Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

42 χρόνια φυλακή στον «τυφλό» βιαστή της Δάφνης



Ποινή κάθειρξης 42 ετών κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 25 χρόνια) επιβλήθηκε  στον επονομαζόμενο 53χρoνο βιαστή της Δάφνης.

Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τον χαρακτήρισε διεστραμμένο και σατανικό.

Η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθώς όπως ανέφερε: «Η παθούσα δίνει μάχη για την υγεία της και θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη και να προχωρήσει τη ζωή της».

Ο 53χρονος δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης καθώς ζήτησε να μην μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε  το Μάιο του 2017 όταν οι αστυνομικοί κάνοντας έφοδο στο «κολαστήριο» της Δάφνης. Η οξυδέρκεια των αστυνομικών έσωσε τη ζωή της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία κρατούνταν επί δύο 24ωρα φυλακισμένη σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στη Δάφνη, όπου 52χρονος τη βίαζε και τη βιντεοσκοπούσε.

Οι γονείς της κοπέλας σε κατάσταση απόγνωσης στο Τμήμα Ασφαλείας Δάφνης και είπαν στους αστυνομικούς ότι η κόρη τους αγνοείται. Πρόσθεσαν ότι απασχολούνταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι υπέρβαρου άνδρα, με απώλεια όρασης, ο οποίος -όπως τους είχε πει η κόρη τους- στο παρελθόν είχε ζητήσει βοήθεια από το πρόγραμμα του Δήμου

«Βοήθεια στο Σπίτι» για άτομα με αναπηρία. Ενας από τους αστυνομικούς σκέφτηκε να τηλεφωνήσει αμέσως στο δήμαρχο και να τον ρωτήσει ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας.

Ο δήμαρχος ύστερα από μια μικρή έρευνα που έκανε υποψιάστηκε τον 52χρονο και μέσα σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην πόρτα του διαμερίσματος της οδού Οθωνος.

Χτύπησαν το κουδούνι, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί, και τότε ο ιδιοκτήτης τους απάντησε ότι δεν τους πιστεύει και γι’ αυτό δεν ανοίγει την πόρτα. Ανδρες του Τμήματος Ασφαλείας Δάφνης άκουσαν από μέσα μια γυναικεία κραυγή. Αμέσως έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα, συνέλαβαν τον 52χρονο και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο, όπου αντίκρισαν γυμνή, φιμωμένη και δεμένη χειροπόδαρα την άτυχη φοιτήτρια. Την έλυσαν και εκείνη με δάκρυα στα μάτια άρχισε να τους φυλάει τα χέρια που έδωσαν ένα τέλος στα βασανιστήρια που είχε ζήσει επί δύο ημέρες.

Γύρω από την 20χρονη ήταν εγκατεστημένες κάμερες, καθώς ο δράστης βιντεοσκοπούσε το βιασμό της κοπέλας με ερωτικά βοηθήματα. Στόχος του ήταν να μεταδίδει ζωντανά το βιασμό στο Διαδίκτυο, ενώ είχε τοποθετήσει κάμερα ακόμα και στο κεφάλι του. Νωρίτερα ο 52χρονος είχε ναρκώσει την κοπέλα και την είχε χτυπήσει σε όλο της το σώμα.

Η φοιτήτρια είχε ανταποκριθεί σε αγγελία που είχε βάλει ο 52χρονος, με την οποία ζητούσε οικιακή βοηθό για κάποιες ημέρες την εβδομάδα. Ο ιδιοκτήτης, ωστόσο, την είχε αφήσει απλήρωτη και έτσι αποφάσισε την περασμένη Τρίτη να πάει να του ζητήσει τα χρωστούμενα. Τότε ήταν που άρχισε το μαρτύριό της. Μέχρι χθες η 20χρονη νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο με κακώσεις.

Ο δράστης κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ότι προχώρησε στις αποτρόπαιες πράξεις του με τη συναίνεση της φοιτήτριας. Ζούσε μόνος του στο 30 τ.μ. διαμέρισμα, με μοναδική συντροφιά ένα μικρό σκυλάκι. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές και το τελευταίο διάστημα είχε αντικοινωνική συμπεριφορά.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μεταθέσεις μετά το φιάσκο με την υποταγή αστυνομικού φρουρού στις εντολές Ρουβίκωνα



Το φιάσκο, με την πλήρη υποταγή του αστυνομικού φρουρού της  πρεσβείας του Ιράν στις εντολές των κακοποιών του Ρουβίκωνα  είχε άμεσες παρενέργειες με μεταθέσεις.

Σύμφωνα με το bloko.gr ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού, προερχόμενος πριν από λίγους μόνο από τις εσωτερικές υποθέσεις μετατέθηκε στο μεταγωγών, ενώ ο σκοπός πήρε την άγουσα για τις περιπολίες στους δρόμους.


Η ΝΔ αποχωρεί από την ΣΥΡΙΖΕΡΤ μετά το άθλιο σχόλιο δημοσιογράφου της


Την απόφαση να μην στέλνει τους βουλευτές της στα πάνελ της ΕΡΤ πήρε δικαιολογημένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό έγινε με αφορμή τα σχόλια του δΣωτήρη Καψώχα που παρομοίασε τον Κυριάκο Μησοτάκη με τον δικτάτορα Μουσολίνι.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Μετά το σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ που παρομοίασε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δικτάτορα Μουσολίνι, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε αμέσως ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία της ΕΡΤ (Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια), όπως και τον επικεφαλής τους Νίκο Παππά, προειδοποιώντας τους για τελευταία φορά ότι έχουν εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα τους.

Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε σιωπηλός και κρυπτόμενος, ενώ αντί συγγνώμης, η ηγεσία της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανυπόγραφη (!) ανακοίνωση αποφεύγοντας ακόμη και να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες αυτές αναφορές. Η κωμική δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ανώνυμος συντάκτης είναι ότι η ΕΡΤ δεν ασκεί προληπτική λογοκρισία στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ασυνείδητα εννοούσε ότι μπορούν και μόνοι τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά άνευ καθοδήγησης και φυσικά άνευ συνεπειών.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι που ηγούνται εδώ και τριάμισι χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου και κυρίως της συνταγματικής ευθύνης τους. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο διάλογος μαζί τους.

Η ΝΔ αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους. Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η ΝΔ θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ -που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες- για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ.

Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα η ΝΔ εκφράζει την ελπίδα της και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή της. Και αυτό διότι τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΝΔ αξιώνει, επίσης, από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό γιατί από μια πρώτη έρευνα στην Διαύγεια προέκυψε π.χ. ότι το κόστος του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται «Δεύτερη Ματιά» είναι ημερησίως 2.118 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες 450.000 ευρώ! Σημειωτέον δε ότι όλες οι προπαγανδιστικές εκπομπές της ΣΥΡΙΖΕΡΤ είναι εξωτερικές παραγωγές, ενώ η Δημόσια τηλεόραση διαθέτει και τα μέσα και κυρίως το προσωπικό -που σκοπίμως παρακάμπτεται- για να τις υλοποιεί άνευ επιπλέον κόστους. 
Η ΝΔ δεσμεύεται, τέλος, έναντι όλων των πολιτών ότι η ΕΡΤ θα γίνει πολύ σύντομα μια τηλεόραση σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη στην οποία προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι σημερινοί εγκάθετοι του Μαξίμου που ντροπιάζουν καθημερινά κάθε έννοια δημοσιογραφικής αμεροληψίας.

Εν ολίγοις, στους λίγους μήνες που τους απομένουν, ας κάνουν την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα μόνοι τους. Ούτως ή άλλων μόνοι τους την παρακολουθούν.


'Έλεος ρε ΣΥΡΙΖΑ!! Πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Λυδία Κονιόρδου



Δεν έχει τέλος αυτό που συμβαίνει στην χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν έχουμε λόγια για σχόλια αφήνουμε στην κρίση σας αυτόν τον διορισμό!!

Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνεται ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για το υπόλοιπο της θητείας των μελών του ορίζεται η κυρία Λυδία Κονιόρδου.

Αυτό σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 2.4 του άρθρου 3 του δευτέρου κεφαλαίου (άρθρου) του ν. 3785/2009 (Α' 138) και το Καταστατικό της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.».

Το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ διαμορφώνεται ως εξής:

* Λυδία Κονιόρδου, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

* Νίκος Μανωλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

* Δημήτρης Δημητρόπουλος, Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μέλος

* Γιώργος Κουμεντάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος

* Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος

* Ανδρέας Νοταράς, μέλος

* Τίνα Στέα, μέλος




Άρχισε να προκαλεί η Νοτοπούλου ταξίδεψε business class στο αεροπλάνο! Με μπόλικο κράξιμο




Το διαβάσαμε στον «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Γνήσια Συριζαία η Νοτοπούλου με επίπεδο Συριζαίων αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις σχολιάζουμε εμείς, είπε να προκαλέσει ταξιδεύοντας πρώτη θέση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, προκαλώντας την δυσφορία των άλλων επιβατών όπως αποκαλύπτει ο «Μικροπολιτικός»

Η  πτήση ήταν η 117 της Ολυμπιακής, και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, παρά το κράξιμο των επιβατών, η Νοτοπούλου γνήσια Συριζαία ψυχρή και ανάλγητη παρέμεινε εντελώς ανέκφραστη και αμίλητη.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, όταν η πτήση έφθασε στην Αθήνα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Νοτοπούλου πήρε ειδικό λεωφορείο της εταιρείας και επιβιβάστηκε σε κυβερνητικό όχημα.

«Μαντεύω πως αν συνεχίσει έτσι, δεν θα μπορεί να υποστηρίξει εύκολα την ταξική της καταγωγή και το επιχείρημα του τύπου "εμείς είμαστε διαφορετικοί από τους κακούς προηγούμενους"», αναφέρει το σχόλιο στο «Μικροπολιτικός».






Πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ : «Αμόρφωτος ντενεκές ο Καψώχας», «απατεώνας της δημοσιογραφίας»


O Γιώργος Προκοπάκης στολίζει τον Καψωχά λέγοντας τον ανάμεσα και σε άλλα πολλά «βλαμμένο του φασισμού» και «απατεώνα της δημοσιογραφίας»

Η ανάρτηση του κ. Γιώργου Προκοπάκη

Ο βλαμμένος του φασισμού

Ο υποτίθεται δημοσιογράφος κ. Καψώχας είπε στην ΕΡΤ απίστευτες ανοησίες απευθυνόμενος στους κάφρους. Η Ακριβοπούλου βέβαια τον άκουγε με ανοιχτό το στόμα. Όταν ειναι στα καλά του ο προϊστάμενός του, ας έχει υπ' όψιν τα ακόλουθα. Και η διοίκηση βέβαια, η αριστερή ξεσποριασμένη μπάμια ο Λεοντής και ο αστείος τροχονόμος Κωστόπουλος. Έχουμε και λέμε:

Ο Καψώχας είπε πως ακούγοντας τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ νόμιζε ότι άκουγε τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο. Ο Σέρτζιο όμως ήταν αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού, θεωρητικός του συνδικαλισμού ο οποίος πρέσβευε πως ο συνδικαλισμός ήταν η μετουσίωση της μαρξιστικής θεωρίας. Όπως ο ίδιος ο Μουσολίνι και πολλοί άλλοι του φασισμού ήταν αριστεροί - καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου - και έφτιαξαν το φασιστικό κίνημα. Το γύρισαν στον ολοκληρωτισμό, καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου. Όλοι αυτοί πέρασαν και από μια περίοδο κριτικής του γραφειοκρατικού καθεστώτος της Σοβιετίας.

Τι είναι ποτέ δυνατόν να είπε ο Μητσοτάκης το οποίο να έχει σχέση με τη μούρλια του Σέρτζιο για τη συνδικαλιστική οργάνωση των μαζών; Προφανώς σε άλλο πλανήτη βρισκόταν ο απατεώνας της δημοσιογραφίας. Ο βλαξ έχει ακούσει το όνομα Πανούντσιο ως θεωρητικό του φασισμού. Ανόητε αν ανοίξεις κείμενά του τις ανοησίες των συνδικαλιστών πατέρων θα βρεις. Αυτών ντε των αριστερών σαν και σένα.

Ας το πούμε άλλη μια φορά για τους φορείς του ολοκληρωτισμού στην κυβέρνηση και στα χαμαιτυπεία της: ειδικά τον ιταλικό φασισμό τον έφτιαξαν αριστεροί, όπως τόσοι στην κυβέρνηση σήμερα την έχουν δει στον ολοκληρωτισμό. Οι θεωρητικοί του σχεδόν όλοι είχαν καθένας τους περισσότερα χρόνια στο αριστερό κίνημα από όλους τους παπάντζες της συριζαίικης αριστεράς. Η δε οργανωμένη (και μετά την πορεία στη Ρώμη) αριστερά έβλεπε με συμπάθεια και ενδιαφέρον τον Μουσολίνι - καλή ώρα όπως βλέπει ο Καψώχας τον Καμμένο - για καμιά δεκαριά χρόνια.

Εν ολίγοις, ο Καψώχας είναι ένας απατεώνας της πληροφόρησης. Δεν έχει ιδέαν για τι πράγμα μιλάει. Αμόρφωτος ντενεκές που πουλάει αριστερή μούρη σε αριστερούς ηλίθιους. "Τι λες ρε παιδάκι μου, ξέρει τους θεωρητικούς του φασισμού!" Την τύφλα του ο ντενεκές.

Ακολουθήστε
Ο βλαμμένος του φασισμού
Ο υποτίθεται δημοσιογράφος κ. Καψώχας είπε στην ΕΡΤ απίστευτες ανοησίες απευθυνόμενος στους κάφρους. Η Ακριβοπούλου βέβαια τον άκουγε με ανοιχτό το στόμα. Όταν ειναι στα καλά του ο προϊστάμενός του, ας έχει υπ' όψιν τα ακόλουθα. Και η διοίκηση βέβαια, η αριστερή ξεσποριασμένη μπάμια ο Λεοντής και ο αστείος τροχονόμος Κωστόπουλος. Έχουμε και λέμε:
Ο Καψώχας είπε πως ακούγοντας τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ νόμιζε ότι άκουγε τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο. Ο Σέρτζιο όμως ήταν αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού, θεωρητικός του συνδικαλισμού ο οποίος πρέσβευε πως ο συνδικαλισμός ήταν η μετουσίωση της μαρξιστικής θεωρίας. Όπως ο ίδιος ο Μουσολίνι και πολλοί άλλοι του φασισμού ήταν αριστεροί - καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου - και έφτιαξαν το φασιστικό κίνημα. Το γύρισαν στον ολοκληρωτισμό, καλή ώρα όπως ο Καψώχας και ο Καλογήρου. Όλοι αυτοί πέρασαν και από μια περίοδο κριτικής του γραφειοκρατικού καθεστώτος της Σοβιετίας.
Τι είναι ποτέ δυνατόν να είπε ο Μητσοτάκης το οποίο να έχει σχέση με τη μούρλια του Σέρτζιο για τη συνδικαλιστική οργάνωση των μαζών; Προφανώς σε άλλο πλανήτη βρισκόταν ο απατεώνας της δημοσιογραφίας. Ο βλαξ έχει ακούσει το όνομα Πανούντσιο ως θεωρητικό του φασισμού. Ανόητε αν ανοίξεις κείμενά του τις ανοησίες των συνδικαλιστών πατέρων θα βρεις. Αυτών ντε των αριστερών σαν και σένα.
Ας το πούμε άλλη μια φορά για τους φορείς του ολοκληρωτισμού στην κυβέρνηση και στα χαμαιτυπεία της: ειδικά τον ιταλικό φασισμό τον έφτιαξαν αριστεροί, όπως τόσοι στην κυβέρνηση σήμερα την έχουν δει στον ολοκληρωτισμό. Οι θεωρητικοί του σχεδόν όλοι είχαν καθένας τους περισσότερα χρόνια στο αριστερό κίνημα από όλους τους παπάντζες της συριζαίικης αριστεράς. Η δε οργανωμένη (και μετά την πορεία στη Ρώμη) αριστερά έβλεπε με συμπάθεια και ενδιαφέρον τον Μουσολίνι - καλή ώρα όπως βλέπει ο Καψώχας τον Καμμένο - για καμιά δεκαριά χρόνια.
Εν ολίγοις, ο Καψώχας είναι ένας απατεώνας της πληροφόρησης. Δεν έχει ιδέαν για τι πράγμα μιλάει. Αμόρφωτος ντενεκές που πουλάει αριστερή μούρη σε αριστερούς ηλίθιους. "Τι λες ρε παιδάκι μου, ξέρει τους θεωρητικούς του φασισμού!" Την τύφλα του ο ντενεκές.


Ο Παπαχρηστόπουλος των ΑΝΕΛ είναι υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στα Σκόπια



Σε κανένα δεν κάνει εντύπωση η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του Παπαχρηστόπουλου που έχει δείξει από καιρό το πόσο εύκολα μπορείς από δεξιός αν γίνεις ακροδεξιός και εντέλει να ενταχθείς στους ακροαριστερούς για να επιβιώσεις πολιτικά, γιατί για εκεί πάει και ας μην το αποκαλύπτει.

Από την συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος δηλώνει καθαρά ότι είναι υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Διαφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Να σας πω πάντως, ότι εγώ τον Πάνο Καμμένο τον σέβομαι, έχει συγκρουστεί μετωπικά με τη διαπλοκή και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία και η FYROM και η Σερβία. Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης. Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία, μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…»

Ερωτηθείς, αν είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε:

«Ακούω αυτά που λέγονται και γράφονται, αλλά δεν έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία συμφωνία παρασκηνίου. Πιστέψτε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω και σπίτι μου. Κάποιοι, δεν μπήκαμε στη Βουλή για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε για να πλουτίσουμε. Συμφωνίες παρασκηνίου δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω. Αγαπάω όμως τους ανθρώπους που χτυπάνε τη διαφθορά και τη διαπλοκή και δεν με ενδιαφέρει τι «ταμπέλα» έχουν, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση αν παραμένει ΑΝΕΛ ο ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε:

«Η διαφοροποίησή μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι καίριο θέμα, είναι πολύ κεντρική διαφωνία. Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού, κάπου αισθάνομαι λίγο έξω, δεν σας το κρύβω. Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αισθάνομαι λίγο «παγωμένα», κάπου έχω «παγώσει».




Δεν θέλει ο Ζουράρις να ρίξουν οι ΑΝΕΛ την κυβέρνηση για το Μακεδονικό! Βολεύτηκε!



Έλα μωρέ δεν συντρέχει λόγος για ένα ξεπούλημα της Μακεδονίας οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση κατά την κρίση του βολεμένου Κώστα Ζουράρι.

Δεν άρεσε στον Ζουράρι η προαναγγελία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν έλθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό X FM ο Κώστας Ζουράρις και χωρίς ίχνος ντροπής σχολίασε ότι παρότι διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών, δεν συντρέχει λόγος να αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση.

«Επειδή το θέμα των Σκοπίων είναι ιδρυτικό και ιδρυματικό για τους ΑΝΕΛ, φυσικά και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή όταν και αν έρθει» προσθέτοντας όμως «από τη στιγμή που υπάρχει η πλειοψηφία να ψηφιστεί δεν υπάρχει λόγος να άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος προς την κυβέρνηση». Και είπε μάλιστα περήφανος και ανήσυχος μην ξεβολευτεί ότι, αυτό το έχει πει και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο.




4,3 Ρίχτερ στην Πάτρα




Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα το πρωί 05:50 σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, δήλωσε ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Λάππα της δυτικής Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.


Αυτή είναι η γυναίκα που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Ζεφύρι




Τη φωτογραφία της κοπέλας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Ζεφύρι και νοσηλεύεται σε κώμα στο νοσοκομείο, έβγαλε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως δήλωσε ο tatoo artist Σπύρος Πεφάνης, τα τατουάζ της γυναίκας είναι πιθανό να οδηγήσουν τους ειδικούς στην ταυτοποίησή της. Τόσο οι αστυνομικοί, όσο και οι γιατροί, αναμένουν η κοπέλα να ξυπνήσει από το κώμα και να αποκαλύψει την ταυτότητά της, αλλά και τις λεπτομέρειες και τις συνθήκες ενός φρικιαστικού εγκλήματος, με θύμα την ίδια.

Η αστυνομία έχει δύο ονόματα υπόψιν της, Ελένη και Ξένια, τα οποία αναγράφονται στα τατουάζ που έχει στο σώμα της η άτυχη γυναίκα. «Μπορεί να είναι το όνομα της αδελφής της, της μητέρας της ή ενός ατόμου που έχει χάσει. Δύσκολο να είναι το δικό της όνομα γιατί συνήθως δεν κάνουμε το δικό μας όνομα τατουάζ», λέει ο tattoo artist Σπύρος Πεφάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες της επίθεσης και του βιασμού να είναι τρεις, ενώ αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες. 

Ο νεαρός που την εντόπισε περιέγραψε τις ώρες αγωνίας που έζησε η νεαρή από τους βασανιστές της: «Ήταν μέσα στα αίματα, ήταν εδώ ξαπλωμένη ζήταγε λίγο νερό. Την άκουσα να φωνάζει βοήθεια. Της έδωσα νερό και την σκέπασα με μία κουβέρτα». 

Τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι κάτοικοι της περιοχής  επιστεύουν ότι η χτυπημένη κοπέλα μεταφέρθηκε από τους δράστες στην οδό Σικελιανού από άλλη περιοχή της Αττικής, για να μπερδευτούν τα ίχνη τους . 

Το πρωί ο ιατροδικαστής παρέδωσε το δείγμα DNA που πήρε από τα νύχια και τα ρούχα της γυναίκας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν βγει και οι τοξικολογικές εξετάσεις και θα φανεί εάν η κόλαση που έζησε η νεαρή γυναίκα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών που της έδωσαν οι βασανιστές της.


Πηγή : protothema.gr


Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019

Η Εφη Αχτσιόγλου/ Φωτογραφία intime news


Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα εισηγηθεί τροπολογία στη Βουλή ώστε η αύξηση του κατώτατου μισθού να γίνει πράξη από τις αρχές του 2019 και όχι τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η υπουργός σημείωσε ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων με δύο τρόπους,με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων , συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας ανέφερε ότι κρατάει περίπου 4 μήνες , θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και όπως τόνισε «εντός της εβδομάδας θα εισηγηθώ τροπολογία στη Βουλή με την οποία επιταχύνεται η διαδικασία. Αυτή τη στιγμή ο νόμος προβλέπει ότι κανονικά η διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει Φεβρουάριο και να τελειώσει Ιούνιο. Εντός της εβδομάδας θα φέρω την τροπολογία στη Βουλή η οποία λέει ότι η διαδικασία ξεκινάει τώρα τέλη Σεπτεμβρίου και καταλήγει αρχές Ιανουαρίου».

Σχετικά με το τι προβλέπει η διαδικασία για το διάστημα των 4 μηνών επισήμανε ότι προβλέπει μια σειρά από εκθέσεις από διάφορους επιστημονικούς φορείς, διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, εισήγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων και στο τέλος απόφαση του υπουργού Εργασίας και έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο. "Ο κοινωνικός διάλογος θα γίνει, οι επιπτώσεις της αύξησης στα βασικά μεγέθη της οικονομίας θα αποτυπωθούν, θα υπάρξει εισήγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων και στο τέλος θα υπάρξει υπουργική πράξη . «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόση θα είναι η αύξηση. Αυτή θα είναι η δουλειά των 4 μηνών. Σε κάθε περίπτωση αυτή όλη δουλειά δεν πρέπει την προκαταλάβει κανείς».

Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά

Όσον αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν είναι αναγκαίο ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά , ότι οι θεσμοί δεν αμφισβητούν πως το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο , τονίζοντας ότι διαμορφώνεται ένα αρκετά ευνοϊκό κλίμα και πολιτικά και ότι απόλυτα καθαρή εικόνα θα υπάρξει όταν κατατεθεί το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε «εμμονική» τη στάση που του ΔΝΤ κατά την 2η αξιολόγηση, όταν και τότε η Ελληνική Κυβέρνηση είχε ζητήσει να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, αναγνωρίζοντας πως η στάση των Ευρωπαίων ήταν διαφορετική.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας σήμερα υπάρχει μία μελέτη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού μέχρι το 2070 είναι εγκεκριμένη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, «ενώ και δημοσιονομικά είμαστε σχεδόν πια πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους χωρίς να χρειάζεται καμία παρέμβαση. Εμείς έχουμε τα στοιχεία στα χέρια μας και θεωρώ ότι σταδιακά το αποδέχονται οι ευρωπαίοι αυτό».

Επίσης σημείωσε ότι δεν δημιουργείται δημοσιονομικό κενό καθώς το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος επιτυγχάνεται απολύτως χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση η συνταξιοδοτική δαπάνη.

«Το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα έχουμε πει ότι υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος αποτυπωμένος στο μεσοπρόθεσμο, ο οποίος ξεπερνάει τα 800 εκατ. επιπλέον. Τον οποίο χώρο εξειδίκευσε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με τις συγκεκριμένες εξαγγελίες που είναι απολύτως κοστολογημένες. Για το 2019 αυτό ο χώρος είναι περί τα 800 εκατ. αν όχι κάτι παραπάνω και φτάνει μέχρι το 2022 τα 3,5 δισ. Και έτσι ακριβώς εξαγγέλθηκαν τα μέτρα από τον πρωθυπουργό διότι αυτός ο χώρος υπάρχει.Και μέσα σε αυτόν τον χώρο εξαγγέλθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα που θα υλοποιηθούν το 2019 για μειώσεις εισφορών για το επίδομα ενοικίου, για φοροαπαλλαγές κτλ" ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πληρωθούν όλες οι κύριες συντάξεις που εκκρεμούν

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων οι κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι έχει γίνει εντατική δουλειά και υπάρχει χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος της χρονιάς να τις πληρωθούν όλες και οι περίπου 43.000 κύριες συντάξεις.«Όταν παραλάβαμε δηλαδή αρχές του 2015 είχαμε 400.000 απλήρωτες συντάξεις στα συρτάρια».

Για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας ανέφερε το γεγονός ότι σήμερα υπεγράφη η έβδομη κλαδική σύμβαση στον τουρισμό από όταν επανήλθαν την 21η Αυγούστου που είναι η μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική σύμβαση στη χώρα καλύπτει 114.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους.«Αυτή τη στιγμή σε ισχύ είναι περίπου 20 κλαδικές συμβάσεις ήδη οι 7 έχουν επεκταθεί άρα συνεχίζουμε να μελετάμε και τις υπόλοιπες» επισήμανε η κ.Αχτσιόγλου.

Για την ανεργία η υπουργός ανέφερε ότι «μέχρι τα μέσα του 2019 υλοποιούμε προγράμματα περίπου 75.000 νέων θέσεων εργασίας με επικέντρωση στους νέους επιστήμονες δηλαδή εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για το οποίο θα εγγυηθούμε μισθούς πολύ ανώτερους από αυτούς που δίνονται μέχρι σήμερα στα προγράμματα ώστε να τα καταστήσουμε πιο ελκυστικά».

Τέλος τόνισε ότι τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αύξηση των απασχολούμενων στη χώρα κατά 300.000 νέες θέσεις εργασίας με το 70% εξ αυτών πλήρους απασχόλησης και ότι το ποσοστό της ανεργίας έχει πέσει τα τελευταία 3 χρόνια περίπου 7%. «Είμαστε στο 19%» και σχολίασε ότι αυτό δεν οφείλεται όπως αναφέρεται από κάποιους στη φυγή εργαζομένων από τη χώρα αλλά στις 300.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως δείχνουν και τα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 iefimerida.gr 


Λαμία: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας της Γαλλίδας



Δεν είναι μόνο η Γαλλίδα - Και άλλες γυναίκες «καίνε» τον 34χρονο - Τουλάχιστον δυο Λαμιώτισσες καταγγέλλουν ότι βίωσαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του!

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Λαμίας από την αποκάλυψη της ιστορίας της 40χρονης Γαλλίδας, που φέρεται να έπεσε θύμα αρπαγής 34χρονου Λαμιώτη, ο οποίος την φίμωσε και την έδεσε χειροπόδαρα, ενώ στη συνέχεια στην κρατούσε όμηρο σε δωμάτιο στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στο κέντρο της Λαμίας.

Από την πρώτη στιγμή οι εικόνες ήταν σοκαριστικές με μια γυναίκα μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού, φιμωμένη στο στόμα με μονωτική ταινία, χέρια και πόδια δεμένα με τάιραπς, και με δεμένα μάτια κλειδωμένη σε ανήλιαγο δωμάτιο. Μία σύνθεση που μπορεί ο 34χρονος να το παρουσιάζει ως προχωρημένο ερωτικό παιχνίδι στα χνάρια των «50 αποχρώσεων του γκρι», δε φαίνεται όμως να υπάρχει πουθενά η συναίνεση του «θύματος».

Και αν ακόμη πρόσθετε την πιθανότητα η καταγγελία της 40χρονης να είχε ως πηγή τη ζήλεια αφού ο ίδιος στο διάστημα που είχαν χωρίσει είχε συνάψει σχέση με τη νεαρή 24χρονη - που επίσης έχει συλληφθεί - στην υπόθεση έρχονται νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Ανοίγουν στόματα

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του LamiaReport θέλει στην Ασφάλεια Λαμίας να έχουν μιλήσει δύο ακόμη γυναίκες για τα όσα τις είχε υποχρεώσει να κάνουν μαζί του ο 34χρονος! Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, φαίνεται ότι άρχισαν να ανοίγουν στόματα και ήδη στη δικογραφία συμπληρώνονται μαρτυρίες που «καίνε» τον συλληφθέντα.

Οι περιγραφές μάλιστα δεν περιορίζονται στο ερωτικό κομμάτι και σε ενδεχόμενες προχωρημένες σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά στο γεγονός ότι έγιναν πράγματα παρά τη θέλησή τους, καθώς υπήρξαν κι εκείνες «όμηροι» του 34χρονου, βιώνοντας εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του.

Ψάχνουν υπολογιστή και κινητό

Την ίδια ώρα το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του τελευταίου, γίνονται «φύλλο και φτερό» από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να συμπληρώσουν το παζλ στην απίστευτη για τα τοπικά δεδομένα υπόθεση.

Υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων ο 34χρονος μαζί με την 24χρονη σύντροφό του θα περάσουν και πάλι την Τρίτη (17/9) το πρωί το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να απολογηθούν.

Σημειώνουμε ότι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον άνδρα είναι κακουργηματικές, ενώ και η 24χρονη βαρύνεται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.


Πηγή : lamiareport.gr


Στο Δημόσιο 100.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο



Υπό δημόσιο έλεγχο αναμένεται να περάσουν μέχρι το τέλος του έτους και σταδιακά εντός του 2019 έως και 100.000 ιδιωτικά ακίνητα που δεν δηλώθηκαν ποτέ στο Κτηματολόγιο, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας. Ηδη λήγει και η τελευταία, εννεάμηνη παράταση (αρχικά τρίμηνη) που χορηγήθηκε στις αρχές του έτους, έπειτα και από παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις στα 111 Κτηματολογικά Γραφεία, όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση, με αποτέλεσμα πλέον να κινητοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταβίβασης των ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που παρακολουθούν τη σχετική διαδικασία, υπολογίζεται ότι τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν προσεγγίζουν τις 300.000 πανελλαδικά, αν και ουδείς είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό. Εξ αυτών, περίπου τα 2/3 εκτιμάται ότι είναι ούτως ή άλλως ακίνητα του Δημοσίου που δεν προχώρησε στη δήλωσή τους, κάτι που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 1/3 αφορά ιδιωτικές περιουσίες, διαμερίσματα, καταστήματα, αποθήκες και οικόπεδα, αρκετά εκ των οποίων σε περιοχές με υψηλή εμπορική αξία. Σύμφωνα με αναφορές υποθηκοφυλάκων, μόνο στα βόρεια προάστια έχουν καταγραφεί περισσότερα από 5.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη (όπως χαρακτηρίζονται όσα δεν δηλώθηκαν ποτέ).

Ετσι, η διαδικασία κτηματολόγησης σε 20 περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και άλλες 91 ανά την επικράτεια κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων ιδιωτών στα χέρια του Δημοσίου. Στις παραπάνω περιοχές συμπληρώνονται φέτος 14 χρόνια λειτουργίας των αντίστοιχων κτηματολογικών γραφείων (πλέον της 9μηνης παράτασης που χορηγήθηκε στα τέλη του φετινού Ιανουαρίου). Εφόσον με το πέρας του παραπάνω χρονικού διαστήματος δεν έχουν δηλωθεί όλα τα ακίνητα, τότε εκείνα θα περάσουν αυτομάτως στο Δημόσιο, καθώς θα θεωρηθούν αγνώστου ιδιοκτήτη. Πρόκειται για περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, ο Γέρακας, ο Αγ. Ιωάννης Ρέντης, η Ελευσίνα, η Νέα Πέραμος και το Νέο Ψυχικό, καθώς και πόλεις, όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και το Αργοστόλι (Κεφαλονιά).

Ενδεικτικό τού τι πρόκειται να συμβεί είναι τα όσα καταμαρτυρούν στην «Κ» οι επικεφαλής των σχετικών υποθηκοφυλακείων. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Δημητριάδη, πρόεδρο της Ενωσης Αμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος και υπεύθυνο για την περιοχή των Σπάτων - Αρτέμιδας, «στην περιοχή ευθύνης μου, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος, καθώς έχουμε διενεργήσει και σχετική στατιστική έρευνα, ότι το 75% των αρχικών εγγραφών είχε λάθη και παραλείψεις. Εξ αυτών, ένα ποσοστό της τάξεως του 20% είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο πραγματικός αριθμός των ιδιωτικών περιουσιών που θα περιέλθουν στα χέρια του Δημοσίου είναι πιθανό να υπερβαίνει τις παραπάνω εκτιμήσεις, καθώς οι περιοχές από τις οποίες ξεκίνησε το έργο του Κτηματολογίου στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ήταν στην πλειονότητά τους αστικές, όπου κυριαρχούν οι ιδιωτικές περιουσίες, έναντι των ακινήτων που είναι δημόσια.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει και η κ. Ιωάννα Τζινιέρη, η οποία είναι επικεφαλής του Υποθηκοφυλακείου Π. Φαλήρου και μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων. «Από τα μέσα Οκτωβρίου του 2017 που έχουμε αναλάβει την ευθύνη για τις περιοχές Αλίμου και Ελληνικού, έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 2.652 διοικητικές πράξεις για το Κτηματολόγιο. Από αυτές, 1.041 ήταν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό ήταν και τα αγνώστου ιδιοκτήτη».

Οι αρχές ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες μεταβίβασης

Η διαδικασία της μεταβίβασης της κυριότητας χιλιάδων ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο στο Δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς όπου λήγει και η τελευταία παράταση, οι αρχικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και τα Κτηματολογικά Γραφεία αποστέλλουν τα σχετικά στοιχεία στο υπ. Οικονομικών. Μάλιστα, ρόλο στην όλη διαδικασία θα διαδραματίσει και η ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), ο φορέας που έχει συσταθεί για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, από τα έσοδα της οποίας προσδοκάται η αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί τουλάχιστον 15.000 ακίνητα, τα οποία θα αρχίσουν να μεταβιβάζονται στο Δημόσιο εντός των προσεχών μηνών. Εξ αυτών, περίπου 1.500 ή το 10% εκτιμάται ότι έχουν επενδυτικό/εμπορικό χαρακτήρα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο αξιοποίησης από την ΕΕΣΥΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε τον Ιούλιο σχετική εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1137/ 18.7.2018), όπου καθορίζονται οι επιμέρους κινήσεις για τη μεταβίβαση των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» στο Δημόσιο. Μάλιστα, ζητείται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο να γνωστοποιήσει όλα τα σχετικά ακίνητα στους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου (εν προκειμένω στο υπ. Οικονομικών, εφόσον πρόκειται για αστικά/αγροτικά ακίνητα και στο υπ. Περιβάλλοντος εφόσον πρόκειται για δασικές εκτάσεις), προκειμένου να ελέγξουν και να παραλάβουν τα ακίνητα αρμοδιότητάς τους για διαχείριση.

Από τη στιγμή που οριστικοποιηθεί η εγγραφή ενός ακινήτου ως αγνώστου ιδιοκτήτη, κάτι δηλαδή που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται σε ορισμένες περιοχές και θα εντατικοποιηθεί τους προσεχείς μήνες, ο κάτοχός του χάνει πλέον την κυριότητα του ακινήτου. Σύμφωνα με το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών, «με την περιέλευση των ανωτέρω ακινήτων στο Δημόσιο και την καταγραφή των στα βιβλία του Δημοσίου, όσοι αξιώνουν εμπράγματο δικαίωμα, μόνο ενοχική αξίωση θα έχουν πλέον επί των εν λόγω ακινήτων». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες που αμέλησαν, δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ή απλώς έχουν μετακινηθεί στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι να καταθέσουν αγωγή, διεκδικώντας μόνο χρηματική αποζημίωση (ενοχική αξίωση) από το Δημόσιο.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση, που καταδεικνύει τον εντελώς λανθασμένο τρόπο με τον οποίο προχώρησε η διαδικασία του Κτηματολογίου στη χώρα, κάτι άλλωστε που πιστοποίησε το 2016 και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με σχετική απόφασή του όπου ανέφερε ότι η εγγραφή στο Κτηματολόγιο είναι πλημμελής, αν δεν έχει γίνει δασικός χάρτης στην εκάστοτε περιοχή», σημειώνει η κ. Τζινιέρη.

Ταλαιπωρία και μεγάλο οικονομικό κόστος θα έχουν όμως και όσοι έχουν μεν εγγράψει το ακίνητό τους στο Κτηματολόγιο, αλλά για οποιονδήποτε λόγο προκύπτει κάποιο λάθος, π.χ. στο όνομα του δικαιούχου, στην επιφάνεια κ.τ.λ. Αν παρέλθει και στην προκειμένη περίπτωση η σχετική προθεσμία και οριστικοποιηθούν οι εγγραφές, τότε για οποιαδήποτε διόρθωση απαιτείται η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να τεκμηριώσει την ανάγκη της διόρθωσης.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν π.χ. υπάρχει κάποιο ορθογραφικό λάθος στον τρόπο αναγραφής του ονοματεπώνυμου του δικαιούχου, ο τελευταίος δεν θα μπορεί στο μέλλον να μεταβιβάσει το ακίνητό του! Θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τη διόρθωση της εγγραφής, να λάβει το σχετικό πιστοποιητικό και μετά να μπορέσει να το πουλήσει.

Παράγοντες που παρακολουθούν στενά την όλη διαδικασία σημειώνουν ότι ο στόχος για ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στο σύνολο της χώρας έως το 2020 είναι το λιγότερο φιλόδοξος, τη στιγμή που οι εκκρεμότητες είναι τεράστιες και μάλιστα θα γιγαντώνονται όσο η διαδικασία κινείται προς την περιφέρεια, όπου τα λάθη είναι ακόμα περισσότερα.


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνεχίζει να προκαλεί ο Ρουβίκωνας : Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός...



Με ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, υπερασπίζεται τον φρουρό στην πρεσβεία του Ιράν, που υπάκουσε στις εντολές των μελών της αναρχικής ομάδας.

«Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός.Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ;Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα.Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ»: έγραψε στο Facebook ο Γιώργος Καλαΐτζίδης, 

Με αυτή την ανάρτηση το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απειλεί ανοικτά με αίμα εάν τολμήσουν να σταματήσουν οι αστυνομικοί τις επιθέσεις τους, καθώς και τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν την συμπεριφορά του ένοπλου φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν και μέχρι στιγμής ένας εισαγγελέας δεν έχει επέμβει!!

Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
12 ώρες πριν
Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός.Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ;Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα.Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
ELEFTHEROSTYPOS.GR
Μεγάλο σάλο έχει προκαλεί η στάση που τήρησε ο αστυνομικός φρουρός της πρεσβείας του Ιράν στην οποία επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.


Νέο καθεστωτικό ακροαριστερό ατόπημα με δημοσιογράφο της ΕΡΤ! Απάντηση της Νέας Δημοκρατίας


Άδειασε και η ΕΡΤ τον δημοσιογράφο της Σωτήρη Καψωχά για τις δηλώσεις ντροπής για την δημοκρατία.

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, σχολιάζοντας την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προς τους:
Βασίλη Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ 
Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ. 
Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δεύτερη Ματιά” ακούστηκαν σήμερα μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα  τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι”.

Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής. 

Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της. 

Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Υ.Γ Η ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του Ε.Σ.Ρ. που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η απάντηση της ΕΡΤ που προσπαθεί να τα μαζέψει :

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.