Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Νέα Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας : Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, έδειξε σήμερα το αυταρχικό της πρόσωπο. Την ώρα που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα, στέλνοντας ακόμη και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία. 

Σήμερα δεν είναι μόνο μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Διότι μαζί εκχώρησαν στους πολίτες της ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα.

Ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος. Διότι συνειδητοποίησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί. Οι 153 βουλευτές των κ. Τσίπρα και Καμμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες. Διότι δεσμεύουν την Ελλάδα με μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».


Κορακάκη για το ξεπούλημα της Μακεδονίας: Προδοσία, τελικά πωλούνται…



Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, σχολίασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα social media :

«Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή...Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά. 

Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω. 

Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να ΜΗ φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα... #betrayal», έγραψε η χρυσή Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή.


Και ο ξεφτιλισμένος Κοτζιάς προκαλεί : Από το ένα εκατ. διαδηλωτές φτάσαμε στις 4.000



Κανένας απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και ειδικά οι προδότες χαζοχαρούμενοι Τσίπρας - Κοτζιάς που κάνουν πάρτι το ξεπούλημα της χώρας.

Ο Νίκος Κοτζιάς σε άλλο πλανήτη ρώτησε αν υπήρξαν τραυματισμοί στο Πισοδέρι και ποιος ήταν ο στόχος των διαδηλωτών λες και δεν ήξερε τον στόχο . 

Αφού ο προκλητικός Κοτζιάς αρχικά αναρωτήθηκε «τι ήθελαν να κάνουν όσοι πήγαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ» σχολίασε τη συμμετοχή του κόσμου λέγοντας :  «Από 1.000.000 διαδηλωτές πήγαμε στους 100.000 και τώρα στους 4.000. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός λαός σπάει τα στερεότυπα» ακούγεται να λέει ο κύριος Κοτζιάς που συνέχισε ως εξής: «Εδώ οι ντόπιοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται διότι αν έχουν μια ευκαιρία να αναπτυχθούν και να κερδίσουν στη ζωή τους είναι αυτή η συνεργασία των χωρών».

Τον αφήνουμε και αυτόν στην χλεύη των Ελλήνων.




Απίστευτα προκλητικός ο Φίλης: Το σύνθημα, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική μπορεί να εκληφθεί ως αλυτρωτικό! Βίντεο



Δεν έχουν τέλος οι προδοτικές προκλήσεις των Συριζαίων βουλευτών και στελεχών με τον πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, να σχολιάζει ότι το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική», μπορεί να εκληφθεί ως αλυτρωτικό.

«Το σύνθημα, η Μακεδονία, είναι μία και Ελληνική, μπορεί να εκληφθεί ως μία αλυτρωτική δήλωση. Η Μακεδονία μετά τη συνθήκη του Βουκουρεστίου διενεμήθη γεωγραφικά σε τρείς χώρες. Ελλάδα, Νοτιοσλαβία, και Βουλγαρία»  είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο Νίκος Φίλης.

«Η Ελληνική Μακεδονία, είναι Ελληνική, αυτό είναι το σωστό σύνθημα. Τα σύνορα είναι διασφαλισμένα, άρα δεν υπάρχει θέμα αλυτρωτισμού αυτή τη στιγμή για να συζήσουμε. Αυτή η συμφωνία σέβεται τις εθνικές ευαισθησίες των δύο χωρών. Δεν κάνει blame Game. Είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος δέχθηκε να αλλάξει το όνομά του», είπε μεταξύ άλλων.




26 Μαρτίου 1949 - 17 Ιουνίου 2018 φρόντισε ο Τσίπρας να επαναλάβει την αριστερή προδοσία



Με το όμορφο τοπίο των Πρεσπών για φόντο, στο χωριό Ψαράδες υπεγράφη η προδοσία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ψαράδες.

Για την ιστορία στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπές, στην εκκλησία του χωριού στις 26 Μαρτίου του 1949, ο πρακτορας της ΕΣΣΔ , και προδότης της Ελλάδος Νίκος Ζαχαριάδης διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του «Μακεδονικού» λαού.. 

Σήμερα, στο ίδιο Χωριό υπογράφει ο Τσίπρας με τον Ζάεφ.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!


Μας ξεπούλησε ο Τσίπρας! Ξεκαθάρισε και διαχώρισε ο Ζάεφ : «Οι Έλληνες και οι Μακεδόνες…»



Η Ελλάδα σήμερα πενθεί, οι Έλληνες είναι οργισμένοι και στεναχωρημένοι μετά την προδοσία Τσίπρα - Καμμένου και την σημερινή υπογραφή.

Αυτό που έδειξε την προδοσία του ακροαριστερού πρωθυπουργού της χώρας μας Αλέξη Τσίπρα, είναι ο διαχωρισμός που έκανε ο Ζάεφ στην ομιλία του λέγοντας : «Οι Έλληνες και οι Μακεδόνες…». 

Με λίγα λόγια από σήμερα με την υπογραφή των προδοτών Τσίπρα - Κοτζιά με την στήριξη Πάνου Καμμένου των ΑΝΕΛ οι Μακεδόνες παύουν να είναι Έλληνες μιας και το όνομα χαρίζεται σε ένα κράτος με τις ευχές της ακροαριστεράς.




Η ΑΝΕΛ διαλύονται αποχωρεί και η Μανταλένα Παπαδοπούλου από τους ΑΝΕΛ



Διαλύονται οι ΑΝΕΛ η πρώην εκπρόσωπος τύπου  Μανταλένα Παπαδοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τον κόμμα του Πάνου Καμμένου με μία ανάρτηση με αιχμές για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ που υπογράφεται σήμερα (17.06.2018) στις Πρέσπες.

Μανταλένα Παπαδοπούλου: Ολόκληρη η ανάρτηση της στο facebook

«Σε ό,τι με αφορά περίμενα μέχρι και την ύστατη ώρα. Πλέον εξαντλείται κάθε περιθώριο μέχρι την υπογραφή σε λίγη ώρα στις Πρέσπες. Δεν αμφισβητώ τις πατριωτικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου. Διαφωνώ με τους χειρισμούς προς υπεράσπιση της θέσης μας για το Σκοπιανό, που είναι η μόνη υπερ του εθνικού συμφέροντος. Ενημέρωσα έγκαιρα σε ανώτατο επίπεδο εσωκομματικά για τους προβληματισμούς μου. Ίσως δικαιωθούν στο μέλλον οι όποιες επιλογές. Εμένα όμως η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου. Η κατάπτυστη συμφωνία που προέκυψε και από την ανεπάρκεια και τις εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος δεν πρέπει να υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών και από κανέναν άλλον».




Βόμβα Δημήτρη Καμμένου: Συζητήσαμε πρόταση μομφής για τον Νίκο Κοτζιά!




Ο Δημήτρης Καμμένος βρίσκεται πλέον εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση.

Το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σημείωσε πως ουσιαστικά οι ΑΝ.ΕΛ. εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος υπερψήφισε την πρόταση μομφής καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για τη Μακεδονία» και κανονικά σήμερα οι σημαίες θα έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες.

Για όσους τον κατηγορούν για διαπλοκή, υπογράμμισε πως η μόνη μόνιμη διαπλοκή του είναι αυτή με τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τελικώς δεν πέρασε ως πρόταση καθώς ως ΑΝ.ΕΛ. δεν είχαν τον χρόνο να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές για την τυπική υποβολή.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Καμμένος σημείωσε πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κανένα κόμμα και αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Για τρία χρόνια στους Γιούτα Τζαζ ο Κατσικάρης!



Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού για τα επόμενα τρία χρόνια θα στελεχώσει το προπονητικό τιμ του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ!

Πριν από κάποια χρόνια ίσως να ακουγόταν ως... άπιαστο όνειρο να δουλέψει κάποιος Έλληνας προπονητής στο ΝΒΑ αλλά πλέον είναι μια πραγματικότητα!

Ο Φώτης Κατσικάρης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο ομάδας του ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα θα βρεθεί στο πλευρό του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ! Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο Σολτ Λέικ Σίτι όπου θα παραμείνει κάτοικος της πόλης των «Μορμόνων» έχοντας υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια και θα συμμετάσχει ενεργά στον σχεδιασμό της νέας σεζόν στο πλευρό του κόουτς Σνάιντερ και των υπολοίπων μελών του τεχνικού επιτελείου.

Επίσης θα είναι παρών σε όλη τη διαδικασία του Draft (21/06) από όπου θα επιλεγούν οι δύο παίκτες που έχει δικαίωμα να τραβήξει η Γιούτα στο No.21 και No.52. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Κουίν Σνάιντερ τηλεφώνησε στον Φώτη Κατσικάρη και του ζήτησε να στελεχώσει το προπονητικό του τιμ.

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτήν την πρόταση και μετά τη θητεία του σε πολλούς πάγκους ευρωπαϊκών ομάδων (ΑΕΚ, Άρης, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μούρθια, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τενερίφη) θα πραγματοποιήσει το άλμα για το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.


Πηγή: gazzetta.gr, protothema.gr


Ντ. Μπακογιάννη: Ο επιλεκτικός αποχαρακτηρισμός εγγράφων δημιουργεί εντυπώσεις



Άμεση ήταν η παρέμβαση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη μετά την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας για τη συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αναφερόμενη σε έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο κ. Κοτζιάς προχώρησε σε επιλεκτικό αποχαρακτηρισμό εγγράφων επί των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, ο οποίος «δημιουργεί εντυπώσεις». 

«Ο επιλεκτικός αποχαρακτηρισμός εγγράφων δημιουργεί εντυπώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζήτησα χτες να καταθέσει ο κ. Κοτζιάς όλα τα έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα. Ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε διαβαθμισμένα έγγραφα».

«Οφείλω να καταθέσω στην βουλή τρία έγγραφα που δεν είναι αποχαρακτηρισμένα», κατέληξε ενώ ανέφερε τους τίτλους των εγγράφων και περιέγραψε τι αναφέρουν. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σκοπιανό: Ανατροπές σε βιβλία Ιστορίας και χάρτες φέρνει η συμφωνία του Τσίπρα



«Είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μια άλλη χώρα;», αναρωτήθηκε πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο για μία τέτοια ενέργεια.

Ομως, η συμφωνία που έχει δημοσιοποιηθεί φαίνεται ότι φέρνει σημαντικές αλλαγές και στην Ελλάδα, σύμφωνα με ιστορικούς, επηρεάζοντας τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας αλλά και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, καθώς και τους γεωγραφικούς χάρτες της χώρας. Ολόκληρα άρθρα και όχι στα «ψιλά γράμματα» προμηνύουν νέους γύρους διαπραγματεύσεων με την άλλη πλευρά που θα επηρεάσουν ακόμα και τη διδασκαλία στα σχολεία. Μάλιστα, η ταχύτητα με την οποία καλούνται τα δύο μέρη να κλείσουν τις συμφωνίες πολύ πιθανόν να φέρει νέα δεδομένα στα σχολικά βιβλία ακόμη και σε ένα χρόνο από τώρα.

Διεπιστημονικές Επιτροπές

Το επίμαχο άρθρο 8, παρ. 5 προβλέπει ότι: «Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μια Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μια Ετήσια Εκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 12».

Οι Διεπιστημονικές Επιτροπές όσον αφορά στα σχολικά εγχειρίδια δεν είναι κάτι άγνωστο για τη χώρα μας. Πρόσφατα συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας η σχετική Επιτροπή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ενώ σχετικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γίνονται και με τη Βουλγαρία. Ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει ποια θα είναι η στάση της άλλης πλευράς όσον αφορά στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια και ποιες αλλαγές θα έρθουν.

Γκρίζες ζώνες…

Αλλο ένα σημείο που δημιουργεί προβληματισμό είναι αυτό που αναφέρεται στην παρ. 4 του άρθρου 8, αφού εκλαμβάνεται περισσότερο ως ευχολόγιο παρά ως δέσμευση, ενώ δεν αφορά μόνο χάρτες ή βιβλία αλλά και προϊόντα:

«Εκαστο Μέρος δεσμεύεται από τις συστάσεις της Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων σε σχέση με τη χρήση των επίσημων γεωγραφικών ονομάτων και τοπωνυμιών στην επικράτεια του άλλου Μέρους δίδοντας με αυτόν τον τρόπο προτεραιότητα στη χρήση των ενδωνύμων έναντι των εξωνύμων». Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων στις σχετικές Επιτροπές είναι η παρουσία χαρτών εντός των βιβλίων και πώς αυτοί αποτυπώνουν τα σύνορα και τις ονομασίες.



ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Ένας ένας εγκαταλείπουν τους ΑΝ.ΕΛ. παρελθόν από τους ΑΝΕΛ και ο Παύλος Χρήστου



Το κλίμα δυσαρέσκειας στους ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη κάλυψη από το Πάνο Καμμένο στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία από τους Τσίπρα - Κοτζιά, αποτυπώνεται  από κορυφαία στελέχη σε τοπικές οργανώσεις που εγκαταλείπουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με ανακοινώσεις για την πορεία της συγκυβέρνησης.

Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Παύλου, πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πάνο Καμμένο.

Το κείμενο παραίτησης : 

«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρηνα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου.

Στην πορεία της συγκυβέρνησης μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ,θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας.

Προσωπικά τώρα εγώ, πάντα εξέφραζα με θάρρος τις θέσεις ,τις απόψεις και τις διαφωνίες μου μέσα από τα όργανα του κινήματος και στήριζα το κίνημα σε όλες τις παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μου από τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ Καστοριάς, αν και διαφωνούσα με πολλές από αυτές.

Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ ,ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού.-

Τι έχουμε σήμερα?

Severna makedonija, north makedonija, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Λόγια του προέδρου. Θα ρίξω την κυβέρνηση αν παραβεί αυτό τον όρο.

Τι κάνουμε εμείς???

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση!!!!!!!!

Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και το δημοψήφισμα τους και λέμε οοοοταν με το καλό έρθει στην βουλή ,εμείς δε θα το ψηφίσουμε ?????? Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε!!! εεε και. Εμένα με ενδιαφέρει , το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ

Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι!!!!Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά?????

Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι».

Γι αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης ,παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη ,αλλά δεν μπορώ να πατάω σε 2 βάρκες.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ

Η προσωπική μου θέση και άποψη είναι οι ΑΝΕΛ να αποσυρθούμε από την συγκυβέρνηση

Αν το Σάββατο δεν γίνει αυτό ,εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καστοριάς και αποχωρώ από το κίνημα.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΑΝΕΛ Καστοριάς

Παύλου Χρήστος»


Η απόλυτη πολιτική ξεφτίλα! Π. Καμμένος δεν ρίχνω κυβέρνηση αλλά δεν θέλω συμφωνία!



Μέσα στην απόλυτη στεναχώρια και ανησυχία των βουλευτών της αντιπολίτευσης για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε ο συναυτουργός του στο έγκλημα του ξεπουλήματος Πάνος Καμμένος να κάνει την βουλή να γελάσει.

Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε από το βήμα της βουλής την μη νομιμοποίηση των Τσίπρα - Κοτζιά, να υπογράψουν τη συμφωνία λέγοντας ότι η ψήφος των ΑΝΕΛ θα είναι αρνητική, αλλά δεν θα στηρίζει την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης που αφορά το ίδιο θέμα και ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης.

Μόνο όταν η ξεφτίλα σου έχει γίνει καθημερινή συνήθεια μπορείς να λες τέτοιες γελοιότητες και να προσπαθείς να τις στηρίξεις για την καρέκλα και μόνο.


Kυριάκος Μητσοτάκης : «Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί»



Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουν οι εκλογές τέλος στην καταστροφική πορεία σας, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, 

        Aυτός ο άνθρωπος τον οποίο είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο Υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπουν μόνο οι Έλληνες, τον βλέπουν και εκτός Ελλάδος. Και μόνο και μόνο γι’ αυτή την «μνημειώδη» ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής την οποία κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί. Θα επανέλθω όμως στον κ. Καμμένο στη συνέχεια αν και τον βλέπω ότι αποχώρησε από την αίθουσα. Αναρωτιέμαι γιατί άραγε; 

            Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

        Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής είναι πράγματι από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στη χώρα με αποκορύφωμα τη χρονική σύμπτωση ενός τετάρτου Μνημονίου, επαχθέστερου όλων των προηγουμένων, με μια βαριά εθνική υποχώρηση για το Σκοπιανό.  Γιατί εσείς μπορεί να κάνετε πολιτική με ψέματα και με λάσπη, όμως ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία δεν πάσχουν από αμνησία. Δεν είμαστε, όμως, εδώ σήμερα για να συζητήσουμε για το παρελθόν, αλλά γιατί σήμερα υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον της χώρας. Όχι μόνον στην οικονομία, αλλά και με τις επιλογές σας στα εθνικά θέματα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Και αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, ώστε να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας. 

         Είναι, άλλωστε, σαφές ότι πίσω από τις υποχωρήσεις, τους συμβιβασμούς, πίσω από αυτό το απίστευτο θέατρο το οποίο είδαμε να παίζεται πριν από λίγο σε αυτή την αίθουσα, πίσω από τις μηχανογραφίες, πίσω απ’ τις συκοφαντίες, βρίσκεται η αγωνία σας για την επερχόμενη απώλεια της εξουσίας. Κυρίως αυτό σας ενώνει κ. Τσίπρα με τον «έντιμο» -έτσι τον χαρακτηρίσατε- εταίρο σας στην εξουσία κ. Καμμένο. 

         Είναι, όμως, αυτή η συνεδρίαση και μια ευκαιρία δημοκρατικής κάθαρσης. Μία διαδικασία, που δεν αποκαλύπτει μόνο τα δεινά που προκάλεσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία 3,5 χρόνια στη χώρα. Σίγουρα, όμως, αξίζουμε πολύ καλύτερα από αυτή την ανεύθυνη Κυβέρνηση. Τρία χρόνια τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αντιπολιτευθήκαμε με ευθύνη. Έχουν γίνει αυτά τα τρία χρόνια  πολλά στη χώρα τα οποία θα μπορούσαν να δικαιολογούν την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Από τη διάλυση της παραγωγικής οικονομίας, ως το μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις. Από την προκλητική ανοχή στη βία μέχρι την υπονόμευση των θεσμών και τις προκλητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.    

        Η κατάθεση πρότασης μομφής έχει το βαρύτερο συμβολισμό από τα  όπλα που διαθέτει η αντιπολίτευση στο θεσμικό της οπλοστάσιο. Επιλέξαμε να την ενεργοποιήσουμε τώρα. Με έναν καθαρό σκοπό: Να θέσουμε όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία.  Θα το πω απλά για να το καταλάβετε: Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο.  

        Ψηφίζοντας όχι, κυρίες και κύριοι  βουλευτές -και αναφέρομαι ειδικά στους Βουλευτές των ΑΝΕΛ- βγάζετε η καθεμία και ο καθένας από εσάς ξεχωριστά, ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εσείς θα φύγετε από την εξουσία, αλλά για τη χώρα αυτή η συμφωνία που φέρατε θα είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Γιατί η συμφωνία παράγει τετελεσμένα τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν στο μέλλον. Θα έρθει προς κύρωση, αν έρθει, πολλούς μήνες αργότερα, και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο τότε να γίνει οποιαδήποτε τροποποίηση.  Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και φυσικά του Προέδρου τους Πάνου Καμμένου. 

          Θέλω να αντιληφθούν όλοι οι Έλληνες το πρωτοφανές θέατρο υποκρισίας που έχει στηθεί. Στα λόγια οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να διαφωνούν με τη συμφωνία. Λένε μάλιστα ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή. Μας λένε, δηλαδή, ότι δεν θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση τώρα, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον. Στηρίζουν, όμως, ταυτόχρονα με πάθος τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών που την διαπραγματεύτηκαν και την υπογράφουν αύριο. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες ως ελάχιστη ένδειξη πολιτικής ευθιξίας.    

       Εισαγάτε στην συνταγματική τάξη ένα νέο όρο. Αυτόν της ευκαιριακής δεδηλωμένης. Και επειδή κάτι διαβάζω για Νόμπελ Ειρήνης, εδώ σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης -και στους δύο σας- γιατί όλα αυτά είναι συνεννοημένα.  Είναι επώδυνο σε αυτήν την αίθουσα να αναμετριέσαι με το παρελθόν σου. Επιτρέψτε μου όμως να υποβάλω για λίγο τον κ. Καμμένο για λίγο σε αυτήν τη βάσανο: «Υπάρχουν θέματα που για εμάς αποτελούν κόκκινη γραμμή και τα οποία δεν θα παραβιάσουμε ποτέ και για κανένα λόγο. Δεν συμμετέχουμε σε καμία Κυβέρνηση εάν αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για μια διακυβέρνηση. Ποιες είναι αυτές; Η πρώτη είναι τα εθνικά θέματα. Εμείς δεν συζητάμε καν το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας», 12 Ιανουαρίου 2015. «Οι κόκκινες γραμμές οι οποίες δεν ξεπερνιούνται  ούτε κατά ένα χιλιοστό. Μη διανοηθείτε λοιπόν να διαπραγματευθείτε για το όνομα της Μακεδονίας, Μια εβδομάδα μετά μπαίνατε στην Κυβέρνηση», 11 Ιανουαρίου 2018. «Η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα. Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας». Και εδώ αρχίζουν τα ωραία: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να διαπραγματευτεί όνομα το οποίο δεν θα φέρει τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”, αλλά θα φέρει το οποιοδήποτε όνομα θέλουν αυτοί στα Σλαβικά». Πάρτε τα και δώστε τα στον κ. Καμμένο να τα θυμάται. Τον εμπιστεύεστε ακόμα τον κ. Κοτζιά; Περιβάλλετε τον κ. Κοτζιά με την εμπιστοσύνη σας, έτσι δεν είναι κύριε Καμμένε; Κοιτάξτε,  έχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα.  Όμως, ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει για τον κ. Καμμένο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής. 

          Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή που το ζήτημα των Σκοπίων επανήλθε στο δημόσιο διάλογο, ήταν σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφερόταν πραγματικά να λύσει το πρόβλημα. Ήθελε να φαίνεται ότι είναι ο μόνος που επιδιώκει λύση, ενώ όλοι οι άλλοι την εμποδίζουν. Δηλαδή έπαιζε από την αρχή ένα μικροκομματικό παιχνίδι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Ο άνθρωπος που έκανε καριέρα στην αντιπολίτευση υβρίζοντας και απειλώντας τους συμμάχους μας, βρέθηκε να προσπαθεί να αποσπάσει  τους επαίνους των ξένων και -ίσως- να ανταλλάξει μια κακή συμφωνία για την Ελλάδα στο Σκοπιανό με κάποιες διευκολύνσεις προς την Κυβέρνησή του στα ζητήματα της οικονομίας. Ο κύριος στόχος του ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εξάλλου, ο κ. Βούτσης, είχε προβλέψει μεγαλοφώνως -ενδεχομένως άθελα του- «αναδιάταξη πολιτικού σκηνικού μέσω του Σκοπιανού». Λυπάμαι, κύριε Πρόεδρε, που  φανερώσατε την πρόθεσή σας  που δεν είναι άλλη από το να μετατρέψετε ένα εθνικό θέμα σε εργαλείο για τους σκοπούς σας. Δηλαδή, για την πολιτική σας επιβίωση. 

         Ο κ. Τσίπρας σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε με άλλες κυβερνήσεις ουδέποτε -επαναλαμβάνω ουδέποτε- επεδίωξε οποιαδήποτε συναίνεση  με τις πολιτικές δυνάμεις όλης της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής και ενός εθνικού μετώπου.  Έκανε το ακριβώς αντίθετο από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μυστική διπλωματία με διαρροές και υπονοούμενα αντί για εμπεριστατωμένη ενημέρωση με διαφάνεια και λογοδοσία, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Επιχείρησε να παγιδεύσει το πολιτικό σύστημα και έτσι περιφρόνησε και τους πολίτες που εξέφραζαν τις πατριωτικές τους ανησυχίες. Τους αποκάλεσε υποτιμητικά όχλο. Και τους συκοφάντησε μαζικά ως ακροδεξιούς και εθνικιστές. 

          Στέκομαι για λίγο στο θέμα των συλλαλητηρίων. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία σεβόμαστε και ακούμε τους πολίτες που όλους αυτούς τους μήνες διαμαρτύρονται σε μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Εμείς όμως είμαστε εδώ, μέσα στην αίθουσα της  Ολομέλεια, για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Γιατί είμαστε η Παράταξη της ευθύνης που εγγυήθηκε πάντα την ομαλότητα. Παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες, αλλά δεν υποδαυλίζουμε τα ποτάμια της οργής και της αγανάκτησης, όπως κάνατε εσείς όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Εμείς ακούμε την κοινωνία, αλλά απορρίπτουμε τη μισαλλοδοξία, μια μισαλλοδοξία που εσείς καλλιεργήσατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Και έχετε και το θράσος σήμερα να μας επιρρίπτετε ευθύνες για  τον ασκό του λαϊκισμού και του διχασμού που εσείς ανοίξατε πριν τις εκλογές του 2015. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε τους Έλληνες.  

           Επανέρχομαι στην ακολουθία των πρόσφατων πολιτικών γεγονότων που αφορούν το Σκοπιανό. Ήταν από την αρχή σαφές ότι ο κ. Τσίπρας έψαχνε για λύση, με κάθε τρόπο, χωρίς να έχει ούτε ξεκάθαρη διαπραγματευτική τακτική ούτε κόκκινες γραμμές. Εμείς τις βάλαμε. Και η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να προσαρμοστεί και να τις υιοθετήσει μόνο αφού η Νέα Δημοκρατία έθεσε αποφασιστικά πρώτη τα ζητήματα της συνταγματικής αλλαγής, του erga omnes και του αλυτρωτισμού.  Μέχρι τότε, κ. Τσίπρα,  ψαχνόσασταν μόνο για μια γρήγορη λύση στο όνομα. Ακόμη κι εκεί όμως φάνηκε γρήγορα ότι δεν είχατε ούτε ιστορική συνείδηση ούτε βέβαια διαπραγματευτικές αντιστάσεις. Το “ναι”, το οποίο είπατε κ. Τσίπρα στη «Μακεδονία του Ίλιντεν» -δηλαδή στην επιτομή του ιστορικού Σκοπιανού αλυτρωτισμού- το πήρατε πίσω μετά από δική μας πίεση. 

       Ούτε και τότε, όμως, πήγατε σε γραμμή εθνικής ενότητας. Γιατί το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν  οποιαδήποτε λύση, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Επιδιδόμενος στους γνωστούς αυτάρεσκους τηλε-μονολόγους του, ο Υπουργός Εξωτερικών αισιοδοξούσε για μια γρήγορη κατάληξη, ενώ ο Πρωθυπουργός έδειχνε μία ανεξήγητη βιασύνη σε ένα χρονοδιάγραμμα-εξπρές, το οποίο  αφορούσε προφανώς το ΝΑΤΟ και τα Σκόπια. Είχαμε, έτσι, το εξής παράδοξο: Ο κ. Τσίπρας που μέχρι πρόσφατα ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να τρέχει τώρα να την εντάξει σε αυτό και τα Σκόπια. Και ενώ ήταν οι γείτονες, που υποτίθεται πως κόπτονταν περισσότερο γι’ αυτό το θέμα, να είναι αυτός ο πρώτος που σπεύδει  να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις. Το γιατί, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Αλλά όπως είπα και προχθές, η χρονική σύμπτωση της ψήφισης ενός τετάρτου Μνημονίου με την υπογραφή μιας συμφωνίας-εξπρές  στο Σκοπιανό μόνο ερωτηματα μπορεί να εγείρει. Πιο απλοϊκή εξήγηση είναι ότι επιχειρείτε ένα συμψηφισμό εντυπώσεων. Θέλετε οι αντιδράσεις για το Σκοπιανό, που θεωρείτε ότι προέρχονται από πολίτες, που ενδεχομένως δεν σας στηρίζουν, να καλύψουν τις δεσμεύσεις του τέταρτου Μνημονίου, τις μειώσεις στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου, τις αυξήσεις στις εισφορές. Εκεί, όμως, κάνετε λάθος. Για το Σκοπιανό έχουν άποψη όλοι οι Έλληνες. Όπως και όλοι οι Έλληνες ξέρουν πόσο ακόμη διαρκή λιτότητα φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο που ψηφίσατε προχθές, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει ακόμη τίποτε χειροπιαστό  για την ελάφρυνση του χρέους. 

        Μια άλλη, όμως, πιο σύνθετη εξήγηση λέει ότι ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τις  ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. Γιατί, κ. Τσίπρα, φαντάζομαι ότι και εσείς και ο κ. Κοτζιάς, θα επιχειρήσετε μια βουτιά στο παρελθόν, αλλά μετά, από αύριο, η Ιστορία θα γράψει ότι εσείς θα είστε ο Πρωθυπουργός που τελικά θα πείτε ναι σε αυτά που όλοι οι προκάτοχοί σας είχαν πει όχι. Αυτό θα γράψει η ιστορία και αυτό δεν θα αλλάξει δυστυχώς. Μόνοι εσείς τα δεχτήκατε και πρόκειται για μια πρωτοφανή υποχώρηση από την εθνική γραμμή. Τριάντα χρόνια τώρα, καμία ελληνική Κυβέρνηση δεν δέχτηκε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και «μακεδονικής» γλώσσας. Μόνο εσείς τα δεχθήκατε. Πρόκειται για πρωτοφανή υποχώρηση από την εθνική γραμμή.   Είναι   ο βασικός λόγος -υπάρχουν και άλλοι- που η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να υπογραφεί αύριο.  Γιατί  όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας -προσέξτε- όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως «Μακεδόνες», αλλά να αναγνωρίζονται ως «Μακεδόνες» από όλους. Και από την Ελλάδα. Υποχρεωτικά.  Αυτό ψηφίζεται

          Και το πραγματικό πρόβλημα- ξέρετε- δεν ήταν ποτέ οι ανοησίες του Γκρουέφσκι περί σφετερισμού της αρχαίας κληρονομιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ο μακεδονικός αλυτρωτισμός του τέλους του 19ου αιώνα ο οποίος εκδηλώθηκε  με το σύνθημα «η Μακεδονία στους Μακεδόνες».  Αυτό ήταν το αίτημα, αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα, της επανάστασης του Ίλιντεν. Και επειδή θεωρώ ότι ο Υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ανιστόρητος, για τον κ. Τσίπρα έχω κάποιες αμφιβολίες. Θεωρώ τεράστιο ατόπημα την υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης  στο αίτημα των Σκοπίων για ονομασία με αναφορά στο Ίλιντεν. Υπάρχει, άλλωστε λόγος κ. Τσίπρα, που η Βουλγαρία, αν και  ήταν από τις πρώτες χώρες, προσέξτε, που αναγνώρισαν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ουδέποτε, επαναλαμβάνω, ουδέποτε έχει αναγνωρίσει «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Γιατί άπαξ και αποδέχεστε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας, ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι, ουσιαστικά, άνευ περιεχομένου. Αυτοί που ομιλούν την «μακεδονική» αποκλείεται στην πράξη να αποκαλούνται  «Βορειομακεδόνες». Να το πω απλά: Με τη συμφωνία το Κράτος των Σκοπίων παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά ο λαός του όχι. Με τη συμφωνία που έχετε φέρει, οι κάτοικοι της «Βόρειας Μακεδονίας» θα ονομάζονται «Μακεδόνες» και θα μπορούν να λένε ότι μιλούν την «Μακεδονική» γλώσσα. Αν όμως στη «Βόρεια Μακεδονία» ζουν «Μακεδόνες», τότε προφανώς κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν στο μέλλον, ότι υπάρχει και μια «Νότια Μακεδονία», στην οποία ζουν επίσης «Μακεδόνες». Ακόμη κι αν κατοικούν σε δύο Κράτη, το έθνος τους θα είναι ένα. Όπως, ακριβώς, οι Κορεάτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και, άλλοτε, οι Γερμανοί της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας. 

          Έχετε καταλάβει τι κάνετε, κύριε Τσίπρα; Ξέρετε, είναι λίγο αγενές να κοιτάτε το κινητό σας την ώρα που μιλάω στο βήμα, αλλά νέα κοινοβουλευτικά ήθη εισάγετε φαντάζομαι. 

         Τα ανέχεστε, όλοι εσείς; Τα ανέχεστε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τα ανέχεστε εσείς οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας; Όχι μόνον νομιμοποιείτε, αλλά ενισχύετε με τη συμφωνία σας τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό. Και αυτό το λέω και σας κ. Καμμένε και μην παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.

          Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο αλυτρωτισμός μέσω του Μακεδονισμού και ο Μακεδονισμός μέσω της γλώσσας και της εθνότητας πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα. Και δυστυχώς, δεν είναι αυτό το μόνο σοβαρό πρόβλημα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.  Το erga omnes επίσης δεν διασφαλίζεται, καθώς για τη διεθνή χρήση του ονόματος δίνεται μία πενταετία. Για τα εσωτερικά έγγραφα δεν τίθεται όριο, αλλά απλώς συνδέεται -γενικά- με την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Κάτι που, αν ποτέ συμβεί, τοποθετείται σε ένα μακρινό και αβέβαιο μέλλον. Ολόκληρη  η αυθαίρετη κατασκευή των Τσίπρα-Κοτζιά είναι στον αέρα. Κάθε βήμα της μπορεί να υπονομεύει το επόμενο. Στο μεσοδιάστημα, όμως, θα παράγονται τετελεσμένα, τα οποία δεν θα μπορούν να αναιρεθούν αργότερα. Η γειτονική χώρα καλείται από το ΝΑΤΟ προς ένταξη τώρα. Η Ελλάδα θα περιμένει τελευταία να κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξής. Πόσο εύκολο θα είναι να κάνει διαφορετικά αν ήδη 28 από τα 29 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα το έχουν πράξει; Γι’ αυτό και σας λέμε ότι η συμφωνία δημιουργεί αποτελέσματα με την υπογραφή της.  Και γι’ αυτό οι βουλευτές που στηρίζετε την Κυβέρνηση είστε συνυπεύθυνοι για αυτό που πάει να γίνει στις Πρέσπες αύριο.

         Αυτή είναι η διαπραγμάτευση που κάνατε, κύριε Κοτζιά και αν ισχύει η δήλωσή σας πως θα λύσετε και τα προβλήματα της Αλβανίας πριν πάτε διακοπές, ένας λόγος παραπάνω να ξεκινήσετε από τώρα διακοπές διαρκείας με την απόφαση του Ελληνικού λαού να σας στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να σταματήσετε να κάνετε άλλη ζημιά στη χώρα. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για έναν Πρωθυπουργό που και σήμερα ακόμα λέει ψέματα. Πού είναι η «SevernaMakedonija», κ. Τσίπρα, το οποίο εξαγγείλατε στο διάγγελμά σας; Την τελευταία φορά που το ανέφερα δεν ήσασταν στην αίθουσα. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Σας διαβάζω αυτό που είπατε στον ελληνικό λαό πριν λίγες μέρες. «Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε “Δημοκρατία τηςSeverna Makedonjia”. Δηλαδή στη γλώσσα μας σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”». Πάρτε το παρακαλώ να το δώσετε στον πρωθυπουργό. 

           Αλήθεια όταν τα λέγατε αυτά, λέγατε ψέματα ή μήπως δεν είχατε διαβάσει τη συμφωνία; Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας κ. Τσίπρα. Αυτό είναι το χειρότερο. Αμφιβάλλω αν είχατε διαβάσει τη συμφωνία που σας σέρβιρε ο κ. Κοτζιάς. Είναι δικαίωμα «αυτοπροσδιορισμού» να λέγεται ο κάθε Σκοπιανός «Μακεδόνας», όπως είπατε στην ταλαίπωρη κρατική τηλεόραση; Και τι θα γίνει -ταλαίπωρη, εργαλείο προπαγάνδας είναι η Ε.Ρ.Τ. έτσι όπως την έχετε κάνει- κ. Τσίπρα και κ. Κοτζιά με  τα εμπορικά σήματα και τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας; Και, αλήθεια, με «μικτές επιτροπές» θα γράφουν, πλέον, τα βιβλία Ιστορίας μας; Γιατί αυτό γράφετε σε αυτό που θα πάτε να υπογράψετε αύριο. 

        Και αν όλοι εμείς που διαφωνούμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είμαστε ακραίοι, εθνικιστές και υπερπατριώτες, τότε ο κ. Καμμένος τι είναι; Είχε το θράσος το πρωί και σήμερα, ο κ. Καμμένος να δηλώσει ότι η συμφωνία είναι καλή, αλλά το όνομα κακό γι’ αυτό και την καταψηφίζει.  Και βέβαια το βράδυ εσείς  κ. Τσίπρα -αν και κατάλαβα,  δεν θέλει και πολύ για να διαβάσει κανείς τη γλώσσα του σώματος- την αμηχανία που βρισκόσασταν όταν ο κ. Καμμένος ήταν στο βήμα. Σας κοίταζα και τους τρείς. Ο κ. Καμμένος στο βήμα, εσείς στο έδρανο του Πρωθυπουργού, ο κ. Κοτζιάς δίπλα σας και έλεγα: «Εσείς έχετε στα χέρια σας την τύχη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας». Δυστυχώς, το βράδυ εκείνο τον αποκαλέσατε «τίμιο άνθρωπο». Ο κ. Καμμένος είναι «τίμιος άνθρωπος»  δεν εμπορεύεται τον πατριωτισμό.  Δεν ντρεπόσαστε λίγο και οι δυο σας γι’ αυτό το θέατρο το οποίο στήνετε εδώ;  

            Είστε μια  κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανή, πλέον, για τα πάντα:  Σκέτο  «Μακεδονία» θέλατε, κάποτε ο κ. Τσίπρα εσείς και οι σύντροφοι σας. Μην το ξεχνάμε.   «Δεν θα επιτρέψουμε», ακούστε το, κάτι σας θυμίζει,  «σε κανέναν Σαμαρά και Βενιζέλο και σε κανέναν Τσίπρα να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας», απαντούσε ο κ. Καμμένος. Αυτά τότε. Τώρα, που έγιναν συνέταιροι στην εξουσία, όλα γίνονται και όλα επιτρέπονται.  

        Αγαπητοί συνάδελφοι, ξέρω ότι επειδή όλα αυτά τα αυταπόδεικτα είναι δύσκολο να απαντηθούν, η Κυβέρνηση καταφεύγει -και θα καταφύγει είμαι σίγουρος και στη συνέχεια-  στη γνωστή της μέθοδο: Αντιπερισπασμός, λάσπη στον αντίπαλο, στροφή στο παρελθόν, με ένα επιλεκτικό μοντάζ δηλώσεων. Επιστροφή με άλλα λόγια στο χθες για να κρυφτεί η εθνική ζημιά του σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι ξενύχτισαν στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Εξωτερικών κόβοντας και ράβοντας χαρτιά και ιστορίες. Προβοκάτσιες, ψέματα και αποχαρακτηρισμοί απόρρητων εγγράφων με στόχο να δημιουργηθεί σύγχυση. Κάποτε ο Καραμανλής είπε..., αλλά και ο Αβέρωφ  έγραψε..., ο Σαμαράς  έκανε... και ο Ανδρέας ήθελε... ο Σημίτης και η Ντόρα, ο Καραμανλής…  Μόνο που ξεχνάτε κάτι. Μάλλον σκόπιμα δεν λέτε, ότι όλα αυτά ήταν αποσπασματικές τοποθετήσεις στο πλαίσιο συζητήσεων και δεν κατέληξαν πουθενά.  Και είναι αδιανόητο να προσπαθείτε να τις συμψηφίζετε με τις υποχωρήσεις που εσείς κάνετε και οι οποίες πλέον αποτυπώνονται ρητά σε μια  επίσημη συμφωνία την οποία θα υπογράψετε αύριο και η οποία δεσμεύει τη χώρα.  

Αναμοχλεύοντας λοιπόν το παρελθόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα ξεφύγετε από την αλήθεια για το τι κάνετε με το Σκοπιανό στο παρόν. Στο μεταξύ, εμφανίζεστε κ. Τσίπρα σε διάφορους μονολόγους σας ως προστάτης της μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα που είστε συνεταίρος με τον  κ. Καμμένο,  έχετε πει μόνο ψέματα και έχετε χρεώσει τον τόπο με δύο αχρείαστα Μνημόνια.  Γιατί τί άλλο έχετε να  επιδείξετε επιτέλους;  Και το ότι ποζάρετε εδώ ως κριτής των ηγετών της Μεταπολίτευσης αποτελεί πολιτική ύβρη. 

          Αλλά δεν είμαστε εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να κάνουμε σεμινάρια Ιστορίας, αλλά για να γράψουμε την δική μας Ιστορία η οποία θα γραφτεί  με τις πράξεις και τις επιλογές μας. Κι εγώ και εσείς κ. Τσίπρα παίρνουμε τις αποφάσεις μας και θα κριθούμε γι’ αυτές. Εσείς είστε έτοιμος αύριο να υπογράψετε μια συμφωνία που για μένα αποτελεί μείζονα εθνική υποχώρηση κι εγώ προσπαθώ να το αποτρέψω. Πιστέψτε με εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Αμφιβάλλω πολύ αν το ίδιο συμβαίνει και με σας  κ. Τσίπρα.  Όπως είπα ότι δεν θα επιτρέψω να διχαστούν οι Έλληνες για να ενωθούν οι Σκοπιανοί. Δεν θα επιτρέψω όμως και στους Έλληνες να διχαστούν μεταξύ τους. Για μένα το «ή εμείς ή αυτοί» είναι ολέθριο. Είναι το σύνθημα μιας μειοψηφίας που είχε  την αυταπάτη, άλλη μια αυταπάτη, ότι θα βρει ψεύτικα σωσίβια στο χθες. 

           Όσο για τα καλά λόγια που ακούγονται για το Σκοπιανό εκτός συνόρων θα έπρεπε ίσως να σας κάνουν να ανησυχείτε. Κάθε λύση που θα έβγαζε ένα αγκάθι από την ατζέντα του ΝΑΤΟ ή της Ευρώπης, θα γινόταν δεκτή  με ενθουσιασμό. Δεν είναι, βλέπετε, οι ξένοι αυτοί που διακινδυνεύουν το δικό τους εθνικό συμφέρον, ούτε διακυβεύεται η ευαισθησία των δικών τους λαών. To ίδιο δεν συμβαίνει, άλλωστε, και στην οικονομία; Ζήτω η «καθαρή έξοδος», λένε οι Ευρωπαίοι, καθώς τώρα λήγει ο φθηνός δανεισμός της Ελλάδας από την Ευρώπη και ο κ. Τσίπρας επιβάλλει λιτότητα διαρκείας στο λαό του. Δεν κόβονται, βλέπετε, οι συντάξεις των Ευρωπαίων πολιτών, ούτε είναι εκείνοι που θα πληρώνουν για χρόνια φόρους και εισφορές. Παραμένει, ωστόσο, πολύ ανησυχητική αυτή η χρονική «σύμπτωση» δύο πρωταρχικής σημασίας θεμάτων για την ασφάλεια και την ευημερία των Ελλήνων. Και εύχομαι, θα φανεί ενδεχομένως στο μέλλον, να μην κρύβει δόλιους συμψηφισμούς ή ανταλλαγή εθνικών υποχωρήσεων με κάποιες ανέξοδες ευχές για την οικονομία. 

          Εμείς, ωστόσο, έχουμε υποχρέωση να  κοιτάμε μπροστά και να επιδιώκουμε μια έντιμη σχέση με τους πολίτες. Έχουμε σήμερα το καθήκον να αποκρούσουμε τη συμφωνία του κ. Τσίπρα, αλλά και να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί του. Γιατί η μυστική διπλωματία, η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, η αυτάρεσκη υποτίμηση της ευαισθησίας της Ελληνικής κοινωνίας, έχουν δυστυχώς προκαλέσει ξανά μια τυφλή αγανάκτηση. Τα πάθη πολιορκούν και πάλι τη λογική.  Και οι  χειρισμοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσφέρουν έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε ψευδεπίγραφο εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Πατριώτης δεν είναι αυτός που καπηλεύεται τα σύμβολα της Ιστορίας μας.  Πατριώτης δεν είναι  αυτός που κρατάει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Πατριώτης δεν είναι ούτε αυτός που παραχαράσσει την Ιστορία και κάνει άστοχες ιστορικές συγκρίσεις. Και Πατριώτης σίγουρα δεν είναι αυτός που, αντί να εκμεταλλευτεί μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία αντί να πατήσει πάνω στις επιτυχίες των προηγούμενων, πάει να την χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση και για να  διχάσει τους Έλληνες.  Οι εκλογές είτε το θέλετε είτε όχι είναι πια θέμα λίγων μηνών. Η κρίση των πολιτών στην κάλπη θα  βάλει τα πράγματα στη θέση τους και εσείς, κ. Τσίπρα, θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει, αυτή του χειρότερου Πρωθυπουργού στην ιστορία της  Μεταπολίτευσης. 

      Κυρίες και κύριοι βουλευτές, έχει καταστεί σαφές πως η περίπου τετραετής θητεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γύρισε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Και τώρα απειλεί την κοινωνία με μόνιμα δεσμά με το τελευταίο αυτό  «δίδυμο» του τετάρτου Μνημονίου και της συμφωνίας για το Σκοπιανό, που ναρκοθετούν εθνικά και οικονομικά το μέλλον της χώρας. Η σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να αποτελέσει τον θλιβερό επίλογο μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή. Μια αποδρομή, που εύχομαι και πιστεύω, το εύχονται και οι πιο πολλοί συμπολίτες μας, να μην πραγματοποιηθεί κάτω από τα σκοτεινά σύννεφα μιας εθνικής υποχώρησης. Προειδοποιώ για άλλη μια φορά από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων πως το να υπογραφεί αύριο αυτή η συμφωνία, καθιστά πολύ δύσκολη την ανατροπή των συνεπειών της στο μέλλον. Γι’ αυτό και η ευθύνη της ψήφου σας, κύριοι της συμπολίτευσης, είναι βαριά. Διότι η ψήφος σας, η ψήφος όλων σας, αφορά την Ελλάδα και τα εθνικά της συμφέροντα. 

         Ταυτόχρονα, οφείλω να πω ότι το πολιτικό τοπίο δεν ήταν ποτέ τόσο καθαρό. Μετά τα ψέματα, μετά τη λάσπη, μετά το λαϊκισμό μετά την παρακμή των τελευταίων ετών, τα διλήμματα είναι πιο ξεκάθαρα: Μπροστά ή πίσω; Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση; Δημοκρατία ή παρακράτος; Ομαλότητα ή αυταρχισμός; Αξιοπιστία ή κυνισμός; Ευθύνη ή τυχοδιωκτισμός; Αποτελεσματικότητα ή ανικανότητα; Αλήθεια ή ψέματα; Αυτά είναι τα διλλήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι συμπολίτες μας στις επόμενες εκλογές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κατεύθυνση και από μια νέα ηγεσία και από  ένα νέο ήθος. Γι’ αυτό και οι πολίτες αξιώνουν πια οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Και αν η πρότασή μας ψηφιστεί σήμερα, ο δρόμος για τις κάλπες ανοίγει. Και η χώρα θα απελευθερωθεί από τον εφιάλτη που ζει εδώ και τρεισήμισι χρόνια. 

       Η Ελλάδα διαθέτει υγιείς, δημιουργικές, προοδευτικές δυνάμεις και οι Έλληνες έχουν και ικανότητα και αισιοδοξία. Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα από αυτή την Κυβέρνηση  που πρέπει να φύγει πριν κάνει και άλλη ζημιά -αυτή τη φορά εθνική- στη χώρα.  Έχετε όλοι σήμερα μια εθνική ευθύνη. Γι’ αυτό και καλώ όλους όσοι συνειδητοποιούν πόσο βαριά είναι αυτή η ευθύνη, να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Η Ελλάδα θα γίνει ξανά δυνατή και περήφανη και οι Έλληνες θα σηκώσουμε και πάλι το κεφάλι. Ευχαριστώ πολύ.




Η χαρά των Τσίπρα - Κοτζιά που θα ξεπουλήσουν την Μακεδονία σε μία φωτογραφία



Με ψήφους 127 «υπέρ» και 153 «κατά» η Βουλή των Ελλήνων καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, ανοίγοντας τον δρόμο στον Τσίπρα - Κοτζιά να ξεπουλήσουν χωρίς δισταγμό την ιστορία και όνομα της Μακεδονίας μας.


Η φωτογραφία μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας δείχνει το πόσο αδίστακτοι είναι οι Συριζαίοι καταστρέφοντας χωρίς ίχνος ηθικής τα πάντα στην χώρα.

Η χαρά που θα ξεπουλήσουν την Μακεδονία δίνοντας τα πάντα στα Σκόπια φαίνεται στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού του Κοτζιά.


Προπηλάκισαν έξω από την βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για το ξεπούλημα



Διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, προσέγγισαν την έξοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, προπηλακίζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που εξέρχονταν.

Κάποιοι από τους αγανακτισμένους για το ξεπούλημα της Μακεδονίας κινήθηκαν και εναντίον των βουλευτικών αυτοκινήτων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ., άλλοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο προαύλιο, ωστόσο τους εμπόδισαν οι αστυνομικοί. 

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, φωνάζοντας χυδαία συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το ξεπούλημα.