Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Η τραγωδία ο κοτζιάς θέλει να μοιραστούμε τα κοιτάσματα με την Τουρκία λέγοντας : «Να μην εiμαστε μοναχοφάηδες»



O πρώην Υπουργ;ow Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους Δελφούς, έσπευσε δημοσίως να αποδεχθεί εκ των προτέρων την τουρκική διαπραγματευτική θέση για μειωμένη επήρεια του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες και συγχρόνως με τρόπο που δεν διευκρινίζει ζητά να βάλουμε και την «Τουρκία στο παιγνίδι» των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώην υπουργός προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το ρόλο του και το παιχνίδι που παίζει όταν ακούστηκε να λέει «δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος». Υποστήριξε επίσης ότι θα πρέπει να «προσφερθεί «μια προοπτική στην Τουρκία, όχι στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά στην Μεσόγειο συνολικά ώστε να συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση» μέσω επιχειρηματικών τρόπων και στον βαθμό και στην έκταση που της αναλογεί. Και χαρακτήρισε λάθος όσων «πιστεύουν ότι η Τουρκία με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα (ακτών) δεν έχει ΑΟΖ και το Καστελόριζο έχει όλη την ΑΟΖ στην περιοχή».

Ο Κοτζιάς ήταν είναι και θα παραμείνει επικίνδυνος για την χώρα και το αποδεικνύει συνέχεια με την στάση του και τον περίεργο ρόλο που παίζει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου