Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

«Εφυγε» η Ελληνίδα που έγινε μητέρα μετά από μεταμόσχευση καρδιάς



Αν και οι γιατροί το απαγόρευσαν, η Ζωή Κωσταρίδη έζησε την ευτυχία της μητρότητας

Την τελευταία της πνοή, χτυπημένη από τον καρκίνο, άφησε το βράδυ της Παρασκευής η Ζωή Κωσταρίδη (φωτό), η πρώτη μεταμοσχευμένη γυναίκα στην Ελλάδα που, παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών, έγινε μητέρα. Τα προβλήματα υγείας για την άτυχη Ζωή εμφανίστηκαν από τα 13 της χρόνια, έπειτα από εξετάσεις που έκανε, ωστόσο η απουσία συμπτωμάτων την έκανε να μη δώσει ιδιαίτερη σημασία. 

Δέκα χρόνια μετά, στα 23 της, ξεκίνησαν οι πρώτες λιποθυμίες, ενώ στα 30 της εμφάνισε βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και μπήκε στην Εντατική. Οπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής της, καθώς δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί. Τη μέρα που χτύπησε το τηλέφωνο για το πολυπόθητο μόσχευμα τα συναισθήματά της ήταν ανάμεικτα, καθώς από τη μία η οικογένεια του θανόντος θρηνούσε ένα παιδί 17 ετών και από την άλλη η ίδια και οι οικείοι της περίμεναν με χαρά τη μέρα αυτή. 

Τελικά όλα πήγαν καλά και η καρδιά του 17χρονου αγοριού «χτυπούσε» στο σώμα της για 14,5 χρόνια. Μεγάλη της επιθυμία ήταν να κρατήσει στην αγκαλιά της το δικό της παιδί, πράγμα που οι γιατροί τής απαγόρευσαν. Ωστόσο, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις τους, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και του έδωσε το όνομα του 17χρονου δότη της, του Αργύρη.


dimokratianews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου