Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για το έγκλημα στην Αττική



Εντολή για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο τουλάχιστον 60 συμπολιτών μας και των τραυματισμών 156 εκ των οποίων 11  διασωληνωμένοι, καθώς και στην καταστροφή των περιουσιών τους.




Νέο επικοινωνιακό σώου Τσίπρα που ετοιμάζεται για προκλητικό διάγγελμα



Αντί να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων προς τιμή των νεκρών, και μαζί με τις δικές τους παραιτήσεις να συμπεριλάβει και την δικιά του, ετοιμάζεται για διάγγελμα ο ανεκδιήγητος και προκλητικός Αλέξης Τσίπρας

Διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει σύντομα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό σχετικά με τις πυρκαγιές στην Αττική που στοίχισαν τα ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, για επικοινωνιακούς σκοπούς και μόνο, μετά την τραγική ανικανότητα που έδειξαν οι υπηρεσίες ειδικά το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Όπως ανακοινώθηκε θα λάβει χώρα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:00 για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την περίθαλψη των πληγέντων, τη λήψη αναγκαίων μέτρων για τη φύλαξη των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές και την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι στελεχάρες του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου.

Και γκεστ θα κάνουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης.


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.

Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν τον καθέναν από εμάς.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές.  

Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.  
Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη.  Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».  


Σοκαριστικό video από την τραγωδία σε Μάτι και Ραφήνα




Ο ρεπόρτερ από του Alpha Κώστας Σαρικάς μετέδωσε με εικόνα ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ και κατέγραψε με την κάμερα δύο απανθρακωμένα πτώματα σε Νέο Βουτζά και Μάτι. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να ξεχωρίσει εάν η σωρός πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. 





Στους 49 οι νεκροί ανάμεσα τους και παιδιά



Πριν λίγο, η υπεύθυνη της Πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι οι νεκροί που βρέθηκαν το πρωί στο Κόκκινο Λιμανάκι ανέρχονται σε 25 και άρα ο συνολικός αριθμός των νεκρών φθάνει μέχρι στιγμής τους 49. 

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 156, εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι. 

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 16 παιδιά τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 




Ο αντρόπιαστος Τσίπρας έβλεπε ενδεχόμενο επιχείρησης αποσταθεροποίησης





Καταρρέει η κυβέρνηση του, οι νεκροί κοντεύουν να ξεπεράσουν  τους 50, και αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αυτός εκμεταλλεύεται τα πάντα παρουσιάζοντας μάλιστα ότι τον κυνηγάνε να τον ρίξουν.

Για «ασύμμετρη απειλή» έκανε λόγο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο επιχείρησης αποσταθεροποίησης. Μετά την άφιξή του, από το Μόσταρ της Βοσνίας μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών για να γίνει και το επικοινωνιακό σώου χωρίς να ντρέπεται μαζί με τους υπουργούς του, ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους αρμόδιους υπουργούς.

Πριν τα σενάρια αποσταθεροποίησης που άρχισε να αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, είχε κάνει την αρχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, λέγοντας ότι «δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές» ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του. Ο

 κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι «χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή όπου εκδηλώθηκε σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μη μας βάζουν σε σκέψεις».

Καλή θα ήταν και η σκέψη τώρα μετά την τεράστια εθνική τραγωδία να παραιτηθείτε όλοι.


Μόνο θλίψη : Βρέθηκαν 30 επιπλέον νεκροί σε παραλία της Ραφήνας



Πολλοί από τους απανθρακωμένους βρέθηκαν αγκαλιασμένοι.

Στην περιοχή Μάτι - Ζούμπερι της Ανατολικής Αττικής, εντοπίστηκαν άλλες 30 σοροί περίπου σε παραλιακό σημείο της Ραφήνας, στο Κόκκινο Λιμανάκι. 

Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα και αυτό δείχνει ότι οι άτυχοι συμπολίτες μας εγκλωβίστηκαν πριν φτάσουν στην θάλασσα.

Σύμφωνα με διασώστη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που μίλησε στον ΣΚΑΙ, οι απανθρακωμένες σοροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 26 και έχουν εντοπιστεί ανάμεσα σε σπίτια και ένα χωράφι. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι προσπάθησαν να φτάσουν στη θάλασσα αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Τα θύματα αναμένεται ότι θα αυξηθούν, καθώς υπάρχουν καμμένοι άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους, στα οποία δεν έχει πάει ακόμα η πυροσβεστική για να κάνει αυτοψία. 




Τραγωδία: Τουλάχιστον 24 οι νεκροί και φόβοι για άλλους 30



Νεκρούς άφησε πίσω της η χθεσινή πυρκαγιά που κατέκαψε, τα πάντα στην Κινέτα και στο Μάτι στην Ανατολική Αττική όπου επιβεβαιωμένα έχουμε τουλάχιστον 24 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά και υπάρχουν φόβοι και για άλλους 30 στο Κόκκινο λιμανάκι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί.



Μέχρι νωρίς τα ξημερώματα σκάφη του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος, μετέφεραν συνολικά 689 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες.Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

Οι νεότερες πληροφορίες λένε πώς οι τραυματίες είναι 156 ανάμεσά τους 16 παιδιά εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.