Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο 35χρονος που συνελήφθη για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 2-11-2018 στ o Ίλιον, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων.

Ειδικότερα :

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 2-11-2018 στο Ίλιον, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας, ένας 35χρονος ημεδαπός, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, ο 35χρονος από τον περασμένο Μάρτιο εντόπιζε ηλικιωμένους στην περιοχή της Παιανίας και με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από την εφορία σε στενό συγγενικό τους πρόσωπο, τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους χρήματα και κοσμήματα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε με το ίδιο πρόσχημα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες και κλοπές και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Πρόκειται για τον ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 19-11-1983 στην Αθήνα




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 19-5-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος και ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6643339 του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.




Ν.Δ.: Η κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή θητεία



Δήλωση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκη για την τοποθέτηση της κ. Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία. Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών. 

Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής. 

Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του 


Αυτός είναι ο 61χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση...




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ιστοσελίδας 61χρονου ημεδαπού , σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.

Πρόκειται για τον:

(επ) ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ (ον) Γεώργιο του Δήμου και της Δέσποινας, γεν. 1957 στο Αιγίνιο Πιερίας.



Η προσωπική ιστοσελίδα του 61χρονου είναι η: www.georgepaschalidis.gr 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 29-05-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων και τον εντοπισμό άλλων παθόντων έκθεσης ή και απάτης, αλλά και την αποτροπή τυχόν τέλεσης των αναφερόμενων αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Επιστήμονες: Ζούμε στην «Εποχή του Κοτόπουλου»


Όταν κάποτε δεν θα έχει απομείνει ούτε ένας άνθρωπος στη Γη, τα διάσπαρτα απολιθωμένα κόκαλα των κοτόπουλων θα είναι αυτά που θα αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» της σύγχρονης γεωλογικής εποχής. Έτσι, παρά τα διαστημικά ταξίδια, το Ίντερνετ και τα τόσα ιατρικά επιτεύγματα του ανθρώπου, τελικά θα είναι μάλλον το ταπεινό κοτόπουλο που θα αφήσει το στίγμα του στην εποχή μας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κάρις Μπένετ του Τμήματος Γεωγραφίας, Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Λέστερ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας "Royal Society Open Science", σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

«Τα κοτόπουλα αποτελούν ένα πραγματικά σημαντικό σύμβολο και ένα δυνητικό μελλοντικό απολίθωμα της σύγχρονης εποχής, καθώς και της επίπτωσης του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη μας. Μπορεί να πει να κανείς ότι ζούμε στον πλανήτη των κοτόπουλων» δήλωσε η Μπένετ.

Στον 20ό αιώνα υπήρξε πραγματική «έκρηξη» στους αριθμούς των κοτόπουλων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, ο πληθυσμός τους υπολογίζεται σε 22 έως 23 δισεκατομμύρια και είναι μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό ζώο της ξηράς.

Σχεδόν 66 δισεκατομμύρια κοτόπουλα οδηγούνται στο σφαγείο κάθε χρόνο (έναντι ενάμισι δισεκατομμυρίου χοίρων) και τα κόκαλά τους που συσσωρεύονται, δεν έχουν προηγούμενο στο φυσικό κόσμο. Σύντομα τα κοτόπουλα θα ξεπεράσουν τους χοίρους ως το ζώο του οποίου το κρέας τρώνε περισσότερο οι άνθρωποι.

Εξημερώθηκαν πριν 8.000 χρόνια και οι σημερινές κότες της πτηνοτροφίας μικρή σχέση έχουν με τους προγόνους τους, καθώς μέσα σε μερικές μόνο δεκαετίες έχουν υποστεί σημαντικές βιολογικές μεταβολές μετά από τόσο εντατική μεταχείριση από την κτηνοτροφία και τη βιομηχανία κρέατος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σημερινά κοτόπουλα είναι συνήθως τέσσερις έως πέντε φορές βαρύτερα από εκείνα του 1957. Το κόκαλο στο μπούτι ενός σύγχρονου κοτόπουλου έχει τριπλάσιο πλάτος και διπλάσιο μήκος σε σχέση με εκείνο ενός άγριου προγόνου του πριν 10.000 χρόνια.

Στη σημερινή εποχή, εκτός από τα πλαστικά, τα λιπάσματα, τα ορυκτά καύσιμα και τα ραδιενεργά απόβλητα, τα κόκαλα από τα κοτόπουλα που καταλήγουν στις χωματερές, συνεχώς διογκώνονται, ενώ βρίσκουν εκεί τις κατάλληλες συνθήκες (έλλειψη οξυγόνου κ.α.) για να απολιθωθούν και έτσι να διατηρηθούν για εκατομμύρια χρόνια.

Όπως είπε η Μπένετ, όταν οι μελλοντικές γενιές εξετάζουν πετρώματα από την εποχή μας, «ανάμεσα στα τενεκεδάκια, στα γυάλινα μπουκάλια και στα πλαστικά, θα βρουν και κόκαλα από κοτόπουλα».


Πηγή : real.gr


O Γ.Γ.Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος αφήνει υπόνοιες ότι αστυνομικός πήρε τα όπλα



Σε εμφάνιση του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος είπε ότι «Από το σημείο όπου έχουν χαθεί τα όπλα έχουν πρόσβαση μόνο οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί του Τμήματος».

«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και θα βρεθεί τι έχει γίνει», είπε πετώντας κλαρφί για την εμπλοκή συναδέλφων του στην απώλεια των πιστολιών λέγοντας ακόμα ότι πως «όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια».

Τόνισε επίσης πως, «οποιοσδήποτε έχει ευθύνη, θα πρέπει να του επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή». «Εξευτελίζεται ο θεσμός και η ΕΛ.ΑΣ. στην κοινωνία».


Σκάνδαλο Πετσίτη : Παίζουν τον… Παππά στην κυβέρνηση για να κρύψουν το golden boy του ΣΥΡΙΖΑ



Όλοι γνωρίζουν το παιχνίδι με την τράπουλα (ή και με άλλους τρόπους) που λέγεται «εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς». Ο λεγόμενος και παπατζής προσπαθεί με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις να κρύψει τον άσο ώστε αυτός που ποντάρει σε κάποιο χαρτί να χάσει τα λεφτά του.
Αυτό το παιχνίδι φαίνεται ότι αποφάσισαν να παίξουν στην κυβέρνηση κι ο άσος είναι ο Μανώλης Πετσίτης ή Μανόλο για τους φίλους του. Ή και ο «Μανώλης του Παππά», όπως τον ξέρουν στα στέκια του Κολωνακίου όπου σύχναζε.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε εντολή να παίξουν τον παπά και γι’ αυτό φόρτωσαν στον Νίκο Παππά την δύσκολη αποστολή της αποκήρυξης του Μανώλη Πετσίτη. Στην αρχή ήθελαν να τον κρύψουν και γι’ αυτό ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι δεν τον ξέρει καθόλου και δεν ασχολείται μ’ αυτά.
Χθες, όμως, και μετά τη βροχή των αποκαλύψεων για το ρόλο του «Μανόλο» και τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Παππάς αποφάσισε να βγει μπροστά και να πάρει θέση.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Νίκος Παππάς είπε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».
Μάλιστα σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος.
Κατηγόρησε μάλιστα και τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να κατασκευάσει «κάτι» ώστε να «ισοφαρίσει» καθώς όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς «πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ».
Πολύ ωραία όλα αυτά, οι υποθέσεις της Υγείας είναι στα χέρια των δικαστών κι εφόσον προκύψουν στοιχεία ας καθίσουν όλοι στο σκαμνί. Όχι «ενδείξεις» όπως έβγαλε το πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής.
Όμως, ο κ. Παππάς, άριστος ταχυδακτυλουργός ή όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του «παπατζής – ταλέντο», προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει τον κολλητό του από  τα μαθητικά χρόνια. Και βεβαίως δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις, όμως, δεν μπορεί ο υπουργός να ρίχνει στάχτη στα μάτια λέγοντας ότι ο Πετσίτης εργάστηκε εθελοντικά και κατόπιν απομακρύνθηκε. Κατ’ αρχάς πότε απομακρύνθηκε; Το 2015, όπως λέει χθες η Εφημερίδα των Συντακτών; Κι αν ναι γιατί απομακρύνθηκε; Υπήρχε κάποιος λόγος; Ηθελε να βγάλει λεφτά κι επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν… τσιγγούνηδες και δεν τον πλήρωναν αποφάσισε κάποια στιγμή να μην είναι πλέον το κορόιδο;
Ο Νίκος Παππάς δε μας τα λέει καθόλου καλά διότι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις που παραείναι οφθαλμοφανείς για να μην τις ερευνήσει κανείς. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά και σίγουρα δεν μπορούν να απαντηθούν σε μια φιλική κουβεντούλα στην ΕΡΤ, δηλαδή στο δικό του «μαγαζί».
Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε προχθές ότι όλοι ήξεραν τον Πετσίτη ως τον άνθρωπο του Παππά. Ηταν αυτός που του κράταγε την τσάντα στα ραντεβού, είπε η πρώην συντρόφισσα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, επομένως ήταν εξ απορρήτων. Εθελοντικά το έκανε αυτό; Στα ρεπό από τη δουλειά του ως σερβιτόρος με αμοιβές της τάξης των 5.000 ευρώ;

Λεφτά με ουρά

Ο κ. Παππάς λέει επίσης ότι δεν καταλαβαίνει το θόρυβο γύρω από το θέμα. Δηλαδή είναι ήσσονος σημασίας ότι ο «κολλητός» του κυκλοφορούσε με 500άρικα τις νύχτες; Είναι μικρό πράγμα ότι φημολογείται πώς στο πορτ μπαγκάζ του βρέθηκε σακούλα με 200 χιλιάδες ευρώ σε τυχαίο έλεγχο;
Δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Παππά το γεγονός ότι ενώ το 2015 είχε 5.000 ευρώ ετήσια εισοδήματα, την επόμενη διετία ΣΥΡΙΖΑ αίφνης ο Πετσίτης έγινε μεγαλοπαράγοντας, πήρε πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ αμοιβές από διάφορες δουλειές, απέκτησε βίλα στη Βαρυμπόμπη και μάλιστα βρίσκεται στο στόχαστρο ελεγκτικών αρχών γι’ αυτόν τον ξαφνικό πλουτισμό;
Αλλά ο πρώην εθελοντής και στη συνέχεια ασχολούμενος με ιδιωτικές δουλειές, όπως λέει ο υπουργός, είχε κι ένα ακόμη προσόν. Οπου πήγαινε συστηνόταν ή τον ήξεραν ως ο «Μανώλης του Παππά». Ως ο άνθρωπος του υπουργού που λύνει και δένει, κι αυτό δεν ήταν το 2015 αλλά μέχρι πρότινος έτσι τον ήξεραν όλο στα μπαράκια  και τα κοσμικά κέντρα που σύχναζε. Δεν ενοχλούσε τον κ. Παππά να «πουλάει» κάποιος την ιδιότητα «ο άνθρωπος του Παππά;» Γιατί πιο πολύ ταιριάζει το προφίλ στο «ταμίας» παρά σε έναν παλιό φίλο που κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεχομένως πάλι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να μη συναντούσε τον Πετσίτη στα υπόγεια και στα πάνω γραφεία του Μαξίμου όπου πήγαινε όποτε ήθελε. Γι’ αυτό ίσως να είναι αρμόδιοι να απαντήσουν οι κ. Φλαμπουράρης και Τζανακόπουλος.
Επίσης, γιατί ο Παππάς να γνωρίζει ότι ο παλιός παιδικός του φίλος μπούκαρε όποτε ήθελε στη ΔΕΠΑ «για υπηρεσιακές δουλειές του Μαξίμου»; Και μάλιστα μπούκαρε σε μια δημόσια επιχείρηση ενώ ήταν υπάλληλος του Λαυρεντιάδη ο οποίος φέσωσε με εκατομμύρια τη ΔΕΠΑ. Κανείς δεν ρώτησε έναν κρατικό αξιωματούχο «τι θέλει ο Πετσίτης στη ΔΕΠΑ»; Μήπως ρώτησε ο Θ. Κιτσάκος ή όποιος άλλος και του απάντησαν «είναι ο άνθρωπος του Παππά και του Μαξίμου;»

Ο όχι και τόσο απλός συνεργάτης

Λέει επίσης ο Παππάς ότι ο Πετσίτης εργάστηκε και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με τις οποίες συγκρούστηκε η κυβέρνηση. Για ποιες εννοεί, διότι με βάση τις αμοιβές του φίλου του, τα περισσότερα λεφτά τα πήρε από την ELFE του κ. Λαυρεντιάδη και περί τα 45 χιλιάδες ευρώ από τον Alpha. Συγκρούστηκε η κυβέρνηση με κανέναν από αυτούς τους επιχειρηματίες; Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε. Ο Λαυρεντιάδης αύξησε στα 120 εκατ. ευρώ τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρήθηκε και μια σκανδαλώδης προσπάθεια συμψηφισμού με δεσμευμένα ακίνητα.
Ο δε Alpha μάλλον ευνοϊκά διακείμενος είναι εδώ και χρόνια προς την κυβέρνηση. Και καμιά σύγκρουση δεν υπήρξε ακόμη κι όταν ο Παππάς έκανε πειράματα με τα Ινστιτούτα της Φλωρεντίας και ήθελε να δώσει άδειες ακόμη και στα… βοσκοτόπια.
Μάλιστα, για να καταλάβουμε πόσο πολύ… συγκρούστηκε η κυβέρνηση με τον Alpha ας δούμε τι γράφουν τα ΝΕΑ της Παρασκευής.
Το κορυφαίο στέλεχος του καναλιού, δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, είχε πει στα τέλη του 2016 μετά από μια θεατρική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου: «Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά. Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός, είχε βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος που τον βλέπουμε χαλαρό ύστερα από μια θεατρική παράσταση, έχει μεγάλη δύναμη. Κρατήστε το όνομα».
Λέτε να μην ξέρει τι λέει ο Βερύκιος ή δεν ρώτησε τον Παππά για να του πει ότι απομακρύνθηκε από τον πυρήνα εξουσίας; Είναι κάτι παραπάνω από απλός συνεργάτης, επομένως.

Εκπρόσωπος off shore;

Και πάμε και στα πιο πρακτικά που ο κ. Παππάς δεν μπορεί να απαντήσει για να μην εκτεθεί. Αποκαλύπτεται η πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα του Πετσίτη η οποία μάλλον επί ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Εφτιαξε εταιρεία για την αξιοποίηση των Προσφυγικών, φέρεται να είναι μέτοχος σε μπαρ και εστιατόρια στην Αθήνα, και το βασικότερο: Φέρεται να εκπροσωπούσε στην Ελλάδα τους δικηγόρους εκ Κύπρου, και μετρ των off shore, Παναγιώτου και Πιέρρη.
Όπως αποκαλύπτει το protagon από τα αρχεία των Panama Papers προκύπτει ότι η υπεράκτια εταιρεία Elazzoulian είχε έναν και μοναδικό μέτοχο, τον Σωτηράκη Παναγιώτου, o οποίος συνδέεται με τον Αρτέμη Αρτεμίου μέσω εταιρείας του κυπριακού δικηγορικού γραφείου στην οποία εμφανίζεται ως διευθυντής.
ο κ. Παναγιώτου εμφανίζεται ως διευθυντής και της Nikastero Trading Limited, της κυπριακής εταιρείας που κατείχε τις μετοχές της ELFE το 2010 και για τις οποίες δόθηκε από την Proton Bank δάνειο ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ σε άλλη κυπριακή εταιρεία ώστε να τις εξαγοράσει. Εκείνη την περίοδο οι κυπριακές εταιρείες πίσω από την ιδιοκτησία της ELFE εμφανίζονταν να ανήκουν σε συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη. Κατά την πρότασή του τον Ιανουάριο του 2012 για τη δίωξη του κ. Λαυρεντιάδη, ο τότε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου –και μετέπειτα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- Παναγιώτης Νικολούδης είχε υιοθετήσει το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που έδειχνε ότι το «προϊόν του δανείου» είχε μεταφερθεί σε προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία.
Από τα στοιχεία της διαρροής προκύπτει ότι οι δύο offshore πέρασαν στη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου το φθινόπωρο του 2015, ενώ είχε τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ELFE μέσω νέων κυπριακών εταιρειών. Όπως αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ, με την αναδιάρθρωση αυτή η ELFE κατέληξε ένα κουφάρι άδειο από περιουσιακά στοιχεία. Την περίοδο που λειτουργούσαν οι λογαριασμοί των Pizzazz και Elazzoulian, την εποπτεία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου Λάρνακας είχε αναλάβει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Μη εκτελεστικό μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, του ανώτατου διοικητικού της οργάνου, ήταν ο Λάμπρος Πιερή, συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες.
Με απλά λόγια ο Πετσίτης, ο «Μανώλης του Παππά» που κάποτε εθελοντικά κρατούσε την τσάντα του υπουργού κι έκανε τον οδηγό του, εμφανίζεται εκπρόσωπος κύπριων δικηγόρων που έχουν off shore οι οποίες συνδέονται με κάποιο τρόπο με την ELFE του κ. Λαυρεντιάδη. Στην οποία ο Πετσίτης δουλεύει και προσπαθεί να κλείσει deal με τη ΔΕΠΑ για τα χρέη ως «άνθρωπος του Μαξίμου».
Δε μας τα λέει καλά ο υπουργός και το παιχνίδι του παπατζή κάποια στιγμή αποκαλύπτεται.
Πηγή : in.gr


Η Θεσσαλονίκη δεν θέλει ούτε να τον δει τον Αλέξη Τσίπρα



Η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Μακεδονία έχει ξεγράψει τον Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν θέλει ούτε να τους βλέπει.

Από νωρίς σήμερα Παρασκευή ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Παλαι ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη. Αγανακτισμένοι πολίτες πέταξαν μπογιές σε πανό που έχει τοποθετηθεί κοντά στη νότια πύλη της ΔΕΘ και διαφημίζει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη ομιλία του Τσίπρα στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Αλεξάνδρειο,

Από εχθές ο δήμος Θεσσαλονίκης άρχισε να ξηλώνει και τις αφίσες για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, οι Μακεδόνες έχουν τοποθετήσει πανό το οποίο αναφέρει: “Μακεδόνες. Ψηλά το κεφάλι. Η αλήθεια θα μιλήσει. Η προδοσία θα σβήσει”.




Λαθρομετανάστης βίασε 13χρονη στα Χανιά



Θύμα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια 13χρονη, υπήκοος Βελγίου, η οποία πέρασε το καλοκαίρι στα Χανιά, στο σπίτι ενός φίλου της οικογένειάς της. 

Ο αλλοδαπός αραβικής καταγωγής, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με το κορίτσι, εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό την εμπιστοσύνη που τού έτρεφαν οι γονείς της. 

Η 13χρονη έχει επιστρέψει στο σπίτι της, στο Βέλγιο ενώ έμεινε για διάστημα κάποιων εβδομάδων στο σπίτι του υπόπτου και ότι πιθανολογείται πως έπεσε θύμα βιασμού παραπάνω από μια φορά. 

Με εντολή εισαγγελέα διεξάγεται έρευνα.



Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο



Νεκρός από τα αστυνομικά πυρά έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στη περιοχή Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγενιάτικη αγορά. 

Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν δύο ημέρες. Την είδηση επιβεβαίωσε με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας,  Κριστόφ Καστανέρ.

Ο δράστης εντοπίστηκε σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Η αλσατική εφημερίδα DNA αναφέρει ότι βρέθηκαν πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας, πριν οι αστυνομικοί ανταποδώσουν τα πυρά. 

Από το απόγευμα της Πέμπτης, πάνοπλοι αστυνομικοί «χτένιζαν» τη συνοικία Νεντόρφ. Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γειτονικές περιοχές, με συνέπεια να εντοπιστεί ο δράστης.

Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κουίκ και ΑΝΕΛ τέλος



Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel,  αφορμή αποτέλεσε η στάση το βουλευτή των ΑΝΕΛ αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο Τ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.


ΔΝΤ: «Πνιγμένος» στα χρέη ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα



Οι οφειλές άγγιζαν το 137% του ΑΠΕ το 2016 - Σχεδόν 240 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος.

Ως θηλιά στον λαιμό της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, η οποία θα επιφέρει θέσεις εργασίας, λειτουργεί το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα, το οποίο, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που παρουσίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη σχετική έκθεση που παρουσίασε για το Παγκόσμιο χρέος.

Οι οφειλές ιδιωτών στην Ελλάδα άγγιζαν το 137% της οικονομικής δραστηριότητας το 2016, που ισοδυναμεί με περίπου 240 δισεκατομμύρια ευρώ. Το χρέος για τα νοικοκυριά ανερχόταν στο 65% του ΑΕΠ, ήτοι περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εταιρικές εκκρεμότητες πλησίαζαν το 72%.

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με το 2012, όταν το ιδιωτικό χρέος είχε φτάσει σε ιστορικό ρεκόρ και ξεπερνούσε το 147% του ΑΕΠ.

Τα βάρη του ιδιωτικού τομέα προδίδουν πόσο δύσκολη είναι η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας, ειδικά την στιγμή που οι τράπεζες έχουν περιορίσει τον νέο δανεισμό και η καταναλωτική δαπάνη αυξάνεται με αργούς ρυθμούς.

Πέραν της κρίσης όμως τα στοιχεία του ΔΝΤ προδίδουν ότι τα χρέη του ιδιωτικού τομέα σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2000 έως την αρχή της κρίσης, γεγονός που προδίδει πόσο απατηλά «εύκολο» ήταν το χρήμα τα πρώτα χρόνια του ευρώ.

Το 2000 οι οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών υπολογίζονταν στο 66% του ΑΕΠ. Το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, είχαν εκτοξευτεί στο 126% της οικονομικής παραγωγής.


Πηγή : protothema.gr


Εξαφανίστηκαν δύο πιστόλια από τον οπλισμό του Α.Τ. Εξαρχείων



Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με το ζήτημα της εξαφάνισης δύο πιστολιών από το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, τα οποία φυλάσσονταν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Η απουσία των όπλων έγινε αντιληπτή, κατά τη διάρκεια του τακτικού εξαμηνιαίου ελέγχου που διενεργήθηκε.Τα πιστόλια αυτά τα χρεώνονταν και τα χρησιμοποιούσαν δόκιμοι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν υπηρεσίες και δεν είχαν άλλα χρεωμένα όπλα στο όνομά τους.  

Όπως διαπιστώθηκε, την τελευταία φορά που είχε χρεωθεί το ένα από τα δύο πιστόλια ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ το άλλο στις αρχές του Νοεμβρίου.