Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ο Τσίπρας σίγουρα γράφει ιστορία αλλά στις μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας! Αποκάλεσε το αεροδρόμιο Μακεδονία απλά Μίκρα




Πρώτη επίσκεψη του ΤΣΙΠΡΑ στα Σκόπια και αποκάλεσε το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης... ΜΙΚΡΑ!

Ιδιαίτερο προβληματισμό στην Ελλάδα προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «αεροδρόμιο της Μίκρας» που χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.  

Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας έκανε αυτή την κίνηση εσκεμμένα και δεν ανέφερε το όνομα του διεθνούς αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με το όνομά του, δηλαδή «Μακεδονία». 

Πώς να μην χαίρεται ο Ζόραν Ζάεφ και οι Σκοπιανοί όταν πήραν τα πάντα από την Ελλάδα χρησιμοποιώντας έναν ανίκανο να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεων του ακατάλληλο πρωθυπουργό.

Η συνάντηση Ζάεφ - Τσίπρα στα Σκόπια χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως «ιστορική», εκτιμώντας ότι σηματοδοτεί τον τερματισμό της πολυετούς αντιπαράθεσης των δύο χωρών για το θέμα του ονοματολογικού, και όντως γράφετε ιστορία για την Ελλάδα αλλά στις μαύρες σελίδες.



Ο Ζόραν Ζάεφ στο Twitter ανέβασε και μια άθλια σέλφι φωτογραφία με τον Τσίπρα, πριν την είσοδό τους στο κυβερνητικό κτήριο. γράφοντας «Ο πρώτος αρχηγός ελληνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία. Πραγματικά μια ιστορική ημέρα». 

«Σήμερα εδώ προσπαθούμε να γράψουμε ένα νέο αφήγημα για τα Βαλκάνια, για την ιστορία. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα αφήγημα συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και συνανάπτυξης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να περάσει το ξεπούλημα ως επιτυχία. Είπε μάλιστα ο Τσίπρας «η επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι μόνο επιτυχία για την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και για τα Βαλκάνια».

Η αθλιότητα Τσίπρα που αποκαλεί το αεροδρόμιο Μακεδονία σε Μίκρα :





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου