Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ρε Ζουράρι δεν ντρέπεσαι; Ούτε εγώ θα υπέβαλα παραίτηση - Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων




Προκλητικός και γραφικός ο εάν είναι δυνατόν αντιπρόεδρος της Βουλής με τα σανδάλια, Κώστας Ζουράρις είπε : «Εγώ δε θα υπέβαλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» 

Αυτό το ξεστόμισε ο ανεκδίηγητος και προκλητικός Ζουράρις μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης και το δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

«Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες» είπε ο ακατάλληλος για να εκφέρει γνώμη Ζουράρις, υπογραμμίζοντας «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων».

«Δε γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση» κατέληξε ο Ζουράρις αγνοώντας ότι η κυβέρνηση του έχει νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα στην συγκεκριμένη περιοχή και τα ξεστόμισε όλα αυτά χωρίς κανένα σεβασμό στους 88 νεκρούς.


Απίστευτος και αμετανόητος ο Τόσκας: Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές



Απίστευτα προκλητικός ο υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  : «Μη μου λέτε εμένα για συνειδησιακά, καμάρωνα που δεν είχα χάσει στρατιώτη τόσα χρόνια, πέστε το σ' αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια» και επιμένει ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής - «Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση» - Η Πυροσβεστική είχε ζητήσει εκκένωση, είπε χωρίς ίχνος ντροπής.

Αφού υποστήριξε ο προκλητικός Νίκος Τόσκας ότι δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, επέμεινε ότι η χώρα, που μετρά ήδη 88 νεκρούς, είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας άφωνους όσους σοβαρούς τόλμησαν να τον ακούνε.

Τι είπε ακριβώς ο ανεκδιήγητος Νίκος Τόσκας: «Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια. Δέν είχαμε ποτέ 11 μποφώρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

Τόλμησε να κάνει και παράπονα ο Νίκος Τόσκας, ότι δεν έχει ακουστεί «ευχαριστώ» προς τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έδωσαν και δίνουν τη μάχη προσπαθώντας έτσι να μεταφέρει τυχόν ενοχές στον κόσμο που δεν θέλει ούτε να τον ακούει και να τον βλέπει εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής είχε την εικόνα που γνώριζαν πραγματικά οι αρχές, εκείνη την ώρα. Πάντως, όπως είπε, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει να εκκενωθεί η περιοχή. Πρόσθεσε πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει «δεν έχει γίνει παγκοσμίως εκκένωση σε περιοχή με 20.000 ανθρώπους σε μιάμιση ώρα». 

Στην ερώτηση αν έγιναν λάθη, ο Τόσκας επέμενε προκλητικά ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής, υποστήριξε ότι η φωτιά δεν μπορούσε επ ουδενί να κρατηθεί και να μην περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος, προκαλώντας έτσι τους πολίτες και τους συγγενείς των θυμάτων. 

Και εκεί που γελάει μέσα στον θυμό του ο κόσμος που έκανε το λάθος να τον ακούει ήταν, όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος συνειδησιακα νιώθει ότι έγιναν λάθη, παρά τη μη αποδοχή της παραίτησής του, ο Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι καμάρωνε τόσα χρόνια που δεν είχε χάσει στρατιώτη και πρόσθεσε: «Πείτε για τα συνειδησιακά σ΄ αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια». 


Πρόεδρος Πυροσβεστών: Ο Αρχηγός του Σώματος και ο Τόσκας έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη



Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δ. Σταθόπουλος. 

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Υπουργός έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη. 

«Εντολή εκκένωσης δεν μπορώ να σας πως εγώ γιατί δεν δόθηκε, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Εμείς ως Πυροσβεστική εισηγούμεθα να γίνει εκκένωση. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιμγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως», σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος ερωτηθείς σχετικά.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν αποδείξεις ότι δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν άμεσα οι εγκατααστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος και οι κατασκηνώσεις, τόνισε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ένα άτυπο συντονιστικό όργανο στον τόπο της πυρκαγιάς, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να γίνει εκκένωση. Ετσι, ζήτηθηκε εκκένωση από τον αρμόδιο της Πυροσβεστικής, πρόσθεσε. Παρόντες στο συντονιστικό ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας και η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο. 

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτά που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας ήταν απίστευτα και απερίγραπτα. Δεν έχουν ξαναγίνει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.

«Δεν είναι μια απλή επιχείρηση, έχουμε θύματα και μάλιστα πολλά. Και αυτά τα θύματα ζητούν δικαίωση», είπε ο κ. Σταθόπουλος, σημειώνοντας εμφανώς συγκινημένος ότι είναι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι που επιχειρούσαν στα σημεία «έκαναν τα πάντα». 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανταποκρίθηκε η Κομισιόν στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη



Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. για τη θετική ανταπόκριση της Κομισιόν στο αίτημα του Προέδρου της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει τη δήλωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την περιφερειακή πολιτική, κ. Κορίνα Κρέτσου η οποία -ανταποκρινόμενη θετικά στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ-  ανέφερε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκταμίευση της πρώτης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους και την ένταξη της Ελλάδας στο  Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες από την πυρκαγιά στην Αττική. 

Η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι όταν αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».


Η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε μετάφραση :

Προς κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2018

Αγαπητέ Ζαν Κλοντ,

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αλληλεγγύη που έδειξε στην Ελλάδα, με την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Αλληλεγγύης, καθώς και για τις συνεισφορές των κρατών-μελών.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την αμέριστη υποστήριξή σας. Πάντα υπήρξατε αληθινός φίλος της Ελλάδας και το αποδείξατε ξανά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που η χώρα δοκιμάζεται.

Υπό το φως της τραγωδίας που έπληξε την Ελλάδα και τους πολίτες της, θα ήθελα να προτείνω στην Επιτροπή να εξετάσει μια ευέλικτη και ανάλογη λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να προτείνω δύο συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόστηκαν, υπό παρόμοιες συνθήκες, στην Ιταλία και την Πορτογαλία, οι οποίες επίσης αντιμετώπισαν φυσικές καταστροφές τα τελευταία έτη.

Πρώτον, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ιταλίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να εξετάσει την περίπτωση μιας αυξημένης προκαταβολής   από το Ταμείο Αλληλεγγύης, καθώς και να επιδείξει ευελιξία στον υπολογισμό της συνολικής υποστήριξης που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα προσέφερε άμεση ανακούφιση, αντιμετωπίζοντας τις επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από αυτή την τραγωδία.

Δεύτερον, όπως συνέβη στην περίπτωση της Πορτογαλίας, θα έπρεπε να υπάρχει ευελιξία στη χρήση των δεσμευμένων Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, η οποία θα επιτρέψει τον επαναπροσανατολισμό και την ανακατανομή των πόρων. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να συνδυαστεί με μια μείωση της εθνικής συνεισφοράς για έργα που αποσκοπούν στην ανοικοδόμηση των τοπικών υποδομών και στην αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων και της περιφερειακής οικονομίας.

Αγαπητέ Jean-Claude,

Έχουμε χάσει περισσότερα από 100 άτομα σε ένα χρόνο, εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα εξακολουθεί να δοκιμάζεται από μια βαθιά οικονομική κρίση που έχει αφήσει το αποτύπωμά  της σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Χρειαζόμαστε την Ευρώπη να σταθεί δίπλα μας όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να στηρίξετε τη χώρα μου, όπως έχετε κάνει πάντα.

Με εκτίμηση,

Κυριάκος Μητσοτάκης



Πέθαναν αγκαλιά μαζί με τον παππού και τη γιαγιά



Δυστυχώς τα δύο δίδυμα κοριτσάκια δεν είχαν γλιτώσει!!

 Δεν είχαν επιβιβαστεί στο αλιευτικό σκάφος, όπως νόμιζε ο μπαμπάς τους πάνω στην αγωνία του να τα βρει γιατί δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην παραλία. 

Τα κοριτσάκια κάηκαν δυστυχώς ζωντανά στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς. Τα αγκάλιασαν  να τα προστατέψουν, για να μη δουν την πύρινη λαίλαπα που ερχόταν.

Αγκαλιασμένους τους βρήκαν, τον παππού, την γιαγιά και τις μικρές.

Χάθηκαν άδικα και κανένας ακόμα δεν έχει ζητήσει ένα συγνώμη.




Ο Τσίπρας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς ούτε μία συγνώμη και χωρίς την παραίτηση του



Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στο πένθος μετά την τραγωδία με τους 87 νεκρούς τους δεκάδες τραυματίες και τους χωρίς αριθμό αγνοούμενους και ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 7 ημέρες ανέλαβε απλά την πολιτική ευθύνη.

Για να έχει σοβαρότητα η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης θα έπρεπε να συνοδεύεται από την παραίτηση του ίδιου του Τσίπρα, και της κυβέρνησης του, αλλά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τι έγινε μωρέ συνεχίζουμε και όπου φτάσουμε, έτσι και αλλιώς τελειωμένοι είμαστε.

Μετά το χθεσινό καραγκιοζιλίκι της χθεσινής συνέντευξης Τύπου Τόσκα-Τζανακόπουλου, που προκάλεσε την κοινή γνώμη γεμίζοντας τους Έλληνες με μεγαλύτερη οργή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τους αδειάσει.

Η αυτοαποθέωση ξεφτίλα χωρίς καμία ντροπή με τους εμπνευστές της πρόκλησης Τόσκα- Τζανακόπουλου - Παππά που μάλιστα ο τελευταίος κοίταγε με βλοσυρό βλέμμα όσους δεν έκαναν ερωτήσεις που θα βόλευαν, δεν άρεσε ούτε στον απόλυτα ψυχρό και αντρόπιαστο Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ο θάνατος των 87 συμπολιτών μας από την πυρκαγιά στο Μάτι είναι η μεγαλύτερη κρίση που περνά η κυβέρνησή του, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία και αποστασιοποιήθηκε από τους κυρίους Τόσκα και Τζανακόπουλο τους οποίους φωτογράφισε ότι «υπερβάλλουν σε δικαιολογίες για να μειώσουν τις ευθύνες»

Έκανε λοιπόν ένα υπουργικό συμβούλιο για να καταγγείλει γενικά και αόριστα «προσπάθειες εκμετάλλευσης της τραγωδίας», αντί να ντρέπεται και να μην βγαίνει καθόλου στα κανάλια.

«Ζήτησα εκτάκτως να συνεδριάσει το υπουργικό. Ίσως η πιο βαριά στιγμή της κυβερνητικής θητείας. Με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Πόνος, συντριβή για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, αλλά και αγωνία» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του φτάνοντας στο «Σας κάλεσα σήμερα, γιατί θέλω να αναλάβω ακέραια, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και του λαού, την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία», αλλά κουβέντα για παραίτηση του.




Αρχισε η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά



Ειδικό ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό έχει ορίσει ήδη η Εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη που έχει αναλάβει την έρευνα για την απόδοση ευθυνών για τη φονικότερη πυρκαγιά που έπληξε τη χώρα με δεκάδες θύματα και αγνοούμενους.

Η έρευνα που διατάχθηκε την επομένη της βιβλικής καταστροφής από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της έρευνας που διενεργεί η Πυροσβεστική ενώ έχει προχωρήσει και σε εξέταση κάποιων μαρτύρων.

Στόχος η ταχεία ολοκλήρωση των ερευνών και ο εντοπισμός των υπευθύνων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους των αθώων που βρήκαν φρικτό θάνατο στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Τέλος, η Εισαγγελία της Αθήνας θα παραμείνει ανοικτή και σήμερα το απόγευμα και μέσα στο  Σαββατοκύριακο ώστε να δίνεται παραγγελία εισαγγελέα για τον εντοπισμό του τελευταίου στίγματος τηλεφώνου σε όσους συγγενείς αγνοουμένων το ζητήσουν.


Ιωάννα Μάνδρου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατηγορεί τα αυθαίρετα που αυτή νομιμοποίησε στο κόκκινο λιμανάκι



Ο  Πάνος Καμμένος, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας προκλητικοί και ανάλγητοι επέρριψαν τις ευθύνες στα αυθαίρετα και στον κόσμο χωρίς ίχνος ντροπής, αυθαίρετα που η κυβέρνηση τους νομιμοποίησε πριν λίγους μήνες.



Το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι φέρει την υπογραφή του υπουργού της δικής τους κυβέρνησης, Γιώργου Σταθάκη και οι κατηγορίες τους χωρίς κανένα σεβασμό στους 87 νεκρούς, εάν είχαν τσίπα θα έπρεπε να τους κάνουν να ντρέπονται.



Η εφημερίδα της κυβερνήσεως είναι αδιάψευστος μάρτυρας με την υπογραφή φαρδιά πλατιά του Γιώργου Σταθάκη που ως υπουργός Περιβάλλοντος έχει υπογράψει το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής που κάηκε, στις 24 Μαρτίου 2017.










.


Δωρεάν αυτοκίνητα σε όσους κάηκε το όχημά τους στις πυρκαγιές από την Kosmocar



Η Kosmocar αποφάσισε την άμεση και δωρεάν διάθεση συνολικά 300 αυτοκινήτων, από τις μάρκες τις οποίες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, στους κατοίκους ή επισκέπτες των πληγεισών περιοχών, των οποίων το όχημα καταστράφηκε από τις πυρκαγιές, για περίοδο δύο μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους.

Η Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, θα διαθέσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα από τις αρχές Αυγούστου και για διάστημα δύο μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην τηλεφωνική γραμμή 210-9981131, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτήν την ενέργεια. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00.


Νέα Δημοκρατία: .....οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές.




Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. - Απάντηση στην ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός. 

Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε  με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες: 

Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική; 

Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».