Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Εξαρθρώθηκε πολυμελής πολυεθνική εγκληματική ομάδα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών


Άλλο ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, με την εξάρθρωση πολυμελούς πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν κυρίως στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 15-16 Ιουλίου 2018, με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης (Ομάδες ΔΙ.ΑΣ), συνελήφθησαν συνολικά (28) άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη (11) ατόμων, όλοι αλλοδαποί.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από (800) αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο, περίπου (350) με (400) τοξικομανείς την ημέρα.

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν (30) αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης, (40) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα (500) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Έκρηξη κερδοσκοπίας στη βενζίνη! Με το που έφτασαν οι τουρίστες άγγιξε και τα 2 ευρώ!



Χωρίς να υπάρχει καμία διεθνής κρίση οι τιμές των καυσίμων ιδιαίτερα στα νησιά παίρνουν την ανηφόρα με κάποιους να θέλουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο την αύξηση της κίνησης.

Σύμφωνα με  τα ΝΕΑ, την ώρα που η μέση πανελλαδική τιμή τον τελευταίο ενάμισι μήνα έχει πέσει κατά ένα λεπτό, σε τουριστικές περιοχές αλλά και στις εθνικές οδούς, έχουν άλλη άποψη.

Την 1η Ιουνίου η μέση τιμή πανελλαδικά της αμόλυβδης ήταν 1,654, ενώ στις 15 ιουλίου ήταν στο 1,645. Το ίδιο διάστημα διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου έπεφταν…

Στην Σάμο την 1η Ιουνίου η τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,787 ευρώ το λίτρο. Στις 15 Ιουλίου ήταν στο 1,816! Στην Χίο, ανέβηκε επίσης ένα λεπτό το λίτρο, ενώ μόνο προς τα πάνω κινείται η τιμή της αμόλυβδης στα νησιά του Ιονίου.

Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ η βενζίνη σε Σίκινο και Φούρνους Ικαρίας.

Στην Σίκινο είναι στα 2,045 ευρώ το λίτρο και στους Φούρνους Ικαρίας, στα 2,035! «Φωτιά» όμως, πήρε η τιμή της βενζίνης και στις εθνικές οδούς. Οι δικαιολογίες είναι το υψηλό μεταφορικό κόστος (σ.σ. το οποίο δεν είναι διαφορετικό από άλλες χρονικές περιόδους) αλλά και οι υψηλές μισθώσεις στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Αυτά όμως υπάρχουν και τον χειμώνα… Κάποιοι λένε ότι ορισμένοι πρατηριούχοι επιδιώκουν να βγάλουν τα σπασμένα του χειμώνα σε δυο μήνες. Και ίσως να μην έχουν άδικο…


Πηγή : newsit.gr


Κατά 60% «ξεφούσκωσε» το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιούνιο



Κάμψη στην Ανάπτυξη, στο εισόδημα, στις εισπράξεις φόρων και στην κατανάλωση δείχνει ο Προϋπολογισμός.

«Βουτιά» σημείωσε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού στο α΄εξάμηνο του 2018, παρότι το κράτος δεν πληρώνει τα χρέη του, αλλά ούτε και τις δημόσιες επενδύσεις που θα έφερναν την Ανάπτυξη στη χώρα. Αντιθέτως, και η άλλη πηγή ανάπτυξης, δηλαδή η κατανάλωση του ιδιωτικού τομέα, δείχνει εξαιρετικά αδύναμη να δώσει ώθηση στην Οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού τα οποία ανακοίνωσε εχθές το υπουργείο Οικονομικών, εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο πρόκειται για «μαγική εικόνα», καθώς:

- Οι δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) «ψαλιδίστηκαν» κατά 41,5% για να βγει το πλεόνασμα. Δαπανήθηκαν μόλις 956 εκατ. ευρώ (ούτε 1 δισ. δηλαδή) ενώ στο Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε ούτε 1 μήνα (στις 20 Ιουνίου) στόχος ήταν να έχουν δαπανηθεί 1,635 δισ. ευρώ. Αν το δημόσιο είχε κάνει την δαπάνη αυτή για επενδύσεις, θα είχε δώσει 679 εκατ. ευρώ παραπάνω. Δηλαδή δεν θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ αλλά έλλειμμα 62 εκατ. ευρώ, για τον λόγο αυτό και μόνον.

- Το πρωτογενές πλεόνασμα έχει πάρει την κατρακύλα, καθώς τον Μάιο έφτανε στα 1,525 δισ. ευρώ και ήταν 8,5 φορές μεγαλύτερο από τον στόχο στον Προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου (180 εκατ. ευρώ). Τον Ιούνιο δηλαδή μειώθηκε 908 εκατ. ευρώ ή -59,5% σε έναν μήνα, στα 617 εκατ. ευρώ.

- Ακόμα χειρότερα, στο Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα έδειχνε ότι το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε έλλειμμα (και όχι πλεόνασμα) 465 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί στο Μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου αναθεωρεί την πρόβλεψη του κρατικού Προϋπολογισμού για πλεόνασμα μόλις 1,769 δισ. ευρώ, αντί για 4,257 δισ. που εκτιμούσε τον Δεκέμβριο. Δηλαδή 6 μήνες μετά την ψήφισή του Κρατικού Προϋπολογισμού, εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι τελικά μειωμένο κατά 2,5 δισ. ευρώ!

Η υστέρηση αυτή πάντως των 2,5 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 58,4% (δηλαδή πρωτογενές πλεόνασμα μικρότερο και από μισό σε σχέση με τον στόχο) φαίνεται να έχει εξήγηση:

- Η εφορία δεν θα έχει τα έσοδα που ανέμενε το υπουργείο Οικονομικών: οι εισπράξεις φόρων 6μήνου ήταν μεν υψηλότερες κατά 169 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο (22,719 αντί 22,250 δισ. που υπολόγιζε τον Ιούνιο) αλλά για το 2018 συνολικά τα Μεσοπρόθεσμο προβλέπει σχεδόν 1 δισ. ευρώ λιγότερα έσοδα από φόρους σε σχέση με όσα υπολόγιζε αρχικά. Για την ακρίβεια προβλέπει 354 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα (47,522 δισ. αντί στόχου τον Δεκέμβριο πέρυσι για 47,876) αλλά και 756 εκατ. ευρώ περισσότερες επιστροφές φόρου από το αρχικά αναμενόμενο (4,4 δισ. αντί 3,76 δισ. ευρώ).

Η πτώση αυτή μάλιστα αντανακλά μείωση του δηλωτέου φορολογητέου εσοδήματος των νοικοκυριών (-163 εκατ. ευρώ για το 2018) αλλά και της ιδιωτικής κατανάλωσης συνολικά (-147 εκατ. ευρώ από φόρους συναλλαγών και -216 εκατ. ευρώ από φόρους κατανάλωσης).

Ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»

Όσο «παγώνει» το ΠΔΕ, τόσο «ξεφουσκώνουν» και οι εισροές κονδυλίων από την ΕΕ που μέχρι τον Μάιο σημείωναν πλεόνασμα 437 εκατ. ευρώ στο 5μηνο (+75% από τα 580 εκατ. ευρώ που προϋπολογίστηκαν τον Δεκέμβριο) αλλά τον μήνα Ιούνιο η υπέρβαση μειώθηκε απότομα κατά 90% (σε μόλις 46 εκατ. ευρώ όλα κι όλα).

Εκτός από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, «μεγάλο ψαλίδι» έχει πέσει γενικότερα στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018 ανήλθαν στα 24,278 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 800 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (25,078 δισ. ευρώ). Μειωμένες κατά 122 εκατ. ευρώ ήταν και οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού που ανήλθαν σε 23,321 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω περικοπών σε δαπάνες δημόσιας Υγείας για επιχορηγήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 165 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει σε υπέρβαση στις εισπράξεις από ΕΝΦΙΑ (3,139 εκατ. ευρώ φόρους περιουσίας έναντι πρόβλεψης πριν 6 μήνες για 3,100 δισ. ευρώ).

Ταυτόχρονα το οικονομικό επιτελείο αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψή του για το ονομαστικό ΑΕΠ της χώρας εφέτος ατά 1,732 δισ. ευρώ (ή σχεδόν 1% του ΑΕΠ) και συγκεκριμένα από 184,691 δισ. που υπολόγιζε τον Δεκέμβριο, σε 182,959 δισ. τον Ιούνιο.

Ενώ όμως η Ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα του «στενού» δημόσιου Τομέα (Κρατικός Προϋπολογισμός) συρικνώνονται, η κυβέρνηση προβλέπει συνολικό πρωτογενές πλεόνασμα (μαζί με τον ευρύτερο δημόσιο Τομέα) ύψους 6,510 δισ. ευρώ ή 3,56%, δηλαδή 0,06% ή 107 εκατ. ευρώ παραπάνω από τα 6,404 δισ. ή 3,5% που είναι στόχος στο Μνημόνιο.

Συγεκριμένα, στα 1,769 δισ. πλεόνασμα του «στενού» δημόσιου Τομέα, το οικονομικό επιτελείο συνυπολογίζει και πρωτογενές πλεόνασμα ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΦΚΑ – ΕΤΕΑΕΠ) 1,809 δισ. ευρώ, των Νοσοκομείων και ΠΕΔΥ (με "νυστέρι" στις δαπάνες Υγείας ) 150 εκατ. ευρώ και των ΟΤΑ κατά 482 εκατ. ευρώ.


Κωστής Πλάντζος
Πηγή : protothema.gr


Δωρίζουν ακίνητα στο Δημόσιο, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων



Στην... αγκάλη του Δημοσίου οδηγούνται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών, όχι γιατί οφείλουν κάποια δυσθεώρητα ποσά στην εφορία, αλλά απλώς και μόνον από τις αποποιήσεις κληρονομιών. Σύμφωνα με στοιχεία φορέων της αγοράς ακινήτων, υπολογίζεται ότι το 2017 οι αποποιήσεις κληρονομιών ξεπέρασαν τις 135.000, είτε λόγω αδυναμίας των κληρονόμων να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς είτε επειδή εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μελλοντικά στο κόστος κατοχής του ακινήτου, π.χ. λόγω υψηλού ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα της απόγνωσης χιλιάδων νοικοκυριών, που, υπό το οικονομικό και φορολογικό βάρος που συνεπάγεται πλέον η κατοχή ακινήτου, σπεύδουν να το εκχωρήσουν στο δημόσιο δωρεάν!

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών της χώρας παραμένει απαξιωμένο, ενώ η απουσία αγοραστικής ζήτησης είναι δεδομένη. Ετσι, δυσχεραίνεται ακόμα και το προφανές, δηλαδή η δυνατότητα των κληρονόμων να εντοπίσουν αγοραστή και, σε συνεννόηση μαζί του, να προχωρήσουν στην αποδοχή κληρονομιάς και έτσι να μπορέσουν να πωλήσουν τουλάχιστον το ακίνητό τους και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τον ορκωτό εκτιμητή κ. Μπάμπη Χαραλαμπόπουλο, επιστημονικό σύμβουλο της Solum Property Solutions και πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, «το ακίνητο αποτελεί πλέον άγος. Τα χρόνια της κρίσης οι κατοικίες έχασαν κατά μέσον όρο το 45% της αξίας τους και αυτή την περίοδο σημειώνεται μια σταθεροποιητική τάση».

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, προκύπτει πως η Ελλάδα είναι – μακράν της δεύτερης– η χώρα με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε ό,τι αφορά τις δαπάνες στέγασης, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων που είναι υπερβολικά επιβαρυμένος με δαπάνες στέγασης είναι τετραπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Συγκεκριμένα, το 2016, στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών τα οποία δαπανούν περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για την κάλυψη αναγκών στέγασης ανήλθε σε 40,5%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 11,1%. Η εικόνα είναι σχεδόν αμετάβλητη την τελευταία τριετία, καθώς το 2015 το αντίστοιχο ποσοστό είχε ανέλθει σε 40,9%, έναντι 11,3% του μέσου όρου της Ε.Ε. και το 2014 σε 40,7% (11,5% στην Ε.Ε.). Ως δαπάνες στέγασης λογίζονται ο φόρος ή το τέλος που συνδυάζεται με την κατοχή ακινήτου και όλα τα έξοδα για τη συντήρηση και τη διαμονή σε αυτό, όπως π.χ. θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλέφωνο κτλ.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, «έχουμε πλέον διαμορφωμένη μια αγορά δύο ταχυτήτων στην Ελλάδα. Η πρώτη αφορά σε ξενοδοχεία, κατοικίες κατάλληλες για βραχυχρόνια μίσθωση, μονοκατοικίες σε περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση, όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη, σύγχρονα κτίρια αποθηκών και γραφεία πολύ υψηλών προδιαγραφών, που αποτελούν βασική επενδυτική επιλογή των ΑΕΕΑΠ. Η δεύτερη ταχύτητα αφορά όλα τα υπόλοιπα χιλιάδες ακίνητα της χώρας, όπως π.χ. γραφεία και καταστήματα μεγάλης ηλικίας και σε σημεία χαμηλής εμπορικότητας, κατοικίες και παλιά βιομηχανοστάσια που μένουν στα αζήτητα.

Εν τω μεταξύ, ενόψει των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ισχύσουν από τις αρχές του 2019, ο κ. Χαραλαμπόπουλος επισημαίνει ότι αυτό που πρέπει να εξετάσουν οι ενδιαφερόμενοι για γονικές παροχές, δωρεές και άλλες μεταβιβάσεις είναι αν η νέα τιμή ζώνης που έχει ανακοινωθεί είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη από την παλαιά. «Αν είναι χαμηλότερη κάνουν τη μεταβίβαση από το νέο έτος, ενώ αν η νέα τιμή ζώνης είναι υψηλότερη κάνουν τη μεταβίβαση εντός του 2018», αναφέρει ο κ. Χαραλαμπόπουλος.


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Στα όρια της φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες – Το 25% στερείται και τα βασικά!



Η απασχόληση στην ευρωζώνη κινείται σε υψηλά δεκαετίας, ο αριθμός των απασχολουμένων είναι ο ψηλότερος όλων των εποχών, ενώ η φτώχεια υποχωρεί.

Στην Ελλάδα η κατάσταση παραμένει δραματική με όλους τους κοινωνικούς δείκτες να υστερούν έναντι των άλλων κρατών-μελών.

Η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει από την ετήσια επισκόπηση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε., στην ευρωζώνη και στα κράτη -μέλη.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των εργαζομένων έφθασε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ με περίπου 238 εκατομμύρια άτομα σε θέσεις εργασίας, ενώ τα επίπεδα απασχόλησης δεν ήταν ποτέ υψηλότερα στην Ε.Ε. Το 2017 εργάζονταν πάνω από 3,5 εκατομμύρια περισσότερα άτομα σε σύγκριση με το 2016.

Η έκθεση καταγράφει αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Η σοβαρή υλική στέρηση έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με 16,1 εκατομμύρια λιγότερα άτομα να πλήττονται από την κατάσταση αυτή σε σύγκριση με το 2012.

Αναφορικά με την Ελλάδα, το 2017 η απασχόληση κυμάνθηκε στο 57,8% του πληθυσμού έναντι 56,2% το 2016. Ωστόσο η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από το μέσο όρο της ευρωζώνης είναι χαοτική, αφού φτάνει τις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες (71%).

Στο τέλος του 2017 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας ήταν 21,5% του ενεργού πληθυσμού από 23,6% στο τέλος του 2016. Στην ευρωζώνη ήταν 9,1% από 10% το 2016.

Στην ανεργία των νέων, η χώρα απέχει από το μέσο όρο της Ε.Ε. 25 ποσοστιαίες μονάδες. Στο τέλος του περασμένου έτους κυμάνθηκε στο 43,6% από 47,3% το 2016. Στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 18,8% από 20,9% το 2016.

Σχετικά με τη μακροχρόνια ανεργία, η οποία είναι προπομπός της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η χώρα μας είχε μακράν τη χειρότερη επίδοση όχι μόνο στην ευρωζώνη αλλά και στο σύνολο της Ε.Ε. Το 2017 το 70,1% των ανέργων ήταν μακροχρόνιοι (πάνω από 12 μήνες), ενώ η βελτίωση σε σχέση με το 2016 (71,1%) ήταν επουσιώδης. Στην ευρωζώνη οι μακροχρόνιοι άνεργοι αναλογούσαν στο 48,4% του συνόλου των ανέργων.
«Καμπανάκι»

Το 2016 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) το 35,6% των Ελλήνων αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ευρωζώνη ήταν 23,1%.

Στο δείκτη που προσδιορίζει με ακρίβεια τη φτώχεια η απόσταση που χωρίζει τη χώρα μας από την υπόλοιπή Ευρώπη είναι πραγματικά τεράστια.

Πρόκειται για άτομα που ζουν σε συνθήκες στέρησης βασικών μέσων διαβίωσης, δηλαδή που εναλλακτικά:

δεν μπορούν να συμπεριλάβουν στο γεύμα τους κρέας και ψάρι τρεις φορές τη βδομάδα,
δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο και κοινόχρηστα,
δεν έχουν επαρκή θέρμανση,
στερούνται πλυντηρίου ρούχων, τηλεφώνου, τηλεόρασης, αυτοκινήτου και δεν φεύγουν έστω και για μια βδομάδα μακριά από το σπίτι του σε διακοπές.
Το 2017 το ποσοστό αυτής της κατηγορίας του πληθυσμού στην Ελλάδα έφτανε το 21,1% έναντι 22,4% το 2016. Στην Ευρώπη ήταν μόλις 5,8% (6,6%% το 2016), το χαμηλότερο όλων των εποχών.

Εργασιακά

Αναφορικά με το σύνολο της Ε.Ε., η επισκόπηση διαπιστώνει επίσης ότι η αύξηση του φαινομένου της άτυπης εργασίας συνδέεται με επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, με υψηλότερη αστάθεια των εισοδημάτων, χαμηλότερη ασφάλεια της απασχόλησης και ανεπαρκή πρόσβαση στην κοινωνική προστασία, όπως παρατηρείται στην περίπτωση των εργαζομένων σε πλατφόρμες.

Η Επιτροπή αντιμετωπίζει την κατάσταση αυτή με προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την αγορά εργασίας και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας προκειμένου να ανταποκριθούν στο νέο εργασιακό κόσμο.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία αυξάνεται ταχύτερα και με πιο ομοιόμορφο τρόπο από ποτέ άλλοτε και αυτό ευνοεί την απασχόληση, ενισχύει τα εισοδήματα των νοικοκυριών και βελτιώνει τις κοινωνικές συνθήκες», επισημαίνει η επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν.

Σύμφωνα με τη Βελγίδα επίτροπο, η τεχνολογική αλλαγή προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενώ ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων λειτουργεί ως πυξίδα στην προετοιμασία όλων μας για το μετασχηματισμό αυτό.


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ξεφτιλίστηκε το καθεστώς Τσίπρα με τις δήθεν υπογραφές υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας




Ξεφτιλίστηκε και πάλι το καθεστώς με τον νέο φιάσκο των δήθεν υπογραφών με τους Καλλιτεχνών υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από τους Τσίπρα - Καμμένο.

Στο twitter hashtag #ypografi_SYRIZA έγινε πάρτι ξεφτιλίζοντας περισσότερο το καθεστώς Αλέξη Τσίπρα :