Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ν.Δ.: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αύξηση των οφειλετών προς το Δημόσιο αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας


Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, τα στοιχεία για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές και την αύξηση των οφειλετών προς το Δημόσιο αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας και αποδεικνύουν την φοροδοτική εξάντληση των πολιτών».

Πλήρης Δήλωση

«Η τυπική ολοκλήρωση του 3ου, αχρείαστου προγράμματος προσαρμογής βρίσκει τη χώρα αντιμέτωπη με νέες μνημονιακές υποχρεώσεις, την οικονομία εκτός αγορών, τους πολίτες με διογκωμένο ιδιωτικό χρέος και το Κράτος να συντηρεί τη στάση πληρωμών. Όλα αυτά, μόνο επιστροφή στην κανονικότητα δεν συνιστούν.

Συγκεκριμένα:

Δημιουργούνται κάθε μήνα νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία, με αποτέλεσμα το συνολικό τους ύψος να προσεγγίζει πλέον τα 102 δισ. ευρώ, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους.

Δημιουργούνται νέοι οφειλέτες προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να αγγίζει πλέον τα 4 εκατ. Πάνω από 1,7 εκατ. εξ αυτών είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ τη λαίλαπα των κατασχέσεων, οι οποίες καλπάζουν μαζί με τους πλειστηριασμούς, έχουν ήδη βιώσει 1.143.308 οφειλέτες.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σταθεροποιούνται στα 2,7 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί, για την αποπληρωμή τους, δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ. Λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας, όχι μόνο δημιουργούνται νέες οφειλές με αποτέλεσμα η πλήρης εκκαθάρισή τους διαρκώς να μετατίθεται χρονικά, αλλά πλέον η αποπληρωμή τους θα βασίζεται αποκλειστικά στα υπερ-πλεονάσματα και την υπερ-φορολόγηση των πολιτών.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες που ενισχύουν σημαντικά την ανάπτυξη, παρουσιάζουν σημαντική αρνητική απόκλιση έναντι του στόχου, ήδη κατά 760 εκατ. ευρώ το 1o εξάμηνο του έτους. H Κυβέρνηση μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις για να συντηρήσει το αφήγημα του υπερπλεονάσματος.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη. 

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, με βασικούς άξονες τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Σχέδιο που θα βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή χρηματοδότησή της από τις διεθνείς αγορές».


Στο έλεος των χούλιγκαν η Αθήνα: Ζημιές, τραυματισμοί και προπηλακισμοί 10χρονων!



Τρία απανωτά περιστατικά χουλιγκανισμού και επιθέσεων με μαχαίρια, λάμες και σοβαρούς ξυλοδαρμούς μέσα σε μία εβδομάδα ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και μεγάλη ανησυχία για έξαρση του φαινομένου, τη στιγμή που το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο «πόλεμος» και η ωμή βία των χούλιγκαν είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν μέσα σε έξι μέρες καφετέριες, οχήματα οπαδών, ορισμένοι από τους οποίους κατέληξαν στο νοσοκομείο, αλλά και να απειληθούν και να προπηλακιστούν ακόμη και ανήλικα παιδιά.

Τελευταίο «κρούσμα» αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης όταν περίπου 40 άτομα, τα οποία βρίσκονταν πάνω σε μοτοσικλέτες χαμηλού κυβισμού, μέσω της οδού Λένορμαν μετέβησαν λίγο μετά τις 21:40 σε καφετέρια στην οδό Τριπόλεως στον Κολωνό. Εκεί επιτέθηκαν σε άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά δύο από αυτά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν οι οπαδοί της μίας ομάδας εισέβαλαν στην καφετέρια και άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Μέσα σε λίγα λεπτά αποχώρησαν με προορισμό την πλατεία Πανταζοπούλου, όπου εισέβαλαν σε μία καφετέρια και τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά». Παράλληλα, έσπασαν και το αυτοκίνητο, το οποίο μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ανήκει σε οπαδό του Ολυμπιακού.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», αναζητούν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να «χαράξουν» τις διαδρομές που ακολούθησαν οι χούλιγκαν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκαν.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα περίπου 40 άτομα είχαν φροντίσει να καλύψουν τις πινακίδες στα δίκυκλά τους με αυτοκόλλητα της ομάδας τους, ενώ φορούσαν και κουκούλες τύπου full-face, σε μία προσπάθεια να μη φανούν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να είναι σεσημασμένοι ή να έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν με αντίστοιχες επιθέσεις ή περιστατικά χουλιγκανισμού.
Οι «επιδρομές θανάτου» -όπως τις χαρακτηρίζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στις έντεκα το βράδυ στην οδό Δυρραχίου στον Κολωνό, όταν μία ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, τα οποία βρίσκονταν σε μοτοσυκλέτες, σταμάτησαν «τυχαία» μία παρέα επτά ατόμων και τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;».

Οταν εκείνοι δήλωσαν πως είναι Παναθηναϊκοί, επιτέθηκαν με μαχαίρια και λάμες, τραυματίζοντας τους τρεις από αυτούς στα χέρια και στα πόδια, ενώ τον τέταρτο στα πλευρά και στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να του τρυπήσουν τη σπλήνα και να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε πως οι τέσσερις από τους επτά τραυματίες ήταν οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε διάφορους συνδέσμους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, κατέθεσαν τι ακριβώς συνέβη και περιέγραψαν την επίθεση.

Αντίποινα
Αντίστοιχο περιστατικό που χαρακτηρίστηκε ως «αντίποινα» ήταν αυτό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πετρούπολη, όταν μία ομάδα 20 ατόμων με μοτοσυκλέτες χαμηλού κυβισμού εντόπισαν μία παρέα με 10χρονα και 12χρονα παιδιά και τα ρώτησαν «τι ομάδα είστε;».

Οταν εκείνα απάντησαν, τα προπηλάκισαν, τα χαστούκισαν και φώναξαν «εδώ μόνο Παναθηναϊκός». Οι γονείς τους αρχικά αποφάσισαν να κάνουν μηνύσεις, ωστόσο άλλαξαν γνώμη και δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Από την επίθεση των οπαδών δεν τραυματίστηκε για καλή του τύχη κάποιος ανήλικος.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στον «Ε.Τ.» πως τα τελευταία περιστατικά δείχνουν πως δεν πρόκειται για κάποιες «ενέδρες» ή για «ραντεβού θανάτου» αλλά για… επιδρομές οπαδών, οι οποίοι στην ουσία αναζητούν αντίπαλες ομάδες χούλιγκαν σε μία προσπάθεια να «ελέγξουν» περιοχές. Επιπρόσθετα, εκτιμούν πως θα σημειωθούν κι άλλα τέτοια περιστατικά «αντεκδίκησης».

Σημειωτέον δε ότι τέτοιες «επιδρομές θανάτου» είχαν σημειωθεί ακόμη και πέρσι, ωστόσο τα περιστατικά ήταν μόλις τρία μέσα σε ένα χρόνο. «Φανταστείτε φέτος ότι έχουμε ήδη τρία κρούσματα και είμαστε ακόμη στην αρχή της ποδοσφαιρική σεζόν. Είμαστε σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος κλιμάκωσης επεισοδίων. Είναι επεισόδια τα οποία γίνονται χωρίς να προγραμματίζονται κι αυτό είναι που μας προβληματίζει πάρα πολύ», τόνισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Προσβολή του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη έγραψαν «σφαγεύς»



Λίγες μέρες πριν από το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία  εν όψει της ΔΕΘ, άγνωστοι βεβήλωσαν το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, γράφοντας ''σφαγεύς''.

 Όπως αναφέρει αναγνώστρια του Seleo.gr, που έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες, ''δεν αρκέστηκαν να γράψουν με σπρέυ, αλλά τοποθέτησαν την δική τους επιγραφή και μάλιστα με γραμματοσειρά αρχαιοελληνική''.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε στο Seleo.gr αναγνώστρια:




Πηγή : seleo.gr


Τουρκικό πλοίο βγήκε σε ακτή της Εύβοιας




Σε αμμώδη περιοχή στην περιοχή Κανατάδικα της Εύβοιας προσάραξε εχθές το βράδυ φορτηγό πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρία για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και χωρίς να έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές η θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο έχει 14 άτομα πλήρωμα όλοι τους αλλοδαποί. 

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου, για να ρυμουλκηθεί αλλά θα παραμείνει αγκυροβολημένο στο σημείο για νέο έλεγχο πάντως φαίνεται πως διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. 

Έχει γίνει έλεγχος από το λιμεναρχείο για κατανάλωση αλκοόλ στον Τούρκο πλοίαρχο και βρέθηκε θετικός. 





Ανεξέλεγκτος ο Ρουβίκωνας ειδικά μετά την στήριξη Γεροβασίλη

φώτο voria.gr


Επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης 5 μόλις μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».



Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου, στον 6ο όροφο, πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο («Κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες ενάντια σε εκμετάλλευση, καταπίεση και πολέμους») και έφυγαν ανενόχλητοι έχοντας πλέον και την κάλυψη της νέας υπουργού προστασίας του πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.


Κίνδυνος για καταναλωτές και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων από την απάτη στο υγραέριο



Oργιο παρανομίας στην αγορά υγραερίου, το οποίο υπολογίζεται ότι κοστίζει στο κράτος απώλειες δημοσίων εσόδων πάνω από 40 εκατ. ευρώ ετησίως και βάζει σε κίνδυνο τους καταναλωτές, καταγγέλλουν παράγοντες της αγοράς. Το χαμηλότερης ποιότητας και φορολογίας βιομηχανικό αέριο πωλείται σε πρατήρια ως υγραέριο κίνησης χωρίς παραστατικά. Κάθε λίτρο βιομηχανικού υγραερίου έχει περίπου 0,21 ευρώ χαμηλότερη φορολογία από ένα λίτρο υγραερίου κίνησης (πάνω από 25% της λιανικής τιμής του υγραερίου κίνησης). Τη διαφορά αυτή καρπώνονται οι επιτήδειοι. Εκτιμάται ότι πάνω από το 25% του υγραερίου κίνησης που πωλείται στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και του παρατηρητηρίου τιμών, υπάρχουν πάνω από 15 πρατήρια που πωλούν το υγραέριο κίνησης χαμηλότερα από την τιμή διυλιστηριακού κόστους. Αυτό είναι καθαρά αποτέλεσμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου, τονίζουν παράγοντες της αγοράς εκτός και αν εταιρείες προμήθειας και πρατηριούχοι έχουν αποφασίσει να δουλεύουν συστηματικά επί ζημία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας, η συνολική αγορά υγραερίων τους τελευταίους έξι μήνες του 2018 είναι αυξημένη παρουσιάζοντας όμως μια εντυπωσιακή στρέβλωση. Το υγραέριο κίνησης φαίνεται να είναι πτωτικό κατά 6%, ενώ το υγραέριο βιομηχανικής χρήσης είναι αυξημένο κατά 8,5%!

Αυτό έρχεται σε προφανή αντίφαση με όσα προκύπτουν από την αγορά, καθώς και ο αριθμός των πρατηρίων υγραερίου αυξάνεται συνεχώς (ξεπερνούν σήμερα τα 1.100 σε όλη την Ελλάδα), αλλά και ο αριθμός των οχημάτων που μετατρέπονται από βενζίνη σε υγραέριο αυξάνεται συνεχώς. Είναι προφανές πως ολοένα και περισσότερο βιομηχανικό υγραέριο διοχετεύεται στα πρατήρια ανά την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν στον «αέρα» καίρια θέματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν το φαινόμενο αυτό, όπως:

• Η υποχρέωση αυτόματης έκδοσης αποδείξεων από το πρατήριο κατά την πώληση υγραερίου (για τα υπόλοιπα καύσιμα ισχύει εδώ και πολλά χρόνια – για το υγραέριο όμως όχι).

• Η διασύνδεση του υγραερίου στο σύστημα εισροών/εκροών.

• Οι εντατικοί έλεγχοι, αλλά και η άμεση επιβολή αποτρεπτικών κυρώσεων σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

• Απαγόρευση φόρτωσης υγραερίου κίνησης και υγραερίου βιομηχανικής χρήσης στο ίδιο βυτιοφόρο κατά το ίδιο δρομολόγιο.

Αντ’ αυτών, οι έλεγχοι των πρατηρίων για το υγραέριο περιορίζονται μόνο σε ένα γραφειοκρατικό καθεστώς χειρόγραφων ελέγχων και διασταυρώσεων στοιχείων, από τα κατά τόπους τελωνεία, μόλις σε 3τή βάση.


ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κάνει τον "επιτυχημένο" στην περιφέρεια ο Τσίπρας με περιφερόμενους χειροκροτητές




Μετά μετά την στημένη επίσκεψή του στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας, θέλοντας επικοινωνιακά να δείξει δήθεν ότι την δεν φοβάται την επαφή με τον κόσμο, βρέθηκε στην Κρήτη, σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον με τεράστια ασφάλεια και περιφερόμενους χειροκροτητές να καλύπτουν τις φωνές των πολιτών που αντιδρούν.

Σε ένα στημένο καθεστωτικό σκηνικό τον Τσίπρα υποδέχθηκαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων λίγοι στημένοι πολίτες που τον χειροκροτούσαν κάνοντας τους ευτυχισμένους, και φωνάζοντας για να καλύπτουν τις φωνές αυθόρμητων αγανακτισμένων πολιτών που είχαν απομακρυνθεί από τους αστυνομικούς και την ασφάλεια του Τσίπρα και φώναζαν το σύνθημα που ακούγεται σε όλη την χώρα «προδότη».

Μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας είχε και τον Παύλο Πολάκη, ότι χειρότερο για δημόσιες εμφανίσεις μαζί του πανελλαδικά και δεκάδες συνοδοί του για να δείχνουν μπούγιο.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την στημένη επικοινωνιακή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, έκαναν παρέμβαση οι πραγματικού κάτοικοι της περιοχής και κατήγγειλαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη 4/9, είχε φέρει «χειροκροτητές» από άλλες περιοχές, τους οποίους οι μόνιμοι κάτοικοι έβλεπαν για πρώτη φορά.


B. Κικίλιας: Ποιος έδωσε εντολή η ΔΕΗ να αγοράσει εταιρεία συνεργάτη του Ζάεφ;



Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας.

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά η αντιπολίτευση για το ποιος έδωσε την εντολή στη ΔΕΗ να εξαγοράσει Σκοπιανή επιχείρηση ηλεκτρισμού που ανήκει στον αντιπρόεδρο του ΖΑΕΦ, έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, δυο μήνες πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Βασίλης Κικίλιας :  «Πρέπει να απαντήσει σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ποιος έδωσε την εντολή η σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ να αγοράσει εν κρυπτώ- έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ- εταιρεία του αντιπροέδρου των Σκοπίων και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ».

Γιάννης Μανιάτης : «Θα αναζητήσουμε στη Βουλή ποιος έδωσε την εντολή» προσθέτοντας «ότι προφανώς την εισηγήθηκε η Κυβέρνηση γιατί ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ που παρότι βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση κάνει μια τέτοια εξαγορά».







Ν.Δ.: Έχει στηθεί μια φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας στηριζόμενη στον νόμο Παρασκευόπουλου



Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι εδώ και μήνες έχει στηθεί μια φάμπρικα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας. Εκατοντάδες εγκληματίες έχουν αποφυλακιστεί παράνομα εκμεταλλευόμενοι τον κατάπτυστο νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Το κύκλωμα αυτό πρέπει άμεσα να εξαρθρωθεί.

Όλα όσα συμβαίνουν, μόνο τυχαία δεν είναι. Απηχούν το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την ασφάλεια των πολιτών. Γι’ αυτό επέλεξε ως νέο Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου, που ήδη εκθέτει διεθνώς τη χώρα με τις επιθέσεις που έκανε μέχρι πρότινος σε δικαστές για να υπερασπισθεί τους τρομοκράτες πελάτες του».


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με συμμετοχή πρακτόρων FBI και CIA στην 83η ΔΕΘ



Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πέρα από κάθε προηγούμενο, αναμένεται να βιώσει η Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της φετινής 83ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πέρα από κάθε προηγούμενο, αναμένεται να βιώσει η Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της φετινής 83ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φετινό σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ή αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο βαθμό, όχι όμως από τον αντιπρόεδρο Mαικ Πένς, όπως είχε ακουστεί , αλλά από τον Υπουργό Εμπορίου Γουιλμπορ Ρος.

Η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης έχει άρωμα Αμερικής, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως Facebook, Google, ΜIcrosoft και Lockheed Martin να στήνουν ήδη τα περίπτερά τους, δημιουργώντας ένα επιπλέον πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία. 

Σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους. 

Η Αστυνομία, εκτός από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους αντιεξουσιαστές, φέτος έχει να αντιμετωπίσει και τις συγκεντρώσεις των Μακεδονικών Ενώσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών.



Πηγή: skai.gr


Αύξηση ληξιπρόθεσμων και νέο «άλμα» κατασχέσεων τον Ιούλιο




Στο ποσό των 101,704 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 345 εκατ ευρώ συγκριτικά με τον Ιούνιο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τα οποία δείχνουν ότι έχει περιορισθεί ο μηνιαίος ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογούμενων συγκριτικά με το παρελθόν.

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές (όσες δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) ανήλθαν τον Ιούλιο στο ποσό των 5,569 δισ. ευρώ έναντι 5,192 δις ευρώ τον Ιούνιο παρουσιάζοντας αύξηση 377 εκατ. ευρώ. Ο παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανήλθαν τον Ιούλιο στο ποσό των 96,584 δισ. ευρώ έναντι 96,881 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 297 εκατ. ευρώ.

Νέο κύμα κατασχέσεων

Τον Ιούλιο το σύνολο των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ανήλθε σε 3.933.628 έναντι 3.727.418 τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο αριθμός των οφειλών στους οποίους δύναται να εφαρμοσθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 1.742.903 έναντι 1.694.043 τον Ιούνιο.

Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν εφαρμοσθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν τον Ιούλιο σε 1.143.308 έναντι 1.137.235 τον Ιούνιο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μέθυσαν με το παιχνίδι “Ring of Fire” και βίασαν 20χρονη



Τα παιχνίδια κατανάλωσης αλκοόλ έχουν μετατραπεί σε μάστιγα με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση  νεαρής κοπέλας στην Ηλιούπολη, την οποία βίασαν δυο συμπαίκτες της μετά το παιχνίδι "Δαχτυλίδι της Φωτιάς ". Βασικός όρος του παιχνιδιού;  Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η τράπουλα μοιράστηκε, τα ποτήρια γέμισαν με αλκοολ, η 20χρονη και η παρέα της πήραν θέση και  το παιχνίδι "Ring on Fire" ξεκίνησε .

Οι γύροι περνούσαν , τα ποτήρια γέμιζαν συνεχώς.

Η 20χρονη κοπέλα αρχισε να χάνει τις αισθήσεις της.Συμπαίκτης της προθυμοποιήθηκε να την οδηγήσει  στο υπνοδωμάτιο. Ο εφιάλτης μόλις ξεκινούσε.

Εκείνος, σε κατάσταση μέθης, άρχισε να τη χαιδεύει σε όλο της το σώμα, η κοπέλα αντέδρασε και ο φίλος της αποχώρησε. Λίγα λεπτά μετά δυο νεαροί επέστρεψαν στο δωμάτιο, βρήκαν τη 20χρονη να κοιμάται  και άρχισαν να ασελγούν πάνω της. Ξύπνησε ταραγμένη , ούρλιαξε για βοήθεια, εκείνοι συνέχισαν τις πράξεις τους.

"Ειχαμε πιει υπερβολικά. Δεν ξέραμε τι κάναμε" 
Αυτό είπαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν αφού η 20χρονη αμέσως μετά το μαρτύριο που έζησε πήγε τρέχοντας  και σε άθλια κατάσταση στο Α.Τ Ηλιούπολης και τους κατήγγειλε.

Το "Ring on Fire" είναι ένα από τα πολλά επικίνδυνα drinking games το οποίο έχει γίνει γνωστό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μέσα απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οι παίκτες πρέπει να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στους γύρους  χωρίς να χάσουν τις αισθήσεις τους, πράγμα αδύνατο καθώς η τράπουλα είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να γίνονται όλοι λιώμα.

Για παράδειγμα με το χαρτί  3  πίνει αυτός που άνοιξε το φύλλο, με το  5  πίνουν όλες οι κοπέλες και με το 6 όλα τα αγόρια.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.


Πηγή : star.gr


Πιέζει ο Νίμιτς για γρήγορο ξεπούλημα της Μακεδονίας πριν βγει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία



Σε συνέντευξή του στο Balkaninsight, ο Μάθιου Νίμιτς καλεί τους πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, με το επιχείρημα ότι μπορεί ν' αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα και να χρειαστούν... άλλα 25 χρόνια για συμφωνία!

Ο Μάθιου Νίμιτς, είπε κοιτώντας πρός την αντιπολίτευση των Σκοπίων ότι δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή και δεν θα υπάρξει στο μέλλον:  «Τους απαντώ: Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται τότε η ΕΕ, αν θέλουν να εντάξουν ένα νέο μέλος, δεν ξέρετε τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις».

Με αυτή του την δήλωση ο Μάθιου Νίμιτς θέλει να ξεκαθαρίσει στους Σκοπιανούς ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεπούλησε εύκολα τελειώνει σύντομα και θα υπάρξει νέα κυβέρνηση που δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία.

 «Εάν δεν εγκριθεί» η συμφωνία των Πρεσπών είπε ο Μάθιου Νίμιτς, «δεν διαβλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα. Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται να απαιτηθούν άλλα 25» εάν απορριφθεί.




Κυριάκος Μητσοτάκης : Επικίνδυνη η παροχολογία της κυβέρνησης



Η συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

«Φίλοι εκπρόσωποι της παραγωγής και της εργασίας,

Επιτρέψτε μου να κάνω μία πολύ σύντομη εισαγωγή και στη συνέχεια θα ακούσουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σας και τις σκέψεις σας  για να κάνουμε μια -πιστεύω- ουσιαστική συζήτηση. Βρισκόμαστε και πάλι σε μία συγκυρία που θεωρώ ότι είναι δύσκολη, ενδεχομένως δυσκολότερη από ό,τι κάποιοι περίμεναν πριν από κάποιους μήνες. Στις 20 Αυγούστου έληξε και τυπικά το 3ο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, με το επιτόκιο του 10ετούς να έχει σκαρφαλώσει -από ό,τι είδα λίγο πριν κατέβω να σας συναντήσω- πάνω από το 4,6%. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα δεν έχει πια πρόσβαση σε φθηνή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά έχει μείνει  με βαριές δεσμεύσεις, πολύ βαριές δεσμεύσεις, μέχρι το 2022, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, κι ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2060, αυτό το οποίο εμείς αποκαλούμε ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο.

 Η πραγματικότητα είναι ότι το 3ο Πρόγραμμα απέτυχε οικτρά. Ο σκοπός του 3ου Προγράμματος ήταν πάντα να αποκαταστήσει τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται κανονικά από τις αγορές. Πράγμα το οποίο έκαναν όλες οι άλλες χώρες, οι οποίες βγήκαν από Προγράμματα.  Η Ελλάδα βγήκε από το 3ο Πρόγραμμα, βαριά τραυματισμένη και χωρίς σήμερα να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, μπροστά στην οποία καταρρέει καθημερινά ο μύθος για το δήθεν τέλος των Μνημονίων και την τάχα αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές.



 Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσε σήμερα μία συνέντευξη. Είπε κάτι το οποίο αρκετοί από εμάς έχουμε ξαναπεί το τελευταίο διάστημα.  Ότι η επιτήρηση των αγορών θα είναι πολύ πιο αυστηρή από την επιτήρηση της Τρόικας.

 Σήμερα η Ελλάδα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Αλλά το προσωπικό πρόβλημα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να γίνει πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ και πολύ καιρό στη θέση να επιμένουμε για την ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, την οποία θεωρούμε ως απαραίτητο πολιτικό καταλύτη θετικών εξελίξεων για την οικονομία.

 Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, για τους εργαζόμενους, για τον κόσμο των επιχειρήσεων, για τον κόσμο της εργασίας, σας είναι εν πολλοίς γνωστό. Το έχω παρουσιάσει αναλυτικά και στις προηγούμενες δύο Εκθέσεις της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει στο επίκεντρό του  την ανάγκη για μία επενδυτική επανάσταση στη χώρα. Μια επενδυτική επανάσταση η οποία θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες δουλειές. Θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο να πετύχει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα. Αυτή η διαφορά μεταξύ του 1,5 και 2% με το 4% είναι στην κυριολεξία η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας για τη χώρα. Είναι η διαφορά μεταξύ του να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα κύκλο ύφεσης και καχεξίας, αποκλίνοντας από την υπόλοιπη Ευρώπη και μεταξύ του να μπορούμε να πετύχουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα σύγκλισης, το οποίο θα δώσει και την αίσθηση αλλά και τη βεβαιότητα στους συμπολίτες μας ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει στη χώρα κι ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι  μετά από 8 χρόνια κρίσης να ζούμε μονίμως σε αυτή την εξαιρετικά ζοφερή κατάσταση.

 Είχα την ευκαιρία χθες, σε μία συνέντευξη την οποία έδωσα, να μιλήσω λίγο πιο αναλυτικά για το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος.  Και να τονίσω την ανάγκη να προχωρήσουμε σε μία τολμηρή μείωση εισφορών από το 20% στο 15% για τις εισφορές για την κύρια σύνταξη, η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί  εντός μιας τετραετίας -αν μας το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες μπορούμε να το πετύχουμε ακόμα γρηγορότερα. Γνωρίζω ότι είναι κάτι το οποίο σας απασχολεί ιδιαίτερα και είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να συζητήσουμε στη συνέχεια, καθώς όλοι σήμερα γνωρίζουμε  ότι το ασφαλιστικό σύστημα μετά την αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου είναι ένα σύστημα το οποίο δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των συντάξεων. Είναι ένα σύστημα  το οποίο δεν δίνει επαρκή κίνητρα στην εργασία, δεν δίνει επαρκή κίνητρα στην ασφάλιση.


 Μαζί με τις προτάσεις μας για μείωση των εισφορών, εισηγούμαστε και την ανάγκη ο δεύτερος πυλώνας, το κομμάτι της επικουρικής σύνταξης να πάρει τον χαρακτήρα ενός προσωπικού – ατομικού κουμπαρά για όλους τους νέους ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει ότι οι υποχρεωτικές εισφορές της τάξης του 7% θα είναι εισφορές οι οποίες θα κατατίθενται σε έναν προσωπικό αποταμιευτικό λογαριασμό τον οποίο θα μπορεί να βλέπει ο νέος ασφαλισμένος και θα γνωρίζει ότι έχει τον έλεγχο αυτού του λογαριασμού και ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά του. Διότι σήμερα, εάν μιλήσετε σε νέους ανθρώπους, θα σας πούνε όλοι ότι έχουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα πάρουν καμία απολύτως σύνταξη.

Τρέξαμε μια ενδιαφέρουσα αριθμητική άσκηση με τους συνεργάτες μου. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν εργαζόμενο ο οποίος ξεκινάει τώρα στην αγορά εργασίας με 800 ευρώ και ας υποθέσουμε ότι θα δουλέψει 40 χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι θα έχει την ετήσια αύξηση απολαβών της τάξης του 3% για να καταλήξει τελικά με έναν μισθό λίγο πριν βγει στη σύνταξη λίγο παραπάνω από 2.000 ευρώ. Αυτή η δυνατότητα υποχρεωτικής συνεισφοράς σε ένα κεφαλοποιητικό σύστημα του δίνει τη στιγμή που θα βγει στη σύνταξη έναν αποταμιευτικό κουμπαρά που θα φτάνει τα 125.000 ευρώ. Αν κάνετε την αναγωγή σε τι αντιστοιχεί αυτό σε μια ετήσια σύνταξη, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ενθαρρύνουμε με αυτόν τον τρόπο την ιδιωτική αποταμίευση, την υποχρεωτική αποταμίευση μέσα από ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχεται και θα εποπτεύεται αυστηρά από το κράτος, αλλά δίνουμε επιτέλους την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να μπορούν να αισθάνονται ότι οι εισφορές τους πιάνουν τόπο και κατευθύνονται σε έναν κουμπαρά τον οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον οι ίδιοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν. Με ενδιαφέρει πολύ στη συνέχεια να συζητήσω και να ακούσω τις δικές σας σκέψεις γύρω από την αναγκαία -κατά την άποψη μας- μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Κλείνω  αυτή τη σύντομη εισαγωγή μου με μια δημόσια έκκληση και προς εσάς αλλά και προς την Κυβέρνηση. Είναι πάρα πολύ εύκολο καθώς πλησιάζουμε σε μια προεκλογική χρονιά, να μπούμε στον κύκλο και στον πειρασμό των εύκολων παροχών. Η Θεσσαλονίκη, εξάλλου, προσφέρεται για τέτοιου είδους πρακτικές -ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό. Μια ακατάσχετη παροχολογία σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κατάσταση που σας περιέγραψα στην εισαγωγή, θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τις αγορές κεφαλαίου, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για την ελληνική δημοκρατία, κατά συνέπεια θα αυξήσει και το κόστος δανεισμού για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια πρακτική. Αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι λίγα, θα είναι συγκεκριμένα, θα είναι κοστολογημένα και θα είναι πράγματα τα οποία γίνονται. Σκοπός  μας είναι να δώσουμε ελπίδα, αλλά ρεαλιστική ελπίδα. Η χώρα πραγματικά μπορεί να ξεφύγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο μέσα από μια επανάσταση σημαντικών διαφορετικών μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν θα ξεφύγει εάν αναπαράγουμε τα ψέματα και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος. Θεωρώ ότι έχουμε όλοι μας -και εσείς ως κοινωνικοί εταίροι- την ευθύνη να σταθούμε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με υπευθυνότητα, μακριά από μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις. Και με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, όπως γνωρίζω ότι υπάρχει ανάμεσα σας, να καταλήξουμε σε πολιτικές οι οποίες είναι χρήσιμες για τον κόσμο της εργασίας και τον κόσμο των επιχειρήσεων, εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη παρουσία σας».


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ δύο μήνες πριν τις Πρέσπες


Εκτεθειμένη και πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας

Αποκάλυψη του ΣΚΑΪ που μυρίζει σκάνδαλο, η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων και «στενού» συνεργάτη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, δύο μόλις μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ΔΕΗ, κατόπιν εντολής που δέχθηκε και έγκριση από τον βασικό μέτοχο, το ελληνικό Δημόσιο, εξαγόρασε 4,8 εκατ. ευρώ, την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τα οικονομικά της Σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , απέκρυψε τη συγκεκριμένη απόφαση και ενέργεια, η οποία ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση για το ποιος Έλληνας υπουργός ή αξιωματούχος έδωσε την εντολή για την εξαγορά της EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι ότι, το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ανήλθε σε πέντε εκατ. ευρώ, σχεδόν όσα και τα χρήματα που έδωσε η ΔΕΗ για την εξαγορά της EDS, με διαχειριστές ανθρώπους του ιδίου του Σκοπιανού αντιπροέδρου.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ