Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Νεκρός 38χρονος από τον ιό της γρίπης



Την είδηση επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Βουλγαρίδης αναφέροντας ότι νοσηλευόταν  στην ΜΕΘ  με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Ήρθε στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα και αμέσως διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ. Οι γιατροί πήραν δείγμα αίματος και το έστειλαν στο Ηράκλειο, το οποίο και βγήκε θετικό. Η κατάσταση του, ωστόσο ήταν αρκετά επιβαρυμένη με δεδομένο ότι ήταν και παχύσαρκος. Τελικά τα μεσάνυχτα κατέληξε.  Ο ασθενής δεν είχε εμβολιαστεί ενώ το γεγονός ότι ήταν παχύσαρκος, αποτέλεσε επιβαρυντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υγείας του».

Πλέον  7 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω της γρίπης στην Ελλάδα, από το περασμένο φθινόπωρο έως τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 65 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 64 απαίτησαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μόνον το 14% των σοβαρών περιστατικών ήταν εμβολιασμένο, μολονότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι άνω των 62 ετών.

Τα περισσότερα θύματα κατέληξαν μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ, με εξαίρεση μία 82χρονη η οποία πέθανε εκτός νοσοκομείου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί πως η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε «αυξημένα επίπεδα», καθώς μόνον την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 94 κρούσματα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου