Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ν.Δ.: Η ασυνεννοησία στο ηγετικό δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών



Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή αντικρουόμενες δηλώσεις του ηγετικού διδύμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ασυνεννοησία στο ηγετικό δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».


Πλήρης Δήλωση


«Τη στιγμή που ανυποψίαστοι πολίτες δέχονται δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας και διδάσκοντες και φοιτητές βάζουν λουκέτο σε Πανεπιστήμια λόγω της γενικευμένης ανομίας και της διακίνησης ναρκωτικών, η κ. Γεροβασίλη και η κ. Παπακώστα, το ηγετικό δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν συνεννοούνται ούτε για τα στοιχειώδη. 

Μετά την διαφωνία τους για τον διαβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, που κατά την κ. Γεροβασίλη λειτουργεί ευεργετικά για το σωφρονιστικό σύστημα αλλά για την υφισταμένη της είναι αναγκαία η κατάργησή του, ακολούθησε η δημόσια αντιπαράθεσή τους για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ρουβίκωνα. 

Ενώ η υπουργός υποβαθμίζει τη δράση της αγαπημένης τους “συλλογικότητας”, η υφυπουργός της υποτίθεται πως ζητάει να ληφθούν μέτρα και να πληρώσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα τα σπασμένα. 

Με νεότερες δηλώσεις της η κ. Παπακώστα στρέφεται και κατά του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο. Ωστόσο: 


Η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, συνεχίζει, γαντζωμένη στις ιδεοληψίες της, να στηρίζει τον νόμο για το άσυλο της ανομίας, ενώ ο ίδιος ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Παιδείας καλεί το “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα” να τα βάλει με εμπόρους ναρκωτικών και τραμπούκους.
Η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, δείχνει εξοργιστική ανοχή σε περιθωριακές ομάδες τύπου Ρουβίκωνα, που βανδαλίζουν ανενόχλητες τα πανεπιστήμια.
Η κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, συνεχίζει να διαιωνίζει τον νόμο Παρασκευόπουλου που αφήνει ορθάνοιχτες τις φυλακές για κάθε εγκληματικό στοιχείο.

Αυτοί, λοιπόν, είναι “οι φύλακες που έχουν γνώση”; Δυστυχώς, η ασυνεννοησία στο υπουργικό δίδυμο του Προστασίας του Πολίτη επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας  των πολιτών».


Περικλής Μήτκας: Το ΑΠΘ πρέπει να λειτουργεί όχι ως κέντρο διαφθοράς ή ανομίας αλλά ως ναός της γνώσης, ως μοχλός ανάπτυξης και προόδου




Έκκληση στην Πολιτεία για την αντιμετώπιση της ανομίας της παραβατικότητα και της διακίνησης των ναρκωτικών εντός του Πανεπιστημίου απηύθυνε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ μίλησε σε εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 106ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην ομιλία του τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Σύγκλητος και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών «να έχουν εκφράσει το «όχι» στη βία και στη διακίνηση ναρκωτικών, να ζητούν από την πολιτεία σε όλους τους τόνους την απελευθέρωση από την επαίσχυντη και επικίνδυνη αυτή πρακτική και να μην εισακούονται».

«Ας αντιληφθούμε επιτέλους ότι δεν είναι ζήτημα πολιτικής θεώρησης, είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίως αυτών που έχουν τα μέσα, τη δυνατότητα και την εκ του νόμου αρμοδιότητα να παρέμβουν. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαζί της ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα κραυγάζει ζητώντας ζωή».


Ο κ. Μήτκας πρόσθεσε «το Αριστοτέλειο, καθώς πλησιάζει τα 100 έτη, στέκεται όρθιο και ονειρεύεται παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Και προσπαθεί να αποτινάξει τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, απαιτεί όμως από την κοινωνία και την πολιτεία να ξαναθυμηθούν ότι λειτουργούμε όχι ως κέντρο διαφθοράς ή ανομίας αλλά ως ναός της γνώσης, ως μοχλός ανάπτυξης και προόδου».



Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων στα Βόρεια προάστια



Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 24-10-2018, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, δύο  ημεδαποί ηλικίας 30 και 47 ετών, οι οποίοι νωρίτερα έθραυσαν διαδοχικά υαλοπίνακες από δύο αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το πρώτο μία τσάντα.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στον Διόνυσο, ενώ σε σήμα τους για έλεγχο δεν συμμορφώθηκαν και για τον λόγο αυτό ακολούθησε καταδίωξη όπου τελικά ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, από τριμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, εντόπιζαν εν κινήσει αυτοκίνητα στα οποία οι οδηγοί ήταν κατά βάση γυναίκες που είχαν τοποθετήσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού και τα ακολουθούσαν. Εν συνεχεία, όταν οι κυκλοφοριακές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, ο 30χρονος, με αιφνιδιαστικές κινήσεις, θρυμμάτιζε με τη χρήση ειδικού σφυριού τον υαλοπίνακα του συνοδηγού και αφαιρούσε τις τσάντες. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματά τους αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να ασκούν βία χτυπώντας τα σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους, ήταν η συχνότητα με την οποία επαναλάμβαναν τις κλοπές μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ενώ σε πολλές περιπτώσεις αλλοίωναν την εικόνα της μηχανής καθώς και των πινακίδων της με αυτοκόλλητες ταινίες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ειδικό σφυρί θραύσης υαλοπινάκων
Το χρηματικό ποσό των -310- ευρώ
Ζευγάρι γάντια
Μικροποσότητα ηρωίνης
Δυο (2) κινητά τηλέφωνα
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών και δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών.

Περαιτέρω, επισημαίνετε ότι ο 47χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για όμοια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Άλλοθι στην ΑΑΔΕ αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών για τις αυξήσεις




Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτημα της «Κ» σχετικά με την επιλογή να δοθεί μόνο στους υπαλλήλους του συγκεκριμένου υπουργείου η «προσωπική διαφορά», υποστήριζε ότι αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των αμοιβών των υπαλλήλων εποπτευόμενων φορέων και κυρίως της ΑΑΔΕ, που κατέχουν θέσεις υψηλής ευθύνης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα 2/3 περίπου των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που ευνοούνται από τη συγκεκριμένη διάταξη ανήκουν στις ανεξάρτητες αρχές, κυρίως ΑΑΔΕ και ΕΛΣΤΑΤ. Η ψαλίδα των αμοιβών των νέων υπαλλήλων, σε σχέση με τους παλαιότερους που διατηρούν την «προσωπική διαφορά», είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα παραιτήσεων υπαλλήλων ή και μη ανάληψης καθηκόντων στις συγκεκριμένες θέσεις υψηλής ευθύνης, εξηγούν στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό, την ώρα που ο στόχος είναι η προσέλκυση υπαλλήλων με υψηλά προσόντα, προσθέτουν.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το θέμα της ενίσχυσης των αμοιβών των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ θα μπορούσε να είχε αντιμετωπισθεί με άλλον τρόπο. Ο ίδιος ο νόμος σύστασης της ΑΑΔΕ προβλέπει τη δυνατότητα καθορισμού ειδικού μισθολογικού καθεστώτος για τους υπαλλήλους της Αρχής. Θα μπορούσε, επομένως, να ενεργοποιηθεί αυτή η διάταξη και να ενισχυθούν έτσι οι αμοιβές μόνον των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, αντί να δοθεί αύξηση σε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών – αλλά όχι και στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 4389 του 2016 (άρθρο 29) προβλέπει ότι «1. Με απόφαση του διοικητή της Αρχής, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του συμβουλίου διοίκησης, δύναται να καθορίζεται, εντός των ορίων του προϋπολογισμού της Αρχής και του εκάστοτε ΜΠΔΣ, ειδικό μισθολογικό καθεστώς του προσωπικού της Αρχής, στη βάση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. 2. Ο διοικητής, με απόφασή του, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου διοίκησης, δύναται να αναπτύσσει και εφαρμόζει μεθοδολογίες και ειδικότερο σύστημα επιπλέον ανταμοιβής (bonus) του προσωπικού της Αρχής, στο πλαίσιο της αξιολόγησής του, λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της θέσης και τον βαθμό ευθύνης τους και εφόσον ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων της Αρχής υπερβαίνει το 100%.».


ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συμφωνία Πυρήνων της φωτιάς με Γιάννο για το ζεστό νερό στις φυλακές



Ο Γιάννος Παπαντωνίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες σε κελί των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για τα μέλη της «17Ν», όπου εκεί κρατούνται και οι τρομοκράτες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο πρώην υπουργός είχε συνομιλία με έγκλειστο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για το ζεστό νερό και συγκεκριμένα, το μέλος των «Πυρήνων» συναντήθηκε με τον Γιάννο Παπαντωνίου, αφού προηγουμένως ενημέρωσε σχετικά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, προκειμένου να συνεννοηθούν για τις ώρες που θα χρησιμοποιούν το ζεστό νερό. 

O διάλογος του Γιάννου με τον τρομοκράτη των "Πυρήνων":

Τρομοκράτης : Να κανονίσουμε πότε θα ανοίγουμε το ζεστό νερό. Όταν ανοίγεις εσύ, δεν έχουμε εμείς ζεστό νερό. Να κανονίσουμε τις ώρες. 

Παπαντωνίου: Εντάξει. Κανένα πρόβλημα. Θα το κανονίσουμε.


11,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ και αυτοδυναμία με 160 βουλευτές



Προβάδισμα 11,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-Νέα Δημοκρατία 31,2%

-ΣΥΡΙΖΑ 20%

- Κίνημα Αλλαγής 7,1%

- Χρυσή Αυγή 6,5%

-ΚΚΕ 6,2%

- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,4%

- ΠΟΤΑΜΙ 2%

- ΑΝΕΛ 1,3%

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες. 

Το 59,7%, πιστεύουν ότι η παραμονή Καμμένου βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης.

Σε ποσοστό 64,5% οι πολίτες ζητούν να απορριφθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.  Μόνο το 27,4% των ερωτηθέντων συναινεί στην επικύρωσή της.




Ο Μπουτάρης είπε «βλάκα» τον Λεβέντη



Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη για το ποιος θα κάνει πρώτος δηλώσεις έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Μετά την πανηγυρική δοξολογία σήμερα το πρωί στον Άγιο Δημήτριο ακολούθησαν οι καθιερωμένες δηλώσεις των επισήμων. Όταν τελείωσε τις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Μπουτάρης κατευθύνθηκε προς το βήμα και τότε τον σταμάτησε ο Βασίλης Λεβέντης, θέλοντας να μιλησει πρώτος αυτός. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης του απάντησε ότι είναι σειρά του και κατευθύνθηκε προς τις κάμερες.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδειξε φανερά τον εκνευρισμό του και για να μην βιώσει ξανά το ίδιο, πήγε στην Κατερίνα Νοτοπούλου και την ενημέρωσε ότι μετά τον δήμαρχο, θα κάνει αυτός δηλώσεις.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο που έπρεπε να προηγηθεί.

«Είναι θεσμικό, ο δήμαρχος μιλάει πρώτα» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Βασίλης Λεβέντης του απάντησε: «τότε γιατί δεν «πήδηξες» και τον Μητσοτάκη. Έλα σε παρακαλώ».

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, εκείνη την στιγμή έβρισε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων λέγοντας «Εσύ εμένα παρακαλάς, βλάκα;» και αποχώρησε.

Πηγή: seleo.gr


Λέκκας: Εντός μιας εβδομάδας θα πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος μετασεισμός για να περάσουμε στην κανονικότητα




Στο αυτοκίνητό τους ή στο δημοτικό στάδιο πέρασαν τη νύχτα δεκάτες κάτοικοι της Ζακύνθου φοβούμενοι έναν ακόμα ισχυρό σεισμό και ενώ η μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν τουλάχιστον οκτώ σεισμικές δονήσεις εντάσεως από 4 έως 4,8 Ρίχτερ κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού των 6,4 Ρίχτερ.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ο  πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι θα πρέπει μέσα σε μία εβδομάδα να υπάρξει ένας μεγάλος μετασεισμός 5,7-5,8 Ρίχτερ για να περάσουμε στην κανονικότητα.

«Περιμένουμε έναν αριθμό μετασεισμικών δονήσεων μικρότερες και λιγότερες, θα πρέπει να υπάρξει και ένας μεγάλος μετασεισμός 5,7-5,8 Ρίχτερ μέσα σε μία εβδομάδα ώστε να περάσουμε στην κανονικότητα. Ενας σεισμός αυτής της έντασης δεν είναι μεγάλος σεισμός, είναι δεκάδες φορές μικρότερος από αυτόν τον πρώτο που εκδηλώθηκε και δεν θα επηρεάσει τις κατασκευές», σημείωσε.

Υποστήριξε μάλιστα πως το νησί αρχίζει να βρίσκει ξανά τους ρυθμούς του.

«Το νησί μπαίνει σε μια κανονικότητα.Σε αυτό βοήθησε ότι δεν είχαμε θύματα. Οι Ζακυνθινοί έχουν συνηθίσει τους σεισμούς, η κανονικότητα θα πρέπει να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών ειδικά στο λιμάνι που υπήρξαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές», πρόσθεσε.

Κάνοντας μια εκτίμηση για το εάν υπάρχει ο κίνδυνος ντόμινο από τον πρώτο σεισμό είπε πως «ένας σεισμός αυτού του μεγέθους είναι οριακά για να προκαλέσει ντόμινο σε κάποια περιοχή, ειδικά προς τον βορρά δεν μπορεί να δημιουργήσει τέτοια φαινόμενα, αν συμβεί αυτό θα είναι προς τα νότια, ωστόσο, όπως είπε, είμαστε βαθιά μέσα στη θάλασσα μακριά από χερσαίο χώρο συνεπώς δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ