Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

11χρονος Σύριος επιτέθηκε σε 9χρονο Έλληνα με λεπίδα από ξύστρα



Σοκαρισμένοι γονείς και δάσκαλοι στο 79ο δημοτικό σχολείο Χαριλάου, όταν χθες το μεσημέρι, ένας 11χρονος Σύριος μαθητής επιτέθηκε με την ξυραφένια λεπίδα που έχει η ξύστρα σε 9χρονο Έλληνα μαθητή και τον χαράκωσε από το χέρι έως τον λαιμό.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρο και εξαιρετικά βίαιο για μαθητές δημοτικού και έχει θορυβήσει την κοινωνία στην Θεσσαλονίκη.

Ο μαθητής διακομίστηκε αμέσως στο Γεννηματάς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. 


Δύο αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών



Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Η επιχείρηση όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με την Αστυνομία στο κύκλωμα εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί.

Πληροφορίες, από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί ήδη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Εκτός από τους δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται στην δράση του κυκλώματος, οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και άλλων ατόμων στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Το ράβε-ξήλωνε στην παιδεία δεν έχει τέλος



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις νέες αλλαγές που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ράβε-ξήλωνε στην παιδεία δεν έχει τέλος. Για ακόμη μία φορά, ο Υπουργός Παιδείας αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα με τις νέες αλλαγές που προωθεί στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου».

Πλήρης Δήλωση

«Το ράβε-ξήλωνε στην παιδεία δεν έχει τέλος. Για ακόμη μία φορά, ο Υπουργός Παιδείας αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα με τις νέες αλλαγές που προωθεί στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου.

Με ενημερωτικό έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Γενικά Λύκεια της χώρας, φέρνει τα πάνω κάτω στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο Λύκειο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το παράδοξο, αυτή τη φορά, είναι ότι με το σχετικό έγγραφο ενημερώνει μόνον για τις κυριότερες τροποποιήσεις ενώ για τις τροποποιήσεις στο σύνολο τους, η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί σε άγνωστο χρόνο με νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί.

Εν τω μεταξύ, το σχολικό έτος προχωρά και τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν τον παραλογισμό στην πράξη, χωρίς να ξέρουν τις λεπτομέρειες των επερχόμενων αλλαγών, αλλά αυτό φαίνεται να μην απασχολεί τον κύριο Υπουργό».


Χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα από 29 εκατομμύρια χρήστες του Facebook


Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε η αξιοπιστία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς ανακοίνωσε μία νέα επίθεση από χάκερς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα και τα e-mails σχεδόν 30 εκατ. χρηστών του Facebook, ενώ για 14 εκατ. εξ αυτών απέκτησαν και πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως το που ζουν, την οικογενειακή τους κατάσταση καθώς και τη θρησκεία τους.
Η νέα παραβίαση καταφθάνει δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Facebook ότι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς 50 εκατ. χρηστών.
Σύμφωνα με το Facebook, οι χάκερ χρησιμοποίησαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο ενεργοποιούσαν μέσω της λίστας φίλων κάθε χρήστη. Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, αποκτούσαν πρόσβαση στους φίλους του χρήστη και στους φίλους των φίλων του εκάστοτε χρήστη, έχοντας ως βάση έναν αριθμό 400.000 ανθρώπων.
Πάντως η ανακοίνωση δεν τάραξε τους επενδυτές, καθώς η μετοχή του Facebook, υποχωρεί μόλις 0,3%.
To Facebook στο κέντρο βοήθειας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε μια σελίδα όπου εξηγεί τι μπορεί να κάνουν οι χρήστες σε περίπτωση που παραβιάστηκε ο λογαριασμός τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει: Για να προστατεύσουμε την ασφάλειά σας, μπορεί να σας ζητήσαμε πρόσφατα να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας στο Facebook. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, ανακαλύψαμε μια επίθεση στο σύστημά μας στο πλαίσιο της οποίας κλάπηκαν διακριτικά πρόσβασης στο Facebook. Τα διακριτικά πρόσβασης είναι ψηφιακά κλειδιά τα οποία οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αναλάβουν τον έλεγχο των λογαριασμών άλλων χρηστών. Αποσυνδέσαμε τους χρήστες από τους λογαριασμούς τους, ώστε οι υπεύθυνοι για την επίθεση να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διακριτικά για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έχουν προσπελαστεί οι πληροφορίες οποιουδήποτε στο Facebook, αλλά θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το τι κάνουμε για την προστασία του λογαριασμού σας. Συνεχίζουμε να ερευνούμε την κατάσταση και έχουμε ενημερώσει τις διωκτικές αρχές σχετικά με το θέμα. Σε περίπτωση που ανακαλύψουμε ότι έχουν επηρεαστεί περισσότερα άτομα από αυτή την επίθεση, θα τα αποσυνδέσουμε αμέσως από τους λογαριασμούς τους και θα τα ενημερώσουμε τι συνέβη.
Αν αποσυνδεθήκατε, θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook ή τυχόν άλλες εφαρμογές στις οποίες συνδέεστε μέσω του Facebook. Κανείς δεν χρειάζεται να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής του. Αν, ωστόσο, δεν μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας, μάθετε τι μπορείτε να κάνετε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δημοσιογράφοι ΕΡΤ : «Η κυβέρνηση χειραγωγεί τη δημόσια τηλεόραση»


Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν την κυβέρνηση.

Το κείμενο των εργαζομένων:

«Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς απέναντι στην διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, καθώς και στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται από πολιτικά κέντρα και συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.

 Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2015 δημιούργησε προσδοκίες στην κοινωνία που καταδίκασε το «μαύρο» του 2013, για μια ανοιχτή, δημοκρατική, πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ένα αντίβαρο στη χυδαιότητα, τη διαστρέβλωση, την απροκάλυπτη επιχειρηματική και κομματική στράτευση που κυριαρχεί δυστυχώς στα ΜΜΕ.

Ο γίγαντας ΕΡΤ λειτουργικά και οικονομικά παραπαίει

Από το 2010 που η Ελλάδα μπήκε στον κλοιό της λιτότητας, η ΕΡΤ λειτουργεί με «μπαλώματα». Καμία από τις διοικήσεις αυτών των ετών δεν επένδυσε στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Καμία δεν είχε στρατηγικό σχέδιο. Από το καλοκαίρι του 2017 μάλιστα που η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε καθήκοντα, η ΕΡΤ στην πραγματικότητα διοικείται από παράλληλους μηχανισμούς. Ο πελατειακός συνδικαλισμός επέστρεψε δριμύτερος. Οι οργανωτικές δομές έχουν απαξιωθεί και διοίκηση ασκούν ουσιαστικά επιτροπές ημετέρων.

Στη δε ενημέρωση ισχύει η ενός ανδρός αρχή, αυτή του εκάστοτε Εντεταλμένου Συμβούλου. Επιχειρείται να επιβληθούν λογικές κοντόφθαλμες, αντιδεοντολογικές και μονομερείς που αλλοιώνουν το περιεχόμενο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υπάρχουν καταγεγραμμένες ελλείψεις προσωπικού σε νευραλγικές ειδικότητες. Οι μικτές παραγωγές έχουν γίνει ο κανόνας και έχουν μετατραπεί σε όχημα καταπάτησης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων για δεκάδες συναδέλφους μας. Πρωτίστως όμως δίνουν τροφή σε κακόβουλα ψεύδη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για μεγάλο δήθεν αριθμό συμβασιούχων.

Οι πολιτικές ευθύνες

 Η ΕΡΤ έχει επιλεγεί από τα δύο μεγάλα κόμματα ως εργαλείο αλληλοεξόντωσης. Αυτή που θα εξοντωθεί τελικά θα είναι η ΕΡΤ και συνολικά η ποιότητα της ενημέρωσης στη χώρα που κατρακυλάει στην απαξίωση και την ανυποληψία.

Η κυβέρνηση έλαβε την πολιτική απόφαση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Δεν τόλμησε ωστόσο να θωρακίσει θεσμικά την ανεξαρτησία της. Δεν απέφυγε τον πειρασμό να την χειραγωγήσει.

Η ΝΔ έχει επιδοθεί σε ένα απίστευτο μπούλινγκ κατά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ήδη από τις πρώτες ώρες της επαναλειτουργίας της. Πέντε χρόνια μετά το μαύρο, ανέχεται χωρίς διάψευση δημόσιες δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της, είτε για εκχώρηση της ενημέρωσης αποκλειστικά στους μιντιάρχες, είτε για νέο λουκέτο στην ΕΡΤ. Η επιλογή δε να σαμποτάρει την ΕΡΤ επιβάλλοντας εμπάργκο συνιστά θεσμικό ατόπημα.

Τι προτείνουμε

Πραγματική ανεξαρτησία στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η πρόβλεψη του νόμου που ορίζει ότι ο Υπουργός διορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει αμέσως και να οριστεί διαφανής, ανεξάρτητη, δημόσια διαδικασία επιλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, στα πρότυπα σύγχρονων ευρωπαϊκών δημόσιων οργανισμών Ραδιοτηλεόρασης.

Δεν χρειάζονται εντεταλμένοι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας για να προΐστανται της ενημέρωσης στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Εκπόνηση νέου οργανογράμματος με διαφάνεια, το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ενός Ραδιοτηλεοπτικού-δικτυακού, δημόσιου φορέα.

Να οριστεί άμεσα ο εκπρόσωπος εργαζομένων με ειδικότητα δημοσιογράφου στο Δ.Σ της ΕΡΤ, που δεν ορίζεται κατά παράβαση του νόμου

Η ΕΡΤ πρέπει να πάψει να ανήκει στις ΔΕΚΟ.

Άμεση υπογραφή ΣΣΕ.

Η εκκρεμότητα της ηθικής, εργασιακής και ασφαλιστικής αποκατάστασης της διετίας του μαύρου δεν μπορεί να παρατείνεται άλλο. Η ΚΥΑ για το συμψηφισμό αποζημιώσεων και αποδοχών πρέπει να υπογραφεί άμεσα.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να σεβαστούν πρωτίστως τους πολίτες και να επιτρέψουν στην ΕΡΤ να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστη και με επαγγελματικούς όρους. Η ΕΡΤ είναι δημόσια, δεν ανήκει στην κυβέρνηση και στα κόμματα. Ο ρόλος της είναι θεσμικός και όποιος τον τραυματίζει στρέφεται κατά της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά μας και σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε όλες αυτές οι θέσεις μας να γίνουν ευρύτερα γνωστές και το συντομότερο δυνατό πράξη».


Δούρου - Ψινάκη και άλλους 18 καλούν οι εισαγγελείς για την πυρκαγιά στο Μάτι




Κλήσεις σε περίπου 20 υπόπτους, για τους οποίους προέκυψαν στοιχεία ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι απέστειλε ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος μαζί με δύο επίκουρους εισαγγελείς.

Ανάμεσα στους κληθέντες είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ ως ύποπτοι από τις εισαγγελικές αρχές καλούνται όσοι τον περασμένο Ιούλιο κατείχαν θέσεις ευθύνης σε Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με τον ένα η τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στις διαδικασίες αντιμετώπισης της φονικής πυρκαγιάς.

Σε εξηγήσεις καλείται από τους εισαγγελείς και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για εγκληματικές παραλείψεις που συνετέλεσαν στο φονικό αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές και για τη διαχείριση της βοήθειας που δόθηκε στους πυροπαθείς.

Στον κατάλογο των υπόπτων περιλαμβάνονται και όσα πρόσωπα έχουν καταμηνυθεί από συγγενείς των θυμάτων, όπως ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς.

Συνολικά περί τα 20 άτομα στελέχη της αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ελέγχονται ποινικά και καλούνται σε εξηγήσεις, διαδικασία που αποτελεί συνήθως τον προθάλαμο των ποινικών διώξεων, οι οποίες στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι αφορούν ανθρωποκτονίες, εμπρησμό και άλλα αδικήματα.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Λαμία: 13χρονος πυροβόλησε μέσα σε σχολείο για τα μάτια μιας κοπέλας



Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που καταγράφηκε σε σχολείο της Λαμίας, με πυροβολισμό από πιστόλι κρότου - λάμψης που είχε στα χέρια του 13χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου!

Ο πυροβολισμός ακούστηκε από τις τουαλέτες του σχολείου, όπου ο νεαρός φέρεται ότι επιχείρησε να λύσει τις διαφορές του με άλλον μαθητή.

"Πέτρα του σκανδάλου" μια μικρή κοπελίτσα φίλη ενός φίλου του 13χρονου, σύμφωνα με τον οποίο, παρενοχλήθηκε από τον άλλον νεαρό.

Με αυτόν τον τρόπο, φέρεται ότι ήθελε να φοβίσει τον αντίζηλο του φίλου του και μάλιστα μετά τον πυροβολισμό ακολούθησε και συμπλοκή.

Ο διευθυντής του σχολείου χωρίς καθυστέρηση κάλεσε την αστυνομία που προσήγαγε τον μικρό με το πιστόλι, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο κλήθηκε και ο πατέρας που έχει την ευθύνη για την πράξη του γιου του.

Τελικά με εντολή Εισαγγελέα κανείς δεν κρατήθηκε, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr





Νίκη για την Εθνική με 1-0 την Ουγγαρία για το Nations League



Η Εθνική επικράτησε στο ΟΑΚΑ 1-0 της Ουγγαρίας με γκολ του Μήτρογλου στο 65ο λεπτό.

Ένα γκολ που όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό για την Εθνική, η οποία στη συνέχεια κράτησε το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο,. Η εθνική είχε ακόμα μία ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Χριστοδουλόπουλος υποχρέωσε τον Γκουλάσι σε μεγάλη απόκρουση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος, Μπακάκης – Κάλμαρ, Κλάινχάϊσλερ, Κόβατς, Νάγκι

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου (90΄+3 Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Κουρμπέλης (46΄ Τζιόλης), Πέλκας (85΄ Χριστοδουλόπουλος), Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Κάνταρ, Φιόλα, Όρμπαν, Νάγκι, Βάργκα (68΄ Νάγκι), Κλάινχάϊσλερ, Κάλμαρ (55΄ Κόβατς), Ζάλαϊ, Μπέσε (75΄ Νέμεθ), Σαλάι.


Γ. Βρούτσης: Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτοξεύτηκαν στο 59,11% στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου.




Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτοξεύτηκαν στο 59,11% στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. 

Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται, επομένως, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης από θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ: 

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις μηνός Σεπτεμβρίου 2018, εκτοξεύτηκαν στο 59,1% ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 40,9%! 

Την ίδια στιγμή, το 9μηνο του 2018, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί -μετά το 2014- να διευρύνεται. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το 9μηνο του 2018 ανήλθαν στο 53,02%, όταν στο αντίστοιχο 9μηνο του 2014 ήταν 48,58%». 


Επίθεση Πάνου Καμμένου στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ με tweet



«O Π. Kαμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας προχθές Πέμπτη, που επέκρινε τον υπουργό Άμυνας για να ακολουθήσει και ο τίτλος «Το τερμάτισε ο Καμμένος» στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε με δύο tweet κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και έπεται και συνέχεια με απρόβλεπτες συνέπειες για την κυβερνητική συνοχή.






Ελεύθερος ο Αμερικανός πάστορας Μπράνσον



Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε εχθές 12 Οκτωβρίου την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβουρτ, ο Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος, αφού καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για τρομοκρατία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης επέστρεψε για λίγο στο σπίτι του στη Σμύρνη και από εκεί αναχώρησε για το αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές.




Κοινή ενημέρωση από τους Κοτζιά - Καμμένο ζητεί στη Βουλή η Ν.Δ.



Η Νέα Δημοκρατία κρίνοντας ότι οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στο Σκοπιανό και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Κατόπιν τούτου οι βουλευτές της Ν.Δ. που είναι μέλη της εν λόγω Επιτροπής ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κ. Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος να ενημερώσουν από κοινού και αναλυτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.


Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2018


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής
Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,
κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα.

Θέμα:«Άμεση σύγκληση της Επιτροπής και κλήση για ενημέρωση από τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου,
- η πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με τα γειτονικά της κράτη 
- η κρισιμότητα των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα της εξωτερικής της πολιτικής, όπως στο παρόν στάδιο του «Μακεδονικού», και στην έντονα  συζητούμενη  επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού,
επιβάλλουν με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό, την διεξαγωγή μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την άμεση σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής, προκειμένου να κληθούν οι κ.κ. Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας να ενημερώσουν τις πολιτικές δυνάμεις για όλες τις πτυχές της διεθνούς πολιτικής της χώρας. 

Με εκτίμηση,
Οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής:

1.    ΓεώργιοςΚουμουτσάκος
2.    Βασίλειος Κικίλιας
3.    Σάββας Αναστασιάδης
4.    Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
5.    Στέργιος Γιαννάκης
6.    Αθανάσιος Δαβάκης
7.    Αναστάσιος (Τάσος) Δημοσχάκης
8.    Αθανάσιος Καββαδάς
9.    Σταύρος Καλαφάτης 
10.  Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου
11.  Ιωάννης Κεφαλογιάννης
12.  Ευάγγελος – Βασίλειος Μεϊμαράκης
13.  Κωνσταντίνος Τασούλας
14.  Κωνσταντίνος Τσιάρας



«Φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική» και ακόμα να την διώξουν από την θέση της



Αυτή είναι η ακροαριστερά επικίνδυνοι άνθρωποι, και είναι ντροπή για την χώρα μας να έχουμε τέτοιους ανθρώπους σε κύριες θέσεις να ασχολούνται με την ιστορία μας και το έθνος μας.

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου ορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ  μέλος της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια εάν είναι δυνατόν και έδειξε τις προθέσεις της από την αρχή λέγοντας ότι η «ελληνικότητα της Μακεδονίας» είναι μια φαντασίωση!.

Αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη γυναίκα είναι ικανή να παραχαράξει τα βιβλία της ιστορία μας σε τέτοιο βαθμό που θα ξανά γράψει την ιστορία όπως την θέλουν οι Σκοπιανοί απο την αρχή.

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σε εκδήλωση που έγινε στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο δήλωσε: «Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική…».

Επίσης στον ίδιο λόγο τόνισε ότι όσοι θέλουν να αρθρώσουν μια άποψη όπως η δική της τόσα χρόνια δέχονταν λογοκρισία αλλά με την συμφωνία που υπεγράφη αυτό το πράγμα θα πάψει να υφίσταται.



Απλά ντροπή πρέπει να φύγουν να τελειώνουμε κάνουν τεράστιο κακό.