Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Έρχεται νέα σφαγή συντάξεων τον Δεκέμβριο



Σφαγή συντάξεων δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα.

Δανειστές και κυβέρνηση «έδωσαν τα χέρια» για τα συμπεφωνημένα και εν προκειμένω κλείδωσαν στις συναντήσεις τους ότι οι μειώσεις που έχουν προνομοθετηθεί για τον Δεκέμβριο του 2018 με την πληρωμή της πρώτης σύνταξης του 2019 θα γίνουν χωρίς καμία αναβολή.

Η τρόικα μάλιστα ξέκοψε εξαρχής ότι το μέτρο αυτό δεν επιδέχεται καμιάς περαιτέρω διαπραγμάτευσης και επέμεινε στην πλήρη εφαρμογή του με βάση τα στοιχεία του επανυπολογισμού που έχουν «τρέξει» οι υπηρεσίες!

Ακτινογραφία

Από το αρχείο του μέχρι τώρα επανυπολογισμού των παλαιών -μέχρι 12/5/2016- συντάξεων που λαμβάνουν περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχοι, τα επίσημα στοιχεία που πήρε η τρόικα από το υπουργείο Εργασίας και αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» δείχνουν ότι:

1 Επανυπολογίστηκαν ως τώρα 1.540.000 συντάξεις δικαιούχων γήρατος, αναπηρίας, θανάτου από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και από πρώην ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.).

2 Δεν δόθηκε και δεν ολοκληρώθηκε ο επανυπολογισμός περίπου 600.000 συνταξιούχων Δημοσίου. Η διαδικασία συνεχίζεται και αναμένεται να δοθούν τα στοιχεία σύντομα. Από τις ενδείξεις των υπηρεσιών φαίνεται ότι για την πλειονότητα των συντάξεων Δημοσίου ο επανυπολογισμός βγάζει προσωπικές διαφορές που υπερβαίνουν σε μείωση το 18% της καταβαλλόμενης σήμερα σύνταξης. Με το πλαφόν των περικοπών όμως η μείωση που θα επιβληθεί στη σύνταξη που πληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018 σταματά στο -18% και το υπόλοιπο ποσοστό μένει ως νέα προσωπική διαφορά.

3 Από τις 1,5 εκατ. συντάξεις που επανυπολογίστηκαν προκύπτουν μειώσεις σε 950.000 συνταξιούχους, όλων των κατηγοριών, κυρίως σε συντάξεις γήρατος, και δευτερευόντως σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Από αυτές τις 950.000 συντάξεις που έχουν μειώσεις, οι 450.000 είναι του ΙΚΑ που βγάζουν προσωπική διαφορά άνω του 18% της σημερινής σύνταξης. Η μέση σύνταξη γήρατος ΙΚΑ για τους παλαιούς (μέχρι 12/5/2016) δικαιούχους βγαίνει με την αρχική προσωπική διαφορά στα 740 ευρώ! Με το πλαφόν μείωσης 18% η μέση επανυπολογισμένη σύνταξη γήρατος ΙΚΑ εκτιμάται ότι θα είναι κάπως υψηλότερη από τα 740 ευρώ.

4 Η μέση εθνική σύνταξη στις επανυπολογισμένες συντάξεις γήρατος είναι 353 ευρώ, διότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες συνταξιούχων που έχουν λιγότερα από 20 έτη και δεν παίρνουν το πλήρες ποσό των 384 ευρώ.

5 Στις συντάξεις αναπηρίας που έχουν επανυπολογιστεί βγαίνει κατά μέσο όρο εθνική σύνταξη 301 ευρώ.

6 Στις συντάξεις θανάτου που έχουν επανυπολογιστεί βγαίνει κατά μέσο όρο νέα σύνταξη στα 400 ευρώ, από την οποία η εθνική σύνταξη είναι στα 280 ευρώ.

Νέες ενστάσεις…

Η τρόικα, όπως λένε οι πληροφορίες του «Ε.Τ.», δεν έχει αποδεχτεί τη μεγάλη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης που προκαλείται από τις περικοπές των παλαιών συντάξεων και από τις εξίσου χαμηλές νεοεκδοθείσες συντάξεις μετά τις 13/5/2016 και «στυλώνει και πάλι τα πόδια», επιμένοντας σε δικές της εκτιμήσεις. Οι δανειστές εκτιμούν τη δαπάνη συντάξεων κατά 500 εκατ. μεγαλύτερη το 2018, θεωρώντας ότι θα φτάσει στα 25,8 δισ. έναντι 25,3 δισ. ευρώ που την προβλέπει το υπουργείο.

Από τις εκκρεμείς συντάξεις που δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ανέρχονται σε περίπου 73.000, η τρόικα φαίνεται να αποσύρει περίπου 13.000 συντάξεις γιατί δεν είναι εύκολο να εκδοθούν, επειδή καθυστερεί η συλλογή στοιχείων (π.χ. συντάξεις με χρόνο εξωτερικού), αλλά και διότι απαιτούνται πρόσθετες οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού τους (π.χ. οι 6.000 από αυτές είναι συντάξεις με παράλληλο χρόνο Δημοσίου και ΕΤΑΑ και δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατή η επεξεργασία των χρόνων ασφάλισης και των αποδοχών που αναλογούν σε κάθε Ταμείο -Δημόσιο, ΕΤΑΑ- για να βγει το τελικό ποσό).

Ενστάσεις υπάρχουν και στα έσοδα από χρέη και ρυθμίσεις. Η τρόικα επέμεινε στην εκτίμησή της ότι τα έσοδα από ληξιπρόθεσμα χρέη δεν θα υπερβούν φέτος τα 900-950 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο θεωρούν, βάσει μηνιαίων στοιχείων και συγκρίσεων, ότι θα ανέλθουν στο 1,2 δισ. ευρώ.

Στην πρέσα περισσότεροι από 1,3 εκατ. συνταξιούχοι

Το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί στην τρόικα ο επανυπολογισμός των συντάξεων Δημοσίου σημαίνει ότι το δείγμα όσων θα έχουν μειώσεις από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι υποεκτιμημένο.

Το υπουργείο Εργασίας -με δηλώσεις του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου την περασμένη εβδομάδα- κάνει λόγο για ένα 30% των συνταξιούχων που θα έχουν μειώσεις. Από τα στοιχεία όμως που έδωσαν στην τρόικα χθες και προχθές, σε αυτό το 30% δεν συμπεριλαμβάνονται οι συντάξεις του Δημοσίου, δηλαδή το δείγμα για το οποίο μίλησε ο υφυπουργός δεν είχε όλες τις συντάξεις, αλλά 600.000 λιγότερες, που είναι αυτές του Δημοσίου!

Με τα στοιχεία του υπουργείου, το 30% ξεπερνιέται καθώς, από τις 1.540.000 συντάξεις δικαιούχων πλην Δημοσίου που έχουν επανυπολογιστεί, για 950.000 προκύπτουν μειώσεις. Το ποσοστό δηλαδή των συνταξιούχων που από τον μέχρι τώρα επανυπολογισμό έχουν μείωση είναι σχεδόν στο 62%. Οταν μπουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου (άλλες 600.000 συντάξεις), το πλήθος των συνταξιούχων που θα δουν περικοπές ως 18% στην πληρωμή του Δεκεμβρίου θα πλησιάσει το 1,3 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πλήθος είναι 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι και ότι από αυτούς οι 600.000 είναι του ΟΓΑ που δεν θα έχουν επανυπολογισμό, βγαίνει ότι για 2,1 εκατ. συνταξιούχους θα έρθει διαφορετική σύνταξη τον Δεκέμβριο του 2018. Από αυτούς, το 1,3 εκατ., δηλαδή το 62%, θα έχουν μείωση, άλλοι 350.000 (περίπου 17%) θα έχουν μικρή αύξηση που θα πάρουν εντός της 5ετίας 2019-2023 και ένα 20% περίπου θα έχουν μηδενική μεταβολή, με βάση τα ως τώρα στοιχεία.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
Ελεύθερος Τύπος



Έβγαλαν εκτός εαυτού τον Κωστή Χατζηδάκη στην ΕΡΤ



Διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς διακοπές από τον κομματικό Άγγελο Τσέκερη, διευθυντή της Αυγής και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χατζηδάκης εξερράγη. «Ξέρω ότι είμαι σε μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μιλήσω» 

Δείτε τα video :








Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές ενδυμάτων και υποδημάτων από καταστήματα καθώς και τροφίμων


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές ενδυμάτων και υποδημάτων από καταστήματα καθώς και τροφίμων, ποτών και διαφόρων άλλων ειδών από σούπερ μάρκετ. Τα αφαιρεθέντα είδη διέθεταν σε δίκτυο "συνεργατών" που είχαν αναπτύξει στην Ελλάδα και στην Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά

Συνελήφθησαν 16-5-2018 στα Βριλήσσια, 4 γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37, 48, 52 και 54 ετών, μέλη της σπείρας διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από δύο καταστήματα, ενώ την ίδια μέρα συνελήφθη στο Γαλάτσι ένας 42χρονος ομοεθνής τους, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται τουλάχιστον 7 ακόμη άτομα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου έπειτα από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη τον περασμένο Νοέμβριο δύο υπηκόων Αλβανίας για κλοπές από καταστήματα ένδυσης, διενήργησε πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό και την αποδόμηση οργανωμένου κυκλώματος που συστήθηκε με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη των ανωτέρω αδικημάτων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι από το 2016, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν κατ’ επάγγελμα σε κλοπές ειδών ένδυσης και υπόδησης από επώνυμα καταστήματα κυρίως σε εμπορικά κέντρα, καθώς και προϊόντων από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες κινούνταν με αυτοκίνητα, ενώ ανάλογα με το κατάστημα που επέλεγαν χρησιμοποιούσαν διαφορετική μεθοδολογία. Συγκεκριμένα:

Στα καταστήματα με είδη ένδυσης, εισέρχονταν αρχικά δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα επιτηρούσε τις πωλήτριες και το άλλο είτε αφαιρούσε με κατάλληλο μηχανισμό τα αντικλεπτικά συστήματα από τα ενδύματα είτε τα τοποθετούσε σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, με επένδυση αλουμινίου, που αποτρέπουν τον εντοπισμό των αφαιρεθέντων από τον συναγερμό κατά την έξοδο. 

Στη συνέχεια εισέρχονταν εναλλάξ άλλα μέλη της σπείρας, τα οποία έβγαζαν σταδιακά τα κλοπιμαία από το μαγαζί. Για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, αλλοίωναν κάθε φορά τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά γυαλιά ηλίου, φουλάρια, κασκόλ και κόμμωση. 
Σημειώνεται ότι οι μηχανισμοί αφαίρεσης των αντικλεπτικών συστημάτων που κατείχαν ήταν επαγγελματικού τύπου, που δεν πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο και τα οποία ομοίως αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Στις περιπτώσεις των κλοπών από σούπερ μάρκετ, επέλεγαν καταστήματα με μεγάλη κίνηση και εισέρχονταν διαδοχικά και με συνεχή χρήση κινητών τηλεφώνων, για να υπάρχει συνεχής κάλυψη.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, ανάλογα με το είδος τους, τα διέθεταν σε δίκτυο ¨συνεργατών" - κλεπταποδοχών. Ειδικότερα, τα ρούχα και τα υποδήματα τα διέθεταν σε κατάστημα στην Αλβανία, ενώ τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ τα διέθεταν στον 42χρονο συλληφθέντα, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μίνι μάρκετ στο Γαλάτσι.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εξήντα οκτώ (68) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Από έρευνες σε οικίες και κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άνω των -4.000- τεμαχίων ειδών ένδυσης και υπόδησης, -1.000- τεμάχια ειδών οικιακής χρήσεως και προϊόντων σούπερ μάρκετ, -6- μηχανισμοί αφαίρεσης αντικλεπτικών συστημάτων, ειδικά διαμορφωμένες τσάντες που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, πλήθος χειρόγραφες σημειώσεις με εμπορεύματα και χρηματικά ποσά, λίστα με αποστολές χρημάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς καθώς και πλήθος καρτών Τραπεζών.

Επισημαίνεται ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους, τα επένδυαν σε αγορά οικιών και οχημάτων στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών









Σφακιά: Τρεις νεκροί από σφοδρή πρόσκρουση ταχύπλοου σε βράχια



Ταχύπλοο σκάφος καρφώθηκε τη νύχτα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε βραχώδη κι απόκρημνη ακτή στην περιοχή Φοίνικας Σφακίων και, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τρεις νέοι που επέβαιναν σ’ αυτό έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα συνέβη την 01.30 σήμερα Σάββατο. Μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή ανέφεραν ότι το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και κάτω από άγνωστες συνθήκες προσέκρουσε με σφοδρότητα στα βράχια.

Δύο από τα άτομα που τραυματίστηκαν θανάσιμα έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια του σκάφους και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους.

Το πτώμα του τρίτου, όπως και ο σοβαρά τραυματισμένος, περισυνελέγησαν από αλιευτικά και αναμένεται να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο υγείας Σφακίων.


Πηγή : in.gr


Σοκάρει η κατάθεση της 13χρονης που βίαζε ο ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη



Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν όσα περιέγραψε η 13χρονη μαθήτρια πως πέρασε στην ηλικία των 11 χρόνων στα χέρια ενός 81χρονου. Ο υπερήλικας, ο οποίος διατηρούσε γραφείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τη βίαζε επί δύο χρόνια, ξεγελώντας της μικρή με μικροποσά, εκμεταλλευόμενος προφανώς την εξαιρετικά άσχημα οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της.

Στην κατάθεσή της στην αστυνομία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η ανήλικη αναφέρει με λεπτομέρειες ό,τι συνέβη και αποκαλύπτει πώς ο υπερήλικας εκμεταλλευτής της ήθελε να συνευρεθεί σεξουαλικά και με τη συνομήλικη φίλη της!

Η τελευταία δεν ενέδωσε, αλλά επιβεβαιώνει ότι η φίλη της τής εκμυστηρεύτηκε όσα συνέβαιναν στο ισόγειο γραφείο του 81χρονου. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τη δικογραφία, περίμενε να κλείσει να λειτουργεί το γραφείο και οδηγούσε τη 13χρονη σήμερα σε έναν ξεχωριστό χώρο που τον είχε ως αποθήκη, όμως μέσα είχε και κρεβάτι. Όταν έβαζε το παιδί στον συγκεκριμένο χώρο κατέβαζε τα στόρια. Μάλιστα, περιγράφεται ότι η ανήλικη γνώριζε με τα μικρά ονόματα τους δύο υπαλλήλους του γραφείου, οι οποίοι δεν είναι γνωστό εάν αντιλήφτηκαν τι είχε συμβεί.

Και τα δύο κορίτσια περιγράφουν με λεπτομέρειες πώς είναι ακριβώς ο χώρος της συγκεκριμένης αποθήκης, ειδικά όμως η 13χρονη που ήταν θύμα του 81χρονου.

Ακόμη το παιδί αναφέρει στην κατάθεσή του ότι στην αρχή ο ηλικιωμένος άρχισε να της δίνει ποσά της τάξης των 50 λεπτών και του 1 ευρώ για να τη δελεάσει και μετά άρχισε να της προτείνει μεγαλύτερα, για να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Οι περιγραφές του παιδιού για το τι υπέστη στα χέρια του σοκάρουν. Ο κατηγορούμενος έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιεί μέχρι και σεξουαλικά βοηθήματα, ενώ μονίμως της έδειχνε περιοδικά πορνό, όπως περιγράφει η ίδια.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και μάλλον θα αποτελέσει αντικείμενο της ανακριτικής έρευνας είναι ότι το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού φαίνεται πως πληροφορήθηκε ότι η 13χρονη πήγαινε στο γραφείο του ηλικιωμένου, χωρίς προφανώς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε. Στη δικογραφία περιγράφεται πως ο ένας αδερφός της απευθύνθηκε στον 81χρονο και του είπε να μην ασχολείται με την αδερφή του, ενώ και η μητέρα εμφανίζεται να έχει… δείρει τη 13χρονη, όταν πληροφορήθηκε τις επισκέψεις της στο γραφείο του ηλικιωμένου!

Κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη του δράματος που ζούσε η 13χρονη έπαιξε ένας γείτονας που αντιλήφτηκε τις κινήσεις του 81χρονου, πλησίασε το παιδί και το προέτρεψε είτε να απευθυνθούν στην αστυνομία, είτε σε υπηρεσίες προστασίας.

Αν και ο ηλικιωμένος αρνείται όλες τις κατηγορίες, οι λεπτομέρειες στις καταθέσεις των δύο παιδιών είναι αποκαλυπτικές. Οι δικαστικές αρχές περιμένουν περισσότερα στοιχεία από τα εργαστήρια που εξετάζουν διάφορα αντικείμενα από την αποθήκη του 81χρονου, όπως για παράδειγμα το σεντόνι που χρησιμοποιούσε πάντα ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις περιγραφές του παιδιού.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε εισαγγελέα.


Πηγή


Προσωρινό πάγωμα ΗΠΑ στις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία - Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου



Σκληραίνει την στάση του το αμερικανικό Κογκρέσο προς την Άγκυρα, καθώς το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα ζητά το πάγωμα της οποιασδήποτε μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία μέχρι το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει έκθεση για την εκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στις αρμόδιες επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας.

Tο εν λόγω σχέδιο νόμου εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία (60-1) από την αρμόδια επιτροπή και πλέον ξεκινούν οι πολιτικές διεργασίες που αφορούν τον διάλογο για την υποβολή τροπολογιών. Αν τελικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη τεθεί σε ισχύ μετά τη διαδικασία, οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στις στρατιωτικές προμήθειες της Τουρκίας θα είναι ευρείας κλίμακας, και θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcon, ελικοπτέρων CH-47 Chinook, H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.

Η προσπάθεια για το πάγωμα της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα έχει αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες που διεξάγει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) στην Ουάσινγκτον. Όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Έντι Ζεμενίδης, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου της εκστρατείας του HALC.

«Με την συμπερίληψή του στο κείμενο του προέδρου της Επιτροπής πλέον είναι μέρος κειμένου νομοσχεδίου και είναι η βάση για οποιεσδήποτε τροπολογίες υποβληθούν. Για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη αναφορά θα πρέπει κάποιος να δώσει μάχη γι' αυτό.»

Το σχέδιο νόμου αναμένεται ότι θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ ο προϋπολογισμός για την εθνική άμυνα υπολογίζεται ότι θα εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, χωρίς, ωστόσο, να θεωρείται απίθανη η επικύρωση του και μέσα στο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει εν εξελίξει και ένα δεύτερο νομοσχέδιο στην Γερουσία, το οποίο, όμως, είναι περισσότερο στοχευμένο και αφορά αποκλειστικά το πάγωμα της παράδοσης των F-35 και όχι την γενικότερη πώληση στρατιωτικών προμηθειών. Μάλιστα η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνδέει την παράδοση των F-35 με το ζήτημα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία αλλά και την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον που κρατείται στις φυλακές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πρόκληση σε σχολείο στην Θράκη: Βάζουν παιδιά να τραγουδούν «είμαστε Τούρκοι»



Ένα «περίεργο» βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον Εχίνο στην Θράκη που απεικονίζει μικρά παιδιά σε σχολική γιορτή να απαγγέλλουν ένα ποίημα με προκλητικά μηνύματα.

Το βίντεο είναι από την τελετή λήξης μαθημάτων Κορανίου στον Εχίνο της Θράκης και σε αυτό ένα παιδάκι με συνοδεία χορού απαγγέλλει το παρακάτω ποίημα.

«Ενθουσιώδης πάντα ήμουν στην Ιστορία, με τον Μωάμεθ τον Πορθητή, έτρεξα στην Κωνσταντινούπολη (Ιστανμπούλ). Έκλεισα εποχές, άνοιξα εποχές.

Παιδιά Τούρκων, Τούρκοι είμαστε εμείς

Είμαι ο Τούρκος στρατιώτης απέναντι στο κοπάδι των εχθρών. Είμαι οι 253.000 μάρτυρες του Τσανάκκαλε (σ.σ. αναφέρεται στην μάχη της Καλλίπολης). Μάρτυρας η ιστορία, κατέγραψα θρύλους

Παιδιά Τούρκων, Τούρκοι είμαστε εμείς».

Σύμφωνα με το militaire.gr παρόντες στην συγκεκριμένη γιορτή είναι μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.


Το ερώτημα που προκύπτει από το παραπάνω βίντεο είναι ποιοι και γιατί περνούν την προπαγάνδα τους μέσα από μικρά παιδιά, Έλληνες πολίτες, τα οποία και βάζουν να τραγουδούν πως είναι Τούρκοι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη εχθές στην βουλή για την Novartis



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από τρεις μήνες, από το βήμα της Βουλής, είχα μιλήσει για πολιτική σκευωρία. Είχα καταγγείλει τις παρεμβάσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο Κράτος, καθώς και το παρακράτος που πάει να στηθεί στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά με αφορμή ένα υπαρκτό εταιρικό σκάνδαλο, και αναφέρομαι βέβαια στην υπόθεση Novartis, που η Κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε υποτιθέμενο πολιτικό σκάνδαλο. Πρόκειται για ωμή παραβίαση των αρχών και των κανόνων του Κράτους Δικαίου.

Με βάση καταθέσεις άφαντων μαρτύρων και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο τέως Πρωθυπουργοί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και έξι Υπουργοί. Ήρθαν για δεύτερη φορά, μέσα σε τρεις μήνες, σε αυτήν την αίθουσα να υπερασπιστούν την αθωότητα τους. Και για δεύτερη φορά, ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας, δεν είχε το θάρρος να καθίσει στο έδρανο του Πρωθυπουργού να τους ακούσει. Κρύφτηκε στο γραφείο του.

Πριν από τρεις μήνες είχα επισημάνει αναλυτικά πώς παραβιάζεται το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Είχα μιλήσει για θεσμική εκτροπή. Είχα εξηγήσει ότι με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ουσιαστικά συγκαλύπτεται το ελληνικό σκέλος ενός αναμφισβήτητου οικονομικού σκανδάλου με διεθνή διάσταση. Είχα καταθέσει μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για περαιτέρω εξυγίανση του φαρμακευτικού κυκλώματος, μια προσπάθεια που ξεκίνησε και απέδωσε καρπούς την περίοδο 2012-2015. Αλλά σε αυτές τις  πολύ συγκεκριμένες προτάσεις δεν βρήκα, για άλλη μια φορά, καμία ανταπόκριση. Αντίθετα οι άθλιες συμμορίες συνεχίζουν τη δράση τους, εκμεταλλευόμενες τον πόνο των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και κυρίως την αδιαφορία και την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης. Κάτι που επιβεβαίωσε και η πρόσφατη τραγική ιστορία με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Είχα επίσης προβλέψει ότι η στημένη αυτή υπόθεση θα καταλήξει σε ένα θλιβερό σκηνικό με δέκα κάλπες ντροπής. Και είχα πει με καθαρά λόγια ότι πρόκειται για χυδαία απόπειρα της Συμπολίτευσης να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σήμερα δικαιωνόμαστε πλήρως.

Δεν θα επιμείνω στη νομική πλευρά της υπόθεσης Novartis. Τα νομικά επιχειρήματα, εξάλλου, παρουσιάστηκαν με άρτιο τρόπο από τους εισηγητές μας.  Θα σταθώ, όμως, στην πολιτική πτυχή του θέματος. Στο πόρισμά της, η κυβερνητική πλειοψηφία παραδέχεται με τον πιο φανερό τρόπο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για κανένα πολιτικό πρόσωπο. Αποφασίσατε τη σύσταση Προακαταρκτικής Επιτροπής κρίνοντας προφανώς ότι αρμόδια είναι η Βουλή να εξετάσει το θέμα. Επικαλεστήκατε, όπως σας είπε και ο κ. Βορίδης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μέχρι σήμερα, το τι λέει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Και τώρα που έπεσαν οι μάσκες, πάτε να βγάλετε την υπόθεση από πάνω σας και έρχεται σήμερα να μας πει ο κ. Τσίπρας, να μας πείτε όλοι σας, ότι δεν έχει αρμοδιότητα η Βουλή και ότι αρμοδιότητα έχει η Δικαιοσύνη.

Ερωτώ ευθέως, κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας: Η Δικαιοσύνη δεν ερευνά ήδη την υπόθεση; Η Εισαγγελέας, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει ζητήσει ως όφειλε να κάνει, το άνοιγμα λογαριασμών δέκα πολιτικών προσώπων; Περίμενε κανείς δικαστής τον κ. Τσίπρα για να ερευνήσει την υπόθεση; Ασφαλώς και όχι.

Η πολιτική σκηνοθεσία που στήθηκε στη Βουλή είχε ένα  μοναδικό σκοπό:  Να συκοφαντηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Γιατί σε 56  σελίδες  του πορίσματος το μόνο που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι να ψελλίζει νόμους, διατάξεις και παλαιές εκθέσεις. Καμία λέξη για την ουσία της υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω  ότι η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Novartis, σε όλες της τις συνεδριάσεις, ασχολήθηκε μόνο με τα διαδικαστικά θέματα. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο Επιτροπής που να ασχολείται μόνο με τον προγραμματισμό εργασιών, αλλά τελικά να μην εργάζεται. Και πώς να εργαστεί, άλλωστε, όταν η πλειοψηφία επέλεξε να μην εξετάσει σε βάθος την υπόθεση, όπως ζητούσαμε εμείς και οι εμπλεκόμενοι, από την πρώτη στιγμή.

Γιατί, βλέπετε, η κυβερνητική πλειοψηφία  από την πρώτη στιγμή απέκλεισε την εξέταση μαρτύρων, που θα στήριζαν, υποτίθεται, τις κατηγορίες τους. Τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες  που ουδείς γνωρίζει την ταυτότητά τους και ποτέ δεν ελέγχθηκε η αξιοπιστία τους. Ζήσαμε, έτσι, μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία: Σύσσωμη η Αντιπολίτευση και όλοι  οι εμπλεκόμενοι να ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ αυτοί που δρομολόγησαν τη σύσταση της Επιτροπής να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Την ίδια ώρα μάλιστα που διαθέτετε και την πλειοψηφία στην Επιτροπή.

Επανέρχομαι στην ουσία και συνοψίζω τα συμπεράσματα που θα έπρεπε να σας κάνουν να ντρέπεστε για τις επιλογές σας:

1ον. Δεν προέκυψε κανένα αδίκημα σχετικό με δωροδοκία, δωροληψία και απιστία.  Ειδικά δε για την απιστία, κάνατε λάστιχο την  αρμοδιότητα της Επιτροπής. Ενώ στη Βουλή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την συμπεριέλαβαν στο κατηγορητήριο, στην Επιτροπή της Βουλής επικαλεστήκατε αναρμοδιότητα  επειδή διαπιστώσατε  ότι αφορούσε και τον κ. Κουρουμπλή.

2ον. Η Κυβέρνηση  έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή αρνήθηκε την εφαρμογή του ιδίου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων. Αναρωτιέμαι δεν το γνωρίζατε  από την αρχή αυτό; Και σε κάθε περίπτωση αν θέλατε την πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης τι σας εμπόδιζε να ελέγξετε   τυχόν αξιόποινες πράξεις στην Επιτροπή  και να αποφασίσετε στη συνέχεια αν αυτές πρέπει η δεν πρέπει να παραγραφούν.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Αν διερευνούσατε πραγματικά την υπόθεση θα αποκαλυπτόταν πλήρως η σκευωρία την οποία στήσατε με τη συνδρομή των τριών κουκουλοφόρων. Και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την αποκάλυψη  της αλήθειας. Γιατί αν το αποτολμούσε, δεν θα αποκαλυπτόταν μόνο η σκευωρία, αλλά και οι ίδιοι οι σκευωροί και γι αυτό εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής. Αυτή την άθλια μεθόδευση αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε. Μείνετε εσείς και ψηφίστε μαζί με την Χρυσή Αυγή και τον κ.  Καμμένο  ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν σήμερα σε αυτήν εδώ πέρα την αίθουσα. Για άλλη μία φορά να υπενθυμίσω.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, η μεθόδευση που πήγε να στήσει η Κυβέρνηση γύρω από την υπόθεσηNovartis δεν άντεξε τελικά  στο φως των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αφήνει βέβαια  πίσω της την οσμή ενός παρακράτους που δεν δίστασε να παραβιάσει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών και να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως εργαλείο εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι  θα πέσει άπλετο φως σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση. Στήσατε μια πρωτοφανή σκευωρία στα κοινοβουλευτικά χρονικά και να ξέρετε ότι αυτό  θα το βρείτε μπροστά σας.

Δεν σας το λέω αυτό καθ’ οποιοδήποτε τρόπο εκδικητικά. Είναι κάτι προσέξτε  που θα το κάνει ούτως ή άλλως η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί σας το είπαν κιόλας οι εμπλεκόμενοι, θα το διεκδικήσουν πρώτα απ’ όλα  αυτοί οι οποίοι συκοφαντήθηκαν. Μια Δικαιοσύνη την οποία εσείς προσπαθείτε με πρωτοφανή τρόπο να χειραγωγήσετε, αλλά με τη δική μας διακυβέρνηση εγγυώμαι προσωπικά ότι θα ανακτήσει πλήρως την αυτονόητη ανεξαρτησία της, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο Κράτος. Και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ό,τι πρέπει για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της σκευωρίας που στήσατε. Γιατί κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη σε αυτήν τη χώρα ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται.

Το Κράτος Δικαίου είναι εδώ για να προστατέψει κάθε Έλληνα πολίτη από κάθε άδικη κατηγορία. Με την τήρηση των νόμων και των δικονομικών κανόνων. Και όχι με ευτράπελα, όπως το χθεσινό, που ο Υπουργός Δικαιοσύνης με δέκα μέρες καθυστέρηση έσπευσε να ενημερώσει τη Βουλή, ότι οι μηνύσεις των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου μπαίνουν στο αρχείο, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανέναν δικονομικό κανόνα.

Κύριε Τσίπρα, δεν είστε εδώ να με ακούσετε, αλλά φαντάζομαι ότι τουλάχιστον παρακολουθείτε τη συζήτηση από την τηλεόραση. Στη συζήτηση του Φεβρουαρίου είχα πει ότι δεν είχατε το πολιτικό θάρρος να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Πικραμένο στην συγκλονιστική του ομιλία. Ούτε όμως και τον κ. Σαμαρά και τους άλλους εμπλεκόμενους που εξέθεσαν με αφοπλιστικό τρόπο τη σκευωρία την οποία στήσατε σε βάρος της Παράταξής μας. Έκτοτε κανείς σας δεν διανοήθηκε να κάνει ούτε μια δήλωση αποκατάστασης των δέκα πολιτικών σας αντιπάλων, των οποίων την πολιτική τιμή και την προσωπική υπόληψη προσβάλλατε με πρωτοφανή τρόπο, προδικάζοντας τάχα την ενοχή τους. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να το πω: Αυτό που βλέπουμε δεν είναι μόνο μια Κυβέρνηση η οποία έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση. Είναι κάτι δυστυχώς πολύ χειρότερο. Γίνατε μέσα σε μόλις τρισίμιση χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. 

Δεν είστε απλά πρώτοι στα λόγια και τα ρουσφέτια και ουραγοί στη δουλειά και το αποτέλεσμα. Είστε κάτι πολύ χειρότερο: Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».  Χρησιμοποιείτε τους μηχανισμούς της εξουσίας για να στοχοποιήσετε, όχι μόνο τους πολιτικούς σας αντιπάλους, αλλά και τις οικογένειές τους.  Στην ουσία, με όλα αυτά τα οποία κάνετε, με τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιείτε, όχι μόνο εσείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο, δεν αποδέχεστε καν τον βασικό κανόνα της δημοκρατικής αντιπαράθεσης που είναι ο στοιχειώδης δημοκρατικός σεβασμός του δημοκρατικά εκλεγμένου αντιπάλου σας.

Θέλετε να οδηγήσετε απροκάλυπτα τη χώρα σε ένα διχασμό, σε ένα βαθύ νέο διχασμό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσετε την πολιτική συντριβή σας. Κρατάτε κάθε μέρα ζωντανή τη χειρότερη μορφή του «Αυριανισμού». Και το κάνετε για να κρύψετε την απερίγραπτη ανικανότητά σας. Τις δικές σας τραγικές επιλογές. Και, δυστυχώς, συνεχίζετε ακάθεκτοι στον ίδιο δρόμο. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε για τη σκευωρία της Novartis, εξυφαίνεται μια νέα σκευωρία, αυτή τη φορά σε βάρος του ελληνικού λαού. Μια σκευωρία με πολλά νέα ψέματα. Γιατί είναι ψέματα τα περί τέλους των Μνημονίων, όταν έχετε ήδη ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δισ. έως το 2021 και έχετε βάλει υποθήκη την δημόσια περιουσία έως το 2115. Είναι ψέματα τα περί δήθεν «μεταμνημονιακής εποχής», ενώ έρχονται νέες βαριές μειώσεις σε παλαιές και νέες συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέοι φόροι και εισφορές και φυσικά αυξημένος Φ.Π.Α. στα νησιά.

Τις τελευταίες μέρες είδα ότι με κάποια προπαγανδιστικά τερτίπια αφήσατε υπονοούμενα ότι δήθεν μπορεί και να επανεξετάσετε το τι θα κάνετε με την άγρια περικοπή των συντάξεων. Προσέξτε. Αυτήν την πολιτική, την οποία εσείς έχετε υπογράψει, εσείς έχετε ψηφίσει, εσείς έχετε προκαλέσει με την πολιτική σας και χθες αναγκαστήκατε να παραδεχθείτε με δήλωση ανώτατης κυβερνητικής πηγής, μπορούμε να φανταστούμε ποια είναι, ότι φυσικά θα την υλοποιήσετε, γιατί εσείς την ψηφίσατε. Και είναι ακόμη μεγαλύτερο ψέμα η δήθεν «καθαρή έξοδος», που σημαίνει στα αλήθεια να περάσουμε από φθηνό δανεισμό από ευρωπαϊκά κεφάλαια σε ακριβό δανεισμό από τις αγορές, ενώ παραμένουν όλες οι βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις.

Κάποτε σας θυμάμαι στη φάση της εξαλοσύνης του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν διαπραγματευόσασταν με τα πουκάμισα έξω και ζητούσατε τότε χρηματοδότηση χωρίς Μνημόνιο. Και μετά από τρεισήμισι χρόνια του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου στην εξουσία το συνονθύλευμα που μας κυβερνά οδηγεί τη χώρα σε ένα ακόμη Μνημόνιο χωρίς, αυτήν τη φορά, χρηματοδότηση. Μπράβο σας. Είναι νέο ψέμα, βέβαια, ότι η χώρα θα ξαναγίνει οικονομικά ανεξάρτητη όταν υπάρχει διαρκής έλεγχος των Βρυξελλών. Πότε βαφτίζεται -είστε πολύ ευρηματικοί πάντως με τις λέξεις, αυτό πρέπει να σας το αναγνωρίσω- αυτόν τον έλεγχο των Βρυξελλών «ενισχυμένη επιτήρηση» και πότε «εργαλείο». Και είναι, βέβαια, μεγάλο ψέμα να μιλάτε για υπεραπόδοση της οικονομίας και να χρησιμοποιείτε για να υποστηρίξετε αυτό τον ισχυρισμό σας το υπερπλεόνασμα. Λες και δεν είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένα υπερπλεόνασμα το οποίο το μαζεύετε από φάρμακα που δεν δίνετε στα νοσοκομεία. Από νέες συντάξεις που δεν εκδίδετε, από επιστροφές φόρων που δεν κάνετε στους δικαιούχους. Από ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν πληρώνετε και από δημόσιες επενδύσεις που δεν πραγματοποιείτε. Έτσι χτίστηκε το υπερπλεόνασμα το οποίο διαφημίζετε.

Και είναι ντροπή σας σήμερα να πανηγυρίζετε γιατί βγάζετε μεγαλύτερο πλεόνασμα από αυτό που σας ζητήθηκε. Το βγάζετε από τις τσέπες των Ελλήνων για να πάει στις τσέπες των δανειστών. Των δανειστών, βέβαια, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουν ότι το μείγμα των δημοσιονομικών μέτρων της τελευταίας τριετίας είναι αποκλειστική πολιτική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης. Το λέω και πάλι για να γίνει απολύτως κατανοητό. Η συνειδητή διάλυση της μεσαίας τάξης είναι δική σας επιλογή. Η υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας για να χτίσετε το κομματικό σας Κράτος είναι δική σας επιλογή. Η εξάρτηση πολλών συμπολιτών μας από επιδόματα φτώχειας για να τους αιχμαλωτίσετε κομματικά είναι δική σας επιλογή. Και πλησιάζει η ώρα που για αυτές τις επιλογές σας θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολύ καιρό, έχει ανοιχτά διατυπώσει το αίτημά της για εκλογές. Και η χρονική λήξη της δανειακής σύμβασης αποτελεί ένα σημείο καμπής για να κριθεί μία κυβερνητική θητεία που έδειξε τα όρια και τις δυνατότητές της. Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί. Αν όντως πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι τα Μνημόνια τελειώνουν, ας ρωτήσει τους πολίτες. Αν υπερηφανεύετε για το τι έχει κάνει, ας το ζυγίσει στην κρίση των ψηφοφόρων. Και αν πιστεύει σε «καθαρές» εξόδους, ας ζητήσει την καθαρή απάντηση των Ελλήνων. Καθαρή απάντηση με καθαρούς κανόνες. Και με μια ξεκάθαρη απάντηση από εσάς κ. Τσίπρα και κ. Σκουρλέτη, που είστε και ο αρμόδιος Υπουργός. Έχουμε προτείνει, εδώ και δύο χρόνια, το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών, όπως είναι της Β’ Αθηνών, αλλά και τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Επανέλαβα την πρότασή μου αυτή πριν από λίγες ημέρες, αλλά και πάλι αποφεύγατε να απαντήσετε με ένα ξεκάθαρο ναι ή με ένα ξεκάθαρο όχι. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μας έλεγε πριν από λίγες μέρες ότι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών αποτελεί αναγκαία θεσμική τομή.

 Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Έχω ζητήσει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών από το 2004, όταν εκλέχτηκα πρώτη φορά βουλευτής. Αλλά, είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσουμε και την αδικία που γίνεται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Εκείνοι που μας ακούν σήμερα από τα πέρατα του κόσμου. Είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να δαπανήσουν ένα δυσβάσταχτο ποσό για να έρθουν να ψηφίσουν. Ξέρετε, οι συμπολίτες μας που είχαν τα προσόντα, αλλά και τις ψυχικές αντοχές να κυνηγήσουν το μέλλον τους εκτός συνόρων έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Πατρίδας μας. Γιατί στην Ελλάδα θέλουν να επιστρέψουν. Δεν μπορείτε, λοιπόν, άλλο να κρύβεστε πίσω από αστείες υπεκφυγές. Και επειδή δεν έχω άλλο τρόπο να φέρω στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί επί του θέματος, θυμίζω κ. Πρόεδρε -και είστε προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό- ότι εκκρεμεί εδώ και 18 μήνες πρόταση της Νέας Δημοκρατίας την οποία δεν εισάγετε με προσωπική σας ευθύνη για συζήτηση στην Ολομέλεια, καταθέτω αίτημα για Προ Ημερησίας Συζήτηση με μόνο αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Θέλετε δεν θέλετε, κ. Τσίπρα, θα έρθετε στη Βουλή να μιλήσετε για το θέμα αυτό. Δεν θα κρύβεστε για πάντα. Και σας προκαλώ και σας προσκαλώ να πείτε δημόσια σήμερα στους πολίτες γιατί αρνείστε τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες, ειδικά σε αυτούς που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Στην πλειονότητά τους είναι νέοι άνθρωποι. Κι είναι φανερό ότι φοβάστε την κρίση τους. Γιατί αρνείστε, να το εξηγήστετε, το αυτονόητο δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους όποιο Κόμμα πιστεύουν ότι μπορεί επιτέλους να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση; Ώστε να μπορέσουν και αυτοί -μια ώρα αρχύτερα- να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να ενωθούν και πάλι με τις οικογένειές τους.

Ελπίζω, κρατάω μια μικρή ελπίδα, ότι θα κάνετε τελικά το σωστό.  Αλλά αν πάρα ταύτα δεν το κάνετε, που το θεωρώ και το πιο πιθανό, θα το κάνουμε εμείς την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές. Πιστέψτε με, οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Κανείς, ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρα δεν πιστεύει ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας. Και τα διλήμματα των εθνικών εκλογών για την επόμενη μέρα, είναι διλήμματα ξεκάθαρα.  

Εμείς δημιουργούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία η οποία προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Την ασφάλεια απέναντι στο φόβο. Τα έργα απέναντι στα λόγια. Την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία απέναντι στην εσωστρέφεια και την παρακμή. Προσωπικά δεν συμβιβάζομαι και είμαι σίγουρος ότι δεν συμβιβάζεται και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, με μια πραγματικότητα στην οποία η πολυδιαφημισμένη επιστροφή στην κανονικότητα, αυτή που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας στα τηλεοπτικά του σποτ, σημαίνει απλά την παράταση της σιωπηλής παρακμής. Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που σέρνεται μέσα σε μια παρατεταμένη μιζέρια, αδυνατώντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή. Και δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που μικραίνει και μαζί της αισθάνεται ότι μικραίνουν και πολλοί συμπολίτες μας. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης να ηγούμαι σήμερα της Νέας Δημοκρατίας. Μιας ιστορικής Παράταξης που αποτελεί σήμερα την μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Πολίτες που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα χρειάζεται πάνω απ’ όλα μια μεγάλη αναγέννηση για να ξεφύγει οριστικά από τη μιζέρια που την έχει καταδικάσει η Κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Γι’ αυτό και δεν ζητώ από τους πολίτες κομματική συστράτευση, αλλά εθνική συμπόρευση. Χρειαζόμαστε σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- την ενότητα του Έθνους σε ένα κοινό όραμα εθνικής αναγέννησης. Γνωρίζω καλά ότι το έργο της επόμενης μέρας δεν θα είναι εύκολο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήδη διαφαίνεται ότι επιδιώκουν να αφήσουν πίσω τους καμένη γη. Είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε πρόγραμμα και ξέρουμε με ποιους θα το κάνουμε πράξη, αλλά κυρίως έχουμε θέληση και βαθιά πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Η χώρα και οι πολίτες αξίζουν πολύ καλύτερα και οι συμπολίτες μας θα σας το δείξουν αυτό αργά ή γρήγορα στις επόμενες κάλπες. Σας ευχαριστώ πολύ.




Η Μεγαλοοικονόμου έδειρε πρώην συνεργάτη της μέσα στην βουλή



Η Μεγαλοοικονόμου πρώην Ένωση Κεντρώων και νύν στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται ότι κτύπησε στο κεφάλι με το κινητό της πρώην συνεργάτη της, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συναδέλφων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που δέχθηκε την οργισμένη επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και δηλώνει δημοσιογράφος.

Οταν η βουλευτής μπηκε στο καφενείο και τον είδε του ζήτησε σε έντονο ύφος να φύγει από την Βουλή.

Θ. Μεγαλοοικονόμου: βγες έξω καθίκι. Πως μπήκες μέσα παλιάνθρωπε. Ποιος σου έδωσε άδεια;

Πρόσωπο: Δεν πάω πουθενά. Φώναξε τον φρούραρχο.

Μεγαλοοικονόμου: Δεν θα με απειλείς εσύ. Δεν θα έρχεσαι εδώ

Πρόσωπο: Ποια είσαι εσύ; Εχω άδεια

Σε εκείνο το σημείο η κυρία Μεγαλοοικονόμου άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο.

Μεγαλοικονόμου: θα βγεις τώρα έξω

Ενώ συνέχιζε η Μεγαλοοικονόμου να τον κτυπά με τα χέρια της, οι φρουρά της βουλής επιχείρησε να την απομακρύνει όμως τους ξέφυγε και άρπαξε μια καρέκλα εξφενδοζίζοντάς την στα πόδια του πρώην συνεργάτη της.


Συνετρίβη Boeing 737 στην Αβάνα με 114 επιβάτες



Το αεροσκάφος της κουβανικής εταιρείας Cubana de aviacion συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας.


Στο αεροπλάνο ταξίδευαν 114 επιβάτες, μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε παιδιά.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον 100 νεκροί, και έχουν βρεθεί 3 επιζώντες.





Ν.Δ. : Το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν” είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας “μακεδονικού” έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο.

Οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας, όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση».


Ελληνικής καταγωγής είναι ο μακελάρης στο Τέξας



Πρόκειται για τον 17χρονο Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος εισέβαλε την Παρασκευή στο λύκειο Σάντα Φε και εκτέλεσε 10 άτομα, 9 μαθητές και έναν εκπαιδευτικό, ενώ υπάρχουν αναφορές και για 12 τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο φερόμενος ως δράστης εθεάθη την Παρασκευή στο σχολικό συγκρότημα να φοράει το ίδιο μπλουζάκι και στρατιωτικές μπότες. Οι ίδιοι τον περιέγραψαν ως ένα παιδί χαμηλών τόνων και κλεισμένο στον εαυτό του.


Ο 17χρονος ύποπτος φέρεται να τοποθετήσει εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς. 

Η αστυνομία δήλωσε ότι ήταν οπλισμένος με τυφέκιο τύπου AR-15, 38άρι περίστροφο και αυτοσχέδιες βόμβες.

Τα κίνητρα της πράξης του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα






Οχι στη δίωξη των 10 πολιτικών για την Novartis


Στη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, οδήγησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και οι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Aντώνη Σαμαρά, 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για την δωροδοκία - δωροληψία και τέσσερις βουλευτές ψήφισαν άσκηση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην κάλπη, βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

 Για τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, 165 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία, λόγω αναρμοδιότητας και 164 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για το ξέπλυμα. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και πέντε βουλευτές ψήφισαν άσκηση δίωξης για το ξέπλυμα.

 Για τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, 168 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία - δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τέσσερις βουλευτές, ψήφισαν ναι στην άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και τρεις για το ξέπλυμα. Βρέθηκε ένα άκυρο για την νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, 165 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 164 βουλευτές μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, 163 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 162 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Έξι βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα "παρών" για την πρώτη πράξη και ένα "παρών" για την δεύτερη. Βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον πρώην αν. υπουργό, Μάριο Σαλμά, 163 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 162 βουλευτές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον πρώην υπουργό, Σπυρίδωνα 'Αδωνι Γεωργιάδη, 164 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 163 βουλευτές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον διοικητή της ΤτΕ, πρώην υπουργό, Ιωάννη Στουρνάρα, 164 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 165 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επτά βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και έξι για την νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον πρώην υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, 167 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 166 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και πέντε για την νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

 Για τον πρώην υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 165 βουλευτές μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τέσσερις βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και τέσσερις βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα "παρών" για την δωροδοκία - δωροληψία, ένα "παρών" για την νομιμοποίηση εσόδων και βρέθηκε και ένα άκυρο για την νομιμοποίηση εσόδων.