Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΕΛΣΤΑΤ : Εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες



Η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταγράφει ότι εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ :

-Το 74,2% των Ελλήνων ηλικίας 16 ετών και άνω, έχει πολύ καλή ή καλή υγεία, το 15,5% μέτρια υγεία και το 10,3% κακή ή πολύ κακή υγεία.

-Το 23,7% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω, δηλώνουν ότι έχουν χρόνιο πρόβλημα υγείας ή χρόνια πάθηση.

-Το 19,3% των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα ηλικίας 16 ετών και άνω, δεν έλαβε ιατρική εξέταση ή θεραπεία αν και χρειάστηκε.

-Το 21,8% του ίδιου πληθυσμού δεν έλαβε οδοντιατρική εξέταση ή θεραπεία αν και χρειάστηκε.

-Το αντίστοιχο ποσοστό των πολιτών με μεσαία εισοδήματα ανέρχεται στο 8,6%.


Δημοκρατικά πράγματα καταγγελία Μεράλ Ακσενέρ: Ο Ερντογάν διέταξε το Anadolu να τον ανακοινώσει νικητή με 52%



Καταγγελία της υποψήφιας Μεράλ Ακσενέρ, λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu να ανακοινώσει τη νίκη του με 52%, στις 21:30 της 24ης Ιουνίου, ημέρας εκλογών στην Τουρκία.

Την καταγγελία αυτή την έκανε η κ. Ακσενέρ με ανάρτησή της στο Twitter αναφέροντας: «Κύριε Ερντογάν, είπε ή δεν είπε ο γαμπρός σας στο πρακτορείο Anadolu το βράδυ των εκλογών της 24ης Ιουνίου, από τις 21.30 και μετά, να ανακοινώσει ότι νικήσατε με 52%;».

Μετά την καταγγελία και τις διαστάσεις που πήρε ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προανήγγειλε πως θα κάνει μήνυση στην Μεράλ Ακσενέρ.


Νέα Δημοκρατία : Η απόφαση του Eurogroup είναι χειρότερη και από αυτή του 2017.




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του Eurogroup είναι χειρότερη και από αυτή του 2017.

Νέες μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου έρχονται.

Εξοντωτικά πλεονάσματα επιβάλλονται μέχρι το 2060.

Οι θεσμοί θα εξακολουθούν να μας αξιολογούν κάθε τρεις μήνες.

Ακόμη και ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν για το χρέος, θα εξαρτώνται από την τήρηση του 4ου μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.

Η Ελλάδα χρειάζεται υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. 

Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το διασφαλίσει».


Κάποιος να τους σταματήσει! Κοτζιάς ετοιμάζει ελληνοαλβανική συμφωνία στη Ρόδο



Πάλι παρασκηνιακά δουλεύει ο Κοτζιάς και κάποιος πρέπει να τον σταματήσει πριν είναι αργά.

Διαβάσαμε στο protothema.gr την παρακάτω είδηση από την Νεφέλη Λυγερού και από εκείνη την στιγμή ανησυχούμε μαζί με όσους την διάβασαν και αναρωτιόμαστε τι θα χάσει πάλι η Ελλάδα ποια εδαφική ακεραιότητα κινδυνεύει με αυτή την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξεπουλάει και προδίδει τα πάντα.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η Τρίτη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο. Εκεί, παρουσία και των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αλβανίας και της Αιγύπτου συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις της περιοχής. Όπως ήταν αναμενόμενο εστιάστηκαν στην παθούσα Συρία και τις συνέπειες που έχει η πολυετής σύρραξή στο μεταναστευτικό. Αναφέρθηκαν στη νέα ιταλική κυβέρνηση και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει, όπως και στους γενικότερους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και συσχετισμούς δυνάμεων, όσο και στις προοπτικές για ειρήνευση. 

Ελλάδα, Αίγυπτος και Λίβανος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στο περιθώριο της Διάσκεψης είχε σειρά επαφών όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Η συζήτηση, όμως, επεκτάθηκε και στην πτυχή της οικονομικής ανάπτυξης, την ψηφιακή οικονομία και την παγκόσμια μετεξέλιξή της. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλλιεργηθούν ή να επιβεβαιωθούν οι υφιστάμενες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αιγύπτου, καθώς ο Νίκος Κοτζιάς είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του.

Το τάιμινγκ, όμως, μόνο τυχαίο δεν είναι. Απ’ ότι φαίνεται παρασκηνιακά η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο συμφωνίας με την Αλβανία. Αναμένεται, μάλιστα, να κλείσει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο με την ελληνική διπλωματία να ανεβάζει στροφές και σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα αυτό. Στη Ρόδο λοιπόν, Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε μία συμφωνία-πακέτο, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά ζητημάτων. Μεταξύ αυτών και την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Την ύπαρξη συμφωνίας θα επιβεβαιώσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Έντι Ράμα, η οποία, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.


Europol : Πρωτιά Ελλάδας στην αναρχική τρομοκρατία



«Οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα διατηρούν ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό». Αυτό επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία στην Ε.Ε. που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Europol. Στο κείμενο συμπερασμάτων της, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα και, δευτερευόντως, η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν τις μόνες χώρες της Ενωσης που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικής τρομοκρατίας.

Το 2017, οι τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικούς στην Ε.Ε. ανήλθαν σε 24 αντί 27 το 2016. Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα, επτά στην Ιταλία και επτά στην Ισπανία. Επιπλέον, Ελληνες τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2017. «Η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (ΑΕΜ) που στάλθηκε στη Γερμανία. Σε μια παρόμοια επίθεση τον Μάιο ένα δέμα-βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο πρώην πρωθυπουργού (σ.σ. του Λουκά Παπαδήμου) τραυματίζοντας αυτόν και τους δύο αστυνομικούς συνοδούς του», επισημαίνει η Europol.

Στην έκθεση γίνεται ακόμα αναφορά στη δράση των οργανώσεων «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών - ΟΛΑ». Η πρώτη οργάνωση επιτέθηκε δύο φορές με καλάσνικοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΟΛΑ ανέλαβε την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις, η πρώτη τον Απρίλιο στα γραφεία της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας και η δεύτερη στο Εφετείο, στις 22 Δεκεμβρίου. Μολονότι τρομοκρατικές οργανώσεις σε Ελλάδα και Ιταλία δηλώνουν ότι συγκροτούν την «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI», Ευρωπαίοι αναλυτές επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις επιχειρησιακής συνεργασίας ή κοινού συντονισμού, εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων αλληλεγγύης μέσω αναρχικών ιστοσελίδων». Στην Ιταλία, οι συνολικά επτά επιθέσεις έγιναν κυρίως σε ένδειξη συμπαράστασης σε φυλακισμένους αναρχικούς. Ενδεικτικά, την 7η Ιουνίου δέματα-βόμβες στάλθηκαν σε δύο εισαγγελείς στο Τορίνο που είχαν ασκήσει διώξεις εις βάρος αναρχικών και πέντε ημέρες αργότερα ένα ακόμα τρομο-δέμα έφθασε σε φυλακή της Ρώμης. Στην Ισπανία, αντιθέτως, «η αναρχική τρομοκρατική δράση συνέχισε για τρίτη χρονιά να καταγράφει ποσοτική και ποιοτική πτώση», διαπιστώνει η Europol.

Συνολικά, 36 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε ομάδες ακροαριστερής-αναρχικής τρομοκρατίας, εκ των οποίων 12 στην Ελλάδα. Σε αυτούς, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία υπολογίζει τους 9 Τούρκους ακροαριστερούς, μέλη της DHKP-C, που η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Νοέμβριο στην Αττική. Οι συλλήψεις των Τούρκων μάλιστα αξιολογούνται ως απόδειξη ότι η DHKP-C διατηρεί «δομές» εντός της Ε.Ε. που υποστηρίζουν οικονομικά και τη δράση της.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται, τέλος, στις πέντε χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικού εξτρεμισμού. Μάλιστα, η Europol επισημαίνει ότι σε Ελλάδα και Ιταλία οι ομάδες των αναρχικών εξτρεμιστών αποτελούν δεξαμενή για στρατολόγηση τρομοκρατών. Ειδική αναφορά γίνεται στις καταδρομικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, δίχως ωστόσο να σημειώνονται οι δράστες («Ρουβίκωνας»).


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αντί να μάθει να φοράει παντελόνια έμαθε να αντέχει για 25 λεπτά την γραβάτα



Το καλό θα ήταν να μάθει ο Αλέξης Τσίπρας να φοράει παντελόνια και να τα τιμά κιόλας.

Φορώντας μία κόκκινη γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας και αφού είχε δώσει την πρώτη παράσταση με video που ανέβασε στα socila media, έφτασε στο Ζάππειο προκειμένου να μιλήσει στην ξεφτίλα που είχε στήσει για να κάνουν τους επιτυχημένους με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. 

Μάλιστα έκανε και πλακίτσα στην πλάτη του Ελληνικού λαού και είπε «Έχω μία δυσκολία αλλά θα το συνηθίσω», και επειδή θέλει να εξαπατήσει κάνοντας τον επιτυχημένο είπε «τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται».

Το υποτιθέμενο χαμένο στοίχημα του Τσίπρα δεν κράτησε παρά μόνο 24 λεπτά καθώς όπως ο ίδιος αισθάνθηκε ότι τον έπνιγε η φοβήθηκε μην του γίνει θηλιά και ανέφερε  «εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, όμως τη μάχη ως τώρα την έδινα χωρίς τη γραβάτα αλλά με την στολή εργασίας»  και την έβγαλε άρον, άρον.

Η ντροπή και η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.


Προπηλάκισαν τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου στην Καβάλα



Τις άγριες διαθέσεις τους έδειξαν προς τον βουλευτή Καβάλας Γιώργο Παπαφιλίππου, που είχε την ατυχία να τους συναντήσει στην πλατεία Καπνεργάτη, διαδηλωτές της Καβάλας που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό.

Στο πλαίσιο της 5ης ημέρας των διαμαρτυριών πολιτών για την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το Μακεδονικό, μερίδα Καβαλιωτών επιτέθηκε φραστικά και προπηλάκισε τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου, που βρέθηκε το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές τον ακολούθησαν από την πλατεία Καπνεργάτη μέχρι την Λέσχη Αξιωματικών, αποκαλώντας αυτόν και τους άλλους δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «προδότες». Η παρουσία των ανδρών της ΕΛΑΣ υπήρξε καταλυτική μιας και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν προς τον βουλευτή.



Πηγή : kavalapost.gr


Μητσοτάκης : Ο Τσίπρας αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμη και από τυπικούς διάλογους που γίνονται σε προκαθορισμένο σκηνικό, προκύπτουν αλήθειες: Ο κ. Τσίπρας, υμνώντας την φιλοευρωπαϊκή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015, χωρίς ντροπή ομολόγησε δημοσίως πως με το δημοψήφισμα έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έξοδός της από το ευρώ. «Είχατε δίκιο» λέει τώρα στους πολίτες που πριν από τρία χρόνια απαξίωνε, ενώ διεκδικούσαν το αυτονόητο: την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

Με τον ίδιο κυνισμό, αποφεύγει να μιλήσει για τα δύο αχρείαστα μνημόνια με τα οποία επιβάρυνε τους Έλληνες. Για τη γενικευμένη λιτότητα και τη φοροκαταιγίδα μίας τριετίας. Και για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο.

Θρασύς και αλαζόνας, εξακολουθεί να προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Και αστειεύεται με γραβάτες και άλλες φαιδρότητες, ενώ θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις επιλογές του.

Η ρύθμιση που πήρε  για το χρέος απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012.

Δεν θα αφήσουμε την αδίστακτη προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κρύψει τις ολέθριες επιλογές τους με φιέστες και νέα ψέματα.

Την Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία. Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε κι αυτό το τελευταίο του ψέμα. Οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».


Η τροχαία Αττικής έκοψε σε μία μόλις ημέρα 504 κλήσεις για ταχύτητα



Την περασμένη Τετάρτη, 20 Ιουνίου, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε στοχευμένο έλεγχο σε διάφορα σημεία  του λεκανοπεδίου όπου βεβαιώθηκαν 504 παραβάσεις σε οδηγούς επειδή οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα.

Κατά τον έλεγχο, αφαιρέθηκαν 89 πινακίδες κυκλοφορίας, 89 άδειες κυκλοφορίας και 175 άδειες οδήγησης.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής επισημαίνει στους οδηγούς ότι η υπέρβαση του ανωτάτου ορίου ταχύτητας συνιστά παράβαση, η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Η τροχαία ετοιμάζεται και για νέες εξορμήσεις στις επόμενες ημέρες.






Έκθεση σοκ του ΟΗΕ: Το καθεστώς Μαδούρο σκότωσε πάνω από 500 πολίτες




Αυτός είναι ο κολλητός των Τσίπρα - Παππά που έπαιρνα μαθήματα διακυβέρνησης από τον ίδιο και τον έχουν ακόμα και σήμερα πρότυπο κυβερνήτη.

Έκθεση σοκ του ΟΗΕ για τις πρακτικές του προέδρου της Βενεζουέλα Νίκολας Μαδούρο έδωσαν στη δημοσιότητα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Έκθεση επιβεβαιώνει πως πάνω από 500 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες και τις πρακτικές των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος Μαδούρο, από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα.

Με την γνωστή τακτική των καθεστώτων του ψέματος, της λάσπης και της απάτης ο Μαδούρο, επιχείρησε να παρουσιάσει πλαστά στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει ότι οι θάνατοι συνέβησαν στη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει κατά την περίοδο της κοινωνικής επανάστασης.

Το καθεστώς του Μαδούρο απαγόρευσε στους ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών να μεταβούν στη Βενεζουέλα και να διενεργήσουν την έρευνά τους συλλέγοντας στοιχεία, έτσι αναγκάστηκαν να διερευνήσουν την υπόθεση εξ αποστάσεως, καταγράφοντας συνεντεύξεις από τουλάχιστον 150 αυτόπτες μάρτυρες και θύματα, με τα οποία επικοινωνούσαν μέσω διαδικτύου και ειδικότερα μέσω των social media.

Ορισμένα από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών, προήλθαν από την πρώην επικεφαλής ασφαλείας Λουίζα Ορτέγκα, η οποία απολύθηκε από τον Νίκολας Μαδούρο πριν από λίγους μήνες. 


Νέα Δημοκρατία : Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ



Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ν.Δ. - Σχόλιο για την ομιλία του Πρωθυπουργού

«Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν.

Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του Πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου.

Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της».


Ακροαριστερός λαϊκισμός χωρίς ίχνος ντροπής από τον Αλέξη Τσίπρα αηδίασε η κοινωνία



Η κοροϊδία Αλέξη Τσίπρα φορώντας την γραβάτα στην προσπάθεια του να κάνει τον επιτυχημένο σχολιάστηκε αρνητικά και από κόμματα αλλά και από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας που αηδίασε με τα καραγκιοζιλίκια του πρωθυπουργού.

Την ξεφτίλα δεν άντεξε και την μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο άλλος αδίστακτος στο ψέμα και την απάτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι αυτός που δένει τη γραβάτα στον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια αποχωρεί χαμογελαστός.

Δείτε το βίντεο: