Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Δεν ήθελε να ξεπουλήσει την Μακεδονία ο Δ. Καμμένος και ο Π. Καμμένος τον διέγραψε



Είπε ναι στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας ο Δημήτρης Καμμένος και επειδή δεν ήθελε το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τους Τσίπρα -  Καμμένο, οι ΑΝΕΛ τον διέγραψαν.

Εκδίκηση Πάνου Καμμένου γιατί δεν ακολούθησε στην εθνική κατρακύλα τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα.


Με 153 βουλευτές Τσίπρας - Καμμένος ξεπούλησαν την Μακεδονία




Ψήφισαν 280 βουλευτές, 127 ψήφισαν ναι την πρόταση μομφής, και 153 όχι.

Με 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ξεπούλησαν στεγνά την Μακεδονία αδιαφορώντας για τους Έλληνες πολίτες και την χώρα.

Θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός σε λίγους μήνες στις εκλογές και η ιστορία.


«Ναι» από τον Δημήτρη Καμμένο στην πρόταση μομφής και διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ



 Την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής αναμένεται να υποστηρίξουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ, το οποίο αποφάσισε την Παρασκευή  να αποχωρήσει από τη συζήτηση.

Ο Δημήτρης Καμμένος υπερψήφισε την πρόταση μόμφης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση αργότερα.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο Πάνος Καμμένος τον διέγραψε


Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας! Είχε αλλάξει τα χαρακτηριστικά του για να μην αναγνωρίζεται



Συνελήφθη πριν λίγο γύρω στις 18:00 ο φυγόδικος Αρτέμης Σώρρας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Αρτέμη Σώρρα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου όπου και συνελήφθη χωρίς να φέρει καμία αντίσταση.

Ο Σώρρας είχε αλλάξει την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται εύκολα, αφήνοντας μακριά μαλλιά και πυκνή γενειάδα, τόσο ώστε να μοιάζει με... ιερέα. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του Αρτέμη Σώρρα ακολουθώντας τον γιο του.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και μετά θα οδηγηθεί στόν εισαγγελέα Εφετών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.




Δημοσκόπηση ρίχνει στα Τάρταρα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ! Με μονοψήφια ποσοστά στην Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση καταστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργούς του ΑΝΕΛ, παρουσιάζει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, και δείχνει την μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ειδικά μετά το ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία».

Τα ποσοστά των κομμάτων της MARC :

ΝΔ 30,6%,
ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, 
Κίνημα Αλλαγής 7,5% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Η ΑΝ.ΕΛ. δεν περνάνε ούτε από έξω από την βουλή.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Θράκη είναι απογοητευτικά αφού κυμαίνονται σε μονοψήφια νούμερα, και οι ΑΝΕΛ καταποντίζονται σε ανύπαρκτα νούμερα.

Για το Μακεδονικό το 73,2% λέει «ΟΧΙ» στο να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων και το 68,3% «ΟΧΙ» στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Και το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ κάτι που δείχνει ότι Τσίπρας - Κοτζιάς - Καμμένος λειτουργούν με σχέδιο αδιαφορώντας και για τους ίδιους τους τους ψηφοφόρους.


Σαμαράς : Τα δώσατε όλα σε μυστική διπλωματία


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής.

«Αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα»

«Στηρίζω πλήρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη»




Χωρίς ήθος ο Π. Καμμένος επιβεβαιώνει ότι θα αφήσει τον Τσίπρα να ξεπουλήσει την Μακεδονία



Οι παλιοί έλεγαν ότι το παντελόνι είναι δύσκολο ρούχο, και αυτό επιβεβαιώνει ο Πάνος Καμμένος σε κάθε ευκαιρία καλύπτοντας τα εγκλήματα Αλέξη Τσίπρα.

Αντρόπιαστος και χωρίς αξιοπρέπεια ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι θα ασκήσει βέτο κάποιαααα στιγμή στο μέλλον, για τόσο σοβαρό εθνικό θέμα που ξεπουλιέται αύριο από την κυβέρνηση που στηρίζει και ο ίδιος και έτσι γίνεται προδότης και συνένοχος στο έγκλημα και ο ίδιος και όποιος βουλευτής των ΑΝΕΛ το τολμήσει.

Προδίδονταν και πάλι στης αρχές του ο Πάνος Καμμένος και προσπαθώντας να μπερδέψει τους Έλληνες με αναφορά του στα μνημόνια που δεν έχουν καμία σχέση με το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τους ακροαριστερούς, δήλωσε στο twitter :


Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονιά.
Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονιών και η πάταξη της διαφθοράς.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.
ΟΙ ΑΝΕΛ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΥΡΩΣΗ.


Ντόρα : Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.



Απάντηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στις ύβρεις του κ. Κοτζιά :

«Αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. 

Προκαλώ και σήμερα δημοσίως τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό ζήτημα από το 1989 μέχρι και σήμερα. Των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει.

Όσο και να προσπαθεί, από απολογούμενος δεν μπορεί να γίνει κατήγορος. Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή. 

Αν δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, ας προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα: Να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας».


Κοτζιάς έβρισε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποτάσσονται στο ξεπούλημα λέγοντας τους κότες!



Διαβάζουμε στο protothema.gr

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο έλαβε χώρα χθες στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και δυο πασοκογενών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρ’ ότι και οι δυο έχουν κρατήσει τις επιφυλάξεις τους για τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για τον εαυτό τους και δεν έχουν βγει δημόσια να διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση, δεν γλίτωσαν από την οργή του Νίκου Κοτζια, ο οποίος τους χαρακτήρισε «κότες». 

Για την ακρίβεια πέρασε από δίπλα τους χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης δυσπιστίας και, χωρίς να προκληθεί, εκτόξευσε τον παραπάνω χαρακτηρισμό συνεχίζοντας μετά τον δρόμο του, αφήνοντας εμβρόντητους τους ίδιους και τους παριστάμενους. 


Αισχρή προσπάθεια του Παπαγγελόπουλου να αμφισβητήσει την απόφαση των δικαστών του Αρείου Πάγου για Σκοπιανό



Αισχρή καθεστωτική προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης  κ. Παπαγγελόπουλου να αμφισβητήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, την απόφαση των πρώην συναδέλφων του, προς όφελος του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την κυβέρνηση του.

Αντέδρασε αμέσως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης ξεφτιλίζοντας τον μέσα στο κοινοβούλιο.

Η απάντηση Βορίδη


Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι «γιατί δεν διαβάζετε κύριε υπουργέ την απόφαση, γιατί την αποκρύπτετε; Δεν λέει η απόφαση μόνο ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα. Η απόφαση, διαβάζω, γράφει Μακεδόνες εθνολογικά. Γιατί δεν τα διαβάζετε όλα; Αυτά δεν σας αρέσουν; Γιατί σας αρέσει η παραπλάνηση; Έχει η απόφαση αναφορές και για την γλώσσα, αναφορές και για την εθνότητα, αναφορές… γιατί δεν τα λέτε…;».

Σύμφωνα με την προ ετών απόφαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει πως «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα». 

Τα βασικά σημεία της απόφασης την οποία επικύρωσε ο Αρείου Πάγου  που καίνε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό :

Η απόφαση εκκινεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κράτος των Σκοπίων (FYROM), εξαιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία» και στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν κράτος των Σκοπίων (FYROM), το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, επισημαίνει συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα:

– O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

– Ως Ελληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την ίδια με τους Ελληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (ελληνικό) πολιτισμό. Ο αρχαίος ΕΕλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας Ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους ΕΕλληνες Μακεδόνες.

– Λόγω της ελευθέρας διακίνησης των πληθυσμών, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Βούλγαροι, σλαβόφωνοι, που είχαν σλαβική εθνική συνείδηση. Μετά την οριστικοποίηση των συνόρων, κατά τα προεκτεθέντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς διασκορπίσθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων ή μετανάστευσαν σε διάφορα κράτη.

– Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Νομούς Φλώρινας και Εδεσσας εδήλωσαν ελληνική εθνικότητα και έτσι από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «μακεδονικό έθνος» ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες. Εως τότε, οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είχαν ούτε σερβική ούτε βουλγαρική, παρά τα φιλοβουλγαρικά αισθήματα των περισσότερων κατοίκων της, και πολύ περισσότερο δεν είχαν «μακεδονική» εθνική συνείδηση. Την τελευταία, τους έπεισε να την αποκτήσουν ο Τίτο, προκειμένου να αποκολλήσει τους Σκοπιανούς από το άρμα των Βουλγάρων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη σύσταση ενιαίου μακεδονικού κράτους, υπό σλαβικό μανδύα, και την έξοδο της χώρας του στο Αιγαίο.

– Ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κ.λπ. παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως «μακεδονικού» έθνους και πολιτισμού, «μακεδονικής» γλώσσας και συνείδησης. Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του «αλυτρωτισμού», όπως προεκτέθηκε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης «μακεδονικής μειονότητας» που ζει στην Ελλάδα.

– Η απόφαση καταλήγει αναφέροντας πως, σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και, κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία.





Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε διοργανωτής των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία



Απειλή κατά της ζωής του δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχάλης Πατσίκας. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Πατσίκας δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο. Ο Μιχάλης Πατσίκας το πρωί της Πέμπτης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αποστολέα του μηνύματος. Την υπόθεση θα αναλάβει να διερευνήσει η υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

«Σε απειλώ ευθέως. Θα σε σκοτώσω» γράφει μεταξύ άλλων ο αποστολέας στο μήνυμα που έστειλε προς το μέλος της επιτροπής αγώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αποστολέας είναι νεαρός, απόφοιτος νομικής σχολής και έχει πλούσια δράση στο διαδίκτυο κατά της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων και υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.


Πηγή : thestival.gr


Ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης προσπαθεί να φιμώσει του βουλευτές της Ν.Δ.



Ένταση πριν από λίγο στην βουλή όταν ο πρόεδρος της βουλής λειτουργώντας ως αλληλέγγυος (παλιά μου τέχνη κόσκινο), προσπάθησε να μειώσει τον χρόνο ομιλίας των βουλευτών της αντιπολίτευσης για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες γρήγορα με το έτσι θέλω.

Τον λόγο πήραν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Α. Λοβέρδος όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Αγνοώντας ηθελημένα την σοβαρότητα της κατάσταση ο πρόεδρος της βουλής  Ν. Βούτσης για να φιμώσει όσα ακούγονται για την  προδοσία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση, ήθελε και θέλει και τα κατάφερε να τελειώνουν οι διαδικασίες το πολύ έως 18:30 και όσοι μίλησαν, μίλησαν για να αρχίσει η ψηφοφορία και να τελειώνουν γρήγορα φοβούμενος και την συγκέντρωση του κόσμου έξω από την βουλή.

Η κατάντια της ξεπουλημένης ακροαριστεράς.







Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή αναφερόμενος στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη



Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, την οποία η χώρα μας θα μπορούσε να είχε υπογράψει εδώ και 10 χρόνια, αν είχε κάνει τις παραχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε.

Το video με την την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη που χρησιμοποιεί ως παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής :




Δ. Καμμένος: Παίζουμε με το μέλλον της πατρίδας μας, όχι με την καρέκλα! O Κοτζιάς δεν έχει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη σύμβαση»



Τελικά για ορισμένους βουλευτές της συγκυβέρνησης έρχεται πρώτα η χώρα και αδιαφορούν για την καρέκλα όταν βλάπτονται τα εθνικά συμφέροντα.

Στον ΣΚΑΙ εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, και όσοι τον είδαν κατάλαβαν ότι τα πράγματα για την κυβέρνηση είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί υπάρχουν βουλευτές που έχουν πατριωτισμό και φιλότιμο.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πολλές φορές ότι ο Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει την εξουσιοδότηση των ΑΝΕΛ για να υπογράψει την συμφωνία με την πΓΔΜ : «Εννοείται πως δεν πρέπει να δώσουμε οντότητα εθνική στους Σκοπιανούς. Εδώ παίζουμε με το μέλλον της πατρίδας μας, όχι με την καρέκλα. Ο κύριος Κοτζιάς δεν έχει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη σύμβαση».

Αναφερόμενος στο άρθρο 6 της συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ ο κ. Καμμένος ανέδειξε το έγκλημα που συντελείται απο πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας : «Το άρθρο 6 λέει ότι απαγορεύεται να διαδηλώσεις, είτε κρατικός είτε ιδιωτικός φορέας. Θα έρθει κάποιος που θα πιστέψει ότι υποδαυλίζω τον σοβινισμό και θα μου πει δεν θα βγεις στον δρόμο, να διαδηλώσω που αλλάζουν την ιστορία; Είμαστε σοβαροί; Απαγόρευση διαδήλωσης και συναθροίσεων είχαμε μόνο στη χούντα».

Αδιανόητο χαρακτήρισε και το σημείο της συμφωνίας που μιλά και για αλλαγή των βιβλίων λέγοντας :  «Από πού κι ως πού θα ξαναγράψουν την ιστορία της Ελλάδας; Έχω αλυτρωτικά στοιχεία στο δικό μου βιβλίο; Γιατί να το αλλάξω; Είναι δυνατόν να ξαναγράψω την ιστορία, να το συζητήσω, και μεθαύριο θα έρθει ο Τούρκος να μου πει να δούμε κάτι για τη Θράκη;».


Νέα Δημοκρατία : Άλλος ένας εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τη χώρα



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα, με δεδομένη την ολοκλήρωση της χρηματοδότησής της μέσω του τρέχοντος προγράμματος, όφειλε να έχει ήδη διαμορφώσει τις συνθήκες για τη σταθερή και συστηματική έξοδο στις διεθνείς αγορές, με ρεαλιστικά επιτόκια.

Δυστυχώς, όμως, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτές οι συνθήκες δεν δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα το χαμηλό κόστος δανεισμού να είναι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένο. 

Εάν υπήρχε κυβερνητική αξιοπιστία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εάν είχε υλοποιηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εάν είχαν αναληφθεί ήδη πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους και εάν η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τότε τα επιτόκια δανεισμού, με δεδομένο το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό περιβάλλον και την διεθνώς υψηλή διαθέσιμη ρευστότητα, θα ήταν ήδη χαμηλότερα και λογικά.

Είμαστε η χώρα της ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας της και η μόνη που δεν αξιοποίησε -από το Μάρτιο του 2015- το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο φαίνεται να βαίνει στη λήξη του. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η ένταξη στο πρόγραμμα αποτελούσε προτεραιότητα της Κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια που όπως και πολλές άλλες ουδέποτε επιτεύχθηκε.

Άλλος ένας εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τη χώρα». 




Έρευνα-σοκ: Πάνω από τα μισά ελληνόπουλα έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού στο σχολείο



Η ανάπτυξη μιας πιστοποίησης που θα εφαρμόζεται σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού βρέθηκε στο επίκεντρο του 5ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1 στα 3 παιδιά πέφτει θύμα εκφοβισμού εντός σχολικού περιβάλλοντος, και στην Ελλάδα 1 στους 3 μαθητές δέχεται σωματικό εκφοβισμό, ενώ λεκτικό εκφοβισμό δέχονται περισσότεροι από τους μισούς μαθητές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, επισήμανε: «Τα παιδιά πλέον ενημερώνονται και παρακολουθούν προγράμματα πρόληψης κι ευαισθητοποίησης να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για βοήθεια. Ύστερα από έρευνες που έχουν γίνει τα παιδιά πλέον ζητούν να έχουν επαφή με τους εκπαιδευτικούς και προτιμούν να απευθύνονται σε αυτούς. Κι αυτό μας λέει πολλά, μας λέει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη σχολική κοινότητα και τους καθηγητές αρωγούς και να μην παρεμβαίνουν τρίτα άτομα. Το bullying έχει αναγνωριστεί πλέον ως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Μόνο με μία συστηματική κι οργανωμένη δράση μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εγκληματούν κατά του Έθνους και αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεων τους! Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει



Όλοι οι Έλληνες φωνάζουν σταματήσετε μην υπογράψετε κάνετε έγκλημα κατά της χώρας, και ο Τσίπρας αδιαφορεί και ετοιμάζεται για βαρκάδα στις Πρέσπες, ενώ ο Πάνος Καμμένος ακόμα το σκέφτεται για το τι πρέπει να κάνει κοροιδεύοντας τους Έλληνες και προδίδοντας τις θέσεις του κόμματος του.

Η λύση είναι μία, να πέσει σήμερα αυτή η κυβέρνηση και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το εάν το έγκλημα που συντελείτε από τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να το συνεχίσει δίνοντας του το δικαίωμα για νέα κάνοντας νέα κυβέρνηση.

Είναι στο χέρι του Πάνου Καμμένου να κάνει αυτό που επιτάσσει το πατριωτικό του αίσθημα για το καλό της χώρας, και αυτό θα εκτιμηθεί από τους πολίτες παρά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

'Όλοι μέσα στην βουλή, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουν να αντιδράσουν και προστατέψουν την χώρα από την αυριανή υπογραφή, δεν πρέπει να υπογράψει αυτό το ξεπούλημα Τσίπρας - Κοτζιάς.

Η συμφωνία με τα Σκόπια προδίδει το ελληνικό εθνικό συμφέρον, καθώς, για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια, άρα και εθνότητα, και έτσι υπονομεύεται η Ελλάδα κινδυνεύοντας στο μέλλον και για άλλες διεκδικήσεις.

Τι σημαίνει “Βόρεια Μακεδονία”; Αυτή είναι η χειρότερη δυνατή λύση σε ένα εθνικό ζήτημα για το οποίο αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων και αναβιώνει τον εφιάλτη του “μακεδονικού” αλυτρωτισμού, από τον οποίο τόσο υπέφερε η πατρίδα μας και, ιδιαίτερα, η Μακεδονία μας στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρύβεται πίσω από τα συγχαρητήρια των ξένων που τους συμφέρει η ονομασία, απλά γιατί τους είναι αδιάφορη η Μακεδονία και σε ποιόν θα ανήκει και αυτό αντί να προβληματίζει τον πρωθυπουργό τον κάνει χαρούμενο γιατί ο Τσίπρας δεν έχει μυαλό είναι επικίνδυνος. 

Ευθύνες για ότι συμβεί αύριο έχει και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που θα έπρεπε να ντρέπεται.

Κ.Β.


Βίντεο από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κάβα στο Φάληρο!



Αιματηρή κατάληξη είχε η απόπειρα ληστείας σε κάβα στο Παλαιό Φάληρο το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι τρεις επίδοξοι ληστές έφτασαν στις 12:45 με δύο μηχανάκια στην κάβα που βρίσκεται στην οδό Αγίας Βαρβάρας.

Μέσα στην κάβα βρίσκονταν οι συνιδιοκτήτες της, που είναι αδέλφια. Ο ένας από τους κακοποιούς άρχισε να παλεύει με τον ένα. Τότε ο δεύτερος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στο πόδι τον δεύτερο αδελφό, ηλικίας 65 ετών. 

Ο 65χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο πόδι.




Στη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ




Στη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, θα βρεθεί ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, κατηγορεί τον Μάναφορτ ότι επιχείρησε να προσεγγίσει πιθανούς μάρτυρες πριν από τη δίκη, παραβιάζοντας έτσι τους όρους της εγγύησης που του είχε επιβληθεί.

Ο δικαστής, αναγγέλλοντας την άρση της εγγύησης, κατηγόρησε τον Μάναφορτ ότι «έκανε κατάχρηση της εμπιστοσύνης» που του έδειξε η Δικαιοσύνη, καθώς και πως «μεταχειρίστηκε τις δικαστικές διαδικασίες σαν ακόμη μια άσκηση μάρκετινγκ».

Η δίκη του Μάναφορτ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και παράνομο lobbying, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

με πληροφορίες από Reuters, BBC
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΕΦΚΑ: Ούτε 400 ευρώ ο μέσος μισθός για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης


Στα 50,70 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, ενώ ο μέσος μικτός μισθός διαμορφώθηκε στα 1.175,33 ευρώ.

Στη μερική απασχόληση ήταν 24,19 ευρώ και 397,61 ευρώ. Αυτό προκύπτει μεταξύ, άλλων, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2017 και από τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Βασικά στοιχεία μηνιαίας απασχόλησης

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 20,97 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,10 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,44. Η υψηλότερη μέση απασχόληση παρατηρείται στους «Διευθύνοντες επιχειρηματίες και προϊσταμένους μικρών δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων» με 25,00 ημέρες, ενώ η χαμηλότερη εμφανίζεται στην ειδικότητα «Βοηθητικό διδακτικό προσωπικό» με 14,99 ημέρες.

Επισημαίνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογισθεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες.

Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 63,36% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται στο 60,71%.

Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 87,18% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 97,27%.

Ο μέσος μισθός των γυναικών αντιστοιχεί στο 79,87% του μισθού των ανδρών. Οι υψηλότερες αμοιβές στους άνδρες παρατηρούνται στην ειδικότητα «Διευθύνοντες και Ανώτερα Στελέχη Μεγάλων Δημοσίων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών» με μέσο μισθό 4.202,73 ευρώ, ενώ στις γυναίκες στην ειδικότητα «Διευθύνοντες επιχειρηματίες και προϊστάμενοι μικρών δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων» με μέσο μισθό 3.150,00 ευρώ

Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,89% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,06% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 57,01%, ενώ με μερική απασχόληση το 45,17%.

Η μέση ηλικία του συνόλου των ασφαλισμένων είναι τα 39,60 έτη, στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι τα 45,33 και στις κοινές επιχειρήσεις τα 39,49 έτη (μέση ηλικία ανδρών 40,16 και γυναικών 38,74).

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,17% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 52,69% είναι έως 39 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 22,47% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 53,13% είναι έως 39 και στα οικοδομοτεχνικά έργα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 5,95% και 29,22%.

Επίσης, 71,55% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 71,66% και στα οικοδομοτεχνικά έργα 65,31%.


Πηγή : dikaiologitika.gr


Αγνόησαν και τον Αρειο Πάγο, ενόψει της συμφωνίας με τα Σκόπια




Μείζον θέμα για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., ενόψει της συμφωνίας με τα Σκόπια, ανακύπτει από τη σημερινή αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για την απόφαση του Αρείου Πάγου του 2009, με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε αποφανθεί οριστικά και τελεσίδικα ότι δεν υπάρχει καμία «μακεδονική» γλώσσα και καμία «μακεδονική» ταυτότητα για τους κατοίκους της περιοχής των Σκοπίων, την οποία αναγνωρίζει με τη συμφωνία ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

Ο Αρειος Πάγος, με την απόφαση του Δ’ Πολιτικού Τμήματος, στην οποία συμμετείχε ως μέλος και η τότε αρεοπαγίτης και μετέπειτα πρόεδρος Α.Π. κ. Βασιλική Θάνου, είχε απορρίψει την προσπάθεια ορισμένων κύκλων να δημιουργήσουν θέμα μέσω ενός πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που είχε καταθέσει προσφυγή κατά απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είχε επίσης κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τη συγκλονιστική απόφαση του Αρείου Πάγου, που δέχεται την κρίση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, «δεν υπάρχει Μακεδονικό Εθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα “MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Οπως μάλιστα προστίθεται, «είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία».

Η κ. Θάνου, η οποία το 2009 είχε κρίνει ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και έθνους, τι έχει να απαντήσει σήμερα από τη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού; Οταν ο κ. Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά μεταβαίνουν αύριο στις Πρέσπες προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία με τους ομολόγους τους Ζάεφ – Ντιμιτρόφ, και με την οποία αναγνωρίζουν τη «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια για τους πολίτες της γειτονικής χώρας, ποια είναι η θέση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου; Και γιατί ο πρωθυπουργός δεν τη συμβουλεύθηκε;


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου




Ντόρα : H επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διχόνοιας και της δημαγωγίας



Συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Υπάρχουν στιγμές στην κοινοβουλευτική ιστορία που ουδείς δικαιούται να μένει σιωπηλός. Είναι στιγμές που δεν συνομιλούμε μόνο με το λαό, πόσο μάλλον με το εκλογικό ακροατήριο, αλλά με τις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές. Άλλωστε, ο ποιητής ήταν ξεκάθαρος: «Χρωστάτε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Στροβιλίζει αυτό το ποίημα στο μυαλό μου τις τελευταίες ημέρες. Ήταν το αγαπημένο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για τον οποίον τόσος λόγος έγινε χθες. Θέλω, λοιπόν, να παρακαλέσω για την ανοχή σας διότι σήμερα θα μιλήσω όχι μόνο ως ένας άνθρωπος που έζησε από μέσα το Σκοπιανό από την πρώτη ώρα, αλλά κι ως Υπουργός Εξωτερικών που στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή σχεδίασε και υλοποίησε τη στρατηγική του Βουκουρεστίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οφείλουμε στο λαό την αλήθεια. Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, 30 χρόνια τώρα, το Σκοπιανό έχει στιγματίσει τη διεθνή παρουσία της χώρας. Όλοι όσοι προσεγγίζουμε το θέμα ψύχραιμα και νηφάλια, συμφωνούμε ότι όχι μόνο μπορούσαμε, αλλά έπρεπε από τις αρχές του 1990 να είχαμε βρει λύση. Όμως, τότε, δυστυχώς, μας κάλυψε το κύμα του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Κέρδισε ο τυχοδιωκτισμός. Κέρδισε ο καιροσκοπισμός.  Με ένα δείγμα άλλωστε αυτής της λογικής συνεργάζεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Tώρα, όμως, δεν είναι ώρα για απολογισμούς, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αρκούμαι να πω  ότι υπάρχουν στιγμές στην πολιτική ζωή που η σιωπή είναι αξιοπρεπής δρόμος.

Παρακολούθησα χθες με προσοχή την ομιλία του κ. Τσίπρα. Θα αντισταθώ στον πειρασμό να τη χαρακτηρίσω. Η απόσταση από την οίηση και την αλαζονεία μέχρι τη λαϊκή νέμεση, είναι όση από το ωσαννά μέχρι το σταύρωσον αυτόν.

Τι μας είπε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός; 

Μας είπε ότι υπηρετεί την εθνική γραμμή που χαράξαμε το 2007 και το 2008. Λίγο πολύ παρουσιάστηκε ως η φυσική συνέχεια της δικής μας πολιτικής.

Αναρωτιέμαι αν αυτό καταδεικνύει την άγνοιά του ή απλώς ακόμα μια σημαία ευκαιρίας. Εδώ έφτασε, άλλωστε, να επικαλεστεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έναν άνθρωπο που άφησε στην εξωτερική πολιτική ένα διακριτό αποτύπωμα. Έναν ηγέτη που ήξερε να διαπραγματεύεται  για το καλό της πατρίδας.

Έναν άνθρωπο του μέτρου και της λογικής που σε όλη του τη διαδρομή υπερασπίστηκε το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Η υποκρισία του πρωθυπουργού περισσεύει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εφόσον ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε, δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να καταλάβει τι έγινε το 2008, επιτρέψτε μου έστω και την ύστατη ώρα μια αναφορά διότι δεν είναι αργά να το ξεκαθαρίσουμε και ενδεχομένως να προλάβουμε.

Το 2008 ήταν σφοδρή η επιθυμία του διεθνούς παράγοντα να ενταχθούν άμεσα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, για την ελληνικη κυβέρνηση ήταν σαφές ότι άπαξ και τα Σκόπια έμπαιναν στο ΝΑΤΟ και ξεκινούσε η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε., το αμέσως επόμενο βήμα θα ήταν να ζητήσουν από τον ΟΗΕ αναγνώριση με το συνταγματικό τους όνομα και όχι με το «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει μια μεγάλη απόφαση: να λειτουργήσει με τη λογική της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, να κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να πετύχει αμοιβαίως επωφελή συμφωνία ή να καταδείξει την αδιαλλαξία των Σκοπίων και, άρα, την αποκλειστική ευθύνη τους για τη μη εξεύρεση λύσης;

Από την πρώτη στιγμή, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι για να πετύχει εκείνη η προσπάθεια, έπρεπε πρωτίστως να υπάρξουν δύο προϋποθέσεις:

Πρώτον, να μη γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό ενημέρωσα όλους του πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία εν όψει του Βουκουρεστίου. Γι’ αυτό παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνία, τον κ. Καμμένο. Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ. Επρόκειτο, άλλωστε, για θέμα μέγιστης συναισθηματικής φόρτισης που εύκολα θα μπορούσε να διχάσει τον ελληνικό λαό.

Δεύτερον, η δημιουργία ενός εθνικού μετώπου και η απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης και, δη, του Πρωθυπουργού με τον Υπουργο Εξωτερικών και τον Υπουργό Αμύνης. Η χώρα έπρεπε να διαπραγματευθεί ισχυρή και ενωμένη. Δεν είχα, άλλωστε, καμία αμφιβολία για τις πιέσεις που θα αντιμετωπίζαμε και για το κόστος που θα είχε η πολιτική μας. Κόστος το οποίο εν τέλει κατεβλήθη.
Ναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Κάναμε μια ειλικρινή προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας. Όμως μιας συμφωνίας βιώσιμης. Έντιμης, Ρεαλιστικής και Εφαρμόσιμης.
Στόχος μας ήταν και είναι μια συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική του Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν.  Αλλά και μια συμφωνία που θα απαντούσε στις ήδη απαξιωμένες διεθνώς γραφικότητες με την καπηλεία της αρχαίας κληρονομιάς και των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος στην περιοχή; Η λογική της Μεγάλης Μακεδονίας, δηλαδή, της εξόδου στο Αιγαίο. Όχι μόνο για το σήμερα. Αλλά για το αύριο και το μεθαύριο. Πόσο μάλλον όταν αναθεωρητικές δυνάμεις στην περιοχή αναζητούσαν ευκαιρίες να εργαλειοποιήσουν τα Σκόπια σε βάρος μας. Για να πολεμήσουμε αυτή τη λογική, έπρεπε να πολεμήσουμε τον επιφαινόμενο αλυτρωτισμό. Έναν αλυτρωτισμό που καλλιεργήθηκε συστηματικά στη συνείδηση των πολιτών της γειτονικής χώρας για δεκαετίες.

Βρήκαμε λυσσώδη αντίδραση από τον κ. Γκρουέφσκι. Έχω εδώ το δημοσίευμα που ο ίδιος υποστήριζε ότι «οι Έλληνες θέλουν να μας πάρουν την ταυτότητα και τη γλώσσα μας». Ήξερε τι έλεγε ο κ. Γκρουέφσκι. Εκείνος δεν κρυβόταν. Όμως, εμμείναμε σ’ αυτά. Όχι μόνο διότι χωρίς την επίλυσή τους, η όποια συμφωνία θα ήταν κενό γράμμα. Αλλά διότι έχουν τεράστια συμβολική αξία. Προφανώς ουδέποτε αμφισβήτησα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Άλλωστε, δεν θα ήταν πειστικό. Στην ιθαγένεια, όμως, η πάγια ελληνική θέση, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες μέρες, ήταν ότι έπρεπε να περιγραφεί ως «πολίτες της τάδε χώρας», με το ισχυρό επιχείρημα ότι πρόκειται για πολυπολιτισμική χώρα και η ιθαγένεια οφείλει να εκφράζει όλες τις εθνοτικές ομάδες. Και στη γλώσσα ήμασταν ξεκάθαροι: χαρακτηρισμός που θα συνδέεται με τη νέα ονομασία του κράτους.

Η αλήθεια είναι μία. Αυτή την μάχη δεν την δίναμε για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για λόγους ουσίας. Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος. Κι εσείς τη χαρίσατε έχοντας αποδεχτεί ακόμα και την ονομασία Ίλιντεν. Και όλα αυτά στην καλύτερη δυνατή συγκυρία.

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι θέσεις των γειτόνων επί το πλείστον ήταν σταθερές. Διεκδικούσαν δύο πράγματα: μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Ο λόγος, άλλωστε, είναι προφανής. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του εθνικιστή Γκρουέφσκι κορυφώθηκε η λογική του σφετερισμού της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, του Μεγάλου Αλέξάνδρου και των άλλων συμβόλων. Αυτό εγκαταλείφθηκε πάραυτα με την εκλογή της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είδε το τυρί και δεν είδε τη φάκα. Επαίρεται ότι με την προτεινόμενη συμφωνία δεν μπορεί πλέον κανείς να ισχυριστεί στα Σκόπια ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι που ήταν ανέκαθεν πασιφανές διότι κανείς στη διεθνή κοινότητα που έχει τελειώσει το Δημοτικό δεν αμφέβαλλε ποτέ ότι ο Αλέξανδρος μιλούσε ελληνικά. Αντίθετα, το ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν, το οποίο θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή, η κυβέρνση το νομιμοποιεί με την παρούσα συμφωνία.

Ας κάνουμε λοιπόν την αντιπαραβολή. Εμείς τότε ενημέρωναμε το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και τους εταίρους για τις ελληνικές θέσεις. Θα το πω για πρώτη φορά. Υπήρξαν δύσκολες συζητήσεις, έντονες. Προσωπικά στοχοποιήθηκα. Επιμείναμε, όμως. Με ξεροκεφαλιά, μπορεί να πει κανείς. Με αφοσίωση και πίστη, απαντώ εγώ, στο έθνος και στις δυνατότητές του.

Ναι, κ. Κοτζιά. Δεν είστε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος στον οποίο προσφέρονται αντιπαροχές. Εμείς αντέξαμε, όμως. Αντισταθήκαμε και κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι. Άλλωστε, το οπλοστάσιό μας ήταν γεμάτο διότι είχαμε πετύχει έμπρακτα την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.

Και επιτρέψτε μου να το πω. Παρακολουθώ τον Υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων.

Είναι η γνωστή στη γενιά μας λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ.

Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως! Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε Υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε.

Για να τελειώνουμε, λοιπόν, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πανηγυρίζετε για μια κακή συμφωνία.Παρουσιάζετε τα εύκολα για δύσκολα. Ας μην γελιόμαστε. Αν εμείς είχαμε κάνει αυτές τις παραχωρήσεις, αυτές τις εκπτώσεις, θα είχαμε φτάσει σε συμφωνία πριν δέκα χρόνια. Και τζάμπα. Χωρίς να διχάσουμε τους Έλληνες, όπως κάνατε εσείς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η ιστορία του Σκοπιανού έχει αναδείξει πολλές φορές τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Διαλέξτε, επιτέλους, αν όχι όλοι σας, έστω οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Πολιτική πόρνη» του κ. Τσίπρα, όπως έλεγε ο κ. Καμμένος, ή ξεπούλημα της Μακεδονίας, όπως πάλι έλεγε ο ίδιος;

Υπερψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας. Απαξ και υπογραφεί η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί αύριο ούτε να την αρνηθεί ούτε να μην την υποστηρίξει. Εχετε καιρό ακόμη αυτές τις βασικές και μεγάλες αδυναμίες της συμφωνίας να τις αλλάξετε.

Ειλικρινά πιστεύω ότι όσο ταχύτερα απελευθερωθεί η χώρα από σας, τόσο ταχύτερα και καλύτερα θα βρούμε το δρόμο για το αύριο. Βαθύτατα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία και οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Θα την κάνει η επόμενη κυβερνηση της ΝΔ αφού απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διχόνοιας και της δημαγωγίας.




Συνελήφθη αυτός που πυροβόλησε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας



Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ο 24χρονος πιστολέρο, που κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί όπλων, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας την πρώτη φορά και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης την δεύτερη φορά, οδηγοί αστικού λεωφορείου και Ι.Χ. αυτοκινήτου αντίστοιχα, διερχόμενοι από διασταύρωση οδών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, διαπίστωσαν ότι ο δράστης με τη χρήση αεροβόλου όπλου προκάλεσε φθορές στα παρμπρίζ των οχημάτων τους με κίνδυνο και την ίδια τους την ζωή.

Από την έρευνα του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος δράστης και διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση του αεροβόλου όπλου από μπαλκόνι διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας.

Σε έρευνα στο διαμέρισμά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, αμπούλα αερίου και τρία μεταλλικά σφαιρίδια. 

Ο δράστης μετά την σύλληψη του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. στην Εθνική Οδό με τον Μπαρμπαρούση να τρέχει ιλιγγιωδώς



Καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, με τον Μπαρμπαρούση να οδηγεί με 180 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο του.

Ο Μπαρμπαρούσης  πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από μπλόκο που είχε στήσει η ΕΛ.ΑΣ. στο Ρίο με τις αρχές να μην καταφέρνουν να τον συλλάβουν με αποτέλεσμα να κρύβεται στην εκλογική του περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.