Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Πετούσε μεγάλα επιβατικά χωρίς άδεια πιλότου για 20 χρόνια



Ο Νοτιοαφρικανός κατάφερε να εξαπατήσει την εταιρία που εργάζονταν για 20 χρόνια, μέχρι να  αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Airbus A340-600, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης και κατευθυνόταν στη Γερμανία συνάντησε αναταράξεις και χρειάστηκε να κάνει μανούβρες.

 Όταν προσγειώθηκε, και σύμφωνα με τούς ελέγχους που διεξάγονται μετά από τέτοια περιστατικά εξετάστηκαν οι διαδικασίες που είχε ακολουθήσει το πλήρωμα για την ασφάλεια του αεροσκάφους και των επιβατών και εκεί διαπιστώθηκε ότι ο ένας πιλότος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για μεγάλα αεροσκάφη.

Ο απατεώνας πιλότος αυτός, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, εργαζόταν για την εταιρεία SAA από το 1994 και μέχρι σήμερα. Σύμφωνα πάντα με την αεροπορική εταιρεία, που εργαζότανε είχε δηλώσει ότι είχε άδεια χειριστή εναερίων γραμμών (ATPL), ένα πτυχίο που δίνει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να πιλοτάρει μεγάλα επιβατικά αεροσκάφη. Στην πραγματικότητα, είχε πτυχίο επαγγελματία χειριστή (CTL), για το οποίο απαιτείται λιγότερη εμπειρία. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα μπορούσε να κυβερνά μόνο μικρά αεροσκάφη.

Η άδεια ATPL, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πιλότος, δίνεται μόνο αφού συμπληρώσει κανείς τουλάχιστον 1.500 ώρες πτήσεις, λάβει ειδική εκπαίδευση και περάσει από εξετάσεις.

Οι πιλότοι της SAA πρέπει να αποκτήσουν την ATPL μέσα σε πέντε χρόνια μετά την πρόσληψη τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να μην ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Ο άνδρας υποχρεώθηκε σε παραίτηση και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του και η SAA ζητά να της επιστραφούν οι μισθοί, οι υπερωριακές αμοιβές και τα πριμ που δόθηκαν στον πιλότο με βάση την ψευδή δήλωσή του. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου