Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ο ΟΠΕΚΑ κρέμασε τα ΑΜΕΑ καθυστερώντας την πληρωμή των επιδομάτων τους



Κανένα δεν ενδιαφέρει η ανάγκη των ΑΜΕΑ και το κατά πόσο χρειάζονται το προνοιακό τους επίδομα.

Για μία ακόμα φορά το κράτος δείχνει το πόσο ανάλγητο είναι στα άτομα με ειδικές ανάγκες και καθυστερεί την πληρωμή των απαραίτητων για την διαβίωση τους προνοιακών επιδομάτων.

Και ενώ γνώριζαν ότι η υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ θα ενεργοποιούνταν από τον Ιανουάριο, οπότε οποιαδήποτε ενέργεια θα έπρεπε να γίνει τον Δεκέμβριο για να πληρωθούν στην ώρα τους οι δικαιούχοι των ΑΜΕΑ, ζήτησαν με το πάσο τους τις καταστάσεις από τους δήμους έως 15 Ιανουαρίου 2019, ενώ οι δικαιούχοι κανονικά θα άρχιζαν να πληρώνονται από τους δήμους από 8 Ιανουαρίου. 

Με την έναρξη του 2019, στον ΟΠΕΚΑ περνούν οι πληρωμές όλων των προνοιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων που μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτή η καθυστέρηση σημαίνει ότι μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ όλοι οι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων, με καθυστέρηση 10 και 15 ημερών. 

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορά στον Δεκέμβριο 2018) θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και εντός του διαστήματος από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019 το αργότερο γιατί απλά η καταληκτική ημερομηνία που δόθηκε ώστε να προσκομιστούν οι καταστάσεις των δικαιούχων ήταν έως 15 Ιανουαρίου 2019.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου