Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Ισοπέδωσαν το πρακτορείο Anadolu ισραηλινά μαχητικά



Οι επιθέσεις με πυραύλους στο Ισραήλ συνεχίστηκαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου, ακόμη και μετά την έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων και των βομβαρδισμών δεξαμενών εναντίον των στόχων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας.

200 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, το οποίο σε αντίποινα προχώρησε σε αεροπορικές επιδρομές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα νήπιο και ένας Παλαιστίνιος ένοπλος.


Στη Λωρίδα της Γάζας ενεπλάκη και η Τουρκία καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις ισοπέδωσαν τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από την Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν να καταδικάζει με έντονο τρόπο την επίθεση.  

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των γραφείων του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα», έγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν. Και συνέχισε: «Η Τουρκία και το πρακτορείο Anadolu θα συνεχίσουν να λένε σε όλο τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις θηριωδίες στη Γάζα και σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης, παρά τις επιθέσεις αυτές».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου