Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο Ηριάννα και Περικλής



Αθώους κήρυξε το δικαστήριο την Ηριάννα και τον Περικλή. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως. 

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι: «Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ’ οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα πέραν δραστηριοτήτων. Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πολιτικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω. Ακομα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα».




Ο Νίκος Παππάς και το καθεστώς καταδικάζει την ΕΡΤ και ζητάει τα ρέστα αντί να μην προκαλεί


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μετατροπή της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ Channel από το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόμενο στη ροή του προχθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Ο Νίκος Παππάς αντί να βάλει μυαλό καθώς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την πορεία της ΕΡΤ μετά της εκλογές, προκαλεί με δηλώσεις του αντί να ντρέπεται μαζί με όσους κάνουν κουμάντο στην ΕΡΤ.

Ο Νίκος Παππάς με την καθεστωτική ακροαριστερή του νοοτροπία, έχει πάρει στον λαιμό του χιλιάδες εργαζομένους που δεν έχουν σχέση με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε με τους συνδικαλιστές του καθεστώτος που κάνουν κουμάντο στην ΕΡΤ.

Αντί να ζητάει συγνώμη ο Νίκος Παππάς και να ζητάει από τους συνδικαλιστές να αλλάξουν τακτική στην ενημέρωση ζητάει με θράσος τα ρέστα αδιαφορώντας για τις ευθύνες του

Βγαίνει λοιπόν και μιλάει για νέο μαύρο στην ΕΡΤ ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον μέλλον των εργαζομένων.

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία του “μαύρου” στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα πολυφωνίας είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό» επισημαίνει προκαλώντας και άλλο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο Ν. Παππάς συνέχισε να προκαλεί αντί να βάλει μυαλό και μιλώντας σε βάρος των υπαλλήλων της ΕΡΤ είπε  «το ότι το “μνημόνιο Μητσοτάκη” -εκτός από χιλιάδες απολύσεις, καθήλωση μισθών και αποσάθρωση κοινωνικών δομών- περιλαμβάνει ένα νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ, ασυδοσία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και μη καταβολή τιμήματος για τις άδειες, είναι γνωστό.

Οι προσδοκίες της ΝΔ συγκρούονται με την πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και τρία χρόνια και η οποία περιλαμβάνει:

1. Την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, που φέρνει στα δημόσια ταμεία 175 εκατ. ευρώ τουλάχιστον (καθώς έχουν αδειοδοτηθεί ως τώρα 5 σταθμοί).

2. Τον καταλογισμό και την είσπραξη του φόρου διαφήμισης, ύψους 140 εκατ. ευρώ από το 2015 ως σήμερα.

3. Τον καταλογισμό και την είσπραξη του τέλους χρήσης συχνοτήτων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

4. Την είσπραξη -εντός της επόμενης δεκαετίας- 125 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο διαφήμισης.

Στις “άπειρες άδειες”, το μηδενικό τίμημα, την ασυδοσία των καναλαρχών, τη μη καταβολή των προβλεπόμενων φόρων και τελών, καθώς και το μηδενικό όφελος για το Δημόσιο, όπως προβλέπονται από το “μνημόνιο Μητσοτάκη”, αντιπαραβάλουμε τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την προστασία της δημόσιας περιουσίας (φάσμα) και την είσπραξη 480 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου από το 2015 και για τα επόμενα χρόνια.

ΥΓ: Καλούμε τη ΝΔ να επανέλθει πιο σύντομα από όσο υπόσχεται. Στο θέμα της ΕΡΤ, υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί από την περίοδο που έριξε “μαύρο” στο σήμα της» καταλήγει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Και όλα αυτά αντί να ντρέπεται και να μη  προκαλεί ο Νίκος Παππάς!!


Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες σε αγοραπωλησίες οχημάτων, μηχανημάτων και εμπορευμάτων


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες σε αγοραπωλησίες οχημάτων, μηχανημάτων και εμπορευμάτων.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 25-6-2018, στον Ασπρόπυργο και στο Βραχάτι Κορινθίας, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, τρία  μέλη της σπείρας, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 27, 45 και 45 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Περαιτέρω, στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 26χρονος ημεδαπός ο οποίος τυγχάνει έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης κατηγορούμενος για παρόμοια αδικήματα, καθώς και τέσσερις (4) ημεδαποί, ως συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον Νοέμβριο του 2016, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος μέσω εξαπάτησης πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ακολουθούσαν δύο μεθόδους προσέγγισης των θυμάτων τους και συγκεκριμένα:

είτε έρχονταν σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ασκούσαν εμπορική δραστηριότητα
είτε επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω ιστοσελίδας αγγελιών στις περιπτώσεις όπου τα θύματα είχα αναρτήσει αγγελία πώλησης οχημάτων, μηχανημάτων ή εργαλείων.

Μετά το "κλείσιμο" της συμφωνίας, απέστελλαν πλαστά παραστατικά τραπεζών με την υποτιθέμενη κατάθεση των χρημάτων και στη συνέχεια τους έπειθαν να αποστείλουν τα προϊόντα ή μηχανήματα, είτε απευθείας είτε μέσω μεταφορικών εταιρειών. Ως τόπο παράδοσης όριζαν συνήθως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο. Περαιτέρω, η παραλαβή των εμπορευμάτων πραγματοποιούνταν από υπαλλήλους του χώρου, ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή με το θύμα και να είναι αδύνατη η αναγνώριση των δραστών σε περίπτωση αποκάλυψης της απάτης.

Ακόμη, χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν ήταν το γεγονός ότι οι εμφαινόμενες συναλλαγές στα αποδεικτικά φρόντιζαν να έχουν ημερομηνία στο τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να μεσολαβεί η τραπεζική αργία του Σαββατοκύριακου και να δικαιολογούν την καθυστερημένη εμφάνιση των χρημάτων στον λογαριασμό του θύματος. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν στοιχεία καταθέτη υπαρκτά στοιχεία τρίτων προσώπων-εταιρειών.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων (παραστατικά, αποδείξεις, τιμολόγια), ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο  κυνηγετικά όπλα και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim που χρησιμοποιούσαν ως "επιχειρησιακά".

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις απάτης, με την αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων και μηχανημάτων να ξεπερνάει τις -90.000- ευρώ, ενώ ακόμη εκτιμάται η εμπλοκή τους και σε πλήθος άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Συλλήψεις για παράνομες ελληνοποιήσεις – Δικηγόροι και υπάλληλοι ΟΤΑ στο κύκλωμα




Συνολικά 23 συλλήψεις για παράνομες ελληνοποιήσεις έχουν γίνει από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και δικηγόροι αλλά και υπάλληλοι ΟΤΑ.

Υπάλληλοι περιφερειών εκτός Αττικής και τουλάχιστον πέντε δικηγόροι, από Αθήνα και επαρχία, εμπλέκονται, σύμφωνα με αστυνομικές, πηγές, στη σοβαρή υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων, που εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το πρωί, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της χώρας, αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ’ αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των επτά αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί είναι και πλαστογράφοι, οι οποίοι κατήρτιζαν πλαστά διαβατήρια και άλλα δικαιολογητικά για τους ενδιαφερόμενους. Με αυτά και με ψεύτικες βεβαιώσεις συμπλήρωναν τους φακέλους οι δικηγόροι του κυκλώματος και τους έστελναν για έγκριση στις περιφέρειες εκτός Αττικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr το κύκλωμα έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών μέσω εικονικών γάμων.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Πηγή : newsit.gr


Δημήτρης Καμμένος: Δεν παραδίδω την αντιπροεδρία της Βουλής



Δεν θα παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής τόνισε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως διαγράφηκε επειδή ψήφισε όπως του υπαγόρευε η συνείδηση του, επιλογή που προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πριν την ψηφοφορία δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Δεν μπορεί να περιμένουν να πάω με το κοπάδι», είπε τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να αποστατήσει από την συνείδησή του και ότι ψήφισε κατά της κυβέρνησης έτσι ώστε να μην εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Επίσης δήλωσε ότι δεν άκουσε ποτέ συνάδελφό του να κάνει λόγο για απειλές οποιουδήποτε είδους, ενώ υποστήριξε πως αν κάποιος βουλευτής απειλείται θα πρέπει να προβεί σε καταγγελία στις αρχές και όχι να απευθύνεται στους δημοσιογράφους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η ακροαριστερή συμμορία του Μαξίμου έτοιμη να στήσει βρώμικα παιχνίδια σε Κ. Μητσοτάκη



Ο πανικός του είναι σε τέτοιο σημείο που δεν τους νοιάζει να πετάξουν λάσπη, ψέμα και προπαγάνδα στον βασικό τους αντίπαλο Κυριάκο Μητσοτάκη για τον πλήξουν μήπως και γλιτώσουν τον διασυρμό στις εκλογές.

Διαβάσαμε στο liberal.gr την άμεση ενέργεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία, για να προλάβει την ακροαριστερή συμμορία του Μαξίμου πριν  πέσει σε ποινικά παραπτώματα που θα τα βρουν μπροστά τους οι υπεύθυνοι μετά τις εκλογές.

Στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου θα απευθυνθεί η Ν.Δ. προκειμένου να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο των κυβερνητικών non papers στα οποία γίνεται αναφορά σε ανοιχτές υποθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Δικαιοσύνη. Υποθέσεις που ουδείς άλλος γνωρίζει. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος και τους δυο νομικούς του συμβούλους του στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου προκειμένου να ρωτήσουν πως είναι δυνατόν σε ένα κυβερνητικό non paper ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ότι έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, τις οποίες δεν ξέρει κανείς γιατί δεν υπάρχουν.

Όπως λένε στην Πειραιώς, ενδεχομένως η αναφορά του Μαξίμου να αφορά μελλοντικά δημοσιεύματα σε φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, όπως κατ' επανάληψη έχει συμβεί στο παρελθόν.


Ανησυχία Μητσοτάκη για την κατρακύλα Τσίπρα που θέλει να γεμίσει μετανάστες την Ελλάδα



Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα, στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, μετά τα εγκληματικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για να ικανοποιήσει την Μέρκελ

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα και δήλωσε : «Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα. Οι λύσεις οι οποίες θα δοθούν θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και θα πρέπει να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015. Όπως έχει επίσης μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας και στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ. Με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας με άλλα λόγια δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάει για το προσφυγικό πρόβλημα. 

Και κάτι τελευταίο: Η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ κι έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση. Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στην Πατρίδα μας». 



Βάρεσαν κανόνι οι εταιρίες Airtickets και το Travelplanet24! Στον δρόμο 180 υπάλληλοι




Airtickets και Travelplanet 24 ιδιοκτησίας του ομίλου Tripsta από σήμερα σε αναστολή λειτουργίας λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει εδώ και καιρό ο όμιλος.

Η οικονομική κατάρρευση της εταιρείας οφείλεται στην αδυναμία εξυπηρέτησης οφειλών ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν σε χρέη της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες για εισιτήρια που είχε εκδώσει.

Η οφειλές  της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες είχε φθάσει τα 70 εκατ. ευρώ, για τα οποία συμφωνήθηκε η αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Το επιπλέον άνοιγμα της εταιρίας όπως ακούγεται και γράφεται σε ΜΜΕ είναι ύψους 30-35 εκατ. ευρώ στην αγορά της Γερμανίας, από εισιτήρια που είχαν εκδοθεί μέσω του παραρτήματος που διατηρεί η Tripsta στη συγκεκριμένη αγορά. Η οφειλή της εταιρείας μόνο προς τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa φέρεται να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

180 εργαζόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τερματισμό των συμβάσεών τους, και βρίσκονται πλέον στον δρόμο αλλά χωρίς να κινδυνεύουν οι αποζημιώσεις τους όπως τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.




Τα 19 μαύρα σημεία της συμφωνίας για τα Σκόπια



του Σταύρου Λυγερού protothema.gr

Απάντηση σημείο προς σημείο στους ισχυρισμούς Κοτζιά - Τα λάθη στη διαπραγμάτευση, τα έωλα επιχειρήματα του υπουργού Εξωτερικών και η κυβερνητική προπαγάνδα

Με μια βαρυσήμαντη ομιλία του στη Βουλή (στις 16 Ιουνίου), ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε με μαχητικό τρόπο όλη του την επιχειρηματολογία για να δικαιώσει τη συμφωνία που την επομένη θα υπέγραφε με τον Σλαβομακεδόνα ομόλογό του. Επειδή στην πολιτική σκηνή η αντίκρουση επιχειρημάτων έχει κατά κανόνα υποκατασταθεί από αφορισμούς και ατάκες, σε αυτό το άρθρο θα σχολιάσουμε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Νίκου Κοτζιά.

1. Η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποτραπεί η μετάλλαξη του αλβανικού εθνικισμού σε ισλαμικό φονταμενταλισμό.
Είναι αληθές ότι η ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην Ε.Ε. θα λειτουργήσει αποτρεπτικά όσον αφορά τον υπαρκτό αυτό κίνδυνο. Προφανώς, ο κίνδυνος ενδιαφέρει και την Ελλάδα, αλλά πρωτίστως τους Σλαβομακεδόνες, επειδή αφορά την ασφάλεια και την επιβίωση του κράτους τους. Ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της ελληνικής πλευράς και όχι αντιστρόφως.

2. Η συμφωνία κλείνει το μέτωπο με τα Σκόπια και μας επιτρέπει να αφιερωθούμε στον εξ ανατολών κίνδυνο.
Προφανώς, η Ελλάδα έχει συμφέρον να μην έχει κανένα άλλο μέτωπο ανοιχτό. Μια κακή λύση, όμως, στο Μακεδονικό λειτουργεί αντιστρόφως. Ενισχύει την εντύπωση της Αγκυρας ότι, αφού η Αθήνα κάνει υποχωρήσεις σε απαιτήσεις των αδύναμων Σκοπίων, αν πιεστεί ασφυκτικά θα υποχωρήσει πολύ περισσότερο έναντι των απαιτήσεων της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας. Οφείλουμε, ωστόσο, να αναγνωρίσουμε ότι, αν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - «Βόρειας Μακεδονίας» εξελιχθούν εποικοδομητικά, θα συρρικνωθούν τα περιθώρια της Τουρκίας να πουλάει προστασία στο γειτονικό κράτος και να το χρησιμοποιεί ως μοχλό διπλωματικής πίεσης. Και αυτό θα είναι αναμφιβόλως θετικό.

3. Ο Κοτζιάς υπονόησε ότι οι επικριτές της συμφωνίας διαπνέονται από «εθνικό σοβινισμό», ότι νιώθουν υπέρτεροι και δεν σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό των γειτόνων.
Φτηνό επιχείρημα, αντάξιο του άλλου δικού του, ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από εθνικιστές και ακροδεξιούς. Το πρόβλημα δεν είναι αν οι Ελληνες σέβονται την Ιστορία και τον πολιτισμό των Σλαβομακεδόνων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί, παρότι μία από τις εθνότητες που κατοικούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, μονοπωλούν το όνομα και σφετερίζονται όλα όσα αυτό σημαίνει.

4 Δεν είναι μικρό πράγμα ένα κράτος να αλλάζει το όνομά του.
Προφανώς, δεν είναι μικρό πράγμα. Το όνομα «Μακεδονία», όμως, όχι μόνο δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα της περιοχής, αλλά και ενέγραφε -έστω και φαντασιακές- επεκτατικές υποθήκες σε βάρος της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Κατά συνέπεια, το «Βόρεια Μακεδονία» συνιστά προσαρμογή στην πραγματικότητα και όχι εθνική υποχώρηση των Σλαβομακεδόνων.

5. Ο Κοτζιάς υπερηφανεύτηκε στη Βουλή, επειδή πρώτα θα ολοκληρώσουν οι γείτονες την αναθεώρηση του Συντάγματος και μετά θα επικυρώσει η ελληνική Βουλή τη συμφωνία.
Δεν πρόκειται για ελληνική διπλωματική επιτυχία. Θα ήταν ανόητο εκ μέρους της ελληνικής πλευράς αν η Ελλάδα συμφωνούσε να ενταχθεί η «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ με την ψήφιση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Θα υπήρχε ο κίνδυνος το δημοψήφισμα να είναι αρνητικό, η συμφωνία να ακυρωθεί, αλλά η ΠΓΔΜ να έχει ήδη ενταχθεί στη Συμμαχία.

6. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς πάρε-δώσε.
Είχε κρίσιμη σημασία η διαπραγμάτευση να είχε εκκινήσει από μία θέση αρχής, από την πραγματικότητα στην περιοχή, και κατ’ επέκταση αυτή να καθορίσει τις εκατέρωθεν θεμιτές κόκκινες γραμμές. Ο Κοτζιάς, όμως, δεν λειτούργησε έτσι, και γι’ αυτό έχασε ένα κρίσιμο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Πολύ περισσότερο που η ίδια η σλαβομακεδονική ηγεσία είχε προσφέρει στην ελληνική διπλωματία το καταλυτικό επιχείρημα: και ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έχουν ομολογήσει δημοσίως ότι είναι Μέρος και δεν μπορούν να μονοπωλούν το Ολον. Γι’ αυτό και αποδέχθηκαν το «Βόρεια Μακεδονία» ως όνομα του κράτους τους. Γιατί, λοιπόν, οι Τσίπρας και Κοτζιάς δέχθηκαν οι Σλαβομακεδόνες να μονοπωλούν το όρο «Μακεδόνες» και τον όρο «μακεδονική» για τη γλώσσα τους; Η απάντηση είναι ότι ο Κοτζιάς διαπραγματεύτηκε με λογική ανατολίτικου παζαριού: θα πάρω το «erga omnes» και θα δώσω τη «μακεδονική» ταυτότητα. Γι’ αυτό και εξαρχής υπέκυψε στην κόκκινη γραμμή του Ντιμιτρόφ να μείνει εκτός διαπραγμάτευσης η ταυτότητα, δηλαδή η Ελλάδα να αναγνωρίσει «μακεδονική» ταυτότητα. Προφανώς, σε μια διαπραγμάτευση υπάρχει πάρε-δώσε, αλλά όχι ανατολίτικο παζάρι που διασπά την ενότητα των όρων και των εννοιών.

7. Η διαπραγμάτευση γίνεται για συμφωνία-πακέτο και όχι σημείο προς σημείο. 
Ο Κοτζιάς είναι που έσπασε τη διαπραγμάτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» θα ονομάζονται «Μακεδόνες» και όχι «Βορειομακεδόνες».

8. Ο Κοτζιάς είπε ότι διαπραγματεύτηκε με βάση αυτά που βρήκε και για τα οποία ευθύνονται προηγούμενες κυβερνήσεις. 
Είναι ακριβές ότι είχε δημιουργηθεί ένα αρνητικό προηγούμενο σε πολιτικό επίπεδο και από το γεγονός ότι διεθνώς μιλούσαν για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» και από αυτά που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θεσμικά, όμως, δεν υπήρχε τετελεσμένο. Ως εκ τούτου, ο Κοτζιάς μπορούσε να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση. Ολα τα άλλα που λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

9. Ο Ιβανόφ και το VMRO λένε ότι με τη συμφωνία ο Ζάεφ τα παρέδωσε όλα στην Ελλάδα.
Πράγματι, αυτά λένε. Οι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να τους υποχρεώσει, αλλά μπορεί να τους αφήσει εκτός ΝΑΤΟ και Ε.Ε., με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιβίωση του κράτους τους. Και επειδή ακριβώς το τίμημα της άρνησής τους είναι πολύ βαρύ, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν μια κυβέρνηση που θα έθετε το πραγματικό δίλημμα. Το γεγονός ότι στα Σκόπια υπάρχουν εθνικιστές που τα θέλουν όλα δικά τους δεν σημαίνει ότι η συμφωνία δεν δίνει στους Σλαβομακεδόνες περισσότερα από όσα δικαιούνται και όσα μπορούσαν, με βάση τον διπλωματικό συσχετισμό δυνάμεων, να πάρουν. 

10. Υπάρχουν δύο στρατόπεδα: αυτοί που θέλουν λύση και όσοι δεν θέλουν, οι οπαδοί της αδράνειας, οι φοβικοί που θεωρούν την Ελλάδα Ψωροκώσταινα. 
Ενας ακόμα φθηνός προπαγανδιστικός αφορισμός. Ουσιαστικά ο Κοτζιάς είπε ότι όσοι δεν συμφωνούν με τη δική του λύση είναι εναντίον της λύσης! Αποκρύπτει επιμελώς ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μία καλύτερη λύση και εν πάση περιπτώσει να αφήσει τα Σκόπια στη διπλωματική μέγγενη μέχρι να αποδεχτούν αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύουν στην περιοχή.

11. Οσα προβλέπει η συμφωνία είναι καλύτερα από όσα ίσχυαν μέχρι την υπογραφή της. 
Την ίδια λογική χρησιμοποίησε και ο Τσίπρας όταν δήλωσε ότι το «Μακεδόνας / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» είναι προτιμότερο από το σκέτο «Μακεδόνας» που αναγραφόταν μέχρι τώρα στα διαβατήρια των γειτόνων μας. Η λογική αυτή εκκινεί από μια σύγκριση: τι ίσχυε πριν από τη συμφωνία και τι θα ισχύσει μετά την εφαρμογή της. Η σύγκριση αυτή, ωστόσο, είναι άκρως παραπλανητική, γιατί παρακάμπτει την κρίσιμη ειδοποιό διαφορά: αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα δεν είχε τη σφραγίδα της Ελλάδας, ενώ αυτό που θα ισχύσει μετά την εφαρμογή της συμφωνίας θα την έχει. Οσοι, όπως ο πρωθυπουργός, θεωρούν ότι η σφραγίδα της Ελλάδας δεν έχει και μεγάλη σημασία, θα έπρεπε να αναρωτηθούν γιατί τότε έγιναν οι διαπραγματεύσεις και γιατί τα Σκόπια έκαναν τις όποιες υποχωρήσεις. Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, ακόμα κι αν είχαμε συμφωνήσει στο όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» μόνο για διεθνή χρήση, και πάλι θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι (!), επειδή είναι συγκριτικά καλύτερο από το σκέτο «Μακεδονία». Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική από το ρητορικό αυτό τέχνασμα. Κανείς δεν υποτιμάει τη σημασία που έχει το γεγονός ότι 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος ως «Μακεδονία». Από την άλλη πλευρά, όμως, το κλειδί για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην Ε.Ε. το κρατάει η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά είχε το πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις, αφού ήταν τα Σκόπια που επείγονταν να φτάσουν σε συμφωνία με την Αθήνα.

12. Ο Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί στις διαπραγματεύσεις το «Μακεδονία-Σκόπια» και μάλιστα μόνο για διεθνή χρήση. Εσωτερικά θα ίσχυε το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών είναι ακριβή και αποδεικνύονται από τα σχετικά διπλωματικά έγγραφα. Αυτό, ωστόσο, αποτελεί κριτική για τις ηγεσίες που διαπραγματεύτηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο, χωρίς όμως να υπογράψουν, επειδή τα Σκόπια δεν αποδέχονταν τότε ούτε το «Μακεδονία-Σκόπια». Δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Κοτζιά, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση.

13. Το «Ανω Μακεδονία» δεν το προτίμησε η Αθήνα επειδή οι αρχαιολόγοι είπαν ότι έτσι αποκαλούσαν περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας.
Το επιχείρημα θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα. Ξαφνικά ο Κοτζιάς έκανε κριτήριό του μια παρατήρηση των αρχαιολόγων. Το «Ανω Μακεδονία» δεν πέρασε επειδή οι Σλαβομακεδόνες προτίμησαν το «Βόρεια Μακεδονία». Και η ελληνική πλευρά το δέχτηκε παρότι έχει αρνητική σημειολογία: παραπέμπει σε διαμελισμένο για πολιτικούς λόγους έθνος (παλαιότερα Βιετνάμ, σήμερα Κορέα). Το γεγονός, μάλιστα, ότι το «Βόρεια Μακεδονία» συνδυάζεται με «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα το καθιστά τοξικό, με την έννοια ότι εμμέσως επιβεβαιώνει το φαντασιακό ιδεολόγημα των Σλαβομακεδόνων περί «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας».

14. Με τη συμφωνία δεν αναγνωρίσαμε μακεδονική εθνότητα.
Πράγματι, δεν υπάρχει ρητή αναγνώριση. Η συμφωνία, όμως, κάνει κάτι χειρότερο. Αναγνωρίζει τους πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» ως «Μακεδόνες» και έτσι θα αναγράφονται στα διαβατήρια. Είναι προφανές ότι το συμπλήρωμα «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» δεν πρόκειται να εκφέρεται. Η αναγνώριση αυτή, σε συνδυασμό με το όνομα «μακεδονική γλώσσα», εμμέσως πλην σαφώς ορίζει και την εθνότητα ως «μακεδονική» και έτσι ανοίγει την κερκόπορτα του Μακεδονισμού.

15. Η ιθαγένεια ορίστηκε «Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» για να συμπεριλάβει και τους Αλβανούς, τους Βλάχους, τους τουρκογενείς.
Πρόκειται για αστεία δικαιολογία. Πολύ πιο εύκολα θα μπορούσαν οι Αλβανοί κ.λπ. να αποδεχτούν ως ιθαγένεια τον εθνικά ουδέτερο όρο «βορειομακεδονική/Βορειομακεδόνες». Παντού στον κόσμο η ιθαγένεια ορίζεται από το όνομα του κράτους. Με βάση αυτό τον κανόνα έπρεπε οι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» να ονομάζονται «Βορειομακεδόνες» και όχι «Μακεδόνες». Οι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ επέμειναν να διατηρήσουν το όνομα «Μακεδόνες», επειδή ακριβώς θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το εθνικό ιδεολόγημά τους, τον «Μακεδονισμό». Γιατί, όμως, οι Τσίπρας και Κοτζιάς παραβίασαν τον διεθνή κανόνα; Γιατί ενώ ισχυρίζονται ότι απαλείφουν τον αλυτρωτισμό επικύρωσαν τον πυρήνα του; Επ’ αυτού, ο υπουργός Εξωτερικών το μόνο που είπε είναι ότι έπρεπε να πάρουν κάτι και οι Σλαβομακεδόνες. Ιδού το ανατολίτικο παζάρι. 

Οι Σλαβομακεδόνες πονηρά μπερδεύουν την εθνότητα με την ιθαγένεια. Επειδή αυτοί επιζητούν αναγνώριση από την Ελλάδα «μακεδονικής» εθνότητας, το επιτυγχάνουν αφενός μέσω της γλώσσας («μακεδονική»), αφετέρου μέσω της ιθαγένειας. Γιατί στα διαβατήρια αναγράφεται η ιθαγένεια, όχι η εθνότητα. Τώρα διεθνώς θα βλέπουν κράτος «Βόρεια Μακεδονία» και πολίτες «Μακεδόνες». Οπως προαναφέραμε, πρόκειται για τοξικό συνδυασμό, ο οποίος μετατρέπει σε παγίδα και τη σύνθετη κρατική ονομασία. Ετσι όπως τα έκανε ο Κοτζιάς, ο συνειρμός που θα κάνουν τρίτοι είναι ότι υπάρχει και μια Νότια Μακεδονία με Μακεδόνες, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς επικυρώνεται το ιδεολόγημα της «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας».

16. «Μακεδονική γλώσσα» είχαν αναγνωρίσει οι κυβερνήσεις της Δεξιάς.
Τα όσα σχετικά έχει αναφέρει ο Κοτζιάς είναι σε μεγάλο βαθμό ακριβή, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για τον ίδιο. Αφού λέει πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό» έθνος, γιατί αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα, όταν το ένα προσδιορίζει το άλλο; Και αφού τα Σκόπια αναγνωρίζουν ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική, γιατί δεν δέχτηκαν να την ονομάσουν σλαβομακεδονική; Εστω Makedonski αμετάφραστο. Δεν υπήρχε θέμα που δεν μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

17. Αναφερόμενος στο όνομα της ιθαγένειας, ο Κοτζιάς επικαλέστηκε, όπως και ο Τσίπρας, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων.
Πρόκειται για προπαγανδιστική πονηριά. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στο Διεθνές Δίκαιο είναι ατομικό. Αφορά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ορίζει ποια είναι η εθνική του συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι ένας λαός μπορεί να επιλέγει χωρίς περιορισμούς όποιο όνομα θέλει για τον εαυτό του, για το κράτος και τη γλώσσα του. Επειδή η ονομασία ενός κράτους και ενός έθνους συμπυκνώνει την ταυτότητά του, η ελευθερία επιλογής ονόματος σταματάει εκεί που αρχίζει να θίγει άλλους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εάν ίσχυε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σε αυτό το επίπεδο, γιατί οι Τσίπρας και Κοτζιάς απαίτησαν από τους γείτονες να αλλάξουν το όνομα του κράτους τους; Θα έπρεπε να αποδεχθούν το σκέτο Μακεδονία, όπως επίσης θα όφειλαν να αποδεχτούν ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική. Η ιθαγένεια, άλλωστε, είναι η νομική σχέση του πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει. Δεν έχει να κάνει με τη συνείδηση του ατόμου.

18. Δεν μπορούσε να γίνει η αλλαγή των εγγράφων αμέσως. Η πενταετής μεταβατική περίοδος είναι τεχνικά αναγκαία.
Ακόμα κι αν δεχτούμε το επιχείρημα του Κοτζιά, γιατί έπρεπε η αλλαγή των εσωτερικών εγγράφων να διασυνδεθεί κατ’ αντιστοιχία με το άνοιγμα των 35 κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων; Γιατί έπρεπε να διασυνδεθεί με μια διαδικασία την οποία δεν ελέγχει η Ελλάδα; Εάν η πορεία αυτή για διάφορους λόγους κολλήσει ή καθυστερήσει πολλά-πολλά χρόνια, η «Βόρεια Μακεδονία» θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά τα εσωτερικά έγγραφά της δεν θα αλλάξουν και σε αυτά θα ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί δυνητικά να παραβιαστεί το «erga omnes». Εκτός αυτού, άλλωστε, είναι προφανές ότι οι Σκοπιανοί προσπαθούν να καθυστερήσουν όσο μπορούν την εγκατάλειψη του σημερινού συνταγματικού τους ονόματος. Αυτό είναι απολύτως ενδεικτικό μιας νοοτροπίας, μιας άρνησης να αποδεχτούν ακόμα και τον ευνοϊκό γι’ αυτούς συμβιβασμό που αποτυπώνει η συμφωνία.

19. Η πρόσκληση για ένταξη που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ στη «Βόρεια Μακεδονία» δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί πριν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια.
Ετσι είναι, αλλά έχει φροντίσει άραγε ο υπουργός Εξωτερικών καμία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να μη σπεύσει να κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» πριν το κυρώσει η Ελλάδα; Από θεσμικής άποψης, για να ολοκληρωθεί η ένταξη πρέπει να το κυρώσει και η Ελλάδα. Από πολιτικής άποψης, όμως, θα δημιουργηθεί ένα αρνητικό τετελεσμένο εάν πριν από το δημοψήφισμα χώρες-μέλη (με πρώτη την Τουρκία) σπεύσουν να το κυρώσουν.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ινστιτούτο Brookings: Η γραβάτα του Τσίπρα δεν δικαιολογείται από την απόφαση του Eurogroup



Η απόφαση του Εurogroup σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί γραβάτες και πανηγυρισμούς αναφέρει το  Ινστιτούτο Brookings.

«Και οι πιστωτές και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της… Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μάλιστα φόρεσε ακόμη και γραβάτα για να γιορτάσει το τέλος της λιτότητας» αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφει ο καθηγητής Θοδωρής Πελαγίδης και προσθέτει:

«οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη για μια τόσο υπερχρεωμένη χώρα. Αυτή η ρύθμιση του χρέους φτάνει για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με διατηρήσιμο ρυθμό; «Οι αγορές τουλάχιστον -προς ώρας- δεν είναι απολύτως πεπεισμένες.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να επαναπροσδιορίσει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια, η δόση μπορεί να παραμείνει στον λογαριασμό αν εκτιμηθεί ότι τα χρήματα αυτά χρειάζονται ως μαξιλάρι. Πράγματι, η χρήση του ρυθμιστικού πλαισίου των 15 δισ. ευρώ θα είναι δυνατή μόνο αφού διασφαλιστεί ότι οι οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται από τα δημόσια ταμεία της χώρας!.

Πραγματικά, αν συγκρίνουμε το ενδιαφέρον των αγορών κατά 4% (στην περίπτωση δεκαετών ομολόγων) με τους όρους των χρημάτων διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (0,9%), μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει γιατί η τελευταία απόφαση του Eurogroup ίσως δεν δικαιολογεί τη χρήση γραβάτας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ενοχή της Ηριάννας πρότεινε η Εισαγγελέας



Την ενοχή της 29χρονης Ηριάννας που κατηγορείται για εμπλοκή σε τρομοκρατική δράση και του συγκατηγορούμενού της Περικλή - όπως  και πρωτοδίκως- εισηγήθηκε  η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αναστασία Μασούρα.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της υποστήριξε ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA για την Ηριάννα, με βάση την οποία καταδικάστηκε, είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, κατά την εισαγγελική λειτουργό, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικους λόγους, είναι μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αφήγημα», όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από μεθοδεύσεις και κατασκευές της αστυνομίας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης μετά το τέλος των οποίων -πιθανότατα και σήμερα- το δικαστήριο ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής ή μη των δύο κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.


Ιωάννα Μάνδρου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνέντευξη προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στή DEUTSCHE WELLE



Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή το γερμανικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές στο Eurogroup. Είναι γνωστό ότι έχετε ενδοιασμούς για τη συμφωνία. Θα συνιστούσατε στους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ παρ’ όλα αυτά;

Κ. Μητσοτάκης: Βεβαίως. Διότι οποιαδήποτε ρύθμιση για το χρέος σήμερα είναι μια ρύθμιση, όπως έχω πει και στην Ελλάδα, η οποία είναι καλοδεχούμενη. Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή -σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες βγαίνουν από τον μνημονιακό κύκλο- συνοδεύεται από πολύ αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία έχουν ήδη προ ψηφιστεί από την ελληνική Κυβέρνηση ύψους 5,1 δις ευρώ για το 2019 και το 2020. Είναι μέτρα τα οποία θα μειώσουν και άλλο τις συντάξεις, θα μειώσουν το αφορολόγητο και θα επιβάλλουν άλλον έναν κύκλο λιτότητας σε μια ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία. Είναι μέτρα τα οποία θα ήταν τελείως αχρείαστα αν η χώρα δεν είχε περάσει από την περιπέτεια των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Επίσης, υπάρχει μια αυστηρή παρακολούθηση η οποία δεν υπήρχε σε άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα. Κατά συνέπεια, αυτό το οποίο διαφοροποιεί την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Και αυτό πρέπει εμείς να γεφυρώσουμε. Εδώ είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία της Νέας Δημοκρατίας. Πως θα ξαναχτίσουμε με τους εταίρους μας, αλλά και με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, από την οποία θα χρειαστούμε να δανειστούμε κεφάλαια, μια σχέση εμπιστοσύνης η οποία θα στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, τολμηρών μεταρρυθμίσεων, που θα ξανακάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική και τη δημόσια διοίκησή μας αποτελεσματική.

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να είστε λίγο πιο αναλυτικός, πιο συγκεκριμένος ότι αφορά το πρόγραμμα που θέλετε εσείς, ως Νέας Δημοκρατία να εφαρμόσετε;

Κ. Μητσοτάκης: Εμείς έχουμε πει εξαρχής ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα, τους οποίους διαπραγματεύθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι υπερβολικά υψηλοί. Αναγνωρίζουμε ότι είναι στόχοι οι οποίοι είναι συμφωνημένοι και οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάξουν μονομερώς. Από την άλλη πιστεύω, ότι σε δεύτερο χρόνο -το τονίζω- και όχι σε πρώτο χρόνο και αφού η νέα ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδείξει την αξιοπιστία της, τη σοβαρότητά της, την προσήλωσή της σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι αυτοί ενδεχομένως να μπορούν να επαναξιολογηθούν. Αλλά το τονίζω όχι σε πρώτο χρόνο. Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Το πώς θα κάνουμε την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Το πως θα απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό περιβάλλον. Το πως η δημόσια διοίκηση θα σταματήσει να είναι τροχοπέδη για τους επιχειρηματίες, αλλά και τους πολίτες και θα γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Για το πώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα συνδεθεί με την αγορά εργασίας και θα παρέχει στους νέους μας τις κατάλληλες εκείνες δεξιότητες για να ανταποκριθούν σε μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία μας και θα χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα τη φορολογία ως εργαλείο για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Με άλλα λόγια, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη σήμερα, η οποία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και είναι η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει ότι την επόμενη μέρα η Ελλάδα θα μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές, να δανειστεί με λογικό κόστος δανεισμού και να φέρει στη χώρα, με αυτόν τον τρόπο, εκείνα τα κεφάλαια που χρειάζονται για να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο στον οποίο, δυστυχώς, έχουμε περιέλθει τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και από τον οποίο θα είχαμε βγει, εδώ και μια τριετία, αν δεν είχε μεσολαβήσει η περιπέτεια Τσίπρα-Καμμένου.

Δημοσιογράφος: Κύριε Μητσοτάκη, ένα  ελληνικό θέμα που απασχόλησε την κοινή γνώμη, τουλάχιστον στην Ευρώπη, είναι η συμφωνία με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για το όνομα της γείτονος χώρας. Οι σύμμαχοι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και οι εταίροι της στην Ε.Ε. χαιρέτησαν τη συμφωνία. Η γερμανική Κυβέρνηση τη χαρακτήρισε, μάλιστα, και ως ιστορική. Εσείς την απορρίπτετε. Η διαφωνία σας δεν αφορά τόσο το όνομα που έχει συμφωνηθεί, «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το γεγονός ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική ιθαγένεια».

Κ. Μητσοτάκης: Η εγγλέζικη συμφωνία μιλάει ξεκάθαρα για εθνότητα, όχι για ιθαγένεια.

Δημοσιογράφος: Ποιοι είναι οι φόβοι σας;

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, είμαι πολύ ξεκάθαρος. Αυτή είναι μια συμφωνία η οποία δεν είναι καλή συμφωνία για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και δεν είναι καλή συμφωνία, διότι η ελληνική Κυβέρνηση εκχώρησε στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει. «Μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα». Κατά συνέπεια, έχω βάσιμες υποψίες στο ότι ενδεχομένως με μια άλλη Κυβέρνηση στα Σκόπια, όχι με τη σημερινή η οποία δείχνει ένα πιο ήπιο προφίλ, θα μπορούσε να επανέλθει σε μια συζήτηση την οποία τη γνωρίζουμε πολύ καλά στη δική μας περιοχή περί μεγάλης «Μακεδονίας», η οποία επεκτείνεται πέρα από τα γεωγραφικά όρια της σημερινής πΓΔΜ. Για μας η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Κατά συνέπεια, έχω καταστήσει απολύτως σαφές ότι εμείς δεν θα στηρίξουμε και δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο,  αλλά είναι μια συμφωνία η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα και εφόσον κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει.

Δημοσιογράφος: Αυτές τις ημέρες η Γερμανία ταλανίζεται, σε κυβερνητικό επίπεδο, από ένα ζήτημα που αφορά και την Ελλάδα, το προσφυγικό. Μήλο της έριδος είναι κατά πόσο η Γερμανία θα αποφασίσει μονομερώς ή σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους εταίρους την απαγόρευση εισόδου σε πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στην Ε.Ε. σε άλλα κράτη-μέλη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα. Εσείς, κ. Μητσοτάκη, θα προτιμούσατε εθνικές πρωτοβουλίες στο προσφυγικό ή ευρωπαϊκές λύσεις;  

Κ. Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκές λύσεις χωρίς συζήτηση, με επιμερισμό της ευθύνης, με αλληλεγγύη, με κατανόηση για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι χώρες που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Έχω ταχθεί, από την πρώτη στιγμή, και σε χρόνο αρκετά πρώιμο υπέρ της ανάγκης μιας ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Επιμένω σε αυτό. Έχω ταχθεί υπέρ της ανάγκης να έχουμε ενιαίους κανόνες ως προς τη χορήγηση ασύλου και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή σε αυτήν τη διαδικασία. Και βέβαια έχω ταχθεί και υπέρ της ανάγκης να υπάρχει μια αλληλεγγύη και μια λογική κατανομή σε εκείνους τους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν πάρει καθεστώς ασύλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, ζητάτε και εσείς μια αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Κ. Μητσοτάκης: Βεβαίως. Το Δουβλίνο εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι πρακτικά δεν υπάρχει πια. Πρέπει να αναθεωρηθεί. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη άσκηση, αλλά θα είναι ένα τεστ δοκιμασίας της ευρωπαϊκής συνοχής η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Και θα πρέπει η αλληλεγγύη να αποδειχθεί στην πράξη. Λογικές πλήρους απομόνωσης και εθνικών στρατηγικών, που απευθύνονται μόνο στην εσωτερική κοινή γνώμη κάποιων κρατών-μελών, δεν συνάδουν με την έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

Δημοσιογράφος: Έχετε την εντύπωση ότι γίνονται αρκετές προσπάθειες από την Ε.Ε. για την ασφάλεια των συνόρων στη Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο;

Κ. Μητσοτάκης: Όχι, όσες θα θέλαμε. Γι’ αυτό και υποστηρίζω την πρόταση της Επιτροπής για σημαντική αύξηση του Προϋπολογισμού για την εξωτερική φύλαξη των συνόρων και τη σημαντική αύξηση του προσωπικού που θα κατανεμηθεί σε αυτήν τη δραστηριότητα. Δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε να είμαστε και δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ασφάλεια στην Ε.Ε., για ελεύθερη διακίνηση πολιτών, αγαθών εντός την Ε.Ε., αν δεν ασφαλίσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα.

Δημοσιογράφος: Πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί και να λειτουργεί η άτυπη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες;

Κ. Μητσοτάκης: Είναι σημαντικό να τηρηθεί. Αλλά εδώ πρέπει να επισημάνω τις μεγάλες  ευθύνες της ελληνικής Κυβέρνησης στο ζήτημα της τραγικής καθυστέρησης στη διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα. Η εθνική νομοθεσία είναι μια εθνική νομοθεσία η οποία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και γραφειοκρατική με αποτέλεσμα να κρατάει πάρα πολλούς μήνες και να μην τελεσιδικούν τελικά οι αποφάσεις, έτσι ώστε να γνωρίζει κάποιος ο οποίος έχει βρεθεί στην Ελλάδα, αν μπορεί να απολαμβάνει καθεστώς προστασίας ή αν πρέπει να επιστρέψει στην Τουρκία. Αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης. Και εμείς, αν αύριο έρθουμε στα πράγματα, χωρίς να έχει η Ευρώπη ακόμα συμφωνήσει σε ένα ενιαίο πλαίσιο χορήγησης ασύλου, θα αλλάξουμε την εθνική νομοθεσία,  έτσι ώστε να επιταχύνουμε πάρα πολύ αυτήν τη διαδικασία. Και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο, να επιστρέφουν αμέσως στην Τουρκία, όπως ορίζει η συμφωνία.  


Κάποιος να σταματήσει τον Τσίπρα είναι επικίνδυνος υπογράφει για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες από την Γερμανία



Ξεπουλάει τα πάντα και δίνει τα πάντα σε βάρος του Ελληνικού λαού για να ικανοποιήσεις ξένα συμφέροντα και κάποιος πρέπει να δώσει ένα τέλος σε αυτή την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο επικίνδυνος Αλέξης Τσίρπας μιλώντας στους Financial Times, είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία προκειμένου να είναι ευκολότερη η επιστροφή προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους FT επεσήμανε ότι είναι ανοικτός σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει τις «δευτερογενείς μετακινήσεις» των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά έπειτα ταξιδεύουν βόρεια, στη Γερμανία. Λέγοντας ότι μόνο 50 με 100 άτομα τον μήνα περνούν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, τόνισε ότι μια τέτοια συμφωνία με το Βερολίνο δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες, «δεν θα αποτελέσει επιπλέον βάρος για την Ελλάδα». «Για εμάς δεν είναι πρόβλημα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει και αυτό το έγκλημα κατά της Ελλάδας και των νησιών είπε για την απόφασή του αυτή ότι «δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία, αν αυτό βοηθήσει ώστε να δοθεί το σήμα στους διακινητές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές».




Σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη γιγάντιος αστεροειδής–Ορατός με γυμνό μάτι




Ο αστεροειδής, γνωστός ως 4 Vesta ή Vesta (σ.σ. Εστία), είναι τόσο μεγάλος και φωτεινός που μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και από απόσταση 170 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

Ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς του ηλιακού μας συστήματος έχει πλησιάσει τόσο κοντά στον πλανήτη μας, που είναι ορατός στον νυχτερινό ουρανό ακόμη και με γυμνό μάτι.

Ο αστεροειδής, γνωστός ως 4 Vesta ή Vesta (σ.σ. Εστία), είναι τόσο μεγάλος και φωτεινός που μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και από απόσταση 170 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ είναι ορατός τόσο από το βόρειο όσο και από το νότιο ημισφαίριο κοντά στον Άρη, τον Κρόνο και τον αστερισμό του Τοξότη.

Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος ανησυχίας ούτε θα έρθει το… τέλος του κόσμου.


Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), ο αστεροειδής δεν θα πλησιάσει περισσότερο τη Γη και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συντριβεί στον πλανήτη μας.

Ο Vesta, που είναι 50 φορές πιο πλατύς από τον μετεωρίτη που εξαφάνισε από προσώπου γης τους δεινόσαυρους, θα είναι ορατός μέχρι την 16 Ιουλίου. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το μέγεθός του είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία.

φωτο ΝΑΣΑ
Πηγή : Thetoc.gr


Η ξανθιά γυναίκα και η εκτέλεση στο Παλαιό Φάληρο – Πως στήθηκε η παγίδα στον “νονό” της νύχτας



Το πάθος του Μανώλη Καραγιάννη και συνάμα την “αχίλλειο πτέρνα” του, κατάφεραν να μάθουν οι εκτελεστές του και τελικά να χρησιμοποιήσουν ως “δόλωμα” και μάλιστα εν αγνοία της, μια ξανθιά γυναίκα την οποία ο 45χρονος “νονός” τις νύχτας επισκέπτονταν συχνά πυκνά στην περιοχή του Π. Φαλήρου.

Ο γνωστός “νονός” τις νύχτας και ύποπτος για τα μεγάλα “συμβόλαια θανάτου”, όπως αυτό του Βασίλη Στεφανάκου και του πρώην ΕΚΑΜιτη Σπύρου Παπαχρήστου, δεν κυκλοφορούσε εύκολα σε περιοχές που δεν ήταν δυνατόν να ελέγξει και για το λόγο αυτό προτιμούσε την ασφάλεια που του παρείχαν τα “λημέρια” του στο Πειραιά, όπου άλλωστε ήταν ο απόλυτος άρχοντας.

Ωστόσο ο σκληρός της νύχτας, οποίος μάλιστα είχε γλυτώσει από δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές το 2017, είχε το αδύνατο σημείο του την “Αχίλλειο πτέρνα” του, που δεν ήταν άλλη από μια ξανθιά γυναίκα που διαμένει στην περιοχή του Π. Φαλήρου και την οποία επισκέπτονταν συχνά.

Αυτό το αδύνατο σημείο, του ανθρώπου που το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να κυριαρχεί και μάλιστα επικίνδυνα στο κόσμο τις νύχτας, το έμαθαν οι επαγγελματίες εκτελεστές του και άμεσα έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, καθώς πλέον ο Καραγιάννης είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά και ορκισμένους εχθρούς, που θα πλήρωναν πακτωλό χρημάτων προκειμένου να των βγάλουν από την μέση.

Έτσι, όταν ο 45χρονος έφθασε χθες το πρωί λίγο πριν τις 10:00 στο Π. Φάληρο στην οδό Αίαντος και στάθμευσε το αυτοκίνητο του, ένα άλλο όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα και μια μοτοσυκλέτα, επίσης με δυο αναβάτες, τον προσέγγισαν από αντίθετα σημεία και στην κυριολεξία έβαλαν σε διασταυρούμενα πυρά τον45χρονο και άρχισαν οι εκτελεστές του να τον “γαζώνουν” από απόσταση λιγότερη των πέντε μέτρων, με ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 45 χιλιοστών.

Ο Καραγιάννης παρά τα τραύματα του κατάφερε να τραβήξει το πιστόλι του και να πυροβολήσει εναντίον του ανθρώπου που κρατούσε το Καλάσνικοφ και είχε ρίξει σε βάρος του τις πρώτες ριπές. Οι χαριστικές βολές για το “Καράφλα” ήλθαν από το 45αρι πιστόλι που κρατούσε ο εκτελεστής που επέβαινε στο αυτοκίνητο μάρκας “Alfa Romeo”.

Ο Καραγιάννης, βαριά τραυματισμένος, καθώς έχει δεχθεί πολλές σφαίρες στην κοιλιακή, την θωρακική χώρα, αλλά και τα ποδιά, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, όπου και μεταφέρθηκε.

Ποιος υπέγραψε το συμβόλαιο του Καραγιάννη;

Ο 45χρονος είχε θανάσιμη αντιπαλότητα με το Βασίλη Στεφανάκο και για το λόγο αυτό ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν για κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από την δολοφονία του πλέον μεγάλου ονόματος στην Αθήνα, χωρίς όμως να προκύψει κάτι σε βάρος του .

Ωστόσο η δολοφονία που πραγματικά θεωρείται η πλέον σκοτεινή και περίεργη και στην οποία επίσης ενεπλάκη το όνομα του Καραγιάννη, δεν ήταν άλλη από αυτή του πρώην Αστυνομικού και μάλιστα ΕΚΑΜιτη Σπύρου Παπαχρήστου.

Ο Παπαχρήστου ήταν μια σημαντική προσωπικότητα με φιλίες και γνωριμίες από τα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας, μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στα μονοπάτια της νύχτας.

Η δολοφονία του διεπράχθη το Μάιο έξω από ταβέρνα στην Παιανία. Από την πρώτη στιγμή το όνομα του 45χρονο έπαιζε έντονα στης έρευνες καθώς ο πρώην ΕΚΑΜιτης θεωρούνταν πρόσωπο κλειδί, ενώ παράλληλα οι “κακές γλώσσες” έλεγαν πως είχε φιλική σχέση με τον Βασίλη Στεφανάκο, θανάσιμο εχθρό του “Σαμπρέλα”.

Πληροφορίες που όμως από την Αστυνομία δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά ακούγονται έντονα στους ανθρώπους της νύχτας, λένε πως ο Παπαχρήστος μέσω της εταιρείας “σεκιούριτι” που ειχε συστήσει νόμιμα φρουρούσε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα οποία είχε προσπαθήσει να ελέγξει μέσω μπράβων ο Καραγιάννης.

Και για αυτή την δολοφονία ο “Καράφλας” είχε κληθεί για κατάθεση στην Ασφάλεια, πλην όμως είχε ισχυρό άλλοθι. Άλλωστε και όπως λέγεται στα μονοπάτια της νύχτας άλλος υπογράφει το “συμβόλαιο θανάτου” κι άλλος αναλαμβάνει να το εκτελέσει.

Ο Μ. Καραγιάννης είχε αποφυλακιστεί το 2017 έδινε κανονικά δυο φορές το μήνα το παρόν στο Α/Τ Δραπετσώνας όπου είχε δηλώσει κατοικία, ενώ όποτε χρειάστηκε να τον βρουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής για κατάθεση πάντα απαντούσε στο κινητό του και βέβαια έφθανε στην ώρα του προκειμένου να καταθέσει για την αθωότητα του σε σχέση με τις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου του Γιώργου Λίτσα και του Σπύρου Παπαχρήστου.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel


Ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο αναλύει την θεματολογία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Δημόσιας τηλεόρασης, όπως αυτό μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης, εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ:
«Το πώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel το ξέρουν πια όλοι οι πολίτες, εξού και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν απομείνει να παρακολουθούν την προπαγάνδα της.

Επειδή, ωστόσο, τη Δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι πολίτες, η ΝΔ εκδίδει σήμερα ένα ενημερωτικό σημείωμα με όσα μετέδωσε -αλλά και όσα δεν μετέδωσε- το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 8 το βράδυ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Χθες 26 Ιουνίου η ΕΡΤ προέβαλε ως πρώτο θέμα όχι την μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά έναν βουλευτή (που προέταξαν όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά κανάλια), αλλά τη συνάντηση του κ. Αλ. Τσίπρα με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Στο εκτενές ρεπορτάζ, μεταδόθηκε στο σύνολό της η δήλωση του κ. Τσίπρα (διάρκειας 4 λεπτών!) και ακολούθησαν διθυραμβικά σχόλια για την «ιστορική» συνάντηση με την κ. Μέι, αλλά και τις επαφές που είχε στο City με επενδυτές, στους οποίους, κατά το ρεπορτάζ «ο κ. Τσίπρας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις». Εξυπακούεται ότι στο διάρκειας 6,5 λεπτών ρεπορτάζ δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη φραστική επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη μέρα ο πρωθυπουργός από Έλληνες που ζουν στο Λονδίνο.

Ως δεύτερο θέμα του δελτίου οι ιθύνοντες της ΕΡΤ ιεράρχησαν τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι “το πρόσφατο Eurogroup δημιουργεί καθαρό διάδρομο για την οικονομία και τους επενδυτές”. Στο 3λεπτο ρεπορτάζ έγινε εκτενής αναφορά στον «ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο που έχουν προκαλέσει οι επιλογές της κυβέρνησης στις διεθνείς αγορές και το διεθνή Τύπο»,  όπως βέβαια και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P. Αναγνώστηκε ευρύ τμήμα της συνέντευξης του κ. Τσακαλώτου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (το έτερο μιντιακό παράρτημα του Μαξίμου), όπως και δήλωση του αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη με τίτλους όπως «διεθνή συγχαρητήρια για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος» κλπ.

Η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη παρουσιάστηκε ως τρίτο θέμα. Το ρεπορτάζ ξεκίνησε, βέβαια, με το non paper του Μαξίμου και είχε τον εξής πρόλογο: «Σχέδιο νέας αποστασίας που απεργάζονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη καταγγέλλουν κυβερνητικοί κύκλοι». Ακολούθησε με τίτλο «η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει» η πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα (αυτή στην οποία επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας την ανύπαρκτη ταινία «Τοο hard to die») και αμέσως μετά:

  • Αναγνώστηκαν σε κάρτες οι πρωινές διαρροές του Μαξίμου (που εγκαλούν το κ. Μητσοτάκη να μην βιάζεται γιατί έχει ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις).
  • Μεταδόθηκε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που υποστήριξε ότι κάποιοι απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης, διότι τα πάει περίφημα σε όλους τους τομείς.
  • Αναγνώστηκαν σε νέες κάρτες οι απογευματινές κυβερνητικές πηγές που καλούν τον παραιτηθέντα βουλευτή να παραδώσει την έδρα του.
  • Μεταδόθηκε η υπόλοιπη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου που διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης της κυβέρνησης.
  • Και μετά από όλα αυτά, παρεμβλήθηκε η ανακοίνωση της ΝΔ που ήταν και η μόνη στιγμή σε ολόκληρο το χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ που παρεισέφρησε μια πολύ σύντομη... παραφωνία διάρκειας μόλις 7 δευτερολέπτων.
  • Εξυπακούεται ότι μετά την παραφωνία αυτή μεταδόθηκε εκτενές απόσπασμα συνέντευξης του κ. Κοντονή που εκ νέου κατήγγειλε ότι «είναι προφανές ότι πίσω από το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης».
  • Τέλος μετά την ανάγνωση των λόγων της παραίτησης του κ. Λαζαρίδη μεταδόθηκαν δηλώσεις του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κ. Τουσουνίδη και του Τέρενς Κουίκ που επίσης τον κάλεσαν να παραδώσει την έδρα του, προφανώς για να ολοκληρωθεί με πληρότητα και αντικειμενικότητα η παρουσίαση του θέματος.
Τέταρτο θέμα η ΕΡΤ μετέδωσε τις εξελίξεις στα Σκόπια αναδεικνύοντας τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η επιτυχής συμφωνία της κυβέρνησης στο εσωτερικό της γείτονος.
Ως πέμπτο θέμα επελέγη η κακοκαιρία, με ιδιαίτερη αναφορά σε περιοχές που επλήγησαν, όπως η Ζάκυνθος, η Θεσσαλία, ενώ έγινε και ζωντανή σύνδεση με την Κερασιά Μαγνησίας. Όλως «παραδόξως» δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στις νέες καταστροφές στη Μάνδρα -παρότι την ίδια ώρα τις μετέδιδαν με εικόνες όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Έκτο θέμα έπαιξε η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ- Ερντογάν

Τέλος ως έβδομο θέμα επελέγη η «ενδοκυβερνητική κρίση στη Γερμανία» και το ναυάγιο του πλοίου lifeline, ως όγδοο το στυγερό έγκλημα στην Πάφο, ως ένατο η επιλογή του υπουργείου Πολιτισμού να αναδείξει τη Σπιναλόγκα σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, ως δέκατο το γαστρονομικό φεστιβάλ στη Νάξο, ως ενδέκατο η τουριστική προβολή της Ηρακλειάς, δωδέκατο η διένεξη του Ντόναλντ Τραμπ με την Harley Davidson, δέκατο τρίτο, οι δώδεκα νεαροί που αναζητούνται σε μια σπηλιά στην Ταϋλάνδη και δέκατο τέταρτο ένας σκύλος στην Ισπανία που προσπάθησε να  σώσει το αφεντικό του, όταν έπαθε τάχα ανακοπή στο πλαίσιο εξάσκησης του σκύλου.

Το δελτίο ολοκληρώθηκε με αποσπάσματα από το Μουντιάλ, που είναι και ο μόνος λόγος για να παρακολουθούν εσχάτως οι τηλεθεατές την ΕΡΤ.

Συμπερασματικά, στο υποθετικό σενάριο που κάποιος πολίτης ήθελε χθες να ενημερωθεί μόνο από το κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης: 

  • Δεν έμαθε απολύτως τίποτα για τη δραστηριότητα οποιουδήποτε κόμματος της αντιπολίτευσης και τη δραστηριότητα των «υπολοίπων» πολιτικών αρχηγών πλην των κ. Τσίπρα και Καμμένου.
  • Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης στο Σκάι, στην οποία υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια ακόμη και αν η κυβέρνηση δραπετεύσει και προκαλέσει εκλογές.
  • Δεν πληροφορήθηκε καν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από χθες στη Γερμανία όπου έχει σήμερα σειρά επαφών με υπουργούς της κυβέρνησης Μέρκελ.
  • Δεν έμαθε ποτέ την έρευνα του  Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών που ανέδειξε ότι οι Έλληνες εργάζονται 198 μέρες το χρόνο, μόνον για να πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές που έχουν επιβάλει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Δεν άκουσε τίποτα για το θέμα των φωτογραφικών διατάξεων της κυβέρνησης για τους γενικούς γραμματείς που προσλαμβάνει, παρότι υπήρξε πλέον παρέμβαση και από την Κομισιόν.
  • Δεν πληροφορήθηκε τα επεισόδια που προκλήθηκαν προχθές βράδυ στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση που επιχείρησε να διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «οφέλη» της συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Δεν έμαθε ποτέ ότι η Μάνδρα χθες ξαναπλημμύρισε και οι κάτοικοι υπέστησαν ξανά εκτεταμένες ζημιές λόγω της αβελτηρίας της κυβέρνησης και της κ. Δούρου.
Το παρόν σημείωμα έχει έναν και μόνο στόχο. Να συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της, ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσια τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ-Channel λειτουργώντας ως φερέφωνο του Μαξίμου. Και ως δημόσια τηλεόραση οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Ν.Δ. είναι η τελευταία που θα απευθύνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους για το πώς θα κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά είναι εξόφθαλμο πια ότι κάποιοι στην Αγία Παρασκευή δεν επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Απαιτούμε από τους πάσης φύσεως «συμβούλους» που έχει εγκαταστήσει το Μαξίμου στην ΕΡΤ να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους. Έστω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Θα επανέλθουμε».


Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ξεφτιλίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Facebook



Αυτά τα πράγματα μόνο σε κράτη με απόλυτη πολιτική παρακμή γίνονται και αυτό είναι ντροπή για την Ελλάδα.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα μέσω του Facebook τρόλαρε και ο ίδιος την κυβέρνηση.

Έγραψε στο Facebook «και πάλι καλά να λέτε...» :

«Θα μπορούσαμε να βγάλουμε την ανακοίνωση-ανάληψη πιο αργά το βράδυ και μέχρι τότε να έχετε πει πολλαπλάσιες ψεκασμενες συνομωσιολογιες» καταλήγει στην ανάρτησή του.

Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
12 ώρες πριν


Και πάλι καλά να λέτε..Θα μπορούσαμε να βγάλουμε την ανακοίνωση-ανάληψη πιο αργά το βράδυ και μέχρι τότε να έχετε πει πολλαπλάσιες ψεκασμενες συνομωσιολογιες