Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Δέν στήριξε την συμφωνία των Πρεσπών η Ντόρα και δεν την στήριξαν Γερμανία - Γαλλία για το συμβούλιο της Ευρώπης



Η Επιτροπή υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να στείλει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, για τη β’ φάση της διαδικασίας, δύο από τους τέσσερις υποψηφίους, τους εν ενεργεία υπουργούς Εξωτερικών και αντιπροέδρους των κυβερνήσεων του Βελγίου και της Κροατίας. 

Ρόλο στη μη προώθηση της υποψηφιότητας της κυρίας Μπακογιάννη έπαιξε το γεγονός ότι δεν είχε τη στήριξη από τη Γερμανία και τη Γαλλία, για την πατριωτική στάση που κράτησε η ίδια καθώς και η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η υποψηφιότητα της κυρίας Μπακογιάννη δεν στηρίχτηκε ούτε απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Η Επιτροπή Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να στείλει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, για τη β’ φάση της διαδικασίας εκλογής του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, δύο από τους τέσσερις υποψηφίους και συγκεκριμένα τους εν ενεργεία Υπουργούς Εξωτερικών και Αντιπροέδρους των κυβερνήσεων του Βελγίου και της Κροατίας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Δημοκρατία για την τιμητική πρότασή της, καθώς και τις 16 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που στη σημερινή ψηφοφορία έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους δύο συναδέλφους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και, επομένως, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη – μέλη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου