Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ο Βούτσης έχεις ξεφτιλίσει τον θεσμό του προέδρου της βουλής και λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ



Η ΝΔ είναι κοντά στο να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του προέδρου τη βουλής, ειδικά μετά τις ικεσίες του Βούτση στον Θανάση Παπαχριστόπουλου να μην παραιτηθεί ξεφτιλίζοντας έτσι τον θεσμό.

Ο Βούτσης τους τελευταίους μήνες που καταρρέει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατρέψει τον εαυτό του κομματάρχη του Τσίπρα με αποκλειστικό σκοπό να διασώσει την ακροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας.

Οι θεσμικές ακροβασίες του πρόεδρου της Βουλής είναι καθημερινές και προκλητικές και σε κάθε ημερήσιας διατάξεως συζήτηση καλύπτοντας προκλητικά του υπουργούς τους ΣΥΡΙΖΑ που δεν απαντούν σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Το νέο ατόπημα Βούτση να προχωρήσεις σε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ξεκάθαρα για να αβαντάρουν τον κ Καμμένο γιατί τους έχει στο χέρι και τους εκβιάζει, δείχνει το πόσο επικίνδυνα έχουν γίνει τα πράγματα μέσα στην βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά ανήσυχος είπε: «Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς, θα έχει γίνει κι αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται. Και σ’ αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κι αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα κι απόψεις για μια καρέκλα. Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο ή ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter. Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση», 

Αυτή η παρακμή πρέπει να τελειώνει, δεν αντέχει η Ελλάδα τέτοιο διασυρμό, έχοντας στο κεφάλι της μια κυβέρνηση μειοψηφίας 145 βουλευτών να κάνει ότι θέλει αποτελειώνοντας τα πάντα στην χώρα.

Κώστας Βουκελάτος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου