Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Απίστευτο: Γεροβασίλη-Παπακώστα σπατάλησαν 496 ευρώ για 4 ομπρέλες



Σάλος έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση απόφασης στη Διαύγεια, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη αλλά και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα παρήγγειλαν… τέσσερις ομπρέλες έναντι του ποσού των 496 ευρώ!

Με απλά… μαθηματικά η κάθε ομπρέλα που όπως αναφέρεται στην απόφαση και απευθείας ανάθεση προοριζόταν για την υπουργό και την υφυπουργό κόστιζε περίπου 125 ευρώ.

Η απόφαση για την «με απευθείας ανάθεση προμήθεια τεσσάρων (4) ομπρελών, προς κάλυψη αναγκών των κ.κ. υπουργού και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εταιρεία με την επωνυμία “Π. ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ”, που βρίσκεται επί της οδού Πλ.Τσώκρη 1, στην Αθήνα, Α.Φ.Μ……, έναντι του χρηματικού ποσού των τετρακοσίων ενενήντα έξι ευρώ (496,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», περιγράφεται λεπτομερώς στο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας, φυσικά, δηκτικά σχόλια στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν είναι απλές ομπρέλες βροχής. Πρόκειται για τις μαγικές ομπρέλες της Μαίρη Πόπινς που αγόρασε το υπουργείο προστασίας του πολίτη από τη Walt Disney», γράφει ένας χρήστης του τουίτερ, ενώ άλλος με πολύ χιούμορ και ακόμα μεγαλύτερη υπομονή συμπληρώνει: «Χρειάζονταν από δύο ομπρέλες. Μία για να την παίρνουν στο γραφείο όταν βρέχει και μία για να την αφήσουν σπίτι όταν δεν βρέχει». Μόνο που πέρα από τα αστεία, το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που μίλησαν στον «Ε.Τ.», οι συγκεκριμένες ομπρέλες δεν είχαν αποδέκτες τις κ.κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα και ήδη έχει διαταχθεί εσωτερικός έλεγχος ούτως ώστε να ξεκαθαριστεί για πού προορίζονταν.

Πάντως, είναι απορίας άξιον γιατί αναφέρονται ως αποδέκτες οι ίδιες, από τη στιγμή που, όπως σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πανάκριβες (σ.σ. σχεδόν… χρυσαφένιες) ομπρέλες δεν προορίζονταν για αυτές. Φυσικά και παρακολουθούμε το θέμα και περιμένουμε τα αποτελέσματα του άτυπου και «εσωτερικού ελέγχου» στο υπουργείο για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος παρήγγειλε τις ομπρέλες.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση φέρει την υπογραφή ενός αστυνομικού διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. και έχει ημερομηνία 19 Νοεμβρίου του 2018.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου