Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» σε Αχτσιόγλου, Μηταφίδη, Κουράκη και Παρασκευόπουλο.



Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απλή Έλληνες πολίτες πατριώτες και όχι ακροδεξιοί, εισήλθαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», και άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο της Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση βρίσκονταν η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μηταφίδης, Κουράκης και Παρασκευόπουλος.

Οι διαμαρτυρόμενοι είναι μέλη χριστιανικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και δεν έχουν καμία σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις, αντίθετα με τους βουλευτές του Σύριζα Μηταφίδη, Κουράκη και Παρασκευόπουλο που κινούνται στον χώρο της ακροαριστεράς.




Ο σώζων εαυτόν σωθήτω στους ΑΝΕΛ που διαλύονται



Βουλευτές και κεντρικά στελέχη των ΑΝΕΛ αποχωρούν άρον άρον με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυσή τους.

Με ακυβέρνητο καράβι μοιάζουν πλέον οι ΑΝΕΛ καθώς ο Πάνος Καμμένος ύστερα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που επέφερε η συμφωνία των Πρεσπών δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματός του. «Ο σώζων εαυτόν...» αναφωνούν βουλευτές και κεντρικά στελέχη του κόμματος που βλέπουν το καράβι να βουλιάζει και αρκετοί πλέον να το εγκαταλείπουν άρον άρον, μέσα σε κραυγές για το Σκοπιανό.

Δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, οι ΑΝΕΛ καταγράφουν τα χαμηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά από τη δημιουργία τους. Στο εσωτερικό του κόμματος η αναταραχή είναι έντονη και ουδείς αισιοδοξεί ότι μπορεί  να κοπάσει. Η βάση του κόμματος διαλύεται συστηματικά. Την περασμένη εβδομάδα αποχώρησαν δύο κορυφαία στελέχη που αποτελούσαν σημαία της παράταξης, ο Θανάσης Μπέλτσος και ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης.  
Ο Μπέλτσος ήταν ιδρυτικό στέλεχος, υποψήφιος βουλευτής το 2012 και συνδεόταν προσωπικά με τον Καμμένο. Παρόλα αυτά δεν άντεξε το βάρος της συμφωνίας των Πρεσπών και αποχώρησε καταγγέλλοντας τις επιλογές της ηγεσίας. «Το ταξίδι που ξεκίνησε με όνειρα και πίστη για μένα τελειώνει εδώ, πριν το όνειρο μετατραπεί σε εφιάλτη. Οταν έγραφα την Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έκανα υπολογισμούς, κατέθετα ψυχή» σημείωσε με πικρία αποχωρώντας. 

Μάλιστα έσπευσε να προειδοποιήσει τους πρώην πολιτικούς συντρόφους του πως αν επιχειρήσουν να εξαπολύσουν εναντίον του εκστρατεία λάσπης ή τολμήσουν να διακινήσουν τα γνωστά σενάρια περί εξαγοράς του, τότε θα μιλήσει. Και προφανώς ως ιδρυτικό στέλεχος των ΑΝΕΛ έχει να πει πολλά. Ομοίως ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, περιφερειακός σύμβουλος στη Βόρεια Ελλάδα, αποχώρησε. Ο ίδιος διατηρούσε επί χρόνια στενή φιλία με τον Τέρενς Κουίκ και αποτελούσε τακτικό συνομιλητή του Καμμένου. Αποχώρησε εκφράζοντας την ντροπή που αισθάνθηκε για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Ο Λαζαρίδης

Την ίδια στιγμή που το κόμμα αιμορραγεί καθημερινά από περιφερειακά στελέχη, ο Πάνος Καμμένος έχει ρίξει το βάρος του στο εσωτερικό της παράταξης. Φαίνεται όμως πως οι προσπάθειές του να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα πέφτουν στο κενό. Ενδεικτικό είναι πως η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη αιφνιδίασε ακόμα και τον ίδιο. "Κανείς δεν περίμενε ότι θα αποχωρήσει" λένε στελέχη του κόμματος και παραδέχονται πως τους έπιασε στον ύπνο. Ακόμα και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης παραδέχθηκε πως ήταν μεγάλη έκπληξη. Ο Λαζαρίδης βέβαια είχε ενημερώσει πριν την κίνησή του τον Καμμένο πως πλέον δεν μπορεί να σταθεί στην εκλογική του περιφέρεια από τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται. Ωστόσο εκείνος, λέγοντάς του πως πίσω από τις απειλές κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα και  μεμονωμένα ακροδεξιά στελέχη, πίστευε πως τον καθησύχασε.

Γι' αυτό τον λόγο στο εσωτερικό του κόμματος έχουν αρχίσει να αμφισβητούν πως ο Καμμένος θα καταφέρει τελικά να οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι τους ΑΝΕΛ, αλλά και ο ίδιος - αναφέρουν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους στελέχη του κόμματος - έχει αρχίσει να αμφισβητεί τις αντοχές και την πίστη των βουλευτών του. Η καχυποψία γενικεύεται. 

Οι βουλευτές

Την ίδια ώρα, οι έξι εναπομείναντες βουλευτές - εκ των οποίων οι τρεις κατέχουν υπουργικούς θώκους -- φαίνεται να τραβούν δική τους ρότα. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και παραμένει σταθερός σε αυτό αμφισβητώντας ουσιαστικά τη γραμμή Καμμένου. Η Ελενα Κουντουρά, που επίσης φαίνεται να συντάσσεται με την γραμμή Παπαχριστόπουλου, τηρεί σιγήν προς το παρόν. Η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά δέχεται ισχυρές πιέσεις  στην εκλογική της περιφέρεια, στις Σέρρες. Οπως και ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα.

Μέσα σε αυτό το ρευστό σκηνικό, υπό την απειλή της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο Πάνος Καμμένος έχει δεχθεί εισηγήσεις να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση στο Σκοπιανό που απειλεί να τον αφανίσει. Ο ίδιος όμως φαίνεται να  ευελπιστεί πως τον Αύγουστο το σκηνικό θα αλλάξει και πως η συμφωνία θα αργήσει πολύ να έρθει στην Βουλή. Ο Κώστας Ζουράρις, που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε «εμετική» τη συμφωνία, άλλαξε στάση και πλέον ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


Άννα Καραβοκύρη
TA NEA


Μέσα σε μια εβδομάδα θα επιστρέφει στην Ελλάδα όσους πρόσφυγες εντοπίζει στο έδαφός της η Γερμανία



Τα ανταλλάγματα που δίνει η Γερμανία στις συνεργάσιμες χώρες της ΕΕ και η επιτάχυνση της διαδικασίας «επαναπατρισμού» προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι η Γερμανία σκοπεύει να επιταχύνει τον «επαναπατρισμό» προσφύγων και μεταναστών που θα εντοπίζονται από τούδε και στο εξής στο έδαφος της χώρας σε Ελλάδα και Ισπανία, μετά τη συμφωνία που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής..

Μέσα σε επτά μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό τους σε γερμανικό έδαφος ή στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα EURODAC θα επιστρέφουν στις χώρες πρώτης υποδοχής. 

Όπως είναι γνωστό, το πανευρωπαϊκό σύστημα σύγκρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών άνω των 14 ετών (ΕURODAC), δημιουργήθηκε το 2013. 

Μέχρι σήμερα μόλις το 15% των προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται στη Γερμανία επιστρέφουν στις πρώτες χώρες που καταγράφηκαν και η Άνγκελα Μέρκελ με τις συμφωνίες αυτές, σκοπεύει να ανεβάσει κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσοστό. 

Από την επιτυχία αυτού του σχεδίου θα εξαρτηθεί το πολιτικό της μέλλον, καθώς το αδελφό κόμμα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που δεν μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις στον χώρο Σένγκεν. όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές στη Γερμανία, η  προκήρυξη νέων εκλογών είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το πολιτικό τέλος της Καγκελάριου Μέρκελ.

Η ουσία των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Σύνοδο Κορυφής

«Για να θεωρηθεί επιτυχημένη μια Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις. Να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα και τα συμπεράσματά της να μην είναι ιδιαίτερα σαφή». Αυτά τα λόγια ενός παλαιού συμβούλου του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ταιριάζουν απόλυτα και στη συμφωνία για το προσφυγικό στην οποία κατέληξαν οι «28» στις Βρυξέλλες, όσο και στις διμερείς και τριμερείς που υπέγραψε η αδιαφιλονίκητη νικήτρια της Συνόδου με την Ελλάδα, την Ισιπανία και άλλες 12 χώρες. Η Καγκελάριος Μέρκελ.

Το πρώτο στοιχείο της επιτυχίας, αυτό της μακράς της διάρκειας, αφορά στις σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ το δεύτερο δίνει τη δυνατότητα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να προσπαθήσουν να περάσουν στο εθνικό τους ακροατήριο με μεγαλύτερη ευκολία μια επώδυνη για αυτούς συμφωνία. Όπως έπραξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίρπας. 

Μετά όμως από κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκινάει η πραγματικότητα. Η εφαρμογή δηλαδή της συμφωνίας και ο καθορισμός των λεπτομερειών που αναλαμβάνουν τεχνοκράτες και ειδικοί σύμβουλοι. Και όπως διαφαίνεται, μόλις 48 ώρες μετά την υπογραφή, η Άνγκελα Μέρκελ έλαβε ότι ακριβώς θέλησε. Τη συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων κρατών – μελών της ΕΕ με συγκεκριμένα ανταλλάγματα. 

Τα ανταλλάγματα

Η Ισπανία θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση. Η Βουλγαρία άνδρες και γυναίκες της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας που θα συμβάλουν στην προστασία των συνόρων. Η Κροατία και η Σλοβακία έναν συνδυασμό χρηματοδότησης και παροχής ανθρωπίνου δυναμικού. Η Ελλάδα από την άλλη φαίνεται να έλαβε έξι ακόμα μήνες παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα. 

Η Ιταλία αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Γερμανία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών και το ίδιο υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.


Βασίλης Δαλιάνης
Πηγή : protothema.gr


Τέλος στη δράση κακοποιού που δρούσε με τις ευλογίες του νόμου έγκλημα Παρασκευόπουλου!



Μόνον εύσημα αξίζουν, για μιαν ακόμη φορά, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορωπίου, οι οποίοι υπερβάλλοντας εαυτούς, διακινδυνεύοντας τη σωματική ακεραιότητά τους και
χρησιμοποιώντας τα δικά τους αυτοκίνητα και σε ώρες εκτός υπηρεσίας, κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση ενός 46χρονου Αλβανού διαρρήκτη ο οποίος είχε γίνει τους τελευταίους μήνες ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της Αγ. Μαρίνας, του Αγ. Δημητρίου και του Κιτσίου Κορωπίου!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, ο συγκεκριμένος κακοποιός, ο οποίος πριν από μια δεκαετία δούλευε ως πλακάς στην περιοχή, το έριξε στις διαρρήξεις και στις ληστείες στην Ηλεία, γύρω στο 2011.

Τελικά συνελήφθη το 2015 και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος από τα αρμόδια δικαστήρια της Πάτρας για την κατηγορία της ληστείας κατά συρροή.

Όμως ο νόμος Παρασκευόπουλου του έδωσε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και από τότε ξεκίνησε τη δράση του στις περιοχές του Κορωπίου.

Μια δράση στην οποία όμως έβαλαν τέλος οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορωπίου τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Σε περιπολίες που έκαναν στις περιοχές αυτές – και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα δικά τους αυτοκίνητα – εντόπισαν τον κακοποιό να επιβαίνει σε κλεμμένο, από σπίτι της Αγ. Μαρίνας, ΙΧ και να προσπαθεί να το εφοδιάσει με βενζίνη την οποία είχε κλέψει από άλλο σπίτι επίσης της Αγ. Μαρίνας!

Όταν αυτός συνειδητοποίησε τί συνέβαινε, μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν προσπαθώντας να τον μπλοκάρουν κάτι που κατάφεραν σε δρόμο του Κιτσίου λίγο αργότερα.

Εκεί ο 46χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να χαθεί στα χωράφια με σύμμαχο το σκοτάδι. Δεν τα κατάφερε όμως όταν κάποια στιγμή σκόνταψε και οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Όπως προέκυψε, ο συγκεκριμένος κακοποιός ο οποίος δήλωσε άστεγος που διέμενε στο Πεδίο του Άρεως, επιβιβαζόταν στο τελευταίο λεωφορείο προς το Κορωπί και ξεκινούσε τη δράση τους.
Αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διαρρήξει τουλάχιστον 17 αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει οι ιδιοκτήτες τους στα σπίτια τους στις τρεις περιοχές του Κορωπίου αναζητώντας, κατά κύριο λόγο, μετρητά!

Την Πέμπτη το απόγευμα ο 46χρονος κακοποιός οδηγήθηκε στον ανακριτή και μετά την απολογία του μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό όπου και κρατείται πλέον αναμένοντας την κρίση της Δικαιοσύνης με την ελπίδα ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν θα του ανοίξει πάλι τη βαριά πόρτα της φυλσκής για να συνεχίσει τη δράση του προκαλώντας ανασφάλεια στους πολίτες!

Από την άλλη πλευρά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορωπίου απέδειξαν, για μιαν ακόμη φορά, την αποτελεσματικότητά τους αλλά και τον ζήλο τους αφού προτάσσουν τον νόμο και την ασφάλεια των πολιτών και από τις προσωπικές ζωές τους!


Πηγή : notioanatolika.gr


Καφές: Κανονικός VS ντεκαφεϊνέ – Τι σας προσφέρει το κάθε είδος



Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου. Πολλοί άνθρωποι τον απολαμβάνουν ως ρόφημα, αλλά θέλουν να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης για κάποιο λόγο.

Για αυτούς τους ανθρώπους, ο καφές χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ο καφές ντεκαφεϊνέ είναι ακριβώς όπως ο κανονικός, με μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη και κανένα άλλο συστατικό.

Δείτε μερικά στοιχεία για τον ντεκαφεϊνέ καφέ, είτε είναι καλά για την υγεία σας, είτε όχι...

Οι κόκκοι στον ντεκαφεϊνέ καφέ πλένονται σε ειδικά διαλύματα για την απομάκρυνση του 97% της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη, πριν αρχίσει το ψήσιμο. Εκτός από την καφεΐνη, η θρεπτική αξία του ντεκαφεϊνέ καφέ είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των κανονικών κόκκων καφέ.
Ο ντεκαφεϊνέ δεν είναι εντελώς χωρίς καφεΐνη, καθώς κάθε φλιτζάνι περιέχει περίπου 0-7 mg. Ωστόσο, αυτή είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα που υπάρχει στον κανονικό καφέ.
Ο ντεκαφεϊνέ περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως και ο κανονικός καφές. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως χλωρογενικό οξύ και άλλες πολυφαινόλες.
Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου-2. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να προστατεύσει από την γνωστική εξασθένηση που σχετίζεται με την ηλικία. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Ο καφές ντεκαφεϊνέ προκαλεί σημαντικά λιγότερη παλινδρόμηση οξέος από τον κανονικό καφέ. Αν πίνετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια την ημέρα μπορεί επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του ορθού.

Πού υπερτερεί ο κανονικός καφές έναντι του ντεκαφεϊνέ

Βελτιωμένη διάθεση, χρόνος αντίδρασης, μνήμη και νοητική λειτουργία
Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός και καύση λίπους
Ενισχυμένη αθλητική απόδοση
Μείωση του κινδύνου της ήπιας κατάθλιψης και των αυτοκτονικών σκέψεων στις γυναίκες
Πολύ χαμηλότερος κίνδυνος κίρρωσης του ήπατος, ή ηπατικής βλάβης τελικού σταδίου
Ποιοι πρέπει να προτιμούν τον καφέ χωρίς καφεΐνη
Η περίσσεια καφεΐνης μπορεί να βλάψει σοβαρά το κεντρικό νευρικό σύστημα, να προκαλέσει νευρικότητα, άγχος, πεπτικά προβλήματα, καρδιακή αρρυθμία, ή δυσκολία στον ύπνο σε ευαίσθητα άτομα.

Τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί επίσης να χρειαστεί να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την καφεΐνη.

Επιπλέον, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες συνιστάται να περιορίσουν την κατανάλωση καφεΐνης. Τα παιδιά, οι έφηβοι και τα άτομα που πάσχουν από άγχος ή προβλήματα ύπνου καλούνται να πράξουν το ίδιο.

http://authoritynutrition.com


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Επικοινωνιακή φούσκα το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου



Επικοινωνιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση και για άλλη μια φορά η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση άμυνας ενώ λίγο πριν πανηγύριζε. Κι αυτό γιατί το «αντάλλαγμα» που πήρε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες για τη στάση του στο προσφυγικό «ξεφούσκωσε» πριν καλά – καλά ανακοινωθεί.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, με τον κλασικό πανηγυρισμό: «Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη» -χάρη στον Γιούνκερ, αυτή τη φορά. Ερωτηθείς, δε, για πόσο θα ισχύσει αυτό το μέτρο, δήλωσε χωρίς περιστροφές: «Όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση σε αυτά τα νησιά και σε ότι με αφορά όσο είμαι εγώ στη θέση του πρωθυπουργού και από ότι φαίνεται και τα δυο θα διαρκέσουν πολύ, δεν θα υπάρξει άνοδος του συντελεστή του ΦΠΑ».

Μετά την ανακοίνωση αυτή του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί από στελέχη και βουλευτές της συγκυβέρνησης, με κεντρικό «σύνθημα» ότι η νέα νίκη ήρθε μετά από σκληρό αγώνα της κυβέρνησης, πως η νησιωτικότητα ενισχύεται και πως ειδικότερα τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση στηρίζονται στην πράξη.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, όμως, και συγκεκριμένα με τη δημοσίευση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στο ΦΕΚ, που έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά μόνο μεγάλα λόγια τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τα νησιά. Κι αυτό διότι στο ΦΕΚ η διάρκεια αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ δεν είναι επ’ αόριστον -ή έστω μέχρι το τέλος της 4ετίας- αλλά μόλις έως το τέλος τους έτους!

«Technicality» ή θέμα ουσίας;
Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης «λεπτομέρειας» του ΦΕΚ προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση, καθώς είδε το επικοινωνιακό της πανηγύρι να σκιάζεται για άλλη μια φορά -και ακόμη χειρότερα κάποιες «κακές γλώσσες» να συνδέουν το εξάμηνο της αναστολής του αυξημένου ΦΠΑ με… το υπόλοιπο της θητείας Τσίπρα. Έτσι, άρχισε ο επικοινωνιακός πόλεμος για το κατά πόσο είναι τυπικό το ζήτημα ή πρόκειται για θέμα ουσίας.

Στελέχη της κυβέρνησης έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ που θα ίσχυε από αύριο έπρεπε άμεσα να αλλάξει και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και πως αυτού του είδους οι ρυθμίσεις έχουν ισχύ μόλις λίγων μηνών, έως ότου κυρωθούν από την Βουλή. Στην πραγματικότητα, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει απλώς να ψηφισθούν από τη Βουλή το αργότερο εντός τριμήνου, αλλιώς παύουν να ισχύουν.

Το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε και πιθανότατα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι ότι η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για τα πέντε νησιά θα έχει συγκεκριμένο (αρνητικό) δημοσιονομικό αποτέλεσμα και το κόστος αυτό θα πρέπει να καλυφθεί στον προϋπολογισμό του 2018 και γιαυτό αναφέρεται αυτή η ημερομηνία. Γεγονός είναι ότι η κατάργηση ενός μέτρου που έχει ψηφιστεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου -όσο δίκαιη και αν είναι, ή όσο γενναιόδωρος και αν είναι ο Γιούνκερ- στην πράξη θα έχει ως αποτέλεσμα την αντικατάστασή του από ένα άλλο ισοδύναμο και επειδή το δημοσιονομικό κόστος είναι μετρήσιμο μέγεθος ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μιλάει αόριστα, ότι το μέτρο θα ανασταλεί για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ή για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση. Και πάντως τέτοιου είδους δηλώσεις δεν μπορεί παρά να αποτελούν επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καθώς ούτως ή άλλως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι -προκειμένου να επιτύχει την επιμήκυνση του χρέους- θα τηρήσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και μετά το τέλος των μνημονίων.

Τα πανηγύρια και η… κοντή μνήμη
Αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να απασχολεί τα στελέχη και τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αντιθέτως, πανηγυρίζουν βάζοντας στο «πακέτο» των θετικών μέτρων για τα νησιά και το μεταφορικό ισοδύναμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες. Πρακτικά, μεταφορικό ισοδύναμο είναι η επιδότηση των εισιτηρίων από και προς το νησί μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. Με υπουργική απόφαση θα προβλεφθεί ένα ανώτατο πλαφόν στον αριθμό των εισιτηρίων που θα δικαιούται η κάθε οικογένεια αλλά και η διαδικασία είσπραξης της επιδότησης.

Ενδεικτικά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός πανηγυρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μεγάλη επιτυχία, που αποτελεί απόδειξη της μάχης που δίνει η ελληνική κυβέρνηση υπέρ των νησιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με την προσφυγική κρίση και ότι δεν έχει εγκαταλείψει τους νησιώτες.

«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την άμεση δημοσίευση σε ΦΕΚ της παράτασης των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν «άφησε» τη μάχη του νησιωτικού ΦΠΑ, αλλά αντίθετα, συνεχώς προσπαθεί να οχυρώσει τα νησιά μας, τόσο μέσω της συνέχισης ενός δίκαιου μέτρου, όσο και μέσα από την πρόσφατη νομοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που αγκαλιάζει όλα τα νησιά της χώρας, δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας» δήλωσε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Τώρα που για πρώτη φορά μια κυβέρνηση επιτυγχάνει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιών, φαίνεται ακόμη πιο κενή περιεχομένου η ρητορική που είχε κλιμακωθεί το προηγούμενο διάστημα και μιλούσε για εγκατάλειψη των νησιωτών και για έλλειψη σχεδίου για τη νησιωτική Ελλάδα».

Με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ, πανηγύρισαν βουλευτές του βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η απόφαση για το ΦΠΑ σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και το διπλασιασμό των ευρωπαϊκών πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027 σε σχέση με το εφαρμοζόμενο, πρόκειται για μια «εξαιρετικά θετική εξέλιξη, που θα ήταν φυσικά αδύνατη χωρίς τις επίμονες προσπάθειες τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και των Υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης σημειώνει: «Αποτελεί όμως δικαίωση και για όλους όσοι εργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα, αθόρυβα αλλά συστηματικά, για να τεκμηριώσουμε την κατάσταση στην οποία είχαν φέρει τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, άσχετα και πριν από την κορύφωση του προσφυγικού. Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην ακραία πόλωση και στη στείρα άρνηση, η κυβέρνηση αποδεικνύει και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες με την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου, ότι στηρίζει έμπρακτα τους νησιώτες και τον αγώνα τους για ανάπτυξη και προκοπή».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη «διαψεύδονται με τον πλέον παταγώδη τρόπο εκείνες οι δυνάμεις που έχουν αναγάγει την καταστροφολογία σε πολιτικό τους πρόγραμμα. Όσοι πόνταραν στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για να καμουφλάρουν την πολιτική ανυπαρξία τους ή απλώς για να πλήξουν την κυβέρνηση, λαμβάνουν μια αποστομωτική απάντηση. Η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη, παρότι όχι προδιαγεγραμμένη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η κυβέρνηση είχε επανειλημμένα αναστείλει την κατάργηση του μέτρου, συναισθανόμενη την ανησυχία των νησιωτικών κοινωνιών μέσω και των συστηματικών πρωτοβουλιών των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ακύρωση της κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ στα πέντε νησιά επιβεβαιώνει και πάλι, ότι αυτή η κυβέρνηση διεκδικεί δίκαια αιτήματα μέχρι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Επίσης, η επιτυχία αυτή αποτελεί απτή αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, στον ένα ή άλλο βαθμό, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης ανέφερε: «Η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τη Σάμο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, καθώς και η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο για όλα τα νησιά του νομού (Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι) αποτελούν πολύ σημαντικές οικονομικές εξελίξεις. Για τη Σάμο, ο συνδυασμός μειωμένου ΦΠΑ και Μεταφορικού Ισοδύναμου θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες με έδρα τη Σάμο, για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού και τις μεταφορές, καθιστώντας το νησί ανταγωνιστικό και ελκυστικό για αναπτυξιακά έργα καθώς θα αναθερμανθεί η οικονομική δραστηριότητα. Για τα νησιά μας τα οφέλη από το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι σημαντικά καθώς οι νησιώτες κάτοικοι θα επιδοτηθούν για τις μετακινήσεις τους, ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις με έδρα τα αντίστοιχα νησιά θα έχουν χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και διακίνησης προϊόντων, με προφανή οφέλη και για τους καταναλωτές. Επιπρόσθετα από την αύξηση των Ευρωπαϊκών Πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027 με το ποσό να ανέρχεται στα 660 εκατ. ευρώ από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, το όφελος είναι προφανές, υπολογίσιμο και πολλαπλό». Στη δήλωση του ο κ. Σεβαστάκης καταλήγει: «Τα νησιά μας θα έχουν λαμπρό αναπτυξιακό μέλλον. Είναι στοίχημα όλων μας και αξίζει να κερδηθεί».

Αυτοί που τώρα πανηγυρίζουν, πάντως, το προηγούμενο διάστημα δεν συνέδεαν τον ΦΠΑ με το προσφυγικό και υπερασπίζονταν την ψήφιση του μνημονιακού μέτρου.

«Έρχεται μία διαδικασία, μία τροπολογία, η οποία έχει ένα δημοσιονομικό ενδιαφέρον. Μπορεί να έρθει. Και καλώς ήρθε. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Κατά τη γνώμη μου, σε αυτό που δεν πρέπει να πέσουμε, είναι να βάλουμε από τη μια μεριά ως αιτιολογική βάση του ΦΠΑ το μεταναστευτικό. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Βουλευτής Λέσβου Γ. Πάλλης ο οποίος δεν πήρε μέρος σε καμιά κινητοποίηση και δεν υπέγραψε κανένα ψήφισμα κατά του ΦΠΑ στα νησιά. Σε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα είχε πει στη Βουλή: «Είναι επικίνδυνο να συνδέεται ένα θέμα, που αφορά τη φορολογική πολιτική, με το προσφυγικό».

Αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήριζε «φτήνια» και «τακτικίστικο αντιπερισπασμό» της προτάσεις για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ.

Η δε βουλευτής Χαρά Καφαντάρη υπεραμυνόταν των εσόδων από την αύξηση αυτή στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου. Ελεγε: «Μία κουβέντα σε σχέση με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Η χώρα είχε όφελος περίπου 85.000.000 ευρώ από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Με το Μεταφορικό Ισοδύναμο τα νησιά θα επιδοτούνται από την πρώτη του χρόνου, του 2019, τουλάχιστον 150.000.000. Επαναλαμβάνω κάτι που το είπε και ο Υπουργός, αλλά πρέπει να το λέμε: 24% ΦΠΑ ισχύει μέχρι σήμερα στις μεταφορές.

Ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός δήλωνε μέσα στη Βουλή «σίγουρα θα κρίνουν οι νησιώτες ποιοι πραγματικά έφεραν πολιτικές για τα νησιά και ποιοι το μόνο που ήξεραν ήταν να έχουν το ΦΠΑ μειωμένο».

Όπως αποδείχθηκε, τελικά, η κυβέρνηση συνέδεσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ με το προσφυγικό και μάλιστα με τρόπο που δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, καθώς η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν προσπαθεί να απορροφήσει και να ενσωματώσει τους πρόσφυγες, αλλά δημιουργεί όλο και περισσότερα hot spot – «αποθήκες ψυχών». Αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» για μια κυβέρνηση σε πανικό που προσπαθεί να πιαστεί από οτιδήποτε για να δείξει ότι κάνει επιτυχίες, την ώρα που καταρρέει δημοσκοπικά λόγω των χειρισμών της κυρίως στο θέμα του «Μακεδονικού».


Πηγή : in.gr


Βαρυχειμωνιά στην κυβέρνηση, διπλές κάλπες την άνοιξη



Με βασικό σενάριο τη διενέργεια διπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, εθνικές και ευρωεκλογές, κινείται η κυβέρνηση, ενώ στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη συνέχιση επιδείνωσης του κλίματος αποσταθεροποίησης που προκλήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια.

Το κακοπαιγμένο θέατρο στην εκδήλωση του Ζαππείου, πέραν του ότι έγινε αντικείμενο εντονότατης κριτικής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε αρκετά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε η κυβέρνηση.

Η εικόνα μιας κυβέρνησης σε αποδρομή που χάνει σταθερά και γρήγορα τις δυνάμεις της και προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί κυριάρχησε και στις μετρήσεις που έγιναν την περίοδο μετά την εκδήλωση στο Ζάππειο, πριν ακόμη από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη που αποτέλεσε την έναρξη νέων σεναρίων. Κατά απολύτως ασφαλείς πληροφορίες και σε αυτές που παράγγειλε η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών -οι περισσότεροι και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ- πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ως το τέλος της τετραετίας αλλά θα αναγκαστεί να κάνει εκλογές τον Μάιο του 2019 ή ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο.
Η προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση βάλλεται από συμφέροντα που βρίσκονται σε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση εγκαταλείπεται.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα «εξαϋλωθούν» και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα υπάρχει, το Μαξίμου θα επιχειρήσει μία επικοινωνιακή αντεπίθεση με επίκεντρο τη συμφωνία με τα Σκόπια και τη συμφωνία στο Eurogroup, θα επιδιώξει να ανασύρει από το συρτάρι διάφορες υποθέσεις στις οποίες θα πατήσει για να στήσει ένα δεύτερο γύρο σκανδαλολογίας, θα «φορτώσει» και το πακέτο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις, αναβολή της μείωσης των συντάξεων κ.λπ. και θα περιμένει τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις εκλογές. Αν δείξουν κάποια μείωση της διαφοράς με τη Ν.Δ., τότε ο κ. Τσίπρας θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αν δείξουν τη σημερινή εικόνα ή επιδείνωσή της για τον ΣΥΡΙΖΑ -διότι στην Κουμουνδούρου τους ΑΝ.ΕΛ. τους έχουν ήδη ξεγραμμένους πολιτικά- θα ληφθεί απόφαση να συνεχίσει η κυβέρνηση ως τον Μάιο, με την ελπίδα ότι η εικόνα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, αναλαμβάνοντας το ρίσκο ότι μπορεί και να επιδεινωθεί.

Ναρκοθετούν την επόμενη κυβέρνηση

Σε αυτό το σχεδιασμό ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να απεμπλακεί σταδιακά από τους ΑΝ.ΕΛ., ενώ θα καλλιεργεί προσδοκίες ότι η συμφωνία του Eurogroup έχει σημεία επαναδιαπραγμάτευσης και μπορεί να βελτιωθεί. Παράλληλα θα παραπέμπει στην επόμενη τετραετία και την επόμενη κυβέρνηση τα δύσκολα θέματα, επιχειρώντας τη «δεξιά παρένθεση».

Τετελεσμένα

Στην προσπάθειά της να ανακόψει τη φθορά που της έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί στο Σκοπιανό και παράλληλα να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχεδιάζει την κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια από την επόμενη Βουλή, ακόμα και αν η σκοπιανή κυβέρνηση τηρήσει το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στο προεκλογικό μπαλκόνι τι θα πράξει για τη συμφωνία με τα Σκόπια ως κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι η κάθετα αρνητική στάση του θα στρέψει εναντίον του το διεθνή παράγοντα. Στον ίδιο παρονομαστή είναι «χτισμένη» η συμφωνία για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Οι Ευρωπαίοι αποδέχτηκαν την πρόταση της κυβέρνησης να φτιαχτεί μεγάλο «μαξιλάρι ασφαλείας» ώστε να μη χρειαστεί, τουλάχιστον για τα τρία επόμενα χρόνια, η Ελλάδα να βγει στις αγορές με προγραμματισμένες και όχι δοκιμαστικές εξόδους και οι δυσκολίες να ξεκινήσουν από το 2021 και μετά. Καμία πρόνοια για την ενίσχυση της ανάπτυξης, καμία πρόνοια για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, καμία πρόνοια για την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ολα αυτά δείχνουν ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να περάσει χωρίς αναταράξεις τον επόμενο χρόνο και να παραδώσει την οικονομία σε κατάσταση στασιμότητας στην επόμενη κυβέρνηση.

Μοναδική πρόνοια της κυβέρνησης -εξ ου και οι υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα αλλά και στο προσφυγικό- είναι να πάρει από τους δανειστές την αναβολή της μείωσης των συντάξεων για έξι μήνες ή ένα χρόνο, παραδίδοντας άλλη μία «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση, ομαλοποιώντας κάπως το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναγάγει τη μείωση των συντάξεων σε θέμα που, αν δεν αναβληθεί, θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για το κυβερνών κόμμα. Σε αντίθεση με τη μείωση των συντάξεων, έγκυρες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές τη μείωση του αφορολογήτου, που έχει ψηφιστεί για την 1.1.2020, παρά το γεγονός ότι και αυτό το μέτρο αποτελεί ένα καίριο και ουσιαστικό πλήγμα στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν βάζει τη μείωση του αφορολογήτου στο τραπέζι είναι η προειδοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών ότι η ενδεχόμενη αναβολή της μείωσης του αφορολογήτου θα προκαλέσει μείωση στα προβλεπόμενα έσοδα.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Ελληνική ντροπή! Μία γιατρός στη Σύμη για 6.000 ανθρώπους! Ο αντιδήμαρχος κάνει τον τραυματιοφορέα


Μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο χρειάστηκε να φτάσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στη Σύμη, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία απολύτως λύση από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς. Ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα “ζωής ή θανάτου” όπως το χαρακτήρισε και πλέον τελεί σε αναμονή, για να απασχοληθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός!

Ο κ. Λ. Παπακαλοδούκας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με επιτελή του πρωθυπουργικού γραφείου, κατήγγειλε την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος και τη συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύμης, αφήνοντας το νησί με μια αγροτική και έναν στρατιωτικό γιατρό τον οποίο προσωρινά διέθεσε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, ο αρχηγός του στρατού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος της Σύμης στη «Δημοκρατική», εξεπλάγησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όταν ενημερώθηκαν πως χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελεί ο… πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και χρέη τραυματιοφορέα ο αντιδήμαρχος, και πως τα περιστατικά διακομιδών από τη Σύμη στη Ρόδο γίνονται με το πλωτό του Λιμενικού Σώματος χωρίς συνοδεία γιατρού!

Να σημειωθεί ότι προ ημερών, ο κ. Παπακαλοδούκας με δηλώσεις του, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και την παραίτηση της προέδρου της 2ης ΥΠΕ για το γεγονός ότι έχει μείνει ολομόναχη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού η αγροτική γιατρός, η οποία καλείται να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 6.000 ανθρώπων.

Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι όπως αποδεικνύεται, οι βουλευτές του νομού στους οποίους έχει απευθυνθεί είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα, γι αυτό χρειάστηκε να φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο ενώ έβαλλε και κατά του συμπατριώτη του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, λέγοντας ότι αν και είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης, δεν ενδιαφέρθηκε για την στελέχωσή του.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπακαλοδούκας, με την αποχώρηση των δύο άλλων γιατρών πριν από μερικές εβδομάδες, ξεκίνησε έναν… τηλεφωνικό μαραθώνιο επικοινωνώντας τόσο με τους βουλευτές του νομού όσο και με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που έμειναν κενές και παράλληλα να βοηθηθεί η αγροτική γιατρός που στο τελευταίο διάστημα εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, λόγω των καθημερινών αναγκών και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θερινής περιόδου.

Όπως λέει, δεν βρήκε ανταπόκριση γι αυτό και απευθύνθηκε στον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού στον οποίον εξέθεσε το πρόβλημα και με εντολή του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης βρίσκεται οπλίτης γιατρός ο οποίος συνδράμει την συνάδελφό του αγροτική γιατρό.

Ο δήμαρχος περαιτέρω επισήμανε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για την αυξημένη τουριστική κίνηση και από την άλλη να μην φροντίζει ώστε οι τουριστικοί προορισμοί να μπορούν να παρέχουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες όπως είναι η ιατρική κάλυψη, όχι μόνο στους τουρίστες αλλά ούτε στους μόνιμους κάτοικους.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, η αγροτική γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες άνω των 6.000 ατόμων, που φτάνουν στο σύνολο κάτοικοι και επισκέπτες.


Πηγή: dimokratiki,newsit


Τι έφερε στο φως η αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική



Μια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, με έδρα κυρίως καταυλισμούς στην περιοχή Αγία Σωτήρας και Αυλίζα Αχαρνών στην Δυτική Αττική εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής .

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, 29 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως στους καταυλισμούς Αγία Σωτήρας και Αυλίζα Αχαρνών, όπου επανειλημμένως πραγματοποιούνται επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα η επιχείρηση επεκτάθηκε στις περιοχές της Βούλας, του Αμαρουσίου, της Νίκαιας, Κορωπίου και Πάτρας.

Συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη (24) ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης και λοιπών εμπλεκόμενων, ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα,

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα άλλα επτά άτομα, ηλικίας από 19 έως 42 ετών, που κατηγορούνται για διάφορα συναφή αδικήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, που ήταν εξειδικευμένη, πολυεπίπεδη και χρονοβόρα, αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών στην οποία ανατέθηκε η συλλογή, αξιολόγηση και διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και η πιστοποίηση του ρόλου του κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες με στενή σχέση και κοινά μέλη.

Η πρώτη υποομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως εντός των καταυλισμών της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας και διέθετε σφιχτή οργάνωση και ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και εφάρμοζε σε μέγιστο βαθμό κανόνες επικοινωνίας, με σκοπό να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο εντοπισμός και η εξάρθρωση της.

Η εν λόγω ομάδα διέθετε σπίτια, ως καβάντζες, στα οποία αποθήκευαν τα ναρκωτικά άτομα, τα οποία είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο στην οργάνωση. Τα ίδια μέλη ήταν υπεύθυνα για τον τεμαχισμό και το μοίρασμα των ναρκωτικών σε άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία στην συνέχεια αναλάμβαναν την υποχρέωση της μεταφοράς και παράδοσης.

Η διάθεση των ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), πραγματοποιούνταν κυρίως από σπίτι, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα μέλη της οργάνωσης να έχουν τον πλήρη οπτικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, λόγω υψομετρικής διαφοράς, και να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη για τυχόν προσέγγιση του σημείου από αστυνομικές δυνάμεις.

Στην ίδια οικία μεταφερόταν οι απαραίτητες ποσότητες ναρκωτικών, πολλές φορές στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, ανάλογα με την προσέλευση τοξικοεξαρτημένων ατόμων, ενώ είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος δίπλα σε αυτήν, προκειμένου να προβαίνουν στην άμεση χρήση των ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν.

Επιπλέον, η δραστηριότητα της οργάνωσης επεκτείνονταν και στον τομέα διάθεσης ναρκωτικών χαπιών, για την προμήθεια των οποίων είχε στρατολογηθεί τοξικοεξαρτημένο άτομο, το οποίο προμηθευόταν παράνομα ποσότητες ναρκωτικών χαπιών έναντι αυξημένου τιμήματος ή μέσω πλαστών συνταγών, τα οποία και παρέδιδε στην εγκληματική οργάνωση παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Η δεύτερη υποομάδα είχε ως αρχηγό αλλοδαπό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός Δυτικής Αττικής, τόσο στην περιοχή της Νίκαιας, όσο και στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Επίσης, διέθετε δύο σπίτια – καβάντζες στα οποία διέμεναν άτομα με διττό ρόλο τόσο του φύλακα όσο και του μεταφορέα – διακινητή, οι οικίες αυτές βρισκόταν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.









Στις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

847,2 γραμμάρια ηρωίνης,
486,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
1.113 ναρκωτικά δισκία,
τέσσερα πιστολιά και περίστροφο,
δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
τρεις κυνηγητικές καραμπίνες,
δυο αεροβόλα όπλα,
εκατόν είκοσι τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
το χρηματικό ποσό των 93.270 ευρώ,
επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
τέσσερις πλάστες σφραγίδες ιατρών,
δεκαοκτώ ζυγαριές ακρίβειας και
διάφορα κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.


Απίστευτη καθεστωτική δήλωση Γεροβασίλη για τους διορισμούς στο δημόσιο: Τώρα κυβερνάμε εμείς



Αντί τώρα που τελειώνουν να προσέχουν τι κάνουν και τι λένε, προκαλούν καθεστωτικά τους πολίτες και την κοινωνία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, και δείχνοντας την ακαταλληλότητα τους να κυβερνούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Απίστευτη προκλητική δήλωση στη Βουλή από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της στελέχωσης του Δημοσίου.

Η Γεροβασίλη γνωστή για την ακροαριστερή καθεστωτική της νοοτροπία όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους ερωτώντες βουλευτές  λέγοντας προκλητικά :  «Δεν ακούτε τι λέω, δεν διαβάζετε τις προκηρύξεις, δεν βλέπετε πώς το ΑΣΕΠ λειτουργεί. Μιλάτε στον αέρα, αδιάβαστοι, με αφηγήματα που έχετε προκατασκευάσει. Δεν κάνετε ούτε σωστή χρήση ελληνικής γλώσσας, μέσα στην αμηχανία σας λέτε ό,τι θέλετε. Τώρα κυβερνάμε εμείς. Οταν κυβερνήσετε εσείς, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε».


Κοροϊδεύει τα νησιά ο Τσίπρας χωρίς να ντρέπεται : Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα



Ο Αλέξης Τσίπρας είναι προκλητικός απέναντι στους Έλληνες και ψυχρός ψεύτης εξαπατώντας τον ασύστολα χωρίς ίχνος ηθικής.

Αφού συμφώνησε να γεμίσει την Ελλάδα με επιπλέον μετανάστες λες και είναι το σπίτι του, πήρε μία απλή 6μηνη αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 5 νησιά που έχουν γονατίσει από τις εισροές μεταναστών και πανηγυρίζει αντί να ντρέπεται.

«Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους» γράφει χωρίς ηθική και ντροπή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας: «Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα.


Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους.
Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα.


Πρέπει να τελειώνουμε με αυτόν τον απίστευτο απατεώνα!!!


Με τον φόβο του εγκλήματος το 69% των πολιτών



Η Αθήνα άλλαξε. Ρημαγμένο το κέντρο, οι περιοχές γύρω και κάτω από την Ομόνοια. Κι όχι μόνο. Ο φόβος των πολιτών μήπως πέσουν θύματα εγκληματικής ενέργειας έντονος, καθώς το έγκλημα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο φόβος του εγκλήματος, ανεξάρτητα από τη βασιμότητά του ή μη, επηρεάζει αποφασιστικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, δηλητηριάζει τον κοινωνικό ιστό και διαμορφώνει αρνητικό κοινωνικό και ψυχολογικό κλίμα μεταξύ των πολιτών. Ερευνα του πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ και πιο συγκεκριμένα από τον καθηγητή Γεώργιο Ν. Φώτη, και τους κ. Παύλο Τσάγκη, υποψήφιο διδάκτορα ΕΜΠ και Δημήτρη Σβορώνο, αγρονόμο, τοπογράφο μηχανικό ΕΜΠ, έδειξε ότι το 69% των πολιτών ανησυχεί μήπως πέσει θύμα διάρρηξης, κλοπής, ληστείας, επίθεσης στον δρόμο κ.ά. Στο πλαίσιο της έρευνας δημιουργήθηκε μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα συλλογής, ανάλυσης και χαρτογραφικής απόδοσης δεδομένων ερωτηματολογίων, σχετικά με τον αστικό φόβο για το έγκλημα. Το ερωτηματολόγιο «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα http://geochoros.survey.ntua.gr/limesurvey/ στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας (41,8%) αφορά «Διάρρηξη του σπιτιού σας», ακολουθούν η «ληστεία ή επίθεση στον δρόμο» (31,3%) και με παρόμοιο ποσοστό (30,7%) η «ασφάλεια των παιδιών σε δημόσια μέρη όπως στο πάρκο ή στη διαδρομή για το σχολείο». Για τη «χρήση ή/και διακίνηση ναρκωτικών» ανησυχεί το 28% των ερωτηθέντων, το 26,7% για «κλοπή του αυτοκινήτου τους» και το 26% μήπως πέσει «θύμα εγκληματικής ενέργειας όσο περιμένουν ή χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς».

Οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άνδρες μήπως πέσουν θύματα σωματικής βίας (12,2%) και σεξουαλικής κακοποίησης (26,7%).

Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι το επίπεδο της εγκληματικότητας στην περιοχή σας, έχει μεγάλη, μικρή ή καθόλου αύξηση, η πλειοψηφία (53,7%) θεωρεί πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, ωστόσο ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (38,6%) θεωρεί πως έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο ερώτημα πόσο φοβούνται οι πολίτες τη ληστεία ή την επίθεση στον δρόμο, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ελάχιστους δήμους οι ερωτηθέντες απάντησαν πως δεν ανησυχούν, όπως για παράδειγμα στις παραλιακές περιοχές των Δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας, στη Φιλοθέη καθώς και σε κάποιες περιοχές των βορείων προαστίων.

Στην ερώτηση πόσο ανησυχείτε ότι θα πέσετε θύμα εγκληματικής ενέργειας στην περιοχή σας, ένα ποσοστό 35% ανησυχεί πολύ έως πάρα πολύ (30% για τους άνδρες και 39% για τις γυναίκες). Το ποσοστό αυτό για τις ηλικίες άνω των 55 ετών γίνεται 60%. Υψηλά ποσοστά παρατηρούνται και σε σχέση με τα χρόνια που μένει κάποιος στην περιοχή του, καθώς όσο περισσότερα χρόνια ζει εκεί τόσο περισσότερο φοβάται. Ετσι, όσοι μένουν περισσότερο από δέκα χρόνια ανησυχούν σε ποσοστό 45%. Καθοριστικής σημασίας είναι και το αν ο ερωτώμενος έχει ήδη πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας στο παρελθόν. Για όσους έχουν υπάρξει θύματα στο παρελθόν, το ποσοστό πού ανησυχεί ανεβαίνει στο 64%. Το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερο ανησυχούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων, του κέντρου των Αθηνών, της Ακαδημίας Πλάτωνος, των Πετραλώνων, του Γκύζη, της Κυψέλης και του Λυκαβηττού, του νότιου τμήματος του Δήμου Αχαρνών.

Συνδυασμός

Ενα από τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι ο φόβος για την εγκληματικότητα υπάρχει και υπάρχει παντού σε όλη την πόλη. Ο συνδυασμός έχω πέσει θύμα στο παρελθόν, μένω στην περιοχή μου περισσότερα από δέκα χρόνια, είμαι γυναίκα ηλικία άνω των 55 ετών, μέλος ενός νοικοκυριού άνω των τριών ατόμων δίνει τα υψηλότερα ποσοστά που ξεπερνούν το 60%.


ΒΕΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Θα μπορεί να απειλεί ο Ρουβίκωνας όποιον θέλει με σίγουρη την αθώωση από το δικαστήριο



Απίστευτη απόφαση πρόκληση κατά της κοινωνίας από τους δικαστές που αθώωσαν το μέλος του Ρουβίκωνα μετά της απειλές του για κάψιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Απόφαση αθώωσης που δίνει το δικαίωμα στον Ρουβίκωνα να απειλεί πλέον χωρίς να φοβάται κανένα αφού δεν είναι η πρώτη φορά που αθωώνονται μέλη των αντιεξουσιαστών μετά από καταδρομικές ενέργειες και απειλές.

Στην αθώωση του 39χρονου ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα , ο οποίος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για τις απειλές που εκτόξευσε μέσω Facebook, προχώρησε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. 

Μόνο, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος ο κατηγορούμενος γιατί απλά κάνει την δουλειά του όπως πρέπει προς όφελος της κοινωνίας. 

Το δικαστήριο έκρινε και προκαλώντας την κοινωνία πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης βάσει της οποίας του ασκήθηκαν η δίωξη

Οι απειλές του 39χρονου κατά του τηλεοπτικού σταθμού προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Η κοινωνία ανησυχεί περισσότερο μετά τις προκλητικές αθωώσεις από την ελληνική δικαιοσύνη.