Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Περιπολίες με Enduro για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο Φιλοπάππου



Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τις περιπολίες στην περιοχή κατόπιν και της αυτοψίας του νέου αρχηγού της, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, στο σημείο.

Ο νέος αρχηγός μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαπίστωσε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιούν για την καλύτερη και αποτελεσματική αστυνόμευση τη χρήση μηχανών Eduro για τις περιπολίες ώστε οι αστυνομικοί να έχουν πρόσβαση παντού. 

Στα σκοτεινά σημεία του Φιλοπάππου, θα πραγματοποιούνται πεζές περιπολίες, οι αστυνομικοί θα πηγαίνουν με φακούς σε μονοπάτια και θα προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται και αιφνιδιαστικές οργανωμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης ή της ΟΠΚΕ.

Το ωράριο των περιπολιών στην περιοχή που λήγει σήμερα στις 23:00, εξετάζεται να λήγει πλέον στη 1:00.




«Δώρο» στον Ερντογάν ο νέος τοποτηρητής στη Μουφτεία Κομοτηνής



Με σταθερά βήματα η κυβέρνηση συνεχίζει την εκπαραθύρωση των δύο διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων της Θράκης. Δύο μόλις μέρες μετά την αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών και ενώ πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για «ανταλλάγματα» από την ελληνική κυβέρνηση στη μειονότητα της Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ανακοίνωσε το διορισμό τοποτηρητή στη Μουφτεία Κομοτηνής.

Ο διορισμένος μουφτής, Τζεμαλί Μέτσο, είδε την πόρτα της εξόδου, ενώ και ο συνάδελόος του στην Ξάνθη, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, αναμένεται να εκδιωχθεί με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μέτσο θα προσφύγει κατά της απόφασης διορισμού τοποτηρητή.

Πλέον, όπως τουλάχιστον αναφέρει το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μέχρις «αναλήψεως καθηκόντων από το διοριζόμενο μουφτή» τοποτηρητής αναλαμβάνει ο Τζιχάτ Χαλήλ. Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε «διοριζόμενο» μουφτή κι αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγούν οι διάδοχοι των δύο νόμιμων μουφτήδων που αποκαθηλώθηκαν για το χατίρι του Ερντογάν.

Ο τοποτηρητής εργάζεται ήδη ως ψάλτης στη νόμιμη μουφτεία της Κομοτηνής.

Ωστόσο, αυτό δεν τον απέτρεπε όχι μόνο να έχει στενές σχέσεις με την ψευτομουφτεία Κομοτηνής και το τουρκικό προξενείο, αλλά να πρωταγωνιστεί και στην επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν στη Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε πριν από τρία χρόνια την Ξάνθη και την Κομοτηνή και ο Τζιχάτ Χαλήλ ήταν ένας από αυτούς που τον καλωσόρισαν. Η νόμιμη μουφτεία δεν έβλεπε με καλό μάτι τις στενότερες σχέσεις του –μέχρι πρότινος- ψάλτη με την ψευτομουφτεία και το προξενείο. Εφτασε σε σημείο να κολλήσει αφίσα της ψευτομουφτείας στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακριβώς πριν από δύο χρόνια τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο μαζί με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπράημ Σερίφ, είχαν πάει στο Εσκί Τζαμί όπου και υπηρετεί ο κ. Τζιχάτ για συνέντευξη. Μετά από λίγο κατέφθασε ο πρόεδρος της Βακουφικής Επιτροπής Κομοτηνής Σελίμ Ισά, ο οποίος τους έβγαλε έξω, καθώς δεν είχαν άδεια για γυρίσματα μέσα στο τζαμί. Εξοργισμένος ο νόμιμος μουφτής ρώτησε τον κ. Τζιχάτ πώς μπήκε μέσα το τηλεοπτικό συνεργείο κι εκείνος δήλωσε άγνοια. Ωστόσο, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον κ. Τζιχάτ να ανοίγει την πόρτα του Εσκί Τζαμί στον ψευδομουφτή Σερίφ και στο τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο. Ετσι, αυτός που είχε περισσότερα «πάρε – δώσε» με την ψευτομουφτεία και το τουρκικό προξενείο «χρίστηκε» τοποτηρητής στη νόμιμη μουφτεία της Κομοτηνής με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι δύο νόμιμοι μουφτήδες της Θράκης, οι οποίοι με πίστη και αφοσίωση υπηρέτησαν την Ελληνική Πολιτεία δείχνοντας σεβασμό τόσο στη μουσουλμανική μειονότητα όσο και τη χριστιανική πλειονότητα, έχουν συστήσει κοινό «μέτωπο». Εχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθεί παράνομο το άρθρο της τροπολογίας που προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των δύο μουφτήδων, οι οποίοι χαρακτηρίζουν νομικό πραξικόπημα την παύση τους, λήγει το 2021.

Στην τροπολογία αναφέρεται συγκεκριμένα πως: «Ο μουφτής (ή ο τοποτηρητής μουφτής) παράλληλα με τα θρησκευτικά του καθήκοντα είναι και δημόσιος λειτουργός (με θέση γενικού διευθυντή) ασκώντας και δικαιοδοτικά καθήκοντα επί ορισμένων υποθέσεων ιδιωτικού δικαίου που αφορούν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της περιφέρειάς του (εφόσον αυτά έχουν υπαχθεί στη δικαιοδοσία του), αποχωρεί υποχρεωτικά από τη θέση του μόλις συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου η Πολιτεία να μπορεί να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία».

Βέβαια, εύλογα τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει αν το άρθρο κριθεί τελικά αντισυνταγματικό; Να σημειωθεί ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ευθέως θέσει θέμα εκλογής μουφτήδων απευθείας από τη μειονότητα, παραβλέποντας πως εκτός από πνευματικοί ηγέτες εξακολουθούν να έχουν -έστω και προαιρετικά- ρόλο δικαστή στο πλαίσιο της Σαρίας.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πέθανε ο Κόφι Ανάν




Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Ο Κόφι Ανάν πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Ελβετία. Αρρώστησε στην Γενεύη μόλις μετά από το ταξίδι του στην Νότιο Αφρική, και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Βέρνη.


Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στην χώρα



Ο άδικος τραγικό θάνατος του 25χρονου στον  Φιλοπάππου δείχνει ότι φεύγοντας ο Τόσκας δεν αλλάζει τίποτα απολύτως.

Εάν δεν αλλάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που την εκμεταλλεύεται το έγκλημα για να κάνει ότι θέλει σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Σίγουρα ο θάνατος του 25χρονου δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί από αλλοδαπούς κακοποιούς, που έχουν αμοληθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ανεξέλεγκτοι, αχαρτογράφητοι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι καταγγελίες για κλοπές, ληστείες, βιασμούς είναι καθημερινές, και η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο κακό που έχει δημιουργήσει η ανικανότητα και η ανοχή που έχει δείξει στο έγκλημα η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η ακροαριστερά που κυβερνά δυστυχώς την χώρα μας, ακολουθεί τα παραδείγματα των ακροαριστερών καθεστώτων σε υποανάπτυκτες χώρες, εκεί που το έγκλημα ανθεί και η αστυνομία λειτουργεί μόνο κατά την εντολή των πολιτικών της προϊσταμένων και στοχευμένα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία.

Τα ακροαριστερά καθεστώτα και η αριστερά γενικότερα είναι της νοοτροπίας, ότι οι πολίτες είναι υπηρέτες του κράτους άρα αναλώσιμοι και όχι το κράτος υπηρέτης του πολίτη.

Έχουν παραδώσει τους πολίτες ανυπεράσπιστους στο έγκλημα, παράδειγμα ο νόμος έγκλημα του Παρασκευόπουλου, που συντηρεί προκλητικά ο Κοντονής με αποκλειστικό σκοπό να ικανοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους συντρόφους τρομοκράτες της 17Ν, και μαζί με αυτούς συντομεύει την θητεία στην φυλακή σκληρών κακοποιών, με αποτέλεσμα να βγαίνουν ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι έξω στην κοινωνία διαπράττοντας σκληρότερα εγκλήματα.

Αυτά πρέπει να τελειώσουν, να αυστηροποιηθούν οι νόμοι, να ξανά λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας και τα κελιά τύπου Γ, η αστυνομία να αστυνομεύει και να παρεμβαίνει ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια που έχουν γίνει γκέτο κακοποιών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να καταλάβουν οι κακοποιοί ότι στην Ελλάδα το έγκλημα τιμωρείται και ο κακοποιός περνάει τα χρόνια που δικάζεται στην φυλακή, δεν μπαίνει για ολιγοήμερες διακοπές με κανένα σωφρονισμό.

Η τάξη και η ασφάλεια είναι από τα κύρια ζητήματα που θα πρέπει να δώσει βάρος η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές, και να αλλάξουν πολλά που αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδωσαν το θάρρος σε κακοποιούς κάθε είδους να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν ατιμώρητοι.

Τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν θα πρέπει να έχουν υπευθυνότητα, ευθύνη προς την κοινωνία και φυσικά μεγάλη αυστηρότητα σε κάθε είδους εγκλήματος για να γίνει ασφαλέστερη η καθημερινότητα των Ελλήνων.

Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ασφαλής τόπος.


Κ.Β.


Θρίλερ με ανατροπή σκάφους στις Οινούσσες: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος



Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα από αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών ο ένας από τους δύο 68χρονους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα άτομα επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, πρόκειται για τον πατέρα μίας 24χρονης Ελληνοαμερικανίδας που επέβαινε και αυτή στη λέμβο.

Η 24χρονη εντοπίστηκε τα ξημερώματα σώα στην ίδια θαλάσσσια περιοχή από αλιευτικό σκάφος και ανέφερε ότι επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, έναν φίλο του επίσης 68 ετών και τον 22χρονο αδελφό της από χθες το μεσημέρι σε μία λέμβο, που ανετράπη.

Ο 68χρονος φίλος του πατέρα της εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 22χρονος αδελφός της.

Στην περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός αγνοουμένου συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο Μοσκοβισί «προσγειώνει» την ελληνική κυβέρνηση και «καρφώνει» Eurogroup για δημοκρατία και διαφάνεια



Την άποψη ότι όλη η Ευρώπη βγαίνει από την οκτάχρονη κρίση "συλλογικά ισχυρότερη" εκφράζει ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε γραπτές δηλώσεις του προς τον Τύπο, «χωρίς την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια η ελληνική οικονομία θα είχε καταρρεύσει», ενώ παράλληλα «όλες οι οικονομίες της ΕΕ θα είχαν παρασυρθεί, τουλάχιστον εν μέρει, στην ελληνική άβυσσο».

«Η 20ή Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος των οκτώ ετών που ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό και αποσταθεροποίησε βαθιά την Ευρωζώνη. Ωστόσο, καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει περισσότερα για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και της οικονομίας της. Σήμερα, η Ελλάδα έχει επανέλθει στην ανάπτυξη και το κάποτε τεράστιο δημόσιο έλλειμμα έχει μετατραπεί σε ένα σταθερό δημοσιονομικό πλεόνασμα», υπογραμμίζει.

Συγχρόνως, ο Γάλλος επίτροπος επισημαίνει ότι «η πραγματικότητα παραμένει δύσκολη», τονίζοντας ότι παρόλο που η λιτότητα έχει τελειώσει, δεν έχει έρθει και το τέλος των μεταρρυθμίσεων. «Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να σταθεί και με τα δυο της πόδια. Η μείωση του δημόσιου χρέους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος και τη διάρκεια της κρίσης, ο Π. Μοσκοβισί σημειώνει πως στην αρχή της κρίσης η Ευρωζώνη δεν είχε «ούτε την ικανότητα ούτε τα εργαλεία, πόσο μάλλον την πολιτική κουλτούρα», να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ παραδέχεται πως το Eurogroup «ως συλλογικό όργανο δεν υπόκειται σε πραγματικό δημοκρατικό έλεγχο». «Εγώ ο ίδιος αισθάνθηκα άβολα όταν αποφασίσαμε, πίσω από κλειστές πόρτες, τη μοίρα εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περιέγραψα αυτήν την κατάσταση ως δημοκρατικό σκάνδαλο: όχι επειδή οι υπουργοί ενήργησαν με κακή βούληση, αλλά επειδή συχνά δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι ή δεν είχαν ακριβή εντολή από τα εθνικά κοινοβούλιά τους. Από αυτό προκύπτει ένα ξεκάθαρο μάθημα: το Eurogroup πρέπει να γίνει πιο δημοκρατικό, με μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο», σημειώνει.

Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο επίτροπος Οικονομικών, χαρακτηρίζει «ιστορική μέρα» το τέλος του μνημονίου τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Η Ελλάδα ξαναβρίσκει τη θέση της στην Ευρωζώνη και μεγαλύτερη αυτονομία στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει, επισημαίνοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείπει την Ελλάδα». «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, παραμένοντας όμως σύμμαχος της Ελλάδας. Η εποπτεία που θα ακολουθήσει δεν είναι ένα συγκεκαλυμμένο τέταρτο πρόγραμμα. Δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα ή μεταρρυθμίσεις», τονίζει, ζητώντας μάλιστα από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να προχωρήσουν στην περαιτέρω εμβάθυνση της ΟΝΕ, με το βλέμμα στραμμένο στις «επόμενες κρίσεις».

Ο επίτροπος Μοσκοβισί θα παραχωρήσει τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
newsit.gr


Δεκαεξάχρονος χάκαρε το κεντρικό σύστημα της Apple




Ένοχος για την παραβίαση του κεντρικού υπολογιστικού δικτύου της Apple δήλωσε ένας 16χρονος από τη Μελβούρνη ο οποίος υποστήριξε ότι παραβίασε τα δεδομένα, καθώς είναι μεγάλος οπαδός της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος, προχώρησε σε ενέργειες χάκινγκ πολλές φορές από το σπίτι του και φέρεται πως κατέβασε περισσότερα από 90GB φακέλους ασφαλείας, αποκτώντας πρόσβαση και σε στοιχεία πελατών της εταιρίας.

Μόλις οι υπεύθυνοι ασφαλείας διαπίστωσαν την παραβίαση ενημέρωσαν αμέσως το FBI το οποιο με τη σειρά του επικοινώνησε με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του 16χρονου και βρήκαν δύο λάπτοπ, ένα κινητό και έναν σκληρό δίσκο σε φάκελο του οποίου η ονομασία ήταν "hacky hack hack"...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό του νεαρού ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος καυχιόταν στο WhatsApp για το κατόρθωμα του...

Εκπρόσωπος της Apple διαβεβαίωσε τους πελάτες της εταιρείας ότι «σε κανένα σημείο του περιστατικού δεν τέθηκαν σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα».


Πηγή : Nooz.gr


Υπουργείο και συντηρητές διαφωνούν για την επίθεση



Περισσότερα από 100 σημαντικά έργα της μόνιμης και της περιοδικής έκθεσης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου είναι εκείνα που βανδάλισαν οι δύο άγνωστες το απόγευμα της 28ης Ιουλίου. Δίχως να τις προσέξει κανείς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η καταμέτρηση των «τραυματισμένων» αντικειμένων ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς «καθημερινά ανακαλύπτονται και νέα σημεία που φαίνεται να έχουν “ραντίσει” με λάδι», όπως μας είπαν από το ΒΧΜ.

Οσο για την αποκατάσταση, σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος. Οι συντηρητές προχώρησαν άμεσα σε καθαρισμούς των αντικειμένων και έτσι εκθέματα όπως οι επιγραφές σε μάρμαρο αποκαταστάθηκαν από το λάδι. Εντούτοις, μας τόνιζαν χθες, «είναι μάλλον νωρίς να κάνει κανείς εκτιμήσεις για το μέγεθος και τον βαθμό της βλάβης εφόσον αντικείμενα από οργανικό υλικό, όπως, λ.χ., ο κοπτικός σταυρός που είναι και από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείο, δεν έχει ακόμα καθαριστεί ούτε έχει ολοκληρωθεί η συντήρησή του για να φανούν τα αποτελέσματα. Το λάδι αφαιρείται δύσκολα από το ξύλο. Ετσι, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε απόλυτα ότι η βλάβη στο σταυρό δεν είναι ανήκεστος». Υπάρχουν επίσης η τοιχογραφία της αγίας Παρασκευής, τα ψηφιδωτά, ακόμη και εικόνα.



Ειδικοί από την Αστυνομία, πάντως, μέχρι χθες εξέταζαν τα βίντεο του μουσείου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε δύο μέρες μετά την αποκάλυψη του συμβάντος από την «Κ», το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να υποβαθμίσει το απίστευτο αυτό γεγονός, υποστηρίζοντας ότι «η κακόβουλη αυτή πράξη δεν επέφερε καμία ανήκεστο βλάβη σε αρχαία αντικείμενα, τα οποία έχουν καθαριστεί σχεδόν στο σύνολό τους», καθώς επίσης ότι η Διεύθυνση του Μουσείου και το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησαν σε όλες τις δέουσες ενέργειες και πως έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα, να ανευρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες. 

Στην ανακοίνωση δεν εξηγείται γιατί έπρεπε να περιμένουν το δημοσίευμά μας για να δημοσιοποιήσουν ένα τόσο σοβαρό γεγονός που δημιουργεί σκέψεις για την ασφάλεια των μουσείων μας. Πόσο μάλλον, όταν μόλις τον Ιούνιο σημειώθηκε ακόμη ένα κρούσμα βανδαλισμού σε αρχαιολογικό χώρο, όπου άγνωστοι κατέστρεψαν αντίγραφα αγαλμάτων στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών, στη Νέα Μάκρη. Αλλά τότε το υπουργείο εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το υπουργείο Πολιτισμού έπρεπε από πέρυσι την άνοιξη να κινητοποιηθεί για την ασφάλεια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, όταν αποκαλύφθηκε η περίεργη υπόθεση βανδαλισμού στη Βεργίνα. Τότε, Νιγηριανή, που δεν έγινε αντιληπτή από τους φύλακες, ψέκασε με άγνωστη λιπαρή ουσία τις βάσεις 11 επιτύμβιων στηλών στο Μουσείο της Βεργίνας.


ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Όταν δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο και λέγεσαι Ζουράρις



Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί ο βουλευτής με τα σανδάλια και το ντύσιμο παραλίας που κυκλοφορεί μέσα στην Βουλή λέγεται Κώστας Ζουράρις και ξεφτιλίζει το κοινοβούλιο.



Τι ακριβώς τίμησαν τρεις υπουργοί και ο αρχηγός Στρατού, «την αβλεψία των δύο στρατιωτικών, την απροσεξία τους;» αναρωτιέται ο Ζουράρις αδιαφορώντας για το ότι οι δύο στρατιωτικοί έγιναν παιχνίδι στα χέρια του Ερντογάν και της Τουρκίας για 6 μήνες.



 Κάνει μάλιστα και για απώλεια του μέτρου και προσθέτει για να ενισχύσει την πρόκληση του: «Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;»

Ο Κώστας Ζουράρις είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Άμυνας, δυο υφυπουργοί, Εξωτερικών και ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδώσουν τιμές στους δυο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτή οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν». 

«Δηλαδή, αυτή η «Βίπερ Νόρα», απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας; την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;

Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα; Έμεινε καμία τιμή;

Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη , συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα δάκρυα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».

Τον αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού.


Απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίο του Αρεως



Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως με το όργιο ανομίας και τη κατάληψη του χώρου από ομάδες κακοποιών, αντιεξουσιαστών, εμπόρων ναρκωτικών, λαθρομεταναστών κτλπ, ενισχύει την προσπάθεια κάποιον να κάνουν κακό και να γίνει το κέντρο της Αθήνας παρανάλωμα του πυρός.

Εχθές το βράδυ της Παρασκευής 21.00, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που έχουν επίσης τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στο πεδίο του Άρεως, εντόπισαν εστία πυρκαγιάς στο Πεδίο του Άρεως.

Έγινε κλήση στην Πυροσβεστική που έσβησε την εστία της φωτιάς, κοντά στην είσοδο της Αθηνάς.  και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προκύπτει ότι πρόκειται μάλλον για εμπρησμό.






Φυλάκιση έξι μηνών για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος πρότεινε ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ




Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ πρότεινε στην έκθεσή του χθες να καταδικασθεί από την δικαστική έδρα ο Τζορτζ Παπαδόπουλος πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε φυλάκιση έως και έξι μήνες για ψευδή κατάθεση στους ομοσπονδιακούς πράκτορες που ερευνούσαν την ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει θέση σχετικά με κάποια συγκεκριμένη ποινή που θα πρέπει να επιβληθεί, όμως προτείνει με όλον τον σεβασμό πως μία ποινή φυλάκισης, που θα κυμαίνεται βάσει των προβλεπομένων ορίων από μηδέν έως έξι μήνες είναι η δέουσα και δικαιολογείται πλήρως», δήλωσε στην έκθεσή του ο Μιούλερ, προτείνοντας και την καταβολή προστίμου ύψους περίπου 10.000 δολαρίων.

Ο Παπαδόπουλος είχε αποδεχθεί την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο για ψευδή κατάθεση στους πράκτορες του FBI, οι οποίοι ερευνούσαν την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στην εκλογή του Τραμπ. Η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ντου του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας με τα χέρια στις τσέπες ανενόχλητα


Νέα Δημοκρατία : Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει να μπαινοβγαίνει ανενόχλητος μέσα στις πρεσβείες

Είχε την ανοχή του Τόσκα, τώρα ένας λόγος περισσότερο με τον σύντροφο ακροαριστερό Σκουρλέτη να ενταθεί η δράση του Ρουβίκωνα, που εξελίσσεται σε τρομοκρατική ομάδα με την πλήρη ανοχή των συντρόφων Συριζαίων της κυβέρνησης Τσίπρα και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

«Ντου» πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ρουβίκωνας στην Πρεσβεία της Αυστρίας που βρίσκεται δίπλα στην Βουλή και το Μαξίμου στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 4.

Οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα, ξεφτίλισαν και πάλι την Ελλάδα, αφού όπως πάντα και ανενόχλητα, μπήκαν στην είσοδο του κτιρίου, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν, με την ανοχή των συντρόφων Συριζαίων.

Το γνωστό αρχηγικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραψε για την επίθεση στην πρεσβεία της Αυστρίας :


Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
20 ώρες πριν
Εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στην πρεσβεία της Αυστρίας (για την ψήφιση του 12ωρου) πρίν απο λίγο.Η πρεσβεία βρίσκεται λίγα μέτρα απο την κλούβα που φυλάει το μέγαρο μαξίμου.Η σεζόν ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

To video από την επίθεση :



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει να μπαινοβγαίνει ανενόχλητος μέσα στις πρεσβείες, αναβαθμίζοντας μάλιστα τη δράση του, καθώς μπουκάρει πλέον και στα κτίρια.

 Γνωρίζουμε ότι είναι μάλλον υπερβολή να ζητάμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση, αλλά ειλικρινώς αναρωτιόμαστε αν σκοπεύει επιτέλους να κάνει κάτι ή αν θα αναλάβει έστω την... πολιτική ευθύνη».