Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα! Ληστεία χρηματαποστολής στο Avenue



Μέρα μεσημέρι σε ένα εμπορικό κέντρο της Αττικής,  γεμάτο κόσμο και παιδιά  κακοποιοί λήστεψαν χρηματαποστολή. 

Στόχος των αδίστακτων ληστών η χρηματαποστολή που έφτασε στο εμπορικό κέντρο Avenue, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι για να τροφοδοτήσει τα ΑΤΜ του εμπορικού κέντρου.

Η ληστεία έγινε 14:00 το μεσημέρι όταν το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής που επέβαιναν τρεις υπάλληλοι, ο οδηγός και δυο συνάδελφοί του κατέβηκαν για να μεταφέρουν τα χρήματα και τότε επιτέθηκαν οι ληστές που παραφύλαγαν από ώρα.

Έβγαλαν όπλα, απείλησαν τους υπαλλήλους και τους ακινητοποίησαν ληστεύοντας τους.


Η δικαιοσύνη καλεί την Δούρου ως ύποπτη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα



Με την ιδιότητα του υπόπτου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, που άφησε πίσω τους 24 νεκρούς, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παραπέμπει την Δούρου και άλλους 10 υπόπτους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής να δώσουν ανωμοτί κατάθεση  για ενδεχόμενη διάπραξη των εξής αδικημάτων:

Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια

Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή

Σωματικές βλάβες

Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Στους υπόπτους εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου,είναι η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ.τλ.π.

Αν τελικώς ασκηθούν διώξεις και δεν τα θάψουν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας και της συρροής των αδικημάτων.


Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα σε Πολάκη: Θα μιλήσουν τα δικαστήρια



Ο προκλητικός και αμετανόητος εδώ και χρόνια Παύλος Πολάκης εχθές στην βουλή αφού εξαπέλυσε επίθεση σε όλους από την αντιπολίτευση μέχρι τους δημοσιογράφους, είπε να πιάσει και την σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας: «Τώρα με τον κ. Μαυρίδη του Φιλελεύθερου σηκώθηκε επανάσταση. Αλλά αυτήν την επανάσταση δεν την είδα όταν είχε μηνύσει η κ. Στουρνάρα τον κ. Βαξεβάνη γιατί είχε βγάλει όλα τα άπλυτα στη φόρα. Τον συνέλαβαν και αυτόν τότε. Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους περί της ελευθερίας του Τύπου. Για τον κ. Βαξεβάνη δεν είδα να πείτε μισή κουβέντα. Τίποτα. «Και λίγα του κάνανε» λέγανε ορισμένοι. «Προσβάλλει τη γυναίκα του αρχιτραπεζίτη» γράφανε ορισμένοι! Άρα είναι ψευδεπίγραφα όσα λέτε».

Άμεση ήταν η απάντηση της Λίνας Νικολοπούλου, Διευθύνουσας Συμβούλου της MINDWORK : «Ο Παύλος Πολάκης καταφέρθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον μου με τα γνωστά ψεύδη και τις συκοφαντίες που τον οδηγούν στο δικαστήριο… Αναρωτιέμαι, ο Παύλος Πολάκης θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, ώστε να έχει την ευκαιρία να αποδείξει τα λεγόμενά του στο δικαστήριο; Ή μήπως θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία και θα αφήσει να συρθούν στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και απιστία στην υπηρεσία οι δημόσιοι υπάλληλοι που τον υπάκουσαν; Για τον κύριο Πολάκη, ας πάνε στην πυρά οι δημόσιοι υπάλληλοι… τη δουλίτσα μας να κάνουμε. Ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει. Θα μιλήσουν τα δικαστήρια…».


Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Μέχρι και τα συμμαχικά νεκροταφεία στην Θεσσαλονίκη στο υπερταμείo



Διαβάζουμε στο voria.gr και μας πιάνει ανατριχίλα ότι στο ΕΤΑΔ μεταβιβάζονται ακόμα και νεκροταφεία.

Την ανησυχία του για τη μεταβίβαση ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην επιστολή, η οποία εκτός από τον Πρωθυπουργό αποστέλλεται και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στη Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. και την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., ο κ. Κυρίζογλου αναφέρεται σε 29 ακίνητα (δείτε τα αναλυτικά ΕΔΩ) ευρισκόμενα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου και τα οποία βρίσκονται μεταξύ των 10.119 υπό μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων.

Μεταξύ των 29 αυτών ακινήτων περιλαμβάνονται και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) με ΚΑΕΚ 190111708031, το Ινδικό Νεκροταφείο με ΚΑΕΚ 190693105027, το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» με ΚΑΕΚ 190110101114, το οικόπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το διδακτήριο του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου με ΚΑΕΚ 190691107001 κλπ.

Συγκεκριμένα για το πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» ζητείται η τήρησή της από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) γενομένης παραχώρησης στον Δήμο με δεδομένο ότι επίκειται στο άμεσο μέλλον η οριστική θεσμική έγκριση από το ΥΠΕΝ του ήδη κατατεθέντος Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από το ΥΠΕΝ και η εν συνεχεία ολοκλήρωση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης σύμφωνα με τους όρους του παραχωρητηρίου ενώ για το σύνολο των υπό μεταβίβαση ακινήτων αιτείται την αποφυγή κάθε ενέργειας και πράξης που θα εμποδίσει ή θα αποτρέψει την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών και την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.

Πηγή: voria.gr


ΑΑΔΕ: Στο 15% η παραβατικότητα στα πρατήρια υγρών καυσίμων



Ποσοστό παραβατικότητας 15% δείχνουν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με βάση τα στοιχεία του συστήματος εισφορών εκροών. Παράλληλα, από τους ελέγχους των δειγμάτων που έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προέκυψε νοθεία για το 13% των περιπτώσεων αυτών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά, από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών, ανέρχεται σε 483 και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 77 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το μέχρι σήμερα ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται στο 15,9%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος 265 επιχειρήσεων.

Την περίοδο αυτή οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αναπτύσσουν ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την αποτελεσματικότερη στόχευση των ελέγχων, εισάγοντας νέα κριτήρια για την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγει το σύστημα εισροών-εκροών.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ολοκλήρωση των ελεγκτικών ενεργειών απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης. Από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση προς τις Χημικές Υπηρεσίες του Κράτους 1.174 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 153 δείγματα (ποσοστό μη κανονικότητας 13,0%).

Πιο συγκεκριμένα μη κανονικά δείγματα βρέθηκαν για το 15% των περιπτώσεων στο πετρέλαιο κίνησης, στο 5,5% στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, 1,6% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 1,9% στις βενζίνες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ψάχνουν παραβάν... "μύρισε" εκλογές!



Άντε τώρα να μην πάει ο νους σου στο πονηρό! Με επείγον έγγραφο του τμήματος εκλογών και πολιτικών κομμάτων (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μας) του υπουργείου εσωτερικών ζητείται να ενημερώσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία αν υπάρχει επάρκεια σε κάλπες και παραβάν ενόψει (!) των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Μάλιστα είναι τόσο επείγον το έγγραφο που βάζει και καταληκτική ημερομηνία την 19η Οκτωβρίου, στους δήμους που απευθύνεται για να προβούν σε ενημέρωση !

Επειδή ως χώρα δεν το χουμε να προγραμματίζουμε επτά μήνες μπροστά...
Επειδή έρχεται ως επείγον έγγραφο...
Επειδή πολλά λέγονται και περισσότερα εννοούνται για πρόωρες εκλογές και πριν τη λήξη της χρονιάς, δεν είναι κι εντελώς αθώα αυτή η επιστολή που υπογράφεται από τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση!

Κρατείστε το...



Πηγή : cretalive.gr


Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα ληστής τραυμάτισε 17χρονη μέσα στο σπίτι μέρα μεσημέρι



Η ΕΛΑΣ ψάχνει τον δράστη  που εισέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης σε σπίτι δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Ηρωδότου στην Καλλίπολη στον Πειραιά, και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου απείλησε την 17χρονη μαθήτρια, αρπάζοντας περίπου 250€, κοσμήματα και τραυματίζοντας την ευτυχώς ελαφρά.

Το κορίτσι γύρισε από το σχολείο του το μεσημέρι και βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κακοποιό που είχε εισβάλει στο σπίτι της.





Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να σταματήσει και έπεσε σε λιμνοθάλασσα



Το αεροπλάνο Boeing 737-800 της Air Niugini, έπεσε στη λιμνοθάλασσα γύρω από το μικρό νησί γύρω στις 9:30 τοπική ώρα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια όλους τους επιβαίνοντες, κάποιοι από τους επιβάτες έχουν κατάγματα.

 Η πτήση 73 εκτελούσε το δρομολόγιο Phonpei – Port Moresby με ενδιάμεσο σταθμό την πολιτεία Chuuk.






70 εκατ. € δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό για εξυγχρονισμό



Σύμφωνα με το healthpharma.gr, σύγχρονη παιδιατρική κλινική, εθνικό κέντρο μεταμοσχεύσεων, ιατρική έρευνα, διασύνδεση με κλινικές του εξωτερικού και ρομποτική τεχνολογία, ελικοδρόμιο, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- στο «κέντρο αριστείας» της νέας πτέρυγας που δημιουργείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ω.Κ.Κ.) μετά τη δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι εξωτερικές όψεις του νέου κτιρίου θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια όψεων, όπως έχουν σχεδιαστεί από τους αρχικούς αρχιτέκτονες Llewellyn – Davie. Η αισθητική αντιμετώπιση των εσωτερικών χώρων θα είναι αντίστοιχη με του υφιστάμενου κτιρίου.

Όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή, υπό τον τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», του Ω.Κ.Κ. και του Ελληνικού Δημοσίου και Λοιπές Διατάξεις», η δωρεά των 70 εκατ. ευρώ αφορά: Την κατασκευή νέας πτέρυγας του ΩΚΚ, τον πλήρη εξοπλισμό, επιλεκτική ανακατασκευή μεμονωμένων δωματίων και χώρων του υφιστάμενου αυτόνομου κτιρίου που επηρεάζονται από την προσθήκη της νέας πτέρυγας, την ανανέωση μέρους του εξοπλισμού του υφιστάμενου κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Νέες υπόγειες θέσεις στάθμευσης προβλέπονται στο κτήριο. Ενώ, θα δημιουργηθεί και ελικοδρόμιο για τα επείγοντα περιστατικά.



Ωνάσειο Παίδων και Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο

Η σύσταση και λειτουργία σύγχρονης και πλήρως ανανεωμένης παιδιατρικής κλινικής εξειδικευμένης στην παιδική καρδιολογία και καρδιοχειρουργική («Ωνάσειο Παίδων») και το «Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο».

Το «νέο» Ωνάσειο θα λειτουργεί ως καρδιολογικό, καρδιοχειρουργικό και μεταμοσχευτικό «κέντρο αριστείας» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η παροχή υπηρεσιών στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων και κάθε άλλου οργάνου σε ενήλικες και παιδιά θα ορίζεται με απόφαση του ΔΣ τηρουμένων των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων που διέπουν τη χορήγηση αδειών λειτουργίας στις μονάδες μεταμοσχεύσεων.

Νομική υπόσταση

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο (Ω.Ε.ΜΕ.Κ.) και το «Ωνάσειο Παίδων» υπάγονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ω.Κ.Κ.) ως οργανικό τμήμα του και δεν έχουν αυτοτελή νομική προσωπικότητα.

Σκοπός του μεν Ω.Ε.ΜΕ.Κ είναι η διενέργεια μεταμοσχεύσεων όλων των συμπαγών οργάνων σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τις αντίστοιχες κλινικές ελληνικών και αλλοδαπών πανεπιστημιακών κλινικών, καθώς και η έρευνα επ’ αυτών.

Σκοπός του «Ωνασείου Παίδων» είναι η λειτουργία σύγχρονης και πλήρως εξοπλισμένης παιδιατρικής κλινικής εξειδικευμένης στην παιδική καρδιολογία και καρδιοχειρουργική καθώς και η έρευνα επ’ αυτών.

Το Ω.Ε.ΜΕ.Κ και το «Ωνάσειο Παίδων» θα λειτουργεί με το προσωπικό που υπηρετεί στο Ω.Κ.Κ. και με υφιστάμενες θεσμικά οργανωμένες ομάδες και ιατρικά τμήματα και μονάδες που έχουν ή θα λάβουν άδεια για μεταμόσχευση σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις ή εξειδικεύονται στην θεραπεία παίδων με καρδιακές νόσους.

Οι μεταμοσχεύσεις και οι άλλες πρωτοπόρες, ερευνητικές και καινοτόμες ιατρικές πράξεις θα παρέχονται και σε ασθενείς που είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας που συνάπτει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, το Ω.Κ.Κ. και το κράτος-μέλος

Το «περιεχόμενο» της δωρεάς

Αντικείμενο της δωρεάς, όπως προβλέπεται στη σύμβαση του νομοσχεδίου, είναι:

α) Η κατασκευή Νέας Πτέρυγας του Ω.Κ.Κ., η οποία θα ανεγερθεί στη θέση που σήμερα καταλαμβάνει ο υπάρχων υπόγειος χώρος στάθμευσης, στο Ο.Τ. 327 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Καλλιθέας. Περικλείεται από τις οδούς Δοϊράνης – Λυσικράτους – Λεωφόρου Συγγρού – Ταγματάρχου Πλέσσα, πλήρους κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 3106/2003 (Α΄ 30).

β) ο πλήρης εξοπλισμός της Νέας Πτέρυγας του Ω.Κ.Κ., η επιλεκτική ανακατασκευή μεμονωμένων δωματίων και χώρων του υφιστάμενου αυτόνομου κτηρίου του Ω.Κ.Κ. που επηρεάζονται άμεσα από την προσθήκη της Νέας Πτέρυγας.

δ) η ανανέωση μέρους του εξοπλισμού του υφιστάμενου κτιρίου του Ω.Κ.Κ.

ε) η δημιουργία πρόσθετων υπογείων θέσεων στάθμευσης και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

στ) η ίδρυση και ο εξοπλισμός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (Ω.Ε.ΜΕ.Κ.), όπως προβλέπεται στο κυρωτικό της Σύμβασης νόμο.

ζ) η δημιουργία ελικοδρομίου για την επείγουσα μεταφορά ασθενών και μοσχευμάτων.

η) η σύσταση και λειτουργία σύγχρονης και πλήρως ανανεωμένης παιδιατρικής κλινικής εξειδικευμένης στην παιδική καρδιολογία και καρδιοχειρουργική. Ο διακριτικός τίτλος είναι «Ωνάσειο Παίδων».

θ) η σύνταξη και έκδοση των μελετών και εγγράφων που απαιτούνται για την υλοποίηση
των προαναφερόμενων.

Δημόσιο όφελος

Με τη σύμβαση των δύο πλευρών εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον καθώς:

α) αναβαθμίζει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες από το Ω.Κ.Κ.,

β) εδραιώνει το Ω.Κ.Κ. ως «κέντρο αριστείας» και αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο,

γ) προάγει την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των ανασφάλιστων πολιτών και

δ) εξοικονομεί δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από την αποφυγή σημαντικών δαπανών. Οι δαπάνες καταβάλλονται σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο για τη διενέργεια των ιατρικών πράξεων μεταμόσχευσης στο εξωτερικό.

Το αντικείμενο της δωρεάς κοστολογείται στο ανώτατο ποσό των εβδομήντα εκατομμυρίων ευρώ (70.000.000 ευρώ). Στο ανωτέρω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Το κόστος έχει προϋπολογιστεί από το Ίδρυμα και καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του Ιδρύματος. Ουδεμία συμμετοχή έχει το Ελληνικό Δημόσιο ή Ευρωπαϊκοί πόροι.

Εφόσον για την υλοποίηση της Δωρεάς δαπανηθεί μικρότερο ποσό, το Ίδρυμα δεν υποχρεούται να καταβάλλει το εναπομένον. Ρητά συμφωνείται ότι το Ίδρυμα δεν υποχρεούται να δαπανήσει ποσό μεγαλύτερο από την οριζόμενη Δωρεά. Με την επιφύλαξη ότι στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το κόστος αγοράς. Όπως και του εξοπλισμού του Ω.Ε.ΜΕ.Κ και του «Ωνασείου Παίδων» το οποίο θα καλυφθεί από το Ίδρυμα.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα θα αναλάβει το κόστος συντήρησης του δωριζόμενου και του υπάρχοντος εξοπλισμού. Η διάρκεια είναι μια πενταετία από την οριστική παράδοση του Έργου. Σε περίπτωση αντικατάστασης του ως άνω εξοπλισμού προ της λήξεως της πενταετίας, το Ίδρυμα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του κόστους συντήρησης αυτού.




Αυτοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Στερεά Ελλάδα



Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευρυτανίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, τριών (3) ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 12-09-2018, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, με τη μέθοδο της απάτης, καθώς και απατών σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Πρόκειται για τους:

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ιωάννη του Δημητρίου και της Μαρίνας, γεν. 01-02-1984 στην Αθήνα,




ΠΑΪΤΕΡΗ Μαρία – Ασημίνα του Αλεξάνδρου και της Καλλιρρόης, γεν. 01-11-1981 στην Αθήνα και




ΣΙΣΚΟ Ανδρέα του Γρηγορίου και της Κωνσταντίας, γεν. 17-04-1964 στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης




Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η οποία έχει ισχύ έως την 20-01-2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2237-0-21107, 2237-0-89177 & 2237-0-89167, του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


«Αντάρτικο» Ιβανόφ στον ΟΗΕ: Καλεί σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για την αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ




Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κάλεσε τους συμπολίτες του να απέχουν από το δημοψήφισμα της Κυριακής για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κάλεσε τους συμπολίτες του να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της χώρας τους, κάνοντας λόγο για «ιστορική αυτοκτονία».

«Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω» δήλωσε ο Ιβανόφ κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

«Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση» συμπλήρωσε, συνεχίζοντάς το «αντάρτικό» του κατά της κυβέρνησης Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον πρόεδρο των Σκοπίων, που πρόσκειται στην εθνικιστική δεξιά, είναι γνωστή. Όμως, τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, απευθύνθηκε στους ηγέτες όλου του κόσμου, για να υποστηρίξει ότι το "ναι" στο δημοψήφισμα θα μετέτρεπε τη χώρα του σε "ημι-κυρίαρχο" κράτος με "αποσαθρωμένο το δικαίωμα αυτοδιάθεσης". Αντιθέτως, αν αποτύχει το δημοψήφισμα, "θα δημιουργηθούν άλλες δυνατότητες συζήτησης", όπως διαβεβαίωσε.

"Για να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη, ρεαλιστική συμφωνία" (...) "πρέπει να συζητήσουμε, όχι να επιβάλουμε δια της βίας, χρειάζεται αμοιβαίος σεβασμός και όχι περιφρόνηση" συμπλήρωσε.

Η συμφωνία αυτή "μας φέρνει σε κατάσταση τετελεσμένου γεγονότος: μας λέει ότι είμαστε πιο μικροί και πιο αδύναμοι και ότι πρέπει επομένως να δεχτούμε τη συμφωνία που θέλησε η Αθήνα" υπογράμμισε.

Ο Ιβανόφ κατηγόρησε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη ότι αποδέχτηκαν πριν από χρόνια "να παρέμβουν στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του μακεδονικού λαού", πιέζοντας για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για το όνομα της χώρας του.


Πηγή : prorothema.gr


Εάν είναι δυνατόν! Ο Τσίπρας δήλωσε περήφανος για τους πρόσφυγες και πήρε και βραβείο



Δεν θα μπορούσε να βρει "καλύτερο" η Ευρώπη, και δεν θα ξαναβρεθεί άλλος στην Ελλάδα, για να φορτώσει ένα τεράστιο βάρος τους πρόσφυγες και μετανάστες, και ποιος δεν θα βράβευε έναν εύκολο να ξεπουλήσει τα πάντα στην χώρα του για να τον κάνει να μην φέρνει αντιρρήσεις.

Η κυβέρνηση που εκμεταλλεύτηκε στους πρόσφυγες και μετανάστες για να γεμίσουν οι τσέπες κάποιον που τώρα ελέγχονται και έχουν, τεθεί στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης υπερηφανεύεται κιόλας και δεν δίνει λογαριασμό για τα 1,6 δις που αγνοούνται. Η κυβέρνηση που καταγγέλλεται καθημερινά για τις άθλιες συνθήκες στα μέρη συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών όπως η Μόρια, υπερηφανεύεται κιόλας.

Περήφανος λοιπόν και ανάλγητος ψυχρός ο Αλέξης Τσίπρας δήλώσε για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο προσφυγικό σε ομιλία του κατά το Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, όπου βραβεύτηκε για τη στάση της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί την ώρα που σε άλλες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη έχτιζαν τείχους και φράχτες, οι Έλληνες άνοιγαν τις καρδιές τους. Είμστε πολύ περήφανοι για την ιστορία μας και τα ιδανικά που εκπροσωπεί. Αλλά επίσης είμαστε περήφανοι και για το παρόν και το μέλλον μας» είπε ο αντρόπιαστος Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους του ελληνικού λαού όπως είπε, γιατί οι πολίτες της Ελλάδας είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα και τους επαίνους.


Στο WSJ κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα ξεπουλήσει την Μακεδονία με κάθε κόστος



Ψυχρός και ανάλγητος, χωρίς κανένα ίχνος πατριωτισμού ο Αλέξης Τσίπρας στο WSJ,  δήλωσε αποφασισμένος να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό ο Πάνος Καμμένος.

Με τη δήλωση αυτή ο Τσίπρας, θέλει να διαβεβαιώσει ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο που θα ξεπουλήσουν εύκολα μαζί τους την Μακεδονία.

«Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου», είπε ψυχρά ο Τσίπρας κάνοντας τον σίγουρο. «Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας στην πΓΔΜ» πρόσθεσε.

Δεν ξέχασε να γλύψει την Αμερική ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας του "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" ότι κάνοντας τους τον φίλο θα επιβιώσει και είπε «Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος […] αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά. Δήλωσε δε ότι «η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια».


45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα βάζουν με την Airbnb



Ερώτηση προς τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έλενα Κουντουρά, σχετικά με την πλατφόρμα AirBnb, κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να θεσπιστεί μία μακροχρόνια στρατηγική, ώστε να προστατευθούν η τουριστική ανάπτυξη και οι ομάδες του πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την «τεράστια εξάπλωση του φαινομένου».

Οι βουλευτές επικαλούνται πρόσφατες έρευνες που διεξήχθηκαν στον τομέα του αστικού τουρισμού, οι οποίες δείχνουν ότι το AirBnb, παρά τη συνολική τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας (η οποία δεν είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση των επισκεπτών από ένα σημείο και πέρα), έχει μειώσει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων. 

Πολλοί κάνουν λόγο για το φαινόμενο του «εκτοπισμού» των μόνιμων κατοίκων σε περιφερειακές περιοχές χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς οι ζώνες κατοικίας του κέντρου πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε «ζώνες AirBnb».

Αυτό -όπως λένε- συνεπάγεται κατ' αρχάς την ερήμωση αστικών ζωνών στις οποίες υπάρχει εποχιακός τουρισμός, καθώς τα σπίτια δεν ενοικιάζονται από τουρίστες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, την εκτίναξη των ενοικίων, αλλά και γενικά του κόστους ζωής στις εν λόγω περιοχές, και τέλος τη μεγάλη πυκνότητα τουριστών, ιδίως σε περίπτωση που πρόκειται για πόλη που έχει τουριστικές ροές όλον τον χρόνο.

Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιώργο Κυρίτση, επισημαίνουν ότι ο τουρισμός των πόλεων είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται διαρκώς και ως εκ τούτου απαιτείται η θέσπιση νομικού πλαισίου για τη σωστή διαχείρισή του.

Εξάλλου, διαπιστώνουν ότι λόγω της εξάπλωσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων παρατηρείται εκτίναξη των ενοικίων στο κέντρο της Αθήνας κι όχι μόνο, και τονίζουν ότι πρέπει να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία αγοράς ακινήτων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της ζήτησης να μπορούν να ικανοποιηθούν.

Ακόμη, οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα άμεσης φορολόγησης και ελέγχου των ξένων επενδυτών.

Κατόπιν τούτων, ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να ορίσουν μέτρα για την επιδότηση ενοικίου σε περιοχές υψηλού τουριστικού προφίλ, όπως το κέντρο της Αθήνας και ορισμένα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τα νέα ζευγάρια και γενικά όσους αναζητούν κατοικία προς ενοικίαση.

Ακόμη, θέτουν το ερώτημα εάν προτίθενται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μακροχρόνιες στρατηγικές, οι οποίες να προστατεύουν την τουριστική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν τις προαναφερθείσες ευαίσθητες ομάδες.


Πηγή : protothema.gr