Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Σε φυλάκιο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Κώστας Καραμανλής



Σε φυλάκιο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη.



Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, ο κ.Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία.



Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο «Γέφυρα», που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Τραμπ «παγώνει» την πώληση όπλων στoν Ερντογάν - Αγκυρα: Θα έχετε αντίποινα



Δεν θα παραδοθούν τα F-35 στην Τουρκία (αναμένονταν στις 23 Ιουνίου) - Τσαβούσογλου: Αν σταματήσετε τις πωλήσεις, θα έχετε αντίποινα.

Πληροφορίες για το νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2018-2019 δημοσίευσε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Tα στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν στο σχέδιο του νέου αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και μέτρα για την προσωρινή αναστολή πωλήσεων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Defence Point και του πρακτορείου REUTERS, το Κογκρέσο συζητά την έγκριση του αμυντικού προϋπολογισμού 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το βλέμμα στραμμένο στον ανταγωνισμό με την Ρωσία και την Κίνα και στο ενδεχόμενο διακοπής πώλησης αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία. 

Η Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου θα συζητήσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση του Αμυντικού Προϋπολογισμού και εξετάζει συγχρόνως όχι μόνο τις αμυντικές δαπάνες αλλά και το πλαίσιο ελέγχου των δαπανών αυτών. Στο NDAA περιλαμβάνονται βασικές αρχές για την άσκηση πολιτικών, αλλά και για την έναρξη ή διακοπή προγραμμάτων εκσυγχρονισμού ,προμήθειας η απόσυρσης πλοίων και αεροσκαφών. 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε "λανθασμένη" και "παράλογη" την πρόταση να επιβληθούν κυρώσεις. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι η προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό δεν αρμόζει σε συμμαχικές χώρες και ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε αντίποινα, εφόσον διακοπούν οι πωλήσεις αμυντικών συστημάτων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.


Τι αναφέρει το νομοσχέδιο
Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο αυτό η Επιτροπή ζητά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παρέχει στο Κογκρέσο μια αναλυτική αναφορά – έκθεση για τις σχέσεις της Τουρκίας και των ΗΠΑ και θα εμποδίσει την πώληση στην Τουρκία κυρίων οπλικών συστημάτων έως ότου η μελέτη του Πενταγώνου ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Κογκρέσο. 

Είναι δεδομένο, ότι στην Τουρκία η «προσωρινή απαγόρευση» που μπορεί σύμφωνα με τη φρασεολογία που έχει υιοθετηθεί, να εξελιχθεί σε… μονιμότερο, θα επαναφέρει μνήμες του εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο (1975-78). Οι Αμερικανοί το κάνουν για να «σφίξουν» τον Ερντογάν, όμως αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο από τους Τούρκους. Κατά συνέπεια, είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντίδραση, η οποία θα υπαγορευθεί και από την ανάγκη του Ερντογάν να προσποριστεί εκλογικά οφέλη κινητοποιώντας τα αντιαμερικανικά αντανακλαστικά του τουρκικού εκλογικού σώματος, τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. 

Φαίνεται πως στόχος είναι η μη παράδοση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 στην Τουρκία που αναμένονται στις 23 Ιουνίου με τελετή που θα γίνει στις ΗΠΑ. Άρα, εάν ψηφιστεί, απλά σημαίνει ότι η διαδικασία θα παγώσει, μέχρι την έκθεση του Πενταγώνου. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι δεν αποκλείεται η αμερικανική ενέργεια να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα επιθυμούσαν όταν αποφάσιζαν να προωθήσουν την προσωρινή απαγόρευση. Εκτός κι αν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έχει λάβει την απόφαση να διακόψει την κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και έχει έτοιμο «Plan B» το οποίο θέτει σε εφαρμογή λίγο πριν τις εκλογές, θεωρώντας ότι υπάρχει και ανάποδη ανάγνωση. Δηλαδή, να αντιληφθεί το εκλογικό σώμα της Τουρκίας ότι εάν συνεχιστεί η πολιτική Ερντογάν, ίσως μπουν σε μεγάλες περιπέτειες και πράξει τα δέοντα… 

Οι εξελίξεις θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ η ελληνική πλευρά έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, αν και θα ήταν μάλλον λογικό να υποθέσει κανείς ότι δεν θα αφεθεί η Τουρκία ανεξέλεγκτη να προκαλέσει προβλήματα στην Ελλάδα. Ας περιμένουμε όμως να διαπιστώσουμε πως αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς πολλοί ευελπιστούν σε μεθόδευση αποφυλάκισής τους μετά τις εκλογές… 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση για το 2019, σε ότι αφορά την Ρωσία, προβλέπει νέες κυρώσεις την Ρωσική αμυντική βιομηχανία λόγω παραβιάσεων των συνθηκών, αλλά συγχρόνως δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο Τραμπ να άρει ορισμένες κυρώσεις που επιβλήθηκαν πέρυσι στην Ρωσία παρά την αντίθεση του. Σε ότι αφορά στην Κίνα, προβλέπεται η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ταιβάν και η απαγόρευση χρήσης «επικίνδυνων» τεχνολογιών που προέρχονται από τις εταιρείες Huawei Technologies [HWT.UL] και ZTE Corp, τις οποίες η Επιτροπή θεωρεί ότι συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Η NDAA δεν αποτελεί νόμο, καθώς απαιτείται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Κογκρέσου και Γερουσίας επί ενός κειμένου το οποίο και τελικά θα εγκριθεί.



Πάτρα: Γυναίκα οδηγός επιτέθηκε σε τροχονόμο επειδή της έκοψε κλήση



Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Λεμεσού στην διασταύρωση με την Έλληνος Στρατιώτου,  όταν στην προσπάθεια ενός τροχονόμου για να επιδώσει κλήση σε γυναίκα οδηγό που είχε σταθμεύσει το όχημά της μπροστά σε πάρκινγκ πολυκατοικίας η τελευταία αντέδρασε έντονα.

Η γυναίκα οδηγός  σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον τροχονόμο και στη συνέχεια τον έσπρωξε.

Επιτόπου έφτασε περιπολικό της άμεσης δράσης.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100 άτομα τα οποία δεν πίστευαν τα όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται . Η γυναίκα οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα .


Πηγή : patrastimes.gr


Ν.Δ. : H αύξηση των φόρων, των χρεών προς την εφορία και των κατασχέσεων συνεχίζεται



Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μόνο το Μάρτιο, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατά 21.275.

Μόνο το Μάρτιο -μήνα κατά τον οποίο δεν υπάρχουν φορολογικές υποχρεώσεις- οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 776 εκ. ευρώ. Συνολικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 δημιουργήθηκαν νέα χρέη προς την εφορία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Η απάντηση της ‘’ευαίσθητης’’ Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις. Ήδη έχουν γίνει κατασχέσεις σε 1.109.971 φορολογούμενους πολίτες, ενώ ο συνολικός αριθμός των πολιτών που έχει υποστεί ή κινδυνεύει να υποστεί κατασχέσεις ανέρχεται σε  1.720.690 πολίτες. Μάλιστα, εδώ και λίγες μέρες, απειλούνται και με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων για τις οφειλές τους προς την εφορία.

Η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο που υπόσχεται ο Πρωθυπουργός των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών είναι ένα ακόμα από τα πιο βρώμικα ψέματά του».


Ρόδος: 28χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αξιωματικού



Για την απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας 24χρονης αξιωματικού του στρατού θα λογοδοτήσει την προσεχή Δευτέρα (7/5) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, ένας 28χρονος από τη Θεσσαλονίκη που είχε πραγματοποιήσει πριν από επτά χρόνια.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2011 στην περιοχή Εξάρχεια της Κω. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα εκείνη η 24χρονη – τότε- υπολοχαγός επέστρεφε από διασκέδαση, όταν σε κάποιο δρόμο της περιοχής την πλησίασε ο 28χρονος και επιχείρησε να την ακινητοποιήσει.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα στο πρόσωπο με μπουνιά και στη συνέχεια αφού κατέβασε το παντελόνι του επιχείρησε ασελγείς πράξεις στην 24χρονη αλλά και να έρθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Όμως η κοπέλα αντιστάθηκε και τελικά ο 28χρονος, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από περαστικούς, τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Τελικά την επόμενη μέρα ο 28χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την παθούσα.

Ο 28χρονος προσήχθη στον εισαγγελέα Κω, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.



Πηγή : newsbomb.gr


Αντιεξουσιαστές απειλούν την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως



Η ανοχή στο έγκλημα στους συντρόφους της κυβέρνησης αντιεξουσιαστές τους έχει κάνει επικίνδυνους και αδίστακτους.

Δεν σταματάνε πουθενά και έφτασαν στο σημείο να απειλούν την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως έτσι και πειράξει η αστυνομία τους κακοποιούς και τους αλλοδαπούς που παρασιτούν στον πάρκο.


Απειλές εναντίον των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται ενάντια στην ερήμωση του ιστορικού Πάρκου της Αθήνας και ενάντια στην παγίωση του χαρακτήρα του ως «πιάτσα ναρκωτικών» εξαπολύουν αντιεξουσιαστές με την υπογραφή «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ». Δηλαδή η ομάδα που έχει κάνει γιάφκα κακοποιών και λαθρομεταναστών το οικονομικό πανεπιστήμιο απειλώντας ακόμα και την σωματική ακεραιότητα φοιτητών.


Το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ» που απειλεί ευθέως την σωματική ακεραιτότητα πολιτών και φοιτητών, στεγάζεται παράνομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).


Οι αντιεξουσιαστές κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους,  και αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου «μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους».

Δηλαδή με λίγα λόγια οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το πάρκο να είναι γκέτο ναρκωτικών και για κάθε είδους εγκληματικότητα.

«Νιώθουμε απέχθεια για κάθε εθελοντική διοργάνωση, ειδικότερα όταν απαρτίζεται από μίζερους μικροαστούς και ανθρωπιστές», γράφουν οι αντιεξουσιαστές και απειλούν: «Τέτοια σκουπίδια (σ.σ. οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ) θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας»!

Απειλούν δηλαδή την σωματική ακεραιτότητα των πολιτών και των φοιτητών ξέροντας ότι έχουν την προστασία του Τόσκα και της κυβέρνησης Τσίπρα.


Σήμερα Κυριακή διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου «OΠΑ Run» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές φοιτητές αλλά και κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που θέλουν να δουν τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας να αποκτά ξανά ζωή μετά από χρόνια απαξίωσης και ερήμωσης, στα οποία μετατράπηκε σε πάρκο κάθε είδους κακοποιών και στέκι εμπόρων ναρκωτικών.




Υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ εκβίαζε κορυφαίο δικηγόρο



Κορυφαίος δικηγόρος του Ηρακλείου φέρεται να έπεσε θύμα εκβιασμού από γνωστό λογιστή και γνωστό πρώην υποψήφιο βουλευτή των ΑΝΕΛ. 

Ο δικηγόρος είναι επίσης από τους κορυφαίους στο Ηράκλειο και το γραφείο του βρίσκεται στο Κέντρο του Ηρακλείου. Οι «εκβιαστές» τον προσέγγισαν με σκοπό την διαμεσολάβησή τους ώστε να επιλυθούν οικονομικές εκκρεμότητες του δικηγόρου, αφού όπως τον ειδοποίησαν βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος φρόντισε να καταγράψει (ηχητικά και οπτικά) τους εκβιαστές και να παραδώσει το υλικό στην Αστυνομία, όπου και απευθύνθηκε για παροχή βοήθειας και καθοδήγησης.

Οι «εκβιαστές» απαίτησαν το ποσό των 2.000 ευρώ, οπότε και θα φρόντιζαν να αποτρέψουν τον «υποτιθέμενο» έλεγχο του ΣΔΟΕ. 
Ο δικηγόρος βέβαια ήξερε πολύ καλά ότι δεν βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, οπότε κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για εξαπάτηση. Από την Αστυνομία έδωσαν στο δικηγόρο 2.000 ευρώ προσημειωμένα. Κλείστηκε το ραντεβού, όπου τελικά παρουσιάστηκε μόνο ο λογιστής. Συνελήφθη επιτόπου και αναζητείται αυτή τη στιγμή ο υποψήφιος βουλευτής. Ο λογιστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις για εκβίαση. 

Πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές και έχει φυλακιστεί ξανά, για υποθέσεις που αφορούν τη Νύχτα του Ηρακλείου. Ο λογιστής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Θεωρείται ότι η υπόθεση έχει βάθος και εμπλεκόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται να προκαλέσουν σάλο στην τοπική κοινωνία!


ΤΑ ΝΕΑ


Ανασφάλιστοι και «δωρεάν» εξετάσεις: Το χρονικό μιας κοροϊδίας…



Ο ανασφάλιστος πολίτης μπορεί να παίρνει παραπεμπτικό για τις παρακλινικές εξετάσεις που χρειάζεται (αιματολογικές και απεικονιστικές) και να μεταβαίνει σε δημόσια δομή υγείας -κυρίως νοσοκομείο- για να κλείσει ραντεβού και να εξυπηρετηθεί δωρεάν. Πολύ σωστό το μέτρο αλλά στην εφαρμογή του υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια!

Το πρώτο εμπόδιο είναι ότι το παραπεμπτικό έχει ισχύ μόνο για 1 μήνα. Και το δεύτερο εμπόδιο είναι ότι δωρεάν είναι μόνο τα πρωινά ραντεβού των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία -ειδικά για μαγνητικές, αξονικές- είναι με αναμονή εβδομάδων που φτάνουν το δίμηνο...

Στην φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το iatropedia από το ΓΝΑ "Ευαγγελισμός", φαίνονται ως εκ τούτου δεκάδες ανασφάλιστοι πολίτες να προσπαθούν να προλάβουν το τέλος του Απριλίου ώστε να μην λήξει το παραπεμπτικό τους και χρειάζονται καινούργιο... Η φωτογραφία έχει ληφθεί δηλαδή στις 30 Απριλίου ημέρα Δευτέρα!

Οι περίπου 70 που τελικά δεν κατάφεραν εκείνη την ημέρα να εξυπηρετηθούν, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με δύο πιθανούς τρόπους:

Ο πρώτος είναι να ξαναπάνε στο γιατρό που τους έδωσε το παραπεμπτικό ώστε να πάρουν ένα με σωστή ημερομηνία και να περάσουν ξανά τη διαδικασία για το κλείσιμο ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο.

Και ο δεύτερος είναι να κάνουν την εξέτασή τους σε ένα ιδιωτικό κέντρο! Δηλαδή να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, να πάρουν δανικά, να στερηθούν άλλα αγαθά και να κάνουν την εξέταση που χρειάζονται άμεσα!

Καταλαβαίνουμε δε, ότι όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα υγείας τα οποία είναι καλό να μην αργούμε να αντιμετωπίσουμε, ο ανασφάλιστος πολίτης βρίσκεται μπροστά σε ένα φοβερό δίλημμα που έχει να κάνει με την οικονομική του κατάσταση αλλά και την κατάσταση της Υγείας του!


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
iatropedia.gr


Το νέο μοντέλο λειτουργίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ



Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους, όπως είναι τα ογκολογικά, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). Ο ΕΟΠΥΥ έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο -το οποίο παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής- που έχει απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της πολύωρης αναμονής και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι ασθενείς, που πολλές φορές φεύγουν άπραγοι καθώς δεν υπάρχει το φάρμακό τους και πρέπει να ξαναπεράσουν από την ουρά.

Το σχέδιο του Οργανισμού, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές Ιουνίου, κινείται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος είναι το σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης του φαρμάκου, η οποία μέχρι τώρα πραγματοποιείται με φυσική παρουσία του ασθενούς στις αρμόδιες επιτροπές του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο δεύτερος είναι ότι ο ασθενής θα ειδοποιείται ηλεκτρονικά με mail ή με SMS για να παραλάβει το φάρμακό του συγκεκριμένη ημέρα και ώρα χωρίς να περιμένει στην ουρά. Παράλληλα, ξεκινά και κατ’ οίκον δωρεάν διανομή φαρμάκων σε απομακρυσμένους από τα φαρμακεία ασθενείς. Ο τρίτος άξονας είναι η πύκνωση του δικτύου των φαρμακείων στην Αττική, όπου και διαπιστώνεται το πρόβλημα των αναμονών.

1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ: Λέγεται ΣΗΠ και έχει ήδη ξεκινήσει να «τεστάρεται» στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα μηδενίσει, σύμφωνα με τα σχέδια του Οργανισμού, τα πήγαινε-έλα του ασθενούς για να εγκριθεί το σκεύασμά του. Η διαδικασία προέγκρισης ακολουθείται για συγκεκριμένα σκευάσματα, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς ένας στους τρεις, που επισκέπτονται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, χρειάζεται προέγκριση. Σήμερα, η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται ως εξής: Ο ασθενής επισκέπτεται το γιατρό του για να λάβει γνωμάτευση. Μετά πηγαίνει σε μία από τις επτά επιτροπές του ΕΟΠΥΥ να καταθέσει το αίτημα για έγκριση. Από τη στιγμή που στον ΕΟΠΥΥ εγκρίνουν το σκεύασμα, ο ασθενής κάνει ακόμη ένα… δρομολόγιο για να παραλάβει την έγκριση και πηγαίνει όποια ώρα επιθυμεί στο πλησιέστερο με τον τόπο διαμονής του φαρμακείο ώστε να παραλάβει το φάρμακο. Με τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που στήνει ο Οργανισμός θα παρακάμπτεται η ανάγκη να πηγαίνει ο ασθενής στις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ. Από τη στιγμή που γίνεται -ηλεκτρονικά- η γνωμάτευση από το θεράποντα γιατρό, αποστέλλεται αυτόματα και αίτημα προέγκρισης. Οταν εγκριθεί, διακινείται επίσης ηλεκτρονικά, φτάνοντας τόσο στο γιατρό όσο και στον ασθενή, ο οποίος λαμβάνει τη συνταγή του και την εκτελεί στο φαρμακείο.

2 ΣΥΣΤΗΜΑ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ», ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ SMS Ή MAIL: Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχει η πρόβλεψη να συνδεθούν και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε παράλληλα με την έγγραφη προέγκριση να ειδοποιούνται οι ασθενείς για την ώρα και την ημέρα που θα μπορούν να παραλάβουν το φάρμακό τους. Θα είναι δηλαδή ένα σύστημα παρόμοιο με σύστημα ραντεβού, ώστε να μην πηγαίνουν όλοι τις ίδιες ώρες και πραγματοποιείται συνωστισμός στα φαρμακεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν ολοήμερη λειτουργία, δηλαδή μέχρι τις 7 το απόγευμα, οι περισσότεροι ασφαλισμένοι έχει διαπιστωθεί ότι τα επισκέπτονται τις πρωινές ώρες. Η ειδοποίηση για να λάβουν το φάρμακό τους θα πραγματοποιείται είτε με SMS είτε με mail.



Κατ’ οίκον διανομή

Στο πλαίσιο της διάθεσης των φαρμάκων, ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά -πιλοτικά εντός Ιουνίου- τη δωρεάν κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε ανθρώπους που είναι απομακρυσμένοι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός θα καθορίσει «ακτίνες γειτονιάς», που θα περιλαμβάνουν τον πληθυσμό που θεωρεί ότι μπορεί λόγω εγγύτητας να έχει πρόσβαση στα υπάρχοντα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Για όσους είναι απομακρυσμένοι από τα φαρμακεία θα υπάρχει η δυνατότητα της κατ’ οίκον διανομής, η οποία θα γίνεται πλέον δωρεάν. Μέχρι στιγμής υπάρχει η δυνατότητα μέσω ΕΛΤΑ να λάβει κάποιος τα φάρμακά του στο σπίτι, ωστόσο το κόστος επωμίζεται ο ίδιος ο ασθενής. Πλέον το κόστος θα επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ. Για το σχέδιο αυτό, αναμένονται να πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί πιστοποιημένων εταιριών που θα αναλάβουν τις κατ’ οίκον διανομές.

3 ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Στην κατεύθυνση αποσυμφόρησης των φαρμακείων είναι και η λειτουργία δύο νέων φαρμακείων στην Αττική και ακόμη δύο που αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα. Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι, το οποίο θα εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του πυκνοκατοικημένου Περιστερίου αλλά και μεγάλο όγκο της Δυτικής Αττικής έτσι ώστε να φύγει λίγο βάρος από τα φαρμακεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, τέθηκε σε λειτουργία το δεύτερο φαρμακείο στην Ομόνοια, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο και ιδιαίτερα κεντρικό, καθώς βρίσκεται στην Αγ. Κωνσταντίνου.

ΤΑ… ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ

Αρκετοί είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η αναμονή ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τις δύο ώρες, με αποτέλεσμα την πραγματική εξουθένωση των ασθενών. Ερωτήματα για το θέμα αυτό έχουν καταθέσει αρκετές φορές βουλευτές στη Βουλή. Τα φαρμακεία που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτά των Αθηνών, κυρίως στη Λ. Αλεξάνδρας και του Γκύζη, αλλά και της Καλλιθέας.

Κεντρική αποθήκη

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας ασθενής μπαίνει στη διαδικασία να «στηθεί» στη σειρά αλλά τελικά να μην υπάρχει διαθέσιμο το φάρμακο που επιθυμεί. Μπορεί, ωστόσο, να υπάρχει σε άλλο φαρμακείο. Αυτή την εκ των προτέρων «συνεννόηση» επιδιώκει να πετύχει ο Οργανισμός με κεντρικοποίηση των υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα κάθε φαρμακείο παραγγέλνει ξεχωριστά τα φάρμακα που χρειάζεται. Πλέον, θα υπάρχει κεντρική αποθήκη, καθώς και κεντρικός συντονισμός των φαρμάκων με συνολικές παραγγελίες για όλα τα φαρμακεία, με στόχο την ελαχιστοποίηση της έλλειψης.

Η διαθεσιμότητα ή μη του σκευάσματος θα φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από τη στιγμή της προέγκρισης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επομένως, όταν ένας ασθενής ειδοποιηθεί να πάει να παραλάβει το φάρμακο, δεν θα υπάρχει η πιθανότητα να μην το βρει.



ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 


Πέρασαν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες



Την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις εγχώριες τράπεζες, που διενήργησε η ΕΚΤ, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Τα αποτελέσματα του stress test για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες δείχνουν ότι στην περίπτωση μιας αρνητικής εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη 3ετία, το λεγόμενο δυσμενές σενάριο της άσκησης, η επίπτωση στην κεφαλαιακή τους βάση θα ήταν περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες που αντιστοιχούν σε 15,5 δισ. ευρώ.

Οι απώλειες αυτές υπερκαλύπτονται από την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης κεφαλαίου. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δεν τίθεται θέμα επιτυχίας ή αποτυχίας. Τα αποτελέσματά της, μαζί με άλλες σχετικές εποπτικές πληροφορίες, χρησιμοποιούνται για να σχηματιστεί μια συνολική εποπτική αξιολόγηση της κατάστασης μιας τράπεζας».

Αναλυτικότερα η Alpha Bank – η οποία εμφάνισε την ισχυρότερη επίδοση μεταξύ των τραπεζών - ολοκλήρωσε την άσκηση με δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας 20,37% με το βασικό σενάριο και 9,69% με το δυσμενές. Η Eurobank εμφάνισε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 16,56% με το βασικό και 6,75% με το δυσμενές σενάριο, η Εθνική 15,99% με το βασικό και 6,92% με το δυσμενές ενώ η Τράπεζα Πειραιώς 14,52% με το βασικό και 5,9% με το δυσμενές

Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εικόνα καθώς ακόμα και στο ακραία δυσμενές σενάριο οι εγχώριες τράπεζες εμφανίζουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αισθητά υψηλότερες του 5,5%, που σύμφωνα με αναλυτές ήταν ο ελάχιστος πήχης που είχε θέσει –ανεπίσημα- η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ​ της ΤτΕ, «η άσκηση διενεργήθηκε με βάση την ίδια μεθοδολογία και προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) σε επίπεδο ΕΕ, αλλά με συντομευμένο χρονοδιάγραμμα».

Τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων διαμορφώθηκαν κατά κύριο λόγο από τους ακόλουθους παράγοντες κινδύνου:

Πιστωτικός κίνδυνος: ενώ υπό το βασικό σενάριο η αρνητική επίδραση του πιστωτικού κινδύνου στους δείκτες κεφαλαίου CET1 ήταν κατά μέσο όρο περίπου 260 μονάδες βάσης, υπό το δυσμενές σενάριο αυξήθηκε στις 850 μονάδες βάσης.

Καθαρά έσοδα από τόκους: τα καθαρά έσοδα από τόκους υπό το δυσμενές σενάριο μειώθηκαν κατά 22,5% σε σύγκριση με το βασικό σενάριο.
Σημειώνεται ότι το δυσμενές σενάριο της άσκησης προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 1,3% για την εφετινή χρονιά, περαιτέρω συρρίκνωση κατά 2,1% το 2019 και σταθεροποίηση με +0,2% τι 2020. Με το stress test πιστοποιήθηκε ότι οι εγχώριες τράπεζες έχουν πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση η οποία θα άντεχε ακόμα και σε περίπτωση νέου εκτροχιασμού της εγχώριας οικονομίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χάσει περίπου το 25% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ «είναι σημαντικό, να τονιστεί ότι η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δεν αποτελεί πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων αλλά είναι μια άσκηση προληπτικού χαρακτήρα η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένη μεθοδολογία και σε διάφορες υποθέσεις και σενάρια, με σκοπό να εξεταστεί η ικανότητα των τραπεζών να αντεπεξέρχονται σε ασθενέστερες οικονομικές συνθήκες».

Τι αναφέρουν οι τράπεζες

Με αφορμή τα αποτελέσματα του stress test ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. ∆ημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε: “Η εξαιρετική επίδοση στην Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων επιβεβαιώνει την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Alpha Bank, και την ικανότητά μας να επιτυγχάνουμε τους στρατηγικούς στόχους μας.

H κεφαλαιακή θέση της Τραπέζης, η υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τη μείωση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων και να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επίδοση της Τράπεζας στο Stress Test. Η άσκηση της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι, παρά τις αυστηρές υποθέσεις του δυσμενούς σεναρίου, η Eurobank παραμένει ανθεκτική σε αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες. Το αποτέλεσμα των Stress Tests έρχεται μετά από μια πολυετή περίοδο αναταραχής στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Τα συνολικά κεφάλαια της Eurobank, από τα υψηλότερα στον κλάδο, και η συνολική ισχυρή της επίδοση μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στην αποδοτική εφαρμογή του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού. Έχουμε δύο άξονες προτεραιότητας: Πρώτον, την αποτελεσματική διαχείριση και την ταχεία μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει. Δεύτερον, τη χρηματοδότηση των πελατών μας, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και της οικονομίας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες όπου έχουμε δραστηριότητα.»

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα του Stress Test που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαιώνουν ότι οι συνθήκες αγοράς στην Ελλάδα βελτιώνονται αισθητά, ακόμη και κάτω από τις συντηρητικές υποθέσεις που εφαρμόζονται σε μια τόσο απαιτητική εποπτική άσκηση. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου "Ατζέντα 2020" για την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και την στήριξη της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι συνεχίζει να υπερτερεί των κεφαλαιακών απαιτήσεων και με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία μείωσης των κινδύνων του ισολογισμού και τη στρατηγική απομόχλευσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων. Η Τράπεζα Πειραιώς - τονίζεται στην ανακοίνωση - εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδίου "Ατζέντα 2020", με στόχο την εξομάλυνση του ισολογισμού της μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών, καθώς και την αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

​Τέλος, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε:

Ολοκληρώθηκε η διενέργεια άσκησης προσομοίωσης (ST) από την ΕΚΤ για την περίοδο 2018-20, με ενσωμάτωση για πρώτη φορά του λογιστικού προτύπου IFRS 9.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της EBA, τόσο το βασικό όσο και το δυσμενές σενάριο διενεργήθηκαν σε στατικό Ισολογισμό της 31.12.17, περιλαμβανομένης της επίπτωσης από την εφαρμογή του IFRS 9. Συνεπώς, η επίδραση μελλοντικών κεφαλαιακών ενεργειών όπως η πώληση θυγατρικών δεν λήφθηκε υπ’ όψη. Η ΕΤΕ ενημερώθηκε ότι το αποτέλεσμα της άσκησης (ST) καθώς και άλλοι παράγοντες εκτιμήθηκαν από το Supervisory Board του SSM. Κατόπιν τούτων, δεν προκύπτει κεφαλαιακό έλλειμμα ή ανάγκη κατάρτισης πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης σαν αποτέλεσμα της άσκησης (ST).

Η άσκηση (ST) του 2018, διενεργήθηκε κάτω από σημαντικά αυστηρότερες παραδοχές σε σχέση με αυτή του 2015, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη κεφαλαιακή απομείωση στο δυσμενές σενάριο. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η επίδραση του δυσμενούς σεναρίου της άσκησης ανήλθε σε 9.6 ποσοστιαίες μονάδες, με το δείκτη των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (CET1) να μειώνεται σε 6.9% το 2020, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης του IFRS 9 μετά την 01.01.2018 (-70μ.β.) καθώς και της επίδρασης της Βασιλείας (CRDIV -20 μ.β.). Κάτω από το βασικό σενάριο, ο δείκτης των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων μειώνεται κατά 50μ.β. φθάνοντας στο 16.0% το 2020, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης από IFRS 9 (-70μ.β.) και CRDIV (-20μ.β.)».

Επισυνάπτονται ολόκληρες οι ανακοινώσεις της Alpha και της Eurobank:


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη του συμβόλου Τσακαλώτου



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση συμβούλου του κ. Τσακαλώτου.

«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκ. ευρώ και τόσο  ο Υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν.

H υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου. 

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στα ερωτήματα που έχει θέσει μέχρι να λάβει πειστικές απαντήσεις. 

Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία;
  
Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Και κυρίως: Πως είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του; Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;».  


Πιστολίδι στη Λεμεσό με τραυματίες αστυνομικούς



Στη σύλληψη μιας 33χρονης προχώρησε η αστυνομία αναφορικά με την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας κατά των δύο ασυνομικών χθες το βράδυ στη Λεμεσό όπου οι εν λόγω αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από τη ρίψη πυροβολισμών εναντίον του υπηρεσιακού τους οχήματος.

Από τις αστυνομικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, στο όνομα γυναίκας ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.

Τα μέλη της Αστυνομίας, κλήθηκαν να ελέγξουν αυτοκινήτο ενοικιάσεως, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον Ύψωνα και στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα πρόσωπα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα.

Κατά την άφιξη τους στην περιοχή, οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του περιπολικού με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να ανταποδώσουν.

Στη συνέχεια το άγνωστο όχημα διέφυγε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στα Κάτω Πολεμίδια. 

Από τους πυροβολισμούς, ένα μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε κρίσιμα και οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Παράλληλα, κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, φαίνεται να τραυματίστηκε και ένας εκ των δραστών.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο τραυματισμένος σοβαρά αστυνομικός εισήλθε το πρωί και σε δεύτερο χειρουργείο. 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο καταζητούμενοι για τις ληστείες στις ΣΠΕ σε Λεμεσό και Πάφο. 


Πηγή : offsite.com.cy