Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μεσαίωνας «Οδηγό αμαρτιών» μοίρασαν σε παιδιά σε σχολείο της Λέσβου


Μοίρασαν "οδηγό αμαρτιών" σε μικρά παιδάκια μετά από εκκλησιασμό στη Λέσβο - "Απαγορεύονται" τα πάρτι, το θέατρο, το σινεμά, τα "κοσμικά" τραγούδια και τα "βιβλία που δεν ωφελούν"!

«Μήπως πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;» Ένα απίστευτο φυλλάδιο… «παιδικό οδηγό εξομολογήσεως» κρατούσαν την Παρασκευή στα χέρια τους επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από εκκλησιασμό μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου.

Εν έτει 2019, ο οδηγός των αμαρτιών, που απευθύνεται μάλιστα και σε παιδιά, είναι τρομακτικός, ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να… εξομολογηθούν. Οι αμαρτίες έχουν υποκατηγορίες: της γλώσσας, των ματιών, των αυτιών και των χεριών. Είναι όμως τόσες πολλές οι αμαρτίες που μπορεί να κάνουν τα παιδιά που υπάρχει και η κατηγορία με τις… διάφορες. Ουσιαστικά ακόμα και για ενήλικο είναι δύσκολο να μην είναι αμαρτωλός, πόσω μάλλον για ανήλικο!

Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι μαθητές έδωσαν το φυλλάδιο με τις «αμαρτίες» στους εκπαιδευτικούς και ακολούθησε συζήτηση, αλλά και προσπάθεια καθησυχασμού. Πάντως, η Εκκλησία επίσημα τηρεί πολύ ελαστικότερη στάση...






Πηγή : stonisi.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου