Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ο Φλαμπουράρης νομίζει ότι απευθύνεται σε Συριζαίους και αυτοξεφτιλίζεται



Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στην υπόθεση Πετσίτη, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις και λέγοντας ότι δεν είναι δικός του φίλος, ούτε φίλος του πρωθυπουργού ξεχνώντας ότι υπάρχει μια χαρακτηριστική φωτογραφία που τον διαψεύδει.

Για να ενισχύσει τον αυτοξεφτιλισμό του, αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, που απεικονίζουν τον Πετσίτη να είναι δίπλα στον Τσίπρα και στον ίδιο, και είπε με θράσος ότι αυτές βγήκαν τυχαία, και λέγοντας ότι ήταν «κάποιος που βρέθηκε δίπλα μας» : «Κύριε Χατζηδάκη, αν είστε στο δρόμο ή στα γραφεία σας και σας βγάλει κάποιος μια φωτογραφία, δεν είναι ντροπή σας να βγαίνετε και να λέτε αυτά; Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή φίλος του Φλαμπουράρη κάποιος ο οποίος βρέθηκε όταν κερδίσαμε το 2015 να είναι δίπλα μας και να του έχουν βγάλει μια φωτογραφία; Το καταλαβαίνετε αυτό; Αν σας βγάλω εγώ φωτογραφίες, τι θα λέτε; Καταλαβαίνετε τι λέτε; Μη με εκνευρίζετε».


Το τραγικό είναι ότι κάποιοι ευτυχώς πλέον χειροκροτούνε την ξεφτίλα τους.



Γιατί ενώ αυξήθηκαν οι πληρωμές μέσω POS δεν αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα



Τελευταία κλήρωση των ηλεκτρονικών αποδείξεων για φέτος σήμερα το μεσημέρι και το ερώτημα που παραμένει μετέωρο είναι το αν η λοταρία του 1.000άρικου έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στο υπουργείο Οικονομικών.

Με ποιο στόχο εισήγαγε το οικονομικό επιτελείο τη λοταρία, που «τρέχει» εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Σλοβακία; Να δώσει ένα κίνητρο στους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν κάρτα όχι μόνο στις μεγάλες δαπάνες αλλά και στις καθημερινές, χαμηλής αξίας συναλλαγές, όπου κατά τεκμήριο είναι πιο εύκολο το μετρητό άρα και η φοροδιαφυγή. Επί της ουσίας, οι ηλεκτρονικές κληρώσεις ήρθαν ως συμπληρωματικό μέτρο, για να «γλυκάνουν» τους φορολογούμενους, που υποχρεώνονται να «χτίσουν» το αφορολόγητο τους με ηλεκτρονικές δαπάνες. Πέτυχε ο συνδυασμός τους;


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ειδικά από το καλοκαίρι του 2015 με την επιβολή των capital controls, η χρήση κυρίως χρεωστικών καρτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ παρατηρείται εξάμηνο με εξάμηνο και μείωση της μέσης αξίας συναλλαγής, δείγμα του ότι η κάρτα χρησιμοποιείται, πλέον, πιο εύκολα. Συγκεκριμένα, το  α΄ εξάμηνο του 2018 συνεχίζεται, για έκτο κατά σειρά εξάμηνο, η φθίνουσα πορεία της μέσης αξίας ανά συναλλαγή για το σύνολο των καρτών, φθάνοντας τα 74 ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 ήταν πάνω από 120 ευρώ. Συμπέρασμα; Παρά τη μείωση, παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ο συνολικός αριθμός των καρτών πληρωμών αυξήθηκε το α΄ εξάμηνο του 2018 κατά 535 χιλ. (+3%), σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2017, και ανήλθε σε 16,8 εκατ. κάρτες. Η αύξηση  προέρχεται από την έκδοση νέων χρεωστικών καρτών, καθώς εκδόθηκαν επιπλέον 686 χιλ. κάρτες (+5%) συγκριτικά με το β΄ εξάμηνο του 2017, ενώ αντίθετα στις πιστωτικές κάρτες παρατηρείται μείωση κατά 150 χιλ. (-5%).

Έχει αποτυπωθεί αυτή η τάση και στα φορολογικά έσοδα, κυρίως από ΦΠΑ; Μάλλον όχι. Το γεγονός ότι σταθερά το 15% των υπόχρεων δεν αποδίδει καν το φόρο, όπως επίσης τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας που καταγράφονται στους επιτόπιους ελέγχους της ΑΑΔΕ, είναι μια σαφής ένδειξη ότι ο συνδυασμός «ηλεκτρονικού» αφορολόγητου- λοταρίας, δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν σχεδόν εξαρχής ποια είναι η αιτία της αποτυχίας του μέτρου, το συζητάνε αλλά δεν τολμούν ακόμα να κάνουν το βήμα. Το ποσοστό κάλυψης του αφορολογήτου από ηλεκτρονικές δαπάνες θεωρείται χαμηλό (10% ως 10.000 ευρώ εισοδήματος, 15% για εισοδήματα από 10.000 ως 30.000 ευρώ και 20% για το επιπλέον), ειδικά από τη στιγμή που ελάχιστες δαπάνες εξαιρούνται, με αποτέλεσμα μόνο με τις βασικές αγορές ενός νοικοκυριού, να φεύγει το άγχος του αφορολογήτου. Η απόφαση για αύξηση αυτών των ποσοστών κάλυψης είναι ειλημμένη, αλλά όσο βαδίζουμε προς τις κάλπες, τόσο πιο δύσκολα θα μετουσιωθεί σε νομοθετική διάταξη.


Φυσικά, δεν αρκεί αυτό. Η υποχρεωτική χρήση POS από ομάδες επαγγελματιών «υψηλού κινδύνου» δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά, ενώ πάντα υπάρχει η εισήγηση για ειδικό συντελεστή βαρύτητας σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικές συναλλαγές, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να έχει πρακτικό κίνητρο να χρησιμοποιήσει κάρτα αντί μετρητών. Σε διαφορετική περίπτωση στο δίλημμα «με ΦΠΑ ή χωρίς ΦΠΑ;», το υπουργείο Οικονομικών θα είναι πάντα χαμένο… 


Γιώργος Παππούς
Πηγή:  iefimerida.gr 


Βρετανία: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα drones στο Γκάτγουικ



Η βρετανική αστυνομία άφησε την Κυριακή ελεύθερους χωρίς να τους απαγγείλει κατηγορίες τους δύο συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για την παράνομη χρήση drones πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χάος για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία του Σάσεξ συνέλαβε έναν 47χρονο και μια 54χρονη, κατοίκους της περιοχής, αργά το βράδυ της Παρασκευής ως ύποπτους για το περιστατικό με τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο από την Τετάρτη ως την Παρασκευή υποχρεώνοντας σε ματαίωση ή εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεις και επηρεάζοντας 140.000 επιβάτες.

«Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν συνεργαστεί απολύτως με τις έρευνές μας και είμαι ικανοποιημένος που δεν είναι πλέον ύποπτοι για το περιστατικό με τα drones στο Γκάτγουικ», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέισον Τίνγκλεϊ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί ενεργά την υπόθεση για να εντοπίσει εκείνους που ευθύνονται για την μεγαλύτερη παρενόχληση από μη επανδρωμένα εναέρια μέσα που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο, περιλαμβάνουν την easyJet, την British Airways και την Norwegian.


Πηγή : in.gr


Χανιά: Πίτμπουλ δάγκωσε και τραυμάτισε σοβαρά νεαρό



Λάθος σκυλιά σε λάθος ανίκανους και ακατάλληλους ιδιοκτήτες, γιατί το σκυλί είναι όπως το μάθεις και δεν ευθύνεται το ίδιο για την συμπεριφορά του.

Επίθεση δέχτηκε ένας νεαρός Χανιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα πίτμπουλ όρμησε και τον δάγκωσε στα γεννητικά του όργανα.

Ο νεαρός βρισκόταν σε κατάστημα στα Χανιά για επαγγελματικό λόγο, συζητώντας με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο σκύλος του ιδιοκτήτη, όρμησε στο νεαρό δαγκώνοντας τον στα γεννητικά όργανα.

Ο 31χρονος νεαρός έπεσε στο έδαφος, υποφέροντας από φρικτούς πόνους, ενώ η αντίδραση του ιδιοκτήτη του σκύλου ήταν να ξεσπάσει σε γέλια. 

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην Ουρολογική του Νοσοκομείου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί του συνέστησαν πλήρη ακινησία για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ φαίνεται πως ο ίδιος στάθηκε αρκετά τυχερός, μέσα στην ατυχία του.


Γεροβασίλη και Παπακώστα έχουν κάνει τσιφλίκι τους τον λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ. στο youtube για την προβολή τους




Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα αποφάσισαν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας στο YouTube για τα βίντεο από τις συνεντεύξεις που δίνουν στα κανάλια.

Κάτι τέτοιο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς ακόμα και ο προηγούμενος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, χρησιμοποιούσε το κανάλι μόνο για τις επίσημες συνεντεύξεις τύπου και όχι για την προσωπική του προβολή και τις συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης.


Κάποια από τα video της Υπουργού και της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Μπορείτε να δείτε όλα στο κανάλι της αστυνομίας.



Αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές βέβαια μόνο ασυνήθιστες δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ακριβώς έκανε με τους λογαριασμούς του λιμενικού ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επιμένει να χρησιμοποιεί το site της Περιφέρειας για την προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού της.



Πηγή : omadaalithias.gr


Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Ελληνες μεταξύ των θυμάτων της Ινδονησίας



Τη λύπη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον λαό της Ινδονησίας και την κυβέρνηση της χώρας για το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε χθες τα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Tο υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για Έλληνες πολίτες ανάμεσα στα θύματα και στους τραυματίες και ότι παρακολουθεί την κατάσταση.
Οι νεκροί ανέρχονται στους 222, ο αριθμός των τραυματιών σε τουλάχιστον 745, ενώ υπάρχουν επίσης 30 αγνοούμενοι.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το καταστροφικό τσουνάμι στην Ινδονησία και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Θερμά συλλυπητήρια & αλληλεγγύη στο λαό & την κυβέρνηση της Ινδονησίας. @KBRI_Athena


Ροζ κύκλωμα με φοιτήτριες σβήνει τα ίχνη και εξαφανίζει κινητά



Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, ο πατέρας της είχε καταγγείλει στην εφημερίδα «Ροδιακή» ότι στο νησί δρα ανεξέλεγκτα κύκλωμα, το οποίο εκβιάζει, βιάζει και απειλεί νεαρά κορίτσια. Στον απόηχο αυτών των καταγγελιών η εφημερίδα «Δημοκρατική», σε σημερινό της δημοσίευμα, αναφέρει ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο «ροζ» κύκλωμα, το οποίο δραστηριοποιούνταν στη Ρόδο και την Κρήτη. Το εν λόγω κύκλωμα τις τελευταίες μέρες όχι μόνο έσπευσε να σβήσει τα ίχνη του στο διαδίκτυο αλλά κατάργησε και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα κάνει αναφορά στο εν λόγω θέμα, καθώς σε παλαιότερο ρεπορτάζ της επισημαινόταν ότι υπήρχε φοιτήτρια που διαφήμιζε την παροχή ερωτικών υπηρεσιών στην Ρόδο μέσω του διαδικτύου, τάζοντας στους υποψήφιους πελάτες της ερωτικές υπηρεσίες μέσα από μικρή αγγελία αλλά και από προσωπική της ιστοσελίδα, που παρείχε τη δυνατότητα για περισσότερες πληροφορίες ως και φωτογραφικό υλικό, στην περίπτωση που κάποιος γινόταν μέλος κοινότητας.

«Από τα μέσα του Οκτωβρίου 2017, έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, αγγελία εταιρείας, που φέρεται να λειτουργεί στην Κρήτη, με την επωνυμία cretegirlsnetwork και με κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας, με την οποία ζητείται προς πρόσληψη «νεαρή κοπέλα ευπαρουσίαστη για αισθησιακό-χαλαρωτικό μασάζ» για παροχή υπηρεσιών σε ξενοδοχεία ή σπίτια στη Ρόδο. Η εταιρεία υπόσχεται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και πολύ υψηλές αποδοχές. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να έχουμε στο δυναμικό μας όμορφες κοπέλες αλλά και καλά κορίτσια όσον αφορά το χαρακτήρα και το ήθος! Υγεία και καθαριότητα τα πλέον βασικά για τις κοπέλες που θα συνεργαστούμε! Κάνουμε ό,τι το καλύτερο για εσάς …που μας το ζητήσατε!

Έχουμε ενημερώσει τις κοπέλες μας να σας δώσουν την καλύτερη εντύπωση! Σκοπός μας να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι και να συστήσετε τις κοπέλες μας σε φίλους και γνωστούς σας! Η συνέπεια στα ωράρια των ραντεβού είναι το βασικό μας μέλημα! Σας υποσχόμαστε οι κοπέλες μας να είναι ακριβώς στην ώρα τους στο ραντεβού καθώς και να κάθονται στο ραντεβού με άνεση και χωρίς βιασύνες! Σκοπός μας η δική σας χαλάρωση από την δύσκολη καθημερινότητα…» έγραφε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ακολουθούν οι δύο αγγελίες

«Είμαι η Γιολάντα 19χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο. Έρχομαι με καυτές διαθέσεις στο χώρο σου για πολλά καυτά παιχνιδάκια σεξουαλικού τύπου. Για καυτά αγοράκια αλλά και κοριτσάκια!».


«Είμαι η Εμμα 21χρονη αληθινή, σέξυ φοιτήτρια στη Ρόδο. Ανεξάρτητη έρχομαι στο χώρο σου ή σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Παρακαλώ να επικοινωνούν μαζί μου μόνο σοβαρά άτομα άνω των 25 ετών που θέλουν να νιώσουν κάτι το όμορφο, το αληθινό, το τρυφερό και να είναι αποφασισμένοι ότι θέλουν να κάνουν ραντεβού!».
Τις προσφερόμενες ερωτικές υπηρεσίες παρέχει όλες έναντι 100 ευρώ την μια ώρα, ενώ διαθέσιμο είναι το τηλέφωνό της και το email της σε υποψήφιους πελάτες.
Εξαφανίστηκαν επίσης η ιστοσελίδα, οι αγγελίες και το τηλέφωνο της 19χρονης φοιτήτριας.


Η εταιρεία φέρεται μάλιστα να είναι μέλος ευρύτερου δικτύου ευρωπαϊκού ιντερνετικού κόμβου παροχής ερωτικών υπηρεσιών από escorts, που διαφημίζεται μάλιστα στην ιστοσελίδα της.

Πηγή : ethnos.gr