Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ντόρα Μπακογιάννη: Απειλητική η λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας»



Στην προβληματική λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας» και στις περιορισμένες δυνατότητες που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση να «μπλοκάρει» την προέλαση των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μιλώντας, νωρίτερα, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, η κυρία Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι αν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο θα ισχύει. Το άμεσο αποτέλεσμα, όπως είπε, θα είναι τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, με τις δυνατότητες της επόμενης κυβέρνησης να περιορίζονται στην είσοδο τους (των Σκοπίων) στην ΕΕ. 

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η λογική της «Μεγάλης Μακεδονίας», τονίζοντας ότι ο Ζάεφ δήλωσε, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της χώρας του, πως «μας αναγνωρίζουν ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα». 

Αναφορικά με τη διαμάχη Κοτζιά – Καμμένου, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με το επίμαχο Υπουργικό Συμβούλιο και τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον Τζορτζ Σόρος.

Τέλος, για το συλλαλητήριο της Κυριακής, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως όσοι μαζευτούν «δεν είναι ακραίοι άνθρωποι, φασίστες ή ακροδεξιοί».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το ζήτημα της «συνταγματικής ονομασίας» της πΓΔΜ επανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου