Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Οι δέκα πιο σπάνιες ασθένειες στον κόσμο



Ένα βίντεο, παρουσιάζει τις πιο σπάνιες ασθένειες και ιατρικές παθήσεις που προβληματίζουν την ιατρική επιστήμη και φυσικά τους ίδιους τους ασθενείς.




Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διαρρήξεις-κλοπές από αυτοκίνητα στη Γλυφάδα



Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, μεσημβρινές ώρες της 12-8-2018 στη Βούλα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 48 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να αφαιρέσουν σταθμευμένο αυτοκίνητο από την περιοχή της Γλυφάδας.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Γλυφάδας, οι δράστες τις τελευταίες μέρες, κινούμενοι με αυτοκίνητο στην περιοχή της Γλυφάδας, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια παραβίαζαν.

Από την έρευνα στο όχημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των δραστών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Μπορεί το Life Coaching να αλλάξει τη ζωή σου;



Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ''προπόνηση ζωής''

Σε μια εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα των περισσότερων ανθρώπων, φέρνοντας στη ζωή τους δραματικές αλλαγές, το Life Coaching έχει κάνει την εμφάνισή του. Είναι όμως η ''προπόνηση ζωής'' ένας τρόπος να βγάλει κάποιον από ένα συναισθηματικό ή επαγγελματικό τέλμα;

Τι είναι το Life Coaching;

Είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο coach βοηθάει τον πελάτη να χτίσει τη ζωή που επιθυμεί, να αναζητήσει την ευτυχία και να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό που συχνά είναι κρυμμένος πίσω από στερεότυπα και προκαταλήψεις που έχει χτίσει ο κοινωνικός περίγυρος. 

Άνθρωποι δυσαρεστημένοι από την καθημερινότητά τους, τη δουλειά τους αλλά ακόμα και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις απευθύνονται σε έναν life coach προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα πράγματα. Ωστόσο, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε έναν coach βιώνουν την αποτυχία. Το Coaching ξεκίνησε από τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '80 ενώ σήμερα παρατηρείται πως επιτυχημένοι επαγγελματίες, γνωστοί πολιτικοί και αστέρες του Hollywood έχουν μέσα στα επιτελεία τους έναν προσωπικό Life Coach.

Δες ακόμη: Τρία χαρακτηριστικά που έχουν οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση

Οι συνεδρίες που πραγματοποιεί ο πελάτης με τον coach έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή του σε μια εποχή που αυτή βάλλεται από παντού. Μεταξύ άλλων ο προπονητής ζωής βοηθάει τον πελάτη στο κομμάτι της διαχείρισης χρόνου και διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και στην ανάπτυξη επαγγελματικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. 

Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Life Coach μπορεί να δει κανείς τη ζωή του να αλλάζει, με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση να γίνονται βασικά χαρακτηριστικά του. 


Πηγή : madamefigaro.gr


Δέν είχε καμία σχέση ο Τσίπρας και η κυβέρνηση με την απελευθέρωση των στρατιωτικών



Σίγουρα δεν απελευθερώθηκαν οι δύο στρατιωτικοί μας λόγω διπλωματικών ενεργειών από τις ελληνικές αρχές και ειδικά μετά την συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν πριν από ένα μήνα όπως θέλει να φανεί η προπαγάνδα που ξεκίνησε από σήμερα πρωί πρωί.

Και επειδή θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να καπηλευτεί την απελευθέρωση ως δικιά της επιτυχία, εάν δεν ήταν η πιέσεις της Αμερικής και η οικονομική πίεση στην τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν θα μπορούσε να τους κρατήσει στην φυλακή όσο θέλει, ειδικά με κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.

Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ήταν απλά ένας πολιτικός ελιγμός του Ερντογάν απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ για απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα και της γενικότερης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη Τουρκία, αυτό είναι καθαρό.




Ιταλία: Η γέφυρα της Γένοβα θα κατεδαφιστεί - Ασάφεια για τον αριθμό των νεκρών



Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η γέφυρα της Γένοβα που κατέρρευσε μερικώς το μεσημέρι της Τρίτης, προκαλώντας δεκάδες θύματα, θα κατεδαφιστεί.

Ο Ιταλός υφυπουργός υποδομών, Εντοάρνο Ρίτσι, επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της σημερινής τραγωδίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, οι οποίες, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων.

Η ιταλική πυροσβεστική, αργά το απόγευμα της Τρίτης είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι οι νεκροί είναι τριάντα πέντε και δέκα οι αγνοούμενοι, ενώ τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια και τις λαμαρίνες των Ι.Χ.

Αργότερα, όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση της περιφέρειας της Γένοβας, Λιγουρία, περιόρισε τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό σε είκοσι έξι νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες, εκ των οποίων εννέα σε σοβαρή κατάσταση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στους 96 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά



Στους 96 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ένας άντρας 68 ετών που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε την εχθές Τρίτη 14 Αυγούστου στο ΚΑΤ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 96.

29 εγκαυματίες νοσηλεύονται ακόμα σε νοσοκομεία της Αττικής, έξι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ οι τρείς διασωληνωμένοι και ένα παιδάκι σε καλή κατάσταση στο ΠΑΙΔΩΝ.


Βαρθολομαίος : Μεγάλο δώρο της Παναγίας η απελευθέρωσή των στρατιωτικών




Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών: «Αδερφοί μου, φαίνεται ότι η Παναγία, με την ευκαιρία της εορτής Της, θέλησε να μας στείλει ένα μεγάλο δώρο. Μόλις τώρα πληροφορήθηκα ότι αφέθησαν ή αφήνονται ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνταν επί 5 μήνες στην Αδριανούπολη χωρίς κατηγορητήριο».




Επιτέλους στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί



Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 3.19  τα ξημερώματα οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, μετά την ανέλπιστη απόφαση του καθεστώτος της Ερντογάν να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι την δίκη.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε από την Τουρκία τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Άγημα της στρατονομίας είχε παραταχθεί για να αποδώσει τιμές, και δύο στρατιωτικοί ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κούκλατζης  κατέβηκαν ένστολοι χαιρετώντας το άγημα και αγκαλιάζοντας τους γονείς τους.




Στη συνέχεια οι στρατιωτικοί επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο όπου τους μετέφερε στην Λέσχη αξιωματικών όπου και γευμάτισαν με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αργότερα μετέβηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθούν σε τυπικές ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να τους χορηγηθεί τιμητική άδεια.


Κυριάκος : Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι




O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών :

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό καλοκαίρι που ζει η χώρα μας. Όλοι οι Ελληνες περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους. Θέλω προσωπικά να συγχαρώ τον Αγγελο και τον Δημήτρη, όπως και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα».