Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Βίντεο σοκ από την επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση στο Ιράν – Tουλάχιστον 24 νεκροί




Τουλάχιστον 24 άνθρωποι -- εννέα στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος-- σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, ενώ ακόμη 20 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι οκτώ με δέκα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας), ενώ ακόμη επτά τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο Fars ανέφερε ότι οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους. Στη συνέχεια προσπάθησαν να πυροβολήσουν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όμως τους εξουδετέρωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Από την πλευρά του το πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι υπήρξαν νέοι πυροβολισμοί την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας κυνηγούσαν τους δράστες.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν», μεταξύ των οποίων και ένας δημοσιογράφος από την «τυφλή και δειλή τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κουζεστάν Αλί-Χοσεΐν Χοσεϊνζαντέχ, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμη είκοσι ένας τραυματίστηκαν. Μάλιστα τόνισε ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι τρομοκράτες ήταν τέσσερις. Δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν και οι άλλοι δύο συνελήφθησαν», εξήγησε ο Χοσεϊνζαντέχ, ενώ πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δράστες ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής.


Νωρίτερα το πρακτορείο Irna είχε μεταδώσει ότι «πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν», «χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους», ενώ τουλάχιστον ακόμη είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα και ένα παιδί, τραυματίστηκαν.

Η κρατική τηλεόραση κατηγόρησε «στοιχεία των απίστων» για την τρομοκρατική επίθεση, μια αναφορά σε σουνίτες αντάρτες. Η Αχβάζ βρίσκεται στην επαρχία Κουζεστάν, όπου έχουν πραγματοποιηθεί σποραδικές διαμαρτυρίες από την αραβική μειονότητα του Ιράν. Το πρακτορείο Isna απέδωσε την επίθεση σε μια αυτονομιστική, αραβική οργάνωση.

«Αυτοί που άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων και των ενόπλων δυνάμεων συνδέονται με το κίνημα αλ Αχβαζίεχ», δήλωσε ο Ραμεζάν Σαρίφ, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης.

«Χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας», πρόσθεσε.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

Η επαρχία Κουζεστάν ήταν μια από τις ιρανικές επαρχίες που επλήγη περισσότερο από τον οκταετή αυτό πόλεμο. Ο Σαντάμ Χουσέιν πίστευε ότι οι Ιρακινοί στρατιώτες θα γίνονταν δεκτοί ως απελευθερωτές, όμως οι κάτοικοι της επαρχίας παρέμειναν στην πλειονότητά τους πιστοί στην Τεχεράνη.

Στις 20 Ιουλίου 2018 τουλάχιστον δέκα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αντάρτες εναντίον μίας από τις βάσεις τους στο χωριό Νταρί, που βρίσκεται στην περιοχή Μαριβάν, στο βορειοδυτικό τμήμα του ιρανικού Κουρδιστάν.


Πηγή : protothema.gr


Μίκης Θεοδωράκης : Έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας αυτοτέλεια


Παρέμβαση για το θέμα της ένταξης των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στη λίστα προς αξιοποίηση του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων με επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη :

Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο,

Επειδή σας εκτιμώ ιδιαίτερα, αφήνω κατά μέρος τη συνήθειά μου να μη μιλώ ποτέ δημοσίως για τον εαυτό μου και σας παραπέμπω στην ομιλία μου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου πριν μερικά χρόνια, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στην επερχόμενη εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου καταλήγοντας ότι κινδυνεύει να παραχωρηθεί ακόμα και η Ακρόπολη!

Ήταν μια πρόβλεψη που στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής μας αυτοτέλειας και του εθνικού μας πλούτου, πράγμα που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει Μνημόνια και έχουν ήδη επανέλθει στη δημοσιονομική κανονικότητα.

Με τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή, έχουμε δεμένα τα χέριας μας, αφού εμείς μόνοι μας απεμπολήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και κυρίως το δικαίωμα σε μια ανάπτυξη που να βασίζεται στον εθνικό μας πλούτο. Υπόγειο και υποθαλάσσιο. Γι' αυτό άλλωστε είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχει ανακηρύξει την ΑΟΖ και που δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο, που ως φαίνεται, είναι πολύ μεγάλος.

Αυτό ακριβώς αποκάλυψε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Μπάτσης ύστερα από έρευνες σε όλη την Ελλάδα με το βιβλίο του για την εκβιομηχάνιση της χώρας. Το οποίο περιέργως εξαφανίστηκε, ο δε συγγραφέας του εκτελέστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη!

Βλέπετε το μακρύ χέρι των άσπονδων φίλων μας είναι πολύ μακρύ. Αλλά όταν κάποιος έχει το ελάττωμα να είναι συνθέτης, αυτά που λέει είναι παραμύθια, που οι «σοφοί» μας τα βαφτίζουν «σενάρια συνωμοσίας».

Ας μου επιτραπεί εδώ να θυμίσω ότι όλα τα κατά καιρούς «παραμύθια» του συνθέτη έχουν επιβεβαιωθεί πολλά χρόνια πριν οι «αρμόδιοι» τα ανακαλύψουν, που συνήθως τα ανακαλύπτουν όταν είναι πλέον πολύ αργά.

Με εκτίμηση και αγάπη
Μίκης Θεοδωράκης
21.9.2018


Λεβέντης για Σκοπιανό: Πότε περιμένει να ρίξει την κυβέρνηση ο Καμμένος; Όταν θα έχουμε γίνει ρεντίκολο διεθνώς;



«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων και παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις, όπου ενώ με αναγωγή δίνουν στο κόμμα 3,5%-4%, αφήνουν μόνο την εκτίμηση ψήφου που μας δίνει κάτω από το όριο του 3% και μάλιστα με υψηλό ποστό της αδιευκρίνιστης ψήφου», είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «μέσα στο σχέδιο αυτό θεωρούν ότι καλό για το γκρέμισμα ενός κόμματος που έχει συνέπεια και εντιμότητα, όπως η Ένωση Κεντρώων, είναι να φυλλορροούν οι βουλευτές, γι΄ αυτό «παίρνουν» και βουλευτές και στήνουν σκηνικό του ‘65 με την αποστασία. Οι τρεις βουλευτές μου που έχουν φύγει βρέθηκαν ένας στο ΠΑΣΟΚ, ένας στον ΣΥΡΙΖΑ Κι ένας στην ΝΔ κι όλοι έλεγαν ότι ήταν ανοργάνωτο το κόμμα. Όμως φαίνεται ότι είχαν έρθει στο κόμμα τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά, για να πάνε αλλού», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Η αποχώρηση Σαρίδη

Σε ότι αφορά την… προαναγγελθείσα αποχώρηση του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη από το κόμμα, ο οποίος είπε ότι θα κάνει τις τελικές ανακοινώσεις του την Τρίτη, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «πρέπει να έρθει πειθαρχημένος και σοβαρός, όπως οφείλει απέναντι στο κοινό της Θεσσαλονίκης, διότι εγώ με τα χέρια μου έβαλα το όνομα του κάτω από το δικό μου, επειδή ήθελα να τον ανταμείψω, καθώς είχε αφήσει την δουλειά του για να τρέξει για το κόμμα και τις εκλογές. Αν είναι στοιχειωδώς έξυπνος, θα δείξει σοβαρότητα και υπακοή στην λαϊκή εντολή και θα παραμείνει στο κόμμα».

Για τον Καβαδέλλα και τη ΔΕΘ

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που σήκωσε με τις καταγγελίες του για την ΔΕΘ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καβαδέλλας, η οποία στάθηκε αφορμή για την αντίδραση του Γιάννη Σαρίδη, ο κ. Λεβέντης είπε «Βγήκε ο Καβαδέλας και έκανε φασαρία για ένα επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη, κακώς αντέδρασε έτσι ο Καβαδέλλας, έπρεπε να πληρώσει το εισιτήριο και να τελειώσει το θέμα, κάνοντας κακό και στον εαυτό του και στο κόμμα. Όμως ζήτησε συγγνώμη και μου κατέθεσε έγγραφο κι είναι έτοιμος να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα. «Ο Σαρίδης ήρθε να μου πει ότι τον έθιξε στην εκλογική του περιφέρεια και ότι εγώ δεν έβαζα τάξη, όμως εγώ είχα ήδη δώσει συνέντευξη και είχα βάλει τάξη».

Για το Σκοπιανό, τις εκλογές και την περικοπή στις συντάξεις
«Είναι η απόλυτη τρέλα η συμπεριφορά του Καμμένου γύρω από το Σκοπιανό», είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», συμπληρώνοντας «πότε περιμένει να ρίξει την Κυβέρνηση; Όταν θα έχουμε γίνει ρεντίκολο στην διεθνή κοινότητα;». Όπως προσέθεσε, «έχω κάνει λίγη παρέα με τον Τσίπρα και θεωρώ ότι δεν θέλει να πάρει όλη την προδοσία στην Κυβέρνηση, θέλει να αφήσει να έρθει ο Μητσοτάκης για να την υπερασπιστεί και να την ψηφίσει στην Βουλή μαζί με την Γεννηματά»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, είπε «δεν θέλω λάφυρα και υπουργεία εγώ για μια κυβερνητική συνεργασία, εγώ θα στείλω τα βασικά σημεία του προγράμματος μου και θα πω ότι θα στηρίζω στην Βουλή ότι καλό φέρετε, ενώ χαρακτήρισε «σάπια πράγματα» και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

Για την περικοπή στις συντάξεις, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει μονομερής ενμέργεια, διότι αυτό είναι μέρος ενός τριετούς προγράμματος και αν υπάρξει κάτι τέτοιοι θα το πληρώσει η Ελλάδα όταν θέλει να βγει στις αγορές.


Πηγή : protothema.gr


Ντόρα: «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει την πόλωση για να περιχαρακώσει το ακροατήριο του»



«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει την πόλωση για να περιχαρακώσει το μικρό ακροατήριο το οποίο του έχει απομείνει. Αλλά η πόλωση αυτή είναι ζημιά όχι για την ΝΔ αλλά για τη χώρα» 

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στην συνέντευξη της «Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει σήμερα η χώρα, χαμηλότερους όλων των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα, θα παραμείνουμε σε έναν κύκλο στασιμότητας»

«Οι νέοι μας θα συνεχίσουν να φεύγουν στο εξωτερικό και η χώρα θα αργοπεθαίνει. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα για να ωφεληθούν οι πολλοί».

«Όταν οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, οι πολίτες θα εκφραστούν ανοιχτά και τότε οι διαφορές στα ποσοστά θα είναι συντριπτικές»

Δείτε το video : 




Ο Πάνος Καμμένος ζητάει τη σύλληψη 5 δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου



Αστυνομικοί με πολιτικά εμφανίστηκαν το Σάββατο στα γραφεία του liberal.gr και της εφημερίδας Φιλελεύθερου αναζητώντας δημοσιογράφους και στελέχη της εφημερίδας μετά από μήνυση του υπέβαλε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

Η σύλληψη αφορά τους: Εκδότη Θανάση Μαυρίδη, τον διευθυντή Παναγιώτη Λάμψια, τον διευθυντή Σύνταξης Βασίλη Γεώργα, την αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού και τον δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη. 

Η εφημερίδα εκτιμά ότι με βάση τα πρόσωπα που αναζητούνται από την αστυνομία, η μήνυση Καμμένου αφορά το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής με τίτλο: Ανήθικο πάρτι.


"Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στα γραφεία του liberal.gr με πολιτικά, λέγοντας ότι αναζητούν δημοσιογράφους της εφημερίδας χωρίς όμως να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς αρχικά να ενημερώσουν ποιους αφορά το ένταλμα, παρότι ερωτήθηκαν, καθώς και από ποιον προέρχεται η μήνυση και για ποιο λόγο" σημειώνει ο Φιλελεύθερος.

Ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία του Φιλελεύθερου δεν λειτουργούν το Σαββάτο και αποχώρησαν.

"Το γεγονός ότι η μήνυση προέρχεται από ένα υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα δείχνει ότι η κατάσταση ως προς την ενημέρωση του Τύπου παρουσιάζει σημεία που προβληματίζουν πολιτικούς και πολίτες" σχολιάζει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, κάνοντας λόγο για "πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία καταδεικνύει την επιλογή της μηνυτήριας αναφοράς και του αυτοφώρου για ό,τι γράφεται στον Τύπο".


Πηγή : skai.gr


DW: «Σώστε τα παιδιά στη Μόρια»


Ως χώρο ανομίας χαρακτήρισε ο επικεφαλής του γερμανικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα, Φλόριαν Βέστφαλ, τη Μόρια, ενώ επεσήμανε ότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης ενέχουν σημαντικούς κινδύνους τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών που βρίσκονται στον καταυλισμό. 

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Deutsche Welle ο κ. Βέστφαλ εξήγησε ότι  «τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά διέφυγαν από εμπόλεμες περιοχές όπως τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Δημοκρατία του Κονγκό. Έχουν ζήσει διάφορα άσχημα πράγματα και στο τέλος αυτές τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια. Το χειρότερο για τα παιδιά είναι πως δεν είναι συχνά προστατευμένα. Τα βράδια ο καταυλισμός είναι μια περιοχή ανομίας. Σημειώνονται συμπλοκές, βιασμοί, σεξουαλικές κακοποιήσεις ακόμα και παιδιών».

«Πολλά από αυτά τα παιδιά είτε έχουν σκεφθεί την αυτοκτονία είτε έχουν ήδη αυτοτραυματιστεί. Πρόκειται κυρίως για εφήβους. Έχω δει σημάδια από ξυράφι στα χέρια τους. Οι συνάδελφοι που βρίσκονται επί τόπου δηλώνουν πως μόνο την τελευταία εβδομάδα τέσσερεις έφηβοι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν ή τουλάχιστον το σκέφθηκαν σοβαρά ή τραυματίστηκαν. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε μια γυναίκα από το Ιράκ και είπε πως η κόρη της φοβάται τόσο πολύ να κυκλοφορήσει στον καταυλισμό που είναι οπλισμένη με ένα μαχαίρι και το φυλάει κάτω από το μαξιλάρι της. Γίνεται ολοένα πιο επιθετική με τη μητέρα της και τις αδελφές της και διαρκώς κλαίει. Το κορίτσι πια σχεδόν δεν μπορεί να μιλήσει», συμπλήρωσε ο Γερμανός γιατρός επισημαίνοντας ότι αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 6 με 18 ετών. 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στην «Κ», ο ψυχίατρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Αλεσάντρο Μπαρμπέριο - που έχει συμπληρώσει οκτώ μήνες βοηθώντας πρόσφυγες και μετανάστες έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο - ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φοβάμαι ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν». Ο υπερπληθυσμός στη Μόρια (υπολογίζεται ότι ζει εκεί τριπλάσιος αριθμός ατόμων από τη δυναμικότητα του κέντρου φτάνοντας τις 9.000 συνολικά) οδηγεί τους ανθρώπους στα όριά τους. 

Στις καταστροφικές συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο είχε αναφερθεί προ ημερών και η εφημερίδα TAZ η οποία έχει θέμα με τίτλο «Ακόμη και εξάχρονα σκέφτονται την αυτοκτονία».

Από την πλευρά του ο Φλόριαν Βέστφαλ θεωρεί ακατανόητο το γεγονός ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζήσουν σε αυτό τον καταυλισμό και δεν τους παρέχεται η απαιτούμενη ασφάλεια. Πολλές γυναίκες και παιδιά δηλώνουν πως τα βράδια δεν τολμάνε να πάνε στην τουαλέτα και ο γιατρός υπογραμμίζει πως μια τουαλέτα την μοιράζονται 60 με 70 άτομα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της DW για το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα, ο κ. Βέστφαλ σημείωσε ότι: «Αυτό που προσφέρουμε καταρχάς είναι συνομιλίες και ομαδικές θεραπείες.Τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν, να μιλήσουν, να ζωγραφίσουν και να περιγράψουν αυτά που ζουν. Τους δίνουμε τη δυνατότητα αυτά που ζουν να τα προβάλουν σε ένα φανταστικό πρόσωπο διότι έτσι είναι ευκολότερο να μιλήσουν. Αυτό όμως δεν το κάνουν ειδικοί διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να το πληρώσουμε. Απευθύνουμε έκκληση, άνθρωποι που είναι περισσότερο ευάλωτοι, κυρίως θύματα βασανισμών, να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη Μόρια. Η προστασία και η ιατρική φροντίδα αυτών των ανθρώπων έχει απόλυτη προτεραιότητα».

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ελλάδα: Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των ληστών;



Σε έξαρση είναι οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα μας. H ραγδαία αύξηση των κλοπών το 2017 σε σχέση με του 2016 (+ 30%) συνεχίζεται και το 2018, τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και στην επαρχία.

Στο ερώτημα που θέσαμε σε ειδικούς εγκληματολόγους, γιατί συμβαίνει αυτό, αφού δύσκολα σήμερα ένα κλεμμένο όχημα μπορεί να πουληθεί και να ξανακυκλοφορήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό (εντοπίζεται εύκολα σήμερα), η απάντηση είναι «για ανταλλακτικά».

Η αυξημένη παλαιότητα του στόλου των οχημάτων στη χώρα μας (+13 χρόνια), έχει δημιουργήσει μεγάλη ανάγκη για ανταλλακτικά, τα οποία από τη μία δεν επαρκούν στην αγορά, λόγω των πολλών ζημιών (ταλαιπωρημένα – παλιά αυτοκίνητα), ενώ από την άλλη τα γνήσια ανταλλακτικά είναι σαφώς πιο ακριβά από τα… κλεμμένα. Οπότε βρίσκουν εύκολα αγοραστές-κατόχους, οι οποίοι κυρίως δε μπορούν (ή δε θέλουν) να δαπανήσουν πολλά χρήματα για επισκευή-συντήρηση. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ακόμα κρατάνε στην κατοχή τους ένα παλιό αυτοκίνητο.

Έτσι, έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα τα οποία υποδέχονται τα κλεμμένα αυτοκίνητα (αυτοκινητικά χειρουργεία) και αφού τα λύσουν, πουλάνε τα ανταλλακτικά τους σε ελεύθερα συνεργεία (μη εξουσιοδοτημένα) τα οποία ούτε αποθήκες διατηρούν (εισερχόμενα, εξερχόμενα ανταλλακτικά), ενώ δεν κόβονται και τα ανάλογα παραστατικά για τα ανταλλακτικά που τοποθετούνται. Η έκφραση του «μάστορα» που συνήθως ακούνε οι κάτοχοι των αυτοκινήτων προς επισκευή είναι: «…θα ψάξω να σου βρω ένα καλό, ελαφρώς μεταχειρισμένο ανταλλακτικό για να μην βάλεις το καινούργιο, το ακριβό).

Οι ληστές των αυτοκινήτων συνήθως επιλέγουν δημοφιλή αυτοκίνητα (να έχουν πουληθεί αρκετά στην Ελλάδα) αλλά και πιο σπάνια, που δεν βρίσκονται εύκολα ανταλλακτικά. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας των κλεμμένων αυτοκινήτων, οι ληστές επικοινωνούν με τον κάτοχο ζητώντας του «λύτρα» για να επιστρέψουν το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, το αυτοκίνητο το οποίο προτιμάνε κατά κόρων το τελευταία δύο χρόνια οι ληστές, είναι τα Smart χρονολογίας κατασκευής από 1998 έως και 2014, που έχουν πολλά κοινά ανταλλακτικά. Δεν προτιμάνε το καινούργιο, του οποίοι τα εξαρτήματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σημειώστε δε πως ένα Smart μπορεί να κλαπεί ιδιαίτερα εύκολα και χωρίς διάρρηξη σε δρόμο, απλά σηκώνοντάς το σε μία μικρή πλατφόρμα…


Τάκης Τρακουσέλλης
Πηγή : newsauto.gr


Κακουργηματική δίωξη για την...ανάρμοστη ιατρική εξέταση



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για κατάχρηση σε ασέλγεια ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του γιατρού που συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο, μετά από καταγγελία 25χρονης ότι ενώ την εξέταζε ταυτόχρονα αυνανιζόταν.

Ο γιατρός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις ακόμα νεαρές ασθενείς οι οποίες κατέθεσαν ότι στο πλαίσιο της ιατρικής εξέτασης παρενοχλήθηκαν από τον συγκεκριμένο γιατρό.


Πηγή : cretalive.gr


Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στο Παλαιό Φάληρο



Η ιδιαίτερα ενεργητική ομάδα ΔΙΑΣ κατάφερε να συλλάβει ένα λαθρέμπορο με χιλιάδες τσιγάρα φορτωμένα στο αυτοκίνητο του.

Λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ κλήθηκε να ελέγξει ύποπτο άτομο με το αυτοκίνητό του, στην οδό Αγγελίδου, στο Φάληρο. Εκείνη την ώρα ο λαθρέμπορος ξεφόρτωνε από το όχημα του κούτες με λαθραία τσιγάρα, τα οποία είχε μεταφέρει λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Μενιδίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον λαθρέμπορο και τον μετάφεραν στο τμήμα ασφαλείας τους Παλαιού Φαλήρου και τον παρέδωσαν στον διοικητή ασφαλείας Δημήτρη Μίχο Αστυνόμο Α΄ και στην ιδιαίτερα ολιγομελή αλλά επιτυχημένη ομάδα ασφαλείας του τμήματος.


11,7 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Νέα»



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα «Νέα», η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 11,7 μονάδες διαφορά, τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής. 

Νέα Δημοκρατία 36,9% ,
ΣΥΡΙΖΑ 25,2%,
Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, 
ΚΚΕ 6,7%, 
Χρυσή Αυγή 6, 
Ένωση Κεντρώων 3,2%,
Ποτάμι με  2,3 % 
και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.

Μόλις το 21% δηλώνει ότι εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ το 71% ότι διαφωνεί, το 64% θεωρεί πως η χώρα μας δεν πρέπει να την εγκρίνει την συμφωνία στην βουλή.

Η δημοσκόπηση κυκλοφορεί αναλυτικά στην εφημερίδα τα «Νέα»




Ν.Δ: Επιπόλαια η ενέργεια των Υπουργών Υγείας και Παιδείας να επιτρέπουν την εγγραφή μαθητών χωρίς να έχουν εμβολιαστεί




Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αν. Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο που επιτρέπει την εγγραφή ανεμβολίαστων παιδιών στα σχολεία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία των Υπουργών Υγείας και Παιδείας να επιτρέπουν την εγγραφή των μικρών μαθητών στα σχολεία ακόμη και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, νομιμοποιεί τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές δοξασίες και ακυρώνει συστηματικές προσπάθειες δεκαετιών για την καθιέρωση του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού». 

Πλήρης Δήλωση

«Η πρωτοβουλία των Υπουργών Υγείας και Παιδείας να επιτρέπουν την εγγραφή των μικρών μαθητών στα σχολεία ακόμη και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, με τη χρήση “γνωματεύσεων” που επικαλούνται -αορίστως- “πιθανές παρενέργειες” και αδιευκρίνιστα “προσωπικά δεδομένα”, προκαλεί -δικαίως- την απόρριψη των επιστημόνων και λειτουργών Υγείας και την ανησυχία σε γονείς και μαθητές. 

Η επιπόλαια αυτή ενέργεια των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ακυρώνει συστηματικές και επίπονες προσπάθειες δεκαετιών για την καθιέρωση του καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού με σκοπό την εκρίζωση νόσων οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. Συγχρόνως υπονομεύει τις θεμελιώδεις αρχές πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, και επιτρέπει την εξάπλωση αντιεπιστημονικών και αντιεμβολιαστικών δοξασιών. 

Καλούμε μετ΄ επιτάσεως τον Υπουργό Υγείας, έστω και τώρα, να πάρει σαφή θέση υπέρ της καθολικότητας και υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, όχι με ανούσιους βερμπαλισμούς όπως αυτούς του υπεύθυνου Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, αλλά με την τάχιστη άρση των όποιων νομοθετικών ασαφειών. Επίσης τον καλούμε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών για την ευεργετική επίδραση των εμβολιασμών στην Υγεία της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προασπίσει με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία και την επέκταση της Πρόληψης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει χωρίς εξαιρέσεις όλους τους πολίτες της χώρας».


O Moody’s ανέβαλε την αξιολόγηση της Ελλάδας διαψεύδοντας τις προσδοκίες




Ανέβαλε ο οίκος Moody’s την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους.

Ο οίκος αξιολόγησης αναμενόταν να προχωρήσει στην αναβάθμιση της χώρας κατά μια βαθμίδα, στην κατηγορία «Β2».

Οικονομικοί αναλυτές ερμήνευαν μάλιστα αυτή την κίνηση ως επιβράβευσή της για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης με ασφαλή αποθέματα ρευστότητας.

Διαψεύδονται έτσι οι προσδοκίες μετά την αναβολή της αποψινής επικαιροποίησης, για την οποία δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση από τον Moody’s.

Είχε προειδοποιήσει για κινδύνους

Ωστόσο, στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα, στις 24 Αυγούστου, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να χάσει η οικονομία το έδαφος που έχει κερδίσει από τυχόν εφησυχασμούς, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση και να υλοποιηθούν απαρέγκλιτα οι μεταρρυθμίσεις.

Η προηγούμενη αξιολόγηση στην κατηγορία «Β3», από τον Moody’s, με θετική προοπτική, είχε γίνει στις 21 Φεβρουαρίου.

Στις 21 Ιουνίου, ο Standard & Poor’s, μετά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία «B+» από «B», διατηρώντας σταθερό το outlook.

Περίπου ενάμιση μήνα αργότερα, και ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε σε ανάλογη κίνηση, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε «BB-» από «B», διατηρώντας επίσης σταθερό το outlook.


Πηγή : in.gr


Νεκρός άντρας που προσπάθησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας



Σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλε μέρα μεσημέρι άντρας, κρατώντας στο χέρι του ένα μαχαίρι για να το ληστέψει.

Ο δράστης εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα, προφανώς γιατί του μπλόκαρε την πόρτα ηλεκτρονικά ο ιδιοκτήτης με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πανικό, να μην μπορεί να βγει, να σπάει τη βιτρίνα αφού δεν μπόρεσε να βγει από την πόρτα και να τραυματιστεί από τα τζάμια.  


Διερχόμενοι περαστικοί του επιτίθενται και ο ληστής τραυματισμένος από τα τζάμια, άφησε λίγα λεπτά αργότερα την τελευταία του πνοή.


Με βαριές κατηγορίες κλήθηκε στην Ασφάλεια ο Λαφαζάνης



Κλήση να παρουσιαστεί στην Ασφάλεια Αττικής, κατηγορούμενος για οπλοφορία και άλλα αδικήματα που αφορούν τη δράση του κατά των πλειστηριασμών, ανακοίνωσε ότι έλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της ΛΑΕ, ο οποίος διαμαρτύρεται ότι κατηγορείται «για τον μισό ποινικό κώδικα».

Αφορά στη δράση του κ. Λαφαζάνη ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, όπως ο ίδιος αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.

«Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον – άκουσον, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική του δήλωση.

Και όλα αυτά από «μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο. Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που υφίσταται δίωξη μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστη στη χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη.

«Είναι τραγικό, όχι για μένα αλλά για τη χώρα, ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας», επεσήμανε.

Παράλληλα έκανε λόγο για πρωτοφανείς πρακτικές που «εφαρμόζονται μόνο στη γειτονική Τουρκία».

«Διαβεβαιώνουμε τους πλαστογράφους, μισαλλόδοξους, καρεκλοθήρες της εξουσίας (..) ότι δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν και ότι τα μακάβρια αντιδημοκρατικά σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό» καταλήγει αιχμηρά ο κ. Λαφαζάνης.

Νομικός σύμβουλος του κ. Λαφαζάνη: «Μεθοδεύσεις που θα ζήλευε και το καθεστώς Ερντογάν»

«Για μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το Καθεστώς του Ερντογάν» έκανε λόγο σε γραπτή δήλωση που προχώρησε και ο νομικός σύμβουλος του κ. Λαφαζάνη, Σαράντης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Η πολιτική κινηματική αντίδραση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταμφιέζεται σε αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων. Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.»


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα κυβίστηση Καμμένου μετά την έξοδο από το Μαξίμου



Νέα... τούμπα έκανε ο Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν πως ο υπουργός Αμυνας συμφώνησε να στηρίζει πλήρως το κυβερνητικό έργο ξεχνώντας μέχρι τον Μάρτιο τα πολεμικά εμβατήρια για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμήν αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΤΑ ΝΕΑ


Πέθανε η γυναίκα του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν που επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας



Η άτυχη σύζυγος του αστυνομικού, ηλικίας μόλις 37 ετών κατέληξε μετά από άνιση μάχη που έδινε με την επάρατο νόσο, την ημέρα της επίθεσης του Ρουβίκωνα η γυναίκα βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Εχθές Παρασκευή άφησε την τελευταία της πνοή.

Η είδηση του θανάτου της συζύγου του έγινε γνωστή από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της ΑΞΙΟΠΡΈΙΑΣ !

Αναφερόμαστε στον “πρωταγωνιστή” της “επιδρομής “στην Πρεσβεία του Ιράν του οποίου το μεγαλείο της ψυχής του, αδιαφόρησε για τις “σειρήνες’ των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα “αργύρια” της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς , έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης.

Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, ΕΚΤΟΣ από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν , ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν !

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες , την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμών ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης .

Εμείς ζητούμε ταπεινά ΣΥΓΝΏΜΗ από τον Συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του !!


Η απίστευτη ακροαριστερή κυνική δήλωση Τσακαλώτου αναστάτωσε το twitter


Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο Τσίπρας την επανέλαβε και ο Τσακαλώτος.

Κάθε μέρα η κυβέρνηση αποδεικνύει τι σημαίνει κυβέρνηση αριστεράς, πόσο επικίνδυνη, ανάλγητη και κυνική είναι στο σημείο να μην υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή θυσιάζοντας τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία.

Τέτοιες συμπεριφορές συναντάς μόνο σε ακροαριστερά και και ακροδεξιά καθεστώτα και η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ακροαριστεράς με τις πλάτες της ακροδεξιάς.


Οι κυνικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολιάστηκαν αναλόγως :


Πάντως μια συνέπεια & τιμιότητα αυτή η κυβέρνηση την έχει. Ψόφους μοίραζε πριν να εκλεγεί σε όσους ήταν αντίθετοι, ψόφους επικαλείται & τώρα που κυβερνά ακόμα & για αυτούς που την επιλέξαν. Να μην έχουμε & καμία αμφιβολία για το πόσο κοινωνικά ευαίσθητοι είναι
Mετά τον κ. τώρα & ο κ. μας εξηγεί ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα, γιατί οι ασφαλισμένοι θα "αποχωρήσουν". Κάποτε έλεγαν πως οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς, τώρα ποντάρουν στο θάνατο των συνταξιούχων για να γλιτώσουν την καρέκλα τους.
Οι συνταξιούχοι να πεθάνουν, οι λαθρομετανάστες να πεθάνουν, οι επιστήμονες να φύγουν στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση έχει σχέδιο...
Ελπιζω οι γονείς μου να μη μάθουν τι είπε ο για τους συνταξιούχους!Δεν ειμαι σίγουρος οτι θα απαντήσουν με κομψό τροπο!
Στην αντιπολίτευση επειγόντως! Να αρχίσουν να μιλάνε πάλι για "ηθικό πλεονέκτημα". Γιατί όσο παραμένουν κυβέρνηση, δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο και ξεφτιλίζονται..
Μετά τον μας ήρθε και ο να... υποδείξει (σε διεθνές ακροατήριο παρακαλώ) πως... «λύνουν» το... «πρόβλημα» με τους με... φυσικό τρόπο!
Και ακόμη... δεν έχει πέσει αυτή η !!!
Έτσι που το πάει η κυβέρνηση στο φάκελο με την σύνταξη θα υπάρχει και διαφημιστικό φυλλάδιο από γραφεία τελετών

Προβάλλοντας τον ανθρωπισμό αλλα και δημιουργικότητα της αριστεράς μέσα από την δίκαιη ανάπτυξη ο προσέθεσε:
"Θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο Μέχρι το 2020 το 30 ή το 40 δεν θα βρίσκονται πια εδώ και αν κάποιοι επιμείνουν ειδικά συνεργεία θα τους φολιάζουν"