Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Λ. Αυγενάκης «Δεν αντέχουμε άλλο ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά»



«Ουδέποτε ακούστηκε από το στόμα της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη, των βουλευτών της ΝΔ ότι ο Πρωθυπουργός είναι προδότης. Απεναντίας τα περί προδοσίας ακούστηκαν κατ’ επανάληψη στο παρελθόν από σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έκαναν τους επαναστάτες στην πλατεία Συντάγματος», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Δεν μπορεί κανείς Έλληνας Πρωθυπουργός να πει το μεγάλο «ναι» – όσες πιέσεις κι αν δεχθεί- σε κάτι που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί της χώρας είχαν πει «όχι». Δηλαδή την εκχώρηση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Τα περί προδοσίας που ακούγονται για την συμφωνία με τα Σκόπια είναι τα αποτελέσματα του λαϊκισμού που κάποιοι καλλιέργησαν και έθρεψαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού και αυτοί οι κάποιοι σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα.

Ο Τσίπρας προσπάθησε να κερδίσει το χαμένο έδαφος της αξιοπιστίας του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ασυνεπείς σε δεσμεύσεις και υπογραφές τους, αλλά και στο 4ο αχρείαστο μνημόνιο έκανε κάτι που καμία άλλη Ελληνική κυβέρνηση έκανε. Έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεών ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα με αντάλλαγμα την παροδική αναστολή της περικοπής στις συντάξεις.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία για τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Γι’ αυτούς τους λόγους ως ΝΔ από την πρώτη στιγμή είπαμε πως θα την καταψηφίσουμε, όποτε κι αν έρθει στη Βουλή και αυτό καλούμε και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πράξουν.

Δεν αντέχουμε άλλο «ηθικό πλεονέκτημα» από την αριστερά. Στην κυβέρνηση δεν απαντούν για τις υποθέσεις Κιτσάκου, ΔΕΠΑ, Πετσίτη, Λαυρεντιάδη, ζητήματα που τους πονούν και τα οποία αποφεύγουν συστηματικά.


Πηγή : maleviziotis.gr


Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση φέρνει λουκέτα στις ζυθοποιίες


Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι με το σχέδιο υπουργικής απόφασης σχετικά με τις νέες διατάξεις που προτίθεται να θεσμοθετήσει στον χώρο του ζύθου -και δίνει προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων μόνο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2018- η κυβέρνηση θα εξαναγκάσει πολλές ελληνικές ζυθοποιίες να βάλουν λουκέτο.

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, στην οποία «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για την ελληνική ζυθοποία λόγω των νέων διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι με το σχέδιο υπουργικής απόφασης σχετικά με τις νέες διατάξεις που προτίθεται να θεσμοθετήσει στον χώρο του ζύθου -και δίνει προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων μόνο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2018- η κυβέρνηση θα εξαναγκάσει πολλές ελληνικές ζυθοποιίες να βάλουν λουκέτο.

Όπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, ο έλεγχος στη βύνη και τον ζύθο (σε όλα τα στάδια παραγωγής) γίνεται ασφυκτικός και πρακτικά καθιστά όλες τις επιχειρήσεις εν δυνάμει παράνομες, καθώς η καταγραφή όλων των παραμέτρων που ζητά η κυβέρνηση είναι δυσχερής και ειδικά στις μικρές ζυθοποιίες αδύνατη. Προσθέτει, δε, ότι η κυβέρνηση εισάγει την ύπαρξη εξωτερικών δεικτών στάθμης σε όλες τις δεξαμενές (όχι μόνο στις δεξαμενές εμφιάλωσης), απόφαση που δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα, όμως επιφέρει ένα πρόσθετο μεγάλο κόστος σε όλα τα ζυθοποιεία. Επίσης, τονίζει ότι με τις νέες διατάξεις αυξάνεται το ελάχιστο όριο ζυθοβραστήρα για την ίδρυση ζυθοποιείου στα 1.000 λίτρα, τη στιγμή που σήμερα το 50% των επιχειρήσεων διαθέτει εξοπλισμό μικρότερου όγκου.

Επιπλέον, η βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι με τις νέες διατάξεις καταργείται πρακτικά το επάγγελμα του βυνοποιού, καθώς, πλέον, ο βυνοποιός υποχρεούται να έχει και ζυθοποιείο, τη στιγμή που διεθνώς τα βυνοποιεία είναι ανεξάρτητες και αυθύπαρκτες επιχειρήσεις.

«Με τον τρόπο αυτό αποθαρρύνονται οι εγχώριοι ή ξένοι επενδυτές που θα ήθελαν να ιδρύσουν εδώ βυνοποιεία χάρη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες που προσφέρει η χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική μπύρα διεκδικεί υψηλή θέση στη διεθνή αγορά, λόγω των παραγωγικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι Έλληνες ζυθοποιοί. Σήμερα, η κυβέρνηση -είτε από άγνοια είτε από ιδεοληψία- επιβάλλει πρόσθετη γραφειοκρατία και θεσμοθετεί νέα αντιαναπτυξιακά μέτρα που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αντί να στηρίξει τις ελληνικές ζυθοποιίες και κυρίως τις μικρές που παράγουν προϊόντα μπύρας εξαιρετικής ποιότητας και παγκοσμίου φήμης, τις οδηγεί σε κλείσιμο, προφανώς επειδή αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς ζύθου. Αυτή η πολιτική στερεί από την οικονομία πολύτιμα έσοδα και θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη.

Κατόπιν τούτων, ρωτά τον κ. Τσακαλώτο:

– Για ποιο λόγο επιβάλλει νέο γραφειοκρατικό σύστημα παρακολούθησης στις ελληνικές ζυθοποιίες;

– Γιατί θεσμοθετεί αντικίνητρα περαιτέρω ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου;

– Με ποιο σκεπτικό δόθηκε στην ΕΕΖ ολιγοήμερη προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων, μέσα στις αργίες των Χριστουγέννων;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ν.Δ.: Ο δικομανής “Κλουζώ” της δημοσιογραφίας και παπαγαλάκι του Αλ. Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη νέα αγωγή Βαξεβάνη

«Ο δικομανής “Κλουζώ” της δημοσιογραφίας και παπαγαλάκι του Αλ. Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, κατέθεσε άλλη μια αγωγή κατά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα κατά του αναπληρωτή Eκπροσώπου της κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Ζαχαράκη διεκδικεί το “ευτελές” ποσόν των 300.000 ευρώ, ενώ αξιώνει επιπλέον και ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μετανοήσει δημοσίως.

Ως φαίνεται ο κ. Βαξεβάνης δεν αρκείται στον πακτωλό των χρημάτων που λαμβάνει από κρατικές διαφημίσεις, αλλά λόγω της αλαζονείας και της απληστίας του επιχειρεί να ποινικοποιήσει πολιτικές κρίσεις. Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι μας αφορά δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται. Ραντεβού στην Ευελπίδων».


Αποκαλύφθηκε η απόρρητη αποστολή που οδήγησε στην ανακάλυψη του Τιτανικού



Ο άνθρωπος που βρήκε τον Τιτανικό αποκάλυψε την απόρρητη συμφωνία που είχε κάνει με το ναυτικό των ΗΠΑ, προκειμένου να μην προκαλέσει την περιέργεια Σοβιετικής Ένωσης.

Μπορεί οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία να μην είναι ούτε τώρα σε καλό επίπεδο, αλλά σε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτές την δεκαετία του 1980 όταν ο «Ψυχρός Πόλεμος» μετά των δύο χωρών (σ.σ της τότε Σοβιετικής Ένωσης) χτυπούσε... κόκκινα.

Τότε κάθε κίνηση γινόταν με άκρα μυστικότητα και κάτω από πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην διαρρεύσει το παραμικρό στον αντίπαλο. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για δύο πυρηνικά υποβρύχια, τα οποία είχαν χαθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πως συνδέονται όλα αυτά με τον Τιτανικό; Ο ερευνητής Ρόμπερτ Μπάλαρντ στα μέσα της δεκαετίας του 80' ανέπτυσσε το δικό του τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα, προκειμένου να μπορέσει να ψάξει για το διάσημο ναυάγιο.


Έτσι, απευθύνθηκε στον υπεύθυνο αποστολών του ναυτικού, Ρόναλντ Θούνμαν, ζητώντας του χρηματοδότηση του πρότζεκτ. «Όλη μου την ζωή ήθελα να βρω τον Τιτανικό», άκουσε να του απαντάει, όμως στη συνέχεια, το πράγμα άρχισε να σοβαρεύει.

Και αυτό γιατί του εξήγησαν οτι οι ΗΠΑ ήθελαν να βρουν τα δύο χαμένα πυρηνικά υποβρύχια που είχαν χαθεί στον Ατλαντικό, χωρίς να κινήσουν την περιέργεια της Σοβιετικής Ένωσης. Το να γίνει γνωστό όμως οτι η ομάδα του θα έψαχνε για τον Τιτανικό, θα έπαιρνε από πάνω της οποιαδήποτε προσοχή των αντιπάλων.

Ο Μπάλαρντ δέχθηκε, με τον όρο οτι πρώτα θα έπρεπε να βρει το USS Thresher που χάθηκε το 1963 στα 200 μέτρα από την ακτή της Βοστόνης, με πλήρωμα 129 ατόμων, αλλά και το USS Scorpion που χάθηκε μυστηριωδώς 5 χρόνια μετά, κοντά στις Αζόρες με 99 ανθρώπους.


Αμφότερα κατάφερε να τα εντοπίσει μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο που του είχαν θέσει, έχοντας παράλληλα και 12 μέρες για να βρει τον Τιτανικό. Το διάστημα αυτό μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά έχοντας την εμπειρία των δύο υποβρυχίων, ο Μπάλαρντ κατάφερε να βρει και το διάσημο ναυάγιο του 1912.



Πηγή : gazzetta.gr


Οι 186 μέρες ομηρίας με την..ευγενική ματιά του Μιχάλη Λεμπιδάκη



Σοκάρει ακόμα και την έδρα του Δικαστηρίου ο ιδιαίτερα χαμηλών τόνων τρόπος με τον οποίο ο Κρητικός επιχειρηματίας περιγράφει την απίστευτη περιπέτεια στα χέρια των απαγωγέων του.

Με ένα, αν μη τι άλλο ιδιαίτερα ευγενικό τρόπο εμφανίζεται να περιγράφει τις 186 ημέρες που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης,στην κατάθεση με την οποία ξεκίνησε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια διακοπή της δίκης, ο επιχειρηματίας χαιρέτησε δια χειραψίας 5 από τους κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο! 

Αρκετές φορές, η έδρα του Δικαστηρίου επεσήμανε προς το μάρτυρα ότι μάλλον δεν θέλει να βοηθήσει να αποδοθεί σωστά η δικαιοσύνη στην υπόθεση και για το λόγο αυτό εμφανίζεται τόσο ήπιος απέναντι στους απαγωγείς του. 

Στην πολύωρη κατάθεσή του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο σε όσους κατηγορούμενους έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όχι όμως για να τους κατηγορήσει αλλά για να πει ότι είχαν έρθει αρκετά κοντά όλο αυτό το διάστημα, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις που τα πράγματα ήταν δύσκολα γι' αυτόν "του κράτησαν το χέρι". 

Για τους υπόλοιπους επεσήμανε ότι δεν αναγνωρίζει...φωνές και πρόσωπα. 

Μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στους δύο Ρεθυμνιώτες, τον 47χρονο αγρότη και τον 46χρονο ακτιβιστή, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος ήταν μαζί του στο πρώτο και το τελευταίο κρησφύγετο που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς στη διάρκεια της κράτησής του, ενώ ο αγρότης στα υπόλοιπα 4. Είπε ότι είχε αναπτύξει σχέση μαζί τους, συνομιλούσαν και μάλιστα έπαιζαν και ξερή! 

Για τον ιδιοκτήτη της μάντρας όπου και έγινε η απελευθέρωσή του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ότι δεν είδε το πρόσωπό του αλλά του είχε πει πως δεν είναι μέλος του κυκλώματος κι έμπλεξε στην υπόθεση επειδή τον εκβίαζαν, για λόγους που αν μαθευτούν "θα ντροπιαστεί". 

Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας ευχήθηκε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να...αποκαλύψει στην απολογία του το λόγο για τον οποίο ενεπλάκη στην απαγωγή! 

Τα χάπια που βοήθησαν και το μαντρί με τους ψύλλους

Συνεχίζοντας στους ...ευγενικούς τόνους, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στα ηρεμιστικά χάπια που του έδωσαν οι απαγωγείς από τις πρώτες ημέρες της περιπέτειάς του, λέγοντας ότι τον βοήθησαν να παραμείνει "πνευματικά ισορροπημένος και διαυγής" 
Όπως ανέφερε, άλλες φορές έπαιρνε μόνο μισό χάπι την ημέρα, κάποιες όμως πήρε και ενάμιση!

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν δικαστές και ακροατήριο όταν ο επιχειρηματίας μίλησε για το μαντρί στο οποίο τον μετέφεραν άρον άρον, όταν οι απαγωγείς κατάλαβαν ότι η αστυνομία βρισκόταν πολύ κοντά τους!

Οι συνθήκες εκεί ήταν άθλιες, είπε ο κ. Λεμπιδάκης, σε σημείο να διαμαρτύρονται ακόμα και οι φύλακές του, αφού ο χώρος ήταν γεμάτος ψύλλους. 

"Δηλαδή σας έφαγαν οι ψύλλοι;" ρώτησε η έδρα για να λάβει την απάντηση "Όχι δεν με έφαγαν, απλά με τσίμπησαν"!

Στις επισημάνσεις δικαστών και εισαγγελέως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε όλα αυτά, ο κ. Λεμπιδάκης απάντησε ότι "ο άνθρωπος προσαρμόζεται, όπως στον πόλεμο"!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ιδιοκτήτης της μάντρας και του 8ου συλληφθέντος, του οποίου αποτύπωμα είχε βρεθεί σε μονωτική ταινία, Σάκης Κεχαγιόγλου και Χάρης Σφακιανάκης υπέβαλαν ερωτήσεις στο Μ.Λεμπιδάκη για τη στάση του ιδιοκτήτη της μάντρας και αν όντως του είχε προτείνει να παραστήσει τον ασθενή, για να τον προστατεύσει, καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι θα τον μετέφεραν εκτός Κρήτης.

Ο Μ.Λεμπιδάκης επιβεβαίωσε, ότι λίγα 24ωρα πριν την απελευθέρωσή του, πράγματι του το είχε προτείνει και μάλιστα την επόμενη ημέρα, ως ύστατη προσπάθεια να πετύχει κάτι, άρχισε να παριστάνει τον άρρωστο. Επίσης επιβεβαίωσε ότι είχε δώσει στον ιδιοκτήτη της μάντρας, μια επιστολή για να την ταχυδρομήσει στους δικούς του, εμπιστευτικά. Δεν πρόλαβε όμως να την ταχυδρομήσει.

Ο έτερος κατηγορούμενος φέρεται να ήταν ο προτελευταίος φύλακας, ωστόσο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε πως δεν τον αναγνωρίζει και δεν του θυμίζει τίποτα. 

Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε πάνω και μίλησε, για να δει ο επιχειρηματίας το σωματότυπο και να ακούσει τη φωνή του, αφού οι απαγωγείς φορούσαν κουκούλες. Ωστόσο, δεν τον αναγνώρισε, ενώ για το σωματότυπο, είπε ότι ο προτελευταίος φύλακάς του ήταν νεότερος, πιο αδύνατος και πιο γυμνασμένος από τον κατηγορούμενο που έβλεπε μπροστά του.


Πηγή : cretalive.gr


Και άλλη τραγική προσωπικότητα οδηγείτε στους τελειωμένους Συριζαίους νομίζοντας ότι θα επιβιώσει



Μπόλικες πολιτικές τραγικές προσωπικότητες που θα τους κρίνει η ιστορία και η ψήφος του ελληνικού λαού εμφανίζονται καθημερινά.

«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό», είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης και προσέθεσε: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψει το άνοιγμά της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί».


Ακόμα σκέφτονται την προσφυγή στη δικαιοσύνη στο ΑΠΘ μετά τους βανδαλισμούς στη Θεολογική Σχολή



Θα έπρεπε να έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και όχι να το σκέφτονται στο ΑΠΘ.

Η αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στη Θεολογική Σχολή, που προκάλεσαν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στα επεισόδια την 6ης Δεκεμβρίου, ημέρας κινητοποιήσεων για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αλλά και ο τρόπος που οι πανεπιστημιακές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση, ήταν το θέμα έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.

Μάλιστα καλύπτονται και μόνοι τους αναφέροντας πώς σε ό,τι αφορά τους σχετικούς χειρισμούς της Διοίκησης του Πανεπιστημίου η Σύγκλητος απεφάνθη πως ήταν οι ενδεδειγμένοι «μέσα στα πλαίσια που έχει καθορίσει η Σύγκλητος και προβλέπει ο Νόμος».

Το ΑΠΘ ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκτακτη χρηματοδότηση για να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και του κλαπέντος εξοπλισμού, σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση που θα αποσταλεί.

Εξάλλου, αναφορικά με τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας της 11.12.2018, με στόχο την πάταξη της εμπορίας ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ και τις όμορες περιοχές η Σύγκλητος εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς εκτιμά πως «το πλήγμα που δέχτηκαν οι οργανωμένες συμμορίες που λυμαίνονταν την πανεπιστημιούπολη φαίνεται πως είναι καίριο», επισημαίνοντας όμως και ότι «δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό».

Η σύγκλητος  αποφάσισε «να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε διεθνή fora, με παραστάσεις, έγγραφα, αλλά και υιοθετώντας μόνιμα ειδική προσθήκη στον λογότυπο της αλληλογραφίας εσωτερικού του ΑΠΘ (Το ΑΠΘ ζητά την προστασία της Πολιτείας από τα φαινόμενα βίας και ανομίας), εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο αιτήματος δικαστικής προσφυγής του Πανεπιστημίου, για την αποκατάσταση ιδίως της θεμελιώδους ηθικής βλάβης της ακαδημαϊκής του υπόστασης».

Προκειμένου να διευκολυνθεί η σε βάθος εκατέρωθεν κατανόηση των διαστάσεων του προβλήματος και να συμφωνηθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπισή του η Σύγκλητος θα επιδιώξει «συνάντηση με τους εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων, της Εισαγγελίας και της δημόσιας δύναμης».


Νέα δήθεν "απειλή " παραίτησης από τον Πάνο Καμμένο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Δεν είναι η πρώτη φορά που και καλά απειλή για παραίτηση ο Πάνος Καμμένος και επειδή δεν κοστίζει τίποτα σε ένα τελειωμένο πολιτικά είπε να το αναφέρει και πάλι.

«Αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης. Θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος επισκέφθηκε την 1η Στρατιά στη Λάρισα.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις από τη μεριά της σκοπιανής ηγεσίας φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές τους αναφορές και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της συνθήκης αυτής που έτσι κι έτσι είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα» είπε για να πει όπως κάνει πάντα.




Εκμεταλλευόμενοι κυβέρνηση, νόμους, ανίκανη αστυνομία και δικαιοσύνη κακοποιοί δολοφονούν ασύστολα



Η χώρα έχει καταντήσει Κολομβία - Μεξικό - Βενεζουέλα και οι δολοφονίες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η τραγική ανίκανη κυβέρνηση της Ελλάδας που την ενδιαφέρει μόνο το πώς θα επιβιώσει πολιτικά έχει γιγαντώσει το έγκλημα απαξιώνοντας την αστυνομία και την δικαιοσύνη νομοθετώντας υπέρ των κακοποιών για να ευνοήσει τρομοκράτες συντρόφους της.

Μία εν ψυχρώ δολοφονία με στοιχεία μαφιόζικης ενέργειας σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα, αυτή την φορά στη συμβολή των οδών Πίνδου 33 και Κανάρη, με θύμα έναν 48χρονο Έλληνα.

Άγνωστοι δράστες προσέγγισαν το θύμα που του είχαν στήσει καρτέρι και εκείνη την ώρα περπατούσε στον δρόμο και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ, 5 φορές, στο σώμα και στο κεφάλι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα είχε απασχολήσει μόνο για περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι είχε μπλέξει με τον κόσμο της νύχτας και των κυκλωμάτων προστασίας, όπου και στρέφονται οι έρευνες.

Και δεύτερο περιστατικό σε ένα βράδυ από τον υπόκοσμο που δεν φοβάται πλέον τίποτα.

Ένας άνδρας, πιθανότατα αλλοδαπός, έπεσε νεκρός απόψε μέσα σε καφενείο στην Ομόνοια, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε στο κεφάλι από άγνωστο δράστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το θύμα καθόταν σε καφενείο, στην οδό Κρήτης, όταν ξαφνικά, στις 22:40, τον πλησίασε ένα άγνωστο άτομο και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Αμέσως μετά ο δράστης διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και τη σύλληψή τους.


Κοτζιάς για Καμμένο : Πολιτικά πεθαμένος είναι αυτός και το κόμμα του



Σκληρές κουβέντες για τον τελειωμένο πολιτικά Πάνο Καμμένο είπε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας  μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και την συνθήκη των Πρεσπών ο Νίκος Κοτζιάς είπε κατόπιν εορτής και αφού χρησιμοποίησαν τον Καμμένο, το κόμμα του και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για το ξεπούλημα είπε: 

«Νομίζω ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι πεθαμένη, νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται γιατί είναι πεθαμένος πολιτικά εκείνος και το κόμμα που είχε φτιάξει. Αυτό είναι το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει άκρη.

Πιστεύει ότι του φταίει η συμφωνία των Πρεσπών που ξεκίνησε ο αποσυντονισμός του κόμματος του από τη βόρεια Ελλάδα και έχει καταλήξει να είναι σε όλη την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι μία εκλογή προηγούμενη είχε πάρει πάνω από 10%, η τάση δηλαδή της πτώσης του ήταν πολύχρονη και δεν του φταίνε ούτε οι Πρέσπες, ούτε ο Κοτζιάς. Αλλά κάθε άνθρωπος χρειάζεται να του φταίει κάποιος για τα λάθη που ο ίδιος έκανε. Εγώ όταν άρχισε να λέει αυτές τις ανοησίες του είπα ο Όμηρος μας έχει διδάξει κάτι πάρα πολύ σημαντικό και είναι καλό να τα διδάσκουμε αυτά και στο σχολείο, ότι δηλαδή πρέπει με μεγάλη προσοχή να επιλέγεις τους φίλους σου, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή να επιλέγεις τους εχθρούς σου’. Όπως του είπα δεν κάνει ούτε για φίλος μου, ούτε για εχθρός μου».



Σε έξαρση οι κλοπές αυτοκινήτων! Ανίκανη η αστυνομία να ανακτήσει κλεμμένα αυτοκίνητα



Σε έξαρση είναι οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα μας. H ραγδαία αύξηση των κλοπών το 2017 σε σχέση με του 2016 (+ 30%) συνεχίζεται και το 2018, τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και στην επαρχία.

Κακοποιοί κλέβουν ασύστολα αυτοκίνητα γνωρίζοντας ότι η αστυνομία είναι ανίκανη και ανήμπορη να τα βρει μέχρι να γίνουν ανταλλακτικά.

Δύσκολα σήμερα ένα κλεμμένο όχημα μπορεί να πουληθεί και να ξανακυκλοφορήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό γιατί εντοπίζεται εύκολα, και η εύκολη λύση είναι να πουληθεί σε ανταλλακτικά.

Εκατοντάδες πολίτες δηλώνουν κλοπές στα τμήματα ασφαλείας στην Ελλάδα, με την αστυνομία να μην έχει την όρεξη η τα μέσα η τους ανθρώπους να εξιχνιάσουν τις κλοπές και να παραδώσουν τα αυτοκίνητα στους κατόχους τους πριν γίνουν ανταλλακτικά.

Εκμεταλλευόμενοι οι κακοποιοί την ανικανότητα της αστυνομίας και της ασφάλειας να διαλύσουν τις συμμορίες που κλέβουν, έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα (αυτοκινητικά χειρουργεία) και αφού τα λύσουν, πουλάνε τα ανταλλακτικά τους σε ελεύθερα συνεργεία (μη εξουσιοδοτημένα) τα οποία ούτε αποθήκες διατηρούν (εισερχόμενα, εξερχόμενα ανταλλακτικά), ενώ δεν κόβονται και τα ανάλογα παραστατικά για τα ανταλλακτικά που τοποθετούνται. Η έκφραση του «μάστορα» που συνήθως ακούνε οι κάτοχοι των αυτοκινήτων προς επισκευή είναι: «…θα ψάξω να σου βρω ένα καλό, ελαφρώς μεταχειρισμένο ανταλλακτικό για να μην βάλεις το καινούργιο, το ακριβό).

Σύμφωνα με τα στοιχεία κλοπών, το αυτοκίνητο το οποίο προτιμάνε κατά κόρων το τελευταία δύο χρόνια οι ληστές, είναι τα Smart χρονολογίας κατασκευής από 1998 έως και 2014, που έχουν πολλά κοινά ανταλλακτικά. Δεν προτιμάνε το καινούργιο, του οποίοι τα εξαρτήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σημειώστε δε πως ένα Smart μπορεί να κλαπεί ιδιαίτερα εύκολα και χωρίς διάρρηξη σε δρόμο, απλά σηκώνοντάς το σε μία μικρή πλατφόρμα.




Πρώτη και με μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση




Δημοσκόπηση της  MRB δείχνει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 8%, ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής.

Την δημοσκόπηση της MRB δημοσιεύει η Real.gr :

ΝΔ 31,3%

ΣΥΡΙΖΑ 23,3%

Κίνημα Αλλαγής 6,8%

Χρυσή Αυγή 6,8%

ΚΚΕ 6%

Ένωση Κεντρώων 2,3%

Ποτάμι 1,4%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%

Ελληνική Λύση 1,3%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Tο ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%.

Στην παράσταση νίκης στην δημοσκόπηση, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μόλις 23,4%.