Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Με βέβαιη την ήττα στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ τρέμει την ψήφο των Ελλήνων στο εξωτερικό



Η ήττα είναι σίγουρη για τον Σύριζα και η κυβέρνηση φοβάται για το ποσοστό της ήττας και την διαφορά που θα έχει από την Νέα Δημοκρατία, η οποία θα είναι συντριπτική.

Τα ποσοστά της βέβαιης ήττας σίγουρα θα επιδεινωθούν με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού σε σημείο να μην βρεθεί στις κάλπες του εξωτερικού ούτε μία ψήφος στον Σύριζα, και αυτό θα ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός για τον Τσίπρα και το κόμμα του.

 Η κυβέρνηση λοιπόν, όπως αναμενόταν, απέρριψε σήμερα επισήμως και τυπικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση νομοθέτηση της δυνατότητας στους Ελληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Ο Π. Σκουρλέτης κατέθεσε, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση που προωθείται προς ψήφιση ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, τροπολογία η οποία προβλέπει μετάθεση στο προσεχές μέλλον της λήψης απόφασης, καθώς το μόνο που προβλέπει είναι η συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, με στόχο να κατατεθούν προς διακομματικό διάλογο «επεξεργασμένες προτάσεις».



Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα... μισό χρόνο μετά τις εξαγγελίες!



Εξαγγέλθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών τον Ιανουάριο, ψηφίστηκε τον Μάιο αλλά, από χθες, έγινε επιτέλους και πράξη με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Εξαγγέλθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών τον Ιανουάριο, ψηφίστηκε τον Μάιο αλλά, από χθες, έγινε επιτέλους και πράξη. 

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το έτος 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία, είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.

Στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας, και σύμφωνα με τις επιλογές που δίδονται με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) του εν λόγω άρθρου 144. Ειδικότερα:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους 2018. Η καταβολή αυτή για να είναι εμπρόθεσμη πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χώρα το γεγονός που ήρε την ακινησία, πχ: από την ημερομηνία απόδοσης του οχήματος στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κλοπής ή υπεξαίρεσης, από την ημερομηνία εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κυκλοφορίας του στο εξωτερικό κλπ.

Η υποχρέωση καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος, στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το όχημα σε εκούσια ακινησία.


Κωστής Πλάντζος
Πηγή : protothema.gr


Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να μας δώσουν πίσω τους «8»



O Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επανέλαβε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του.

«Αρχικά η Ελλάδα προσπάθησε πολύ να επιστρέψει αυτούς τους ανθρώπους στην Τουρκία, αλλά ασκήθηκε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Πρόεδρο (Ερντογάν). Αλλά η δικαιοσύνη το μπλόκαρε. Βλέπουμε τώρα ότι από το δικαστικό σύστημα αρχικά απελευθερώθηκαν και μετά τους δόθηκε άσυλο. Η δικαιοσύνη βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση. Τα δικαστήρια προφανώς δεν ακούν εκεί την κυβέρνηση, αλλά ξέρουμε ότι το αποφάσισαν κατόπιν πίεσης από την Ευρώπη. Αμφότεροι οι Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να μας τους δώσουν πίσω. Μας είπαν ότι εμείς υποφέραμε πολύ από τα πραξικοπήματα. Βλέπουμε ότι αποφάσισαν βάσει πιέσεων από την Ευρώπη».


Καρπούζι: Δεν θα πιστεύετε από πόσες ασθένειες προστατεύει!



Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι το καρπούζι αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη, στην πραγματικότητα είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι λανθασμένα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.

Το καρπούζι έχει γίνει συνώνυμο με το καλοκαίρι και όχι άδικα. Είναι δροσιστικό και γλυκό και μας βοηθάει να αντεπεξέλθουμε στις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.

Θρεπτικά στοιχεία

Στα 150 γραμμάρια, το καρπούζι περιέχει:

43 θερμίδες, 0 γραμμάρια λίπους, 2 γραμμάρια νατρίου, 11 γραμμάρια υδατάνθρακα (συμπεριλαμβανομένων 9 γρ. ζάχαρης) και 1 γραμμάριο ινών.

Επίσης παρέχει το 17% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνη Α, το 21% σε βιταμίνη C, το 2% σε σίδηρο και το 1% σε ασβέστιο.

Το καρπούζι περιέχει επίσης θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β-6, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο, χολίνη, λυκοπένιο και βεταΐνη.

Τι οφέλη έχει το καρπούζι για την υγεία

Άσθμα: Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη άσθματος είναι χαμηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού.

Αρτηριακή πίεση: Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Hypertension έδειξε ότι τα συμπληρώματα με εκχύλισμα από καρπούζι μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε παχύσαρκους μεσήλικες ενήλικες με προ-υπέρταση ή υπέρταση στο στάδιο-1. Έδειξε επίσης πως βελτιώνει την λειτουργία των αρτηριών. Τέλος, μια διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Καρκίνος: Ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών, το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Η πρόσληψη λυκοπενίου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε αρκετές μελέτες.

Ενυδάτωση: Το καρπούζι απαρτίζεται από 92% νερό και πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, ενώ αποτελεί ιδανική τροφή για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Δέρμα: Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α, μια θρεπτική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του σμήγματος (φυσικό έλαιο), που διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης αναγκαία για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος και των μαλλιών. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι επίσης απαραίτητη για την κατασκευή και τη συντήρηση του κολλαγόνου. Καρπούζι συμβάλλει επίσης στη συνολική ενυδάτωση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για υγιή επιδερμίδα και μαλλιά.


medicalnewstoday.com


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


«Ζωάρα» σε Μύκονο και Σαντορίνη με πλαστά χαρτονομίσματα! «Στη φάκα» οι δύο αιθέριες υπάρξεις



Την… μεγάλη ζωή στα πολυτελή κλαμπ και ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ήθελαν να ζήσουν δυο νεαρές αιθέριες υπάρξεις, πληρώνοντας όμως με πλαστά χαρτονομίσματα. Τα οποία, ωστόσο, ήταν σχετικά καλής ποιότητας.

Οι δυο νεαρές Ελληνίδες, από τα όνειρα για την μεγάλη ζωή, κατέληξαν σιδηροδέσμιες, κοιτώντας την θάλασσα του Αιγαίου μέσα από τα.. κρατητήρια του Α/Τ Μυκόνου! Κι αυτό διότι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Την υπόθεση εξιχνίασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πληροφορίες που είχε για την δράση κυκλώματος παραχαρακτών στην χώρα μας.

Η αρχή με τα πλαστά χαρτονομίσματα… σε διακοπές διαρκείας στην Σαντορίνη

Έπειτα από έρευνες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν μια 28χρονη Ελληνίδα, η οποία έκανε διακοπές διαρκείας στην Σαντορίνη. Με τρόπο άγνωστο μέχρι στιγμής για τους ερευνητές, είχε καταφέρει να φθάσουν στα χέρια της παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Και συγκεκριμένα 138 χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την 28χρονη. Κι αυτό φυσικά προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιους έρχεται σε επαφή. Και κυρίως με ποιους θα διακινήσει στην αγορά του νησιού τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Στης 2 Ιουλίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είδαν την 28χρονη Ελληνίδα με τις χυμώδεις αναλογίες, να πηγαίνει σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Κρατούσε ένα πακέτο στα χέρια, προκειμένου να το ταχυδρομήσει.

Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, το πακέτο το έστελνε σε μια φίλη της 21 ετών, η οποία έκανε επίσης παρατεταμένες διακοπές στο νησί των ανέμων…

Φινάλε… στη Μύκονο!

Άμεσα ειδοποιήθηκε άλλο κλιμάκιο Αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο και έφθασε την κατάλληλη στιγμή στην Μύκονο. Έθεσε σε παρακολούθηση το γραφείο ταχυμεταφορών της συγκεκριμένης εταιρείας στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος θα παραλάβει το δέμα που είχε ταχυδρομηθεί από την Σαντορίνη.

Όταν πια εμφανίστηκε η 21χρονη καλλίγραμμη Ελληνίδα και παρέλαβε το πακέτο, επενέβησαν οι αστυνομικοί και την συνέλαβαν. Όπως προαναφέραμε, το δέμα περιείχε 138 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Σαντορίνη, οι οποίοι και συνέλαβαν την 28χρονη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της, βρέθηκαν άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, οι δυο νεαρές κοπέλες είπαν στις καταθέσεις τους πως ήθελαν να κάνουν πολυτελείς διακοπές σε Μύκονο και Σαντορίνη. Πλην όμως δεν διέθεταν την οικονομική άνεση.

Ως εκ τούτου, κατέληξαν στα πλαστά χαρτονομίσματα. Δεν αποκάλυψαν, ωστόσο, τους ανθρώπους που τους τα έδωσαν να τα διακινήσουν στα δυο κοσμοπολίτικα νησιά.



Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Τι προβλέπουν 5 οίκοι για την «ελληνική έξοδο»



Οι εκτιμήσεις των Morgan Stanley, UBS, HSBC, Deutsche Bank και Goldman Sachs για την οικονομία, τα ομόλογα και τη βιωσιμότητα του χρέους – «Μικρό» παράθυρο για ένταξη των ομολόγων στο QE.

Ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν  κάτω του 4% (3,96%), με το 7ετές να κινείται στην περιοχή της έκδοσής του (3,49%), στην αγορά, αναλυτές και οικονομολόγοι εξετάζουν τα δεδομένα της επόμενης ημέρας της εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης.  

Στα θετικά αναμένουν και άλλες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, με το ελληνικό χρέος ωστόσο να παραμένει ακόμη στην κατηγορία «σκουπίδια», καθώς παρά την αναβάθμιση της S&P, τα ελληνικά ομόλογα απέχουν 4 βαθμίδες ώστε να βρεθούν στην επενδυτική κατηγορία (investment grade).

Για τη Morgan Stanley πάντως δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για ένταξη της χώρας στο QE, καθώς η ΕΚΤ θα μπορούσε να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Οπως αναφέρει, με δεδομένη την εκτίμηση της Κομισιόν ότι το χρέος θα ακολουθήσει καθοδική πορεία, υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας η ευρωτράπεζα να κάνει αυτό το βήμα. Το παράθυρο ωστόσο μπορεί να είναι «μικρό» αναφέρει, καθώς μετά το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου, δεδομένης της αξιολόγησης της οικονομίας σε επίπεδο κατώτερο της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι τέτοιο (η είσοδος στο QE) μοιάζει απίθανο.

Ερώτημα αποτελεί επίσης αν η ΕΚΤ θα θεωρήσει τη μεταμνημονιακή επιτήρηση ισοδύναμη με τα προγράμματα, διατηρώντας το waiver στις τράπεζες. Οι πιθανότητες δείχνουν αυξημένες, αν και κάτι τέτοιο θεωρητικά αντιτίθεται στο αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου».  

Νέες εκδόσεις ομολόγων

Πάντως, αναλυτές της UBS «βλέπουν» περιθώρια ανόδου των τιμών των ελληνικών ομολόγων (πτώση των αποδόσεων), καθώς στην αγορά βρίσκονται προς διαπραγμάτευση μόλις 40 δισ. ευρώ ομόλογα ή μόλις το 11% του ελληνικού χρέους, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένονται περιορισμένες νέες εκδόσεις οι οποίες προσφέρουν ήδη μεγαλύτερη νομική προστασία. Για την HSBC, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας έχουν περιοριστεί τα επόμενα χρόνια και το ελληνικό ρίσκο έχει μειωθεί, τα ελληνικά ομόλογα με λήξη μικρότερη της 10ετίας εμφανίζονται ελκυστικά. Το 5ετές ομόλογο εξακολουθεί να έχει αξία, ενώ συστήνει και αγορά 3ετών ομολόγων αν η χώρα βγει στις αγορές.

Στο μακροπρόθεσμο διάστημα το μονοπάτι του χρέους εμφανίζεται περισσότερο αβέβαιο, παρατηρούσε η Morgan Stanley, ενώ κλειδί αποτελεί η επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Η κυκλική ανάκαμψη θα αρχίσει να αποκτά σταδιακά κάποια δυναμική. Ομως εκτός από τον οικονομικό κύκλο, η δυνητική ανάπτυξη αποτελεί τη λύση στο υψηλό χρέος που είναι αντικείμενο προσοχής για δεκαετίες. Η ανάπτυξη σε κάθε περίπτωση αποτελεί το «κλειδί» της λύσης.

Αν κάποιος κάνει πρόβλεψη για τα επόμενα 40 χρόνια, είναι ευνόητο το πόσο πιο αβέβαια μπορεί να είναι αυτά τα στοιχεία και, ειδικότερα, το πόσο ευάλωτα γίνονται τα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός, κάποια μαγική συνθήκη που να καθορίζει αν το χρέος είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο ή όχι, παρατηρούσε η Deutsche Bank, η οποία στη δική της «ανάλυση βιωσιμότητας», με τη βοήθεια και ακαδημαϊκών, εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να διατηρήσει για μια μακρά περίοδο (2023-2060)  πλεονάσματα 2,2% και μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 1%. Εκτιμά δε πως μικρές αποκλίσεις από τις βασικές υποθέσεις θα θέσουν τελικά το χρέος κάποια στιγμή την επόμενη 20ετία σε μη βιώσιμη πορεία. Προτείνει μάλιστα έναν μηχανισμό μείωσης της παρούσας αξίας του χρέους που να είναι συμβατός με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, αποφεύγοντας και τον αποκαλούμενο «ηθικό κίνδυνο».

Μείωση χρέους έως το 2030

Οι προσομοιώσεις της Morgan Stanley δείχνουν επίσης ότι σε σχέση με το ΑΕΠ, το μέγεθος του δημόσιου χρέους πιθανότατα θα μειωθεί, τουλάχιστον μέχρι το 2028-30. Μακροπρόθεσμα ωστόσο βλέπει πτωτικά ρίσκα, ενώ οι υποθέσεις σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι έλλογες καθώς είναι μάλλον απίθανο να προβλέψει κάποιος τις  δυνάμεις της ίδιας της αγοράς. 

Για την Goldman Sachs μάλιστα στο τέλος της περιόδου χάριτος, το 2032, καθώς τα δάνεια του επίσημου τομέα θεωρούνται  «υποδεέστερα» αυτών του ιδιωτικού τομέα, μια περαιτέρω επέκταση των ωριμάνσεων αυτών των (επίσημων) δανείων, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει δημοσιονομικά υπεύθυνη πολιτική, είναι μάλλον δεδομένη.

Το αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο ή όχι θα εξαρτηθεί πάντως από πολλές συνθήκες. Η Morgan Stanley θεωρεί ότι τα ρίσκα έχουν υποχωρήσει. Οι ευρωπαίοι εταίροι είναι προσηλωμένοι στο να βοηθήσουν, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης θα είναι επιτυχής, καταλήγει, όμως τα ρίσκα για τη συνέχεια μάλλον θα αυξηθούν.


Μαντικίδης Τάσος
ΤΟ ΒΗΜΑ


Στη γωνία στήνουν την Ελλάδα για το προσφυγικό: Να πάρει πίσω τους μετανάστες που πιάνουμε



Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Ορμπάν και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χοστ Ζεεχόφερ, στήνουν στον τοίχο την Ελλάδα ζητώντας να δεχτεί τεράστιο βάρος στο Προσφυγικό αφού διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως όσοι μετανάστες και πρόσφυγες πιάνονται στα σύνορα τους και έχουν μπει στην ΕΕ από την Ελλάδα θα επιστρέφουν πίσω.


«Οι πρόσφυγες που θα βρίσκονται στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία προερχόμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θα πρέπει να επιστραφούν εκεί» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χοστ Ζεεχόφερ.

«Οι πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά εμφανίζονται στα σύνορα της Αυστρίας θα μεταφέρονται σε τράνζιτ κέντρα και από εκεί θα επιστρέφονται στην Ρώμη και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ.

«Τρία τέταρτα των προσφύγων που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα είναι από την Ελλάδα και την Ιταλία», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Ορμπάν: Από την Ελλάδα μπαίνουν όλοι, να επιστρέφουν εκεί – Είμαι «καπετάνιος των συνόρων»
Το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ουγγαρία αλλά η Ελλάδα, ακόμη και αν εκεί δεν καταγράφονται όλοι οι πρόσφυγες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και τόνισε ότι η επαναπροώθηση πρέπει να γίνεται προς την Ελλάδα. Αναφερόμενος μάλιστα στον φράχτη που κατασκεύασε η χώρα του στα νότια σύνορά της, δήλωσε «Καπετάνιος των Συνόρων» που προστατεύει όχι μόνο την Ουγγαρία αλλά και τη Γερμανία.

«Το θέμα είναι ότι η Ουγγαρία δεν είναι το πρώτο σημείο εισόδου, σε ό,τι αφορά στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρώτο σημείο εισόδου είναι η Ελλάδα. Στην Ουγγαρία μπορείς να έρθεις μόνο εάν έχεις προηγουμένως πατήσει σε έδαφος της ΕΕ στην Ελλάδα ή στην Βουλγαρία- και κυρίως στην Ελλάδα. Και εκεί συχνά συμβαίνει ότι δεν καταγράφονται», δήλωσε ο κ. Όρμπαν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Όρμπαν, στρατηγικός στόχος της Ουγγαρίας είναι να προστατεύσει την Ευρώπη ώστε η εσωτερική αγορά η οποία προστατεύεται από την Σένγκεν να μπορεί να λειτουργήσει ανεμπόδιστα. «Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και το ότι πρέπει να λειτουργεί η εσωτερική αγορά που προστατεύεται από τη Σένγκεν. Δεν είναι δική μας υποχρέωση να καταγράφουμε αυτούς που φτάνουν στα ουγγρικά σύνορα, διότι έρχονται από την Ελλάδα, και εκεί όμως αυτό δεν έγινε. Εμείς όμως τους καταγράφουμε, αλλά δεν αναγνωρίζουμε ότι η Ουγγαρία είναι το πρώτο σημείο όπου πάτησαν ευρωπαϊκό έδαφος. Για αυτό πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επαναπροωθούνται από τη Γερμανία στην Ελλάδα και όχι στην Ουγγαρία», προσέθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έχει επίγνωση ότι η νομική διαμάχη θα διαρκέσει αρκετά.

Η θέση της Ουγγαρίας σχετικά με την μετανάστευση δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, τόνισε ο Βίκτορ Όρμπαν και επισήμανε ότι «η Ουγγαρία έφτιαξε έναν φράχτη στα νότια σύνορα ώστε να ανακτήσει το έλεγχο στην ίδια της την επικράτεια». Είναι αδύνατο κάποιος να παρακάμψει την τήρηση των νόμων και μπει στην Ουγγαρία, τόνισε, για να καταλήξει: «Η Γερμανία μπορεί να είναι σίγουρη ότι εμείς, ως ένα είδος «Καπετάνιου των Συνόρων», προστατεύουμε όχι μόνο την Ουγγαρία αλλά και την Γερμανία. Παίρνουμε από τους ώμους της Γερμανίας ένα μεγάλο βάρος με το να μην αφήνουμε κανέναν να μπει στην Ουγγαρία. Η συζήτηση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή είναι νομικής φύσης».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δέν τόλμησε ο Τσίπρας να δεχτεί την τροπολογία της Ν.Δ. για όχι περικοπή στις συντάξεις



Δεν υπήρχε περίπτωση αυτός που έχει σχεδιάσει να γονατίσει τους Έλληνες πολίτες και την Ελληνική οικονομία να ψηφίσει την τροπολογία υπέρ των συνταξιούχων που έφερε η Νέα Δημοκρατία, και να στεναχωρήσει έτσι την Μέρκελ και τους δανειστές.

Εάν στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν να μην περικοπούν οι συντάξεις αθώων θυμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα έλεγε όχι στην στην τροπολογία που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μη περικοπή των συντάξεων.

Κατά την προσφιλή του τακτική ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τα παλαβά του και να εκτοξεύει βλακείες τύπου πρόκειται για «τρυπολογία», δηλαδή μια τρύπα στο νερό», η τροπολογία είναι η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού και φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε.

Η είδηση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεμπρόστιασε και πάλι την αθλιότητα και το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το οποίο λέει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις όπως και να έχει.






Η απάντηση Μητσοτάκη στο ψέμα Τσίπρα για το στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας Συντακτών


Από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εχθές Πέμπτη 5.7.2018 στην βουλή

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον ότι ο κ. Σολτς, ο Υπουργός Οικονομικών, τον οποίο συνάντησα και κάναμε μία συζήτηση αρκετά εκτενή. Οι δύο μας ήμασταν, και ξέρετε, ότι όταν υπάρχουν δύο άτομα σε μία συζήτηση, εκ των πραγμάτων οι διαρροές περιορίζονται. 

Ο κ. Σολτς, λοιπόν, έκρινε σκόπιμο προφανώς, κ. Τσίπρα, να ενημερώσει για αυτά τα οποία συζητήσαμε, όχι την Welt, την Zeit, το Spiegel, αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών. 

Μωρέ, μπράβο, ο κ. Σολτς επικοινωνεί με την Εφημερίδα των Συντακτών.Φοβερό! 

Και δεν λέει στην Εφημερίδα των Συντακτών τι είπε αυτός, αλλά τι είπα εγώ. Και εδώ, έγινε ένα ακόμα θαύμα της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Δεν τα έγραψε μόνο η Εφημερίδα των Συντακτών. Τα έγραψε και ο κ. Καρτερός. Άρα, ο κ. Σολτς επικοινωνεί και με τον κ. Καρτερό. Έχει τόσες επαφές στην Ελλάδα. Ποιον κοροϊδεύετε; Στημένη ιστορία από εσάς ήταν και από τα υπόγεια του Μαξίμου, κύριε Τσίπρα. 

Και θέλετε να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι εμείς είπαμε αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ότι λέμε; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κ. Τσίπρα.


Στημένα παιχνίδια Ζάεφ για να εξυπηρετηθούν οι εκλογικοί σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης



Κρυφές συναντήσεις Τσίπρα - Ζάεφ που μαγειρεύονται περίεργα παιχνίδια με την ημερομηνία ψήφισης της συμφωνίας ξεπουλήματος για τη Βόρεια Μακεδονία, φάνηκε ότι γίνονται σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ. 

Από την συνέντευξη που έδωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δημιουργείτε η αίσθηση της σκόπιμης καθυστέρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκλογικοί σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης και δεν είναι περίεργο αφού μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Ο Ζάεφ αποκάλυψε στην συνέντευξη του τις ημερομηνίες του δημοψηφίσματος, δύο τον Σεπτέμβριο και μία τον Οκτώβριο, και εκεί αποκαλύπτει το στημένο παιχνίδι για να κρατηθεί λίγο ακόμα η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑΝΕΛ στην εξουσία λέγοντας ότι θα φέρει προς κύρωση το δημοψήφισμα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, και θα τεθεί σε ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2019. 

Αυτό σημαίνει ότι στην ελληνική βουλή θα έρθει πολύ αργότερα κι ενδεχομένως είτε να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο είτε, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο, να γίνει η κύρωση από την επόμενη Βουλή.

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι γεγονός και τα κόμματα που την ξεπούλησαν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, οι αρχηγοί των κομμάτων που ξεπούλησαν την Μακεδονία είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, αυτό δεν αλλάζει το πολιτικό μέλλον και των δύο όσο και να καθυστερήσει η διαδικασίας κύρωσης του ξεπουλήματος.






Μητσοτάκης: Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρώμικα ψέματα κατά των πολιτικών αντιπάλων.



Από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εχθές Πέμπτη 5.7.2018 στην βουλή

Οφείλω να προειδοποιήσω ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δύσκολος: Η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει, για άλλη μια φορά, να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και μεγάλα ψέματα. Θα είμαστε εδώ για να τα αποκαλύψουμε. Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρώμικα ψέματα κατά των πολιτικών αντιπάλων. Βέβαια και σήμερα κ. Τσίπρα δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δυο φορές στη ζωή μου. Και τα mail τα οποία επικαλείστε -γιατί είστε και τόσο απρόσεκτος- αναφέρονται σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει. Σε μια περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν τη πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Και επικαλείστε αυτό το δημοσίευμα για να κάνετε τι; Να αφήσετε εντυπώσεις. Είστε ένας άθλιος συκοφάντης. Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Και δεν μου λέτε κ. Τσίπρα: Εσείς συναντιέστε με επιχειρηματίες; Με τον κ. Μαρινάκη έχετε συναντηθεί; Πόσες φορές κ. Τσίπρα έχετε συναντηθεί με τον κ. Μαρινάκη; Με τον κ. Σαββίδη τον οποίο τώρα τον φωτογραφίζετε ότι είναι πίσω από την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης έχετε συναντηθεί; Με τον κ. Μπόμπολα συναντιέστε κ. Τσίπρα; Με τον κ. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια, τον αγαπημένο σας καναλάρχη μέχρι που κατέρρευσε αυτή η σκευωρία, συναντηθήκατε; Με τον κ. Μελισσανίδη; Με τον κ. Λαυρεντιάδη, καταδικασμένο για απάτες, συναντιέστε; Τα περιβόητα τζετ της Βενεζουέλας με τον δικηγόρο των offshore; Και μιας και μιλάτε για offshore κ. Τσίπρα τι δουλειά έχει ο κ. Παππάς με τον αγαπημένο δικηγόρο των offshore; Μπαινοβγαίνει ο κύριος  αυτός στο Μαξίμου κ. Τσίπρα και σήμερα που μιλάμε; Η εποχή που παριστάνατε το έντιμο παλικάρι που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς απ΄ ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και είστε προσωπικά πίσω από το χυδαίο παρακράτος το οποίο στοχεύει με απαράδεκτα και ψευδή δημοσιεύματα εμένα τα στελέχη μας αλλά και τις οικογένειές μας. Εσείς τα συντονίζετε όλα και είστε προσωπικά υπεύθυνος, για τις αθλιότητες του κάθε κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη. Οι εκλεκτοί σας και αγαπημένοι συνοδοιπόροι το παρακράτος της διαπλοκής που έχετε χτίσει και θα τολμήσετε μετά να κουνήσετε το δάκτυλο σε μένα και στη ΝΔ; Ντροπή σας. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος.   Ανασύρατε και σήμερα το «ή τους τελειώνομε ή μας τελειώνουν». Είμαστε όμως εδώ για να μην επιτρέψουμε έναν νέο διχασμό κ. Τσίπρα.