Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Σε τεχνολογική υστέρηση οδηγούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις



Σε σταδιακή τεχνολογική υστέρηση οδηγεί τις ελληνικές επιχειρήσεις, η αδυναμία πραγματοποίησης επενδύσεων για τον μετασχηματισμό τους. Οι επενδύσεις των εταιρειών δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις αποσβέσεις του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, γεγονός που οδηγεί σε τεχνολογική υστέρηση τις εγχώριες εταιρείες. Τα παραπάνω διαπιστώνει μελέτη της PwC Ελλάδας “Από την ύφεση στην ανάκαμψη - Πολιτικές διευκόλυνσης επενδύσεων”. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων πρέπει να αυξηθούν κατά €15 δις ετησίως μόνο και μόνο για την ανανέωση του υπάρχοντος κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, ώστε να αποφευχθεί η τεχνολογική υστέρηση.

Η μελέτη υπογραμμίζει ότι η ανάκαμψη της χώρας σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο επενδύσεων, οι οποίες, ωστόσο, μετά το 2009 κατέρρευσαν κατά 67% προκαλώντας τεχνολογική υστέρηση και την κατακρήμνιση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. “Οι μειωμένες εταιρικές επενδύσεις, οι δημοσιονομικές δυσκολίες οι οποίες περιόρισαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε συνδυασμό με την, πλέον αδύναμη, αγορά κατοικίας γεννούν ένα επενδυτικό κενό της τάξης των 10%-12% του ΑΕΠ ετησίως και υπονομεύουν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”, αναφέρει η PwC Ελλάδας.

Σύμφωνα με την PwC, οι επενδυτικές ανάγκες της χώρας, για να στηριχθεί πραγματική οικονομική μεγέθυνση 3%-4% ετησίως, εκτιμώνται σε περίπου €210 δις για την πενταετία 2018-2022. Οι προβλεπόμενες ροές χρηματοδότησης για την ίδια περίοδο περιορίζονται στα περίπου €100 δις, δημιουργώντας ένα αθροιστικό χρηματοδοτικό κενό της τάξης των €110 δις. Ωστόσο, όπως τονίζει, η Ελληνική οικονομία διαχρονικά δεν προσελκύει κεφάλαια από το εξωτερικό και βασίζεται κατά 90% σε εγχώριες πηγές χρηματοδότησης των επενδύσεων, ενώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπολείπεται περίπου 20% της περιόδου πριν από την κρίση και οι επενδύσεις σε κατοικίες έχουν καταρρεύσει. “Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας μη χρηματοδοτούμενης ανάκαμψης: συστηματική αρνητική καθαρή αποταμίευση, περιορισμένη δυνατότητα χρηματοδότησης από τις Ελληνικές τράπεζες και διόγκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων”, σημειώνει η μελέτη.

Επενδυτικές ανάγκεςΣύμφωνα με την έρευνα, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν υψηλότερους δείκτες ανταγωνιστικότητας σε σχέση με χώρες που έχουν τις ίδιες επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεδομένου ότι διαθέτουν σημαντικές υποδομές, ανεπτυγμένες χρηματοπιστωτικές αγορές και σταθερό οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον. Αντίθετα, η Ελλάδα βρίσκεται έξω από το cluster των χωρών χαμηλής ανταγωνιστικότητας, αποτελώντας “ακραία παρατήρηση”, καθώς έχει το χαμηλότερο δείκτη ανταγωνιστικότητας από τις 28 Ευρωπαϊκές χώρες του δείγματος, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται και από χαμηλότερες επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ. Σύμφωνα με τους αναλυτές, για να μετακινηθεί προς το cluster των χωρών χαμηλής σχετικώς ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα χρειάζεται συστηματικές και σημαντικές επενδύσεις.

Επίσης, από το 2009 ως το 2016 οι επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ στην Ελλάδα απομακρύνθηκαν από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, δημιουργώντας ένα διευρυνόμενο επενδυτικό κενό, συνολικά της τάξης των €99δις. Το 2016, η Ελλάδα παρουσίασε το μικρότερο ποσοστό επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ, ακολουθούμενη από την Κύπρο, Πορτογαλία, Ιταλία και Αγγλία.


Πηγή : sepe.gr


Οφειλή 2.500 ευρώ στη ΔΕΗ φέρνει… το απόλυτο σκοτάδι για τον Άγγελο Λαδά!



Βυθισμένος στο απόλυτο σκοτάδι βρίσκεται από το Πάσχα μέχρι σήμερα ο  26χρονος Άγγελος Λαδάς, ο νέος από το Βαρθολομιό που δίνει σκληρό αγώνα για την ζωή του.

Ο Άγγελος και η μητέρα του Αλεξάνδρα βρίσκονται από το Πάσχα μέχρι σήμερα στο σπίτι τους στο Βαρθολομιό στο οποίο όμως δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. «Υπάρχει μια οφειλή στη ΔΕΗ περίπου 2.500 ευρώ και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσω. Με τα 700 ευρώ μηνιαίως που παίρνω ως επίδομα τετραπληγίας για το παιδί μου προσπαθώ να φροντίζω τον Άγγελο και τίποτε άλλο. Δεν περισσεύει τίποτε για άλλες υποχρεώσεις. Για μένα προτεραιότητα έχει ο Άγγελος και τίποτε άλλο…», δήλωσε στην  «Πατρίς» η μητέρα του Αλεξάνδρα…

Αυτό το γεγονός που δεν μας τιμά ως πολιτεία και ως κοινωνία έγινε γνωστό από την Άννα Κορτέση που μίλησε χθες την εκπομπή του Γιάννη Αργυρόπουλου στην ΟΡΤ.

Ο Άγγελος είναι υποχρεωμένος να  ζει χωρίς ηλεκτρικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την θεραπεία που ακολουθεί.  Όπως μας είπε η μητέρα του «για τις βασικές ανάγκες  με μια μπαλαντέζα παίρνω ρεύμα από την ξαδέλφη μου που μένει δίπλα…»

Η κυρία Αλεξάνδρα με τον γιό της Άγγελο μένει σε μονοκατοικία που ανήκε στον σύζυγό της που απεβίωσε. Δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς γιατί δεν διαθέτει το ποσό που απαιτεί η εφορία.  Αν βρεθεί το ποσό περίπου  των περίπου 2500 ευρώ και εξοφληθεί η εφορία, μπορεί να δοθεί λύση και στο θέμα της ηλεκτροδότησης. Ως τότε όμως ο Άγγελος θα ζει στο σκοτάδι…


Πηγή : patrisnews.com


Δυσάρεστη αναπνοή: Οι τροφές που προκαλούν κακή στοματική υγιεινή



Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να προκληθεί από την ξηροστομία, καθώς το σάλιο προστατεύει το στόμα από τα μικρόβια και τα βακτήρια, σύμφωνα με τον οδοντίατρο δρ. Harold Katz.

Που οφείλεται η δυσάρεστη αναπνοή τον χειμώνα

Το ξηρό στόμα γίνεται πιο συνηθισμένο το χειμώνα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο εσωτερικό, όπου υπάρχει θέρμανση. Οι καυστήρες αερίου και πετρελαίου αντλούν τον ξηρό αέρα, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε ξηροστομία.

Τα φάρμακα για το κρυολόγημα και την γρίπη μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν περισσότερες περιπτώσεις “χειμερινής αναπνοής”, καθώς και αυτά οδηγούν σε ξηροστομία, είπε ο ίδιος.

Ποιες τροφές οδηγούν σε δυσάρεστη αναπνοή

Η μεγάλη κατανάλωση τυριών μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσάρεστη αναπνοή, καθώς περιέχουν πολλές πρωτεΐνες. Αυτές προτιμούν τα βακτήρια για να τρέφονται, πρόσθεσε ο οδοντίατρος.

“Άλλα εορταστικά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε περιλαμβάνουν κρεμμύδια, σκόρδο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών. Όλες αυτές οι τροφές έχουν υψηλή συγκέντρωση ενώσεων θείου. Είναι χημικές ουσίες παρόμοιες με εκείνες που παράγονται από τα βακτήρια της κακής αναπνοής”, λέει ο δρ. Katz.

Ο καφές περιέχει υψηλά επίπεδα οξέων που επιταχύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Αυτό δημιουργεί πικρή γεύση στο στόμα και στη συνέχεια οδηγεί σε κακή αναπνοή.

Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Το στόμα “στεγνώνει” και, πάλι, προκαλείται δυσάρεστη αναπνοή.

Πρόληψη

Η πρόληψη της ξηροστομίας είναι το κλειδί για την εξάλειψη της πιθανότητας δυσάρεστης αναπνοής τον χειμώνα, λέει ο δρ. Katz.

“Το σάλιο είναι ένα δώρο της φύσης σε εμάς. Περιέχει φυσικά αντιμικροβιακά που μας προστατεύουν από πολλά βακτηρίδια. Αυτά ευδοκιμούν και πολλαπλασιάζονται στις θερμές ξηρές εσοχές του στόματος. Αφού έχουν αναπαραχθεί σε τόσο μεγάλους αριθμούς, ακόμη και το βούρτσισμα μπορεί να μην είναι αρκετό για την πλήρη εξάλειψή τους”.

Μπορείτε να πίνετε μεταξύ 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα, για να αναπληρώσετε το σάλιο. Η χρήση του στοματικού διαλύματος χωρίς αλκοόλ θα μειώσει \τα βακτήρια στο στόμα. Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη θα μπορούσε, επίσης, να συμβάλλει στην παραγωγή σιέλου.

Δείτε τον οδοντίατρο, τον υγιεινό σας ή τον οδοντίατρό σας εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε από δυσάρεστη αναπνοή.



www.express.co.uk
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Η στιγμή της δολοφονίας του πρώην Υπουργού στην Τουρκία



Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Hurriyet δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας του πρώην Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Ερτσάν Βουραλχάν στις 18 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη. 

Στο βίντεο που είναι από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος στην καφετέρια που βρισκόταν το θύμα μαζί με τον δράστη, απεικονίζει την επίθεση στον πρώην υπουργό μετά τη λογομαχία που είχε με τον Γιουκσέλ Καράμπαμπα.

Ενώ βλέπουμε και τους δύο (δράστη και θύμα) να κάθονται να συνομιλούν, δράστης φαίνεται να επιτίθεται στον Βουραλχάν και να τον πιάνει από τον λαιμό, χτυπώντας τον με μαχαίρι, και στη συνέχεια να αφήνει το άψυχο σώμα του να πέσει στην καρέκλα. Έπειτα σηκώνει τα χέρια ψηλά, ενώ ήδη όσοι βρίσκονται δίπλα δείχνουν να έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί και στρέφονται προς το μέρος του.



Το χρονικό της δολοφονίας

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έπεσε νεκρός μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Οζάλ (1987) Ερτσάν Βουραλχάν συναντήθηκε με τον Γιουκσέλ Καράμπαμπα, με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές, στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησε μεταξύ τους καυγάς και ο Καράμπαμπα έβγαλε ένα μαχαίρι και τον χτύπησε στον λαιμό.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πέθανε ο 16χρονος που έπεσε από ύψος 60 μ. βγάζοντας selfie στο Κερατσίνι



Σοκ προκαλεί το περιστατικό που συνέβη στο Άλσος «Ανδρέα Παπανδρέου» στο Κερατσίνι, όταν ένας 16χρονος έχασε την ζωή του πέφτοντας στο κενό, προσπαθώντας να βγάλει μία selfie.

Το περιστατικό συνέβη, χθες Παρασκευή, περίπου στη 1 το μεσημέρι. Ο άτυχος 16χρονος, που βρισκόταν , Άλσος «Ανδρέα Παπανδρέου» στο Κερατσίνι ανέβηκε σε ένα βράχο για να τραβήξει μία selfie φωτογραφία και έπεσε στο κενό, πέφτοντας από ύψος 60 μέτρων.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς ήταν η αιτία που έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό.

Το ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου κατέληξε από τα τραύματα του.


Ρόδος: Ακύρωση 300 πολιτικών γάμων λόγω του... γαμήλιου στοματικού σεξ



Στην ακύρωση 300 πολιτικών γάμων, που είχαν προγραμματιστεί για να τελεστούν κατά τη θερινή σεζόν στη Λίνδο, προχώρησαν ζευγάρια από το εξωτερικό, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου.

Η απαγόρευση της τέλεσης των γάμων από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, έπειτα από την άσεμνη φωτογράφηση νεόνυμφων από τη Βρετανία που ερωτοτροπούσε στο προαύλιο, λειτούργησε αποτρεπτικά.

«Είχαν προγραμματιστεί περίπου 700 πολιτικοί γάμοι γι’ αυτή τη σεζόν. Μέχρι σήμερα είχαμε 300 ακυρώσεις περίπου», δήλωσε ο κ. Ελευθερίου. «Δυστυχώς δεν απεφεύχθησαν οι μαζικές ακυρώσεις από τους tour operators παρά την εναλλακτική λύση που δόθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος της Ρόδου έσπευσε να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. 

Πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε συγκεκριμένα πλατφόρμα σε σημείο που φόντο θα έχει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο. 

Όπως αναφέρει ο κ. Ελευθερίου, οι πολιτικοί γάμοι αναμένεται να ξεκινήσουν με την έναρξη της σεζόν στη Λίνδο στο πρώτο δεκαήμερο Μαΐου. Σε ημερήσια βάση δεν θα τελούνται περισσότεροι από τρεις γάμοι, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και προσωπικό φύλαξης, ώστε να αποφεύγονται τα όποια… παρατράγουδα στις τελετές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι νεόνυμφων Βρατανών, δημοσιοποίησε, τον Σεπτέμβριο φωτογραφία στο facebook, στην οποία απεικονιζόταν το... γαμήλιο στοματικό σεξ τους σε ελληνικό νησί, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν στη Ρόδο και πιο συγκεκρίμενα στην περιοχή πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, όπου νωρίτερα είχαν τελέσει πολιτικό γάμο.

Η φωτογραφία με τους δύο νέους να ερωτοτροπούν με φόντο το μοναστήρι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος έδωσε εντολή να σταματήσουν οι πολιτικοί γάμοι στο μοναστήρι. 

Δεν μπορεί στο όνομα του κέρδους, να επιτρέπουμε τη βεβήλωση του μοναστηριού» είχε δηλώσει, τότε, στην ΕΡΤ Ρόδου ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι ειδυλλιακά μέρη για γάμους έχει και άλλα η Λίνδος.

Η απόφαση για απαγόρευση τέλεσης πολιτικών γάμων στο εκκλησάκι του Αγ. Παύλου θορύβησε και πολλούς tour operators που ήδη είχαν προγραμματίσει πολλούς πολιτικούς γάμους για το 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αποφεύχθηκαν οι ακυρώσεις.



Πηγή: protothema.gr 




Συνελήφθησαν ένας 48χρονος και ο 26χρονος για παράνομη κατοχή όπλων και αδικαιολόγητα 250.000€




Συνελήφθησαν χθες (20 Απριλίου 2018) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας 48χρονος ημεδαπός και ο 26χρονος γιος του, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία που διέμεναν, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

2 πιστόλια με γεμιστήρες,
3 επαναληπτικές καραμπίνες,
137 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
179 κυνηγετικά φυσίγγια,
1 σπαθί,
1 σιδερογροθιά,
1 ρόπαλο και
1 αυτοσχέδιο τσεκούρι.

Επίσης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 253.820 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη έρευνα πέταξαν από το παράθυρο της οικίας μία σακούλα που περιείχε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, προσπαθώντας να το αποκρύψουν.

Το παραπάνω χρηματικό ποσό κατασχέθηκε, όπως επίσης και πλήθος εγγράφων τα οποία βρέθηκαν στην οικία.

Όπως διαπιστώθηκε για τις 2 επαναληπτικές καραμπίνες που βρέθηκαν στο σπίτι τους είχε εκδοθεί άδεια κατοχής σε 30χρονο ημεδαπό και 45χρονο ημεδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για πλημμελή φύλαξη – παράνομη παραχώρηση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.





Με 13 μονάδες μπροστά σε νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Μεγάλο προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».

Αναλυτικά τα ποσοστά :

ΝΔ 36,3%,
ΣΥΡΙΖΑ 23,3%,
Κίνημα Αλλαγής 9%,
Χρυσή Αυγή 7,1%,
ΚΚΕ με 6,7%.
Ένωση Κεντρώων 3,3%, 

Η ΑΝΕΛ εμφανίζονται να μένουν έξω από την βουλή με  2,5%.

Παράσταση νίκης, 
Νέα Δημοκρατία 64%,
ΣΥΡΙΖΑ 19% 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 17%.


Αλβανοί οι δολοφόνοι Σταματιάδη που συνελήφθησαν προ 3ετίας για ληστείες και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα με νόμο Παρασκευόπουλου



Επικίνδυνα μέλη σπείρας Αλβανών κακοποιών, σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας, που είχαν προ τριετίας συλληφθεί για ληστείες και διαρρήξεις κατοικιών στην Αττική και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα με τον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου, έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής τους, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για τον φόνο του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι οι δράστες της φονικής ληστείας είναι Αλβανοί και έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, έχουν καταδικαστεί και δυστυχώς κυκλοφορούν ελεύθεροι κάνοντας χρήση του νόμου έγκλημα Παρασκευόπουλου. 




H Τουρκία απέσυρε τα αποθέματα της σε χρυσό



Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2017 απέσυρε όλα τα αποθέματα σε χρυσό που διατηρούσε στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED), γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, η Αγκυρα έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον, η οποία προκλήθηκε λόγω διαφωνιών σε μια σειρά από περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Η συστηματική απόσυρση των αποθεμάτων χρυσού από την FED άρχισε το 2017. Στην αμερικανική κεντρική τράπεζα η Τουρκία διατηρούσε 28,7 τόνους χρυσού.

Το ίδιος το γεγονός της απόσυρσης των αποθεμάτων σε χρυσό της Τουρκίας επιβεβαιώνεται επίσημα και από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο.

Στο διάγραμμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που αφορά τα αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας όσον αφορά το 2016 , υπάρχει ο αριθμός 28.689 Kg , ενώ στο γράφημα του 2017 υπάρχουν κενά (παύλες).

Τα συνολικά αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας, όπως φαίνεται από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, ανέρχονται σε 564,6 τόνους που αναλογούν στο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως διευκρινίζει η τουρκική εφημερίδα, ένα μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό που διατηρούσε η Τουρκία στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ενώ ένα άλλο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS) στην Ελβετία.




18χρονος στη Λάρισα καταγγέλλει ότι τον βίασε 22χρονος



Στη σύλληψη ενός 22χρονου άντρα προχώρησε σήμερα το πρωί η Ασφάλεια Λάρισας μετά από καταγγελία 18χρονου για βιασμό.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 18χρονος στους αστυνομικούς, όπως αναφέρει το larissanet.gr, χθες το βράδυ και ενώ βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα, με παρέα, στη πλατεία Μπλάνα ο δεύτερος τον τράβηξε σε ένα άλλο σημείο και με την βία του πήρε το πορτοφόλι.

Στην συνέχεια- σύμφωνα με την καταγγελία- ο 22χρονος τον πήγε στο σπίτι του, όπου αφού του πήρε το κινητό, ακολούθως ο 18χρονος υποστηρίζει ότι βιάστηκε σε δωμάτιο της οικίας. Μετά την πράξη ο 22χρονος ζήτησε χρήματα για να του επιστρέψει το κινητό, αναφέρεται στη καταγγελία.

Ο 22χρονος συνελήφθη ενώ έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση για το 18χρονο.

Οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά το περιστατικό.


Πηγή : news.gr


Κιμ: Σταματώ τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Από σήμερα, «21 Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το Γιονάπ, επικαλούμενο το KCNA.

«Ο Βορράς θα κλείσει πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για ν’ αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής, την οποία αναμένεται ν’ ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος!

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την ανακοίνωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε ν’ αναστείλει όλες τις πυρηνικές δοκιμές και να κλείσει το κυριότερο πεδίο δοκιμών. Αυτή είναι πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο - μεγάλη πρόοδος! Ανυπομονώ για τη συνάντηση κορυφής μαζί του» έγραψε στο Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ιαπωνία: Να μην μειωθεί η πίεση

Ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας Ιτσουνόρι Ονοντέρα τόνισε ότι δεν είναι ώρα να μειωθεί η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Ονοντέρα έκανε τη δήλωση σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, διευκρίνισε το Κιόντο.

Το Τόκιο τάσσεται υπέρ της εκστρατείας μέγιστης πίεσης προκειμένου η Βόρεια Κορέα να πειθαναγκαστεί να εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Νότια Κορέα: Δημιουργείται πολύ θετικό περιβάλλον

Η απόφαση της Βόρειας Κορέας να κλείσει πεδίο πυρηνικών δοκιμών και ν’ αναστείλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων σηματοδοτεί «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε η προεδρία της Νότιας Κορέας.

Η κίνηση αυτή «θα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία πολύ θετικού περιβάλλοντος για την επιτυχία της επικείμενης συνόδου κορυφής Βορρά-Νότου και Βορρά-ΗΠΑ», σημείωσε στην ανακοίνωση του Κυανού Οίκου ο Γιουν Γιανγκ-τσαν, εκπρόσωπος του προέδρου Μουν Τζε-ιν.


ΤΑ ΝΕΑ


Δέντρο έπεσε στη Εγνατία πάνω σε αυτοκίνητο σκοτώνοντας τον οδηγό



Σύμφωνα με το thestival.gr την τελευταία του πνοή άφησε λίγο μετά τις 16.00 ένας άνδρας, στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου Κουλούρας, όταν δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός.

Συγκεκριμένα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το δέντρο έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα που κινούνταν στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο 51χρονος άνδρας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός αλλά και η γυναίκα που καθόταν στις πίσω θέσεις δεν έπαθαν απολύτως τίποτα.

Στο σημείο έχει σπεύσει η Τροχαία, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η κίνηση στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας έχει διακοπεί.

Δείτε τις  φωτογραφίες και το βίντεο από το σημείο τις οποίες δημοσιεύει το alexandreia-gidas.gr:










Με διακοπές ρεύματος «απαντά» η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις πωλήσεις μονάδων


Διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα, «με στόχο να καταλάβουν οι καταναλωτές την αντίδραση των εργαζομένων στο ξεπούλημα των μονάδων» κατά τη διάρκεια των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν από την Κυριακή τα μεσάνυχτα, προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προαποφασιστεί, ενεργοποίησε η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αποεπένδυση στον λιγνίτη στη Βουλή την Τετάρτη το βράδυ και η προώθησή του με τη διαδικασία του επείγοντος σήμερα σε επιτροπή με στόχο τη συζήτησή του στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που το 2013 στάθηκαν απέναντι από το σχέδιο της Μικρής ΔΕΗ βρίσκουν σήμερα μπροστά τους ένα κατά πολύ χειρότερο σχέδιο, όπως οι ίδιοι αναγνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χθες, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, ο πρόεδρος του συνδικάτου κ. Γιώργος Αδαμίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι το «σχέδιο Μικρή ΔΕΗ ήταν σαφώς καλύτερο». Διευκρίνισε ότι «δέσμευε τον επενδυτή να κατασκευάσει τη μονάδα Μελίτη 2, ενώ το παρόν σχέδιο απλώς μεταβιβάζει την άδεια», ότι η «Μικρή ΔΕΗ προέβλεπε μεταβίβαση και των δανείων των μονάδων που είχαν συμπεριληφθεί σε αυτή, κάτι που δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την αποεπένδυση καθώς επίσης και ότι δεν διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι». Ο κ. Αδαμίδης στράφηκε, μάλιστα, κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι ήταν δίπλα στους εργαζομένους της ΔΕΗ όταν αντιδρούσαν στην πώληση της Μικρής ΔΕΗ και τώρα προχωρά στην υλοποίηση ενός χειρότερου σχεδίου.

Στόχος της ΓΕΝΟΠ κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως τόνισε ο κ. Αδαμίδης, είναι «να καταλάβει ο καταναλωτής την αντίδρασή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ» και γι’ αυτό, όπως διευκρίνισε, το συνδικάτο θα επιδιώξει αναγκαστικές διακοπές ρεύματος. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μπλακ άουτ, καθώς την ευθύνη του ΑΔΜΗΕ που έχει τη διαχείριση του συστήματος δεν την έχει πια η ΔΕΗ, ενώ υπάρχει και επαρκής ισχύ από τις ιδιωτικές μονάδες παραγωγής. Στην πράξη, η απεργία της ΓΕΝΟΠ θα περιορίσει την προσφορά ενέργειας από τις μονάδες της ΔΕΗ, υποχρεώνοντας έτσι τον ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει σε περιορισμένες και εκ περιτροπής διακοπές ενέργειας. Η ΓΕΝΟΠ, πάντως, δεν απέκλεισε και γενικευμένες διακοπές ρεύματος στα νησιά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, όπου η παραγωγή εξαρτάται 100% από τους αυτόνομους σταθμούς της ΔΕΗ.

Αντιδράσεις αναμένονται από Δευτέρα και στις τοπικές κοινωνίες Φλώρινας και Μεγαλόπολης, όπου είναι εγκατεστημένες οι μονάδες που βγαίνουν προς πώληση. Αυτό είναι το κλίμα που μεταφέρθηκε στη συνέντευξη της ΓΕΝΟΠ από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη που ήταν «παρών» και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διονύση Παπαδόπουλο που έστειλαν μήνυμα στους επενδυτές που θα αγοράσουν τις μονάδες ότι είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή τους.


ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Παππάς και η Κουμουνδούρου έχουν κάνει την ΕΡΤ τσιφλίκι με τα λεφτά των πολιτών και προκαλούν με δηλώσεις τους




Και το γελοίο της υπόθεσης η ΕΡΤ καλεί προκλητικά τον υπουργό Νίκο Παππά «να ορίσει την επιτροπή αποτίμησης της ζημίας που υπέστη ο ελληνικός λαός από το πραξικόπημα του μαύρου στην ΕΡΤ, όπως ήδη έχει δεσμευθεί ώστε ο ‘'κάθε κατεργάρης να μπει στον πάγκο του''».

Ωραία ιδέα για την επόμενη κυβέρνηση

Καλό θα είναι η επόμενη κυβέρνηση να ορίσει και επιτροπή για τα πόσα έχει χρεωθεί ο ελληνικός λαός αυτά τα τρεισήμισι  χρόνια με τις ασύστολες προσλήψεις κομματικού στρατού, της Κουμουνδούρου και τους τεράστιους μισθούς όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις από τον λαό που συντηρεί την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 

«Όσα συμβαίνουν πλέον στην Ε.Ρ.Τ. θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στυγνής κομματικής προπαγάνδας. Η Κυβέρνηση που εδώ και 6 μήνες επεξεργάζεται εν κρυπτώ ένα νέο οργανόγραμμα για τη Δημόσια Τηλεόραση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να έχει απέναντί της ακόμη και τους εργαζομένους που επαναπροσέλαβε, οι οποίοι την καταγγέλλουν για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους. 

Προφανώς δεν μας εκπλήσσει η επιλογή της να μην ζητήσει τη γνώμη κανενός, πόσο μάλλον των δημοσιογραφικών ενώσεων ή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι εξόφθαλμο εδώ και καιρό ακόμη και στους ελάχιστους εναπομείναντες τηλεθεατές της Ε.Ρ.Τ. ότι η Κυβέρνηση την αντιμετωπίζει ως βιλαέτι της Κουμουνδούρου, αδυνατώντας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ δημόσιας και κομματικής τηλεόρασης. Το νέο οργανόγραμμα -το οποίο ενέκρινε πάραυτα το διορισμένο Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ.- νομιμοποιεί μάλιστα την προπαγάνδα καθώς αναθέτει σε ένα εντεταλμένο από την Κυβέρνηση σύμβουλο, τον έλεγχο ακόμη και του τμήματος των δημοσιογράφων στο οποίο εδόθη ο τίτλος Newsroom (sic).

H Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να επαναφέρει σύντομα στην Ε.Ρ.Τ. μια άγνωστη λέξη στο ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται πολυφωνία. Μέχρι τότε ας συνεχίσει η Κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να προπαγανδίζει μόνη της τον αυταρχισμό της». 

Επιστολή προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. Βασίλη Κωστόπουλο έστειλε και η ΕΣΗΕΑ επισημαίνοντας ότι το νέο οργανόγραμμα δεν γίνεται να περάσει με διαδικασίες express και χωρίς εξαντλητικό διάλογο με τους εργαζόμενους και τους ενδιαφερόμενους συνδικαλιστικούς φορείς.


Η επιστολή αναφέρει: 


Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,

Όπως σας επισημάναμε σε προηγούμενη επιστολή μας η θεσμοθέτηση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ (εφεξής Οργανόγραμμα για συντομία) είναι κομβικής σημασίας εξέλιξη η οποία επηρεάζει άμεσα την λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον κομβικό ρόλο τον οποίο καλείται να επιτελέσει:

Όπως καταλαβαίνετε τα ανωτέρω δεν μπορούν να επιτευχθούν αφενός με διαδικασίες express, αφετέρου χωρίς εξαντλητικό διάλογο με τους εργαζόμενους και τους ενδιαφερόμενους συνδικαλιστικούς φορείς. 

Βάσει των παραπάνω:

1. Θα πρέπει κατ’ αρχήν να απαντηθεί το ερώτημα για ποιόν λόγο επισπεύδεται η θεσμοθέτηση Οργανογράμματος; Ήταν αναποτελεσματικό το προηγούμενο ή τόσο ρηξικέλευθο το νέο; Πόσο μάλλον όταν το κείμενο αυτό δεν συνοδεύεται από τη γραφική απεικόνιση της νέας δομής της ΕΡΤ και των Γενικών της Διευθύνσεων, όπως συμβαίνει με όλα τα Οργανογράμματα. Επιπλέον το νέο Οργανόγραμμα δεν συνοδεύεται τουλάχιστον από τη γραφική απεικόνιση του προηγούμενου Οργανογράμματος (σαν αυτό να μην υπήρξε ποτέ), ώστε να είναι εμφανείς οι διαφορές και οι τροποποιήσεις, προκειμένου να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.

Ακολούθως το αγνώστου πατρός υπό διαβούλευση Οργανόγραμμα δεν δίνει το στίγμα αυτών που το εμπνεύστηκαν. Διερωτόμαστε συνεπώς σε ποια δημόσια ραδιοτηλεόραση ευρωπαϊκής χώρας εφαρμόζεται κάτι ανάλογο με το πόνημα που μας εμφανίστηκε ως Οργανόγραμμα ;

2. Όσον αφορά τώρα το υπό διαβούλευση σχέδιο : Όπως σας έχουμε επισημάνει, δεν είναι σύγχρονο και κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση. Κάποιες παρατηρήσεις λοιπόν :

α. Το newsroom που σχεδιάζετε, δεν έχει καμία σχέση με τα newsroom που γνωρίζουμε από τις ευρωπαϊκές δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις. Εκεί έχουν ως στόχο, και ορθώς, να συντονίζουν και να επεξεργάζονται όλες τις ειδήσεις (και όχι μόνο τις ενημερωτικές εκπομπές) σε όλα τα μέσα που διαθέτει ο Οργανισμός (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Διαδίκτυο). Εσείς δεν κάνετε τίποτε άλλο παρά να ονομάζετε την «διοικητική» ενοποίηση των Διευθύνσεων Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών ως newsroom (!) και να χρίζετε ως επικεφαλής τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δ.Σ. επί θεμάτων Ενημέρωσης (κάποιον δηλαδή εκτός ΕΡΤ, δίνοντας τροφή στις κακές γλώσσες, που μιλούν για πολιτικές εξαρτήσεις) και όχι τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, ο οποίος αναπόφευκτα αρκείται σε διακοσμητικό ρόλο και δεν έχει λόγο στο σχεδιασμό του προγράμματος. Περαιτέρω στο άρθρο12.1, παρ. 3 «…..τον υπεύθυνο του newsroom επικουρεί ο συντονιστής ενημέρωσης της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης……..». Διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος του υποτίθεται επανασχεδιασμένου και λειτουργικού newsroom να επικουρείται από συντονιστή άλλης Γενικής Διεύθυνσης;

β. Εμφανίζετε διχασμένη την διεύθυνση του ενημερωτικού τομέα μεταξύ ενός εντεταλμένου συμβούλου και του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης, σαν να έχουμε δυο «πρωθυπουργούς» δηλαδή και ταυτοχρόνως διασπάτε, δηλαδή ανά μέσο την Ενημέρωση: τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο, τα οποία υποτίθεται ότι ενοποιούνται δια του newsroom.

Όπως καταλαβαίνετε οι αντιφάσεις αυτές διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Αυτή η σύγχυση αρμοδιοτήτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σύγκρουση αρμοδιοτήτων.

γ. Κατακερματίζετε υποβαθμίζοντας τη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών ουσιαστικά διαλύοντάς την, εφαρμόζοντας (μόνον στις τεχνικές υπηρεσίες) μια απαρχαιωμένη και κοστοβόρα κάθετη δομή, αντίθετα με όλα τα οργανογράμματα των δημόσιων ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοράσεων, όπου οι τεχνικές υπηρεσίες προσφέρονται οριζόντια σε όλα τα μέσα με ενιαία διεύθυνση και σχεδιασμό. Αυτόν δε τον τεχνολογικό σχεδιασμό τον καταργείτε παντελώς, όπως καταργείτε και την τεχνική υποστήριξη των Περιφερειακών της Σταθμών, ενώ ο τεχνικός έλεγχος περνά στην αρμοδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου!

δ. Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσης σας να έχετε προϊστάμενο δημοσιογράφο στα ενημερωτικά ραδιόφωνα πανελλαδικής εμβέλειας όπως: Πρώτο πρόγραμμα, ΕΡΑσπορ, τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, οι οποίοι μάλιστα με το ισχύον οργανόγραμμα λειτουργούσαν ως πολυδύναμα κέντρα (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο). Αποσπάτε μάλιστα τα ενημερωτικά ραδιόφωνα από την Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, πράγμα ανεπίτρεπτο, ακατανόητο και σε κάθε περίπτωση μη λειτουργικό.

ε. Τέλος, ενώ οι υπηρεσίες σας κυοφορούν επί τουλάχιστον πέντε μήνες ένα Οργανόγραμμα, δεν κατάφεραν να βρουν τον αριθμό των οργανικών θέσεων ανά μονάδα, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ στο μέλλον πιθανόν να καταστεί έρμαιο της κινητικότητας του Δημοσίου. Δηλαδή χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να αποσπαστούν εργαζόμενοι από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου σε αυτήν, οι εργαζόμενοί της είναι ελεύθεροι να φύγουν, με κίνδυνο τη σοβαρή συρρίκνωσή της. Εκτιμούμε ότι θα ήταν ευκολότερο για τις υπηρεσίες σας, αντί να κυοφορούν το νέο οργανόγραμμα επί τόσον καιρό, να έβρισκαν τουλάχιστον στο παλαιό τον αριθμό των οργανικών θέσεων ανά μονάδα για να μην κινδυνέψει η ΕΡΤ με μαζική φυγή και μετά να μελετούσατε ενδεχόμενες τροποποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε η αγάπη των εργαζομένων για την ΕΡΤ να σταθεί ικανός αποτρεπτικός παράγοντας και να παραμείνουν και να δώσουν την μάχη της ανάπτυξής της.

Ελπίζουμε, τέλος, να μην προχωρήσετε σε μια εσπευσμένη θεσμοθέτηση του νέου Οργανογράμματος, να συζητήσετε εξαντλητικά με κάθε κατηγορία του προσωπικού της ΕΡΤ και τις Ενώσεις που το εκπροσωπούν και να λάβετε σοβαρότατα υπόψη τις δικές μας παρατηρήσεις.

Η απάντηση του Νίκου Παππά

«Η ΝΔ είναι απολύτως προβλέψιμη. Επιτίθεται στη Δημόσια Τηλεόραση πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Είναι προφανές ότι θα ήθελε πολύ να την κλείσει εκ νέου.

Είναι, επίσης, προφανές πως δεν μπορεί να χωνέψει ότι το "μαύρο" στην ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους της τελευταίας της διακυβέρνησης.

Δεν μπορεί να χωνέψει ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει ορθοποδήσει, είναι πρώτη στα μεγάλα αθλητικά και άλλα γεγονότα, πρώτη στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.


Ας καταλάβει ότι οι εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο συμπυκνώνουν για αυτή μια τεράστια πολιτική και ιδεολογική ήττα». 









"Όχι" Ερντογάν στον Πούτιν για απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών


Αιχμάλωτοι παραμένουν οι δύο στρατιωτικοί που η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα με τις ψεύτικες υποσχέσεις του στον Ερντογάν τους κρατάει για δύο μήνες στις φυλακές της Τουρκίας με άγνωστο το μέλλον τους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, Όχι" είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου, στη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα στις 3 Απριλίου, ο Ρώσος πρόεδρος, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Αλέξη Τσίπρα και έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο το θέμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν του είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ και τους εξήγησε πως δεν απελευθερώνει τους Έλληνες στρατιωτικούς, επειδή, όπως είπε, η Αθήνα έχει στα χέρια της οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες, την έκδοση των οποίων ο ίδιος επιθυμεί διακαώς.


Νέα Δημοκρατία : Η χρηματοδότηση τελειώνει, οι δεσμεύσεις παραμένουν



Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Ευρωβουλευτή κυρία Μαρία Σπυράκη

Α. Η χρηματοδότηση τελειώνει, οι δεσμεύσεις παραμένουν
Β. Για την τελευταία δημοσκόπηση
Γ. Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”
Δ. Για το αναπτυξιακό σχέδιο
Ε. Για τα εθνικά θέματα
ΣΤ. Για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Ζ. Για Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Επιτροπή Θεσμών
Η. Για το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Θ. Για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ


Α. Η χρηματοδότηση τελειώνει, οι δεσμεύσεις παραμένουν

            Το μίγμα πολιτικής, που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που εξουθενώνει κάθε μέρα τους φορολογούμενους, φέρει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Δεν έχει καμία σημασία αν το πρόγραμμα τυπικά λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο. Η χρηματοδότηση τελειώνει, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν, για μείωση των συντάξεων, για μείωση του αφορολογήτου. Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις παραμένουν.
            Δεν έχει καμία σημασία αν το Πρόγραμμα τυπικά τελειώσει τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Έχει σημασία για όλους τους πολίτες ότι παραμένουν οι δεσμεύσεις που έλαβε αυτή η Κυβέρνηση και μάλιστα έξω από τα όρια της εντολής που έχει. Από εκεί και πέρα αν θέλετε και μία εκτίμηση για την ουσία, για ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, που είναι η υπερφορολόγηση, σας διαβάζω τη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, του κ. Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος είπε ότι οι ελαφρύνσεις των φορολογικών βαρών θα μετατεθούν για τη διετία 2020 – 2021. Είναι λοιπόν προφανές, ότι είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η υπερφορολόγηση.

Β. Για την τελευταία δημοσκόπηση

Στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διψήφιο ποσοστό. Αλλά επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με τις δημοσκοπήσεις. Να ασχοληθώ και να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο Μέσα φιλοξενούν δημοσκοπήσεις. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Επιμένουμε, λοιπόν, να ρωτάμε την Κυβέρνηση γιατί δεν ελέγχει τον διαδικτυακό τζόγο, όταν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί είναι πλέον και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Γ. Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την Παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από τον Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της τρώνε τα βράδια με Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας, που δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο από τις επιθυμίες της Κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδό της.

Δ. Για το αναπτυξιακό σχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα. Το πρόγραμμα που η Κυβέρνηση αυτή εμφανίζει ως αναπτυξιακό δεν μας δεσμεύει. Η τοποθέτησή του ήταν σαφής. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του στη συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών του Ξένου Τύπου.

Ε. Για τα εθνικά θέματα

Είναι προφανές ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία σε αυτό το πεδίο. Και είναι απαραίτητο η Ελλάδα να στέλνει ένα στιβαρό και σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Νομίζω ότι επείγει να υπάρξει ένας κυβερνητικός συντονισμός, ώστε τουλάχιστον τα διάφορα κέντρα να περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά.

ΣΤ. Για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν είναι η ώρα για τέτοια συζήτηση. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση και στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ζ. Για Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Επιτροπή Θεσμών

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταρχήν, χθες στη Βουλή, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Και επιχειρείται σαφώς ο περιορισμός του δικαιώματος της μειοψηφίας. Ο περιορισμός του δικαιώματος της μειοψηφίας, να ζητήσει να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα ενώπιον της Επιτροπής. Όλοι, όμως, έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Γίνεται μια επίμονη προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης να καλύψει τον κ. Καμμένο. Αργά ή γρήγορα, όμως, οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Η. Για το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλάζει, κατά την Κυβέρνηση, γιατί δεν θα πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, για να μη θολώνει το μήνυμα. Το ερώτημα από τη Νέα Δημοκρατία παραμένει: Τι διαφορετικό ισχύει για τις εθνικές εκλογές και αν τότε δεν θολώνει το αυτοδιοικητικό μήνυμα. Βεβαίως εκείνο που η Νέα Δημοκρατία στέλνει ως μήνυμα είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση. Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα. Με τον εκλογικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη δύναμη. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για παιχνίδια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θ. Για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ

Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο σε σχέση με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της Δ.Ε.Η. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που αυξάνει τις επενδύσεις, δίνει δουλειές και τελικά προσφέρει χαμηλότερες τιμές ρεύματος στους καταναλωτές. Η Κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που ανέλαβε από τους πιστωτές, επιχειρεί πρόχειρη ιδιωτικοποίηση χωρίς ανάλυση κόστους – οφέλους, συγκεκριμένων μονάδων της Δ.Ε.Η.. Και είναι εκείνη η ίδια Κυβέρνηση που στηρίζεται στους ανθρώπους που διέκοψαν την πορεία της αποκρατικοποίησης της μικρής Δ.Ε.Η. για να φτιάξουν τώρα την κουτσή Δ.Ε.Η. και να οδηγήσουν τελικά τη Δ.Ε.Η. σε κατάρρευση. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν την επιλογή.