Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη διέταξε έρευνα για τα 1,6 δισ του προσφυγικού στην Ελλάδα



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το ψήφισμα που εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου -που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας- αλλά και την παρέμβαση της αρμόδιας εισηγήτριας για τη Μετανάστευση, κ. Petra De Sutter, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
           
«Οι διαρκείς διεθνείς επικρίσεις προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του Προσφυγικού, συνεχίζονται. Χθες, ήταν το Συμβούλιο της Ευρώπης που εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα, ζητώντας, παράλληλα, έλεγχο για το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Και το χειρότερο: Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέδωσε και ψήφισμα ζητώντας από την Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) να διερευνήσει, στο εξής, τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση! Γεγονός, που αποτελεί τον καθρέφτη της ανικανότητας του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του. Αποτελεί, όμως, και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας μας, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως, αν αναλογιστούμε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησαν -με περίσσιο θράσος και με επικεφαλής την κ. Αννέτα Καββαδία-  την αποτροπή του οικονομικού ελέγχου, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική τροπολογία! 

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η αρμόδια Εισηγήτρια Μετανάστευσης, κ. Petra De Sutter, στην παρέμβασή της μίλησε για σύγχρονα “στρατόπεδα συγκέντρωσης”, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών των ελληνικών νησιών, αλλά και την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση. Μάλιστα, προέτρεψετις ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν, επιτέλους, στο αυτονόητο: Τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο. Και, κάλεσε, ευθέως, την Ελλάδα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά  την κακοδιαχείρηση των ευρωπαϊκών πόρων που λαμβάνει και που προορίζονται για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες.

Για ακόμη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται με τον πιο θλιβερό τρόπο, σε όσα επισημαίνει όλον αυτό τον καιρό: 

Ότι η σημερινή κυβέρνηση, εκτός από επικίνδυνη, είναι και επιβλαβής για την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό!».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου