Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

«Κάποια μέλη ΜΚΟ κοιτάνε να οικονομήσουν και όχι να βοηθήσουν» λέει ο διοικητής του ΚΥΤ στη Μόρια



Οργή από τον διοικητή του ΚΥΤ στη Μόρια Γιάννη Μπαλπακάκη για τη δράση ορισμένων μελών ΜΚΟ– Καταγγέλλει ότι δεν βρίσκονται στη Λέσβο «για να βοηθήσουν, αλλά για να οικονομήσουν»

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει μέσα από μία ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών Μόριας Γιάννης Μπαλπακάκης.

Ο κ. Μπαλπακάκης αναφέρει:

«Στη Λέσβο τις τελευταίες 10 μέρες έβρεχε πάρα πολύ. Πλημμύρες, ζημιές, δρόμοι ποτάμια κλπ. Μερικοί όμως αχρείοι είπαν να το εκμεταλλευτούν. Πήγαν στη Μόρια σε παρακείμενο οικόπεδο που μένουν κάποιες οικογένειες προσφύγων, έβαλαν τα μικρά παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στα νερά. Βρε ξεφτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας και η βοήθεια σας ? Προχωρήστε σε αυτή τη παραπληροφόρηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και θα τα πούμε. Δυστυχώς για σας υπάρχουν μάρτυρες για τις αλήτικες ενέργειες σας.»

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Μπαλπακάκη ο οποίος μας εξήγησε ότι το μήνυμά του αυτό αναφέρεται σε κάποια μέλη ΜΚΟ.

«Κάποιοι «αλληλέγγυοι» βγάζουν φωτογραφίες με ψεύτικα γεγονότα και τις στέλνουν σε διάφορες οργανώσεις για να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να τους χρηματοδοτήσουν. Αυτό είναι μεγίστου μεγέθους αλητεία. Δεν λέω ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά αυτές οι πράξεις καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Λέσβο με κάποιες ΜΚΟ οι οποίες δεν βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν αλλά για να οικονομήσουν» μας είπε ο κ. Μπαλπακάκης.

Πηγή: lesvosnews.gr
protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου