Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Πρώην συνεργάτιδα του Τραμπ: Είναι διαταραγμένος και ρατσιστής - Βάζει «φωτιά» με ηχητικό απόσπασμα



Η Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν υποστηρίζει ότι υπάρχουν ταινίες που τον έχουν καταγράψει να χρησιμοποιεί τη λέξη «νέγρος» - Μιλά για εξαγορά σιωπής - Αμηχανία στο Λευκό Οίκο που εξετάζει νομικά μέτρα για να μη διαρρεύσουν άλλα ηχητικά 
Ανισόρροπο, ανεξέλεγκτο «σαν σκύλος χωρίς το λουρί του», ρατσιστή, καθώς χρησιμοποιούσε τη λέξη «νέγρος» και με ξεσπάσματα περιγράφει τον Ντόναλντ Τραμπ πρώην συνεργάτιδά του στο Λευκό Οίκο. 

Ο λόγος για την Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν, που στο νέο της βιβλίο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν ταινίες που τον έχουν καταγράψει να κάνει ρατσιστικές αναφορές και ότι τον είδε να συμπεριφέρεται «σα σκύλος χωρίς το λουρί του» σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρισκόταν χωρίς την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ. 

Μάλιστα, δημοσιοποίησε και ηχητικό απόσπασμα στην εκπομπή “Meet the Press” από μία συζήτηση που είχε στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων (SCIF) του Λευκού Οίκου, όταν της ανακοινώθηκε η απόλυσή της. 

Οι συνάδελφοι της Ομαρόζας Μάνιγκολτ Νιούμαν στον Λευκό Οίκο εξετάζουν τις διαθέσιμες νομικές επιλογές που έχουν, προκειμένου να την εμποδίσουν να δημοσιοποιήσει κι άλλα ηχητικά αποσπάσματα από συνομιλίες της στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διωχθεί ποινικά για την μυστική και παράνομη ηχογράφηση της συζήτησης που είχε με τον Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, μεταδίδει το ABC News, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.

Η ίδια, εργάστηκε ως βοηθός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κι ως διευθύντρια επικοινωνίας για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Λευκού Οίκου.

“Η ιδέα και μόνο που είχε ένα στέλεχος του προσωπικού να περάσει μία συσκευή ηχογράφησης στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων του Λευκού Οίκου, δείχνει μία κραυγαλέα περιφρόνηση της εθνικής μας ασφάλειας. Μετά από αυτό ο κομπασμός στην τηλεόραση, αποδεικνύει το έλλειμμα χαρακτήρα κι ακεραιότητας από αυτήν την δυσαρεστημένη πρώην εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

Αντιδράσεις για το βιβλίο

Οι ισχυρισμοί που διατυπώνει η Μάνιγκολτ Νιούμαν στο βιβλίο της, το οποία κυκλοφορεί αύριο, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των πρώην συναδέλφων της στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε στο ABC News ότι οι ισχυρισμοί της είναι “ολικά φανταστικοί.”

Ο Σπάισερ διέψευσε τον ισχυρισμό της Μάνιγκολτ Νιούμαν ότι έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας για την μη δημοσιοποίηση πληροφοριών, ενώ χαρακτήρισε ως “ψευδή” τον ισχυρισμό της ότι ο ίδιος έχει λάβει χρήματα προκειμένου να διατηρήσει την σιωπή του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν είχε διαβάθμιση ασφάλειας στον ελάχιστο βαθμό, ενώ η ίδια ενδέχεται να έχει παραβιάσει το νόμο με την ηχογράφηση της συζήτησης που έκανε εντός της αίθουσας διαχείρισης κρίσεων. Η αίθουσα αυτή είναι θεωρητικά ο πιο προστατευμένος χώρος από πλευράς ασφάλειας στο κτιριακό συγκρότημα του Λευκού Οίκου.

«Απίστευτη παραβίαση πρωτοκόλλου»

Η διαχείριση απόρρητων πληροφοριών για την περίπτωση της Μάνιγκολτ Νιούμαν έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα πρωτόκολλα ασφάλειας, σύμφωνα με τον Σπάισερ.

“Πρόκειται για μία απίστευτη παραβίαση του πρωτοκόλλου, αλλά και του νόμου. Μπορείς να χάσεις την άδεια διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών που διαθέτεις, εάν περάσεις μία συσκευή ηχογράφησης στην αίθουσα SCIF. Η τοποθέτηση της συσκευής στον χώρο αποτελεί παραβίαση, αλλά με την σκόπιμη ηχογράφηση, αντιμετωπίζεσαι εντελώς διαφορετικά,” τόνισε ο ίδιος.

Αρκετοί εντός του Λευκού Οίκου είναι αυτοί που φοβούνται ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση ιδιωτικών συζητήσεων που είχε μαζί τους.

“Βρίσκεται σε ένα άλλο επίπεδο πλέον. Με τρομοκρατεί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νιούμαν εναντίον όλων

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν στρέφεται κατά των εν ενεργεία, αλλά και κατά πρώην συναδέλφων της στο Λευκό Οίκο με τα όσα παρουσιάζει στο βιβλίο της με τίτλο: “Η Αποκομμένη.”

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο σοβαρή για το προσωπικό του Λευκού Οίκου μετά την δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος, καθώς τώρα υπάρχουν ανησυχίες ότι οι ισχυρισμοί της θα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, καθώς θα υποστηρίζονται από τα ηχητικά αποσπάσματα συνομιλιών.

“Οι άνθρωποι τώρα καταλαβαίνουν ότι έχει πολλά κι αυτό, φρενάρει πολλούς από το να ανταπαντήσουν,” δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Αρκετά στελέχη υποστηρίζουν ότι είχαν λάβει τα μέτρα τους με την Μάνιγκολτ Νιούμαν, ενώ άλλοι φοβούνται πως οι συγκρούσεις που είχαν με την ίδια θα δημοσιευτούν. Κανένας δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει για την ακριβή αριθμό των ηχητικών αποσπασμάτων από συζητήσεις που έχει στην διάθεσή της.

“Εάν έχετε εκνευρίσει την Αμαρόζα προσδεθείτε γιατί θα ακολουθήσουν δύο δύσκολες εβδομάδες,” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε την Μάνιγκολτ Νιούμαν ως αντιεπαγγελματική και θυμήθηκε ότι η ίδια θα μπορούσε να κάνει τα ψώνια της από το διαδίκτυο στη διάρκεια συναντήσεων.

«Ήταν ενοχλητική» λέει πρώην εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ

Ο ίδιος θυμάται ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν ήταν προσβλητική αρκετές φορές με χαμηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Η Κατρίνα Πίρσον πρώην εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπε ότι η Μάνιγκολτ Νιούμαν ήταν ενοχλητική, καθώς η ίδια “δημιουργούσε πρόστυχα και διαστρεβλωτικά ψέματα.”

Στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” η Μάνιγκολτ Νιούμαν ισχυρίστηκε ότι η Πίρσον της είπε ότι είχε ακούσει τον Τραμπ να λέει την λέξη “νέγρος,” ενώ τον ισχυρισμό αυτό, διέψευσε η Πίρσον.

Σε ανακοίνωση της στο NBC News η Πίρσον είπε: “ η Αμορόζα είναι από πρόθεση άτιμη, προκειμένου να πωλήσει το βιβλίο της. Πρώτον, ποτέ δεν έχω ακούσει τον πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί την υποτιμητική γλώσσα, που ισχυρίζεται η ίδια. Επίσης, ποτέ δεν επιβεβαίωσα την ύπαρξη μία υποτιθέμενης κασέτας από την εκπομπή “Ο Ασκούμενος” στην ίδια, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ένα συνολικό κατασκεύασμα από την Αμορόζα,” τόνισε η Πίρσον.

Σύμφωνα με την ίδια, ο πρόεδρος Τραμπ και η οικογένειά του “είναι πάντα ευγενείς, γενναιόδωροι, συνετοί και δείχνοντας σεβασμό σε εμένα, αλλά και σε άλλους έγχρωμους ανθρώπους.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει: “Αισθάνθηκα τιμή όταν με διόρισε, εμένα μία ανύπαντρη μητέρα, ως την πρώτη μαύρη εκπρόσωπο σε παναμερικανικό επίπεδο για μία νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία. Αισθάνομαι λύπη για την Αμορόζα καθώς υποτιμά τον εαυτό της, δημιουργώντας πρόστυχα και διαστρεβλωτικά ψέματα, καθώς προσπαθεί να πλουτίσει μέσω της πώλησης βιβλίων σε βάρος της αλήθειας. ‘Αποκομμένη,’ πραγματικά,’” τόνισε η Πίρσον στην ανακοίνωσή της.

Απάντηση από πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ απάντησε στους ισχυρισμούς της πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ότι της “προσφέρθηκαν χρήματα” προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό, λέγοντας ότι όλοι στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας (Non Disclosure Agreements -NDAs).

Η Κόνγουεϊ χαρακτήρισε την πρακτική αυτή, ως φυσιολογική, σύμφωνα με το “Politico.”

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν αναφέρει στο βιβλίο της προσφέρθηκε το ποσό των 15.000 δολαρίων τον μήνα, σε αντάλλαγμα για την σιωπή της, μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο.

“Είναι τυπικό, να υπογράψει κάποιος μία συμφωνία NDA, οπουδήποτε κι αν εργαστεί,” δήλωσε η Κόνγουεϊ που είναι σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, στην εκπομπή του ABC News “This Week” και τον Τζόναθαν Καρλ. “Θα μου προκαλούσε σοκ αν δεν είχατε το ίδιο στο ABC,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

“Μου έχουν πει ότι έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα όταν ήταν στην εκπομπή “Ο Ασκούμενος.” Εάν όχι τότε, σίγουρα τα υπέγραψε στην προεκλογική εκστρατεία. Όλοι τα έχουμε υπογράψει στην Δυτική Πτέρυγα. Γιατί δεν θα έπρεπε να τα είχαμε υπογράψει;” αναρωτήθηκε η Κόνγουεϊ.

Όταν ο Καρλ επεσήμανε ότι η Κόνγουεϊ είναι δημόσιος υπάλληλος και η ίδια, συμπλήρωσε, “υπαγόμαστε σε καθεστώς εμπιστευτικότητας.” “Αυτά δεν είναι χρήματα εξαγοράς για την σιωπή σου. Όλοι υπογράφουν συμφωνίες NDA. Φαίνεται ότι δεν ήθελε να την υπογράψει και δεν ήθελε να επιστρέψει πίσω στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας στο μυαλό της, το βιβλίο,” πρόσθεσε η Κόνγουεϊ.


Πηγή : protothema.gr


To twitter ξεφτιλίζει Τσίπρα και Μαξίμου για τα καθεστωτικής προπαγάνδας SMS



Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα της κυβέρνησης Τσίρκο που έχει πάρει τέτοιο κατήφορο που δεν σταματάει με τίποτα.

Τα καθεστωτικά SMS προπαγάνδας που έστειλαν από τα υπόγεια του Μαξίμου τα ακροαριστερά Τρολς, που η δουλειά τους είναι να διοχετεύουν τέτοιου είδους γραμμές αδιαφορώντας για την κοινωνία και το κακό που έχει γίνει, εξόργισαν τους Έλληνες και πήραν αυτό που τους αξίζει.

Ο απόλυτος εξευτελισμός της κυβέρνησης Τσίπρα που καταρρέει :









Ν.Δ.: Στα 33,8 δις ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η ανερμάτιστη οικονομική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί την οικονομία και τους ασφαλισμένους σε τραγικά αδιέξοδα. Στα 33,8 δις ευρώ εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ, οι νέοι οφειλέτες κατά 205 χιλ. , ενώ ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχε παταγωδώς, καθώς στον 1,5 χρόνο λειτουργίας του διεκπεραιώθηκαν μόλις 5 αιτήσεις».

Πλήρης Δήλωση

«Το Υπουργείο Εργασίας  “εργάζεται” πυρετωδώς και τις Κυριακές. Σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τα τραγικά αποτελέσματα που αποκαλύπτει η νέα έκθεση του ΚΕΑΟ, προχώρησε στη δημοσιοποίησή τους μέσα στο σαββατοκύριακο και μάλιστα με 1,5 μήνα καθυστέρηση.

Τα στοιχεία της 2ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ για το 2018, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική, ενώ ο υποτιθέμενος πετυχημένος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχε παταγωδώς.

Ι. Αναλυτικότερα, ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.392.138 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 33.860 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 205.000. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με το 2014 έχει καταγραφεί δραματική αύξηση αφού από τα 13.767 εκατ. ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 33.860 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2018 (Σχήμα 1).


ΙΙ. Από την άλλη πλευρά, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (Ν.4469/2017), η δεύτερη  πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επίσης αποτύχει παταγωδώς, καθώς στον 1,5 χρόνο λειτουργίας της διεκπεραιώθηκαν μόλις 5 αιτήσεις.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν στην πράξη ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.  

Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής, που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και την αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».





Τους έβγαλαν στην φόρα τα κατάπτυστα sms ακροαριστερής προπαγάνδας και προσπαθούν να τα διαψεύσουν




Οι ακροαριστερές καθεστωτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γνωστές διεθνώς, και σε όλες έχουν ξεμπροστιαστεί και ξεφτιλιστεί!!

Τους πήραν χαμπάρι τους ξεμπρόστιασαν και τώρα χαρακτηρίζουν ως «πλαστογραφία» το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική η κυβέρνηση έστειλε κατάπτυστα SMS ακροαριστερής προπαγάνδας σε στελέχη της με οδηγία να προωθήσουν εξωραϊσμένη επικοινωνιακή ατζέντα.

Τα υπόγεια του Μαξίμου που έστειλαν όπως φαίνεται αυτά τα ακροαριστερά μηνύματα προπαγάνδας τώρα πάνω στον πανικό χαρακτηρίζουν ,«πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS», και το χρεώνουν σε «προβοκάτσια» που έχει γίνει εργαλείο της «ακροδεξιάς προπαγάνδας» κατά της κυβέρνησης.

Επειδή τα ακροαριστερά μηνύματα έχουν εκθέσει και τον επικεφαλή του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στα «υπόγεια του Μαξίμου πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους, στο Μάτι».

Επειδή όμως φαίνεται ότι ήρθε η ώρα τους, στο στόχαστρο των εισαγγελέων με βάση τις έως τώρα μαρτυρίες, δεν βρίσκονται μόνο στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με κακουργηματικές κατηγορίες.




Σοβαρό επεισόδιο ανοικτά της Λέρου: Tουρκικά αλιευτικά σκάφη πυροβόλησαν κατά Ελλήνων ψαράδων !



Οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς(!) είπαν οι Έλληνες αλιείς που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, κοντά στις ακτές της Λέρου.

Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς(!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς.




Πηγή : protothema.gr


Ο Τραμπ καλεί σε μποϊκοτάζ της Harley-Davidson



Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε ξανά σήμερα στην Harley-Davidson, προτρέποντας σε μποϊκοτάζ εναντίον της, αν η κατασκευάστρια εταιρία των διάσημων μηχανών μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, όπως είχε προαναγγείλει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε ξανά σήμερα στην Harley-Davidson, προτρέποντας σε μποϊκοτάζ εναντίον της, αν η κατασκευάστρια εταιρία των διάσημων μηχανών μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, όπως είχε προαναγγείλει. 

Οι διευθύνοντες της εμβληματικής αμερικανικής μάρκας αποκάλυψαν στα τέλη Ιουνίου ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν στην Ευρώπη το τμήμα της παραγωγής τους που προορίζεται για την αγορά αυτή. Είναι μια απόφαση που έλαβε για να μην υποστεί την αύξηση των ευρωπαϊκών τελωνειακών δασμών, που από 6% ανήλθαν σε 31% για τις μοτοσικλέτες Harley-Davidson, σε αντίποινα, μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση Τραμπ των νέων τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγεται στις ΗΠΑ. “Πολλοί ιδιοκτήτες μηχανών Harley Davidson σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν την εταιρία εάν η παραγωγή φύγει στο εξωτερικό. Τέλεια!”, έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. 

“Οι περισσότερες άλλες εταιρίες έρχονται σε μας, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών της Harley”, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επικρίνοντας το εμπορικό σήμα με το πορτοκαλί και λευκό λογότυπο ότι έλαβε μια “πολύ κακή απόφαση”.  “Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα έχουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού” με τις άλλες χώρες, έγραψε τέλος ο Τραμπ. 

Στην ανακοίνωση της 25ης Ιουνίου, η Harley-Davidson ανέφερε ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά τη στρατηγική της στα τέλη Ιουλίου, αλλά η εταιρία δεν έχει ακόμη κάνει αυτές τις διευκρινίσεις. Στα τέλη Ιουλίου όμως ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα νέο μοντέλο μικρότερου κυβισμού για την ασιατική αγορά και ότι η μοτοσικλέτα αυτή θα παράγεται στην Ασία από έναν συνεργάτη του ομίλου. Κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, λίγες μέρες νωρίτερα, η Harley-Davidson ανέφερε ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ δεν είχαν επηρεαστεί, σε αυτό το στάδιο, από τις συνέπειες της τελωνειακής μάχης που άρχισε η κυβέρνηση Τραμπ


Πηγή: skai.gr


Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον Τσιάμη στο τριπλούν



Ο Δημήτρης Τσιάμης σε ηλικία 36 ετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο Βερολίνο.

Με το χάλκινο μετάλλιο του Τσιάμη η Ελλάδα έφθασε τα 6 μετάλλια στη διοργάνωση.


Τα καθεστώτα την ίδια κασέτα κάποιος τους πολεμάει! Ερντογάν: Σχέδιο εναντίον της Τουρκίας η πτώση της λίρας




Τα καθεστώτα παίζουν την ίδια κασέτα σε περιόδους κρίσεις, "ασύμμετρες απειλές", "επίθεση στην κυβέρνηση", αποσταθεροποίηση" και άλλα τέτοια τραγικά, και αυτά τα λένε ια να καλύψουν την ανικανότητα και ανεπάρκεια τους.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το τωρινό επίπεδο της τουρκικής λίρας και οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες δεν μπορούν να ερμηνευτούν με την λογική και ότι η πρόσφατη «βουτιά” του εθνικού νομίσματος δείχνει ένα σχέδιο εναντίον της Τουρκίας.

Η λίρα έχει χάσει από την αρχή του χρόνου περίπου το 40% της αξίας της, κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας για την επιρροή που ασκεί ο Ερντογάν στην οικονομία, τις επανειλημμένες εκκλήσεις του για χαμηλότερα επιτόκια με τον υψηλό πληθωρισμό και την επιδείνωση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν έκανε έκκληση  στους Τούρκους πολίτες να πουλήσουν ευρώ και δολάρια για να ενισχύσουν την λίρα.




Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας για τέταρτη φορά



Το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής είναι γεγονός για τον Λευτέρη Πετρούνια. 

Ο Πετρούνιας απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο και είναι το νούμερο ένα στους κρίκους.

Ο αθλητής μας, βαθμολογήθηκε με 15.466 και κατέκτησε για τέταρτο χρόνο την κορυφή.


Αναβολή στο όνειρο, 2-0 ο Ναδάλ τον Τσιτσιπά στον τελικό του Rogers Cup


Ντόμινικ Τίεμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Κέβιν Άντερσον, τέσσερις TOP-10 αντίπαλοι, αποκλείστηκαν με αυτή τη σειρά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως ο σπουδαίος Ράφα Ναδάλ παραήταν υψηλό εμπόδιο για τον Έλληνα τενίστα που ανήμερα των 20ων γενεθλίων του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα. Ηττήθηκε από τον 32χρονο Ισπανό με 2-0 σετ (6-2, 7-6) στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο και έχασε για δεύτερη φορά φέτος από εκείνον, καθώς είχε προηγηθεί η αναμέτρησή τους στη Βαρκελώνη τον περασμένο Απρίλιο (6-2, 6-1) που πάντως δεν είχε καμία σχέση με την αποψινή. Ο τρόπος, άλλωστε, που πανηγύρισε ο Ισπανός τη νίκη του, αποδεικνύει το μέγεθος της δυσκολίας της αναμέτρησης και της αξίας του 20χρονου Έλληνα.

Αυτό ήταν ένα ακόμη σπουδαίο "ιδιαίτερο μάθημα" για τον "Tsitsifast" που μέσα σε λίγες μέρες έβαλε το τένις στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα και έγινε η αιτία για να ασχοληθούν οι πάντες μαζί του σε μια περίοδο πολύ έντονη συναισθηματικά για τη χώρα. Το πείσμα και το πάθος του στο δεύτερο σετ, η αποφασιστικότητά του να μη χάσει χωρίς να παλέψει, ο τρόπος με τον οποίο "επιβίωσε", είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για το μέλλον του στα κορτ.

Με την πορεία του στο Rogers Cup o Τσιτσιπάς αναρριχήθηκε στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια βρισκόταν στο νούμερο 2205 και πέρυσι τέτοια εποχή παρακολουθούσε από το νούμερο 159. Την ίδια ώρα, στον τραπεζικό του λογαριασμό μπήκαν 500.340 δολάρια για τη συμμετοχή του στον τελικό του τουρνουά, με τον Ράφα Ναδάλ να παίρνει 1.020.425 δολάρια και να φτάνει τα 102.326.975 στο σύνολο της καριέρας του.

Αυτός ήταν ο 33ος τίτλος Masters για τον Ισπανό υπεραθλητή που έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας που έφτασε τα 80 τρόπαια (πέντε φέτος) μετά τους Τζίμι Κόνορς, Ιβάν Λεντλ, Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ναδάλ ανέβηκε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, με το βλέμμα όλων να στρέφεται πλέον στο Western & Southern Open που διεξάγεται στο Σινσινάτι, πριν το US OPEN που θα γίνει στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στα τέλη του Αυγούστου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Τσιτσιπάς επέλεξε να σερβίρει πρώτος, πήρε το πρώτο game με τέσσερις σερί πόντους, έδειξε έτοιμος, συγκεντρωμένος και αποφασισμένος, έχασε όμως το δεύτερο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έχασε και το τρίτο με τον Ναδάλ να κάνει έστω και δύσκολα το μπρέικ, έχασε και το τέταρτο έχασε και το πέμπτο. Ο Ισπανός έκανε δύο μπρέικ για να προηγηθεί με 4-1 στο πρώτο σετ, το οποίο πήρε με σκορ 6-2 σε 34 λεπτά. Ήταν πολύ σταθερός, δεν προβληματίστηκε, ήταν απλά ανώτερος.

Η αλήθεια είναι πως ο Ναδάλ έβρισκε συνεχώς νέους τρόπους για να "χαλάσει" το μυαλό του "άγουρου" αντίπαλόυ του. Ο Τσιτσιπάς φάνηκε αρκετές φορές εκνευρισμένος με τον εαυτό του, με αυτόν τον τρόπο μείωσε σε 2-1 games στο δεύτερο σετ, μείωσε και στο 3-2, είδε τον κόσμο να τον χειροκροτεί και να προσπαθεί να τον εμψυχώσει, είδε όμως και τον αντίπαλό του να ενοχλείται από αυτή την υποστήριξη, αν και σε μια στιγμή Fair Play δέχθηκε να "σβήσει" ένα άκυρο serve του αντιπάλου του εξαιτίας φωνής από την εξέδρα. Ο Ισπανός απειλήθηκε περισσότερο σε σχέση με το πρώτο σετ, είδε τον Τσιτσιπά να ισοφαρίσει στο 5-5 και να περνάει και μπροστά με 6-5, ισοφάρισε με τρομερή δυσκολία στο 6-6 και πήρε το τάι-μπρέικ (7-5) για το 33ο Masters και το 80ο τρόπαιο της καριέρας του.


Πηγή : sport24.gr


Μια καταγγελία ντροπής!



H καταγγελία του Δημήτρης Αντωνίου, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Ο 28χρονος από την Καλαμαριά, που είναι άτομο με αναπηρία, επιχείρησε να περάσει με ferry boat από την Καβάλα στη Θάσο αλλά λόγω της απουσίας των αναγκαίων προδιαγραφών σε αυτές τις περιπτώσεις (ασανσέρ κ.α.), κατέληξε να «παγιδευθεί» με το αναπηρικό του αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων. 

Ο Δημήτρης Αντωνίου καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία 16 ετών, όταν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς. Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού.

Έχει δημιουργήσει την ομάδα C’est la vie! με την οποία κάνουν όμορφα γκράφιτι σε σχολεία και γειτονιές της Καλαμαριάς, έχει πτυχίο Φυσικής από το ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη (ΠΑΜΑΚ). 

Έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή», που παρουσιάστηκε το 2016 στο Βασιλικό Θέατρο, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

 Η ανάρτηση του:

Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μεσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί;
Είπα φέτος να προσπαθήσω να ‘’κάνω διακοπές’’ 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα), μιας και η θάσος είναι απέναντι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα με την ιδέα ! Αμέσως όμως συνάντησα δυσκολίες που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι αληθινές!
Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ίσα ίσα μου ‘’έκαναν και χάρη’’ που μου το επιτρέψανε γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω. Αλλά ούτε και πάνω μπορώ να ανέβω. ‘’ΊΣΑ ΙΣΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ’’ ;;;;;
ΑΡΑ. Να λέω και ευχαριστώ που είμαι σαν τον ποντικό μες το αυτοκίνητο, αντί να βρίσκομαι στο κατάστρωμα και να απολαμβάνω τη διαδρομή.
Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ‘’αναγκάστηκαν’’ να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα. Και για πιο μακρινούς προορισμούς ούτε να το διανοούμαι… το 2018… που όλοι είμαστε ευαίσθητοι με την αναπηρία και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις ‘’αδικίες’’-διακρίσεις.
Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να ‘’επιτρέπουν’’ κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν ‘’εγώ’’ στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση…
Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε...


Εκτός των άλλων και ρατσιστές οι ακροαριστεροί! Ο Σκουρλέτης χαρακτήρισε "αυτιστική" την αντιπολίτευση



Ντροπή σου ρε Σκουρλέτη, αλλά ποιος ακροαριστερός και ειδικά Συριζαίος ντρέπεται;

Σε μία απίστευτη ρατσιστική δήλωση προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευση "αυτιστική" θίγοντας κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας!

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μέσα σε άλλα που είπε στα πλαίσια της ακροαριστερής προπαγάνδας : «τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι». Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «αυτιστική» την αντιπολίτευση. Χαρακτηρισμό που δικαιολογεί λέγοντας πως «είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΝΔ μιλάει μόνο για εκλογές».