σε events ή συνέδρια, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Σε καμιά περίπτωση να μην συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις κυρώσεις και τις τεχνολογίες, ειδάλλως θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι.

Η Huawei και η ARM έχουν συνεργαστεί πάνω στη δημιουργία του Kirin 980 SoC που βρίσκουμε στα Huawei P30 Pro, στα Mate 20 Pro ακόμη και στο Honor 20 Pro. Η Huawei μπορεί και προμηθεύεται τα chips της από το τμήμα HiSilicon. Αν και παράγονται στη Κίνα, οι επεξεργαστές διαθέτουν πολύ τεχνολογία της ARM. Το φημολογούμενο Kirin 985 το οποίο αναπτύσσεται από την εταιρεία, δεν αναμένεται να επηρεαστεί από αυτές τις εξελίξεις αν και μπορεί να χρειαστεί να υποστεί συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο design.


Πηγή : techmaniacs.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου