Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Εκδικήθηκε τη συζυγό του πετώντας τα σκυλιά από το μπαλκόνι



Την αγάπη που έτρεφε η γυναίκα του για τα δύο τσιουάουα ζήλεψε ένας άνδρας και αποφάσισε να την εκδικηθεί επιχειρώντας να τα σκοτώσει.

Έπειτα από έναν «ομηρικό» καβγά που είχε με τη συζυγό του, ο Τζέραλντ Τζέσκε χαστούκισε τη γυναίκα του και στη συνέχεια πήγε στο διαμέρισμα τους στην κομητεία Κουκ του Σικάγο και πέταξε τα δύο σκυλιά από το μπαλκόνι.

«Αγαπάς αυτά τα σκυλιά περισσότερο απ’ ό,τι αγαπάς εμένα… Θα τα σκοτώσω», είχε πει στη σύζυγό του πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του και πετάξει τα σκυλιά από το μπαλκόνι.

Το ένα τσιουάουα, ηλικίας 16 χρόνων, σκοτώθηκε ακαριαία ενώ το άλλο, ονόματι Φλο, επέζησε από την πτώση, αλλά εξαφανίστηκε και δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα.

Ο 51χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ πρέπει να καταβάλει εγγύηση 10.000 δολαρίων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πάνω από το τηλέφωνο περιμένει η οικογένεια του επιχειρηματία, που απήχθη έξω από το σπίτι του στον Πειραιά



Όσο περνάνε οι μέρες αυξάνεται η αγωνία για την τύχη του 51χρονου επιχειρηματία, που απήχθη το πρωί της Πέμπτης έξω από το σπίτι του στον Πειραιά, καθώς ακόμα οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένειά του για λύτρα.

Η απαγωγή έγινε περίπου στις 9 το πρωί της Πέμπτης έξω από το σπίτι του επί της οδού Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή.

Τέσσερις άγνωστοι δράστες ντυμένοι στα μαύρα ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς μάρτυρες αναφέρουν ότι έφεραν στα μπουφάν τους λογότυπο πιθανόν της ΕΚΑΜ, επιβίβασαν με την βία σε μαύρο όχημα τον γνωστό επιχειρηματία στον χώρο των εισαγωγών ποτών και καπνικών προϊόντων, την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ανέφεραν πως είδαν τους άγνωστους άντρες να επιβιβάζουν με την βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και να διαφεύγουν με ταχύτητα.

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενες επιχειρήσεις τα οποία αναλύονται λεπτομερώς, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τις κινήσεις των δραστών και την κατεύθυνση διαφυγής τους ή ακόμα και από προηγούμενες ημέρες την παρακολούθησή του.



Αντιδράσεις για τις αυστηρές ποινές στους 8 αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου



Αντιδράσεις στους κύκλους των αστυνομικών και των νομικών, αλλά και ανησυχία στον κόσμο προκαλεί το πόρισμα της ΕΔΕ (Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης) που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στο θλιβερό συμβάν της 21ης Σεπτεμβρίου έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που γνωστοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, για τους τέσσερις εκ των οκτώ εμπλεκομένων αστυνομικών προτείνεται η ποινή της απόταξης, ενώ για τους υπόλοιπους προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης.


Αμέσως μετά το συμβάν, που έγινε παρουσία πλήθους πολιτών, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του άγριου και απάνθρωπου ξυλοδαρμού του δράστη τόσο από τον ιδιοκτήτη και δύο ακόμη άτομα στην αρχική φάση, όσο και από την «επιχειρησιακή βία» που του άσκησαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί, όταν, καίτοι αιμόφυρτος, προσπάθησε να διαφύγει. Οι εικόνες είναι πραγματικά απάνθρωπες και σοκαριστικές...

Είναι προφανές ότι από πλευράς αστυνομικών επιδείχθηκε καθ’ υπερβολήν βία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τα οποία όμως ασκήθηκαν εις βάρος ενός ενόπλου, που είχε εισβάλει σε κατάστημα με μαχαίρι, ακολούθησαν τα όσα ακολούθησαν και τελικά το θύμα προσπάθησε πάλι να διαφύγει.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, κ. Σταύρος Μαυροειδάκος, με σημερινές δηλώσεις του (Παραπολιτικά FM) ισχυρίστηκε ότι οι συνάδελφοί του κατά το τραγικό συμβάν ενήργησαν με βάση τη διεθνή τακτική προκειμένου για τέτοια συμβάντα. Ενώ και άλλοι συνάδελφοί του (που δεν θέλησαν να μιλήσουν επώνυμα) σημείωναν ότι «σε τέτοιες αδιευκρίνιστες καταστάσεις, και δη όταν ο δράστης είναι ένοπλος, προέχει η πάση θυσία εξουδετέρωση και σύλληψή του...».

Η Δικαιοσύνη επελήφθη, φυσικά, αμέσως της υπόθεσης και η έρευνα για την απόδοση ευθυνών συνεχίζεται. Αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις των αστυνομικών και νομικών κύκλων είναι το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο και έκριναν υπερβολικά αυστηρό σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και τη δράση των οργάνων της τάξης... Τη στιγμή, μάλιστα, που η Δικαιοσύνη δεν έχει διατάξει τη σύλληψη και προφυλάκιση κανενός από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς! 

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εύλογες υποψίες στην αντιπολίτευση ότι το πόρισμα της συγκεκριμένης ΕΔΕ (η οποία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση, ύστερα από τρεις αλλαγές του υπευθύνου γι’ αυτήν...) εντάσσεται στο προεκλογικό-ιδεολογικό «αφήγημα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να «κανακέψει» το αριστερό της ολοένα και φθίνον εκλογικό ακροατήριο, και εμμέσως να «απαντήσει» στην αξιωματική αντιπολίτευση -που έχει αναδείξει το πρόβλημα της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών- ως προς το «πού» μπορεί να οδηγήσει η... αστυνομοκρατία!

Το μήνυμα

Αλλά και δικηγορικοί κύκλοι (πέραν του συνηγόρου υπεράσπισης δύο εκ ων κατηγορουμένων αστυνομικών, κ. Θ. Πλεύρη) εκφράζουν την άποψη ότι η προτεινόμενη ποινή, κατά την ΕΔΕ, είναι υπερβολικά αυστηρή, και αν τελικά ισχύσει θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα και την ανάληψη κινδύνου των αστυνομικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στα οποία, φυσικά, περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση της βίας και του εγκλήματος, που τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί η... καθημερινή ρουτίνα στους δρόμους. Με αποτέλεσμα τη διάχυτη ανασφάλεια και ανησυχία των πολιτών.

Όπως επισημαίνεται από τους ίδιους κύκλους, ήδη παρατηρείται στην καθημερινότητα μια «αποστασιοποίηση» των αστυνομικών δυνάμεων για εμπλοκή σε συμβάντα με ενόπλους και επικίνδυνους παραβατικούς κάποιων «συλλογικοτήτων» («Ρουβίκωνες», «αναρχικούς» των Εξαρχείων και άλλους σχετικούς, που ήδη αντιμετωπίζονται με προκλητική ανοχή από πλευράς πολιτείας, τόσο σε πολιτικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο...), καθώς επίσης και μια αρνητική διάθεση επίδειξης αυτοθυσίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Όπως εξηγούν εν ενεργεία μάχιμοι αστυνομικοί, σε περιπτώσεις αντιμετώπισης βίαιων πράξεων και «εμπλοκής» με ενόπλους, το όργανο δεν θέτει εκ των πραγμάτων σε κίνδυνο μόνο τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αφού συχνά τιμωρούνται αυστηρά για υπερβολική βία, ακόμη και σε περιπτώσεις που έδρασαν σύμφωνα με την εκπαίδευση και τις προβλεπόμενες διαδικασίες «εμπλοκής».

Εξ ου και η «αποστασιοποίησή» τους, η οποία όμως καταδικάζεται από την κοινωνία, που σε περιβάλλον διάχυτης ανασφάλειας και εγκληματικότητας απαιτεί την άμεση και αποτελεσματαική παρουσία και δράση της αστυνομίας...

Η ΕΔΕ

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», που δημοσιεύει το πόρισμα, για τους τέσσερις εκ των οκτώ αστυνομικών προτείνεται η απόταξη, ενώ για τους υπόλοιπους η ποινή της αργίας, με το ερώτημα της απόλυσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτοί -αν γίνει δεκτή η πρόταση των συντακτών της ΕΔΕ- θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για όσους μήνες αποφασιστεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να αμείβονται. Εάν, δε, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, θα αποταχθούν.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται, το πόρισμα δεν είναι απόφαση. Ο αξιωματικός που ολοκλήρωσε την ΕΔΕ δίνει το πόρισμα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και αυτός αποφασίζει αν θα παραπεμφθούν οι αστυνομικοί στο πειθαρχικό ή όχι.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Κικίλιας : O φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει.



Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, μετέβη άμεσα στο σημείο της έκρηξης που σημειώθηκε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ αμέσως μετά στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. 

Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει  την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. 

Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά. 

Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο πατήρ Γεώργιος, ο ένας από τους τρεις ιερείς του Ναού, μάς είπε ότι τοποθετήθηκε ο μηχανισμός μπροστά στην εκκλησία γιατί στόχος όπως φαίνεται ήταν ο κόσμος που πήγαινε στη λειτουργία.

«Είναι πάγια θέση μου ως πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μη σχολιάζω τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πρέπει όμως να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται.

Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής.

Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν».




Με τις Δηλώσεις Μαλέλη πήρε αέρα ο Παππάς και στο τέλος τα μάζεψε ο Μαλέλης



Πήρε αέρα ο Παππάς από τις δηλώσεις ντροπή του Μαλέλη που δεν αντιπροσωπεύουν το ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα να δηλώσει:  Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο της ΝΔ.

Η δήλωση Μαλέλη ήταν αρκετή για να βγει και να ξεφτιλιστεί ο Νίκος Παππάς νιώθοντας χαρούμενος, αλλά τον προσγείωσε το ίδιο το ΚΙΝΑΛ και μετά ο Μαλέλης που τα μάζεψε.

Παππάς : «Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ», σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τις δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος «να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση».

To ΚΙΝΑΛ προσγείωσε τον Μαλέλη

"Εάν η θέση μας ότι εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων χωρίς πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις δεν θα γίνουμε και με αυτή την έννοια δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, ενοχλεί ή χαλάει τα σχέδια σε κάποιους είναι δικό τους πρόβλημα. Κανείς δε θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Με ερμηνείες και παρερμηνείες επιμέρους αποσπασματικών αναφορών των θέσεων μας δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν το μήνυμα μας που είναι σταθερό, διαυγές αλλά και αδιαπραγμάτευτο”, ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

"Η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει. Είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό και από τους δύο. Δείχνουμε ένα άλλο δρόμο στους Έλληνες πολίτες. Το δρόμο της πολιτικής σταθερότητας με ευρεία πολιτική συνεννόηση και ανάληψης ευθυνών από όλους για να δώσουμε, επιτέλους, πραγματική ελπίδα και προοπτική για το αύριο. Με ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα που ήδη έχουμε παρουσιάσει”, συμπλήρωσε.

Και μετά το άδειασμα του ΚΙΝΑΛ και τις αντιδράσεις τα μάζεψε ο Μαλέλης : «Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελευθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγης. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο .

Τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του Τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους Και όχι για την υπέρβαση της κρίσης».


Η NASA θα μελετήσει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος στη Σαντορίνη



Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) χρηματοδοτεί και στηρίζει διεθνή αποστολή εξερεύνησης του ελληνικού βυθού γύρω από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019 με ελληνική συμμετοχή.

Πρόκειται για «πρόβα» ορισμένων νέων αυτόνομων και «έξυπνων» τεχνολογιών που τις επόμενες δεκαετίες μπορούν να αξιοποιηθούν για την εξερεύνηση των εξωγήινων ωκεανών.

Εχοντας ως μελλοντικό διαστημικό στόχο να μελετήσει ωκεανούς σε άλλους κόσμους, σε πρώτη φάση στους μεγάλους δορυφόρους του Κρόνου και του Δία, όπως ο Εγκέλαδος και η Ευρώπη, η NASA θέλει να δοκιμάσει νέες τεχνικές εξερεύνησης με αυτόνομα υποβρύχια οχήματα, κάτι που μπορεί να γίνει αρχικά στις θάλασσες της Γης.


Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι στο διάστημα λόγω της μεγάλης απόστασης θα μεσολαβεί μεγάλη χρονική υστέρηση ανάμεσα στην εντολή που θα δίνεται από το κέντρο ελέγχου στη Γη και στη λήψη της από το υποβρύχιο ρομπότ μέσα σε ένα εξωγήινο ωκεανό.

Γι' αυτό αναζητούνται «έξυπνες» λύσεις, ώστε το υποβρύχιο να μπορεί να «σκέφτεται» και να παίρνει γρήγορα αυτόνομες αποφάσεις σε αχαρτογράφητα και πιθανώς επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες που εξερευνούν τα βάθη των ωκεανών, καθώς τα ραδιοκύματα δεν ταξιδεύουν καλά μέσα σε νερό με αλάτι. Γι' αυτό, οι νέες αυτόνομες τεχνολογίες εξερεύνησης εξωγήινων ωκεανών δοκιμάζονται πρώτα σε γήινες θάλασσες, κάτι που ξεκίνησε -με ελληνική συμμετοχή- το Δεκέμβριο στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα νοτιοδυτικά της Κόστα Ρίκα.

Στο πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της τεχνολογίας τηλεχειρισμού των ρομποτικών ανιχνευτικών μέσων, συνεργάζονται τα Ωκεανογραφικά Ινστιτούτα Schmidt και Woods Hole της Καλιφόρνια, η NASA, το Αυστραλιανό Κέντρο Ρομποτικής Εξερεύνησης του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, τα αμερικανικά πανεπιστήμια MIT και Μίσιγκαν, καθώς επίσης το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

Στην πολύπλοκη περιοχή στα ανοιχτά της Κόστα Ρίκα, η οποία περιλαμβάνει υποθαλάσσια ηφαίστεια και πολλές υδροθερμικές πηγές, δοκιμάστηκαν πολλαπλοί τύποι ρομποτικών οχημάτων που λειτουργούν αυτόνομα σε επικίνδυνα περιβάλλοντα. Αυτά τα αυτόνομα οχήματα που «βλέπουν» και «σκέφτονται», κάτι που τους επιτρέπει να πλοηγηθούν με ασφάλεια, μπορούν επίσης να αναζητήσουν στο νερό ακόμη και αχνά χημικά σήματα ύπαρξης ζωής - κάτι πολύ σημαντικό για τους αστροβιολόγους, όταν κάποτε γίνουν οι πρώτες αποστολές σε εξωγήινες θάλασσες.


Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Νομικού, η μοναδική επιστήμονας από την Ελλάδα που συμμετείχε στην αποστολή στην Κόστα Ρίκα και θα είναι επίσης παρούσα του χρόνου στην αποστολή στον Κολούμπο, μόλις επέστρεψε από την ωκεανογραφική αποστολή στον Ειρηνικό ωκεανό, όπου έλαβε χώρα το πρώτο σκέλος του προγράμματος της NASA και εξερευνήθηκε ο βυθός με τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «για μένα ήταν μοναδική εμπειρία να αποτελείς μέρος μια ομάδας που χρησιμοποιεί υποβρύχια οχήματα, τα οποία λειτουργούν αυτόνομα, εξερευνώντας επικίνδυνα γεωλογικά περιβάλλοντα στα βάθη των ωκεανών. Νιώθω περήφανη που το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε σε τέτοιες καινοτόμες αποστολές».

Τόνισε ακόμη ότι «η αποστολή υπήρξε η "πρόβα" για το επόμενο σκέλος που θα πραγματοποιηθεί στο ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης την προσεχή άνοιξη». Η έρευνα στο Αιγαίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΝΔ: Αδιανόητες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Σγουρίδη των ΑΝΕΛ



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες.  

Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».