Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Θα οδηγούν χωρίς δίπλωμα οδήγησης από τα 17 τους! Καμία σοβαρότητα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Είναι τραγική η ηλιθιότητα αυτής της κυβέρνησης και το αποδεικνύει καθημερινά με τις αποφάσεις και τις πράξεις της.

Από τα 17 έτη θα μπορούν να είναι στο τιμόνι οι οδηγοί, όπως αποφάσισε το τραγικό μυαλό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά όπως λένε υπό προϋποθέσεις. 

Το δίπλωμα οδήγησης θα εκδίδεται στα 18, αλλά οι ανήλικοι θα μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητο στα χέρια τους χωρίς δίπλωμα από τα 17 αλλά παρουσία ενός ενηλίκου.

Ενήλικος νοείται και ένας 18χρονος χωρίς εμπειρία στο τιμόνι αλλά η βλακεία των κυβερνώντων δεν έχει όρια.

Οι ανήλικοι οδηγοί για να πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους θα πρέπει να περάσουν πρώτα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ενώ το κανονικό δίπλωμα θα εκδίδεται όταν “κλείσουν” τα 18 και πάλι μετά από πρακτική εξέταση και όλο αυτό το διάστημα θα οδηγούν χωρίς δίπλωμα με όλες τις συνέπειες της βλακείας όσων το σκέφτηκαν.

Το λεγόμενο σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης προβλέπει για άτομα 17 ετών εκπαίδευση από ειδικό εκπαιδευτή, η διεξαγωγή θεωρητικής εκπαίδευσης και η βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών.

Ο ανήλικος θα έχει τη δυνατότητα πριν τα 18 έτη να οδηγεί για διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μια ώρα μετά τη δύση του Ηλίου.

Όταν ο υποψήφιος συμπληρώσει τα 18 έτη του θα δίνει τις εξετάσεις που προβλέπονται για την απόκτηση κανονικού διπλώματος.


«Καμπανάκι» της Frontex για τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία



Για σημαντική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Frontex Φαμπρίς Λετζερί, εκτιμώντας ότι οι ροές θα συνεχιστούν.

Σε δηλώσεις του στη σημερινή Bild, ο Γάλλος επικεφαλής της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής επισημαίνει ότι τις τελευταίες τέσσερις με πέντε εβδομάδες έχει αυξηθεί κατά 17% ο αριθμός των νεοαφιχθέντων από την Τουρκία προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία που καταφθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία.

Ενίσχυση της Frontex

Ο Φαμπρίς Λετζερί προτείνει την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας του αλλά και πιο δραστικές απελάσεις. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκτελείται σήμερα μόλις το 40% των αποφάσεων επαναπροώθησης και αυτό είναι λίγο, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Πλέον έχουμε τα εξωτερικά σύνορα υπό έλεγχο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Frontex. O ίδιος εκτιμά ωστόσο ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν. Πολλοί άνθρωποι στην Εγγύς και Μέση Ανατολή αναζητούν προστασία ενώ στην Αφρική πολλοί οικονομικοί μετανάστες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.


Πηγή: Deutsche Welle
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


30χρονος στην Χιλή βίασε μέχρι θανάτου μωρό 19 μηνών



Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο βιασμός, μέχρι θανάτου, ενός μωρού 19μηνών στη Χιλή, από έναν 30χρονο.

Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και λίγη ώρα αργότερα πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.

Η αστυνομία της Χιλής συνέλαβε τον 30χρονο Αντρές Εσπινόζα Αραβένα, ο οποίος είναι ο σύντροφος της θείας του άτυχου μωρού και ο άνθρωπος που το μετέφερε στο νοσοκομείο κάνοτνας τον αδιάφορο για τον βιασμό του μωρού.

Ο δράστης παρουσιάστηκε ψύχραιμος στο δικαστήριο, χωρίς ίχνος μετάνοιας, προκαλώντας τους πάντες.


Τι συζήτησε στο Πεντάγωνο ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων



Με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των ΗΠΑ, Στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το ΓΕΕΘΑ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Επίσης, έγινε επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης και των τριών Κλάδων των ΕΔ, των ειδικών επιχειρήσεων καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών. Παράλληλα, συζητήθηκαν προγράμματα εκσυγχρονισμού μονάδων ΕΔ αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:
Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Την σκοπιμότητα συνέχισης και γεωγραφικής διεύρυνσης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.
Τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.
Τις δυνατότητες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.
Τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.
Κατά την παραμονή του στο Πεντάγωνο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Mr. Gregory M. Kausner, Deputy Director of the Defense Security Cooperation Agency, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον εξοπλιστικό τομέα.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον  Deputy Assistant Secretary of Defence for Europe and NATO, Mr. Thomas W. Goffus, με τον οποίον συζήτησε τη συνολική αμυντική συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο, υπό το πρίσμα των διαβουλεύσεων της 18ης Συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας – ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου 2018, με εστίαση στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.


Πηγή : newsbeast.gr


Μακρόν: Η 1η Μαΐου δεν είναι η ημέρα των μπαχαλάκηδων



«Δεν μπορώ παρά να καταδικάσω ξανά με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που συνέβη» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Γαλλία, κατά τα οποία έγιναν 190 προσαγωγές.

«Η 1η Μαΐου είναι η ημέρα των εργαζόμενων, όχι των μπαχαλάκηδων», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Σίδνεϊ μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες Τρίτη στο Παρίσι στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Δεν μπορώ παρά να καταδικάσω ξανά με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που συνέβη», τόνισε ο Μακρόν, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκομ Τέρνμπουλ.

Ωστόσο υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι αρχή του είναι να μην σχολιάζει εσωτερικά ζητήματα της Γαλλίας όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο Μακρόν εξήγησε ότι «επί τόπου βρίσκονταν ένας πρωθυπουργός και ένας υπουργός Εσωτερικών και έλαβαν τις προσήκουσες αποφάσεις. Έγιναν συλλήψεις, ελήφθησαν όλα τα μέτρα».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε αναρτήσει ένα tweet με το οποίο «καταδίκαζε με τον πιο έντονο τρόπο τα βίαια επεισόδια», τα οποία αμαύρωσαν τη χθεσινή πορεία. «Θα γίνουν τα πάντα ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι στις επόμενες διαδηλώσεις θα υπάρχουν «ακόμη περισσότερες δυνάμεις της τάξης».

«Στις επόμενες διαδηλώσεις θα υπάρχουν επιπλέον δυνάμεις της τάξης με πρόθεση αυτή τη φορά να χωρίσουν εντελώς τους διαδηλωτές από αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν ταραχές», τόνισε ο Κολόμπ.

Εξάλλου η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα ότι 109 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση μετά τα χθεσινά επεισόδια.


Πηγή : news247.gr


ΗΠΑ: Κτηνίατρος τοποθετούσε χειρουργικά ηρωίνη στα στομάχια κουταβιών



Κατηγορίες για την παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών στις ΗΠΑ απαγγέλθηκαν σε κολομβιανό κτηνίατρο ο οποίος τοποθετούσε χειρουργικά μέσα στα στομάχια κουταβιών πακέτα με ηρωίνη σε υγρή μορφή, δήλωσαν την Τρίτη αμερικανοί εισαγγελείς. 

Στον Άντρες Λόπες Ελόρες, ο οποίος συνελήφθη και εκδόθηκε στις αμερικανικές αρχές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ισπανίας τη Δευτέρα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Τρίτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν για συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ηρωίνης στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο Ελόρες, 38 ετών, δήλωσε αθώος, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο διορισμένος από το δικαστήριο συνήγορος του Κολομβιανού, ο Μίτσελ Ντίνερστιν, τόνισε πως ο εντολέας του «δεν έχει καμιά σύνδεση στην πραγματικότητα» με τις ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα The New York Times.

Σε περίπτωση καταδίκης του, ο Ελόρες είναι αντιμέτωπος με ποινή που μπορεί να κυμανθεί από τα 10 χρόνια κάθειρξη μέχρι και την ισόβια κάθειρξη.

«Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Και, όπως πρόκειται να μάθει πολύ σύντομα ο κατηγορούμενος, εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός του λαθρέμπορου ναρκωτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Ντόναχιου, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
Ο Ελόρες κατηγορείται για συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών στις ΗΠΑ πριν από μια δεκαετία, διευκρίνισαν αμερικανοί εισαγγελείς.

Τα κουτάβια, κυρίως καθαρόαιμα, ανάμεσά τους Λαμπραντόρ, χρησιμοποιούνταν σαν «μουλάρια», κατά την ορολογία των διακινητών ναρκωτικών: τους άνοιγαν τις κοιλιές, έραβαν μέσα στα μικροσκοπικά στομάχια τους τα πακέτα με τα ναρκωτικά, έκλειναν τις τομές με ράμματα. Κατόπιν, τα σκυλιά όδευαν προς εξαγωγή στις ΗΠΑ, καθώς οι διακινητές βασίζονταν στο ότι, επειδή επρόκειτο για ζώα ράτσας, θα πέρναγαν με άνεση από τα τελωνεία, όπως εξήγησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).

Σε έφοδο που είχε γίνει στη Μεδεγίν της Κολομβίας το 2005 είχαν βρεθεί 10 σκυλιά που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ναρκωτικών και σώθηκαν, όμως άλλα τρία κουτάβια πέθαναν από μολύνσεις που τους προκάλεσαν οι επεμβάσεις. Στα στομάχια των κουταβιών είχαν ραφτεί συσκευασίες με 500 ml ηρωίνης η καθεμία.

Ο Ελόρες «πρόδωσε τον όρκο του κτηνίατρου να μην επιτρέπει τα ζώα να υποφέρουν όταν έθεσε τις χειρουργικές του ικανότητες στην υπηρεσία μιας απάνθρωπης συνωμοσίας για τη διακίνηση κοκαΐνης μέσα στις κοιλιές κουταβιών», υπογράμμισε ο Ντόναχιου.


ΤΟ ΒΗΜΑ


17 διμοιρίες των ΜΑΤ για Τσίπρα στην Λέσβο γιατί τρέμουν τον προπηλακισμό του από κατοίκους



Στη Λέσβο πηγαίνει αύριο Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο και πηγαίνει τρέμοντας και αυτός και οι συνεργάτες του γιατί δεν είναι επιθυμητός στο νησί.

Οι φορείς του Λέσβου αναμένεται να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. 

Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή. 

Με τον φόβο να προπηλακίσουν οι κάτοικοι τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να μεταβούν στο νησί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός.


Θλίψη για τον χαμό του γιατρού που έπεσε στο Άγιο όρος


Στο πένθος έχει βυθιστεί ο ιατρικός κόσμος από την είδηση του θανάτου του αναισθησιολόγου Γιώργου Καραντινού, ο οποίος  σκοτώθηκε κατά την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, όπως έγραψε το Cretalive!

Ο 65χρονος ιατρός βρισκόταν σε προσκυνηματική  επίσκεψη στο Άγιο Όρος από το περασμένο Σάββατο με ακόμη τέσσερα άτομα.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Cretalive είναι από τον τόπο της τραγωδίας κι είναι πραγματικά συγκλονιστικές.




Το προσκύνημα εξελίχθηκε σε τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν η παρέα των γιατρών αποφάσισε να επισκεφτεί τη  Μονή Οσίου Γρηγορίου και γι΄αυτό χρειάστηκε να διανύσει ολισθηρό μονοπάτι για δίωρη πεζοπορία.

Ο άτυχος άνδρας  έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό από ύψος 8 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα...

"Προς το τέλος του μονοπατιού , προς τη θάλασσα, πριν ξανά ανηφορίσει ο δρόμος για τη Μονή ο Γιώργος έπεσε. Ο άνθρωπος έσβησε στα δύο λεπτά, ο θάνατος του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα!",είπε συντετριμμένος ο στενός φίλος του γιατρού, κ. Μανόλης Βλαστός που ήταν μαζί στο Άγιο Όρος.

Στην ίδια κατάσταση είναι και οι υπόλοιποι φίλοι που έχουν παγώσει και δε μπορούν να πιστέψουν τι έγινε...

Η κλήση για βοήθεια έγινε στο κέντρο Άμεσης Δράσης της Χαλκιδικής στις 10.25 το πρωί καθώς όλοι  θεωρούσαν πως ο γιατρός βρισκόταν στη ζωή. Γι΄αυτό μάλιστα σηκώθηκε ελικόπτερο ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για την ανάσυρση της σορού νωρίτερα στήθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Συγκεκριμένα, για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν λιμενικό ,πυροσβεστική και αστυνομία αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν είναι εύκολη η προσέγγιση. 

Η σορός εντοπίστηκε από την πλευρά της θάλασσας -αλλά όχι μέσα - σε σημείο με κοφτερά βράχια. 

Τελικά πλωτό σκάφος του λιμενικού κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και να παραλάβει τη σορό του άτυχου επιστήμονα από την περιοχή της Δάφνης.


Πηγή : cretalive.gr


Συγκρούσεις στο Παρίσι και 200 προσαγωγές κουκουλοφόρων για την Πρωτομαγιά



Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και κουκουλοφόρων στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι, ενώ χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους νωρίτερα σήμερα, στις ειρηνικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στο περιθώριο της μεγαλειώδους, ειρηνικής πορείας 20.000 διαδηλωτών. Οι αναρχικοί «black blocs» πέταξαν αντικείμενα, μολότοφ, έσπασαν βιτρίνες και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πορεία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, γνωστοποίησε η αστυνομία, η οποία καταμέτρησε επίσης 14.500 ανθρώπους στο περιθώριο της προγραμματισμένης διαδήλωσης, εκ των οποίων 1.200 άνθρωποι, κουκουλοφόροι στην πλειονότητά τους, μέλη του αναρχικού κινήματος των "black blocs". Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, 55.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία.

Καθώς επεισόδια αμαύρωσαν την πορεία, με τους διαδηλωτές να προκαλούν καταστροφές σε ένα εστιατόριο, να σπάνε βιτρίνες και να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, η διαδήλωση στο Παρίσι συνεχίστηκε μετά δυσκολίας. Η αστυνομία μάλιστα ζήτησε από τους διοργανωτές να αλλάξουν τη διαδρομή τους. Επιπλέον, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, σε έναν χώρο στάθμευσης λεωφορείων, ενώ εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ εναντίον ενός εκσκαφέα που τυλίχθηκε στις φλόγες. Επίσης, πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο κι ένα σκούτερ.

Αντικείμενα ερρίφθησαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ καταδίκασε "απερίφραστα" τη "βία και τα επεισόδια".

Στην κορυφή της πορείας, οι οργανώσεις των "black blocks" φώναζαν συνθήματα όπως «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία» και «Παρίσι, ξεσηκώσου».

Σχεδόν 200 μέλη των ακροαριστερών αναρχικών "black blocs" προσήχθησαν αφού περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της αστυνομίας, η οποία είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για τον κίνδυνο επεισοδίων από «εξτρεμιστικές ομάδες» που θέλουν να μετατρέψουν την 1η Μαϊου σε ένα «μεγάλο ραντεβού επανάστασης».

Στην επαρχία, αρκετές δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ένωσης CGT «εναντίον της αμφισβήτησης των κοινωνικών κεκτημένων, της επιλογής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπέρ της κοινωνικής προόδου, της ειρήνης, της διεθνούς αλληλεγγύης».

«Δεν διακρίνουμε καμία κοινωνική πολιτική στον ορίζοντα (…). Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία… τίποτα δεν προχωράει, ο δημόσιος τομέας καταρρέει» επισήμανε μια διαδηλώτρια στο Κλερμόν- Φεράν, η Ζενεβιέβ Ντιράντ, συνταξιούχος.

Στη Μασσαλία, όπου διαδήλωσαν 4.200 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα πανό δέσποζε ανάμεσα στο πλήθος, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «εναντίον του Μακρόν και του κόσμου του».


Πηγή : dikaiologitika.gr


Όλβιο Ξάνθης: Προληπτικά μέτρα μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών



Προληπτικά μέτρα προστασίας των κατοίκων θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες 48 ώρες σε περιοχές κοντά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της εταιρείας Sunlight στο Όλβιο Ξανθής, όπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά το μεσημέρι της Τρίτης, με τις τοπικές αρχές πάντως να σημειώνουν ότι οι αρχικές εκτιμήσεις είναι καθησυχαστικές σχετικά με το ενδεχόμενο ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης -με τη συμμέτοχη του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστου Μέτιου, εκπροσώπων της εταιρείας, του καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπύρου Ραψομανίκη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων- η περιφέρεια σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα  διεξάγει εντατικές μετρήσεις, τα  πρώτα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής.

Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά προληπτικούς λόγους, συστήνεται από τις τοπικές αρχές η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Όλβιο, δηλαδή στις περιοχές:

Ν. Όλβιο,
Κρεμαστή,
Θαλασσιά,
Αγ. Αθανάσιος,
Τοξότες, Τύμπανο,
Πετροχώρι,
Εύμοιρο,
Εξοχή,
οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές.

Παράλληλα, τα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.



Τα μέτρα, τα οποία όπως υπογραμμίζει η περιφέρεια προτείνονται μόνο για προληπτικούς λόγους και για 48 ώρες είναι:

Πλύσιμο του  περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.
Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).
Ο κόσμος και τα  παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.
Όχι αγροτικές  (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.
Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστα αίτια λίγο πριν από τη 1 μ.μ. της Τρίτης στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων και κατέστρεψε μεγάλο μέρος των κεντρικών κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα και έσβησε λίγο αργότερα. Ωστόσο, το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν δύσκολο λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών που καίγονταν για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού, ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Η εταιρεία Sunlight σε ανακοίνωσή της διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Εξάλλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει ζήτημα με το νερό.

Παράλληλα, είπε ότι μεταφέρθηκε ένας εργαζόμενος του εργοστασίου στο νοσοκομείο καθώς ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις, ωστόσο είναι καλά στην υγεία του.


Πηγή : naftemporiki.gr 


Μαρτυρία για την μαφιόζικη εκτέλεση του συνταξιούχου αστυνομικού στην Παλλήνη



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της  άγριας δολοφονίας του συνταξιούχου αστυνομικού μετά από ενέδρα θανάτου σε ταβέρνα επί της οδού Αιόλου στην Παλλήνη.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, μιλώντας στην εκπομπή «Tatiana Live» του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, περιέγραψε καρέ – καρέ τη δράση των εκτελεστών.

«Ήταν περίπου 1.15 π.μ. Είχε έρθει με έναν φίλο του, που έφυγε νωρίτερα. Μας χαιρέτησε. Και μπαίνοντας στο αμάξι του, εμείς πήγαμε μέσα. Ακούσαμε 5-6 πυροβολισμούς. Πήγαμε να δούμε τι γίνεται. Έτρεξε και έφυγε στην πόρτα του μαγαζιού… Μου είπε ένας σερβιτόρος ότι άκουσε ένα αυτοκίνητο να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα».

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο της δολοφονίας του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα θανάτου στον πρώην αστυνομικό, στο πάρκινγκ της ταβέρνας «Κρητικός», στην οδό Αιόλλου 49, όπου λίγο πριν έτρωγε με φίλους του και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές με πιστόλι. Το θύμα είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Δίωξη Ναρκωτικών και στην ΕΚΑΜ, ενώ ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Στην ταβέρνα χτες το βράδυ ήταν με φίλους του, οι οποίοι έφυγαν προς άλλη καυεύθυνση, ενώ ο ίδιος κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ του καταστήματος, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητο του. Εκεί δέχτηκε την επίθεση από τον άγνωστο που τον περίμενε και ο οποίος τον πυροβόλησε και εξαφανίστηκε.

Ο 57χρονος δέχτηκε τις σφαίρες στο σώμα και κατάφερε να γυρίσει στο κατάστημα για να ζητήσει βοήθεια, αλλά μόλις μπήκε μέσα έπεσε νεκρός. Στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πιστόλι.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, το σημείο όπου δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ο πρώην αστυνομικός, είναι σκοτεινό και δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής.

Ωστόσο αναζητούνται κάμερες στην περιοχή που τυχόν έχουν καταγράψει κάτι πριν ή μετά τη δολοφονία, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από εργαζόμενους και θαμώνες της ταβέρνας, για την περίπτωση που κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι, που ενδεχομένως να σχετίζεται με το έγκλημα.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ερευνούν τη ζωή και τις δραστηριότητες του 57χρονου, για να διαπιστώσουν αν είχε διαφορές και τι είδους, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη δολοφονία του.



Πηγή: eleftherostypos.gr


Κρίσιμη η κατάσταση της κοπέλας που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ γυμναζόταν



Σταθερά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της κοπέλας που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ γυμναζόταν χθες το μεσημέρι.

Η 37χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου ωστόσο η κατάσταση της κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το μέγεθος της αιμορραγίας αλλά και το σημείο που εκδηλώθηκε δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρεμβάσεων στους γιατρούς.

Πάντως όπως ενημέρωσε τo Cretalive ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλης, τουλάχιστον δεν υπήρξε κάποια επιδείνωση της κατάστασης της μέσα στη νύχτα με τους συγγενείς, τους φίλους και την οικογένεια της να ζουν ώρες αγωνίας στους διαδρόμους του νοσοκομείου!


Πηγή : haniotika-nea.gr


Αυξήστε το ΦΠΑ στο 24%, τους φόρους στα καύσιμα και κόψτε το αφορολόγητο το μήνυμα του ΟΟΣΑ



«Πουλήστε, μαζέψτε, πληρώστε» το τρίπτυχο Γκουρία για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Πρόγευση των μέτρων που θα επακολουθήσουν, πέραν όσων έχουν ψηφιστεί να ισχύσουν μετά το Μνημόνιο, δίνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, την οποία παρέλαβε με «δόξα και τιμή» στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «η οικονομική έκθεση του ΟΟΣΑ φέρνει καλά νέα για την Ελλάδα» ενώ ο Άνχελ Γκουρία τόνισε πως «το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε ένα σήμα για το τι μέλλει γενέσθαι».

«Κλειδί» των συστάσεων του ΟΟΣΑ είναι να τηρηθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Για να τους επτιύχει, η έρευνα του ΟΟΣΑ υποδεικνύει στην κυβέρνηση τρόπους για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, με τρόπο φιλικό για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις. Το τρίπτυχο είναι «μαζέψτε έσοδα, κόψτε δαπάνες, πουλήστε κρατική περιουσία». Συγκεκριμένα:

1. «Αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών για την ενίσχυση της Ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς». Στο κεφάλαιο αυτό, προτείνονται παρεμβάσεις για «διεύρυνση της φορολογικής βάσης για τη δημιουργία ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος υπέρ της ανάπτυξης».

Μετά τις απανωτές αυξήσεις φότων , η Ελλάδα έχει υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η είσπραξη των φόρων είναι χαμηλότερη σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας.

Ο μέσος φόρος επί της εργασίας για οικογένειες με παιδιά είναι ένα από τα υψηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Η φορολογική επιβάρυνση ("σφήνα") για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά είναι χαμηλότερη, αλλά εξακολουθούν να κατατάσσονται στο υψηλότερο μισό των χωρών του ΟΟΣΑ.

Βαδίζοντας στα «χνάρια» του ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ συστήνει στην κυβέρνηση:

- Μείωση αφορολογήτου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με ταυτόχρονη κατάργηση φοροαπαλλαγών: το φορολογικό σύστημα στηρίζεται σε υψηλά ποσοστά φορολόγησης, που όμως τα πληρώνουν λίγοι ("στενή" φορολογική βάση). 

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ εμφανίζει την κυβέρνηση να μένει πιστά προσηλωμένη στην μείωση του αφορολογήτου. Όπως αναφέρεται στην έκθεση «το κατώτατο όριο αφορολόγητου εισοδήματος είναι υψηλό (περίπου ετήσιο εισόδημα 8 600 ευρώ) και υπερβαίνει το μέσο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Η διεύρυνση της βάσης είναι περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη από τις αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών. Η κυβέρνηση έχει επίγνωση αυτού και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το 2016 η Ελλάδα κινήθηκε από έναν διπλό σε έναν ενιαίο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογώντας την εργασία, τις συντάξεις και το εισόδημα προσωπικών επιχειρήσεων από κοινού, αντί ξεχωριστά όπως το 2014.

Όπως έχει νομοθετηθεί, το κατώτατο αφορολπογητο όριο θα μειωθεί κατά 35% το 2020. Εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, θα μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας των εταιριών, με ουδέτερο αποτέλεσμα ως προς τα έσοδα.

- Μεγαλύτερες εισπράξεις από ΦΠΑ: οι συντελεστές αυξήθηκαν ήδη αλλά ο δείκτης είσπραξης από ΦΠΑ ήταν 42,3% σε σχέση με τον μέσο όρο στον ΟΟΣΑ. Ως το 2030 πρέπει να αυξηθεί στο 90% δηλαδή να διπαλσιαστεί.

- Μείωση των εναπομενουσών φορολογικών απαλλαγών (π.χ. απαλλαγές από το φόρο καυσίμων, διάφορες φορολογικές απαλλαγές): Οι περισσότερες φοροαπαλλαγές έχουν εξαλειφθεί, αλλά η φοροδιαφυγή έχει ως αποτέλεσμα να υφίστανται λίγοι τα βάρη. Για παράδειγμα, το 2015 ο δείκτης εσόδων από τον ΦΠΑ ήταν κατά 1/3 χαμηλότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ λόγω χαμηλών εισπράξεων, αλλά και μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και απαλλαγών. Σε αυτές ο ΟΟΣΑ εντοπίζει τον χαμηλό ΦΠΑ στα ταχυδρομεία και τα ξενοδοχεία.

Ειδικά όμως κάποιες εξαιρέσεις ή εκπτώσεις ΦΠΑ δεν έχουν καμία κοινωνική λογική, όπως για παράδειγμα οι απαλλαγές για τα καζίνο και τα γραφεία στοιχημάτων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι απαλλαγές από τον ΦΠΑ αντιπροσωπεύουν το 0,5% του ΑΕΠ, και ειδικά εκείνες για τις χαρτοπαικτικές λέσχες, το καζίνο και τα γραφεία στοιχημάτων ανέρχονται στο 0,2% του ΑΕΠ.

- Το πολύπλοκο φορολογικό σύστημα αποθαρρύνει τη συμμόρφωση, ενθαρρύνει την παραοικονομία και το κράτος χάνει έσοδα. Η Ελλάδα κατάσσεται στην 28η θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ για τα ποσά και τον χρόνο που δαπανώνται για την ολοκλήρωση των πληρωμών φόρου και η 27η για τις διαδικασίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, Επιστροφές ΦΠΑ, φορολογικούς έλεγχους και διοικητικές προσφυγές.

- Η χαμηλή φορολογική συμμόρφωση και η κρίση οδήγησαν στη συσσώρευση μεγάλου φορολογικού χρέους. Το 2015, το συνολικό συσσωρευμένο φορολογικό χρέος ήταν πάνω από το 190% των καθαρών εισπράξεων εσόδων, μία από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Πάνω από 75% του φορολογικού χρέους ήταν παλαιότερο των 12 μηνών, το οποίο είναι πιο δύσκολο να εισπραχθεί.

- Αυξήσεις φόρων στα καύσιμα: ο ΟΟΣΑ παρατηρεί πως στην Ελλάδα ο φόρος στο ντίζελ είναι μικρότερος από μισός από τον φόρο στη βενζίνη.

- Κατασχέσεις - πλειστηριασμοί: στο τέλος 2017 το 60% των φορολογουμένων που θα μπορούσαν να δεχθούν κατάσχεση έφτανε στο 1 εκατομμύριο οφειλέτες. «Αυτές οι προσπάθειες παράγουν αποτελέσματα και πρέπει να επιδιωχθούν» τονίζεται στην Έκθεση.

Το νέο φορολογικό χρέος μειώθηκε σημαντικά σε 11,5 δισ. ευρώ το 2017 (από 14 δισ. ευρώ το 2016 και σχεδόν 16 δισ. ευρώ το 2015). Η αύξηση του συνολικού φορολογικού χρέους μειώθηκε στο 6% το 2017 και 9% το 2016 από το διπλάσιο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη.

- Μείωση της φοροδιαφυγής με την επέκταση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου για ελέγχους και την ενίσχυση των κινήτρων για εθελοντική φορολογική συμμόρφωση.

- Η διάδοση του πλαστικού χρήματος και οι κληρώσεις αγορών με κάρτες είναι ευπρόσδεκτες μέθοδοι κατά της φοροδιαφυγής, αλλά πρέπει να στοχεύουν καλύτερα στους που κλάδους που είναι πιο επιρρεπείς στη φορολογία όπως κάποιες επαγγελματικές υπηρεσίες (Artavanis et al., 2017).

- Μετά τον επαγγελματικό λογαριασμό και τα POS προτείνεται η εισαγωγή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Όπω αναφέρεται η Ιταλία εισήγαγε την ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις πωλήσεις στη δημόσια διοίκηση το 2014 και θα την καταστήσει σταδιακά υποχρεωτική.

Για το θέμα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης πάντως, αναλαμβάνει ήδη δράση η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με επιτελική σύσκεψη όπου εξετάσθηκε το ζήτημα.

- Το σύστημα εθελούσιας αποκάλυψης που θεσπίστηκε το 2016 οδήγησε στη δήλωση «κρυφών» εσόδων ύψους 9,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον ο ΟΟΣΑ συστήνει:

2. αλλαγές στα Προγράμματα Πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας. Αναφέρετα ιδιαίτερα στην μελέτη που έγινε από την Παγκόσμια Τράπεζα το 2016 για εξορθολογισμό των κοινωνικών δαπανών .

3. σταδιακή κατάργηση των μέτρων υποστήριξης ορυκτών καυσίμων (σσ: όπως ο λιθάνθρακας που παράγεται στην χώρα)

4. υιοθέτηση στο Ευρωαπαϊκού συστήματος φορολόγησης στις εκπομπές άνθρακα.

5.  η Ελλάδα χορηγεί αρκετούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης και μειώσεις ΦΠΑ για ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικούς και οικιακούς τομείς.

Η σταδιακή κατάργηση των μέτρων στήριξης των ορυκτών καυσίμων θα επιταχύνει τη μετατόπιση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα διευκολύνει την εφαρμογή των νέων πολιτικών της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων της οδηγίας, για το σύστημα συναλλαγών και της οδηγίας για τις βιομηχανικές εκπομπές.

6. Ιδιωτικοποιήσεις: ολοκλήρωση και εφαρμογή της στρατηγικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του κράτους και σύνδεσής της με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

7. Υπερταμείο: Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να διασφαλίζει την ευθυγράμμιση της εταιρικής διακυβέρνησης του Υπερταμείου με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Προϋποθέτει σαφή διαχωρισμό των ρόλων και των ευθυνών μεταξύ διαφόρων διοικητικών οργάνων, καθώς και λειτουργική ανεξαρτησία των διαχειριστών και των εποπτικών αρχών με κατάλληλους ελέγχους και ισορροπίες για την οικοδόμηση της νομιμότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο απάτης και την κακοδιαχείριση.

8. Τέλος ο ΟΟΣΑ τονίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου ως το 2020, με στόχο ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εμπόδια (όπως στο Ελληνικό) αλλά και να βρεθούν στοιχεία συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, για να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ στις τρέχουσες αγοραίες αξίες.


Πηγή : protothema.gr


Παίρνουν στον κυνήγι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν το λάθος να εμφανιστούν Πρωτομαγιά !



Όπως μεταδίδει το arcadia938.gr, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας κ. Αριστείδης Μπρουμάς, εμπόδισε την κατάθεση στεφάνου από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Σταθοπούλου, φωνάζοντας σε έντονους τόνους πως «η εκδήλωση είναι δική μας».

Στην συνέχεια πιάστηκε στα χέρια με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κόντο, που συνόδευε την κ. Σταθοπούλου και δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο, ως ιδιώτης, αποκάλεσε δε τον κ. Μπρουμά «τραμπούκο».







Β. Μαρινάκης : Έχω βοηθήσει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση σας. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τις δόλιες προθέσεις σας.



Απαντήσει στην κυβέρνηση και στον Δημήτρη Τζανακόπουλο έδωσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης λέγοντας ότι έχει βοηθήσει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα προσωπικά.

Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας.

Η ανακοίνωση Μαρινάκη :

«Απέφυγα μέχρι τώρα να τοποθετηθώ δημόσια στις άθλιες κατηγορίες που εκτοξεύουν διάφοροι εναντίον μου παρ’ ότι πολλοί μου το έχουν ζητήσει. Αναγκάζομαι σήμερα να το πράξω επειδή ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασαν κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Η Ελλάδα κύριε Τζανακόπουλε πράγματι δεν θα γίνει Κολομβία γιατί επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί. Η προσωποποιημένη εναντίον μου επίθεση είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία. Ό,τι κατηγορείτε ως «συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία» και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.

Οι δόλιες ενέργειές σας και οι δηλώσεις σας εμπεριέχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτή τη σκοτεινή ατζέντα να πάτε σε εκλογές. Γι’ αυτό κάνετε συνεχώς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προαναγγέλετε διώξεις και επικαλείστε κατασκευασμένες μαρτυρίες, με έναν στόχο: να ενοχοποιήσετε έναν αθώο και μαζί του την αντιπολίτευση για να παραμείνετε στην εξουσία και στην καρέκλα σας.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουρος, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει τις δόλιες προθέσεις σας. Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανάγκη σας να καλύπτεστε πίσω από Non-papers, των οποίων την παραγωγή ασυναίσθητα και κυνικά ομολογήσατε, αποκαλύπτει τη δολιότητα της μεθοδολογίας σας και αναδεικνύει την σκοτεινή λογική του συστήματος εξουσίας που υπηρετείτε. Επιχειρήσατε να κρυφτείτε γιατί γνωρίζατε ότι συκοφαντείτε.

Είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα κ. κυβερνητικέ εκπρόσωπε, να ζητήσω την αποκάλυψη του άτολμου - κρυπτόμενου  συντάκτη των εις βάρος μου συκοφαντικών, ελεεινών και κατά πλήρη παραβίαση του τεκμηρίου και της ουσιαστικής αθωότητάς μου ανακοινώσεών σας. Παραβίαση την οποία περίτρανα και αδίστακτα ομολογήσατε. Εσείς όμως κ. Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης, όπως και ο Πρωθυπουργός και άλλοι Υπουργοί, σπεύσατε να προκαταλάβετε την Δικαιοσύνη και να υπαγορεύσετε την απόφασή της.

Εξάλλου, όσον αφορά τον ιθύνοντα νου των άθλιων εναντίον μου συκοφαντιών, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά το τεκμήριο της αθωότητας και προαναγγέλλει απροσχημάτιστα δικαστικές εξελίξεις, τον υποδείξατε εσείς ο ίδιος, παραδεχόμενος πως την τελική ευθύνη για κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει αποκλειστικά και μόνο ο κ. Τσίπρας.

Πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εναντίον μου σκευωρίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει και δημόσια να ομολογηθεί.

Σας μίλησα ευθύτατα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το Σάββατο στις 22:27 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό μου, για να ζητήσω ό,τι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας  μου ως ανθρώπου, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου, το οποίο δυστυχώς επιχειρείτε να καταλύσετε.

Ο δρόμος προς την Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός. Βέβαιο όμως είναι ότι θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Βαγγέλης Μαρινάκης»



Σεισμός 4,1 Ρίχτερ το βράδυ στην Αττική


Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμόσ



Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, , το επίκεντρο της οποίας εντοπίζεται στην περιοχή του Καπανδριτίου.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με το εστιακό βάθος του να υπολογίζεται στα 9,4 χιλιόμετρα, γι' αυτό και εκτιμάται ότι έγινε έντονα αισθητός παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του.

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μεγαλύτερο σεισμό, βάσει των ρηγμάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας