Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Μάνφρεντ Βέμπερ : Προβληματικό για την δημοκρατία η άρνηση ψήφου στους Ελληνες της Βρετανίας



Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα άσκησε μέσω Twitter ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αφορμή για την κριτική οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει στους 70.000 Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, επικαλούμενη δήθεν το Brexit.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Τσίπρα είναι ότι ο Βέμπερ χαρακτηρίζει ανησυχητική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους 70.000 Έλληνες που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει προβεί σε κάτι αντίστοιχο.

«Είναι ανησυχητικό το ότι η ελληνική κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία, προκειμένου να αρνηθεί σε 70.000 Ελληνες της Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές. Καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το έχει κάνει αυτό. Σε μία δημοκρατία είναι πολύ προβληματικό το να περιορίζεις το δικαίωμα ψήφου», αναφέρει ο Βέμπερ.

It is worrying that the Greek Government is using Brexit as an excuse to refuse 70,000 Greek nationals the right to vote from the UK in the EU elections. No other EU country has done that. In a democracy, limiting voting rights is very problematic.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου