Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Σε συναγερμό σχολεία στις ΗΠΑ έπειτα από απειλές



Είκοσι σχολεία του Κολοράντο, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Κόλουμπαϊν, όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν, τέθηκαν χθες Τρίτη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταζητούν μια γυναίκα οπλισμένη, η οποία διατύπωσε απειλές.

Το FBI και οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του πληθυσμού για τον εντοπισμό της νεαρής αυτής κοπέλας, η οποία εθεάθη την Δευτέρα το βράδυ στην πολιτεία του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ.

Η 18χρονη συνιστά μια πιθανώς αξιόπιστη απειλή, είναι οπλισμένη και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, γράφει στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζέφερσον, κοντά στην πόλη του Ντένβερ.

Οι μαθητές περίπου 20 σχολείων στον τομέα αυτόν περιορίστηκαν χθες στον χώρο του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος, ανακοίνωσαν επίσης οι σχολικές αρχές.

«Όλοι οι μαθητές και τα σχολικά ιδρύματα είναι ασφαλή. Οι μαθητές θα σχολάσουν κανονικά», έγραψε το απόγευμα στο Twitter η Jeffco Public Schools, ανακοινώνοντας παράλληλα μια ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της περιοχής.

Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, την οποία επικαλέστηκε το CNN, δεν απέκλεισε την υπόθεση να υπάρχει κάποια σχέση με το Λύκειο Κόλουμπαϊν.

«Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση με το Κόλουμπαϊν, αλλά δεν ήταν μια απειλή που απευθυνόταν ευθέως στο Κόλουμπαϊν», σημείωσε η εκπρόσωπος Τζένι Φάλτον.

Στις 20 Απριλίου του 1999, είκοσι χρόνια πριν, δύο μαθητές του λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στην βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Η πολύνεκρη αυτή επίθεση σημάδεψε βαθιά την αμερικανική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου