Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Νέο «χαστούκι»: Μετά τη Μέρκελ και ο ESM βάζει φωτιά στην κυβέρνηση



Εκπρόσωπος του ESM προχώρησε στην αποσαφήνιση πως ο Μηχανισμός παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν μετέχει σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία οποιουδήποτε σχεδίου επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών.

Απανωτά χαστούκια δέχεται η κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της γύρω από την οικονομία. Μετά το ηχηρή μήνυμα που έστειλε η Καγκελαρία μέσω των Νέων για τις μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να ανατραπούν, έρχεται τώρα και ο ESM να βάλει «φρένο» στο οικονομικό επιτελείο που «διέρρευσε» διάφορα σενάρια για τη στήριξη των τραπεζών. Σε κλίμα πανικού μετά το κραχ της Τετάρτης και τη νέα πτώση των μετοχών την Παρασκευή, η κυβέρνηση άρχισε να διακινεί σενάρια για στήριξη είτε με δημιουργία bad bank, είτε με εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV"s) όπου θα μεταφέρονταν τα «κόκκινα» δάνεια, είτε μέσω κρατικών εγγυήσεων.

Σύμφωνα με την τελευταία… βερσιόν του σχεδίου, η εγγύηση εξετάζεται να δοθεί στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φορέα που ονομάζεται Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού (Asset Protection Scheme) και στην πραγματικότητα αφορά στη «δέσμευση» κεφαλαίων προκειμένου να λειτουργήσουν ως εγγυήσεις για κόκκινα δάνεια των τραπεζών αντίστοιχου ύψους. Πηγή, εξεύρεσης αυτών των κεφαλαίων μπορεί είναι ακόμη και το Buffer, δηλαδή το μαξιλάρι ασφαλείας των 30 δισ. ευρώ που έχει σχηματιστεί για την κάλυψη του χρέους.

Στο σενάριο ότι θα χρησιμοποιηθούν πόροι από το «μαξιλάρι» για το χρέος – η διαχείριση του οποίου τελεί υπό την εποπτεία του ESM – υπήρξε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Η απάντηση
Εκπρόσωπος του ESM προχώρησε στην αποσαφήνιση πως ο ESM παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν μετέχει σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία οποιουδήποτε σχεδίου επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα ως μέρος των υποχρεώσεων του που απορρέουν από το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, δημοσιεύματα του τύπου που φέρουν τον ESM να είναι μέρος προπαρασκευαστικών συζητήσεων για πιθανό σχέδιο παρέμβασης προς όφελος των ελληνικών τραπεζών, είναι λάθος».

Η απάντηση του ESM έρχεται σε συνέχεια κυρίως γερμανικών δημοσιευμάτων τα οποία εμπλέκουν τον ESM στις συζητήσεις. Το μεγάλο ζήτημα έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση του «μηχανισμού εγγυήσεων» και το αν θα χρησιμοποιηθούν λεφτά από το buffer. Αν θα δώσει την έγκριση ο ESM και για το αν παραβιάζεται ο κανόνας με κρατικών ενισχύσεων των τραπεζών.

Κυβέρνηση, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και Ελληνική Ένωση Τραπεζών αναζητούν την κατάλληλη «φόρμουλα», προκειμένου να καθησυχάσουν τους επενδυτές, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα των τραπεζών, επικαλούμενοι τον μεγάλο όγκο των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων».

Ενδεχομένως αυτή η νέα εξέλιξη να έφερε ξανά τους πωλητές στο ταμπλό του ΧΑ.


ΤΑ ΝΕΑ


Κακοποιοί εκμεταλλεύονται την ανομία που συντηρεί με νόμους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αλωνίζουν




19:30 το απόγευμα σε μια γεμάτη από κόσμο Αθήνα, σε ένα εμπορικό δρόμο την Πανεπιστημίου, αδίστακτοι κακοποιοί ληστεύουν κοσμηματοπωλείο αδιαφορώντας για την αστυνομία, τους νόμους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους αθώους πολίτες που τους παρακολουθούν άναυδοι και τρομοκρατημένοι.

Αυτή η εικόνα δείχνει το πόσο ξεδιάντροπους και αδίστακτους έχουν κάνει τους κακοποιούς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου, τις ποινές χάδι σε κακοποιούς, οι αλλεπάλληλες άδειες τρομοκρατών καταδικασμένων σε 11 φορές ισόβια και η ανοχή στα ανεξέλεγκτα Εξάρχεια των συντρόφων αντιεξουσιαστών, που κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους ενοχλεί κανένας και ειδικά οι σύντροφοι Συριζαίοι.

Οι δράστες οπλισμένοι και με θράσος αδειάζουν τις προθήκες με τα κοσμήματα και τ' ακριβά ρολόγια και οι υπάλληλοι ουρλιάζουν από τρόμο μπροστά στην ψυχρότητα των κακοποιών και τα όπλα τους.

Οι τρεις κακοποιοί διέφυγαν λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Πανεπιστημίου 59 και Εμμ. Μπενάκη και κρύφτηκαν με τις μοτοσυκλέτες τους που αλλού στο γκέτο των συντρόφων Συριζαίων τα Εξάρχεια.



Ακριβή η δημόσια δωρεάν υγεία στην Ελλάδα



Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν τελικά οι Έλληνες για να έχουν δημόσια δωρεάν Υγείας, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας οικογενειακών προϋπολογισμών (ΕΟΠ) του 2017, σε δείγμα 6.176 ιδιωτικών νοικοκυριών στο σύνολο της χώρας το 2017 οι Έλληνες ασφαλισμένοι πλήρωσαν 866 εκατομμύρια ευρώ για συμμετοχή σε συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα. Αντίστοιχα το 2016 η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων ανήλθε στα 760 εκατ. ευρώ.

Με 875 εκατ. ευρώ συμμετείχε και η φαρμακοβιομηχανία στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη για το 2017 μέσω clawback και rebate. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), πέρσι η συμμετοχή των ασθενών και της φαρμακοβιομηχανίας ήταν το 50% της συνολικής εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης: από τα συνολικά 3.686 εκατ. ευρώ της δαπάνης, τα 1.945 εκατ. ευρώ είναι αυτά που κατέβαλε ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνοντας τα φάρμακα των ασφαλισμένων, τα 875 εκατ. ευρώ είναι το clawback και rebate, δηλαδή η συμμετοχή της φαρμακοβιομηχανίας και τα 866 εκατ. ευρώ είναι αυτά που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι.

Στροφή στην ιδιωτική υγεία

Στα χαρτιά φαίνεται να έχουν μείνει παράλληλα και οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς μόλις 300 γιατροί είναι πλέον συμβεβλημένοι με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ενώ περίπου 600 ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό καλούνται να διαχειριστούν το βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων.

Αυτό έχει οδηγήσει στην αναζήτηση ιδιωτών επαγγελματιών υγείας με τον ασφαλισμένο τελικά να πληρώνει από την τσέπη του το αντίτιμο της επίσκεψης.

Δαπανηρές αποδεικνύονται και οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, αφού για γιατρούς-μέλη ΔΕΠ πρέπει κανείς να καταβάλει από 72 ευρώ (καθηγητής) έως 36 ευρώ (λέκτορας), και για γιατρούς ΕΣΥ από 64 ευρώ (συντονιστής διευθυντής) έως 16 ευρώ (επιμελητής).

Να σημειωθεί ότι το 2017 καταγράφηκαν 568.744 επισκέψεις πολιτών σε απογευματινά ιατρεία δημοσίων νοσοκομείων. Περίπου οι μισές επισκέψεις έγιναν σε νοσοκομεία της Αττικής. Από τις 568.744 επισκέψεις, οι 220.793 έγιναν στην 1η ΥΠΕ, με τα Νοσοκομεία ΚΑΤ, «Ανδρέας Συγγρός» και «Έλενα Βενιζέλου» να κρατούν τα σκήπτρα σε επισκέψεις και έσοδα.


Μαίρη Μπίμπη
in.gr


Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διακίνηση απομιμητικών προϊόντων έξω από το Οικονομικού Πανεπιστημίου





Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στις 3-10-2018 έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων, από αστυνομικούς του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 45 ετών, την στιγμή που διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-132- τσάντες
-38- ζώνες
-15- πορτοφόλια
-9- σήματα

τα οποία έφεραν εμπορικά σήματα διαφόρων επώνυμων εταιρειών. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των -100- προερχόμενο από πωλήσεις αντίστοιχων προϊόντων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, για παράβαση των Νόμων περί Σημάτων και Αθέμιτου Ανταγωνισμού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Παραπέμπουν τον Αλαφογιώργο στο πειθαρχικό της ΕΡΤ επειδή ξεμπρόστιασε το καθεστώς καλώντας τον εισαγγελέα



Ο Αλαφογιώργος είχε ξεμπροστιάσει το καθεστωτικό παρεάκι της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει κουμάντο στην ΕΡΤ και είχε καλέσει μάλιστα τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Δημήτρη Ασπρογέρακα να ελέγξει το δημόσιο χρήμα στην ΕΡΤ.

Είχε προβεί σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την ΕΡΤ και τις παρεμβάσεις του Νίκου Παππά, ενώ υπήρξε και άγρια κόντρα του με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο σε σχέση με τα κόστη εκπομπών στην κρατική τηλεόραση.

Αυτό δεν άρεσε στο καθεστώς που κάνει κουμάντο στην ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αντώνης Αλαφογιώργος, επιβεβαίωσε μέσω Twitter τις πληροφορίες για προκαταρκτική εξέταση, με βέβαιη την παραπομπή του στο καθεστωτικό πειθαρχικό της ΕΡΤ.


επιβεβαιωνω πληρως τις πληροφοριες του Σιλα για προκαταρκτικη εξεταση μου επι διωρον στην ΕΡΤ με βεβαια την παραπομπη μου σε πειθαρχικο, κατοπιν αξιωσεων των ανωτερων αρμοδιων. απο Δευτερα τα νταουλια.




Πακεταρουν τον @alafogiorgos για το πειθαρχικο μαθαινω. Ηδη εχει ειδoποιηθει η διεθνης ενωση δημοσιογραφων και το NUJ, που ηταν μελος του στην Αγγλια.


Δήλωσεις κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και Κ. Καραγκούνη για το ζήτημα του Προσφυγικού



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ.Κώστας Καραγκούνης, αναφορικά με το ζήτημα του Προσφυγικού, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:

«Για πολλοστή φορά, έχουμε μια Κυβέρνηση που δεν εστιάζει στην ουσία των καταγγελιών, αλλά απαντά με δίωξη των καταγγελλόντων.

Συνεχίζει να μη δίνει κανένα στοιχείο για το πού έχουν πάει τα 1,6 δισ. ευρώ του Προσφυγικού.

Εξακολουθεί να μην εξηγεί τι φταίει και χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε hot spotsντροπής και προσβολής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει τον έλεγχο των καταγγελιών. 

Ήρθε η ώρα να χυθεί φως στις σκιές της Κυβέρνησης γύρω από τη διαχείριση του Προσφυγικού».

Κώστας Καραγκούνης:

«Μετά τις αλλεπάλληλες  παραιτήσεις και αποπομπές κυβερνητικών αξιωματούχων, τις καταγγελίες τους για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση κοινοτικών πόρων, εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα. 

Πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Η Δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες και να διαταχθεί άμεσα  εισαγγελική έρευνα ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».


Ένοχος ο πρώην αστυνομικός που πυροβόλησε 16 φορές μαύρο έφηβο στις ΗΠΑ



Ένας λευκός πρώην αστυνομικός της πόλης του Σικάγου κρίθηκε την Παρασκευή ένοχος στη δίκη του για τον φόνο ενός μαύρου εφήβου, τον οποίο είχε πυροβολήσει «16 φορές», με τρόπο που ήταν «εντελώς αχρείαστος», τον Οκτώβριο του 2014.

Ο Τζέισον Βαν Ντάικ, που δικαζόταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορείτο πως σκότωσε εξ αποστάσεως και χωρίς αιτία τον Λακουάν ΜακΝτόναλντ, 17 ετών, ενώ ο τελευταίος κράταγε μαχαίρι. Ο πρώην αστυνομικός, 40 ετών σήμερα, είχε δηλώσει αθώος.

Οι δώδεκα ένορκοι γνωστοποίησαν την ετυμηγορία τους την επομένη της έναρξης των διαβουλεύσεών τους, κρίνοντας τον πρώην αστυνομικό ένοχο για την κατηγορία του φόνου.

Τον έκριναν επίσης ένοχο άλλων δεκαέξι κατηγοριών, ιδίως αυτή της οπλοχρησίας με επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά τον αθώωσαν ως προς την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της επιβολής της ποινής του.

Μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας, η απελευθέρωση υπό όρους του πρώην αστυνομικού ανακλήθηκε με εντολή του δικαστή και ο Βαν Ντάικ τέθηκε υπό κράτηση.

Η νομοθεσία στην Πολιτεία Ιλινόι, στις βόρειες ΗΠΑ, προβλέπει την επιβολή ποινής από φυλάκιση τεσσάρων ετών ως κάθειρξη είκοσι ετών σε περίπτωση καταδίκης για φόνο. Η οπλοχρησία με επιβαρυντικές περιστάσεις επισύρει ποινή 6 ως 30 ετών κάθειρξης.

Συγγενείς του εφήβου και ακτιβιστές εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση.

«Αυτή είναι μια νίκη για την Αμερική», έκρινε ο Μάρβιν Χάντερ, θείος του πατέρα του ΜακΝτόναλντ και εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο Λακουάν «αντιπροσώπευε όλα τα θύματα που υπέστησαν αυτό που υπέστη», τόνισε.

Ο δήμος του Σικάγου είχε καταλήξει το 2015 σε εξωδικαστικό διακανονισμό με την οικογένεια του εφήβου, που προέβλεπε την καταβολή αποζημίωσης πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πολύ καθυστερημένη δημοσιοποίηση, το 2015, ενός βίντεο από κάμερα περιπολικού που κατέγραψε τον θάνατο του εφήβου πυροδότησε την οργή μεγάλου μέρους του πληθυσμού και πολύμηνες διαδηλώσεις στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.

Στα πλάνα εικονίζεται ο Βαν Ντάικ καθώς πυροβολεί 16 φορές εναντίον του νεαρού, που βρισκόταν σε απόσταση αρκετών μέτρων από τον αστυνομικό, και συνεχίζει να ρίχνει, αδειάζει τον γεμιστήρα του, ακόμη κι αφού ο νεαρός έχει πλέον καταρρεύσει.

Ουδείς από τους υπόλοιπους εννέα αστυνομικούς που βρίσκονταν επιτόπου δεν έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, που διήρκεσε δέκα ημέρες, ο πρώην αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι άνοιξε πυρ διότι ο έφηβος του φαινόταν απειλητικός. Οι συνήγοροί του προσπάθησαν να αντιτάξουν στις — συντριπτικές για τον εντολέα τους — εικόνες του βίντεο το «υπόβαθρο» της υπόθεσης, ενώ παρουσίασαν τον ΜακΝτόναλντ ως «σκληρό κακοποιό» που ετοιμαζόταν να διαπράξει «σωρεία εγκλημάτων».

Το βίντεο οδήγησε στην αποπομπή του επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου και του εισαγγελέα που προΐστατο της έρευνας.

Ο Έντι Τζόνσον, ο διάδοχος επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγου (CPD), έδωσε εντολή να αποπεμφθούν επτά αστυνομικοί διότι οι καταθέσεις τους για την τραγωδία ήταν εσφαλμένες ή ψευδείς. Τρεις αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και αναμένουν την προσαγωγή τους σε δίκη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε διενεργήσει τον Δεκέμβριο του 2015 ομοσπονδιακή έρευνα για τη CPD. Το πόρισμά της ήταν πως οι καταχρήσεις των αστυνομικών ήταν συνεχείς στο Σικάγο, πόλη όπου η εγκληματικότητα αποτελεί γάγγραινα.

Διαδηλωτές απαίτησαν την Παρασκευή, μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, τις παραιτήσεις αξιωματούχων της πόλης και να υπάρξει περαιτέρω μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Η απόφαση «είναι ιστορική για το Σικάγο», είπε η Τζανέτ Ουίλσον, μια διαδηλώτρια, σε δημοσιογράφους, κρίνοντας πως πρέπει να αποτελέσει «υπόδειγμα» για «όλη τη χώρα».

Ο Τζο ΜακΜάον, ο προϊστάμενος εισαγγελέας στις ποινικές διώξεις για την υπόθεση, είπε πως ελπίζει πως η απόφαση «θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και τον πληθυσμό», διότι αποτελεί «αναγνώριση του περί δικαίου αισθήματος πολλών πολιτών».

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών του Σικάγου — που κάλυψε τα δικαστικά έξοδα του Βαν Ντάικ — ανέφερε ότι θα ασκηθεί έφεση.

Ο δήμαρχος Ραμ Εμάνιουελ, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, περιήλθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ο ίδιος. Ανακοίνωσε στις αρχές του Σεπτεμβρίου ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία, καθώς η δημοτικότητά του υπέστη βαρύ πλήγμα εξαιτίας της ενδημικής βίας στο Σικάγο, που αποδίδεται στους πολέμους μεταξύ συμμοριών που διεκδικούν κυρίως τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο φόνος του Λακουάν ΜακΝτόναλντ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς παρόμοιων μοιραίων σφαλμάτων της αμερικανικής αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, με θύματα κατά συντριπτική πλειονότητα Αφροαμερικανούς, που γέννησε το κίνημα Black Lives Matter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σκόπια: Εφετείο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών σε βάρος του Γκρούεφσκι




Το Εφετείο των Σκοπίων επικύρωσε σήμερα την πρωτόδικη απόφαση φυλάκισης δύο ετών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε σήμερα, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο Ν. Γκρούεφσκι απορρίπτει όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυρίζεται, εκπορεύεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
newsit.gr


Τί υποστηρίζει ο 35χρονος για τον ξυλοδαρμό του ανήλικου ξενοδοχοϋπαλλήλου




Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 35χρονος που έχει συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου ξενοδοχοϋπαλλήλου, στο ξενοδοχείο στη Σταλίδα, προχθές. Ο 35χρονος, αδερφός του στελέχους του ξενοδοχείου διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος λόγω της ανεπανόρθωτης βλάβης που προκάλεσε στο 17χρονο, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων που ο ανήλικος δέχτηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο, σύμφωνα με όσα διηγήθηκε ο 17χρονος, φέρεται να ξεκίνησε όταν το στέλεχος του ξενοδοχείου και άλλος υπάλληλος προσκάλεσαν τον ανήλικο να πιει μια μπύρα μαζί τους. Ο 17χρονος αρνήθηκε, καθώς δεν καταναλώνει αλκοόλ και ξέσπασε καυγάς, που είχε ως αποτέλεσμα ο ανήλικος να ξυλοκοπηθεί από τρία άτομα.

Ο 35χρονος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μια υπάλληλο στην υποδοχή, ότι κάποιος βρισκόταν στο lobby του ξενοδοχείου, εκτός εαυτού και έβριζε τους πάντες - προσωπικό και πελάτες. Ντύθηκε και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Ο 35χρονος αναφέρει πως προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά ο 17χρονος συνέχισε να βρίζει "μητέρες και πατεράδες", κατάσταση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους πελάτες. Τότε, προσθέτει ο συλληφθείς, τον έπιασε από το μπράτσο και τον οδήγησε σε ένα βοηθητικό δωμάτιο δίπλα στην υποδοχή. Του είπε να καθίσει για να μιλήσουν, με την πόρτα πάντα ανοιχτή.

Εξηγώντας τη συμπεριφορά του 17χρονου, ανέφερε ότι είχε γίνει έξω φρενών επειδή είχε απολυθεί και επειδή του ζήτησαν να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο, μετά τις δύο ημέρες που του είχε επιτραπεί να μείνει ως φιλοξενούμενος.

Ισχυρίζεται ότι ο νεαρός επιχείρησε να τον χτυπήσει με μια καρέκλα και εκείνος για να τον απωθήσει, του κατάφερε μια κλωτσιά. Ο 17χρονος, σύμφωνα πάντα με την πλευρά του 35χρονου, πόνεσε και άφησε την καρέκλα, ενώ κατόπιν, με τη βοήθεια του συντηρητή τον έβγαλαν έξω. Υποστηρίζει ότι κανένας άλλος δε χτύπησε τον ανήλικο.


Πηγή : cretalive.gr


Κ. Μητσοτάκης για τις 120 δόσεις: Δεν αρκεί να θέλεις να αντιγράφεις, πρέπει να μπορείς και να το υλοποιείς



«Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση... Δεν αρκεί να θέλεις να αντιγράφεις, πρέπει να μπορείς και να το υλοποιείς», γράφει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter και παρουσιάζει απόσπασμα από την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ όπου εξαγγέλλει το μέτρο: «Θα καθιερώσουμε μια ενιαία ρύθμιση οφειλών, 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 20 ευρώ το μήνα».


Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση... Δεν αρκεί να θέλεις να αντιγράφεις, πρέπει να μπορείς και να το υλοποιείς.


Σοβαρές καταγγελίες του εντεταλμένου σύμβουλου προγράμματος ΕΡΤ


Για «μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση που θυμίζουν εμπόλεμη φατρία» κάνει λόγο σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο εντεταλμένος σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ, Σπύρος Κρίμπαλης.

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η περιπετειώδης θητεία μου ως εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος της ΕΡΤ. Μια θητεία που σημαδεύτηκε από πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της διοίκησης Κωστόπουλου-Λεοντή σε βάρος της επαγγελματικής και προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Στον αθέμιτο πόλεμο εναντίον μου χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα: θεσμικός αποκλεισμός, περικοπή αρμοδιοτήτων, συκοφαντικές επιθέσεις, δημοσιεύματα λάσπης, ανυπόστατες ΕΔΕ, εργασιακό bullying. Το μπαράζ επιθέσεων κορυφώθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την πρόωρη καταγγελία της σύμβασής μου με βάση την συκοφαντική εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου, κ. Βασίλη Κωστόπουλου, σε μια συνεδρίαση-παρωδία που εξέθεσε το ΔΣ της ΕΡΤ. Όπως γνωρίζετε, η σχετική απόφαση του ΔΣ ανεστάλημε τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κι έτσι επανήλθα στα καθήκοντά μου.

Ασφαλώς η περίπτωση μου δεν αποτελεί μια θλιβερή εξαίρεση αλλά μάλλον τον θλιβερό κανόνα. Μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση υπό τον κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη λειτουργούν σαν ενιαίο σύστημα εξουσίας που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη φατρία παρά ορθολογική εταιρική δομή. Βασικό δόγμα της φατρίας «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και άρα πρέπει να εξοντωθεί με κάθε τρόπο». Στόχος της η εκμετάλλευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως μέσο εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων, σε βάρος της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της ανταποδοτικότητας του προγράμματος.

Από την τοποθέτηση του κ. Κωστόπουλου πέρσι τον Ιούλιο έως σήμερα αυτό το σύστημα εξουσίας έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι.

Αυτό το καταστροφικό σχέδιο υλοποιήθηκε σε τρία στάδια:

1. Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενεςεπιτροπές.

2. Ψήφιση νέου οργανογράμματος με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων.

3. Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.

Οι δημόσιες καταγγελίες δύο κορυφαίων στελεχών της ΕΡΤ, του πρώην γενικού διευθυντή τεχνολογίας, κ. Νίκου Μιχαλίτση, και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, κ. Γιώργου Θαλασσινού δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Και οι δύο μιλούν για την εκκωφαντική απουσία επιχειρησιακού σχεδίου, την ραγδαία απαξίωση του προγράμματος, την γενικευμένη αναξιοκρατία, το καθεστώς αδιαφάνειας και μη λογοδοσίας, την άνευ όρων παράδοση στον «λούμπεν πελατειακό συνδικαλισμό» και την επιστροφή στο πιο σκοτεινό παρελθόν της ΕΡΤ «έτσι όπως το ονειρευτήκαμε στους χειρότερους εφιάλτες μας».

Αυτή δυστυχώς είναι η «μεγάλη εικόνα» της εταιρείας. Επιτρέψτε μου να σας περιγράψω τώρα και την «μικρή εικόνα» του προγράμματος, το οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω για σχεδόν 13 μήνες.

Γνωρίζετε ότι με ευθύνη της διοίκησης το νέο πρόγραμμα θα είναι ουσιαστικά το παλιό; Με εξαίρεση τις υπέροχες ξένες σειρές (True Detective, Big LittleLies, Peaky Blinders, Vis A Vis κ.α.) που εισηγήθηκα πέρσι τέτοιον καιρό, σχεδόν όλες οι άλλες εισηγήσεις μου για την αναβάθμιση του προγράμματος αγνοήθηκαν. Κατ’ εντολή της διοίκησης η διαβόητη επιτροπή προγράμματος υπό τον κ. Μπιρσίμ αρχικά και μετά υπό τον κ. Σιούλα, όχι μόνο μπλόκαρε τις αναθέσεις και τις ανανεώσεις αξιόλογων εκπομπών αλλά αντίθετα προωθούσε τα πάσης φύσεως ρουσφέτια χωρίς καμία λογική αξιολόγησης, στόχευσης ή προγραμματισμού. Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας και της κραυγαλέας έλλειψης σχεδιασμού είναι ότι το φετινό budget του προγράμματος εξαντλήθηκε στη μέση της χρονιάς, δηλαδή τον περασμένο Μάιο!

Γνωρίζετε ότι η δυναμική επιστροφή της ΕΡΤ στην ελληνική μυθοπλασία δεν θα είναι και τόσο δυναμική; Από τις τρεις ελληνικές σειρές που διαφημίζει η «Ραδιοτηλεόραση» η μόνη που μπορεί να προγραμματιστεί μέσα στο 2018 είναι «Το πέταγμα του Κύκνου» που δεν είναι ακριβώς ελληνική ούτε ακριβώς σειρά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αγγλόφωνη κινηματογραφική ταινία του 2010 που συμμετέχουνκάποιοι Έλληνες ηθοποιοί σε δεύτερους και τρίτους ρόλους. Ο παραγωγός επεδίωξε να εκμεταλλευτεί τις κομμένες σκηνές που περίσσεψαν από το τελικό μοντάζ κι έτσι οχτώ χρόνια μετά το υλικό ξαναμοντάρεται για να γίνει σειρά τεσσάρων ή πέντε επεισοδίων αποκλειστικά για την ΕΡΤ, εφόσον κανένα άλλο κανάλι στον κόσμο δεν έδειξε ενδιαφέρον. Η δεύτερη επίσης μίνι σειρά «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το χρηματοδοτικό της πλάνο και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο του 2019. Τέλος, «Η Ζωή εν τάφω», η μόνη ελληνική σειρά που γυρίζεται τώρα για λογαριασμό της ΕΡΤ, θα είναι έτοιμη για μετάδοση τον Ιανουάριο.

Γνωρίζετε ότι για αυτές τις καθυστερήσεις είχα ειδοποιήσει γραπτώς το ΔΣ από τις 14.6.2018; Τότε μάλιστα είχα αντιπροτείνει δύο σειρές μυθοπλασίας που θα μπορούσαν να είναι έτοιμες τον Οκτώβριο του 2018 και μάλιστα σχεδόν με τα ίδια χρήματα που θα ξοδευτούν μόνο για μια σειρά, την «Ζωή εν τάφω». Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σειρά, ύψους 1.200.000 ευρώ, πέρασε από το ΔΣ με μόνο δύο θετικές ψήφους(του κ. Λεοντή και του κ. Κωστόπουλου), με αρνητική δική μου εισήγηση και με υψηλότερο κόστος από αυτόπου είχε προτείνει η επιτροπή προγράμματος και κοστολογίου.

Γνωρίζετε ότι εισηγητής της σειράς «Η Ζωή εν τάφω», όπως και όλων των σειρών μυθοπλασίας, είναι ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Λεοντής, παρόλο που δεν έχει καμία εμπειρία στην παραγωγή μυθοπλασίας ή άλλου τηλεοπτικού περιεχομένου; Κατά δική του δήλωση, δεν έχει καν τηλεόραση σπίτι του. Αυτό εξηγεί ίσως και την εμμονή του ότι μυθοπλασία στην τηλεόραση σημαίνει αναγκαστικά μεταφορά κάποιου λογοτεχνικού έργου και δη προπολεμικού. Ο κ. Λεοντής, όπως και ο κ. Κωστόπουλος, αγνοούν πλήρως τις σύγχρονες εξελίξεις. Παγκόσμιοι γίγαντες όπως το HBO και το NETFLIX παραμένουν άγνωστες λέξεις για αυτούς. Βέβαια για τις συγκεκριμένες επιλογές υπάρχει η θετική γνωμοδότηση της επιτροπής προγράμματος. Έλα όμως που η εμπειρία των μελών της επιτροπής στην παραγωγή μυθοπλασίας είναι εξίσου μηδενική!

Γνωρίζετε ότι η εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ καρκινοβατεί; Οι σημαντικές ελλείψεις σε ειδικότητες, στο έμψυχο δυναμικό και στην υλικοτεχνική υποδομή καθιστούν οποιοδήποτε απαιτητικό γύρισμα σχεδόν απαγορευτικό και την καταφυγή στη διαδικασία της μεικτής παραγωγής σχεδόν μονόδρομο. Αλλά ακόμα και εσωτερικές παραγωγές χαμηλών απαιτήσεων προσκρούουν συχνά στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Μόνο οι εκλεκτοί της φατρίας παίρνουν εκπομπές. Οι άλλοι αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί εχθροί και κάθονται αναγκαστικά στον «πάγκο».

Γνωρίζετε ότι το «σκάνδαλο Τούμπη» έχει και συνέχεια; Ο κ. Κωστόπουλος αρνείται να φέρει την πρόταση προς ανάκληση στο ΔΣ, παρόλο που τα δεσμευμένα χρήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλες άμεσες ανάγκες του προγράμματος. Παράλληλα, όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, κάθε πρόταση για πολιτιστικό μαγκαζίνο εσωτερικής ή μεικτής παραγωγής μπλοκάρεται προκειμένου να παραμείνει το studio της Κατεχάκη διαθέσιμο για το «Επί παντός» της κ. Τούμπη.

Γνωρίζετε ότι οι νέες σκανδαλώδεις τοποθετήσεις στη διεύθυνση προγράμματος έχουν παραλύσει κάθε δημιουργική πνοή; Η θέση του διευθυντή προγράμματος καλύφθηκε από μια υποψήφια χωρίς καμία προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης και με σαφώς λιγότερα προσόντα έναντι άλλων υποψηφίων.

Παράλληλα οι ικανότατοι προϊστάμενοι των πιο νευραλγικών τμημάτων του προγράμματος αντικαταστάθηκαν από άπειρους και ανίδεους υποψήφιους με μοναδικό κριτήριο το Ποσπερτόμετρο -το όργανο που μετράει πόσο κοντά βρίσκεσαι στην ΠΟΣΠΕΡΤ.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν εκπομπές που έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΡΤ αλλά μένουν πάνω από ένα χρόνο στο συρτάρι με εντολή της διοίκησης; Αυτές οι εκπομπές προγραμματίζονται δήθεν στην υβριδική τηλεόραση αλλά δεν παίζονται ποτέ. Πρόκειται για έναν «εύσχημο» τρόπο λογοκρισίας.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που κόβουν προγράμματα στον αέρα χωρίς να υποστούν κανέναν πειθαρχικό έλεγχο; Κάποιοι δε υπάλληλοι στο τμήμα τεχνικού ελέγχου κόβουν κατ’ εξακολούθηση προγράμματα για ασήμαντους «τεχνικούς» λόγους μόνο και μόνο για να σαμποτάρουν τη διεύθυνση προγράμματος.

Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία συνέπεια στον προγραμματισμό λόγω των συνεχών αλλαγών που επιβάλλει η γενική διεύθυνση ενημέρωσης και ο αρμόδιος εντεταλμένος κ. Ταλαμάγκας;

Η λίστα δεν έχει τέλος καθώς τα δομικά προβλήματακάθε μέρα αυξάνονται και βαθαίνουν οδηγώντας τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην πλήρη απαξίωση. Οι τεράστιες, εντελώς δυσανάλογες της ανταποδοτικότητας, επενδύσεις στο αθλητικό πρόγραμμα και οι επικοινωνιακού χαρακτήρα καινοτομίες της υβριδικής τηλεόρασης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την στρατηγική ήττα της ΕΡΤ. Μια ήττα που οφείλεται στο δικό σας στρατηγικό σχέδιο. Είχατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική και πρωτοπόρο ΕΡΤ σε μια συγκυρίαμοναδικά ευνοϊκή. Με την ιδιωτική τηλεόραση σε πρωτοφανή κρίση ταυτότητας και περιεχομένου ακόμα και μικρές αλλά στοχευμένες κινήσεις της ΕΡΤ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ρεύμα ανάτασης με γεωμετρική πρόοδο. 

Αντ’ αυτού προτιμήσατε την πεπατημένη του παλαιοκομματικού και παλαιοσυνδικαλιστικούπαρελθόντος. Τοποθετήσατε ως επικεφαλής δύο 80χρονους «μαθητευόμενους μάγους» ενώ στην ουσία παραδώσατε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία κ. Καλφαγιάννη. Ως αντάλλαγμα εξασφαλίσατε απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον κ. Ταλαμάγκα και μέσω αυτούπλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. Κερδίσατε επιπλέον την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο κατά του κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι λένε ότι δώσατε πάρα πολλά και πήρατε πολύ λίγα. Όπως και να έχει τέτοιου είδους συναλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς, την δημοκρατική νομιμότητα και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Παραδώσατε την ΕΡΤ στη «λαίλαπα Καλφαγιάννη» κατά τρόπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΡΤ μοιάζει πια με εφιάλτη.

Εύχομαι η ανάληψη των σχετικών αρμοδιοτήτων από τον υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο να σημάνει την αναθεώρηση της στρατηγικής σας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σε ό,τι με αφορά θα τιμήσω μέχρι και την τελευταία μέρα την σύμβασή μου προσπαθώντας να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Κρίμπαλης

Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος ΕΡΤ

ΥΓ. Οι γνωστές ιστοσελίδες της φατρίας ας μην κάνουν τον κόπο να λασπολογήσουν. Αρκετά έχουν εκτεθεί.


Τα Σκόπια διαψεύδουν Faz - Μαξίμου για συνάντηση Σπυράκη - Ζάεφ και τους εκθέτουν και πάλι



Στον πανικό του το Μαξίμου χρησιμοποίησε ένα fake δημοσίευμα της Faz για να δημιουργήσει κλίμα. Το είχαν κάνει σημαία για ημέρες και τελικά ξεφτιλίστηκαν όπως και η Faz απο τα επίσημα χείλη του εκπροσώπου των Σκοπίων.

Σε ερώτηση του ΙΒΝΑ για το αν η συνάντηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ  ήταν τυχαία ή συμφωνημένη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Σκοπίων  δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του Zoran Zaev και της Μαρίας Σπυράκη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος των Σκοπίων είπε : «Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ο Πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) και με αρκετούς Ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη η οποία από την πρώτη στιγμή σχολιάζοντας το fake δημοσίευμα δημοσίευμα της FAZ είχε τονίσει: «Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο», δήλωσε η κα Σπυράκη στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει ψευδώς η FAZ.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη. Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές. Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κα Σπυράκη απάντησε: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες. «Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς».