Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στους 81 οι νεκροί, αλαλούμ με τους αγνοούμενους



Ανείπωτη είναι η τραγωδία, οι νεκροί να ανέρχονται πλέον σε 81 ενώ 187 είναι οι τραυματίες με 9 παιδιά ευτυχώς κανένα σοβαρά. Οι αγνούμενοι είναι πάρα πολύ αλλά κανένας δεν μπορεί να ξέρει πόσοι γιατί απλά δεν υπάρχει συντονισμός και σοβαρότητα από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής ιδιωτικές πρωτοβουλίες και κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων που πολύ από αυτούς πού δηλώνονται αγνοούμενοι είναι ίσως ανάμεσα στις σωρούς που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα . Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, και ιδιωτών ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. 




Σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ για τις καταστροφικές πυρκαγιές



Σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, με κόστος ανθρώπινες ζωές.

Η σύσκεψη ξεκίνησε 14:30 μ.μ. και θα συμμετέχουν οι αντιπρόεδροι του κόμματος κ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτ. Αυγενάκης, οι Τομεάρχες της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι πρώην Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Κώστας Συνολάκης.

Θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές, θα εξεταστούν οι προτάσεις της ΝΔ για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων.




Amber Alert για τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται στο Μάτι



Amber Alert εκδόθηκε για το θρίλερ που έχει εξελιχθεί με την αναζήτηση για να βρεθούν οι δίδυμες που αγνοούνται μετά τις πυρκαγιές. Αρχικά εντοπίστηκαν μέσω βίντεο σε σκάφος αλλά από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους!

Οι έρευνες για δυο μικρά κορίτσια, τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. 

Ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος τις αναγνώρισε σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, αλλά όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής δεν ήταν αυτές που αποβιβάζονταν από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας.


Ο επικεφαλής του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ μπερδεμένη.


Ο κατάπτυστος Τοσουνίδης ΑΝΕΛ αναρωτιέται : Από τι σε τι να ζητήσουμε συγγνώμη;



Τι να πεις για τους ότι να'ναι που τοποθετούνται σε σοβαρές θέσεις και δεν έχουν συναίσθηση των όσων γελοίων και προκλητικών ξεστομίζουν.

Προκάλεσα τους συγγενείς των θυμάτων και όλους τους Έλληνες πολίτες η παρέμβαση του εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδη,  ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αναρωτήθηκε με θράσος και δήλωσε αρνούμενος να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σε “τι και σε τι να ζητήσουμε συγγνώμη;”, προσθέτοντας “Η κινητοποίηση της πολιτείας είναι η έμπρακτη συγγνώμη”.

Τον αφήνουμε στην κρίση σας!!


Η λίστα με τους αγνοούμενους! Εδώ μπορείτε να τους καταχωρήσετε



Πλατφόρμα καταγραφής αγνοουμένων "missingpeople"

Στην ανοιχτή βάση δεδομένων αγνοουμένων " https://missingpeople.audax.gr/", πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία.






Παράλληλα το 199 της πυροσβεστικής είναι το νούμερο που καλείται για να δηλώσετε αγνοούμενους.




Μαρτυρία-σοκ για τις πυρκαγιές: Βρήκαμε ανθρώπους να κολυμπούν πλάι σε σορούς



Ήταν εκείνος που μέσα στην κάπνα, στην ασφυξία και τα μεγάλα κύματα κατάφερε να διασώσει 42 πολίτες από τη θάλασσα και τους βράχους από τις πυρκαγιές.

Ο πλοίαρχος του πλοίου «Terra jet» Γιάννης Βουτσελάκος δεν πίστευε ότι το σχετικά ήρεμο πρωινό της Δευτέρας θα είχε αυτή την κατάληξη. «Εχω και εγώ παιδιά, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χρειαστεί να μεταφέρω το καμένο κορμάκι ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο πήδηξε από τον γκρεμό, φλεγόμενο, για να σωθεί από τη φωτιά και πέθανε τελικά από την πτώση», αναφέρει συγκινημένος.

Οταν έφτασε με το πλοίο του στο λιμάνι της Ραφήνας, οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο μακρινό βουνό. Τότε δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι σε λίγες ώρες εκείνος και το πλήρωμά του θα χρησιμοποιούσαν το μικρό ναυαγοσωστικό σκάφος του πλοίου του για να βγουν στις ακτές και να περισυλλέγουν άτομα. Μέχρι τις 7 το απόγευμα ο όλεθρος είχε φτάσει στις πόρτες των σπιτιών. Ολο το πλήρωμα επέστρεψε πίσω και σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Ραφήνας ξεκίνησε η επιχείρηση.

«Βρήκαμε ανθρώπους να κολυμπάνε πλάι σε σορούς, 4 και 5 ναυτικά μίλια μακριά από τη στεριά. Είναι τεράστια απόσταση. Οι άνθρωποι μπήκαν στη θάλασσα γιατί και στη στεριά όταν ήταν καίγονταν από το θερμικό κύμα. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Εκατοντάδες κόσμος στις παραλίες να περιμένουν μέσα στην απόγνωση να διασωθούν. Βλέπαμε τις φλόγες στις ακτές. Με τη βοήθεια ενός αλιευτικού, δεν σκεφτήκαμε τίποτα. Οι ριπές του ανέμου έφταναν τους 40 κόμβους. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν αυτή την τραγωδία, όσα είδαμε», λέει στον «Ε.Τ.».

Ελεύθερος Τύπος


Νέα Δημοκρατία : Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες



Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οργανώσεις του κόμματος έχουν ήδη αρχίσει από το πρωί τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η πρώτη διανομή θα γίνει μάλιστα σήμερα το απόγευμα και περιλαμβάνει ένα φορτηγό με νερά, ένα ακόμη με φάρμακα και τρόφιμα και ένα με είδη πρώτης ανάγκης.

Η παράδοση θα γίνει από στελέχη του κόμματος στο Δημαρχείο της Ραφήνας, το Λύριο Ιδρυμα και την 5η παιδική εξοχή Αγίου Ανδρέα στην οποία έχουν μεταφερθεί πολλές οικογένειες. Τα φάρμακα θα παραδοθούν στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας.

Επίσης, 12 πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες και ένας χειριστής drone -μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας O.Φ.Κ.Α.Θ- είναι ήδη στην περιοχή και θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, με πρωτοβουλία της ΝΔ, πολυμελής ομάδα γιατρών υπό τον καθηγητή κ. Τάκη Σκανδαλάκη θα συνδράμουν από αύριο εθελοντικά το έργο των γιατρών των δύο κέντρων Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης, ενώ ήδη στάλθηκε επιστολή στα μέλη των οργανώσεων μας να μετάσχουν σε έκτακτη αιμοδοσία.

Η ΝΔ παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης σε 20 σημεία εντός και εκτός Αττικής:

Εμφιαλωμένα νερά
Ρύζι και μακαρόνια
Τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται μαγείρεμα
Ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα,
Φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα)
Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

ΤΑ 20 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

1. Κεντρικά Γραφεία Ν.Δ. : Πειραιώς 62 Μοσχάτο

2. Κεντρικά Γραφεία ΟΝΝΕΔ (Φειδιππίδου 31 - 5ος Οροφος)

3. 7η Δημοτική Κοινότητα : Πανόρμου 59 Αμπελόκηποι

4. 4η Δημοτική Κοινότητα: Αλεξανδρείας 35 & Λένορμαν 8-2

5. Δημαρχείο Ραφήνας: Αραφηνίδων Αλών Ραφήνα

6. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίας Παρασκευής: Γιαβάση & Στρατηγού Τόμπρα 2 Αγία Παρασκευή (2ος όροφος)

7. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Περιστερίου: Παναγή Τσαλδάρη 35 Περιστέρι

8. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής: Παπαδημητρίου Μενίδι

9. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ωρωπού: Νέα Παλάτια Ωρωπός

10. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου: Τραπεζούντος 46 Άγιος Στέφανος

11. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελευσίνας: Παγκάλου 33 Ελευσίνα (1ος όροφος)

12. Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Δάφνης-Υμηττού: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 202-204

13. Λεωφόρος Χατζηκυριακού 15-17 Γραφείο 1 (4ος όροφος) Χατζηκυριάκειο Πειραιάς

14. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Β΄ Πειραιώς: Αθηνάς 32 & Μαλαγαδρή Κορυδαλλός 

15. Γραφεία Β4 ΝΟ.Δ.Ε. Αθηνών: Πλαπούτα 67 Ηράκλειο Αττικής

16. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κορίνθου: Εθνικής Αντίστασης 24 Κόρινθος

17. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38 Ηράκλειο Κρήτης

18. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας: Κουμουνδούρου 24 Λάρισα (1ος όροφος)

19. Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας: Βενιζέλου 47 Χαλκίδα (1ος όροφος)

20. Ν. Γιαγτζή 3 Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα


Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές



Οι φορολογούμενοι, που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνουν ότι για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προχωρούν στις ακόλουθες ενέργειες:

Για τους φορολογούμενους, που υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης και στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας, προωθούνται διατάξεις για:

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, τρίτη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τέταρτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018,

Παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 έως και Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 σε τρεις μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση έως και 31 Οκτωβρίου 2018, δεύτερη δόση έως και 30 Νοεμβρίου 2018 και τρίτη και τελευταία δόση έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επιπλέον, για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις δύο παραπάνω ΔΟΥ, προωθούνται αποφάσεις για:

Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 31 Ιουλίου 2018, έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.

Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Παράταση για την υποβολή μεταβολών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9), τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές έως τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, προωθείται απόφαση για την αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που έληξαν ή θα λήξουν εντός εξαμήνου από την έκδοσή της.

Περαιτέρω, προωθούνται διατάξεις, που προβλέπουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους, κατά το οποίο επήλθε η καταστροφή, για τα ακίνητα, που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες πλήττονται από σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές, που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2017 των υπολοίπων περιοχών της χώρας, θα δοθεί παράταση έως και 30 Ιουλίου 2018.

Κωστής Πλάντζος
protothema.gr


Επιχειρήσεις στηρίζουν τους πυρόπληκτους



Τη βαθιά οδύνη της για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην ανατολική και δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ.

Η εταιρεία αποφάσισε να στηρίξει για ακόμη μία φορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσφέροντας το ποσό των 100.000 ευρώ για την προστασία της ζωής και των φυσικών πόρων.

Η COSMOTE διευκολύνει την επικοινωνία

Η COSMOTE στηρίζει τους συνδρομητές της στην Ανατολική Αττική και την περιοχή της Κινέτας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και, για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους, προσφέρει δωρεάν:

• 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- από σήμερα 24/7 έως και τις 31/7.

• 1GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- από σήμερα 24/7 και για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Οι δικαιούχοι συνδρομητές θα ενημερωθούν για την ενεργοποίηση των δωρεάν λεπτών ομιλίας και του πακέτου Internet, μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS.

Επίσης, αναστέλλεται κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, μέχρι και τις 24/9/18.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά, έως και τις 31/7.

Από την πρώτη στιγμή, τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων σταθερής και κινητής στις πληγείσες περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών. Οι τεχνικοί του Ομίλου παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Και η WIND στηρίζει τους πληγέντες

Όλοι οι συνδρομητές κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας WIND στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής έχουν αυτόματα από σήμερα δωρεάν 1500’ προς εθνικά κινητά & σταθερά με ισχύ από σήμερα και για τις επόμενες 3 ημέρες.

Επίσης οι τεχνικοί μας είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα προκύψει.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ωρες αγωνίας για τους αγνοούμενους – Δεκάδες κλήσεις δέχεται η πυροσβεστική



Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Η πυροσβεστική δέχεται διαρκώς δεκάδες τηλεφωνήματα με αποτέλεσμα παραμένει αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός τους.

Όπως είπε στην ενημέρωσή της και η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Μαλλίρη, «το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το δύσκολο έργο για τον εντοπισμό αγνοουμένων δεν έχει τελειώσει, καθώς το κέντρο της Πυροσβεστικής και οι άλλες υπηρεσίες έχουν δεχτεί δεκάδες κλήσεις, και διεξάγονται πεζές περιπολίες από 130 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα».

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση που έκανε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, μια γυναίκα, η οποία αναζητά από χθες τη μητέρα της και όπως είπε, δεν την έχει εντοπίσει ούτε ανάμεσα στους τραυματίες, ούτε ανάμεσα στα θύματα. 

Η Πυροσβεστική από την πλευρά της κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οι νεκροί είναι 74 ενώ οι τραυματίες 187.

Επίσης 23 παιδιά χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και 11 από αυτά νοσηλεύονται, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απίστευτη απογείωση Boeing σε δοκιμαστική πτήση



Κατά τη διάρκεια του Φαρνμπόροου σόου στο Χαμπσάιρ, έγινε επίδειξη των νέων αεροπλάνων των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών του κόσμου, όπου ένας εμπειρότατος πιλότος έκανε μια κάθετη απογείωση με το Boeing αφήνοντας άφωνους τους πάντες ακόμα και τους συναδέλφους του.







76 νεκροί, 187 τραυματίες, δεκάδες αγνοούμενοι! Σώθηκαν δίδυμα κορίτσια και αγνοούνται



Είναι απίστευτο  το μέγεθος της τραγωδίας από τις πυρκαγιές, με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει επίσημα τα 76 άτομα, και τους 187 τραυματίες. 

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια κι αυτοκίνητα.

Ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει και άλλο όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες.

Απεγνωσμένος πατέρας εμφανίστηκε πριν απο λίγο στον ΣΚΑΙ και ψάχνει τις δίδυμες κόρες του, που ενώ σώθηκαν και τις έδειξαν οι κάμερες Δευτέρα βράδυ, από τότε αγνοούνται.

Πρόκειται για δίδυμα αδελφάκια, τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου που αγνούνται απο την ώρα που σώθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος τις αναγνώρισε σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όταν τις είδε να αποβιβάζονταν από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, δεν υπήρχε κανένας συντονισμός από το λιμενικό, την πυροσβεστική και την αστυνομία με αποτέλεσμα οι διασωθέντες να μην συγκεντρωθούν σε ένα σημείο και τώρα να ψάχνουμε τα δίδυμα κοριτσάκια.

Τα δίδυμα δεν βρίσκονται ούτε στις λίστες του Λιμενικού και αυτό σημαίνει ότι δεν τα κατέγραψε κανένας με αποτέλεσμα να πάνε που; Να ακολουθήσουν ποιόν;. 

Τα δύο κορίτσια έχουν ύψος 1,30 με μακριά καστανά μαλλιά και οι έρευνες συνεχίζονται.