Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μαρία Καραγιάννη για Κυρίτση: Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας



Μετά την κατάπτυστη ξεφτίλα δήλωση του ακροαριστερού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο οποίος σχολιάζοντας τη μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα της ρίψης βομβών μολότοφ και για να υπερασπιστεί το νέο έγκλημα του υπουργείου δικαιοσύνης για ατιμωρησία τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών, δήλωσε πως δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ, η κα Καραγιάνη δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: . «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει, είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα».

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν. Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα». «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν, θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε.

Για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν, μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα» 

Και κατέληξε: «Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου