Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Μοιράζουν λεφτά μεταξύ τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμα και τώρα με τροπολογία στην βουλή



Καταγγελία ακούστηκε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή "Αταίριαστοι" που αφορά τροπολογία στη βουλή, για σκανδαλώδη αύξηση αμοιβών σε ημετέρους, προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε καταγγελία ότι σήμερα, μέσα στο εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση, κατέθεσαν στη Βουλή, τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€ το μήνα.

Είναι για πίσσα και πούπουλα όλοι τους και να τους πετάξουν στην  θάλασσα!! Ντροπή αίσχος για την ξεφτιλισμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Κουμπάρος Καμμένου (Μετακλητός ΥΠΕΘΑ): Τα 10 εκατ. από την Κύπρο δεν θα τα φάνε τα λαμόγια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ




Ο Χάρης Νίκου Φάλας, που μισθοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους, διαβεβαιώνει πως τα χρήματα που προσέφερε η κυπριακή κυβέρνηση θα πάνε σε καλή μεριά.

Ο κουμπάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, γυμναστής στην Κύπρο και υπάλληλος της Ιεράς Μονής Κύκκου, ο οποίος διορίστηκε και έμμισθος συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, με ανάρτηση του στο Facebook διαβεβαιώνει πως τα 10 εκατ. ευρώ που προσέφερε η κυπριακή κυβέρνηση θα πάνε σε καλή μεριά. 

Ο Χάρης Νίκου Φαλάς, απαντώντας στις ανησυχίες Κυπρίων για τα χρήματα που θα σταλούν από τη Κύπρο για τους πυροπαθείς, «διαβεβαιώνει» ότι θα πάνε εκεί που πρέπει γιατί «τώρα δεν είναι στη κυβέρνηση τα λαμόγια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ». 



Μανώλης Καλατζής
Πηγή : protothema.gr


Ρε Καμμένε ντροπή σου τι είπες; Μόνο πέντε πνίγηκαν στη θάλασσα;



Απαράδεκτος και προκλητικός ο Πάνος Καμμένος μετά από 83 νεκρούς μέχρι στιγμής και δεκάδες αγνοούμενους έκανε μια κατάπτυστη δήλωση που δείχνει ακόμα μία φορά ποια είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αντί να είναι με σκυμμένο το κεφάλι ζητώντας συγνώμη ο υπουργός Αμυνας συνομιλώντας με εξοργισμένους πολίτες στο Μάτι είπε με θράσος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις όταν ειδοποιήθηκαν έπραξαν το καθήκον τους. Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν» 

Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν!!!

Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν!!

Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν!!

Πάνος Καμμένος Πρόεδρος ΑΝΕΛ

Ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ : «Μόνο πέντε πνίγηκαν»!!!!!


Ξεχειλίζει η οργή στο Μάτι: «Μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια»


Το απόλυτο χάος περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής και καταγγέλουν ότι οι αρμόδιες αρχές όχι μόνο ήταν απούσες αλλά δεν είχαν κανένα σχέδιο για την διάσωση των κατοίκων.

«Ο μόνος συντονισμός ήταν το περιπολικό της ΕΛΑΣ που έκοψε τον δρόμο στο 15ο χλμ... Έστειλαν εκατοντάδες αυτοκίνητα να περάσουν από τον παραλιακό δρόμο που είναι ένα στενό δρομάκι την Ακροπόλεως! Αυτό δεν είχε καμία λογική. Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός. Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο. Μας εγκλώβισαν. Έστειλαν τον κόσμο προς το Κόκκινο Λιμανάκι και κανένας δεν ήξερε αν είναι ασφαλής ή όχι. Έκανα επτά ώρες να δω τα παιδιά μου. Είμασταν μέσα στη θάλασσα και καιγόμασταν και πνιγόμασταν. Μας άφησαν σαν τα ποντίκια να καούμε».

Με αυτά τα λόγια μια κάτοικος από το Μάτι περιέγραψε πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το απόλυτο χάος που επικράτησε την Δευτέρα το απόγευμα στο Μάτι όταν πυρκαγιά πέρασε μέσα στον οικισμό και κάηκε όπως είπε... μέσα σε ενάμισι λεπτό. 

Δείτε τη συγκλονιστική της μαρτυρία:



Πηγή : protothema.gr


Αυτοί είναι οι 2 Γεωργιανοί μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες



Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, δύο (2) μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αχαΐας.

Ειδικότερα :

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξαρθρώθηκε πολυμελής οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αχαΐας.

Συνελήφθησαν, 12-07-2018 το πρωί σε περιοχές της Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) μέλη της σπείρας, ηλικίας 31 και 27 ετών.

Επιπλέον, από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας οκτώ (8) ακόμη αλλοδαπών συνεργών τους (επτά άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 23 έως και 53 ετών. Γίνεται μνεία ότι ένας εκ των ανωτέρω, είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Όπως επίσης διακριβώθηκε, πρόκειται για μέλη ομάδας ευρύτερου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιείται μεθοδικά και οργανωμένα στο πεδίο της κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθειας διάπραξης κλοπών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, πλαστογραφία και κατά περίπτωση για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, από την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, σκοπός της οποίας ήταν ο σχεδιασμός και η διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και συνακόλουθα ο προσπορισμός παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο περιοχές της Αττικής, μετέβαιναν σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, κινούμενοι με τουλάχιστον δύο (2) «επιχειρησιακά» οχήματα, ενεργούσαν αυτοψίες στους υποψήφιους «στόχους» τους και ακολούθως, συνήθως πρωινές ώρες, προέβαιναν στην παραβίαση των οικιών, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μεταξύ των μελών που διέπρατταν τις διαρρήξεις και αυτών που είχαν τον ρόλο «τσιλιαδόρων», υπήρχε συνεχής επικοινωνία, για τυχόν άφιξη ενοίκων ή των Διωκτικών Αρχών, με σκοπό την άμεση διαφυγή τους.

Σε όλα τα στάδια της παράνομης δράσης τους, φρόντιζαν να λαμβάνουν ιδιαιτέρα και αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης, προβαίνοντας σε αγορές, με πλαστογραφημένα έγγραφα, των «επιχειρησιακών» τους οχημάτων, καθώς και σε εικονικές μεταβιβάσεις τους, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις αστυνομικές έρευνες.

Επιπλέον, προέβαιναν στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους, με την αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, είτε από τους ίδιους (ομοίως με πλαστογραφημένα έγγραφα), εμφανίζοντας αυτά ως περιουσιακά τους στοιχεία, είτε σε στοιχεία συγγενικών τους προσώπων. Επίσης επιδίωκαν την μεταφορά τους, μέσω εμβασμάτων, στο εξωτερικό.

Συνολικά διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, το χρονικό διάστημα από 14-03-2017 έως και 10-05-2018, ενέχονται στη διάπραξη:

(16) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών, σε περιοχές της Λιβαδειάς,
(4) κλοπών, σε περιοχές της Λαμίας,
(2) κλοπών, σε περιοχές της Χαλκίδας, καθώς και
(1) κλοπής, στο Αίγιο Αχαΐας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (95.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, προϊόντα κλοπών (κοσμήματα και χρυσαφικά), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρι, πλήθος κλειδιών θυρών, διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και το χρηματικό ποσό των (745) ευρώ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης ένας 37χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 08-10-2007 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών για ληστεία από κοινού.

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε αλλαγή των στοιχείων ταυτότητάς του, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εκτέλεση της σε βάρος του καταδικαστικής Απόφασης.


Πρόκειται για τους:

ΖΙΝΤΙΡΙΔΗ Ταριέλ του Αλεξάνδρου και της Λάλι, που γεννήθηκε την 20-12-1987, στην Τιφλίδα Γεωργίας




και

BLIADZE LASHA του TAMAZI και της ANA , που γεννήθηκε την 31-12-1991, στη Γεωργία.




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 27-10-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2261-0-88851 & 2261-0-88856, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Θράσος του Καμμένου σε πληγέντα από τις πυρκαγιές: Μόνο ο Πορτοσάλτε τα λέει αυτά!



Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στις κάμερες με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επιτέθηκε λεκτικά σε πολίτη που με δάκρυα στα μάτια του περιέγραφε την κατάσταση από τις πυρκαγιές.

Οι πολίτες κλαίγοντας έλεγαν στον κ. Καμμένο πως δεν υπήρχε οργάνωση στην περιοχή, ούτε συντονισμός για να σωθεί ο κόσμος από τις πυρκαγιές, ενώ ο ίδιος τόνιζε πως είναι διατεθειμένος να δώσει και μέτρα από το οικόπεδό του για να βελτιωθεί η ρυμοτομία της περιοχής.

Από πλευράς του ο Πάνος Καμμένος αγνοώντας την οργή αλλά και την αγανάκτηση των πληγέντων αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ολιγωρία της πολιτείας και φανεί ταπεινός απέναντι στο δράμα, «επιτέθηκε» λεκτικά λέγοντας πως «μόνο ο Πορτοσάλτε και εσύ τα λέτε αυτά»!

Βίντεο θα ακολουθήσει εντός ολίγου

Γυναίκα σε Καμμένο: «Μας αφήσατε να καούμε! Γιατί κλείσατε τη Μαραθώνος;»
Χαρακτηριστικά είναι επίσης όσα του είπε με αναφιλητά η κ. Κατερίνα Σαμιώτη. «Πήγαμε ανάποδα την Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε την Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος! Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα! Μας αφήσατε να καούμε! Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος! Οι κατασκηνώσεις πως εκκενώθηκαν; Δεν έπρεπε! Κάηκε ο κόσμος τζάμπα!»



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Επιμένει να μην παραιτείτε ο Τόσκας για να μην γυρίσει στην σύνταξη



Είναι ένας απίθανος που ακόμα να καταλάβει ο ελληνικός λαός με ποια κριτήρια τοποθετήθηκε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Είναι τραγικό το γεγονός. ότι μόνο αποτυχίες έχει να επιδείξει και προκλητικά ο Αλέξης Τσίπρας και το τσίρκο κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον κρατάνε στην θέση τους χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους. Βέβαια υπάρχει μια εξήγηση που είναι τραγική για την χώρα και τους Έλληνες, και είναι ότι απλά δεν καταλαβαίνουν στο τσίρκο τι είναι αποτυχία γιατί απλά είναι αποτυχημένοι όλοι τους και αποδεδειγμένα.

Τι έκανε λοιπόν ο Νίκος Τόσκας στην συνέντευξη του στον real fm; Ότι κάνει πάντα έριξε το φταίξιμο όχι στην ανικανότητα και ανεπάρκεια του ίδιου, αλλά  σε όλους τους άλλους

Είπε λοιπόν ο αμετανόητος και ανεκδιήγητος Τόσκας: «Η παραίτηση δεν γίνεται επειδή το ζητάει μια εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, αν ψάχνετε άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να σβήσουν και οι υπόλοιπες φωτιές. Αυτή η κυβέρνηση παλεύει σαν σύνολο για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Βιδωμένος στην καρέκλα δεν είναι κανένας μας, ούτε εγώ».

Αναφέρθηκε και πάλι για συνωμοσίες νομίζοντας ότι θα σωθεί από τις ευθύνες του λέγοντας : «Συνομωσιολογικά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω, αλλά θα σας δώσω δύο στοιχεία: από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ. Όσο κι αν φυσούν δυνατοί άνεμοι, φωτιά μόνη της δεν ανάβει. Στα Γεράνεια την ίδια μέρα που ξέσπασε η φωτιά, ξέσπασαν άλλες δύο φωτιές. Το ψάχνουμε πολύ, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. Υπάρχουν εντατικές έρευνες, γιατί εδώ έγινε ένα έγκλημα».

Φταίνε τα αυθαίρετα για τον Τόσκα : «είναι μια περιοχή που πηγαίνω από μικρό παιδί και την ξέρω καλά. Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο»,

Yπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά φταίνε οι δήμαρχοι που δεν έδωσαν εντολή εκκένωσης και όχι η ανικανότητα και ανεπάρκεια του ίδιου και του πυροσβέστη φίλου του που έχει τοποθετήσει ο ίδιος στην πολιτική προστασία : «Ο νόμος προβλέπει να συγκληθεί συντονιστικό όργανο με ευθύνη του δημάρχου και να γίνουν εισηγήσεις από την Πυροσβεστική και να παρθούν αποφάσεις. Προτεραιότητα ήταν οι κατασκηνώσεις. Είναι εύκολο κάποιοι να λένε ότι φταίει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Δεν υπήρχε χρόνος και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους υπηρεσιακούς».


Θέλουν όλα τα κανάλια τύπου ΕΡΤ στο Μαξίμου και έκαναν επίθεση στον ΣΚΑΙ




Απίστευτη και καθεστωτική κίνηση από το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, που επιτέθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ επειδή παρουσιάζει την αλήθεια και δεν μεταδίδει την προπαγάνδα του "δεν τρέχει τίποτα" όπως θα ήθελε το ακροαριστερό καθεστώς του Μαξίμου και παρουσιάζει η ΕΡΤ.

Από την πρώτη ημέρα τον μεταδόσεων το Μαξίμου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κατηγορήσουν τον ΣΚΑΙ ότι λέει και παρουσιάζει υπερβολές μέχρι να αρχίζουν όλοι να το βουλώνουν βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής.

Αφορμή της ανακοίνωσης του Μαξίμου έδωσε το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο σταθμός περί πρόθεσης του Α. Τσίπρα για για "καρατομήσεις" των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Στις ανακοινώσεις τους, Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται σφόδρα με πρωτοφανώς οξείς τρόπους στον ΣΚΑΙ με το κόμμα μάλιστα να ανακοινώνει ότι τα στελέχη του δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε εκπομπές του σταθμού.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου :

Η απάντηση του ΣΚΑΙ : 

«Ο ΣΚΑΪ επιτελεί με επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα τη δημοσιογραφική του αποστολή. Έχει σταθεί με συνέπεια στην αλαζονεία και την έπαρση πολλών κυβερνήσεων. 
Η σημερινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ξεπερνάει κάθε όριο και δείχνει που το έχει οδηγήσει η ανασφάλεια και η ανεπάρκεια διαχείρισης μίας μεγάλης κρίσης. 
Δεν θα το ακολουθήσουμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. 
Οι πολίτες γνωρίζουν άλλωστε ποιος κάνει φτηνή και άθλια προπαγάνδα και ποιος κάνει τη δουλειά του. 
Το αποδεικνύουν με την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στον ΣΚΑΪ αυτές τις δύσκολες ημέρες και αυτό είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει γιατί οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται»




Τα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες




Μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους και τις πληγείσες περιοχές, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τις τεράστιες ευθύνες που τους βαραίνουν.

 Τα μέτρα :

Α.  Μέτρα για την άμεση αρωγή και ενίσχυση των πληγέντων

1. Χορήγηση εφάπαξ έκτακτου επιδόματος στους πληγέντες μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των υλικών ζημιών από τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το επίδομα σε οικογένειες ή φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν θα είναι ύψους 5.000 ευρώ. Για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες το ποσό ανέρχεται στις 6.000 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν η ενίσχυση ανέρχεται στα 8.000 ευρώ.

2. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας συν εφάπαξ ποσό 45 ημερήσιων επιδομάτων (650 Ευρώ) ανεργίας σε όσους ανασταλεί η εργασία τους μετά την καταστροφή της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν εξαιτίας των πυρκαγιών.

3. Εφάπαξ καταβολή έκτακτου βοηθήματος, ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ

4. Επίσπευση, άνευ χρονολογικής σειράς, των αιτήσεων συνταξιοδότησης εκείνων που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν ως 31.09.2018 ,των οποίων η ασφαλιστική τους περιοχή ή η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εντός των πληγεισών περιοχών.

5. Μέτρα άμεσης φορολογικής ελάφρυνσης:

Για τους φορολογούμενους, που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και 30 Οκτωβρίου 2018.

Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018,

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και 30 Οκτωβρίου 2018.

Καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις δύο παραπάνω ΔΟΥ, προωθούνται αποφάσεις για:

Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 31 Ιουλίου 2018, έως και 30 Οκτωβρίου 2018, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.

Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Οκτωβρίου 2018.

Παράταση για την υποβολή μεταβολών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έως τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που έληξαν ή θα λήξουν εντός εξαμήνου από την έκδοσή της.

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους για τα ακίνητα, που βρίσκονται στις πληγείσες  περιοχές, και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

6. Μέτρα άμεσης ασφαλιστικής ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις και τους ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις πυρόπληκτες περιοχές,

Αναστολή πληρωμής τρεχουσών εισφορών - δόσεων εκκαθαρίσεων - δόσεων ρυθμίσεων:

Ειδικότερα:

Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών, δόσεων εκκαθάρισης και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/12/2018.

Για τις δόσεις εκκαθαρίσεων που τίθενται σε αναστολή εξοφλούνται μετά την 1/1/2019 σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.

Κεφαλαιοποιούνται οι καθυστερούμενες μέχρι το τέλος του προηγούμενου της καταστροφής μήνα ασφαλιστικές εισφορές μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής, διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων. 

Αναστέλλεται η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) και καταβολή τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα της καταστροφής, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και στα εξαρτώμενα μέλη χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 31/12/2018 χωρίς προϋποθέσεις, η δε χορήγηση των  προβλεπομένων παροχών-επιδομάτων  καταβάλλεται άμεσα, χωρίς την τήρηση χρονολογικής σειράς.

Επιμήκυνση των δόσεων οφειλετών συνταξιούχων που ρυθμίζονται-αποπληρώνονται  μέσω της σύνταξης τους από τις 40 δόσεις, που ισχύει σήμερα, στις 60 δόσεις. Το μέτρο αυτό θα αφορά τους υποψήφιους συνταξιούχους που δεν έχει απονεμηθεί ακόμα η σύνταξη τους αλλά και τους υφιστάμενους συνταξιούχους που εμπίπτουν στην εν' λόγω ρύθμιση.

7. Μέτρα στήριξης δανειοληπτών ΟΕΚ

Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες εξ' ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ για χρονικό διάστημα έως 36 μήνες, χωρίς επιβάρυνση.

Παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των δανειοληπτών εξ' ιδίων κεφαλαίων του τ. ΟΕΚ, όπως έχουν ορισθεί με βάση τη σχετική Υ.Α., για χρονικό διάστημα έως 12 μήνες, με έναρξη παράτασης από τις 19/12/2018.

8. Αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες από την πυρκαγιά από σήμερα  μέχρι την 30.9.2019

9. Παροχή ετήσιας επιχορήγησης 1200 Ευρώ σε κάθε πληγείσα οικογένεια για την κάλυψη των πάσης φύσεως τηλεπικοινωνιακών της αναγκών ανεξαρτήτως παρόχου.

10. Έκτακτες Οικονομικές Ενίσχυσεις των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα ύψους 2.000.000 Ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων έκτακτων αναγκών όπως η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αγορά τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού αλλά και για την άμεση και τάχιστη αποκατάσταση ζημιών σε βασικές υποδομές.

11. 'Ανοιγμα των διοδίων στις πληγείσες περιοχές μέχρι την αντιμετώπιση της κρίσης από την πυρκαγιά.

12. Διαγραφή αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που καταστράφηκαν ώστε να μην χρεωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη διαγραφής ή άλλο διοικητικό πρόστιμο.

13. Η ΔΕΗ ήδη αποφάσισε την διαγραφή των οφειλών για ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες της η οποία έχει καταναλωθεί από 01.01.2018 έως και σήμερα για οικείες και καταστήματα που καταστράφηκαν καθώς και για τις οικείες των οικογενειών των θυμάτων και θα προχωρήσει σε γενναίες ρυθμίσεις για παλαιότερες οφειλές στις ίδιες κατηγορίες καταναλωτών.

14. Αυτονοήτως ο ΕΟΠΥΥ θα αντικαταστήσει όλο τον ιατρικό εξοπλισμό και τα τεχνικά βοηθήματα που καταστράφηκαν από τη φωτιά σε άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με μηδενική συμμετοχή των δικαιούχων.

15. Τέκνα πληγεισών οικογενειών που φοιτούν ή θα εισαχθούν φέτος σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα αποκτούν αυτοδικαίως δικαίωμα μεταγραφής στο Ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικεία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί και για επόμενα έτη με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

16. Επίσης ο βαθμός των μαθητών οικογενειών που έχουν πληγεί και οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017-2018 προσαυξάνεται κατά 20% και εισάγονται στις αντίστοιχες σχολές ως υπεράριθμοι.

17. Τέλος ειδικά έκτακτα μέτρα αρμοδιότητας του έχει ανακοινώσει και το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας διά του αρμόδιου Υπουργού.

Β. Μέτρα αποζημιώσης και ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων

1. Οικονομική ενίσχυση στον ή στην σύζυγο ή αν δεν υπάρχει στον πλησιέστερο συγγενή θανόντος εξαιτίας της πυρκαγιάς ύψους 10.000 ευρώ.

2. Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στα ανήλικα τέκνα θανόντων από τις πυρκαγιές ύψους 1000 ευρώ ανά τέκνο έως την ενηλικίωση τους ή εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερο ή ανώτατο ίδρυμα του εσωτερικού έως την συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

3. Τα τέκνα αυτά εάν εισαχθούν φέτος ή εάν ήδη φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μεταγράφονται στο ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικογενειακή κατοικία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και για τα επόμενα έτη.

4. Όσα από τα τέκνα αυτά συμμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017-2018 ο βαθμός τους προσαυξάνεται κατα 20% και εισάγονται στις σχολές τους ως υπεράριθμοι. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να επαναληφθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

5. Ένα συγγενικό πρόσωπο α' ή β' βαθμού ή σύζυγος θύματος από την πυρκαγιά αποκτά δικαίωμα διορισμού σε φορείς της γενικής κυβέρνησης. Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και τα άτομα που υπέστησαν αναπηρία ποσοστού 67% και άνω λόγω της πυρκαγιάς.

Επίσης η ελληνική Βουλή αποφάσισε ομόφωνα στην διάσκεψη των προέδρων τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος στο λογαριασμό κάθε παιδιού που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. Το ύψος του ποσού θα αποφασιστεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής.

Γ. Η Τρίτη δέσμη μέτρων αφορά την αποκατάσταση των υλικών ζημιών των ιδιωτών αλλά των Δημόσιων Υποδομών

1. Με δεδομένο το διεθνές και εσωτερικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί προς τη χώρα μας αλλά και τους πληγέντες στις περιοχές της ανατολικής και δυτικής αττικής η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των  κατοικιών που καταστάφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των Υποδομών τους.

Όργανο διαχείρισης του λογαριασμού είναι τριμελής επιτροπή με την συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής,του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού Οικονομικών.

Τη διαχείριση του λογαριασμού ελέγχουν ετησίως ορκωτοί λογιστές που τοποθετούνται από τον Υπουργό Οικονομικών το πόρισμα των οποίων κατατίθεται ακολούθως στο ελεγκτικό συνέδριο για τον έλεγχο της σύννομης εκτέλεσης του ειδικού λογαριασμού.

Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό αυτό με εισφορές 20 εκ. Ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκ. Ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκ. Ευρώ.

Στο λογαριασμό αυτό θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν ξένα κράτη, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των δημόσιων Υποδομών τους καθώς και οι αποζημιώσεις και ανακατασκευές για τις κατοικίες να ολοκληρωθούν τάχιστα και για το λόγο αυτό θα αξιοποιηθούν όλες ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπουν fast track διαδικασίες αδειοδότησης όλων των σχετικών έργων ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξουν συπληρωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ο αριθμός του λογαριασμού είναι 23/2341195169 με IBAN GR4601000230000002341195169

Η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου είναι αρχική και η ελληνική Πολιτεία δεσμεύεται ότι τα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών θα καλυφθούν στο σύνολό τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τις ίδιες ειδικές διαδικασίες.

2. Με ειδικές διατάξεις θα δοθούν για πρώτη φορά επιδοτήσεις και για τους περιβάλλοντες χώρους κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.

3. Με ειδική ρύθμιση το Υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει την δωρεάν εκπόνηση των μελετών για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων.".