Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Μανιαδάκης: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας»




Μόνο σε ακροαριστερά και ακροδεξιά καθεστώτα γίνονται αυτά τα πράγματα, και η κοινωνία ανησυχεί για την δημοκρατία μας και την "ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης που βάλλεται από την ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε μέσα σε λίγες ώρες κατηγορούμενος.

Ο άνθρωπος που από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis έγινε κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία, υποστήριξε πως όταν τον συνέλαβαν πριν από μερικές μέρες στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” δεν είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό. Αντίθετα, είπε, ότι όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει περισσότερα από 70 ταξίδια, όλα σε γνώση των αρχών.

Ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας «Γιάννης Αναστασίου» επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με παράνομες πράξης άλλων. Αρνήθηκε πως έχει κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «μου ζητήθηκε πολλές φορές να κατονομάσω πρόσωπα».

Το ανησυχητικό είναι ότι σε μια δημοκρατική χώρα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων  ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου